Hirdetés

2024. május 9., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2018-01-14 14:06:07

LOGOUT.hu

Sziasztok kedves otthon barkácsolók!
A közelmúltban felmerült ötletek, reakciók alapján úgy éreztem, itt az ideje egy topik összefoglaló készítésének. Ugyanakkor a nyitó hozzászólás erre tökéletesen megfelel, így ezek után következzenek a topiknyitó fórumtársunk szavai:

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#59101) Kernel válasza Reggie0 (#59100) üzenetére


Kernel
nagyúr

Pont azt írtam én is, hogy nem Li-ion töltőt ajánlottál, de akkor minek emlegeted megint a Li-ion modult, ha ajánlani nem is tudsz ilyet?

Konkrétan a C/10 és 15 óráig szokott szerepelni adatlapokon, valamint a gyártók szoktak forgalmazni akkuval csomagolt töltőket is, 14-16 órás időzítővel, C/10 közeli árammal.

Ezeknél sincs előírva, hogy a felhasználó műszeresen detektálja az akku teljes lemerülését és csak akkor szabad tölteni. Részleges töltöttség esetén is 14-16 óra után fog leállni a töltés, semmi baja nem lesz tőle.

Többi terelést hagyjuk, megy a kiforgatás rendesen, szokásos trolltech...

Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.

(#59102) Reggie0 válasza Kernel (#59101) üzenetére


Reggie0
félisten

Az, hogy mi szokott szerepelni az adatlapokon abbol nem azt kovetkezik, hogy a C/10 jelentese barmifele biztonsagos toltoaram. Mert nem ez a definicioja. Ha tudsz ilyen definiciot szakirodalomban, akkor linkelheted, de nem fogsz talalni.

Nyilvan nem irja elo, de hamarabb tonkremegy az akksi. Pont errol beszeltem amikor azt mondtam, hogy a megfelelo es megszokott itt a "parasztnak meg jolesz" kategoriat jelenti. Az akkus csavarbehajtokhoz egy idoben meg idozitest sem alkalmaztak. Stabil tap+ellenallas es kapcsold ki x ora utan utasitas.

Itt van egy kis segitseg neked: [link] Remelem nem veszed trollkodasnak ennek az oldalnak a tartalmat, ha mar nekem nem hiszel.

(#59103) Reggie0 válasza Kernel (#59101) üzenetére


Reggie0
félisten

Miert ne tudnek ajanlani? Borsos arral, de timerrel es termisztorral: [link] Azert draga, mert evaulation kit, kell keresni vmi kinai gyartot.
Timer es termisztor nelkul: [link] Timernek ra lehet vagni egy 555-os modult.

Lehet, hogy veletlen sokat foglalkoztam a temakorrel hivatasszeruen, azert ismerem jobban a termekpalettat is...

[ Szerkesztve ]

(#59104) Samus


Samus
addikt

Bikakábelt szeretnék csinálni magamnak. MKH kábelt gondoltam, csak a keresztmetszettel nem tudok dűlőre jutni. Csak személyautóhoz kellene, kisköbcentis benzineshez. 16mm2 elég lenne? 3m hossz megfelelő hosszú lenne pólusonként?

'' Az élet egyszerű. Döntéseket hozol és nem nézel vissza.'' // Tomorrow's just your future yesterday!

(#59105) Kernel válasza Reggie0 (#59102) üzenetére


Kernel
nagyúr

MAX745 a CV szakaszban mikor és hogyan fejezi be a töltést?

555 modult a CC/CV modulhoz is lehetne kombinálni, akkor meg kb. ugyanott vagyunk, de sok fórumozónak az már nem olyan egyszerű. Ennyi rengeteg szócséplés, ezért? Ajánlasz valamit, ami nem is tud többet?

Az akkus csavarbehajtokhoz egy idoben meg idozitest sem alkalmaztak. Stabil tap+ellenallas es kapcsold ki x ora utan utasitas.

Talán nem tűnt fel, hogy ezt én már leírtam egyszer (de nem stabil táp egyébként az egyszerű trafó). Amikor írtad, hogy 8 óra helyett túltöltötted.

Valamiért így akartál vitába szállni azzal a pár órával, amit én viszont a normál töltés (15 órás C/10) tolerálhatóságára írtam. De talán nem értetted, hogy a 8 órás töltő nem 15 órás töltő, hanem az már gyorstöltő kategória, ami az időre is érzékenyebb, ezért nyírtad ki az akkut.

De még szerencse, hogy hivatásszerűen.

[ Szerkesztve ]

Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.

(#59106) Reggie0 válasza Kernel (#59105) üzenetére


Reggie0
félisten

Nem en szolitottalak meg es kotottem bele abba amit irtal. Pont forditva tortent. Olvass vissza. Miert? Miert fajt az neked, hogy nem preferalok egy olyan modszert ami mar a 90-es evekben meghaladott volt es megemlitettem egy alternativ otletet/tanacsot? Raadasul nem is neked mondtam, hanem a kerdezonek.

A 8 oras tolto nem gyorstolto, ugyanis NiMH-nal 0.1C es 0.3C kozott vannak a normal toltok. Azt meg senki sem vitatta h tul lett toltve, pont azt mutattam be, hogy egy kis figyelmetlenseg es rogton tul lehet tolteni az akksit. Olvasd el a battery universitis oldalt, ha mar nekem nem hiszel...

[ Szerkesztve ]

(#59107) Kernel válasza Reggie0 (#59106) üzenetére


Kernel
nagyúr

Mert teljesen feleslegesen álltál bele ebbe, hogy a CC/CV modul nem felelne meg az adott célra, főleg annak tükrében, hogy nem is tudsz hozzá jobban passzoló eszközt.

Eval kitet hagyjuk, komolyan gondolod, hogy azt kell ajánlgatni a fórumozóknak, aki egyszerű, kényelmes és nem is drága megoldást szeretne. Vicc...

Meg azt nem is tudhatod, hogy hányszor volt olyan megszólalásod (értsd: vitatható akadékoskodásod) amikor türtőztettem magam és inkább rád hagytam. Most véletlenül nem hagytam rád, ez csak ennyi.

Igen, a 8 órás töltővel sokkal könnyebb agyonvágni, mert az nyilván nagyobb árammal tölt, de előtte én nem 8 órás töltésről beszéltem, hanem 15 órás töltésről, ami kíméletesebb a gyakorlatban.

[ Szerkesztve ]

Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.

(#59108) Reggie0 válasza Kernel (#59107) üzenetére


Reggie0
félisten

Nem mondtam, hogy nem felel meg. Azt mondtam van jobb, mert a vege karossa tud valni. Ez nem azt jelenti, hogy biztosan mindig karos lesz, hanem azt, hogy a lehetoseg es a kepesseg megvan benne, a tobbi a korulmenyektol fugg.

Latod en ezert nem is olvasom el egy kommentedet se, ami nem nekem van cimezve. Igy nem akadok ki sem a rengeteg targyi tevedesen, se azon, hogy ket egymas utani osszefuggo mondatot nem tudsz egyben ertelmezni.

(#59109) Kernel válasza Reggie0 (#59108) üzenetére


Kernel
nagyúr

Csak ennek úgy lett volna értelme, ha tudsz jobb megoldást, mert ez így csak levegőbe beszélés. Egyébként pedig én úgy látom, hogy te vagy képtelen értelmezni, egyértelműen megfogalmazott mondatokat, súlyosbítva időnként rosszindulatú kiforgatással is.

Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.

(#59110) Reggie0 válasza Kernel (#59109) üzenetére


Reggie0
félisten

Ennyit irtam osszesen:
Ezek az akksik pont nem birjak a csepptoltest, szoval a CC/CV a vegefele elegge karossa tud valni. Jobb, ha veszel egy hozza passzolo toltesvezerlo modult.

Nem kerdezett vissza, nem kerte hogy javasoljak barmi, nem kapott ra a temara. Elmondtam, elolvasta, valoszinuleg nem izgatta. Egyedul csak te porogtel ra, hogy hogy merek valami mast javasolni. Miert kene nekem ekkor elore elokeresni a megoldasokat, amikor nem is biztos, hogy erdekli? Neked is neztem parat amikor kerted, bar bevallom felvalrol vettem, mert tudtam csak kotoszkodni akarsz. Maradt meg valami aprosa, amibe bele akarsz kotni, vagy mar eleg volt?

[ Szerkesztve ]

(#59111) Kernel válasza Reggie0 (#59110) üzenetére


Kernel
nagyúr

Azért írtam, mert a kifogás is életszerűtlen, valamint praktikusabb megoldásról sem igazán tudok. Ez viszont már bevált a gyakorlatban.

Te sem tudtál jobbat ajánlani. Tehát felesleges volt az egész szócséplés.

Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.

(#59112) Reggie0 válasza Kernel (#59111) üzenetére


Reggie0
félisten

Ja, pont az ilyen eletszerutlen dolgok miatt jelentek meg az ujabb es jobb toltesi algoritmusok. De hat neked ez eletszerutlen problema. Na ezert volt szocseples, mert fel sem ismered, hogy elhaladt azota a vilag.

(#59113) Kernel válasza Reggie0 (#59112) üzenetére


Kernel
nagyúr

Megint a rosszindulat, de elméletben én is tudok sok mindenről, csak néha más a gyakorlat, amikor az ember egyszerű, életszerű megoldásokra törekszik. Erre pedig nincs jobb javaslatod, amit legközelebb majd ajánlhatnék én is a fórumozóknak, hogy te mondtad és biztosan jó.

Ha életszerűen fórumoznál, akkor tudhatnád azt is, hogy felmerülnek néha kérdések, amit én mondjuk lekezelnék valamilyen módon, de mégsem ajánlhatom olyan fórumozónak, aki arra nem felkészült. Ilyenkor mást kell kitalálni.

De ez téged nem jogosít fel arra, hogy engem igyekezz lebecsülni azért, mert egy praktikus megoldást preferálok. Ez a tömény rosszindulat.

Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.

(#59114) Reggie0 válasza Kernel (#59113) üzenetére


Reggie0
félisten

En meg gyakorlatban is tudok rola, hogy van. Regota. Tessek, aprilis kozepere itt is van(sajnos kifuto termek), de regota ismert.

Te latatlanba belekotsz mindenbe, es el sem tudod kepzelni, hogy ezek letezo dolgok. Majd azt varod, hogy a hazifeladatot mas vegezze el helyetted, mert lusta vagy ra, hogy utanezzel, cserebe inkabb megkerdojelezed a masikat. Kicsit sem volt gyanus, hogy az elmult 20 evben dobaljak ki a toltesvezerlo IC-ket tonnaszam az IC-gyartok? Ebbol te azt hogy tudod feltetelezni, hogy ez valamilyen modul szinten nem kaphato? Na, ezert vonakodok neked barmit is kikeresni. Neki elso kerdesre belinkeltem volna. Azon meg ne akadj ki, hogy eval, mert ebbe bekotni par vezeteket biztosan tud, ha osszerakni akart CC/CV-t.

[ Szerkesztve ]

(#59115) Kernel válasza Reggie0 (#59114) üzenetére


Kernel
nagyúr

Tehát valaki feltesz egy kérdést a fórumon, hogy szeretne akkut tölteni, erre válaszolhatom, hogy te mondtad: [link]

3 cellás Ni-MH, tetszik vagy nem ez van. Töltőáramot tessék konfigurálni a megfelelő ellenállás cseréjével!

Szerinted ez egy normális válasz? Életszerű megoldásról beszélek még mindig, amit főleg eBay vagy Aliexpressről szoktak rendelni az emberek. Olyanok is, akinek egy TP4056 panelon problémát okoz az áramot beállító ellenállás cseréje. Te valami másik világban élsz...

Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.

(#59116) imibogyo


imibogyo
veterán

Mindenki nyugodjon le a pics@ba!!!! Én már iszom a pálinkámat... És finom.... Vagyis hát a fene tudja, a negyedik-ötödik kávés pohár után már elvesztettem a fonalat... De ameddig emlékszem, addig finom volt... :DDD

[ Szerkesztve ]

(#59117) Reggie0 válasza Samus (#59104) üzenetére


Reggie0
félisten

Biztosan eleg. 3m es 5mm^2-el mar 200A-es inditokabeleket arulnak. Bar manapsag divat sporolni az anyagon, ez jopar kabelnel erzekelheto is. De a 16mm^2 boven jo lesz neked. Meg dizelhez is. Ha sporolni szeretnel a kabelen, 10-re is lemehetsz.

(#59116) imibogyo: En teljesen nyugodt vagyok.

[ Szerkesztve ]

(#59118) Pete55555 válasza imibogyo (#59116) üzenetére


Pete55555
Topikgazda

Csatlakozom az előttem szólóhoz - annyi kiegészítéssel, hogy

a veszekedést legyetek kedvesek privátban folytatni.

Nem kezdek el most hsz-eket törölgetni, de maradjunk a szakmai (vagy barkács) vonalon, a vitázás mehet privátban.

Megjegyzem azért, örülök, hogy ennyire profik vagytok mindketten elektronika/villamosság témában, és ezzel emelitek a topik színvonalát, de ne essetek át a ló túloldalára.

Köszönöm.

Ui: És én csak fröccsöt ittam, a pálinka már elfogyott :(

...Szeretem leracsniztatni...

(#59119) imibogyo válasza Pete55555 (#59118) üzenetére


imibogyo
veterán

Ma (vagyis tegnap) elkezdtem összerakni a fürdőszobai csúszóajtó vázát.

Még csak amolyan "proof of concept" a dolog, de eddig egészen tűrhetően muzsikál minden, szóval jó az irány. Ma majd neki állok finomítani a mechanikán, mert nagyon sajnáltam a kb. 15.000 Ft-ot rá, ezért inkább megoldottam azokból az alkatrészekből, amik kéznél voltak. Rengeteg csiszolás, gyalulás stb. vár még rám, de hát végülis az időmből kitelik.. :K

Ez természetesen egy rejtett ajtó lesz, tehát a fa vázra (ami még be lesz sűrítve) kerül még 20-as OSB mindenhova és erre "zöld" gipszkarton, majd természetesen a csempe. De még a polcokat is ki kell alakítanom. Lényegében csak az ajtó fog látszódni a szerkezetből...

[ Szerkesztve ]

(#59120) A Zéé válasza imibogyo (#59119) üzenetére


A Zéé
addikt

Biztos vagy abban az OSB-ben?
Nedvesség hatására az ugye eléggé szeret megdagadni, zöld kartontól meg még nem lesz teljesen párazáró a szerkezeted.
Ha a vastagság miatt kell az OSB, akkor inkább rakj 3 réteg kartont.

[ Szerkesztve ]

Just a simple Lineman...

(#59121) cinemazealot válasza imibogyo (#59119) üzenetére


cinemazealot
addikt

Teccős! :K Én egy ~2×2 méteres tolóajtót készítettem, bár az inkább csak térelválasztó. U-vas a keret, benne fel nem használt PVC lambéria, a görgők sínjei egy-egy 30×30-as szögvas (utolsó 15 cm-en enyhén lehajlítva, hogy legyen önmagát behúzó végállása), a görgők pedig egy levetett egysoros görkorcsolya két gumírozott kereke. :D

Viszont az OSB-vel én is vigyáznék. Azt persze nem tudom, mennyire hajlamos a dagadásra, de ha mégsem akarsz 3 réteg impregnált gipszkartont egymásra rakni, akkor talán elég lehet az OSB-t jó alaposan lelakkozni. Bár padlószinten még mindig esélyes, hogy az ott lecsapódó párát (vagy kilöttyent vizet) felszívja. :F Mintha hallottam volna olyat, hogy ilyen fa/gipszkarton körítéses vizes helyiségek padlózatát le lehet fedni valamilyen vízzáró fóliával, aminek a széleit aztán a falra felhajtva és 20-30 cm magasságig felragasztva (mint egy hermetikusan záró medence széleire) rá lehet futtatni az oldalfali csempét, így a víz nem szivárog át a fal porózusabb belső rétegeibe. De ebben nem vagyok 100%-ig biztos...

(#59118) Pete55555
Én most egy bögre tejjel iszom az egészségetekre! :D

[ Szerkesztve ]

(#59122) hegegabi80


hegegabi80
addikt

Valaki fóliázott már plexit?
Vettem egy Jonsbo C3 gépházat, ennek füst plexi oldallapja van. Be szeretném fóliázni, hogy ne karcolódjon.

Valami öntapadós átlátszó fóliára gondoltam, hol érdemes venni, rendelni stb? és felrakni?
Autó fóliával nem akarnék kínlódni, az öntapadós egyszerűbb lenne szerintem.

(#59123) Pete55555 válasza A Zéé (#59120) üzenetére


Pete55555
Topikgazda

Alattad írták is, erre a fólia a megoldás, bár szívem szerint én OSB-t sem tennék, csak simán a gipszkartont. Otthon, szüleimnál is így csináltuk, fa váz, 50 centinkánt álló, kb méterenként vízszintes tartók. Közé kőzetgyapot, rá fólia, és a gipszkarton. Persze merevség, hangszigetelés miatt jó lehet a + OSB ez tény.

(#59121) cinemazealot
Lassan idd, meg ne ártson! ;]

[ Szerkesztve ]

...Szeretem leracsniztatni...

(#59124) Satyricon


Satyricon
addikt

Sziasztok

0 autóhifis múlttal rendelkezem, emiatt kérnék egy kis segítséget az alábbi két kérdéssel kapcsolatban:

1. Mivel van 1-2 fasza hangkártyám PC-hez(Auzen X-Fi Prelude, X-Fi Elite Pro, Xtreme Hamer Fatal1ty Pro), és pár pc-s alkatrészem, mennyire érdemes beépíteni a kocsiba úgy, hogy ezekről a hangkarikról szóljon a zene? Érdemes vele foglalkozni/szórakozni?

2. És van egy telefonom is, aminek nem működik a sim kártya része, vagyis nem érzékeli a sim kártyát, viszont tök jól működik ezt leszámítva. A kérdés az, hogy össze lehet-e kötni a fejegységgel hogy úgy működjön, mint egy androidos lejátszó? Vagyis... Mivel imádok barkácsolni, megcsinálnám azt, hogy a fejegységet kiszerelem, és a helyére csinálnék egy keretet, amive igényesen beragasztanám a telefont fektetve. Majd adnék neki állandó feszültséget, hogy ne merüljön le. A telefonba raknék egy 128gigás microsd kártyát, majd csomó zenét rátöltenék, így a zene erről szólna. Meg lehet ezt játszani? Hozzáteszem, nem fm transzmitter segítségével, hanem minőségi kábeles megoldással szeretném megoldani. Szóval össze lehet hozni egy ilyet?

[ Szerkesztve ]

(lOo \ (llll) (llll) / oOl)

(#59125) A Zéé válasza Pete55555 (#59123) üzenetére


A Zéé
addikt

nem a direkt vízre gondoltam (arra egyértelműen kell a kenhető vízszigetelés hajlaterősítéssel. Szerintem már nagyjából minden felületre, amióta kihagyják a padlóösszefolyókat a fürdőkből), hanem az indirektre.
Az ilyen tolóajtós megoldásnál még a gyári kialakítás se párazáró (volt ilyennel dolgom, az is 2x2 gipszkartont kért) nemhogy a házi. Belső oldalról meg nem tudod szigetelni, csak ha előre megcsinálod, és amúgy is sok anyag, akkor már olcsóbb az impregnált gk. Hőszigetelést meg nem tudsz belerakni, mert hát akkor hova megy az ajtó? Tehát télen nagyjából bármit is csinálunk, ott meg fog jelenni a pára valamilyen szinten, ami ha lecsapódik, akkor csak idő kérdése, mikor megy tönkre a fal.

[ Szerkesztve ]

Just a simple Lineman...

(#59126) Barret001 válasza Reggie0 (#59117) üzenetére


Barret001
addikt

Én véletlenül elégettem a saját bikakábelemet,gyufaszál vastagságú sodrony volt benne...A külső szigetelés átmérője 10 mm volt!!! Gyanús volt nekem,hogy bikázni nem lehet vele,de 15 perc alatt átment annyi töltés,hogy indította az autót,a lemerült akku.Gyári bikakábel volt,ennyit az "olcsó" bolti cuccokról...Aki jót akar,csinál magának normálisat,hegesztő trafó kábelból! A bikázás lényege,hogy egyből működik!

(#59127) cinemazealot válasza Satyricon (#59124) üzenetére


cinemazealot
addikt

A telefonosra: ha a fejegységnek van AUX bemenete, akkor minden további nélkül működhet a dolog, még nagyon szétszedni sem kell egyik komponenst sem. Ha nincs, akkor valahol a fejegységen belül kell rábogozni a telefon hangkimenetét. A dolog egyébként nem ördögtől való, már én is gondolkoztam ilyesmin. :)

És nem én vagyok az ördög. ;]

Arra mondjuk érdemes odafigyelni, hogy a telefon akkumulátorát ne hagyd ki a buliból és a készülék se csak úgy, magában a gyújtásról üzemeljen, mert az gyakorlatilag egy számítógép: ha nem tud normálisan lekapcsolni/bebootolni, akkor szoftveresen (és akár hardveresen is) tönkre mehet:

;)

(#59128) DJGABI válasza Satyricon (#59124) üzenetére


DJGABI
addikt

mobilos témához:
tablet beépítős cikk van pl itt is [link] bár annyira a részletekbe nem megy bele

az a gáz gondolom régebbi a teló, újaknál mikor "kikapcsolod" csak kb hibernálásba mennek, gyors ugye a bekapcsolás, egy régi teló azért 1-2 percet elszöszöl cold boot-tal. mondjuk ha nincs wifin/mobilneten, kijelző kikapcsolva úgy azért napokat/heteket elmennek készenlétben is... esetleg egy normálisabb power bank működhet kvázi-ups-ként.
akksit én is benn hagynám. villanyossághoz nem értek, de úgy lenne a logikus hogy valahonnan 12V-t szerválni (ami gyújtásra be/kikapcsol), egy minőségibb szivargyújtós adaptert szétszedni, rákötni, elrejteni a műszerfalban, sima usb kábellel meg a telóval összekötni...
fejegységre sima jack-rca kábellel kötni?

<< "stabil, de mégse" >> << MX440 FTW! >>

(#59129) NEMO1968 válasza imibogyo (#59063) üzenetére


NEMO1968
őstag

Az említett videók 1-2 egyszerűbb munkámról.

[link]

[link]

Az ember az időtől retteg, az idő a piramisoktól.

(#59130) Beretvás


Beretvás
addikt

Hali..

Nagyon régen nem írtam ide és most eljött egy kis gány ideje, kérdés életképes lenne e az ötletem..:D

Adott lenne egy Msi Rx 480 gaming vga, amit egyedi ventiprofillal használok de így ha 70 fok alatt akarom tartani zavar a hangja 1500 rpm felett, na most az lenne a terv , hogy levenném a műanyag borítást a ventikkel, és kapna alá 2x120/140 ventit valami egyedi konzollal, fix feszültségről akkora fordulaton ami még nem zavaró.

Gondolom a hűtés is jobb lenne és nem hangoskodna, vagy eleve elvetélt ötlet lenne? :F

(#59131) imibogyo válasza A Zéé (#59120) üzenetére


imibogyo
veterán

Hát igazából semmiben sem vagyok biztos... Én úgy gondoltam, hogy mivel körben belső falról beszélünk (mármint ahova ez a szerkezet megy), ezért páralecsapódástól szerintem nem kell tartani, vagyis 14 fok hőmérséklet-különbség szerintem nem alakulhat ki (főleg mivel van ez a lyukacsos fali szellőző a folyosó felé ami sokat egyenlít a levegő páratartalmán és a hőmérsékleten. Ezen felül úgy gondoltam, hogy a 20-as OSB + gipszkarton + kenhető vízszigetelés + csempézés ad annyi "vízzárást", hogy azért annyira ne kelljen félnem a megdagadástól.

De nyitott vagyok mindenre, így akár a több réteg gipszkartonra is. Be lesznek sűrítve egymástól ~40 centiméterre a függőleges pallók, tehát nem kell túl nagy távolságot áthidalni. Ettől függetlenül mivel az egyik oldalra (ahova nyitódik az ajtó) egy kád fog kerülni, ezért előfordulhat, hogy oda rá fogunk támaszkodni, ezért gondoltam még jobban megerősíteni a szerkezetet. A másik oldalra pedig majd a mosógép kerül amúgy...

(#59121) cinemazealot:
Az azért komolyabb megoldás. Én is gondolkodtam fémben, de sajnos most nincs rá keret, a fa meg lényegében ingyen volt/van. De még egy perc sem múlt el belőle, hogy felszívom magam és veszek vasanyagot. Úgyis holnap megyek a tüzépre egy kisebb vagyont otthagyni (gipszkarton), tehát akkor lehet, hogy eleve áttérek a teljes fémvázas ajtóra :B

(#59129) NEMO1968:
Jó kis videók. Szeretem az ilyeneket nézegetni... :R Ilyen komoly gépre nekem az elkövetkező 50 éven belül nincs kilátásom, helyet sem tudnék neki biztosítani. Ahogy tervezgetem a jövőbeni munkáimat (mármint, hogy eddig is miket csináltam és valószínűleg miket fogok) azt látom, hogy nekem elegek lesznek a kisebb gépek is, nem kellenek nagy ipari monstrumok. Ez alól egyedül a nagy horizontális marógép a kivétel, azt nagyon szeretnék, de amíg nincs meg az új műhely, addig arra sincs semmi esély. :N

(#59130) Beretvás:
Nem elvetélt, anno én például egy zajongó Ati kártyát oldottam meg így, bár nem éppen túl elegánsan. Végülis topik-ON megoldás és baromira csendes volt. :K

[ Szerkesztve ]

(#59132) Beretvás válasza imibogyo (#59131) üzenetére


Beretvás
addikt

Mondjuk szépre szeretném mert azért az Msi Gaming eléggé adja kinézetre de nem gyere be a hangja, vagyis én lettem kissé csendmániás, valamint az egyik ventije is szerintem haldoklik mert már nem egyszer eljátszotta , hogy nem indult be és a vrm kissé elmelegedett... :O

(#59133) Pete55555 válasza Beretvás (#59132) üzenetére


Pete55555
Topikgazda

Az érdekes, én meg vagyok elégedve a GamingX hűtéssel, bár nekem csak egy 1050 van, ez jóval kevesebb hőt termel.
Bányászol amúgy, vagy csak játék?

De egyébként megvalósítható az ötlet teljes mértékben. Itt ugye az adja a jóságot, hogy a vastagabb venti ugyanolyan méretben, ugyanannyi levegőt megmozgatva jóval halkabb/kisebb fordulat is elég neki.
Csak egy pofás keretet kell csinálj neki, ehhez viszont a meglévő VGA adja a "vázat".
De kötegelővel is egész jól lehet boldogulni... :D

...Szeretem leracsniztatni...

(#59134) NEMO1968 válasza imibogyo (#59131) üzenetére


NEMO1968
őstag

Ez a gép pont egy kisebb kategória ;]
Elférne egy panellakás félszobájában is :DD :D
Más kérdés a súlya, na meg hogy viszed fel ;] :DDD :D

[ Szerkesztve ]

Az ember az időtől retteg, az idő a piramisoktól.

(#59135) Beretvás válasza Pete55555 (#59133) üzenetére


Beretvás
addikt

Csak játszom rajta, de így hogy a az fx-et lecseréltem és csak 2 házhűtő maradt meg a cpu-n 2 venti, így néma csend van még a vga nem megy 1500 fölé ami már zavaró nekem. A vrm meg így 70 fok fölé is megy game közben ha ugy 28+ fok van a szobában ami nyáron lesz 30-33 is.

Tulajdonképpen erre gondoltam kb. mondjuk én készítenék valami keretet és a vga alá raknám bővítőhelyhez fogatva. Csak nem értek angolul és nem értem miért szereli vissza a végén a gyári lapátokat..

[ Szerkesztve ]

(#59136) Pete55555 válasza Beretvás (#59135) üzenetére


Pete55555
Topikgazda

Ez 1 szerencsétlen barom. Visszarakja a 2 ventit, mikor először a keretet kéne...
Na mind1, arra én sem jöttem rá, miért teszi vissza, bár nem néztem teljesen végig, nem volt idegrendszerem.
Valószínű csak tesztelte, mi lenne, ha...

Na jó, csak megnéztem. (Írtam is, ugye, hogy szerencsétlen) - Na! Az egész azért volt, mert eltört 2 lapátot az eredeti ventin, ezért próbaképp rárakott 2 másikat.
A gyárit azért rakja vissza, mert gondolom vett újat, ami nem törött...

...Szeretem leracsniztatni...

(#59137) Beretvás válasza Pete55555 (#59136) üzenetére


Beretvás
addikt

erre gondoltam én is, de keresgéltem a venti nem indulós témában és ezzel a hűtéssel előforduló hiba hogy az egyik venti nem indul. mondjuk, ez a része jobban aggaszt engem mint a hangja. 2 db 12 es elméletileg elkell férjen rajta, valami jóféle ventiket rátenni, kérdés a saját vezérlése elbírná e.nem tudom hány ampert bírhat el ventinként a vga..

(#59138) DonElvis válasza Satyricon (#59124) üzenetére


DonElvis
tag

Tiszteletem,

Lebeszélnélek erről a projektről.

A PC-s cuccok nem autóba valóak. Egyrészt eléggé pontos tápfeszek kellenek nekik (5V, 12V) amelyek egy autóban nem állnak rendelkezésedre alapból . A másik ok a hőmérséklet különbség. A PC-s cuccok kb, szobahőmérsékletre vannak tervezve, nem bírják a hideg meleg válltásokat. Télen látványos ez a jelenség leginkább.

A tabletekkel telefonokkal ugyanez a helyzet. Sokan fabrikáltak már autóba tabletet, meg régi telefont, hogy az milyen jó lesz, de egy nyár és egy tél alatt mindenkinél behal a rendszer. Télen a hideg autóba elkezdesz fűteni. A minusz akárhány fokból felmegy a hőmérséklet kb. 20 fokra. Ekkor elkezd párásodni tablet/telefon belülről, ami komoly problémákat okoz.

Röviden: Tartósan nem fog működni a pontatlan tápfesz és a párásodás miatt.

Szerk:

Nem is beszélve az erősítőről. Lehet varázsolni neki megfelelő jelszintet telóról, de nem lesz egyszerű. Lehet készen kapni átalakítókat, de akkor már többe lenne a projekt mint egy normális fejegység.

[ Szerkesztve ]

Ami nem számít, az nem érdekel

(#59139) creation válasza Satyricon (#59124) üzenetére


creation
senior tag

Szervusz,

Hasonló projectben vagyok. Bár én a gyári fejegységet bent hagyom (de ha kell tudok neked nyomtatni takarót/előlapot a telefonhoz a fejegység helyére).

Én egy ebay-es erőlködőt vettem BT bemenettel, de van neki AUX IN-je is :)

Ehhez fogom használni a fantasztikusan kiherélt Lenovo A7-30 -as táblagépem, egy szintén nyomtatott konzollal.

Kicsit feleslegesnek tartom autóba az audiofil megoldásokat. Egyszerűen a menetzaj+vezetésre figyelés elvonja a figyelmet a zenéről. Mondjuk annyira nem, hogy ne vegyen észere az ember egy sistergést vagy alapzajt (ezért kötöm ki a gyári fejegységet), de akkor is felesleges.

Don Bardának igaza van a párásodásos témával kapcsolatban (főleg mert nekem cabriom van és ha tetszik ha nem azok biza hajlamosak beázogatni :) ), nem érdemes ezért túl drága akármit is berakni. De egy olcsó tablet megteszi. (Itt jegyezném meg, hogy egy ilyennek az audio képességei khm... kvázi a béka sejhaja alatt vannak, szóval már csak ezért sem éri meg nagy dolgokban gondolkodni.)

[ Szerkesztve ]

"Mert Ő küld 100 csodát, csak Benne Bízz!"

(#59140) Barret001


Barret001
addikt

Aki kevesli a kapacitást,megoldja! Igaz így már valóban korrekt a 10 órás töltésidő :) [L:/dl/upc/2018-03/06/471803_i8vpuachafrf8dse_powerbank_hack.jpg](IMG:/dl/upc/2018-03/06/471803_i8vpuachafrf8dse_powerbank_hack.thumb.jpg)(/IMG)[/L]

Aki kevesli a kapacitást,megoldja!
Igaz így már valóban korrekt a 10 órás töltésidő :) És rá lehet kívülről mérni,mennyi benne a töltés.

[ Szerkesztve ]

(#59141) DonElvis válasza creation (#59139) üzenetére


DonElvis
tag

Ó jó kis kabriózás Bró... az én bertóném 8hét/1magnó fogyasztással rendelkezett, és maximum augusztusban szálltam ki belőle száraz fenékkel :)

Ami nem számít, az nem érdekel

(#59142) Satyricon válasza creation (#59139) üzenetére


Satyricon
addikt

Szia

Köszi az infot Neked is és a többieknek is! :R

A fejegységet még nem vettem ki, kicsit sajnálom megbontani, ugyanis állítólag a díszléceket is fel kell feszegetnem hozzá, de majd jobban utánanézek youtube-on. Lehet akkor jobban járok egy gyári CD-s fejegységgel, de szerintem azmég nem tud mp3-mat, de flac-t főleg nem!

A nyomtatással kapcs.ban írok máris privátot!

[ Szerkesztve ]

(lOo \ (llll) (llll) / oOl)

(#59143) salaud válasza Satyricon (#59142) üzenetére


salaud
aktív tag

Vegyél egy [RoidMi]Buetooth-os Fm-transmittert. Az én autómban 2 Din magas fejegység van, gyári, így kiváltani a legolcsóbb normális megoldással is 40000 ft lenne, ez ~3500 Ft volt, tökéletesen zajmentesen, normális minőségben hallgatom vele a telefonomról a zenét, navigációt, bármit. Tudom, nem barkácsmegoldás, de szvsz olcsóbban megúszod mint barkácsolással.

A Linux nem ingyenes. Meg kell fizetni a tanulópénzt. Az emberek 66 százaléka nem tud számolni! Gondoljatok bele, ez majdnem a fele!!

(#59144) diiCo


diiCo
csendes tag

Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni, hát ha van ötlet.
Van nékem egy NZXT Noctis 450-es házam, amin karcos a plexi, így teljesen homályos lett az egész lap. Tudtok valami módszert, vagy plexit hozzá, hogy normális állapotában köszönthessem újra?

Tisztelettel! :R
DiiCo

(#59145) SunMount3r


SunMount3r
nagyúr

Hello!

Nekem egy olyan fúró kellene, amivel át tudok fúrni egy ajtófélfát (UTP kábelvezetés), de lehetőleg minél olcsóbb legyen. Ezen kívül lesz majd egy hangfal állvány projektem (fából) is, szóval azért ilyen dolgokra is befogható legyen.

Van valami alsó kategóriás de azért ezekre megfelelő és tartós típus?

Köszi!

[ Szerkesztve ]

(#59146) macilaci78 válasza SunMount3r (#59145) üzenetére


macilaci78
nagyúr

A fúró alatt a fúrószárat érted, vagy a fúrógépet?

Az ajtófélfa jellemzően fa, a hangfalállvány se biztos, hogy tartalmaz betonvasat. Egy Tesco gazdaságos fúró is elég neked, UTP fej nélkül 8-as lyukban elvan, 8-as fúrószár megfelelő hosszal, fejet meg veszel gombokért és egy fázisceruzával tudod krimpelni azt az egyet. (Én mondjuk hamarabb fúrnám meg a falat a vezetéknek, könnyebb szépen javítani, mint az ajtót. Ha meg igényeskedni akarsz, akkor raksz két süllyesztett UTP aljzatot a fal két oldalára egy vonalba, és bekötöd, mint egy UTP toldót. Egyik oldalt bemegy a kábel csatlakozóval, másik oldalt meg kijön a kábel csatlakozóval. Nekem így volt megoldva a folyosó-nappali közt modem és IPTV STB közt, nem volt panasz a jelerősségre, sebességre.

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól! Eladó garzonlakás! Budapest III. ker. Tímár utca, 29 m2, galériás. https://ingatlan.com/34130552

(#59147) Reggie0 válasza diiCo (#59144) üzenetére


Reggie0
félisten

Van par plexi polirozos topic, azokban szerintem tapasztalatokat is talalsz.

(#59148) SunMount3r válasza macilaci78 (#59146) üzenetére


SunMount3r
nagyúr

Fúrógépet és fúrószálat is együtt. Régen vettem egyet a Tesco-ban, ahhoz -azt hiszem- voltak egybecsomagolva fúrószálak is (de már nincs meg).

Most nézem és a falfúrás is megoldható, sőt még jobb is. De gondolom ehhez valami bitangabb fúró kell már (talán ütvefúró)? Ehhez mit ajánlanál?

Az UTP aljzatolásnak majd utána nézek, de gondolom ez már nem megy csak úgy kerek-perec...

Köszi!

(#59149) Samus válasza SunMount3r (#59148) üzenetére


Samus
addikt

Fúrószár a becsületes neve. UTP kábel krimpelése nem egy túl bonyolult dolog. Megnézel egy YouTube videót, és az alapján megcsinálod. Falfúráshoz ütvefúró kell, és keményfém betétes fúrószár (a köznyelv ezt nevezi vídiás fúrónak, vagy betonfúrónak).

'' Az élet egyszerű. Döntéseket hozol és nem nézel vissza.'' // Tomorrow's just your future yesterday!

(#59150) Sokimm válasza SunMount3r (#59148) üzenetére


Sokimm
senior tag

UTP aljzatnak én egy.... (mire legépeltem, rájöttem, hogy tökéletes gányolás, ezért jöhet a fotó inkább)
A csomagoláshoz adnak egy papírkát (mit hova köss), és egy műanyag pöcköt is, hogy házilag lehessen használni. Nekem is a padlón átjövő kábel miatt kellett... (legrand amúgy a cucc, bármilyen villamossági boltban kapni szerintem)

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.