Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Gurulunk, WAZE?!
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Öregszem
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
-
LOGOUT.hu
Gumi és felni topic
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motort/teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Doki16
addikt
válasz focvis #11698 üzenetére
Hát ezt azok mondták akik ténylegesen gyártják a gumit.
A másik, meg mindenki azt mondta, ne nagyon akarjak ilyen dolgozói kedvezményes gumit venni, mert az egyszerű alkalmazottak csak a rosszabbul sikerültek közül válogathatnak. Sajnos felső vezető ismerősöm meg nincs
Egyébként ez a gyár csinál a Porsche-nak is nagyon komoly prémium gumit sőt még a VW konszernnek is sokat exportálnak.
De azért az hozzá kell tenni, hogy nem minden gumi rosszabb. Csak nagyobb a minőségi szórás
Ennek ellenére még lehet egy Ventus Prime 2 megy a kocsira.
A Tyrannosaurus Rex legközelebbi ma is élő rokona: a csirke.
-
stickermajom
addikt
225/50 R16-ban mi a menő, jófajta túragumi most ami ár/érték arányban sem vészes? Hankook K125? Dunlop Bluresponse? Most Ventus Prime 2 van fenn ebben a méretben, de pár hónap és szerintem cserélni kell.
Bár ahogy nézem hülye egy méret ez, lehet nyárra is 205/55-öt kéne tennem, olcsóbban megúsznám. 17 vs 28k a HankooknálVupsz, látom elég jól szerepel a Hankook teszteken. Azt kéne akkor..
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz Doki16 #11697 üzenetére
Reméljük, hogy ez csak a helyi urban legend.
Kérdezd meg esetleg az ismerősöket, hogy tudnak-e dolgozói áron hozni neked 4 abroncsot, de csak a "jobbik fajtából".
Szerk.: amúgy meg mi a gond a linkelt teszttel? 50-ből a 2. helyet kapta a Hankook. Csak a fékutat vizsgálták.
[ Szerkesztve ]
-
Doki16
addikt
válasz Zsolt!! #11696 üzenetére
Az a legnagyobb bajom a Hankookkal, hogy tudom hol készül és kik csinálják. Itt lakom a gyártól nem messze és jó pár ismerősöm is dolgozik ott. Egyöntetűen mondják, hogy nem vennék meg azt a gumit amit gyártanak A külföldi teszteken azért szerepel jól, mert azok tényleg jó gumik. Sajnos viszont ami itthon marad annak oka van, hogy miért nem exportálják. A munkásoknak ki van adva utasításba, hogy szortírozzák a gumikat.
De ne legyen igazam
-
Zsolt!!
aktív tag
Újabb teszt! Ventus Prime 3 szereplése elég durva
-
Skillet
addikt
Próbálom nézni a felnik súlyát, de a gyártók oldalán nem találom. Rákeresve gugliban csak elvétve találom meg pár típus súly adatait, aztán ki tudja, azok is mennyire hivatalosak.
Érdekesnek tartom, mert egy eléggé lényeges adatról van szó, nem igazán értem, a gyártók miért nem tüntetik fel ezt az információt.Mess With The Best! Die Like The Rest! 8G GALANT VR4^ever
-
Doki16
addikt
válasz molnarpeter #11691 üzenetére
Meggyoztetek
Az Audira 235/65 R17 a gyari meret, ettol nem is akarok elterni.
-
Doki16
addikt
válasz rbalint88 #11689 üzenetére
Nem olyan vagyok, esszeru felhasznalasra kell. Reggel meloba megyek vele max 80-al hetvevente meg Pestre palyan. Igenybevetel nulla gyakorlatilag. Azert egy Megane 3 nem is versenyzesre van kitalalva
A Dunlopot a Q5-re gondoltam leginkabb, hogy jo lenne ra. Azert az csak egy jo nagy nehez dög
[ Szerkesztve ]
-
Doki16
addikt
válasz focvis #11687 üzenetére
Nem a Renault Megane 3-ra veszem. Az Audi Q5-re is kell venni iden nyari gumit. Arra viszont tuti valami premium fog menni. A dunlop szerintetek jo valasztas lehet? Vagy tenyleg korrekt aron mit ajanlotok 205/55 R16 meretben?
(#11686) rbalint88: A CC nem nagyon gyozott meg. Meg irtam nem olyan reg, hogy van egy nagyon jo telim ami 2 szezont futott csak. Az lenyegesen jobb telre mint a CC.
[ Szerkesztve ]
-
Doki16
addikt
Sejtetem, hogy ez lesz a válasz. De nem olcsót keresek, hanem jót jó áron és lehet, hogy ez a kínai jó alternatíva lehet. A télire megvettem a prémiumot, mert ott nem viccelünk, de nyárra nem akarok megint 100-at rákölteni a gumira, hogy aztán 5 év múlva kuka a 30-at futott gumi. Viszont ha más nem lesz akkor megy rá a SPORT BLURESPONSE. Ezt találtam kb. a legértelmesebb guminak egy családi kocsira.
-
TaaT
nagyúr
válasz Doki16 #11683 üzenetére
"nem biztos, hogy erre a nyári 7000km-re nagyon drága gumit kellene vennem."
Erre az itteni keménymag azt szokta mondani hogy 1x nem tudsz megállni időben, kikerülni valamit máris sokba fáj az occó gumi. Az az szerintük moped car-tól felfele Sportcontact6, Pilot Sport Cup és Pzero Corsa gumit minden autóra.
[ Szerkesztve ]
Give them hell Ukraine!
-
Doki16
addikt
Mi a vélemény ezekről az Infinity Ecosis gumikról? Van olyan jó a valóságban mint ahogy a tesztek mutatják?
-
ADAM1337
nagyúr
válasz rbalint88 #11679 üzenetére
Nem menőzés a célom, csak az optikai hatás, most 15-el elég idiótán fest, szóval mindenképp feljebb megyek, ez meg marad téli szettnek ami rajta van.
ez például még a szép határon, van és nem csúfítja el, a lökhárítót cserélnem kellene, túl sok javítást kéne csinálnom rajta, olcsóbban kijön az M-es lökös színre fújva és fóliázva, mint ezt műanyagoshoz elvinni, újra fényeztetni, illetve a belső rácsokat kicserélni mert beöregedett a műanyag.De én is a gyári állapot párti vagyok, földre ültetni nem tudom, mivel járok vele néha földúton, igaz M-es a futóművem, szidóm is a fejemet mikor göröngyös földútra megyek vele, hogy ez kellett nekem.
-
rbalint88
addikt
válasz ADAM1337 #11678 üzenetére
nekem is tetszenek az újabb felnik, csak akkora dizájnváltás volt a kasztni tekintetében, hogy nekem nem áll össze az új felni az E39 letisztultságával és szinte mindegyikkel falusi búcsús lesz az összkép. ha meg vetítős felnit akarsz, akkor 19" és felette érdemes nézni, ültetéssel karöltve. 18" még nem igazán mutat, de mondjuk 19"-lal már lehet menőzni.
el kellene dönteni, hogy mit szeretnél. egy nagyon fasza gyári E39-et vagy egy show autót. ha előbbit, akkor a saját felnijei közül válogass, ha utóbbit, akkor abba jobban bele kell buzulni. a köztes útnak nincs értelme.
de szerintem szétfaragott E39-ből van már itthon is szarásig és hát nem biztos, hogy sorsközösséget vállalnék azokkal a tulajokkal. szerintem időtállóbb egy 100%-os állapotú full gyári autó, mint egy összelegózott remekmű, na meg téged is jobb színben tüntet fel, ha nem egy búcsús kocsival jelensz meg valahol. a másik meg, hogy már boldog-boldogtalan az 520d-re is m-pakettet rak, sokkal nagyobbat mutat egy sima kasztnis, porba rakott, 19" kerekes autó. -
rbalint88
addikt
válasz ADAM1337 #11664 üzenetére
Ha nem M-pakettes az autód, akkor szerintem ez az egyik legjobb felni rá: [link] Saját felnije, de fiatalos, mutatós vele a kocsi és gyári minőség. M-pakettel nem kérdés: [link]
Az utólagos felnikkel az a baj, hogy sokszor ad olyan hatást, mint amikor nagyot akar valaki fingani, csak aztán beszarik...
Az én szemem nem igényli E39-re a 18" felnit, meg ha nincs ültetve, akkor már bután is fog kinézni kicsit azzal. Meg ugye a magyar utak se annyira igénylik a 18" felnit -
Skillet
addikt
Hááát... nem tudom mennyire lehet hozzá alkatrészt kapni. Gondolom semennyire. Biztos a komplett szelepet kellene megvenni. De szerintem a szelep gumija (tömítése) alapján lehetne venni, vagy csináltatni másikat, méretpontosat... akár szilikonból is.
Majd kiderül, úgy is rá kell állni a dologra, ha végre el lesznek döntve a színekMess With The Best! Die Like The Rest! 8G GALANT VR4^ever
-
Skillet
addikt
Ejjj. Fején találtad a szöget ez az.
Itt a rejtett elég esélytelen. Bár, ha beraknak a helyére egy sima szelepet, máris rejtett... még előlem is aztán győzzek keréknyomást ellenőrizniAhogy nézem, van rá esély, hogy csak tömítést kelljen cserélni a szelepeknél...
KATT[ Szerkesztve ]
Mess With The Best! Die Like The Rest! 8G GALANT VR4^ever
-
-
Skillet
addikt
válasz Deathunter79 #11667 üzenetére
Jeee, az első oké. És a második? Az mitől lopásgátlós? Hol van hozzá a szerszám? Elírták vagy nem tudom.
-
Deathunter79
tag
válasz Skillet #11666 üzenetére
Attól lopásgátlós, hogy puszta kézzel szerszám nélkül nem tudod levenni. Nem mindenki mászkál kombinált fogóval a zsebében az utcán. Hátránya, hogy te sem tudod levenni kézzel szóval ha nincs kéznél hirtelen az a kis bizbasz amikor fontos lenne akkor bosszantó tud lenni.
-
Skillet
addikt
Büdös kölykök a műanyag már nem is jó a sz@ros biciklijükre?
Igen, az imbuszos eléggé puttó megoldás. Ezeket találtam még:
KATT KATT
De nem pontosan értem, mitől lopásgátlósak.
Az egyik eleve felejtős. 7e ft? a másik meg passz, nem tudom, hogyan működhet. Nem tűnik anti theft-nek.
Más verziót még nem találtam.[ Szerkesztve ]
-
ADAM1337
nagyúr
Keresek nyári szettet újat E39-re, tippek márkákra amik nincsenek elszállva árban.
MAK-ot néztem de nem sok jót halottam róla. 5x120 ET0-20 agyméret 74,1 R17 vagy R18, árban egy szett felni ha kijön 120 környékén az jó lenne, gumit meg úgyis valami normálisabbat raknék rá, de a felnit egyszerűen nem találok értelmeset ár/értékben.
style32-hőz hasonló megoldást keresnék, vagy a másik véglet: mak bimmer. -
TaaT
nagyúr
válasz mazacar #11660 üzenetére
Minden nap tanul valami újat az ember.
Így ránézésre az a felni szerintem nem szétszedhető, olyan csavarokat nem használnak több részes felniknél. [link] [link]
Skillet: A gyerekek lopták le. És hova kell belőle 2db? [link]
Léteznek csavaros verziók [link] de a rejtett szelep sokkal elegánsabb.
[ Szerkesztve ]
Give them hell Ukraine!
-
Skillet
addikt
De mit csinálnak vele az indiánok? Sokat gyűjtenek és méhbe viszik? Mekkora súlya van ezeknek? Szinte nulla.
Számomra teljesen érthetetlen. 250 ft körül van egy szett ebayen, de hiába rendelnék 10 szettet, hamar elfogyna. Egy megfigyelő kamerát is kellene hozzá rendelni, aztán felkoncolni a pojácákatMess With The Best! Die Like The Rest! 8G GALANT VR4^ever
-
mazacar
tag
PTC Wheels elmeletileg..
Ismerkedem a dolgokkal ezert voltam felre ertheto..mert nekem volt egy elkepzelesem a dologrol...ami mint kiderult..teljesseggel nem helyen valo...ezert elnezest is kerek,h ertetlenkedtem.. -
TaaT
nagyúr
válasz mazacar #11654 üzenetére
"rejtett szelep kialakitasu felnihez"
ilyenről még sosem hallottam Én rejtett szelepről beszéltem A felnik szelep fészek kialakítása gyak egyforma, kivétel persze van, volt akinek nem sikerült berakni a rejtett szelepet, nem tudom hogyan.
Igen. 2300ft/4db volt annó, azóta valszeg gyengült a forint, most ez kb 3000+ft/4db."Ez jó?"
Ha azt nézzük az összes autó szelep aljának (ami a felnibe illeszkedik) a kialakítása egyforma, az eltérés a felső rész kialakításában, anyagában jellemző.
"Tehat 2 reszbol all a felni..kozepet ki lehet venni..amely csavarokkal van rogzitve..."
Ez milyen felni amúgy?
Skillet: "anno havertól kaptam 4 db fekete, alumínium szelepsapkát. szerintem egy hétig sem volt meg, leszedték"
Detto ugyanez, haverék egy játszótér mellett laktak anno, amikor először mentem hozzájuk az új szelepsapikkal 2-vel kevesebbel tértem haza, tippelhetsz kik lopták le. Utána egy darabig minden alkalommal lecsavartam mielőtt mentem hozzájuk, aztán jött az új felni és akkor hallottam először erről a rejtett szelepről, problem solved.
[ Szerkesztve ]
Give them hell Ukraine!
-
Skillet
addikt
még egy apróság ehhez, mármint a szelepekhez.
anno havertól kaptam 4 db fekete, alumínium szelepsapkát. szerintem egy hétig sem volt meg, leszedték
az emberek... hagyjuk is. visszaraktam a műanyagokat, azóta megvannak.
lehet én sem rakatok be simát, minimum valami lopásgátlósat, de talán ha olyan rejtettet is lehet (nem hinném), akkor azt.Mess With The Best! Die Like The Rest! 8G GALANT VR4^ever
-
Skillet
addikt
válasz mazacar #11654 üzenetére
Nem /db, hanem /4db. Olvass vissza.
Kimondottan van olyan felni, ami direkt a rejtett szelephez van kialakítva? Na ilyet sem hallottam még.
Jönnek az okosabbak és válaszolnak.
Az én véleményem az, hogy a gumis tudni fogja, mit rakjon bele. Gyanítom, hogy egy mezei szelepgarnitúra is megteszi.Mess With The Best! Die Like The Rest! 8G GALANT VR4^ever
-
mazacar
tag
válasz Skillet #11653 üzenetére
Linkelt egy szelepet amit feljebb vitattak..rejtett szelep kialakitasu felnihez, neki is hasonlo van 2300ft-ert vette/db aron...az enyem ilyen kialakitassal van ellatva..mint azt fentebb linkeltem (felnirol kep)..
Erre iranyul a kerdesem,h nekem is olyat kell venni mindenkepp a felnihez vagy ez csak esztetika?
Ha csak esztetika akkor megfelo helyette ez a szelep?[ Szerkesztve ]
-
mazacar
tag
Tehat 2 reszbol all a felni..kozepet ki lehet venni..amely csavarokkal van rogzitve...de igy ahogy leirtatok..nekem most draganak tunik..nem kalkulaltam ezzel..viszont ahol felkerul a gumi majd a felnire..ott nekem raknak bele azt a hagyomanyos szelepet..a kerdes erre iranyul, h jo-e lesz az is?
-
choco01
addikt
válasz !Overdose! #11641 üzenetére
Mennyi voolt?
Applikáció fejlesztés, weboldal készítés, SEO, Online marketing » https://petadev.com
-
!Overdose!
őstag
Megígértem, hogy lemérem, hogy mennyit koptak a gumijaim:
185/60R14 Dunlop Sport Bluresponse
1100 kg-os autón
35126 km alattA jelenlegi profilmélység kb. 6 mm.
[ Szerkesztve ]
Villanyszerelés - Klímaszerelés - UPS javítás, karbantartás
-
Skillet
addikt
Ez lenne az? Tetszetős
Nálam elvileg nem kivitelezhető. A felni szélességén jön ki a szelep, kanyarodik a küllőkhöz
Valami 2.5e ft körülre mondtak hozzá 1db szelepet. 10 a szett ez létezhet?
És nem ártana cserélni őket. A bal hátsó ereszt.
Van rá esély, hogy "csak" tömítést cserélni a szelepnek?[ Szerkesztve ]
-
McSzaby
őstag
válasz choco01 #11633 üzenetére
Az enyém az 9 éves volt. Nem néztem, akkor még nem értettem hozzá ennyire se, megvettük a kocsit 9 évesen és kiderült, hogy még a gyári téli volt. 8500 ft./ darab és 40e-ben lett meg felrakással, centivel, borravalóval együtt. Sima télit raktam fel, Barum Polaris asszem.
#ThankYouSirAlex #ThankYouLouis
-
tomcsi23
veterán
Érdemes fém szelepet berakatni - ha már amúgy is cserés?
Egyáltalán bármilyen felnire lehet olyat...de bugyit ne vegyél, mert fontosat akarok mondani.
-
choco01
addikt
Ez ugye megy 10 éves lassan, lehet nem kockáztatom meg már ezt a nyarat, és kelleni fog a Vredestein, mennyi lehet pénzben vidéken hogy feltegyék a kocsira a lemezfelnire a gumit, meg minden?
bandus: igen az lesz de szerintem azon még megáll, kérdés hogy 80-90 körül esős időben hogy viselkedik tavasszal..
Deathunter79: akkor főleg reggel 4-5-6 óra körül párás időben milyen szar lehet vele..már pedig nagy részt akkor fog kelleni a pecákhoz..
McSzaby: mármint ilyen elöregedettel?4 évszakos ment fel a helyére?mennyiért dobták fel őket?
ilyen amúgy a hátsó, az kevésbé kopott, szinte új
[ Szerkesztve ]
Applikáció fejlesztés, weboldal készítés, SEO, Online marketing » https://petadev.com
-
Qru
MODERÁTOR
válasz choco01 #11628 üzenetére
Olyan sebességnél még csak centik de az gyorsabb tempóról hatványozódik. Én is 5 éves gumival jártam, aztán országúton kifutott elém egy kutya. Esélyem se volt megállni... Mázlim volt, mert a csikorgástól megijedt a kutya és a felezővonalról visszafordult de ha továbbszalad akkor elkaszálom. Következő héten már fent volt az új gumi.
mod:
bandus: Kb 10-15 perc / kerék. Ha nyomásellenőrzős a szeleped akkor szólj előtte a gumisnak, hogy finoman bánjon vele, lehetőleg ne tépje ki a szelepet mert az nem lesz olcsó.
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
McSzaby
őstag
Télivel jártam így, ott nem centiket, hanem métereket csúsztam 60-70ről. Szerencsém volt, hogy senki nem volt ott, ahová becsúsztam és kavicsos volt így megfogott. Rákövetkező fizunál mentem is a gumishoz új szettet venni Barum Polarisból vettem négyet, na, a különbség zongorázható volt, pedig a barum elég nagy budget gumi.. Gumikon az életed múlhat és én is ezért gondolkozom, hogy budget vagy premium megoldás legyen az enyémen idén.
Ezzel a gumival kifüstölni a koszt némi burnouttal, arra sztem jó!
-
-
bandus
veterán
ezt azért viszonylag könnyen ki tudod próbálni magad is csekkold le, hogyan viselkedik ilyen helyzetben.
még egy kérdés: időben kb mennyit vesz igénybe a 4 felnit átgumizni és kicentírozni?
[ Szerkesztve ]
"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
-
-
McSzaby
őstag
válasz Skillet #11620 üzenetére
Egyetértek, nem kellene külön szett a télre, de mivel van 4 acél felnim és 4 alufelnim, így már számomra adott a dolog. Én szeretek hóban vezetni is pl., persze az a 4 alkalomra évente elég lenne a 4 évszakos is, de valahogy híve vagyok annak a gondolatnak, hogy ami mindenre jó, az semmire. Tekintve mondjuk, hogy most is a téli van fent és kint 16 fok van, így persze még talán bölcsebb is lenne, de akkor sem. Ha lesz olyan autóm, amire felnit is kéne venni hozzá, akkor átpártolok a 4 évszakosra.
-
choco01
addikt
Ahogy néztük másik topicban 2006-os, bár csak 24 ezer km van benne, de megette az idő, csak ezért kérdezem mert ez télen gondolom biztosan élet veszély, de egy ilyen forró nyárra még lehet jó lenne egy 1000km-t, nem?
M_o_g_y_i:
[ Szerkesztve ]
-
choco01
addikt
válasz Skillet #11616 üzenetére
Nekem tetszeik a Vredestein, kérdés hogy milyen lehet, használ-e itt valaki olyat itt is van méretben jó áron.
Ez a bolt megbízható hely?Ja egyébként a jelenlegi ilyen, nem tudtam akkor még hogy van külön gumis topik.
Nektek is rossz a véleményetek erről a gumiról, és az állapotáról:Matador Stella MP15 profilmélység bőven megvan elől 5-6mm hátul akár 8 is, csak elég öreg, kibírná ezt a nyarat?
[ Szerkesztve ]
-
Skillet
addikt
válasz McSzaby #11617 üzenetére
Neked nem lehet opció egy 4 évszakos? Akkor télen azt sem kellene cserélned.
Talán a többiek is egyetértenek velem abban, hogy a magyar telek nem feltétlenül igényelnek külön téli szettetElőbbit kellett volna szerkesztenem
(#11621) choco01
Ezt a boltot passzolom. A bhp és az mbm jó bolt pl.
Vagy a nyarigumit.hu
Nézz utána a cross climate-nek, van-e a méretedben.Matador? Budget kategória. Kicsit feljebb keresgélj. Jaaa, igen. Kibírja
[ Szerkesztve ]
-
tomcsi23
veterán
válasz Skillet #11616 üzenetére
Nem nagyon, állítólag elérhető már 14-esben is.
Operátorral diskuráltam gyorsan.
The 165/70 R14 85T XL size has been available Jan this year.
Mondjuk kérdés, hol.
Egyébként jelezték anno, hogy januártól folyamatosan jönnek majd az újabb méretek is.[ Szerkesztve ]
...de bugyit ne vegyél, mert fontosat akarok mondani.
-
McSzaby
őstag
Hali,
165/70/14 -s gumit szeretnék 1.3-s Skoda Feliciara (931 kg) 15e körüli értékig szeretném megvásárolni.
Ebben az árkategóriában 3 gumit néztem magamnak.
Pirelli CINTURATO P1 VERDE
Continental ContiPremium/Eco Contact (2-3-5)
illetve olcsóbb alternatívaként Barum Brillantis 2.A Conti és a Pirelli között nem látok akkora döntő különbséget, szóval bátran megvehetem mindkettőt. A kérdés inkább az, hogy megéri a Pirellit, vagy a Contit venni darabáron kb. 4-5 ezerért drágábban, mint a Barumot, vagy erre az autóra a Barum bőven jó?
A télim Barum, asszem' a Polaris és meg voltam vele elégedve az első 2 évben, de a 3. és a 4. éve elég nyögvenyelős volt már. Télen az is csere, de most első a nyári.
[ Szerkesztve ]
-
Skillet
addikt
válasz choco01 #11612 üzenetére
KATT
ez a cross climate táblázat gondolom helytálló. akkor viszont a 15-ös a legkisebb méret... sajna
akkor marad a Vredestein Quatrac 5. azt tudnak adni a méretedben?
ahogy nézem, létezik 14-esben, de pont az van az embernek, az volt a kiállított darab?(#11615) bandus
KV? espresso?(#11611) M_o_g_y_i
akkor sorry[ Szerkesztve ]
-
bandus
veterán
ma meg kell rendelnem a nyári gumijaimat, de még mindig nem döntöttem el a dolgot, szörnyű ez a szerencsétlenkedés
"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
-
kenguru99
senior tag
válasz choco01 #11608 üzenetére
A négyévszakos gumik szinte kivétel nélkül a téligumikhoz állnak közelebb, mintázatukban, gumikeverékben. Az autónavigátor.hu tesztelt nyári melegben négyévszakost , nem viselték jól. Szerintem a te feltételeidnek egy michelin crossclimate tökéletes ha belefér a költségvetésbe és létezik a neked szükséges méretben.
Milyen autóra kell?
[ Szerkesztve ]
-
choco01
addikt
És nyáron hogy mutatkozik meg fogyasztasban, nem eszik többet?
Nekem is jóval kevesebbet menne télen.Skillet:Én még annyit sem használnám mint te,csak néha-néha pecázni, boltba, legnagyobb távon max 100-120 kmre nyaralni egyszer egy évben.Pont ezért gondolom nem lenne sokkal rosszabb nyáron mint egy nyári.
TaaT: Én ezt a Vredestein Quatrac 5-t néztem egy közeli gumisnál volt kiállítási darab.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz choco01 #11602 üzenetére
Többet nem tud de cserébe télen jóval többet tud egy nyárinál. A Vredestein Quatrac 5 is jó, az is inkább téli keverék az is ajánlható kategória. Nekem CC van, mert én télen jóval kevesebbet megyek és a CC még 40 fokban is jól tapad de próbáltam 4-5 centis hóban is ott is boldogult szépen.
#nincsbennetarcsi
-
M_o_g_y_i
őstag
válasz Skillet #11598 üzenetére
Persze, lehet..
Nem vagyok "topaláma" ehhez, csak mivel nem olvastam vissza, úgy értelmeztem most valami olyan infó gyütt, amivel eddig nem találkoztam.
Én mindig úgy tudtam, hogy "gumiszélességgel kb. egyenlő vagy max. mínusz fél-egy coll" adja ki az ideális felniméretet, emiatt gondolkodom 7x16-ban a 205-ös gumához, viszont szinte csak 6,5x16 van 5x110-ben mindenhol, kevés a 7"-os.
Vagy 7,5x17 ha a 225 lenne, de ekkor már csak az alu jöhetne szóba ugye.
De ez utóbbi overkill lenne a vasra, beláttam, több a hátrány mint előny.4db szép állapotú 4x100 6.5x15 ET35 acélfelni eladó!!! - Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó!
-
Skillet
addikt
válasz choco01 #11600 üzenetére
Én télen-nyáron nyárival megyek, a mostani autóval is, immár 5. éve. Nem éppen követendő példa! Szóval nem akarok erre buzdítani senkit, csak le fogom írni a véleményemet.
Nem vagyunk egy tipikus téli ország. Erre az évi max 7 havas napra én biztosan nem fogok téligumit felrakni.
Értem én az x fok alatt bla-bla sztorit, de köszönöm, tapad az autó rendesen.
Most volt az első olyan tél, hogy nagyon okosan kellett menjek, mert bizony csúszott... de tudni kell, hogy a két első gumi kegyetlenül elfogyott. Bőven cserések, csak hónapok óta megy az agyalás a felni/gumi cserével kapcsolatosan.
Lényeg, hogy én elvagyok nyárival. De az is hozzátartozik az igazsághoz, hogy awd-ről beszélünk.
Havon a téligumit nem tudja pótolni semmi!
Gondolkodtam én is 4 évszakosban... passz. Talán. Nincs igazán jó megoldás.
Talán a cross climate még csakcsak, de erről Qru többet tud mondani.
Nagyon keveset autózol. Talán... kellene neked egy jó szett 4 évszakos, sokáig elleszel vele.
Ha leesik egy kis hó, akkor sem kell nélkülöznöd a vasat, ésszel tudsz menni akkor is.
A helyedben akár az újat is megkockáztatnám. Nem nagy autó, kicsi gumi, olcsó. Előbb fog elöregedni a gumi, mint elfogyni
Látom az illetékes is írt már Én a cross climate-re szavaznék.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Windows 11
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Minden ami hőszivattyú
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- Milyen videókártyát?
- Autós topik
- Opel topik
- Projektor topic