Hirdetés

2024. május 8., szerda

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2018-01-14 14:06:07

LOGOUT.hu

Sziasztok kedves otthon barkácsolók!
A közelmúltban felmerült ötletek, reakciók alapján úgy éreztem, itt az ideje egy topik összefoglaló készítésének. Ugyanakkor a nyitó hozzászólás erre tökéletesen megfelel, így ezek után következzenek a topiknyitó fórumtársunk szavai:

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#59301) macilaci78


macilaci78
nagyúr

Barkácshoz kellene nekem olyan fém biszbasz, ami...
PC ház VGA slot-jába illő fém, amin 2 db D-Sub csatlakozónak van hely.
Tehát van/volt-e olyan VGA, aminek a hátlapi panelje lehetőleg egy slotos (2 slotos is jó), normál magasságú és van rajta legalább 2 db D-Sub csatlakozónak hely?

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól! Eladó garzonlakás! Budapest III. ker. Tímár utca, 29 m2, galériás. https://ingatlan.com/34130552

(#59302) hegegabi80 válasza veze (#59296) üzenetére


hegegabi80
addikt

Köszi szépen ezt a jó tippet. Én is fogom alkalmazni a garázsban. Nálam is elég nagy a felület a lejtése se ideális. Én is gondolkoztam a járólapozáson, de nem hiszem, hogy olcsóbb és tartósabb lenne.
Akkor ehhez kell egy alapozó, ugyan úgy mint minden máshoz, és utána mehet az aljzatkiegyenlítő.
Sőt még lehet máshol is fogom alkalmazni, a bejárat előtt fel lett szedve a régi burkolat, de olyan hülyén volt megcsinálva, hogy ha csak simán leburkolnám, akkor az ajtónál túl magasan lenne a küszöb.

(#59303) imibogyo válasza macilaci78 (#59301) üzenetére


imibogyo
veterán

A legegyszerűbb talán "Serial port", vagy "DB9" oldalról megközelíteni a dolgot. Ugyanolyan a kivágása, mint a D-sub-nak (ez is DB9 ugye) és ilyen elnevezéssel 3-500 Ft-ért is lehet találni pl. eBay-en... Biztos van még ennél olcsóbb is, csak most nincs időm keresgélni...

AGP-s időkben biztosan volt dual d-sub-os videokártya, utána nem tudom.... De nem hiszem, hogy olcsóbb lenne egy ilyet vadászni, mint venni egy "könnyen hozzáférhető" alternatívát... ;)

(#59304) veze válasza hegegabi80 (#59302) üzenetére


veze
őstag

ez az alapozója [link]
Én egyébként az üvegszövet hálót is sokminden másra is használom nem csak nikecell szigetelésnél. Pl régebbi épitésű melléképületben az ajtó fölé fa áthidalót tettek téglafalba és mindig hajszálrepedés keletkezett festés után felette . Egy 50 centis csikot rágletteltem üvegszövet hálóbol azóta a festés nem repedt meg..
A Murexin FMI 50 aljzatkiegyenlitővel meg betonlépcsö kitöredezett élét is kijavítottam. zsalut tettem az éle mellé ( egy darab deszka) és beöntöttem, a vastagsága , (a hiányok nem voltak több mint 10-15mm) amikor már megkötött kissé, utána rongyokkal betakartam meglocsoltam a rongyot és neylonnal betakartam, ne száradjon ki ne égjen rá idönként locsolgattam a rongyot ( meleg nyári nap volt) 2 nap mulva flexel méretre igazítottam az eredeti beton méreteihet csiszoltam a felesleget leszedtem. Azóta is jó áll a helyén nem tört ki és ez is fagyban hóban van kint szabadban. Jók ezek az anyagok másra is nem éppen csak arra amire irják
elnézést az off ért nem ez éppen a topik témaja, be is fejezem mostmár itt ezt a témát

[ Szerkesztve ]

(#59305) macilaci78 válasza imibogyo (#59303) üzenetére


macilaci78
nagyúr

Magam eszétől ezt találtam, de 5 darabra nincs szükségem. :D

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól! Eladó garzonlakás! Budapest III. ker. Tímár utca, 29 m2, galériás. https://ingatlan.com/34130552

(#59306) hegegabi80 válasza veze (#59304) üzenetére


hegegabi80
addikt

Igen nekem is kellesz lépcsőt is javítani, így ezt fogom használni. Sőt nem tudom vastagabb részen mit tud, ahol kb 10-15cm -es kiszakadt darab hiányzik.
Az üvegszövetet én is sok mindenre használom, pl burkoláskor mindig először leteszek egy vékony réteget bele a hálót és csak utána megy a lap. Így sokkal később fog megrepedni a fuga is.
Szerintem ez nem off, házi barkácsolás, gányolás csak mesterfokon. :DDD

(#59307) hegegabi80 válasza macilaci78 (#59305) üzenetére


hegegabi80
addikt

Ha nem sürgős szétnézek otthon, vannak ilyen régi kártyákról leszedett hátlapjaim.

(#59308) Sokimm válasza macilaci78 (#59305) üzenetére


Sokimm
senior tag

Áttúrtam a pc-s dobozom, de csak usb-s hátlapom van, ami kisebb lyukú, ezért nem játszik neked sajna. :(
Kivezetés se nagyon van, de egy kukkantást megért, sry. :R

(#59309) kmisi99


kmisi99
addikt

Adott volt egy régi vacak fejlámpa, gondoltam turbózzuk fel csöppet, mert elegem volt, hogy semminek nincs elég fénye, mikor kellene. 10W os COB led, akkora súlya van, hogy 10-15 perc múlva fáj a nyakam. :DDD Ha meg bele nézek a ledbe fél percig csillagokat látok. Természetesen fő az olcsóság bontott laptop akkuk, az egészben a led volt a legdrágább kb 0,5$ áron.

Ventilátoros hűtés, egy régi P1 PC processzor hűtője. :D

[ Szerkesztve ]

(#59310) veze válasza hegegabi80 (#59306) üzenetére


veze
őstag

ha mélységében van 15cm akkor én kiönteném betonnal ha széltében hosszában ez a méret ( vagy nagyobb is) de nem mélyebb 15-20mm nél akkor ezt használnám. lehet hogy elsőre felönteném félig a mélyedést aztán szintre..

(#59311) Essejó


Essejó
veterán

Sziasztok!

Előre bocsájtom, hogy szerintem némileg Off topic a kérdésem mert se meleg takony se zöldsárga szigszalagról nem esik benne szó, és még csak gemkapocsról se. :D

Szóval úgy tűnik elhalálozott a táp az asztali gépemben. A jelenség amit produkál: Bekapcsoláskor még a Biosig sem tölt be és közben olyan hangokat produkál mint amikor egy relé próbál behúzni de mindig elenged.
a probléma amiért felvetem a kérdést, hogy ez egy HP Compack dc7800p BTX tápos gép. Berakható helyette egy normál ATX táp?
1-es kép bal fele a neten talált BTX táp jobb fele ami most a gépben van. Inkább ezt?

Vagy az itthon előtúrt ATX táp is megfelelő lehet?

Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?

(#59312) hegegabi80 válasza veze (#59310) üzenetére


hegegabi80
addikt

A bejárat előtt van egy kis terasz rész (kb. 1mx2m), és ide vezet fel 6 lépcsőfok. No ez a terasz meg lépcső rész betonból van, de a tetején volt kb 2-3 cm réteg valami, feltehetően valami erősebb, ami az idő múlásával szétrepedt. A két sarkánál 50x50.es szögvas bebetonozva elő tetőnek.
Amikor szedtem fel a szétrepedt vékony réteget, az egyik sarka a vas mellett leszakadt. Ezt kell majd most tavasszal rendbe tennem.
Az a szép az egészben, hogy a vasat csak simán beleállították, nem is hegesztettek hozzá semmi kis kiálló részt, hogy jobban tartson a betonba.
Ezt akarom majd beton dűbellel visszafogatni, valami kis vashálót is bele, majd kiönteni. Aztán mehetne vissza rá 2-3 cm réteg aljzat kiegyenlítő, majd a járólap. Ezért is kérdeztem, meg jött jól az ötleted ide is.
Lehet majd lefényképezem, hogy érthetőbb legyen.

[ Szerkesztve ]

(#59313) macilaci78 válasza hegegabi80 (#59307) üzenetére


macilaci78
nagyúr

Megköszönném. :R Nem sürgős, legfeljebb rendelek.

Sokimm: Neked is köszi. :R

Van egy ideiglenes megoldásom a műszerdobozban egy ilyen csatival, és telefonvezetékkel, de sajna a vezetékre nem szorul rá a csati töve és a forrasztást terheli a kábel súlya. A doboz a folyton mozgatott billentyűzettartón van, így 2 hónap alatt kontaktos lett. Valamikor újraforrasztom, de kellene már a végleges megoldás. :DD

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól! Eladó garzonlakás! Budapest III. ker. Tímár utca, 29 m2, galériás. https://ingatlan.com/34130552

(#59314) MrDerekas válasza macilaci78 (#59313) üzenetére


MrDerekas
addikt

Most túrtam át a HelyiForrást és nincs ilyen sajna :( DVI+VGA, VGA+S-video+RCA, dual usb, VGA+S-video vannak.

www.derekas.webnode.hu --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- https://logout.hu/bejegyzes/mrderekas/a_szkeptikus.html

(#59315) macilaci78 válasza MrDerekas (#59314) üzenetére


macilaci78
nagyúr

:R Még megvárom a hétfőt, hátha lesz még olyan, akit ráveszek a lomok átválogatására. :DDD

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól! Eladó garzonlakás! Budapest III. ker. Tímár utca, 29 m2, galériás. https://ingatlan.com/34130552

(#59316) creation válasza kmisi99 (#59309) üzenetére


creation
senior tag

:)

Hasonló problémákkal küzdöttem én is

"Mert Ő küld 100 csodát, csak Benne Bízz!"

(#59317) kmisi99 válasza creation (#59316) üzenetére


kmisi99
addikt

Az igen, ez már lámpa. :DD

(#59318) DonElvis válasza creation (#59316) üzenetére


DonElvis
tag

Ez nem sisaklámpa, hanem sisak reflektor bró. Dártvéder könyörög a receptért, mert ezt építené be az új halálcsillagjába a rombóló lézere helyett ;]

Ami nem számít, az nem érdekel

(#59319) NEMO1968 válasza DonElvis (#59318) üzenetére


NEMO1968
őstag

Lehet hogy az is a célja vele. ;]
Ha nem tudom megcsinálni, legalább elpárolog, és nincs több gond. :D
"Hol van az anyag?
.Anyag?
-Milyen anyag, főnök?" :D

[ Szerkesztve ]

Az ember az időtől retteg, az idő a piramisoktól.

(#59320) creation


creation
senior tag

Favágáshoz kellett, mert #lustadögvagyokkivezetékelniavillanytatárolóhozmegnappalfátvágniabbanincssemmimérnökibuli :D :)

"Mert Ő küld 100 csodát, csak Benne Bízz!"

(#59321) sanyie70


sanyie70
tag

Sziasztok szeretnék egy 12v-os akkus fúrót lítiumosítani. 4db 18650-es cellára gondoltam persze nagy áramúakkal. [link] egy ilyen védelemre gondoltam. A töltésre tudtok valami jó ötletet? Elég egy megfelelő táp meg egy step down modul 16,8v-ra állítva?

(#59322) smc


smc
addikt

No, barkácsoltam kicsit.. :D
Elsőként a koncepciót mutatnám meg, amit persze nem tudtam megközelíteni sem anyaghasználatban, sem minőségben, és sajnos a bluetooth kommunikációt is ki kellett hagynom.
Koncepció

És akkor íme néhány kép a "termékről" :D
[kép] - Itt még nem volt fent a hátlap, mert próbálgattam, hogy biztosan minden működik-e.

[kép] - A gépen, persze még nem végleges formában.

Az alábbi képeken pedig a jelenlegi állapotot láthatjátok.
[kép]
[kép]
Egészen jól használható lett a kütyü, a mágneses megoldásnak köszönhetően egészen stabil, bár még kelleni fog egy kis tömítés a vájatba, hogy stabilabban megálljon.

Maga az elektronika pedig a lehető legegyszerűbb: arduino micro, 2 db 1x4-es gombocskával. Az arduinonak köszönhetően pedig lényegében bármire be lehet programozni a gombokat.

A fa felületet még valamivel be akarom fedni, mert így nem igazán passzol a géphez, festeni viszont nem szeretném. Inkább valami erősebb tapéta, vagy ragasztórszalagra gondoltam, azzal be is fedném a lyukakat az oldalán.
Tudtok ilyesmit ajánlani, ami szépen fel is veszi az alakját (csiszolással le van kerekítve, illetve elvékonyítva itt-ott) és jól meg is tapad a fán?

[ Szerkesztve ]

5600X 2x16GB 6800XT | i5-3570 2x4GB 1050TI | MS Surface Book | iPad Pro 12.9 | iPhone X | iMac e2008

(#59323) Sokimm válasza smc (#59322) üzenetére


Sokimm
senior tag

Ragasztószalagnak a meggájver féle szürke, textil adalékkal... Vagy ha kell, tudok küldeni postán piros (komcsi piros) matricát, de sztm nem szereti a fát, nem ragad nagyon rá :(.

A programozás részéhez viszont kérdeznék:
A bejövő jeleket miféle módon alakítod bármilyen programnak megfelelő inputtá?
Mert egy mezei bill ugye HID, de az arduino inputja miként lesz az?
(a kérdésem alapja, egy hasonszőrű eszköz, csak hall szenzorral szeretnék joystick-ot csinálni, már minden megvan hozzá, arduino is felprogramozva, csak nem tudom miként lehetne driver nélküli HID eszköz az input)

Amúgy gratula, tetszik nagyon! :)
Erről jut eszembe, hogy régebben próbálkoztam a 4x4 es billentyűzetet EGY analog lábon olvasni, mégpedig sor/oszlop ellenállásokkal játszva, de abbamaradt a projekt, mert közben költöztünk, és szép emlékeket idéztél! :D)

GRAT! :C

(#59324) smc válasza Sokimm (#59323) üzenetére


smc
addikt

Hid-hez: #include <Keyboard.h>
Semmi más nem kellett. Így alapból billentyűzetként látja a windows.
Ezért állt a projekt két hetet, mert mikor elkezdtem egy arduino nano-val próbáltam, amin még butább chip van és nem támogatta ezt a "funkciót". Ez most egy ebay-es tudomisén milyen arduino, ami elvileg micro, amit arduino leonardo-ként lát a gép és szerencsére nem mini, hanem micro usb-s. Rendeltem is hozzá már egy kábelt, ami olyan mint a vezetékes telók spirál kábele. Így nem lóg majd minden felé, mert sajnos ha megfordítom a kijelzőt a gépen akkor a másik oldalra kerül az usb.. :(((
Amúgy poén a dolog, mert simán lekapom a kijelzőről és kézben használva is megy, mint egy wii kontroller. :)

Ez az 1x4-es meg a legbutább megoldás, 4 digit pin és egy ground. Nem értek annyira hozzá, így nekem ez pont megfelelt. a házban elférnek a kábelek.. :D

5600X 2x16GB 6800XT | i5-3570 2x4GB 1050TI | MS Surface Book | iPad Pro 12.9 | iPhone X | iMac e2008

(#59325) Sokimm válasza smc (#59324) üzenetére


Sokimm
senior tag

Perfect! És a gombok programozása? Mármint hol adod meg, hogy melyiknek mi legyen a funkciója? A célprogram (PS) macro részében, vagy a win szinten, esetleg arduino szinten, hogy mit küldjön?
Most nézem a neten, arduino szinten mondod meg melyik gomb mit tegyen ZSÍR!
Már csak azt nem értem, hogy egy célprogram miként érzékeli a "spéci" parancsokat?
Esetleg a forráskódod elkérhetném, vagy haditiok? :B

[ Szerkesztve ]

(#59326) smc válasza Sokimm (#59325) üzenetére


smc
addikt

A legdurvább kombináció amit használok jelenleg:
Keyboard.press((char) 130);
Keyboard.press(' ');
Mouse.press();
delay(200);
} else {
Keyboard.releaseAll();
Mouse.release();
}

:D

És a legegyszerűbb:
Keyboard.press('k');
delay(200);
} else {
Keyboard.release('k');
}

Feltöltöm neked az egészet, ha megmondod hova. :D

[ Szerkesztve ]

5600X 2x16GB 6800XT | i5-3570 2x4GB 1050TI | MS Surface Book | iPad Pro 12.9 | iPhone X | iMac e2008

(#59327) leviske válasza leviske (#59289) üzenetére


leviske
veterán

Végül nem ADDA venti van a tápban, hanem Jamicon. Merészen egy Akasa Viper került bele. Sokáig nem indul el, de mikor elkezd melegedni a táp, akkor azért pörög és jön a meleg fuvallat. :DDD

(#59328) smc válasza Sokimm (#59323) üzenetére


smc
addikt

A ragasztószalag nem jött be. Rusnya lett. Egyéb ötlet? :D

5600X 2x16GB 6800XT | i5-3570 2x4GB 1050TI | MS Surface Book | iPad Pro 12.9 | iPhone X | iMac e2008

(#59329) Sokimm válasza smc (#59328) üzenetére


Sokimm
senior tag

Fotót kérünk! :D (had gyönyörködjünk), akkor talán jut jobb is az eszembe.
(lomeksz-ben a legnagyobb átmérőjű zsugorcső nem menne rá?)

(#59330) smc válasza Sokimm (#59329) üzenetére


smc
addikt

Már leszedtem.. :DDD
Az bolt vele a legnagyobb baj, hogy a forma miatt nagyon sok kis darab is került rá, így nem volt szép a felület.
Zsugorcsövön gondolkodtam, de nem egyszerű a forma miatt.
Tudsz mutatni egy linket hozzá? :B

5600X 2x16GB 6800XT | i5-3570 2x4GB 1050TI | MS Surface Book | iPad Pro 12.9 | iPhone X | iMac e2008

(#59331) Kernel válasza sanyie70 (#59321) üzenetére


Kernel
nagyúr

CV step down nem alkalmas, töltéshez CC/CV kell, tehát amin 2 db trimmert látsz, amivel az áramkorlát és végfeszültség igény szerint állítható (16,8 V ebben az esetben). Mint például:

https://mysku.ru/blog/aliexpress/32986.html

Ennek kijelzője is van, bár az nem fontos és nem is pontos alapból, vagyis multiméterrel kalibrálni kell (csak a feszültséget engedi kalibrálni):

https://www.aliexpress.com/item/-/32229485039.html

Mivel a működést is szokták időnként kérdezni, akkor már legyen így egyben, később lehet rá linkelni. Tehát három LED van rajta:

CC/CV: az áramkorlát aktiválódását jelzi (CC). CV módban nem világít.

Charge: az áramkorlát 10-100 % tartományában világít

Full: az áramkorlát 0-10 % tartományában világít, vagyis terhelés nélkül is. Amikor a töltés végén nagyjából 10 %-ra esik vissza az áram, késznek jelzi a folyamatot, de a feszültséget nem kapcsolja le az akkuról, azt a felhasználónak kell megtenni (de nem lesz belőle tragédia, ha nem azonnal). A Charge LED-del ellenfázisban működik, vagy-vagy, illetve lassú átmenet is lehetséges.

Az áramkorlátot rövidre zárt kimenettel célszerű beállítani, illetve ellenőrizni, mert töltés közben megzavarhat, hogy a vége felé egyébként is csökken az akku által felvett áram. Lehetőleg kis értékről növelve felfelé, az óramutató járása irányában (második trimmer).

[ Szerkesztve ]

Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.

(#59332) eastsider


eastsider
nagyúr

Sziasztok,

hol/hogy találok "HDD keretet" pl ebayen/alin?
olyan kellene amibe bele lehet csavarozni 2db 3.5" HDD-t

(#59333) Pete55555 válasza eastsider (#59332) üzenetére


Pete55555
Topikgazda

3,5 HDD bay vagy caddy.

[ Szerkesztve ]

...Szeretem leracsniztatni...

(#59334) sanyie70 válasza Kernel (#59331) üzenetére


sanyie70
tag

Köszönöm szépen meg is rendeltem. :R

(#59335) atleticofan


atleticofan
tag

Sziasztok!

Kábelcsatornát lehet ragasztani?
15x15mm 8m hosszú kábelcsatornát amit a plafonra kellene felrakni lehet ragasztani? 2db kábel lenne benne. sziloplaszttal fel lehet fogatni? Nem fog leesni? Esetleg tudtok ajánlani olyan ragasztót ami biztosan megfogja vagy mindennképp tiplizni kellene és felkell fúrni?

Esetle?
http://www.mester.hu/Szuper-Mindent-Ragaszto/1/

köszi

(#59336) pjen válasza atleticofan (#59335) üzenetére


pjen
félisten

Nem kell sziló,lehet kapni öntapadóst.

(#59337) macilaci78 válasza atleticofan (#59335) üzenetére


macilaci78
nagyúr

Egy barátomnál a panellakásban 10×10 mm-esben megy a mennyezeti csillárhoz a vezeték, 4 éve bírja az öntapadós. A szélesebb csatornán a ragasztó is szélesebb.

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól! Eladó garzonlakás! Budapest III. ker. Tímár utca, 29 m2, galériás. https://ingatlan.com/34130552

(#59338) DonElvis válasza atleticofan (#59335) üzenetére


DonElvis
tag

Annyit tennék hozzá, a válaszokhzo, hogy a ragasztó porhoz koszhoz is ragad, szóval előtte meg kell tisztítani a falfelületet.

Ami nem számít, az nem érdekel

(#59339) #33253120 válasza atleticofan (#59335) üzenetére


#33253120
törölt tag

Soudal all fix turbo-t használunk erre a cégnél.

(#59340) creation válasza smc (#59328) üzenetére


creation
senior tag

Nyomtassak? :)

"Mert Ő küld 100 csodát, csak Benne Bízz!"

(#59341) smc válasza creation (#59340) üzenetére


smc
addikt

3D nyomtatásra gondolsz?
Az lenne a legjobb, de ahhoz meg is kellene tervezni normálisan először.
Amúgy már a 2. verzión agyalok, amiben bluetooth képes lap és akku is lészen.

Milyen árban lehetne egy ilyet kinyomtatni? (kb akkora mint ha egy tv táviránytó)

5600X 2x16GB 6800XT | i5-3570 2x4GB 1050TI | MS Surface Book | iPad Pro 12.9 | iPhone X | iMac e2008

(#59342) creation válasza smc (#59341) üzenetére


creation
senior tag

Talán még 1000Ft is lehet az ára, igen 3D :)
Ha te csinálod a modellt, akkor ennyi :)

"Mert Ő küld 100 csodát, csak Benne Bízz!"

(#59343) imibogyo válasza creation (#59342) üzenetére


imibogyo
veterán

Üzletelni nem itt kellene, hanem privátban, mielőtt kaptok! ;)

(#59344) creation válasza imibogyo (#59343) üzenetére


creation
senior tag

Igenis kérem :)

"Mert Ő küld 100 csodát, csak Benne Bízz!"

(#59345) imibogyo válasza creation (#59344) üzenetére


imibogyo
veterán

Ja nem tőlem.... :DDD

(#59346) Submarine


Submarine
senior tag

Sziasztok!
A napi gány megint megvolt..
Az előző vga-m két kék csíkot produkált kb. fél éve (HD6850), és csak most mertem "home-made reballozni"
De nem sütőbe tettem, hanem egy mezei forrasztó pákával melegítettem közvetlen a gpu-t úgy 5 percig.
Úgy tűnik nem ártott meg neki, most szépen muzsikál, de egyelőre csak egy linux mint-el próbáltam live módban. Előzőleg a kék csíkokat minden módozatban produkálta, bios alatt is.
Majd ha lesz időm megizzasztom, hogy bírja-e.
:C :DD

[ Szerkesztve ]

(#59347) hegegabi80 válasza macilaci78 (#59315) üzenetére


hegegabi80
addikt

Mostanra találtam meg a dobozt, amiben van hátlap. Olyan van, amin DVI-Svideo-Dsub csatinak van hely.

(#59348) macilaci78 válasza hegegabi80 (#59347) üzenetére


macilaci78
nagyúr

:R Megrendeltam a korábban linkeltert. O5hon van begy 730 GT LP lemezzel, a normál lermezzel elleszek, amíg megjön.

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól! Eladó garzonlakás! Budapest III. ker. Tímár utca, 29 m2, galériás. https://ingatlan.com/34130552

(#59349) DrojDtroll


DrojDtroll
addikt

Sziasztok!

Van egy oszlopom. Erők hatnak a tetejére az oszlopra merőlegesen. Hogyan kellene megtámasztanom, hogy a legjobb hatást érjem el.

4 irányból a tetejéhez a lehető legközelebb 45 fokos szögben?

(#59350) MrDerekas válasza DrojDtroll (#59349) üzenetére


MrDerekas
addikt

A három irány jobb lehet, mert úgy nem egymás ellenében dolgoznak a kitámasztások. Szerintem.

www.derekas.webnode.hu --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- https://logout.hu/bejegyzes/mrderekas/a_szkeptikus.html

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.