Hirdetés

2024. május 15., szerda

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2018-01-14 14:06:07

LOGOUT.hu

Sziasztok kedves otthon barkácsolók!
A közelmúltban felmerült ötletek, reakciók alapján úgy éreztem, itt az ideje egy topik összefoglaló készítésének. Ugyanakkor a nyitó hozzászólás erre tökéletesen megfelel, így ezek után következzenek a topiknyitó fórumtársunk szavai:

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#58451) Barret001 válasza Sokimm (#58450) üzenetére


Barret001
addikt

Nekem még nem sikerült jól összeilleszteni,mindig teljes hangerőre kell tenni a telefont.Még úgy is halk...

(#58452) creation


creation
senior tag

Nekem ez érkezik autóba: [link]

Illesztés probléma és kompatibilitás gond kipipálva :)

"Mert Ő küld 100 csodát, csak Benne Bízz!"

(#58453) Kernel válasza Sokimm (#58450) üzenetére


Kernel
nagyúr

A vonalbemenet értelemszerűen vonalszintű, elvileg 0 dBu, azaz 0,775V érzékenységű (vagyis ez tartozik a max. kimenőteljesítményhez), gyakorlatilag néhány 100 mV nagyságrendben már lehet használni.

A kimenet is egyszerűen kifejezhető a magyar "kimenet" szóval, amit a hazai szakmai nyelv a hőskorszak óta alkalmaz és máig egész jól bevált fogalomnak tűnt.

A rejtélyes jelentéssel felruházott AUX pedig szimplán csak az "auxiliary" rövidítése, tehát különösebb értelmet nem hordoz, csak egy bemenet.

A fülhallgató meghajtásához szükséges feszültség elvileg még sok is a vonalbemenetnek. Annyira nem, hogy kárt okozna, a bemenetet túlvezérelve a jel torzul, levágódik.

Mellesleg a PAM8610 végerősítő (teljesítményerősítő) ráadásul hídba kötött, ellenfázisú kimenetekkel, ami sehogy nem illik ebbe a képbe.

Vonalbemenet meghajtásához viszont egyébként előerősítő illene (feszültségerősítő), a szokásos aszimmetrikus, vagyis földhöz viszonyított kimenettel.

Ezeket a fogalmakat gyakran összekeverik, illetve kötnek is teljesítményerősítőket jelbemenetre, ami fából vaskarika jellegű, szakszerűtlen általában. Egy végfokkimenet zajokat, torzítást is hordozhat.

Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.

(#58454) hundai válasza johniee (#58449) üzenetére


hundai
aktív tag

Azért is írtam hogy 2db-al , mert úgy sztereó. :)

-Wake up Neo!

(#58455) Sokimm válasza Kernel (#58453) üzenetére


Sokimm
senior tag

Mondanám, hogy értem minden sorod, de nem. :) Van mit utána olvasnom a hang és elektronika kapcsolatának, köszönöm az iránymutató szakzsargont! (van mit keresnem a neten! :) )

Egyetlen laikus megfigyelésem lenne, erre a mondatodra reagálva:

"A fülhallgató meghajtásához szükséges feszültség elvileg még sok is a vonalbemenetnek. Annyira nem, hogy kárt okozna, a bemenetet túlvezérelve a jel torzul, levágódik."

Az autó AUX bemenete egy CD tárra volt kitalálva, amit kivált egy ilyen kütyü. Erre ha rákötöm a telefont (ami bármilyen fülessel fél hangerőre állítva kellemesen hallható, míg ha a kocsiba dugom (feltekerem csutkára a telefon hangerejét), egyből halk lesz, és az autórádiót fel kell tekernem, (átlag zene 10-15 ös értékek közt szól, a jack in meg igényli a 35++-os egységet.
(nem tudom milyen mértékegység lehet ez a kijelzőn, de lehet nincs is mértékegysége, csupán a dupla akkora erősítés miatt írtam számokat is)

Tehát nem értem "soknak" a bejövő jelet, ezért szeretném picit erősebbé tenni, hogy a telefon alap (fél hangerőre állítva), és az autó alap (15-ös érték) hangereje valahogy egy kellő hangerőt hozzon létre, amit ha akarok lefele is, meg felfele is tudjak szabályozni. (mivel amikor a telefont kihúzom a kocsiból, és bedugom a fejhallgatót, lerobban a dobhártyám, olyan hangos a telefon out jele)

Én is ezt a "fából vaskarika" (kötnek is teljesítményerősítőket jelbemenetre) merényletet akartam elkövetni, de szakmaiságodat meglovagolva kérdezném:
Miként oldanád meg te?
Számomra ez nem sokat mond sajnos:
"Vonalbemenet meghajtásához viszont egyébként előerősítő illene (feszültségerősítő), a szokásos aszimmetrikus, vagyis földhöz viszonyított kimenettel."

A vezeték nélküli átviteleket meg elkerülném nagy ívben, egyéni utálkozás miatt, de azért köszönöm a tippet Creation! :)

(#58456) Kernel válasza Sokimm (#58455) üzenetére


Kernel
nagyúr

Nem biztos, hogy mérvadó, mert én valószínűleg építenék egy kis panelt, műveleti erősítővel, néhányszoros erősítést beállítva, kísérletezve igény szerint. Lehetőleg beépítve a fejegységbe.

Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.

(#58457) mihione


mihione
őstag

Hali!Most olvasgattam itt ezekrol a kis erositokrol.Hogy mukodnek ezek pontosan,kell hozza egy adapter es onnan kapja a tapot?
Van egy regi jvc mikrohifim amit mar sok eve csak auxon hasznalok,mert kora ellenere nagyon szepen szol a gyari hangszoroival,most fejbol nemtudom hany wattot tud de ha egy ilyen kis doboz kivaltana a hangszorok meghajtasat akkor erdemes lenne lecserelni szerintetek?

Lenovo Legion 5 R7 5800H, Rtx3070, Poco F5 ,Samsung QE65QN90B

(#58458) Kernel válasza mihione (#58457) üzenetére


Kernel
nagyúr

Ki tudja váltani, bár konkrétan a PAM8610 nekem gyanús volt, mintha nem szólna olyan tisztán, mint a TA2024, sőt még a kis PAM8403-nál sem volt ilyen érzésem, ami persze 5 V tápjával eleve korlátozott teljesítményű.

Olyanra gondolok, hogy megy a gépen a DVB-T tuner, hallgatom a híreket / beszédhangot és valahogy véznább / torzabb a hangzás, mint az előzőleg már megszokott másikkal. Nem durván, csak alig megfoghatóan.

Jobb minőségű állítólag az YDA138, csak nekem a TA2024 bevált, ezért nem próbálkoztam tovább, egyelőre. Már 12V / 1A dugasztápról is meglepő teljesítményt hoz ki egy D-osztályú végfok, noha illik ennél nagyobb terhelhetőséggel táplálni.

Ha a készülékben hagyományos B-osztályú végfok van, annak hatásfoka rosszabb, viszont nem kapcsolóüzemben dolgozik, mint a D-osztály. A különbséget vagy észreveszi valaki, vagy nem, vagy csak tudat alatt "más", de egy vakteszten fel sem tűnne, ezt már mindenki maga döntheti el.

[ Szerkesztve ]

Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.

(#58459) Sokimm válasza Kernel (#58456) üzenetére


Sokimm
senior tag

Egy ilyen szerinted megoldhatja a problémám?
DC 12V 24V Single Supply 47 Audio Headphone Amplifier Board NE5532 OP AMP diy Kits
Legalább nem kell stabkockát buherálnm elé (autó "konstans" 12V), mert elég nagy az input tűrése is. :)

(#58460) Kernel válasza Sokimm (#58459) üzenetére


Kernel
nagyúr

Ha sikerül földhurok nélkül bekötni és nem jön létre zúgás, akkor elvileg alkalmas lehet.

Az NE5532 10-30 V között működik ugyan, de előfordulhat, hogy szükségessé válik egy ellenállás is, ha nincs ilyen a panelon:

Direktben a tápra kapcsolódó kondenzátor a zavarimpulzusokkal szemben kis ellenállást tanúsít, vagyis rövidre zárja. De ez csak addig jó, míg a táp irányából a GND felé küldött impulzusok nem okoznak zavart pont a GND-ágon, ami végül átszűrődik a bemenetre is.

Ilyenkor egy alkalmas ellenállás, amin nem esik sok feszültség, mérsékelheti ezt a zavart, az áramimpulzusok korlátozásával.

Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.

(#58461) mihione válasza Kernel (#58458) üzenetére


mihione
őstag

En annyira nem vagyok kepben a tipusokkal,arban hogy mozognak ezek?
Otthon jobban utananezek mit tud a kis hifi gyari adatok szerint es akkor tudnal segiteni esetleg mit lenne erdemes hozza vadaszni?
Ebayen lattam ilyen 3-6 ezer ft kozott magas,mely,kozep es hangero allito gombokkal femhazban.

Lenovo Legion 5 R7 5800H, Rtx3070, Poco F5 ,Samsung QE65QN90B

(#58462) Kernel válasza mihione (#58461) üzenetére


Kernel
nagyúr

Végfokpanel önmagában csak 1-2 ezer, potméterrel esetleg több, fémházzal még több. Utóbbi között akad B-osztályú is, ami egy 12 V-os dugasztáppal gyengébb teljesítményre képes, főleg nagyobb impedanciájú (pl. 8 Ω) hangszórókkal. Tehát ez is egy paraméter, amire oda kell figyelni, milyen terhelést bír a végfok, noha legtöbb esetben 4 vagy 8 Ω egyaránt mehet rá.

Teljesítmény olyan dolog, hogy kisebb hangszóróra is lehet valamivel nagyobb erősítőt kötni, legfeljebb óvatosabban kell bánni a hangerővel, nehogy széttépje a membránt, illetve a véletlen tranziensek, reccsenések is kínosabbak lehetnek.

Fordítva pedig nem gond, kisebb erősítő nem tud ártani a hangszórónak.

Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.

(#58463) mihione válasza Kernel (#58462) üzenetére


mihione
őstag

Na utananeztem 8 ohm 2x9.5 watt teljesitmenyt ir a gyari leiras.
Ehhez kene valami kis erosito ez nagyon gagyi lehet?
[link]

Lenovo Legion 5 R7 5800H, Rtx3070, Poco F5 ,Samsung QE65QN90B

(#58464) Kernel válasza mihione (#58463) üzenetére


Kernel
nagyúr

Ilyenekbe én sem látok bele, még azt sem lehet tudni, hogy hídkapcsolás vagy szimpla sztereó, de ezeket gyakran elintézik valamilyen AB-osztályú TDA IC-vel, a fotó pedig trükkösen nagyobbnak mutatja a megérkező apróságot.

Az még hagyján, hogy a kivehető teljesítmény alapvetően a tápfeszültséggel és terhelőimpedanciával van összefüggésben (típusfüggő eltérésektől eltekintve), illetve a hídon is múlik, de például a csatolókondenzátorokon spórolva lehet mélyszegény a hangzás, kevés hűtéssel pedig melegedni fog, ha AB-osztályú.

Ezért ezt így nem lehet megmondani, hogy mennyire válik be, vagy kinek mi a jó stb. Csak a példa kedvéért egy szimpla AB-osztályú végfoknál (TDA2030) így alakulnak a viszonyok:

Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.

(#58465) dewil666


dewil666
őstag

Sziasztok!

Led szalaghoz szeretnék vezetéket venni (lakásban pár dekor led szalagot akarok feltenni) 5050 és 3528 ledekhez. A 2x0,5 vezeték elég hozzá? Leghosszabb világító szakasz kb 3 méter lenne.

KLÍMA szerelés, telepítés, karbantartás! dewil666 felhasználónak 270, 940 (régi) pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! Motoros üdvözlettel ! ! ! Ne vezess olyan gyorsan hogy az őrangyalod lemaradjon!

(#58466) mihione válasza Kernel (#58464) üzenetére


mihione
őstag

En annyira nem ertek hozza,de koszonom a segitseget!tudnal ajanlani valamit ami neked bevalt es nem arany arban van?Mondjuk van egy megmaradt 13 centis 3 utas autos hangszoroparom is,amik asszem 150 watt rmst tudnak lehet upgradelni kene a hangdobozt veluk :D

Lenovo Legion 5 R7 5800H, Rtx3070, Poco F5 ,Samsung QE65QN90B

(#58467) Iginotus


Iginotus
őstag

Sziasztok, Metis ház tetejére vágatok egy lyukat, de nem tudom hogy mit tegyek a tetejére, hogy ne menjen be a por. Tudtok valami jó cuccot amit lehet itthon vagy ebayen kapni amit oda tudok tenni? És nem néz ki nagyon szarul :)

Plug and Pray... :)

(#58468) Sokimm válasza Iginotus (#58467) üzenetére


Sokimm
senior tag

Harisnya, habszivacs darabok, szép textil (sokszor hajtva)?

(#58469) Iginotus válasza Sokimm (#58468) üzenetére


Iginotus
őstag

És ez tud szép lenni?

Plug and Pray... :)

(#58470) macko20 válasza Iginotus (#58467) üzenetére


macko20
őstag

Keresgélj.

Villanyszerelés is ! Üdv.:m20

(#58471) Iginotus válasza macko20 (#58470) üzenetére


Iginotus
őstag

Na ez már jobban tetszik :)
Magyar honban árulnak valahol ilyet?

szerk: nem szóltam.: [link]

[ Szerkesztve ]

Plug and Pray... :)

(#58472) imibogyo válasza Iginotus (#58467) üzenetére


imibogyo
veterán

Én is hasonló projektben vagyok, de persze nem magamnak készül... :B

(#58473) veze válasza Iginotus (#58471) üzenetére


veze
őstag

igaz nem magyar hon de negyedáron 4x annyi
[link]

(#58474) Kernel válasza mihione (#58466) üzenetére


Kernel
nagyúr

Amit így rendelni lehet és említettem, az csak végfokpanel, bár TA2024 létezik fémházzal is, jóval drágábban.

Praktikus okból csak quadro, vagyis 4-csatornás rendszert használok házimozira (5.1 --> 4 konverziót megoldja a lejátszóprogram), így kezdetben a TV melletti két hangdobozt egy komolyabb Sony erősítő hajtotta, hátul két kisebbet egy TA2024 panel.

Később vettem észre, hogy a két nagy hangdobozt is úgy elviszi a TA2024 egy dugasztáppal, hogy mozi szempontból észre sem venni a különbséget.

Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.

(#58475) Iginotus válasza imibogyo (#58472) üzenetére


Iginotus
őstag

Nagyon szép mivel vágtad ki? Az én metisem zöld :)
veze: Már meg is rendeltem köszi! :)

Plug and Pray... :)

(#58476) Iginotus


Iginotus
őstag

Van valakinek esetleg egy dxf vagy bármilyen CAD 2D-s modellje egy ventilátorhoz? Vagy csak a rácshoz? :)
A vágáshoz kellene...

Plug and Pray... :)

(#58477) imibogyo válasza Iginotus (#58475) üzenetére


imibogyo
veterán

Vettem 12-es (114 mm-es) és 14-es (127 mm-es) ventihez való bimetál körkivágót. Mivel elég sok ilyen, vagy hasonló munkám van (sokszor saját célra), így megérte beszerezni.

Jobb szeretem esztergán készíteni az ilyen kivágásokat, mert szebb munkát végez, de a Metis teteje nem fért fel a gépre. :B

Amúgy ma még újrafestettem az egészet. Egyrészt a képeken látható, hogy az oldallap elütött az alsó és felső elemtől. Másrészt eredetileg meg akartam menteni a fejhallgató és mikrofon ikonokat a tetőn, ezért kimaszkoltam őket, de nem lett szép a végeredmény, ezért is szükségesnek éreztem újrafesteni. Harmadrészt pedig, bár eredetileg nem kellett volna festeni ezt a kuckót, mert nagyon jól sikerült a kivágás maga, de aztán sajnos valahogy mégis megsértettem a tetőt munka és pakolgatás közben, hiába volt kimaszkolva az egész. Amikor levettem a maszkolást, akkor láttam meg. Egyszóval elkerülhetetlen volt a festés. Majd lövök új képeket. ;)

Apropó új kedvenc festékem van számítógépházakhoz (Pinty akril zománc a neve és 15 perc alatt megszárad).

Venti méreteket találhatsz a neten rengeteget, itt pedig vannak kinyomtatható sablonok is. De én 120-as ventihez 105 mm x 105 mm-es csavar lyukközéppont távolságot és 115 mm-es körátmérőt használok (a kivágóm 114 mm-es). :K

Anno nekiálltam megtervezni én is CNC marómhoz a kivágásokat, de feladtam. Mire megterveztem volna, addigra ki is vágtam. Egyedül a faházamhoz vettem a fáradtságot...

[ Szerkesztve ]

(#58478) hegegabi80 válasza imibogyo (#58472) üzenetére


hegegabi80
addikt

Nagyon baba lett. Egyre jobban húz a szívem egy ilyen kis moddolt metishez. Még egy kis plexi vagy üveg teli oldallap, belsejét szépen elrendezni és kész is.

[ Szerkesztve ]

(#58479) emre válasza veze (#58473) üzenetére


emre
veterán

Én ebből vettem 2 csomaggal. Eddig tetszik.

Meg ebből is van néhány. Van olyan hely ahova ez a keretes megoldás is jó lehet.

A stabil diktatúra ugyanúgy társadalmi alku eredménye, mint a stabil demokrácia, csak az alku logikája más.

(#58480) SchumiBácsi válasza Barret001 (#58402) üzenetére

Köszi, de készre szerelt nincs? Nagy előny lenne.

IDEAZON Zboard MERC gaming billentyűzetet keresek.

(#58481) Barret001 válasza SchumiBácsi (#58480) üzenetére


Barret001
addikt

Már miért ne lenne? Csak keresni kell.Ez jött be első találatra.

[Kopp]

(#58482) emre válasza SchumiBácsi (#58480) üzenetére


emre
veterán

Itt meg egy másik

A stabil diktatúra ugyanúgy társadalmi alku eredménye, mint a stabil demokrácia, csak az alku logikája más.

(#58483) emre válasza emre (#58482) üzenetére


emre
veterán

ehh, dropshipping oldal.

Azt hittem találok a hestore-on vagy a permanent oldalán.

A stabil diktatúra ugyanúgy társadalmi alku eredménye, mint a stabil demokrácia, csak az alku logikája más.

(#58484) RAiN91


RAiN91
őstag

Sziasztok

Működik így?

FSP 350 tápról menne 2x8 pines VGA

és

egy másik FSP 350 tápról a számítógép többi része.

(#58485) zörgö


zörgö
tag

Sziasztok! B. U. É. K
Lenne itt valaki aki tud segíteni mosógép motor bekötésénél?(rajzzal)
3fazisu indukciós motorrol van szó.
Welling YXT 480-2A 195V 310Hz

[ Szerkesztve ]

(#58486) Barret001 válasza RAiN91 (#58484) üzenetére


Barret001
addikt

Előfordulhat,páran már megcsinálták.

(#58487) Ed3r_X_ válasza RAiN91 (#58484) üzenetére


Ed3r_X_
nagyúr

Arra figyelj, hogy 2x8 pinen 300W-ot ránthat már be a kártya, amihez a 350-es FSP nem hiszem hogy elég lenne. Meg ezeknek is két részre van bontva a 12V-os ág, nagyon nem jutnál előrébb szerintem a második táppal.

Két tápból nem tudsz egyet csinálni, ha eladod őket, és veszel egy jobbat?

“Songbird, Songbird, see him fly, drop the children from the sky. When the young ones misbehave, escorts children to their grave. Never back-talk, never lie, or he'll drop you from the sky!”

(#58488) Sokimm


Sokimm
senior tag

Valaki LPT + mach3-azik közületek? :B

(#58489) imibogyo válasza Sokimm (#58488) üzenetére


imibogyo
veterán

Jelen... Bár mostanában eléggé inaktív vagyok a CNC gépemmel, szóval nem biztos, hogy tudok fejből válaszolni a kérdéseidre... :B

[ Szerkesztve ]

(#58490) Barret001 válasza Ed3r_X_ (#58487) üzenetére


Barret001
addikt

" 300W-ot ránthat már be a kártya" Ez igaz,de csak terhelés függvényében. Ha nincs terhelve,lehet hogy elég neki 40W is.Ez kártyafüggő.300W fogyasztáshoz azért meg kell rendesen terhelni!

(#58491) Ed3r_X_ válasza Barret001 (#58490) üzenetére


Ed3r_X_
nagyúr

2x8 pint se minden mezei kártyára raknak :) Ha egy R9 290, vagy hasonló kaliberű, akkor simán kivesz annyit.

“Songbird, Songbird, see him fly, drop the children from the sky. When the young ones misbehave, escorts children to their grave. Never back-talk, never lie, or he'll drop you from the sky!”

(#58492) bandiras2 válasza RAiN91 (#58484) üzenetére


bandiras2
senior tag

[tápegységek párhuzamosítása]

A társadalom amely az egyenlőséget a személyes szabadság elé helyezi, egyiket se fogja elérni. A társadalom amely a személyes szabadságot az egyenlőség elé helyezi, mindegyikből bőségesen részesedik. Milton Freedmann

(#58493) Kernel válasza zörgö (#58485) üzenetére


Kernel
nagyúr

Nem tudom, mit akarsz vele, ahhoz tartozik egy elektronika, ami a 230 V-ból 3 fázist csinál, a frekvencia változtatásával vezérli a fordulatot. Példa:

https://www.nxp.com/docs/en/application-note/AN3476.pdf

Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.

(#58494) Kernel válasza RAiN91 (#58484) üzenetére


Kernel
nagyúr

A 5V ágra is kell valami terhelés, legalább egy HDD. Csak az viszont kockázatosabb is, mint egy ellenállás.

Ezeknél a hagyományos felépítésű tápoknál a negatív visszacsatolás (feszültségstabilizátor) csak egyszerre tudja figyelni a kimeneteket, súlyozott leosztással.

Ahogy ráterhelsz a 12V-ra, a feszültség esését érzékelve a primerkör rászabályoz. Emiatt viszont feldobja az 5V ágat is (hiszen a trafó közös), amit érzékelve gyorsan leszabályoz, pláne mivel az 5 V pontossága sokkal nagyobb prioritással van súlyozva.

Ebből pedig nem sok jó sül ki, ha az 5V-on nincs semmi terhelés.

Viszont volt már olyan is, hogy a 12 V ágon zárlat keletkezett, emiatt a táp megtolta az 5 V-ot és agyonvágta a HDD-t.

Noha a szabályzókör működése elvileg nagyon gyors, plusz efelett van még a feszültségfigyelő védelem is, tehát kettős biztonságról lenne szó. Amellett ott van még a 12V két ágának áramfigyelése, valamint a primer zárlatvédelem.

Mégis tudott keletkezni egy olyan impulzus, ami kivégezte.

[ Szerkesztve ]

Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.

(#58495) zörgö válasza Kernel (#58493) üzenetére


zörgö
tag

Köszi a válaszod,sajnos az elektronika nem áll rendelkezésemre :-(
Ennek hiányában felejtős a dolog?
Amúgy lap csiszoló lett volna belőle fa megmunkáláshoz.

(#58496) Kernel válasza zörgö (#58495) üzenetére


Kernel
nagyúr

Akkor ez nem a te motorod, még ha van is 3-fázis a műhelyben, az 3x 230 V és csak 50 Hz. Később találtam erről egy videót is, az érdekesség kedvéért:

https://www.youtube.com/watch?v=Npxd_H7FeSQ

Noha egyfázisra lehetne kísérletezni csillagkapcsolás és segédfázis-kondenzátor kombinációjával (így két tekercs sorosan kötődne), kétes eredménnyel.

Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.

(#58497) zörgö válasza Kernel (#58493) üzenetére


zörgö
tag

Kis változás az ugyemben.
Sikerült az eredeti elektronikát megszereznem, igaz kábelezés hiányos lehet. fénykép alapján tudnál segiteni mit hová kell kötni?

(#58498) Kernel válasza zörgö (#58497) üzenetére


Kernel
nagyúr

Nem tudom így megmondani, nem vagyok mosógépszerelő, de bizonyára egységet alkot a processzoros programvezérléssel, ami elindítja és szabályozza a fordulatát. Gondolom, ami még hiányzik.

Tehát ez nem csak annyi, hogy rákötöd a 230 V-ot és forog.

Vagy ráindítanád a centrifuga programot a lapcsiszolóra, de a processzor úgyis letilt, mert nem érzékel egyéb feltételeket a különböző szenzorokról, ami a mosógépben van. Ehhez az egész gép rajzát kellene látni, illetve dolgozni rajta, nem fórumon keresztül.

[ Szerkesztve ]

Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.

(#58499) toth_janika


toth_janika
őstag

Sziasztok!
Hátha tudtok segíteni :)
Van egy Sennheiser HD4.50 headset-em. Ennek a kábelének az egyik fele 3,5mm jack apa, a másik fele 2,5 mm jack apa bajonettzárral. Na már most. Szeretném ezt a kábelt kicserélni, mert a gyári gubancolódik mint állat. Jack csatlakozót csak találok ebay-en, de kábelt nem tudom, honnan szerezhetnék. Ráadásul olyan exra igényem van, hogy szövetborításos kábel kéne. Ezt sehol sem lehet kapni, ezért össze akarom rakni magamnak. Tudnátok ajánlani helyet, ahol kapok kábelt?

Flickr - http://www.flickr.com/photos/toth_janos/

(#58500) zörgö válasza Kernel (#58498) üzenetére


zörgö
tag

Köszönöm, teljesen igazad van!
Felejtős a dolog...

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.