Hirdetés
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Öregszem
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Android másképp: Lineage OS és társai
-
LOGOUT.hu
Sziasztok kedves otthon barkácsolók!
A közelmúltban felmerült ötletek, reakciók alapján úgy éreztem, itt az ideje egy topik összefoglaló készítésének. Ugyanakkor a nyitó hozzászólás erre tökéletesen megfelel, így ezek után következzenek a topiknyitó fórumtársunk szavai:
Új hozzászólás Aktív témák
-
hegegabi80
addikt
-
Alien4
tag
Sziasztok!
Remélem jó topicba lőttem be magam, vagy ha van célirányosabb akkor navigáljatok át oda pls!
Van 2 ilyen motor a birtokomban. Nem vas áron szeretnék tőle megválni, esetleg mi lehet ezeknek az értéke?
Ebayen 70ért láttam, de magyarországon a "keveset futott" (tipikus magyar autóshirdetés)... szóval sokat látott motorok fityingért mennek. De azokról már a festék is szublimált.Segítsetek pls! Köszi!
[ Szerkesztve ]
-
tomcat78
őstag
válasz Alien4 #62502 üzenetére
Ezzel így az a baj,hogy ha valaki nem pont ilyen hajtóművet szeretne,akkor max a motor ami ér valamit.Az meg így a plakett alapján azért nem egy kiugró cucc(megbízhatóságáról nem tudok nyilatkozni,mint értéket befolyásoló tényező).Ha a privát vélemény számít valamit,akkor a 70 nem kicsit sok érte,ha valakinek nem pont ilyen kell.
Motor gondban vergődök én is,szalagcsiszolóhoz keresk áldozatot Ezért bátorkodtam hsz-t írni
Még annyit talán,hogy maga a cég amennyire tudom elég jónevü,de inkább ilyen komplett rendszerekben utazik.Lehet a honlapjukkal vagy esetleg supportal jobban jársz az értékét legalább kb belőni."Adjatok hatalmat, hogy elvehessem tőletek. Rakjátok a fegyvert a szátokba, aztán lőjetek!" Tkyd...
-
Sokimm
senior tag
válasz Alien4 #62502 üzenetére
Édesapám régi spéci orosz favágójához kerestem speciális motort, amit oroszországból 2 közvetett emberen át eljuttattak hozzám 25.000 ért (három darabot, kondikkal együtt).
Lehet szerencsém volt, de akkor mondok másik árat:
Elmentem egy satuért egy vassal melózó sráchoz, akinek az ajtót támasztotta egy 1kW-os motor (1 fázisra kihrélve, kondival, stb). Azt mondta 5-ért elhozhatom.
(alu ház, nem leharcolt állapot, finoman forgó csapágy)Ha PONT ilyet keres valaki, lehet jó árat kapni érte, de amúgy egy arany szabály létezik:
Ha a helyet foglalja nálad, akkor a kérdés az, hogy árulni akarod, vagy eladni?Én úgy szoktam lenni, hogy ismeretlen embernek a beszerzési ár+10% az alja, ismerősnek akár ingyen is a guberált dolgot, még ha 5000 ért is vettem, mert úgyse használom. Ha útba van, akkor a beszerzési ár is jó ha visszajön.
Ha használom, akkor meg amúgy se eladó.
Árulni, vagy eladni akarod?
Nemo:
Kéne beletenni olajat, meg desz vizet, és a hőmérsékletváltozásra megfigyelni, hogy merre mászik el. (csak az egyik oldal tetejére tennék olajat) VIcces lehet, spéci hőmérőnek.[ Szerkesztve ]
-
imibogyo
veterán
válasz NEMO1968 #62505 üzenetére
Pont az aljról a kis "tábláról" kellett volna legjobban a fotó, az alapján könnyebb lenne. De egyébként egy valamilyen "különbség" (nyomás, vákuum) mérésére használatos kütyü lehet, jelen esetben két darab valaminek a különbségét mérni, vagy egy valaminek két pontja közötti eltérést mérni (mivel két csatlakozó csonk áll rendelkezésre).
Nagyon hasonló funkciója lehet, mint a házilag készített karbi-szinkron kütyüknek. A cső fel van töltve egy valamilyen sűrűbb anyaggal (hidraulika olaj pl. stb.), hogy ha nagy a különbség a két oldal pl. vákuumja között, akkor se szippantsa ki a blokk a csőből a cuccot, hanem még van idő leállítani azt.
De ez csak egy erős tipp.
-
do3om
addikt
-
-
-
jksx
senior tag
válasz NEMO1968 #62505 üzenetére
"U" csöves manométernek hívják. Vízzel, higannyal(!) töltötték, attól függően, hogy milyen- és leginkább mekkora nyomást mérnek vele HGmm, vagy VOmm-ben. Differenciál nyomás, vagy relatív nyomás meghatározásához használható. A laborban használunk ilyeneket mindkétféle töltőanyaggal, többféle méretben. A cég aki gyártotta már régen megszűnt. Nem is tudom, hogy gyártanak-e még valahol ilyet (szerintem már üvegtechnikus műhelyt sem találnánk), így nagy az "értéke", ha esetleg eltörik.
-
dewil666
őstag
Sziasztok!
Panel lakásban a kaputelefonra akarok egy kapcsolót rakni hogy esténként illetve mikor a kicsi alszik akkor lekapcsolnám.
Erre szeretnék visszajelző ledeket rakni, hogy amikor be van kapcsolva akkor zölden illetve mikor ki van kapcsolva akkor pirosan világítson.
Jól gondolom hogy a képen látható kapcsoló nem jó? Olyan kell aminek 3 laba (állasa) van?![ Szerkesztve ]
KLÍMA és villanyszerelés, telepítés, karbantartás! dewil666 felhasználónak 270, 940 (régi) pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! Motoros üdvözlettel ! ! ! Ne vezess olyan gyorsan hogy az őrangyalod lemaradjon!
-
pepejoe
tag
válasz dewil666 #62519 üzenetére
Jól gondolod, valami hasonló bekötésbe kellene raknod egy két állású három pines kapcsolót. A ledek elé pedig megfelelően méretezett ellenállást.
[ Szerkesztve ]
-
dewil666
őstag
válasz pepejoe #62520 üzenetére
Valami hasonlóra gondoltam. Köszönöm a megerősítest.
KLÍMA és villanyszerelés, telepítés, karbantartás! dewil666 felhasználónak 270, 940 (régi) pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! Motoros üdvözlettel ! ! ! Ne vezess olyan gyorsan hogy az őrangyalod lemaradjon!
-
---gabika---
tag
Sziasztok!
Keresek LCD monitort 10"-12" méretben.Lehet kibelezett laptop monitor is. A nyerő az lenne,ha HDMI csatlakozós lenne de sima szalagkábeles is jó. Raspberry Pi-re kell csatlakoztatnom. Nem kell drága touch screen-es.Sima mezei kijelző elég.
-
dewil666
őstag
válasz Pete55555 #62522 üzenetére
Persze egyszerőbb lenne es nekem nem is kellene de az asszony tuti bele kavarodik
Ha világít a zöld működik a telefon vagy altathatja a gyereket
Illetve ha nem világít a piros led akkor nem veszi észre hogy nincs bekapcsolva.[ Szerkesztve ]
-
Immy
őstag
Sziasztok,
Az azonnali kérdések topikból irányítottak ide nagy reményekkel
Lassan Magyarországon az összes sávrolóval foglalkozó webshopot megkerestem, de nem sikerült találnom alkatrészt.A középső 35.043.000 henger a lánc oldali részen lecsúszik és emiatt nem lehet se fel, se lehúzni, mert beakad a henger. A robbantott ábrán úgy tűnik,hogy a 35.140.205 vagy a 35.091.0xx alkatrészből letörhetett egy pöcök, melynek a feladata lett volna a hengert a helyén tartani, hogy akadálymentes legyen a le és felhúzás.
Üdv.
Apró: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/immy/index.html
-
Submarine
senior tag
-
cinemazealot
addikt
válasz ---gabika--- #62523 üzenetére
Szia!
Ha találsz értelmes áron, szólj nekem is, mert én már évek óta keresek, de sikertelenül.
Egyébként ha rám hallgatsz (és tényleg nem létfontosságú a HDMI), akkor felcsapod a hardverapro.hu vonatkozó rovatait (pl. netbook vagy subnotebook) és veszel egy olyan, akár hibás gépet, aminek még jó a képernyője. Kiberheled, a gép maradékát meg felhasználod házi szervernek.
-
pjen
félisten
válasz cinemazealot #62528 üzenetére
Szia.Nekem van egy Asus panel:model:no133xw01
H/W:2A. F/wa:1. Egy 14" laposon volt.Az egyik zsanér eltört,a kijelző mindíg becsikosodott..Ha érdekel priviben megbeszélhetjük.[ Szerkesztve ]
-
Dani_kp
addikt
Hobbi barkácsolók figyelem:
Lidl-ben lesz pár finomság február 4-től: linkParkside PKS 1500 A2
Vágási mélységek:
90°/90° 120 x 60 mm
90°/45° 80 x 60 mm
45°/90° 120 x 35 mm
45°/45° 80 x 35 mmEinhell-ben ezt találtam hozzá a legközelebb: Einhell TC-MS 2112 obi-ban 26 ezer ft.
Vágási mélységek:
90°/90° 120 mm x 55 mm
90°/45° 80 mm x 55 mm
45°/90° 120 x 32 mm
45°/45° 80 x 32 mmLényegnek utánanéztem, hogy melyikkel mekkora anyagot megmunkálni, azt be is másoltam. Ár illetve garanciát mindenki tudja, hogy mennyi az adott márkára.
Következő oldalon, pedig 25k.ért van oszlopos fúró, ennek még nem tudtam utána járni.
Ezek után kíváncsian várom, hogy mit gurít az Aldi .
9k.ért a multifunkciós szerszámgép, pedig abszolút BB. Én workzone-t vettem, 10k.ért és az 300W-os, ugyan úgy kiegészítőkkel, az enyémhez eggyel kevesebb fűrészlap, és fele annyi csiszoló volt, de cserébe van jó fajta szövettáska hozzá.
[ Szerkesztve ]
https://ingatlan.com/33821564
-
emre
veterán
válasz Dani_kp #62531 üzenetére
Az oszlopos fúró volt nálam nem egész fél napig. Megtetszett, mert 500w-os 16-os tokmánnyal ezért a pénzért jó vételnek tűnt. Kifizettem, otthon összerak, majd szétszed és visszavisz még aznap. Az 26k körül volt, de egy ipari hulladék. Spiáter az egész, nincs benne anyag, vacak három tengelyes fordulatszám állítás, komolytalan ékszíjfeszítés, és motorrögzítés, nagy tengely holtjáték. Precíz munkához pontatlan, durvához meg nem elég strapabíró, számomra büntetés ilyennel dolgozni.
A stabil diktatúra ugyanúgy társadalmi alku eredménye, mint a stabil demokrácia, csak az alku logikája más.
-
-
jksx
senior tag
válasz DonElvis #62533 üzenetére
Én még régebben vettem kb. fele annyiért. Annyit talán megért. A műanyag ékszíjtárcsák még hagyján, a gagyi motor viszont kb. 5 perc folyamatos munkát bír, mert nincs megfelelő hűtése (ugyanis nincs a motorháznak hűtőbordája).
Dani_kp : a linkelt kép alapján az pont ugyanolyan hulladék, csak drágább mint pl. a Lidl-ben árult.[ Szerkesztve ]
-
jksx
senior tag
válasz Dani_kp #62536 üzenetére
Sajnos nem igazán tudok ajánlani mást. Persze ez annak is a függvénye, hogy mire akarod használni. Házi barkácsolásra megfelel, precíziós munkához pl. nyáklemez furatozásra már nem. A nem megfelelően hűtött motor miatt folyamatos üzemre egyáltalán nem alkalmas még kis terhelés mellett sem.
-
DonElvis
aktív tag
válasz Dani_kp #62536 üzenetére
Kényszerűségből 15 évvel ezelőtt vettem a Tesco-ban egy Rondy típusú oszlopos furót. Teljesen jól működik a mai napig pedig már kapott rendesen. Az oszlop része, (nemtom hogy hívják pontosan) lehetne hosszab, mert ha keresztasztalt vagy egy nagyobb satut teszel a tárgyasztalra, már nem lesz elég hely a fúrószárnak, mert a munkadarab túl közel kerűl hozzá. Ki is cserélem ezt a rudat nemsokára. Egy alkalommal kellett szijjat cserélnem benne, de az Opel corsa egyik hosszbordás szijja kis átalakítás után teljesen jó bele.
Szerk:
Amit linkeltél Güde oszlopos fúró, az teljesen jó. Nálunk ezt használják a karantartók, teljes megelégedéssel. Ha a Rondy tönkremegy én is ilyet veszek.
[ Szerkesztve ]
Ami nem számít, az nem érdekel
-
emre
veterán
válasz Dani_kp #62534 üzenetére
Ez szemre ugyan az a spiáter anyag, 32kg az egész.....A fordulatszám állítás ha jól látom már nem segédtengelyes megoldású, de a motor rögzítés és az ékszíj feszítés gagyi. A tengelyek illesztését meg képről nem tudom véleményezni, de gyanítom nem kétszer jobb cucc dupla áron.
A stabil diktatúra ugyanúgy társadalmi alku eredménye, mint a stabil demokrácia, csak az alku logikája más.
-
salaud
aktív tag
válasz DonElvis #62538 üzenetére
Én sima ütvefúrót vettem anno Rondy-t a tesco-ban, mai napig működik, használható, pedig az elmúlt 15 évben kapott eleget. Meglepően strapabíró cuccok.
A Linux nem ingyenes. Meg kell fizetni a tanulópénzt. Az emberek 66 százaléka nem tud számolni! Gondoljatok bele, ez majdnem a fele!!
-
Sokimm
senior tag
Nekem ilyen GUDE van: 13/355 350W, alu (vagy valami hasonlóan fényesen csillogó) tárcsákkal.
Olyan ütése van a tokmánynak, hogy kerítéslécnél pontosabb dolgot nem fúrok vele, csak drótkorongot teszek rá, a gyors tokmányhoz (vettem hozzá), és erre a célra jó (takarítani). Oszlopos fúrónak nem nevezném.Lehet egy újracsapágyazás (normális csapágyakkal) megoldaná a problémát, de nem vitt rá még a lélek, hogy szétkapjam emiatt...
[ Szerkesztve ]
-
imibogyo
veterán
Én anno ezt vettem magamnak. Most valami brutálisan drága én még 52.000 Ft-ért vettem. A tömegét és a teljesítményét szerintem hiába nézed ezeknek a belépő kategóriás gépeknek önmagukban, nem (csak) az a fontos. Az enyém is csak 42 Kg és 550W, de még a CNC marógéphez is gyártottam vele alkatrészeket (~0,1-0,2 mm a főorsó ütése, amit előpontozással szépen lehet ellensúlyozni). DE szerintem az ilyen olcsóbb gépeknél a legfontosabb a főorsó csapágyazása és úgy általánosságban a futása/mozgása minden értelemben és irányban, a tömeg és a teljesítmény orvosolható, ha csak azzal van baj, de ha a főorsó üt, vagy kézzel akár mm-eket is lehet rajta mozgatni, akkor megette a fene.
De ha tudod még egy kicsit a jövőben bővíteni az anyagi lehetőségeidet, akkor érdemes aprón nézni régifajta (sok magyar is szokott lenni jó állapotban) oszlopos fúrókat. Ilyeneket pl. (nem tudom, hogy pont ez milyen állapotú, csak példának dobtam be). Apumnak 20k-ért vettünk anno magyar asztali gépet (ilyet, mint itt a baloldalon). Olcsón odaadták mert "rossz volt". Egy teljes generál után (nagyságrendileg 10k volt az összes csapágy (4 darab) cseréje) lényegében tökéletes lett a gép és már vagy 10 éve hibátlanul és pontosan teszi a dolgát.
[ Szerkesztve ]
-
NEMO1968
őstag
válasz imibogyo #62542 üzenetére
Mintha a melóhelyem látnám .
Ha tudok,jövő héten lövök néhány képet minőségi magyar cuccokról,ha már a régiségeknél tartunk.
CSEPEL oszlopos fúrógép,60-as fúróval fúr röhögve.
MVE és EE 630 eszterga.
A pontosságuk persze már nem a régi, de elődolgozni még nagyon jók.
Oszlopos asztali irányváltós menetfúrógép akár balos menethez is.
Ilyet addig nem is láttam.
HUNOR PNC 721 CNC.
Csak így hirtelen
Szándékozom megörökíteni őket, mert elég komoly modernizálásba fogtak,lehet hogy kidobálják őket, pedig elég jó gépek ezek még.Az ember az időtől retteg, az idő a piramisoktól.
-
---gabika---
tag
válasz cinemazealot #62528 üzenetére
Köszönöm a segítségedet!!
-
imibogyo
veterán
válasz NEMO1968 #62544 üzenetére
Én is agyalok már jó ideje egy nagy eszterga megvételén és bizony az áruk miatt az MVE-k is szóba jöttek nekem is. Nem kell nagyon pontosnak sem lennie (1-2 tized simán belefér), mert én is alapvetően "nagyoláshoz" használnám, mert precíz munkára az épülő CNC eszterga lenne majd használva.
Bár ez az évem (is) előreláthatólag teljesen kuka lesz beszerzés téren. Még a CBR 1000F motorprojektemet is feladtam, mert egyszerűen nincs rá semmi időm sem. Eddig úgy belelocsoltam vagy 150k-t, de most meghirdettem 100k-s irányáron (de már sokkal kevesebbért is odaadnám) csak vigye innen valaki, mert bántja a szemem, hogy belefogtam, de csak porosodik...
-
dewil666
őstag
Sziasztok!
Elektromos ragasztópisztoly vásárlását tervezem. Van több méretben illetve teljesítményben.
Néztem olyat amibe 8mm-es illetve olyat amibe 11mm-er vastagságú ragasztó rúd megy. Van jelentősege ennek?
Kizárólag csak hobbi célra kellene néha-néha lenne csak használva (lehet az elején kicsit többet a szórakozás kedvéért ).
(Emagon láttam olyat 3600ft-ért amihez 100 ragasztó rudat adnak).KLÍMA és villanyszerelés, telepítés, karbantartás! dewil666 felhasználónak 270, 940 (régi) pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! Motoros üdvözlettel ! ! ! Ne vezess olyan gyorsan hogy az őrangyalod lemaradjon!
-
Dani_kp
addikt
válasz Sokimm #62541 üzenetére
Ez elég kiábrándító, akkor marad a gyűjtögetés és az utána olvasás, ugyan állandóan nem lesz használva, illetve csak hobbi szinten fa megmunkáláshoz, de ha egyszer veszek valamit, az ne legyen hulladék.
#62542 imibogyo: ez már jól fest . Teljesen ráér a vásárlás, olyan 2-3 éven belül lesz csak, addig van időm gyűjteni és utánanézni is. Csak famunkához, illetve csapoláshoz kell első sorban, de azért nem baj, ha precíz munkára is jó. Ami első linkeltél az tökéletesnek tűnik, tetszik, hogy dönthető az oszlop. Régi magyar oszlopos fúróknál, gondolom erre nincs lehetőség. De ami a nagyobb gondom vele az a 3 fázis, sajnos nincs bekötve hozzánk. Mondjuk nem voltak még akkor ilyen és ekkora teljesítményű gépeket betervezve .
https://ingatlan.com/33821564
-
philoxenia
MODERÁTOR
Ilyen állvány? Ez elég precíznek néz ki.
Ez dönthető is.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest