Hirdetés
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- Kalandor: Muti, mekkora a havad?!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT
Gumi és felni topic
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motort/teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
MPowerPH
félisten
Continental Sport Contact 6 -rol vannak mar review -ek? Most nezem, hogy elerheto, de nem sok info van meg rola.
-
Kornel
veterán
válasz
!Overdose!
üzenetére
Ami tapad, gyorsan kopik.
Nekem mentett már meg egy két lökhárítót/zárhidat/motorháztetőt a conti is, meg a nokian is, különböző kocsikon. -
Dany007
veterán
válasz
stickermajom
üzenetére
Én is ezen gondolkodtam!

Meg mondjuk ez egy 2015-ös gumi. Van róla egy német teszt, ami a Conti TS850 után 2. helyre hozta.
Szal messzemenő következtetést ő nem hinném hogy letud vonni egy kb zsírúj gumiról. Max a márka eddigi tapasztalatai alapján. De...
Mondjuk ilyen időben, hogy 10 fokok repkednek decemberben nem is csodálnám ha gyorsabban kopna. -
Dany007
veterán
Na felraktam a Wr D4-et. Illetve felrakattam. Eddig frankó, első utam esőben vezetett így volt szerencsém érzékelni a különbséget. Tapad rendesen. Jó, mondjuk a viszonyítási alap egy 4-5 éves nyári volt, de a profilmélysége még bőven megvolt. Ellenben úgy csúszott a vízen... Szimpla kikanyarodásnál is elpörgött.
Sőt, egy erősebb ívű kanyarnál akár a parkolóban már ott is elkapart... Szal szar volt rendesen.Kíváncsi vagyok hogy bírja, mert a gumisom leszólta, szerinte max 2 évet fog bírni. Csúnya lenne. Mondtam, hogy erre akár fogadhatunk is. 4-5 télnél többet meg eleve nem is kell hogy bírjon.
-
válasz
Deathunter79
üzenetére
Hja akkor jol tippeltem. Felraktam facebookos gumi csoportba, ketten mar irtak, remelem gyorsan elviszik
Legalabb visszajon a gumi csere ara. -
Mennyit ér 2db sérülésmentes 185/65 r14 matador nordica téli gumi? 2712-es dot, 6mm profilmélység.
-
Calogero
addikt
-
Qru
MODERÁTOR
Webshopokban érdemes nézelődni, google segít.
-
Nowi
tag
sztem megprobalom ezt a HAnkook-t
árban messze ez a legjobb ahol én néztem.. Yokohama pl majdnem olyan árban van ahol nézem mint a Continental ... akkor meg nyilván inkább az

vagy hol érdemes még itthon vásárolni mert én kint nézegettem még
-
Nowi
tag
Sziasztok!
Toyota Corolla E12 -re téli gumiban mit érdemes most venni (ár /érték arányban) ??
eddig 195/65 R15 volt rajta szerintem most is az maradna,, Continental párti voltam de azt most már kissé drágállom..

Tényleg jók pl ezek a HAnkook W452-k??elore is koszi
-
Kornel
veterán
válasz
stickermajom
üzenetére
még a suzuki is azt adta ajándék télinek az scross-okhoz (205/60 r16), azokból is elmehetett pár darab.
-
Zsolt!!
aktív tag
válasz
Satan_Claus
üzenetére
Csak opel g astra. Szóval nem egy nagy teljesitményű megnézem ezeket a tipusokat is.
-
stickermajom
addikt
válasz
EQMontoya
üzenetére
Lehet nem is nagyon kapnál már V905-öt, nekem is mázlim volt, hogy volt a méretemben. Előtte 5 cég küldött el, hogy nincs raktáron, és nem is tudnak már rendelni. Ugyanígy járt egy ismerős is.
Gondolom nagyot dobott az eladáson az ADAC helyezés és a Conti TS850-hez képest jelentősen kedvezőbb ár.
-
Zsolt!!
aktív tag
válasz
Satan_Claus
üzenetére
Köszi amúgy majd nyári kell rá, de már nézelődők. Nyáriba a Barum van elfogadható áron nem tudom milyen lehet utána nézek a Nexen-t meg nem ismerem.
-
EQMontoya
veterán
válasz
stickermajom
üzenetére
Thx, én is azzal szemezek.
Aztán esélyes, hogy ezt a telet még kihúzom a régivel, még fel sem raktam a télit.
-
stickermajom
addikt
Na egy 130-150 km-es tapasztalat a Yokohama V905-ről: országúti és városi tempóban szárazon és vízen is jól teljesít nekem, elektronikának nem kellett beavatkoznia tapadásvesztés miatt
Vízen nem úszott fel még, bár autópályán nem próbáltam esőben. Ami negatív: picit hangos 
-
Zsolt!!
aktív tag
Ez a váltóméret engem is felidegelt mármint az árak. Van egy 7,5 széles felnim. 205mm-es gumit lehet rárakni. A váltóméretem 205/50 R16, de ebből egy normális 30 e ft. viszont a 205/55 R16-ból 20 ezerért már vannak jók. Ez mi? Komolyan elgondolkodtam hogy 55-et rakok rá. Ja és a felnit úgy kaptam az autóhoz és 55-ös gumi volt rajta
, de már csereérett. -
tomcsi23
veterán
Nofene, jön a Michelin PS4.

-
válasz
stickermajom
üzenetére
Én meg ma délután, szintén a Lidlis állványra.
holnap még leviaszolom a felnit, lekenem glicerinnel a gumit.Azt meg tudja valaki mondani, hogy mi a fenét kell csinálni az Lidl állványhoz tartozó stiften logó lánccal? (Amit a tárcsa alá kell tenni, nem értem a lánc funkcióját.)
-
Fent vannak a w452-k, hetvegen szepen letakaritgatom a nyari szettet es megy a padlasra az aldis allvanyra

-
Declare
őstag
Continental ts850....
nagyon jo! Most volt havas utszakaszos idöszak...meglepödtem rajta
ugyan valami regebbi 4 eves nem tul neves teligumi volt a kocsihoz, amikor vettem, tavaly azzal nyomultam, nem volt vele para szitum, de ez mondjuk eszrevehetöen jobban tapad....kanyarban mindenkepp (lohere csomopont), de probalgatva is egyszerüen nem pörög ugy el a kerek, hanem erezhetöen jobban rangatva tapadva forog el, ahogy a kipörgesgatlo engedi, mint a masikkal.Nagyon jo guminak tünik

-
En holnap rakatom fel a w452-ket, kivancsi vagyok mar rajuk nagyon

-
Morris
veterán
válasz
!Overdose!
üzenetére
Nekem a Hankook winter Icept W452-vel van most már tapasztalatom. Szakadó esőben, full vizes aszfalton kiváló. Szárazon is tökéletes.
Teljes mértékben meg vagyok vele elégedve!!! -
!Overdose!
őstag
válasz
tboy93
üzenetére
A W442-vel most már van néhány száz km tapasztalatom a Polo-n. Szárazon és vízen rommá veri az 5 éves Michelin Alpin A3-at. Ráadásul nedves aszfalton is halk, ami ritka. Jövőre mennie kell a Michelin szettnek, ha egyáltalán addig még meg lesz a Civic. Nagyon kelleme csalódás nekem ez a Hankook.

-
Vgabor92
tag
válasz
Deathunter79
üzenetére
Sziasztok!
Opel Astra J-re (1.4 net, 140 LE) milyen téli gumit ajánlanátok? 16-os méretben
Köszönöm előre is! -
Deathunter79
tag
válasz
concret_hp
üzenetére
Jobban megveszik az autót ha nem egy rommá kopott gumival adod illetve kisebb lehetőség az alkudozásra.
Dare2Live Utólag többe fog kerülni az egész mint amit a gumikon spórolsz. Váltóméret betartása erősen ajánlott!
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Dare2Live
üzenetére
Van egy minimális tűréshatár de esetedben túllógsz rajta. Csalni fog a km-óra (az nem para végülis, mert amúgy sem pontos adatot mutat) a nagyobb baj hogy torzul a futómű geometria. Félrekophat a gumi, a torzulás miatt egyes alkatrészei nagyobb terhelést kapnak a gyárilag tervezettől ami idő előtti kopáshoz vezet. Arról nem is beszélve, hogy a biztosító sem fizet ha kárt okozol ha nem gyári méret vagy annak megfelelő váltóméretű gumid van.
mod:
Ja és ha a rendőr vagy kpm-es ellenőrzés észreveszi akkor meg is büntet érte.
-
concret_hp
addikt
válasz
Deathunter79
üzenetére
ja csak még az is hozzá tartozik, hogy sztem 3 éven belül eladom a verdát de ilyen 5-10e különbségért valószínű nem éri meg matekolni az igaz

-
Dare2Live
félisten
váltóméretet mennyire kell szigorúan venni?
185/60 R15 helyett ha 195/65 R15öt rakatok abból milyen hátrányom származna?
Egyiknek 25 darabja, másiknak 19 az 4gumira 100 helyett 76eft (24k difi) Michelin Crossclimate a kiszemelt tipus. -
Deathunter79
tag
válasz
concret_hp
üzenetére
Szerintem újat vegyél, mivel te is mondtad, nem egy drága méret és le van tudva 8 évre a gumid.
-
C^^
őstag
válasz
szőröscica
üzenetére
Köszi mindenkinek, akkor nyugodt vagyok.

-
Szerintem nem.
Pénteken autógyárban felszerelt kerekeket vettem le, nagyon könnyen oldott a csavar.
A téli kerék felszerelésekor, szabad kézzel, nem teljes erőből, keresztkulccsal "sikeresen" elnyaltam a gyári kerékőrt - ebből arra következtetek, hogy akár egy nő is meg tudja húzni a kerékcsavart. Asszem 120-130 Nm az előírás.
-
C^^
őstag
Sziasztok!
Zsírúj téligumikat rakattam fel, most 100km után utánahúztam az anyáknak kerékkulccsal. Alig tudtam egy néhányon húzni, azokat sem téptem meg izomból, csak határozottan húztam rajtuk. Viszont sajnos nyomatékkulcsom nincs. Lehet bármi problémám ebből, hogy csak "érzésre" húztam után őket?
Köszi.
-
MPowerPH
félisten
Erdekes dologra lettem figyelmes, amiben nem latok logikat. Gyarilag az autora hatulra 255 30 19 -es gumi a megfelelo. Ellenben en anno egy poppet ugrottam a meretekkel, es 265 30 10-et raktam hatra. Meg hataron belul van, es igy meg a felnivedo perem is tud egy kicsit funkcionalni.(a gyari merettel, gyari felnin a 255-os gumi annyira szet volt feszitve, hogy semmi funkcioja nem volt az FSL-nek) Meg ugy voltam vele, hogy szelesebb gumi, akkor nagyobb arkokat is hagynak rajta, legyen hol tavozni a viznek. Hat khm...
A 255-os mereten a 3db egyenesen futo borda szerintem ketszer olyan szeles, mint a 265 -os szelessegen. Es meg csodalkoztam, miert uszik fel a vizen... Mi abban a logika, hogy a szelesebbre fele akkora bordakat raknak?
Egyebkent Michelin Pilot Super Sport. -
concret_hp
addikt
felrakattam a téli gumit és modnták, hogy a nyári szettből az első párat cserélni kéne majd.
olcsóbb ilyenkor venni, hogy ráérek tavasszal is?B corsáról van szó, szóval nem a világ minden pénzébe kerül 1 szett legalább úgy nézem.
ill. a másik kérdés, hogy mivel viszonylag keveset megyek / év, így ha veszek rá egy újat, az inkább előregedni fog, mint elkopni, megérheti-e vennem egy pár éves feléig elkoptatottat?
-
TaaT
nagyúr
válasz
stickermajom
üzenetére
Köszi

Mondjuk szerintem a középső mélység a mérvadó.

-
TayRol
nagyúr
válasz
stickermajom
üzenetére
Nyugi, jó ez így, nem lesz gond.
-
mario1012
tag
Holnap megyek felrakatni a 4 új Continental TS850 téliket, 195/65r15 méretben. Biztos nem fog csalódást okozni.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
stickermajom
üzenetére
Tök jók akkor.

Heveder nem para, nekem is úgy jött Csehországból a gumim és semmi károsodást nem szenvedett tőle.
-
TaaT
nagyúr
válasz
stickermajom
üzenetére
A mintamélységet lécci mérd meg, köszi.

-
TayRol
nagyúr
Mi a különbség a Pirelli P7, Cinturato, és Conturato Blue között? Egyébként ajánlott típusok?
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
stickermajom
üzenetére
Mielőtt kijönne egy gumi a piacra kb egy évvel előbb kezdik legyártani őket hogy legyen raktáron elég. Lehet vmi korai darab. De attól nem kell megijedni. Azért annyira nem öregszik gyorsan hogy ez gond lenne.
-
stickermajom
addikt
Elvileg vadi új, bár a webshopból sok nem derül ki. De ha jól tudom ez idei minta, szóval gondolom nem használt.
Csak gyanús, mert az országban sehol nem kapni, náluk meg nagyon olcsó, és még készleten is van... Gondolom ha hamisítvány lenne, azt azért észrevenném valahogy.
FB-n a profiljuk 4.1/5 48 értékelés alapján. Van aki nagyon lehúzza, van aki nagyon dicséri őket. Bár gondolom ez a szerelésre vonatkozik, de azt nem náluk szeretném amúgy se. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
stickermajom
üzenetére
A DOT számot nézd meg (gyártási dátum) rajta azért, meg forgasd át, nem látsz-e rajta vmi sérülést (kidudorodást, szálszakadás, esetleg a futófelületen sérülést). De ha új akkor patentnak kell lennie.

-
stickermajom
addikt
Na megint itt vagyok.. Sikerült addig tökölnöm a téligumi vásárlással amíg úgy néz ki, hogy lehetetlen Yokohama V905-öt venni 205/55 R16 méretben. Még telefonálgatok/emailezek, de ha esetleg nem lenne, akkor milyen gumi ajánlható még 24-25 ezerig ami vízen és szárazon is megfelelő, de azért havon se sírja el magát? Ugye itthon 90% száraz vagy vizes az aszfalt, ez a fő cél, évi max pár alkalommal látna havat.
Bridgestone Blizzak LM001 mondjuk? Bár erre az ADAC tesztben azt írják jégen viszonylag gyenge, meg zajos.Szerk.: Közben talán Érden találtam 4 darabot 80800-ért a Yokohamából.
Meg is rendeltem gyorsan, de ez nekem gyanúsan olcsó, mire figyeljek személyes átvételkor? 
-
EQMontoya
veterán
4wd == awd, nem ebben rejlik a különbség.
A bubu, vagy pl. az én 323-am full time awd, tehát folyamatosan hajtott mind a négy kerék, max a nyomaték eloszlása változik. Ezeknél általában a középső difi összezárható, illetve hátul önzáró van, így szar szituban nem fog lediferálni.A haldexnél pedig valamelyik tengelyre megy a hajtás, és ha megcsúszik, akkor osztogat nyomatékot a többire, tehát ez egy időszakos összkerék-hajtás.
-
Qru
MODERÁTOR
Ehh awd-t akartam írni nem 4wd-t.
BMW alapvetően rwd-re van hangolva azért. Abban is és az VW/Audiban is bohóc 4wd rendszer van (kivéve a torsen rendszer) awd-nél mind a 4-re kell, különben kinyírod a középső difit elég gyorsan.
Cserébe ott is elmegy ahol a buta haldexesek nem.mod:
Ami azért bosszantó dolog, mert nem maga a rendszer rossz, csak nem írnak hozzá rendes szoftot.

Új hozzászólás Aktív témák
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Építő/felújító topik
- CES 2026: Belépett a Motorola a VIP buliba
- Cyberpunk 2077
- Riasztó topik
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Horgász topik
- Házimozi haladó szinten
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 256GB Sierra Blue-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4224
- Nokia 8 Sirocco / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Eladó EVGA GT 640 2GB videokártya
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Legalabb visszajon a gumi csere ara.

ugyan valami regebbi 4 eves nem tul neves teligumi volt a kocsihoz, amikor vettem, tavaly azzal nyomultam, nem volt vele para szitum, de ez mondjuk eszrevehetöen jobban tapad....kanyarban mindenkepp (lohere csomopont), de probalgatva is egyszerüen nem pörög ugy el a kerek, hanem erezhetöen jobban rangatva tapadva forog el, ahogy a kipörgesgatlo engedi, mint a masikkal.
A 255-os mereten a 3db egyenesen futo borda szerintem ketszer olyan szeles, mint a 265 -os szelessegen. Es meg csodalkoztam, miert uszik fel a vizen... Mi abban a logika, hogy a szelesebbre fele akkora bordakat raknak?
Egyebkent Michelin Pilot Super Sport.