Hirdetés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Asszociációs játék. :)
- Bambanő háza tája
- Gurulunk, WAZE?!
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
- Szólánc.
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Öregszem
-
LOGOUT.hu
Gumi és felni topic
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motort/teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Qru
MODERÁTOR
válasz TheProb #11989 üzenetére
Kérj DOT számot ahogy t1 mondja. A profilmélység önmagában nem sokat jelent hiába jó ha 6-7 éves szénné keményedett futófelületű a gumi amivel nem állsz meg ha vészfékezni kell.
mod:
Írd meg neki, hogy azok a gumik kukák így 30-ért elviszed a felniket.
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
TheProb
veterán
Hm, értem. Ez esetben viszont akkor mennyire kéne lealkudni a felniket? 30k az reális? netán mehetek alá is? Azért kérdem, mert 60at terveztem rákölteni, ezek a gumik meg 30ért vannak, btw, ez jó vétel lenne? Mondjuk a koráról ennél sincs infó...
[ Szerkesztve ]
"Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d
-
törölt tag
Sziasztok.
235/40 r18 méretbe keresek gumit,csak egy pár gumiról nem tudok túl sok infót és ezért nehéz a döntés.
Régebbi kiadású gumit nem szívesen vennék.Amik közül kellene választanom:
-Hankook Ventus V12 Evo2 K120 XL (?)
-Hankook Ventus Prime3 K125 XL (2016)
-Hankook Ventus S1 Evo2 K117 XL (?)
-Nokian zLine XL (talán 2015)
-Pirelli P Zero Nero GT XL (talán 5-6 éves)
-Laufenn S Fit EQ XL LK01 (2016 és Hankook tulajdona)
-General Tire Altimax Sport XL (Continental tulajdona)Ennek eldöntésében kérnék tőletek segítséget,köszönöm.
-
ginola
addikt
R15-ös méretben ez a sorrend?
Vredestein Strack 5
Hankook K425
Fulda Ecoontrol HP -
-
Qru
MODERÁTOR
válasz Motion_Blur #11980 üzenetére
A legutóbbi teszten a Vredestein Sportrac 5 nagyon jól szerepel én azt vennék.
#nincsbennetarcsi
-
Kornel
veterán
válasz Motion_Blur #11980 üzenetére
Egyértelmű hankook.
-
Motion_Blur
félisten
üdv!
195/55 R15 méretben keresek nyári gumit.
20-22K/db árnál többet nem szeretnék érte kiadni, mit tudnátok ajánlani?
Amiket néztem: Uniroyal RainSport3, Vredestein Sportrac 5, Hankook Ventus Prime 3.
Utóbbi gumi 2016-os modell, szóval nagy eséllyel friss gumit kapnék ha ezt választanám.
Stavelot 2, easily full throttle into another twenty second top gear flatout section
-
Kornel
veterán
válasz M_o_g_y_i #11977 üzenetére
Pontos márkát pls.
Kingstarral több ismerősöm járt így pl.
De egy infinity, vagy mint ling long, esetleg apollo már más kategória.
Szóval azért mert kinai, még ne általánosítsunk, hanem pontos márka és típus megnevezéssel dobjuk be a gondokat.Nekem pl. Conti pc5-el volt olyan, hogy felrehuzott vele az auto, csere hátra, és semmi...
Utána cserélték. -
M_o_g_y_i
őstag
Taxis ismerősöm vett próbaképp, "hátha beválik" alapon ilyen limlom gumikat, de mivel több centír után is rázott bizonyos tartományban ill. fölötte, visszavitte. Elvitték bevizsgálni, és a történet vége az lett, hogy végül visszavették őket.
4db szép állapotú 4x100 6.5x15 ET35 acélfelni eladó!!! - Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó!
-
Qru
MODERÁTOR
-
Skillet
addikt
válasz tomcsi23 #11970 üzenetére
Simán. Felni formától is nagyban függhet a dolog.
De tényleg nem nagy problémáról van szó, én is ezt kérdeztem pár napja: 7"-ra mehet-e 225/45?
Kiderült, hogy sógor stilo-ján is ez a gyári méret. Szóval elleszek vele én is, ez az igazi váltóméret, ebből van nagy választék is... de ha a külalak nagyon fontos, akkor nem igazi kombó.Mess With The Best! Die Like The Rest! 8G GALANT VR4^ever
-
veterán
válasz TheProb #11948 üzenetére
Ezek a gumik nem a gyárban kerültek az autóra, akkor 2000-es gyátásúak lennének. Vélhetően az autó egy előző gazdája vett használt, de kevéssé kopott gumikat rá.
A 195/50r15 az pont a váltómérete a 185/60r14-nek, de ami a legfontosabb: ez egy gyakori, így aránylag olcsó méret. Nem ártana tudni, hogy mi az autó gyári mérete, mekkora gumi van a pótkeréken?
Én kínai gumit nem vennék magamnak, keresgess a neten, aztán itt jól megköpködjük. Lehet, hogy találsz használt felnit gumival együtt, az szokott a legjobb biznisz lenni.
-
Skillet
addikt
válasz atika88 #11966 üzenetére
Nem tudom, hogy mi a cél. Lehet, hogy téged pl baromira nem fog zavarni, ahogy a 225-ös gumi a 7"-on mutat... de szerintem nem szép. Kilóg a gumi a felni síkjából. Bután fest, ennyi. De 100%-osan használható és elfogadott. Sógornál is gyári méretről beszélünk. Felni 7x17". Gumi 225/45.
Ennek ellenére, ha mutatósra akarja az ember, akkor a 225-ös umit én minimum 8"-ra pakolnám fel.
7"-ra max a 205.
De látom itt, hogy sok 225-ös fut 7"-on... szóval az a kérdés, neked megfelelő-e így.[ Szerkesztve ]
Mess With The Best! Die Like The Rest! 8G GALANT VR4^ever
-
atika88
senior tag
válasz Skillet #11965 üzenetére
Hm...viszont a keresőben a GOLF6 1.4 160Le verzióhoz ez az ajánlott méret elvileg, a honlap szerint persze.
Vagy ezzel ne foglalkozzak?
Nem szép? Gondolom akkor indétlenül vagy bugyután néz(het) ki körülbelül? Erre a gondolsz?
Jobb szeretem az arányosságot, szorosan a szépség utána. Tehát a cél az lenne, hogy a 17 colon a lehetőség szerint a passzoljon a gumi a felnire De az egyik se a másik ne üssön el egymástól élesen méretekben.
[ Szerkesztve ]
-
Skillet
addikt
válasz atika88 #11961 üzenetére
A gumit látom, de a felni...?
Megvan. Egy megjegyzés a 225-ös gumihoz szélesebb felni kell. Én most fogok venni 225-öst 7" széles felnire, de nem vagyok tőle boldog. Nem szép
De ha csak a kinézetet (felni dizájn) mutatod, akkor biztosan jó. Ez már csak egyéni ízlés dolga... szerintem.[ Szerkesztve ]
Mess With The Best! Die Like The Rest! 8G GALANT VR4^ever
-
atika88
senior tag
válasz Skillet #11960 üzenetére
Áhh, ezekután tuti nem veszek. Érthető ép/ész jogos érvek a fekete "ellen"
Nagyon úgy fest, hogy eme felni+gumi páros lesz a befutó végül. Bármi kritizálni való esetleg ebben a párosításba így a végeredmény?
Egyébként a felni csak az én monitoromon tűnik "sárgás, aranyszerű" ezüstnek? Annak ellenére, hogy elvileg csiszolt ezüst a színe.
-
Skillet
addikt
válasz atika88 #11945 üzenetére
Többieknek igaza van, a fekete nem jó. Több oka is van. Az egyik, hogy a gumik színe is fekete, így egybeolvadnak, nem lesz semmi kontraszt.
A másik meg, hogy a fekete szín kicsinyít. Nálam is a fekete 17-es kinéz vagy 15-ösnek
Nyilván, végül te döntesz... de szerintem gondold ezt át.Mess With The Best! Die Like The Rest! 8G GALANT VR4^ever
-
atika88
senior tag
Értem, köszönöm! A mattról valóban letennék, így nincs értelme valóban.
Egyéniséggel egyetértek. Az autó, ha álló helyzetben van, akkor bizonyos távolságból valóban egy fekete pöttyöt lát az ember kb egy fekete felniből.Összedobtam septiben egy tök egyszerű listát innen. PL ezek közül viszonylag nyugodtan vásárolhatok?
A gyári felnik a WV-nél egy kaptafára néznek ki ez a bajom velük, a GTI felnik tetszenek (de azokat pedig idehaza csak úgy használtan megvenni: szinte reménytelen).[ Szerkesztve ]
-
TaaT
nagyúr
Kb megöli egy felni egyéniségét a fekete, de ez tényleg ízlés kérdése. Nekem is volt egy ilyen időszakom, szerencsére úgy kinőttem belőle hogy egyik alu felnimet sem kentem át feketére, csak a lemezt, de annak nem ártott. [link]
Ganz-[HUN]: Az emlegetett gumi volt az első kínai gumi ami nyári verzióban értékelhetően szerepelt egy gumi teszten. Most hirtelen nem találom melyiken, majd valaki linkeli esetleg.
(#11953) atiss88: "Vannak etalon márkák, amikkel nagyon nem lehet mellényúlni?"
Vannak, de ott már tényleg nagyon meg kell fizetni a nevet és a fejlesztést, anyaghasználatot.
Pl az enyémnek csak a felniközepe kompletten 100euró volt /db amíg lehetett kapni. [link]
A teljesség igénye nélkül pár márka...
Advan
BBS
CCW
Compomotive
Enkei
HRE
OZ
Rays
Rota
Schmidt
SpeedlineDe van nagyon sok gyártó ami a kommersz felnik elasdásából él, mellette viszont van pár gyöngyszeme Pl 4db ilyen ATS felnit árultak 160e forintért tavaly [link]
rbalint88: "ATS, AEZ, Ronal, Borbet"
Mondjuk ezekre nem mondanám hogy etalon márkák Még ha némelyiknek van 1-2 jobb kereke.
[ Szerkesztve ]
Give them hell Ukraine!
-
TheProb
veterán
válasz TheProb #11948 üzenetére
Közben nézegettem felniket, ez a kettő az ami árban is jó, valamint tetszik is. Mi a vélemény?
[link]
[link] Erre nyilván még kell papucs is, pl ez? [link]Utóbbi verzió kicsit drágább, kérdés hogy megérheti-e azt a felárat.
u.i.: Ugye alapból 4x98-as a punyesz, ezek meg 4x100-asok, elvileg mozgókupos csavarral simán feltolják. Ha netán még központosító is kell akkor kb mennyivel számoljak plusszba? Ja igen, városi és autópályás használat a megszokott.
[ Szerkesztve ]
"Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d
-
rbalint88
addikt
a matt feketét nagyon gyorsan felejtsd el, beleég a fékpor. nyár végére ocsmány lesz. gondolom fényeztetni meg nem akarod évente... a lakkfeketével is az a baj, hogy ha elkezd fakulni a gumi, akkor bután fog kinézni.
"utángyártott" felniből is sok jó van, általában az árán is látszik ezeknek nem kell nagyon ráfeszülni a gyári felnire, van sok más dizájn is, az a fontos, hogy jó minőségű legyen és menjen az autóhoz.
carstyling aprójában is érdemes szétnézni, én asszem onnan vettem anno az enyémet. elég rosszul kereshető, szóval kell némi idő, amíg végignyálazza az ember, de megérheti. -
Kornel
veterán
válasz Ganz-[HUN] #11949 üzenetére
Pont pont green max hp kinaihoz kepest jó.
Vízen vigyázzon, ott nulla.
Ha nem lát vizet, talán... -
Ganz-[HUN]
addikt
Csáó
Anyu 2002-ttes BMW 520i-re linglong gumit vett 14k/db-ért. Németországi utakra van használva a kocsi (évente legalább 2x 1400km+helyben x). Szerintetek meddig fogja bírni? Nyár elején végigfovégigfélhetem az utat Westalenbe?Psszt, srácok, kértek egy kis szocializmust? - egy random ember a '18-as öszi mondoconon
-
TheProb
veterán
válasz focvis #11934 üzenetére
Ez tuti? Derék...
Mondjuk fura, hogy 2000es évjáratú kocsira már akkor 4éves gumikat pakoltak... Ezek szerint akkor azért nem cserélték le a kocsi pályafutása alatt mert ez is az a jóféle michellin gumi ami nem kopott el ennyi idő alatt sem (174k km-el vettem)?Lényeg a lényeg, fasza mert akkor vehetek gumikat is... Milyen gumit ajánlotok ami ár/érték arányban fasza? Vagy vegye drágábbat, megéri a felárat? 195/50r15-öst akarok akkor már.
Kálvária... Örülök, ha ez így tudatosult a nép szemében... Amúgy már normalizálódni látszik a helyzet, jelenleg már "csak" az alváz/küszöb rohadás az amiről tudok, hogy javítandó. Arra meg az utóbbi 3 lakatos már egész korrekt összegeket mondott, így úgy néz ki nálam marad a kocsi és meg s nyugodhatok Remélem így is marad.
-
Skillet
addikt
válasz rbalint88 #11942 üzenetére
Elárulnád, hogy hol csinálták? Milyen munkát végeztek?
Én most 17"-osra kértem ajánlatot és 50-ben nem nagyon fog megállni.
Homokolás, alapozás, fényezés, lakkozás 15e/db
De előtte hegesztés (peremhibák), esztergálás. Amelyiket csak esztergálni kell, az 1500ft/db, de benne van a fenti (15e/db) árban, amelyiket hegeszteni is kell (feltölteni úgymond és utána esztergálni), az 4e/db. Ez bizony a 15ezren felül. Ja, és a görgőzésről még nem esett szó. Az plusz 4,5e/db, ha szükség van rá
Perem polír, ha kell, 4e/db.
Valószínűleg nem is fogom elfogadni. Sokallom. És gyanítom, a gumik le/fel még nincs benne
Ha a 4db megállna 60-ban, akkor még azt mondanám, hogy mehet.
Szóval egyelőre nézek másik helyet (hegesztés, esztergálás, görgő). Fényezni meg a fényezőm fogja.Mess With The Best! Die Like The Rest! 8G GALANT VR4^ever
-
atika88
senior tag
válasz rbalint88 #11942 üzenetére
ezért kérdeztem, nem mondtam/írtam, hogy utángyártott felnit veszek tisztában vagyok a gyári előnyével.
így van, hosszútávra gondolkozom. de sokáig nem gondolkodhatok: jön a jóidő, egy gyári szép felni pedig (még) nem pottyant le sehol, a nyárigumikra. a 16-os télikre ezért pedig nem veszek egy külön garnitúra gumit csak azért. ez a gond.
bár most eljátszottam a gondolattal, hogyha megvenném ezeket: akkor erre egy korrekt matt fekete fényezést lehet csináltatni? nem fog az lepattogni? kopni? stb? laukus vagyok ez ügyben megmondom őszintén!
Taat
"alut nem érdemes feketére festeni" - nyilván egyéni ízlés kérdése, nemde, vagy Tévednék?
Gondolom szabályzat, írásos törvény nem tilta ezt...maximum Te nem biztosan nem fényeznéd feketére[ Szerkesztve ]
-
rbalint88
addikt
válasz atika88 #11941 üzenetére
ahelyett, hogy veszel egy kitudjamilyen utángyártott felnit, inkább vegyél használt gyárit és újjíttasd fel ha kell, plusz fényeztesd le. nekem a 18" garnitúrát nem olcsó helyen 50-ért fényezték, javították és görgőzték. szerintem megéri ilyenben gondolkozni, ha hosszú távra tervezel az autóval.
-
atika88
senior tag
-
atika88
senior tag
Sziasztok!
2011-es GOLF 6-ra milyenek lennének ár/érték arányban ezek a felnik?
Köszönöm a segítséget!
-
kenguru99
senior tag
válasz focvis #11933 üzenetére
Igen van egy háromszög 1990 és 2000 között (a fotón is látszik). 1990 előtt háromjegyű a szám háromszög nélkül.
"iszonyat tartósak voltak az MXT-k,"
Egy munkatársam mesélte tavaly, hogy egy karambolos kocsiról szerzett tök jó állapotú gumikat. Megnéztem. 1990-es michelin mxt-k voltak. Tájékoztattam, hogy 25 éves gumikat vett. Nem hitt nekem...[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz TheProb #11930 üzenetére
OK, csak a Google Drive app nem akarja megnyitni, böngészőben látom.
Figyu, ezek tényleg 1996-os gumik (ott a kis nyíl is a számsor végén). Múzeumba valók.
Olvastam a kálváriád az autóval, tudom, hogy még egyetemista vagy... vegyél egy 15-ös alufelnit, rá pedig 195/50r15-ös gumikat, max. ha eladod az autót, akkor megtartod a felniket gumival.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz kenguru99 #11931 üzenetére
Tényleg, furcsa is volt a 3 számból álló DOT, de már annyira régen voltak a 90-es évek... meg ha jól néztem Michelin MXV, az is a 90-es évekből való cucc.
(iszonyat tartósak voltak az MXT-k, eleinte azokkal szerelték a magyar Astra F-eket, 100 ezret szinte mindenkinek elment; tudom ez MXV, de hasonszőrűek)Szerk: volt valami kis nyíl a számsor végén a 90-esek években, ezen a fotón is ott volt?
[ Szerkesztve ]
-
TheProb
veterán
válasz M_o_g_y_i #11928 üzenetére
Nem értem mi a probléma a felbontással... 3 kép van a mappában, rákattintasz és voálá... Minden adat ami rajta volt az kivehető élesen.
(#11929) focvis: ott vannak azok, él a link.
(#11927) TaaT: Jah, ki kell majd nézni értük a garázsba.
-
TheProb
veterán
Hali!
Nem a legjobb képek, de szerintetek mennyit bírnak még ezek a gumik? 1 nyarat még simán, nem? Szeretnék alufelniket venni, de akkor már gondolom 14-es helyett 15ösnek lenne értelme, nem? Ellenben mind2 garnitúrám 14-es, ami a télinél még nem is lenne akkora gond ha az "eredeti" 14-es lemezen van, de a nyári jó lenne ha alura kerülne, viszont csak ezért nem vennék új gumikat, ha még a jelenlegi kibír 1+ szezont.
[ Szerkesztve ]
-
-
-
félisten
Sziasztok
Jelenleg Bridgestone Potenza re040 van a Honda Citymen, de a nyáron valószínűleg cserés. Ajánlott ez a típus még vagy van jobb ebben az árban? 185/55R15 méretben kellene, csak nyári, van téli külön.
-
miroon
aktív tag
sziasztok.
hankook K715 gumival valakinek van valami tapasztalata? vagy csak magával a hankookal? anyum autójára kellene új nyári gumi, és ezt itt a helyi boltban viszonylag jó árban adják (~8300/db), csak nem tudom igazán hogy még is milyen lehet.
köszi a válaszokat!
iPhone 13 Midnight Black
-
mazacar
tag
Nyári gumi it's on! még megkell fürdetni..csak itt lehet eső lesz..így várok még.
Illetve kicsit hangosabb a Dunlop mint a téli Nokianok.. -
Zsolt!!
aktív tag
válasz M_o_g_y_i #11902 üzenetére
Hát igen jó lenne ezekre választ kapni, de amúgy lehet egy egyszerű magyarázat erre talán a száraz és nedves kanyarodási tesztet nem ugyanabba a kanyarban végezték. Ha jók a fékezési eredmények de az üzemanyagfogyasztás rossz illetve nagy a kopás le szoktak pontozni összesitésben a gumit tudomásom szerint. Neked kell eldönteni melyik szempont a legfontosabb.
-
M_o_g_y_i
őstag
válasz Kornel #11903 üzenetére
Igen, elméletileg...
Pont az ADAC, amit előtte említettem, hogy nem vagyok 100% biztos az objektivitásukban, vagy pártatlanságukban.
Bár nem fogok ezzel sokat g@cizni, eddig kb. belőttem melyik gumák közül fogok választani. (mivel a kopás annyira nem izgat engem, inkább tapadjon rendesen, 25-30K-t meg elmennek a "legradírosabb" keverékek is)
Csak az a bosszantó, hogy pl. megnézek egy tesztet, látom a száraz és nedves tapadás számokat, és ami mondjuk nedves úton jobban szerepel az előtte végzett típusnál, az érdekesmód valamiért mégis hátrébb kerül összesítésnél.4db szép állapotú 4x100 6.5x15 ET35 acélfelni eladó!!! - Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó!
-
M_o_g_y_i
őstag
válasz tomcsi23 #11898 üzenetére
Az csak az egyik "érdekesség", de az meg hogy van, hogy a nedves úton kanyarodásra sokkal magasabb sebességeket írnak, mint a száraz útra???
Kezdem kicsit elveszteni a fonalat, hogy melyik tesztre érdemes adni, melyikre meg nem...
Lassan tényleg itt az ideje a nyárik felrakásának, de ilyen "tesztek" (ADAC sem különb ) alapján nem tudok dönteni.[ Szerkesztve ]
4db szép állapotú 4x100 6.5x15 ET35 acélfelni eladó!!! - Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- LED világítás a lakásban
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Motoros topic
- Horgász topik
- Windows 11
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- PlayStation 5
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest