Hirdetés
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szellem.: ATK Blazing Sky X1 V2 Extreme 2.0. Tényleg 2.0-a!
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Ketogén étrend
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gerner1
- MasterDeeJay: Egy nem átlagos Asus videókártya (GTX950M 2GB GDDR3)
-
LOGOUT
Gumi és felni topic
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motort/teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Atlantis
üzenetére
CC-m van, múlt tavasszal került föl szóval 1,5 nyári szezonon túl vagyok vele. 40 fokban is jó, nem nyúlik és a kopása is ok eddig. Ahogy tboy írja ez alapvetően nyári keverék.

Vredi Quadrac 5 ami még szóba jöhet (az havon/jégen jobb cserébe gyorsabban kopik mert lágyabb keverék) esetleg a GY Vector4 gen2 ami még használahtó. Titkos tipp pedig az Apollo allnac 4G all season, tesztek alapján egész korrekt, valós tapasztalat még nincs vele... De az ára elég baráti.
-
Atlantis
veterán
Nemrég vettem új autót és erősen gondolkodom, hogy téli szett helyett kap ősszel egy garnitúra CC-t, amin kaptam nyáriakat meg legfeljebb eladom, így nem kellene télre acélfelnit, TPMS szenzorokat vennem, más kérdés, hogy az alufelni nem fog örülni a téli használatnak. Évi 8-10k futásról van szó, zöme város és országút, pálya ritkán.
Akik CC-t használnak, lenne egy kérdésem: erős nyári melegben is jó? Azt nagyjából levettem a tesztekből, hogy kifejezetten havon, jégen nem az igazi, de az utóbbi idők mediterrán telei alapján ez még talán vállalható kockázat. Kánikula viszont többször van és hosszabb ideig, ha ilyen körülmények között is erősen hátrányban van a nyárihoz képest, akkor felejtős. Esetleg más négy-évszakos?
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Kornel
üzenetére
Óvatosan, aztán nehogy elszállj mint Alonso a Hondával a hétvégén.

mod:
diegho: Arra bőven elég az olcsóbb. Én esőben is közlekedem autópályán így nem volt kérdés, hogy a CC-t veszem mert vízen az volt a legjobb 4 évszakos (akkor még nem volt Quatrac 5).
-
diegho
nagyúr
Nekem lehet az lenne a legjobb. 16k, a Quatrac meg 21k, nem megyek gyorsan, szinte sosem pályázok, csak vidéken, melóba, boltba, havonta 1 100km feletti kirándulás és ennyi. Gyakorlatilag 110 felett nem járok vele, vízen max 90, de az is óra szerint. Majd meglátjuk mit hoz a jövő, ősszel benevezek valamire, van már 4 évszakos tapasztalatom (Kléber Quadraxer), ráadásul a legerősebb (150le 200nm) autómmal és nem volt vele semmi gondom se télen se nyáron.
-
Kornel
veterán
Hat.
Teszt alapján jobb, mint a falken és a pirelli.
Avredesteinapollo hollandiai gyárában készül.
Vizen kicsit gyenge a teszt szerint, ez kicsit gáz lehet, de a 2-3 nm-es ps3-nal biztos jobb ujan 😂
Gyakorlatilag ingyen lenne egy szett gumim, a téliket eladva.
Persze ha megtartom a verdat 😂😂😂 -
Kornel
veterán
válasz
Kornel
üzenetére
Tyű.
Elég jól néz ki ez az alnac 4G:
No.
"Akcióban":
Apollo allnac 4G all season 24k
Vredestein quatrac5 29kTehát 96k vs. 116k, 20 k különbség van a szett között.
Mondjuk a 60% körüli 205/55 r16 Conti ts 830-akat gyári Honda lemezfelnin szerintem 60-70 kornyeken simán eladom, ez meg megy fel a gyári alura.
[ Módosította: Qru ]
-
Kornel
veterán
válasz
diegho
üzenetére
Nekem is az lesz ezek alapján.
amire még kíváncsi lettem volna, az a vredestein korábbi fejlesztéseit használó apollo allnac 4g all season.
(Szerintem egy quatrac 3)
Vredi 30k, apollo 26k.
Ugyanott készül.Mondjuk ezek alapjan a vredi azért jobb, de nem a legrosszabb az apollo se.
-
Kornel
veterán
A vredestein elég meggyőző.
-
M_o_g_y_i
őstag
válasz
rbalint88
üzenetére
Így már értem...

Most, hogy végre megvettem a SporTrac 5-öt, láttam kijött az Ultrac Satin...
No majd "legközelebb"...![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Ákciós árak, akit érdekel

-
-
válasz
zsolt19900
üzenetére
Esetleg még a PZero 26,5-ért innen.
-
-
gabor9991
addikt
Téli gumikat nézegetek 195/65/15 mérteben, eddig úgy gondoltam, hogy UG9 vagy TS850 lesz a befutó viszont most néztem egy gumiteszt szerint összértékelésben a kettő közé érkezett a hankook w452.Valóban lehet ez ilyen jó?
Árban a hankook most a legolcsóbb helyen 12/db a másik kettő 16/db kürül van.Ér a név annyit pluszban?
Lm32 bridgestoneokat dobtam le tavasszal, 2011-es gyártásúak voltak kb 6-7 mm mintával de borzalmasan hangossá váltak és vizes úton siralmasan viselkedtek, városi tempónál is gyakran működött az abs ha lassítani kellett egy kicsit erősebben.Az új gumikkal nem szeretnék így járni, tehát nem inkább az ár hanem az lenne fontos, hogy néhány év múlva is azt tudja a gumi amit új korában tudott.Így melyik lenne a jobb választás? -
rbalint88
veterán
válasz
zsolt19900
üzenetére
Kumho le sport ku39. 225/40r18-ban volt b5.5 passaton, khurrva jol tapad.
Kalandor: nem. De a 95%-at tudja 80%-os aron
-
Saccco
nagyúr
válasz
zsolt19900
üzenetére
A rendes méreted 225/40 R18, 26eFt alatt kapsz Ventus Prime 3-at. Ami alá nem mennék, Barum 22eFt-től.
Esetleg, ha kell a V minta, Ventus V12 Evo2 XL 28,5eFt/db
-
zsolt19900
őstag
19" ill 18"-ban milyen vállalható nyári gumit ajánlotok? azért ne egy tesztógumesz legyen, de ne is egy 30-40k/db áras
azt hiszem 225/35 kell a b5 passatra ilyen méretben
-
Bla82
tag
Esetleg a Michelin Energy E3B1 (16,5k lenne) is beleférne a keretbe, csak nem tudom bírná e bármelyiknél is 1,5-szer tovább, meg esőben hogyan is szerepelne.
12-13 éve Swiften elég gyengus volt vízen a Michelin, gondolom azóta bőven változott csak kérdés mennyire, pl a Vredihez képest milyen lenne vízen? -
Saccco
nagyúr
válasz
choco01
üzenetére
Nálam nagyon jól szerepel a Hankook Ventus Prime 3, kanyarban stabilan fogja az ívet. Hasonló körülmények között fele annyira se hangos, mint a Barum Bravuris 3, illetve a kopott Conti Premium Contact 2E-hez képest bárhol sokkal halkabb. Az oldalfala valóban és jól láthatóan puhább, mint mondjuk a PC2E.
szerk.: A levezetett 1.000 km alatt gyűjtött tapasztalat alapján simán megvenném megint.
-
-
choco01
addikt
Adott egy Opel H Astra, 1.6-os.
Nyári gumi kellene rá mihamarabb, lényeg hogy jól tapadjon esőben is, aránylag legyen puha falú a sok parkolás(padka) miatt.
Mindennap vidékről-pestre(65km) oda vissza van használva, meg úgy napi 30-40km pesten a belvárosban.Összesen napi 150-200km megvan.
195/65R15 a méret.
Amikre gondoltam eddig ár szerint növekvőbe:
1. Hankook Ventum Prime 3 K125
2. Hankook Kinergy Eco K425
3.Continental PremiumContact 5
4.Goodyear Efficientgrip Perfomance
5.Michelin Energy Saver
Ezekből is inkább a Conti meg Goodyear felé hajlanánk, kérdés hogy kibírná-e a conti a gyors kopása mellett a 3-4 évet legalább?
A goodyear van a családban gyakorlatilag megfelel a követelményeknek, megbízható szerintem.Sport gumikat is néztem, a Vredestein Sportrac 5-t, meg a Dunlop Sport BluResponse-t , de nem tudom hogy ezek is hogy bírnák kopás ügyileg

Szerintetek melyik lenne a legjobb választás?

-
rbalint88
veterán
válasz
zsolt19900
üzenetére
Arra figyelj, hogy 17" a max atmero, ami ultetes nelkul kulturaltan nez ki. Nekem 18" volt, de nagyon fosul nezett ki a gyari magassagon. Eibach -30mm rugot kapott, audi s-line gatlokkal es mindenhol leert az elso segedkeret meg a hatso szarpofozo. Viszont mutatos volt es nagyjabol hasznalhato is. Vemhes kigyot nem csinalnek belole, igy meg komfortosan hasznalhato maradt.
-
Brumi˘
addikt
válasz
zsolt19900
üzenetére
Toora t670-nek tűnik, de nem vagyok expert.

-
zsolt19900
őstag
sziasztok
tervezgetem a felnijeim nagyobbra cserélését, esztétika stb stb végett

MAM Nouvo 5x112 a kiszemelt, de még játszik az Audi Parabol is, 18-19collban nézelődöm
tudom, hogy vannak erősebb-gyengébb kialakítású kerekek, na én a gyengét szeretném elkerülni.
Jelenleg Toora felni van az autón, ami elég jól bírja, csak szeretném az autót kipróbálni másik keréken is

Tudnátok esetleg abban segíteni, hogy milyen Toora felni ez? bárhol keresem nem igazán lelem meg, hogy mi a pontos típusa és szeretném pontosan meghirdetni amikor arra kerül a sor
-
Brumi˘
addikt
válasz
rbalint88
üzenetére
2013 óta ha változtattak a gumin fuldáék akkor lehet jó. De én többet ilyet nem vennék. Tapadása szárazon (főleg meleg aszfalton) elég gyenge (nem is vártam csodát eco gumitól), cserébe jobban kopik mint a Dunlop sport maxx rt vagy a Hankook vp2. Viszont esőben egész jól teljesít.
-
Bla82
tag
Sziasztok.
Nyári gumi totál elkopott így idény közepén kénytelen vagyok venni új szettet.
Méret jelenleg 175/70r13, de lehet váltok r14-re (175/65 vagy 185/60) árban nincs difi.
Mivel futárkodásra van befogva a kocsi (nyári gumival kb 30000km/év), ezért elsősorban a kopásállóság lenne a fő szempont. Második helyen meg az esős tapadás mivel zömében a Mecsekben van használva. Minden más lényegtelen. Tudom a kettő kiüti egymást de az arany középút lenne a befutó.
A fenti kritériumot a jelenlegi Uniroyal Rain Expert 3 nem teljesítette, 1,5 év és kuka lett.
Amiket eddig néztem :
Apollo Amazer 3G Maxx 9,5k
Barum Brillantis 2 10k
Fulda EcoControl 10,3k
Kumho KH17 Solus 10,8k
Firestone Multihawk 2 11k
Vredestein T-Trac 2 11,8kMás is szóba jöhet ha lenne jó tippetek.
Köszi!
-
choco01
addikt
-
Kalandor
HÁZIGAZDA
válasz
kenguru99
üzenetére
Mennyit mész egy évben?
Az elmúlt 2 évben évenként 50000-et szóval sportgumi kizárva, nem jaszkarizok, a biztonság miatt tapadjon.A gumin olvasható cimkék nem sokat érnek mivel maguk a gyártók végzik a méréseket
Igen, pont az előbb láttam egy ADAC tesztben a Bridgestone AA-ját, ami messze nem ilyen jó értékelést kapott.jellemzően a kopott gumik szoktak bezajosodni. Újonnan nem hiszem, hogy bármely jónevű gyártó terméke zajos lenne.
Ami most van az autón egy alapból hangos Michelin, de az előző autómra is egy Continental PC5-öst vettem és az első naptól hangos volt. -
kenguru99
senior tag
válasz
Kalandor
üzenetére
Ha a legjobb tapadást keresed sportgumit kell venned, azok viszont gyorsan elkopnak. Mennyit mész egy évben? A gumin olvasható cimkék nem sokat érnek mivel maguk a gyártók végzik a méréseket, így a hitelességük erősen kérdéses. A zaj amúgy is nagyon sok összetevős probléma és jellemzően a kopott gumik szoktak bezajosodni. Újonnan nem hiszem, hogy bármely jónevű gyártó terméke zajos lenne.
-
Kalandor
HÁZIGAZDA
Skoda Octavia II-re (1.9PD) vennék új gumikat. 195/65 R15 van rajta alufelniken, azt anyagi okokból nem cserélek, így gondolom marad ez a gumiméret.
Ár mindegy, a legjobb tapadású érdekel, de örülnék ha nem lenne annyira zajos (Michelin Energysaver van rajta...), ha takarékos, annak is. Csekély tudásommal, mely a tesztek nyerteseinek megtekintésében merül ki, Continental párti vagyok, így Premium Contact 5-öt vennék, de a címkék nézegetése közben láttam, hogy
- a Conti PC5 C üzemanyag, A nedvescsúszás és 71 dB 19000-ért,
- Dunlop BlueResponse B, A, és 68 dB, 15000-ért.
- Goodyear Efficientgrip B, A és 69dB, 18000-ért
- Bridgestone A, A, 22000-ért, ez az egyetlen A/A amit láttam -
Land
veterán
Barum esetében ez mikori gyártás?
DOT 6Y2R -
diegho
nagyúr
válasz
HussarF
üzenetére
Nem tudom milyen gumikat használtál eddig, de nekem volt Michelin Energy gumim, amit 92 ezernél cseréltem le 5mm mintával 8 évesen, mert már kezdett repedezni és a 92ezer 60%-a nyáron ment. Egy jó gumi simán kibír 50 ezret. A céges autóink átlagban 100-120ezret mennek évente, teljesen 50-50%-ban, tehát 50-60 ezret mennek a téliek és a nyáriak is és még egyszer sem kellett őket idény közben cserélni kopás miatt, minden idényre újat rakunk fel, pedig mindig marad legalább 4-5mm minta bennük és ezek Sharanok, amik a megtett út több, mint felét 7 személlyel teljesítik.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
belaazallat
üzenetére
Az kb reális érték szvsz.

-
Qru
MODERÁTOR
Michelin CrossClimate és a kopás:
Sajnos nem mértem meg mikor megérkeztek de a gyártó hivatalosan 7 mm-t ad meg profilmélységre ha jók az értesüléseim. Kb 10k km utáni mérés szerint 6,5-6,4 mm a profilmélysége (köszi tomcsi23 a mérést
).
Mentségére szóljon, hogy ebben benne van egy egésznapos vezetéstechnikai tréning (8 órás) ahol azért kapott szépen a gumi az arczára...Ha kb arányos kopással számolunk akkor az azt jelenti, hogy 0,5 mm / 10k km, tehát 60k km után lesz 4 mm-es ami még (az itthoni időt figyelembe véve) télen is vállalható profilmélységű lesz.
Ez nálam 6 év használatot jelent, ami abszolút klappol a gyártói 5-6 éves max használati javaslattal. Szóval úgy tűnik egyelőre nem döntöttem rosszul hosszabb távon sem. Aztán majd meglátjuk mennyire lesz helytálló a prognózisom.

-
secler07
tag
köszi nektek

-
molnarpeter
nagyúr
válasz
mazacar
üzenetére
&secler07: Michelin oldaláról méretek:
165 70 R 14 85 T XL - - -
175 65 R 14 86 H XL - - -
185 60 R 14 86 H XL - - -
Árgép alapján 20-on belül kapható. -
secler07
tag
Sziasztok!
Adott egy Fiat Punto II, kb augusztus elejétől lesz használva, friss jogsival. Gondom az, hogy a téli időszak előtt nem szívesen vennék nyári gumit erre a cirka 3 hónapra, majd utána télit. A jelenlegi gumikat mindenképp cserélném mert 11 éves téli garnitúra van rajta
Átmeneti megoldásnak egy új négy évszakos garnitúrára gondoltam. Mennyire ördögtől való ötlet ez? Előre is köszönöm 
-
ginola
addikt
Pumpás nyomáspermetezőből szeretnék egy minőségibb változatot venni, mit ajánlanátok?
-
Én most ATR50-es Llumar fóliával fogom körbefóliáztatni az autót, szélvédőre is. Fosok is kicsit, hogy lesz belőle bajom, de ha egy évben egyszer megbüntetnek és nem kell 2 havonta levakarni, akkor azzal ki is egyeznék.
-
válasz
molnarpeter
üzenetére
+1 , a Michelinek egy adott kategórián belül tartósnak számítanak.
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
HussarF
üzenetére
Jobb oldalt 3. pontnál van a "Próbálja ki most" gomb, ott a felugróban tudsz választani, aztán feldob egy listát.

Furgon témában átlagnál többet bírnak (van, aki ezért vett újonnan Citroen Jumpert, nem pedig ugyanezt Fiat Ducatoként vagy Peugeot Boxer néven, mert ott Michelin volt a gyári szerelés), bár a többi kategóriában is hasonlónak tűnik a helyzet az olvasottak alapján.kornelka: Azért az nem egy Energy Saver+

erik88: Ismerősnek vágott rugókkal, sport hátsó dobbal ment át egy külföldi import, de azt nepper intézte.

-
kenguru99
senior tag
válasz
erik88
üzenetére
"Szerintetek mehetek majd kpm-re vagy nem fognak csesztetni a rendőrök?"
Nem javaslom, hogy így elvidd műszakira az nkh-hoz. (mert olyan hogy kpm már rég nincs). Mostanában eléggé rászáltak a rendőrök a tuning autókra. Előszeretettel vadásznak a találkozók környezetében. Az autód biztosan nem szabályos mert mind a nagy felni, mind az ültetés engedélyköteles. Ha részletesebben érdekel akkor ezt ajánlom figyelmedbe. -
erik88
aktív tag
sziasztok

Vettem a Ventomra 4 darab borbet t felnit. az első felnik 7.5 col szélesek a hátsó viszont 9 és ez miatt pont kilóg nem is keveset. Viszont robbantva van ra a gumi (205-ös) és a futófelület nem lóg ki csak a felni pereme. Szerintetek mehetek majd kpm-re vagy nem fognak csesztetni a rendőrök? Ja meg le van ültetve az autó. nem porig de azért látszik xd -
válasz
molnarpeter
üzenetére
Itt hol is látható a teszt? A hozzászólásod alapján valami összehasonlítást vártam a többi gumival, de nem találok ilyesmit.
Egyébként én pont az ellenkezőjét hallottam a michelin-ről. hogy bár jó gumi, de gyorsan kopik. -
molnarpeter
nagyúr
Érdekességképp: Michelin tartósság promo. Az SUV gumik futása meglepett, hogy 50 ezer felett is lehet, mondjuk mélyebb bordákkal és megfelelő keverékkel érthető. A nagyobb tömeg miatt nem gondoltam volna
Túra/sport vonalon Eagle F1 Assimetric pl jobbnak mutatkozik, a Ventus V12 Evo pedig ár/érték arányban tűnik jónak. Lassan tényleg felkúszik a Hankook a prémium kategóriába. -
válasz
bendeguz76
üzenetére
Hát passz, nálam a zaj egy huszadlagos szempont volt. Nekem egyáltalán nem volt feltűnő, mondjuk a 159-esnek elég jól hangszigetelt az utastere. Nagy sebességnél (160< ), amikor meg már tényleg hallható lehet, akkor meg már inkább a szélzaj dominál.
Egyébként a gyári adatok szerint 70 decibeles.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Xbox Series X|S
- Bluetooth hangszórók
- Építő/felújító topik
- Mass Effect: Andromeda [Spoiler Alert!]
- Autós topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Ingatlanos topic!
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- 27% - NiPoGi MINI PC AMD Ryzen 9 6900HX / 16GB DDR5 / 512GB NVMe
- ASUS Zenbook 14 - 14" 2.8K OLED 90Hz - i5-1240P - 16GB - 512GB - Win11 - 1,5 év garancia - MAGYAR
- Számlás!Windows 10 Pro 11 Pro,Windows 10 Home 11 Home, Office 2016,2019,2021 ,Vírusirtok,Mac
- Samsung Galaxy A25 128GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciaval
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4567
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

szintén koreai gumival, csak eggyel régebbivel, VP2.