Hirdetés
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- laskr99: Processzor és videokártya szilícium mag fotók újratöltve!
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
-
LOGOUT
Gumi és felni topic
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motort/teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Peter.70
üzenetére
Kb semmit nem jelent. Max azonos gyártó gumijainak összehasonlítására jó (vélelmezzük, hogy azonos gyártó azonos módon teszteli a gumijait de erre se vennék mérget).
Hankook jó és olcsó.

Mondjuk évi 8k km-ert mész akkor elgondolkoznék majd egy CC-n és akkor nincs gond a téli/nyári gumizással.
-
Peter.70
addikt
Sziasztok,
remélem még nincs elegetek belőlem. 2008 decemberi Honda Jazz gyári Dunlop gumi méret 175/65/R15 84 T.
Milyen márkájú gumit ajánlanátok? Évi kb 8000 km a futásteljesítmény, főleg országúton.Falken, Fulda, Toyo, Yokohama, Hankook,
vagy prémium márka: Dunlop, Good Year, Continental
Uniroyalt néztem még, de állítólag ha kezd kopni a minta akkor mehet a kukába
Árban a két kategória között akár 3-4 ezer is lehet, ahogy néztem.
-
ginola
addikt
A Goodyear Efficient Grip Performance, Dunlop Sport bluResponse, Hankook K125, Continental ContiPremiumContact 5 között van lényegi különbség, vagy mindel jól járnánk?
-
Halver
csendes tag
-
Skillet
addikt
Használt abroncsot hol lehetne leadni?
A 22. kerületi hulladékudvarban 500ft/db áron veszik át. Mármint, természetesen annyit kell fizetni, hogy, bevegyék
Gumis is átveszi mondjuk ennyiért? -
HUTCHDB
nagyúr
Köszönöm srácok a tanácsokat.
-
HUTCHDB
nagyúr
válasz
Kornel
üzenetére
En egyebkent continental parti vagyok, eddig csak pozitiv tapasztalatom van a markaval, viszont szerintem hamar kopik.
Kaptam arakat is, es 205-ben erdemi arkulonbseg szett arban mar nem nagyon van.
A yokohamara kaptam termeszetesen a legjobb ajanlatot 19e, a goodyear 21e, ue. a conti, a michelin premacy meg 24,5e.Biztos, hogy nem keszletsopres miatt ajanlotta a yokohamat, mert eleg komoly cegrol van szo, nem egy sarki gumis e.v. (Nem bantasbol irom ezt, tisztelem oket, csak a pelda miatt jeleztem.)
-
HUTCHDB
nagyúr
-
válasz
HUTCHDB
üzenetére
Ha sokat mész, akkor a teszttől függetlenül is Michelin Primacy3-at vennék. Lassan kopik, csendes.
Amúgy bármelyik jó lehet az első 4-ből.A Pirellit szkippelném mert általában zajosabbak, Bridgestone-ok gyorsabban kopnak - ezek nem örökérvényű megállapítások, csak néhány saját és ismerősi körben használt garnitúrából merített tapasztalat.
-
fant0mi
őstag
válasz
HUTCHDB
üzenetére
Nekem Dunlop Sport Bluresponse van. Meg vagyok vele elegedve. De a teli Contimat jobban szeretem telen, mint a nyari Dunlopom nyaron.
Anno ez vagy a Conti kozott filoztam, de a Dunlop volt eppen akcios.
De barmelyik a Top5-bol tokeletes lesz, ott nincsenek kompromisszumok. Jo mind. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
HUTCHDB
üzenetére
"Támogatás"???? Ugyan, hova gondolsz...
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
albiosz
őstag
Sziasztok!
Tudtok-e nekem ajánlani olyan gumist Miskolcon (esetleg környékén, Kazincbarcika felé pl.), ahol teljesülnek az alábbi feltételek:
-van weboldal, ahol látszik a raktárkészlet
-lehet kártyával fizetni
-nyitva van szombatonElőre is köszönöm, ha van tippetek!
-
ginola
addikt
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Hankook Ventus Prime 3
Azon belül melyik típus? Elégedett vagy vele?
-
Motion_Blur
félisten
válasz
barnam_
üzenetére
Laufenn alá ne add: [link] Hankook budget kategóriás gumija
Következő kategóriában: Vredestein, Hankook, vagy Uniroyal esőgumi
A prémium gumik mind k*rva drágák ebben a méretben (23-30K/db). Én is hasonló árakkal találkoztam amikor 195/55 R15-ben kerestem gumit, végül is Hankook Ventus Prime 3 lett.
-
Kornel
veterán
válasz
HUTCHDB
üzenetére
Szerintem páran elmondtuk a véleményünket.
Vegyél egy premium 205/55 r16-os gumit, lehetőleg minél merevebb oldalfalut, de jó nedves és vizes tapadásut.2015 adac tesztje a méretben:
En simán bevallalnek egy dunlop blurespone-t, tapad, mint disznó a sárba, csak xl kivitelben vedd.
-
Sziasztok,
205/60/15 méretben milyen nyári gumit javasoltok, ami ár/érték arányban jó?
-
sepsi0
őstag
Az még ezzel a bajom jelenleg, hogy van egy 7 éves Michelin alpin téli gumi garnitúrám ami kb. 2 hónapot volt használva.... Szemre jónak tűnik, majd meglesi a gumis is....
Mielőtt megköveznétek a Michelin ugye 10 évig "garantálja" megfelelő "tárolás" mellett a gumik minőséget. Én legalább is ezt olvastam az oldalukon anno.
És még most fent vannak a Continental téli gumik is, amiket kényszerűségből eldobok, igaz 6 évesek...Szóval van itthon gumi elég... majd lehet később meggondolom ezt a 4 évszakot.... amugy a gumik felnin vannak, nagyon nem szerelgetik őket...
-
sepsi0
őstag
Én délelőtt óta fordítgatok...
El mondom ezzel a nevesebb gumikkal mi a bajom. Évi 3-5000km-et megyek, főként rövid távon (ovi/suli/bolt).
Évi 2-3 hosszabb út (2-400km).
Most Continental PremiumContact 2 gumijaim vannak/voltak 7 évesek és tavaly még jók voltak (70-80%-osak). Most elő vettük őket és szarrá vannak töredezve/repedezve pedig vigyázok rájuk (használat/tárolás)....
Nem éri meg ilyen gumikat vennem (nekem!!!).
Amúgy van egy összehasonlító teszt Continental PremiumContact 2 vs CORDIANT Sport 3 egyedül az a hibát hozták fel hogy jobban kopik a Cordiant.
Én bízok az oroszokban....
(#12754) rbalint88
Nekem azt tanították, hogy a 4 évszakos gumi semmire sem való... ezért nem is vettem eddig. -
sepsi0
őstag
Sziasztok!
Kértem nemrég tanácsot.... amit megfogadtam, de próbát teszek...
A gumisom tanácsára az új gumijaim ezek lesznek:Cordiant Sport 3 205/60 R16
Mivel még nagyon vélemény nincs róluk, majd írok valamit.
2 év garancia van és B/F a minősítés.
A gumis ajánlotta és nem félti a testi épségét, mert mondtam neki, ha szar akkor találkozunk....
Remélem ez is jo ki orosz technika![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
A héten elvileg fel is rakatom. 15500ft/db szereléssel.... -
Qru
MODERÁTOR
válasz
KaiotEch
üzenetére
Jó a Sportrack 5, abban a méretben C besorolású, nem E.
mod:
Ha olcsó de jó kell akkor az Uniroyal RainSport 3-at vennék ha túra abroncsban gondolkozol.
-
HUTCHDB
nagyúr
válasz
M_o_g_y_i
üzenetére
Irtam, hogy conti volt, ami 205-os volt es csuszott. Evjaratot nem tudok, kb 2-3 eves garnitura volt. A profilmelyseg meg megfelelo volt, de idokozben mivel azota kb. 20e km + mentem vele most le kell cserelnem, vagyis azt mar nem fogom visszatenni.
Ami most van rajta az egy teli michelin alpin 5, 215-os meretben. Na ez nem csuszik sem esoben, sem szarazon. -
HUTCHDB
nagyúr
válasz
Kornel
üzenetére
A meretben mar (/55 vagy /60) elbizonytalanodtam...

A csuszasban viszont nem, vagyis nem billegest ereztem, hanem egyertelmuen az abroncs tapado felulete csuszott az aszfalton.
Tudom, menjek lassabban, de pl. tavaly nyaron ahogy nyaraltunk kb. 2-300 korforgalomba hajtottam be es ki, es volt vagy 2-3 olyan, amit mar picit nagyobb sebesseggel vettem be (keson lassitottam) es ereztem, hogy csuszik.
Kozben megneztem, elfogadjak valtomeretnek a 205/55r16-ot. Egyebkent korabbrol emlekszem, hogy voltak olyan gumik, amik a kialakitasuk miatt picit szelesebbek voltak az azonos meretunel. Ilyen nincs most ? -
Kornel
veterán
válasz
HUTCHDB
üzenetére
205/60 r16-ot mondtál.
A magas oldalfa miatt erezted, hogy csuszik.
205/55 r16-nak alacsonyabb az oldalfala, mint a 215/55 r16-nak.Mondok egy példát:
Swift sport gyári gumi mérete 195/45 r17.
Mivel teliben nincs is ilyen méret, ezért 205/45 r17 ment fel, ami hiába volt szélesebb, mégis jobban "csúszott"/billegett kanyarokban, mivel magasabb volt az oldalfala, illetve maga a gumi is gagyibb volt. (Falken hs449 vs. GY eagle f1) -
-
válasz
HUTCHDB
üzenetére
Talán mert /60-nal próbáltad.
Szent meggyőződésem, hogy egy prémium 205/55 (20 k-ért) kevésbé lesz "csúszós", mint egy középkategóriás 215/55 (25 k-ért).Nagyon anno 2000-ben valamifos Fulda 205/50r15-öt váltottam Michelin Pilot Sport 195/50R15-re, Ég és Föld volt a különbség az utóbbi javára.
Btw ez csak egy ötlet, én így csinálnám talán.
-
Kornel
veterán
-
Kornel
veterán
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Michelin CC-en gondolkozom

-
Kornel
veterán
225/45 r17-ben a Falken Azenis FK510 egész jól szerepelt a 2016-os GTU teszten.
Gondolom senki se próbálta még innen
Mod: nem is lehet itthon kapni

-
M_o_g_y_i
őstag
válasz
sepsi0
üzenetére
Nexen N'blue HD Plus is elég jónak tűnik, lehet érdemes lenne számításba venni.
Bár én inkább a felsőbb kategóriás gumikat nézegetem, de a 2016-os ADAC-tesztben győzött ez a minta
(igaz 185-ös méretben, 205-nél picit hátrébb volt régebbi tesztekben) -
-
F_Zolee
nagyúr
válasz
HUTCHDB
üzenetére
Sajnos tapasztalatokkal még nem rendelkezem, mert ha cserélek akkor lehet a bóvli Momo-t teszem fel.
Arra írták, hogy "halk". És amit nézhettél tesztet te is ott azért annyira nem szerepelt le. Nem tudom milyen felhasználási igényeid vannak de nekem pl nincs szükség mindenből 200%-ra. 
Száraz adatok alapján jó lehet persze ezt is megcáfolja valaki, mert nem ér semmit a jelölés.
[link] -
lenko
aktív tag
válasz
PRDZsolesz
üzenetére
Azt csak télibe szabad.
-
zsoleszkai
tag
Sziasztok!
Adott egy Golf4 és sikerült nyári gumiba beleválasztanom egy runflat defekttűrő gumit, tudnátok valami tanácsot adni mennyire kéne fújni őket? A gyári adat 1.9bar.
16" 205/55.Köszönöm.
-
rbalint88
veterán
válasz
PRDZsolesz
üzenetére
használatnak nem nevezném, de a kereskedésben, ahol dolgoztam több autóra is ez került (ócccó volt) és bekopva se tapadt valami jól. nyilván egy elöregedett akármilyen gumihoz képest jó, de ott volt olyan, amin mondjuk azonos típusú autón volt az ecowing és mellette hankook vagy nokian vagy bármi normális márkájú gumi jobban tapadt. kumhokkal sincs baj, de azok közül biztos nem ezt venném. unokatesómnak a kh17 is ilyen fos egyébként (g astra), de egy ezressel olcsóbb volt, mint a hankook k425...

-
sepsi0
őstag
Köszönöm mindenkinek!

-
rbalint88
veterán
válasz
PRDZsolesz
üzenetére
igen, több autón is próbáltam, szárazon az volt a tapasztalat, hogy nagyon hirtelen és sunyin kezd el csúszni, viszonylag alacsony sebességnél is. civic hybriden és g astrán is ezt csinálta, vasaló swiften talán picit jobb volt.
Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi Electric Scooter 5 Max hosszú garancia + gyorstöltő, azonnal vihető
- Volkswagen Lupo 2002-es évjáratú eladó.
- Új, csomagolássérült Philips, TrueLife, Lovi cumisüveg melegítők/sterilizáló/mellszívó - garival! -
- Nagyon szép, fehér Jura Impressa J5 automata kávéfőző profi cappuccino fejjel
- Jura Ena 8 kávégép
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Barum alá nem mennék. Ha nagyon olcsó kell mindenképpen akkor Laufenn vagy Apollo.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)