- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- bambano: Bambanő háza tája
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Tonnara di Scopello
-
LOGOUT
Gumi és felni topic
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motort/teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
molnarpeter
üzenetére
Volt de sajnos mar nem vt elerheto a kep ezert toroltem. De ha talalsz vmi jot akkor szolj.
-
T0mBd1gg3R
veterán
válasz
molnarpeter
üzenetére
Volt benne egy kis csúsztatás, mert végülis ő a 195/70 R15-öt vette át és alkalmazta az Audikon, és csak '93-ban terjesztette tovább /65-ként, bár már az is majd 30 éve volt. A végén 3:35-nél mutatják a B6-os Passatot, jó is lenne ha fel lehetne tenni, baromira kipróbálnám a B7-esemen

-
tboldi
nagyúr
válasz
molnarpeter
üzenetére
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
molnarpeter
üzenetére
A tpms meglete az amugy is mindegy, a felni kialakitason nem valtoztat, csak a szelep kialakitasa mas.
-
válasz
molnarpeter
üzenetére
Szerintem is 20-25, 25-ért kínálnám, csak egyben eladó.
A 66,6-os középfurat miatt VW-re (57,1) csak tehermentesítő gyűrűvel megy fel. -
pècsimunkás
addikt
válasz
molnarpeter
üzenetére
Én 20- at kérnék érte.
Én 25 körül tervezem eladni az én acél felnieimet.
Annyi, hogy én adok hozzá dísztárcsát is, ami 50 euróba került, 1telet volt fent, és még a számla is megvan róla. -
tobias88888
őstag
válasz
molnarpeter
üzenetére
Új gumit szeretnék, szóval szereltetni mindenképpen kell. Ennyire kevés ilyen összeszerelő oldal van ahol felni + gumi együtt kapható kiszállitással?
-
Tompie
őstag
válasz
molnarpeter
üzenetére
Köszönöm, DE idegesített, mégis csak lemostam 🤭
De köszönöm azért 😊 -
Remekelek28
őstag
válasz
molnarpeter
üzenetére
A 24h futárt láttam még 3600 ft ért szállitsná. A jófogás háztol házignál a gls szállitja. De ott 7000 ft os dijat láttam.
Olyan céget keresnék ahol nem kell csomagolni. -
hattrickuser
aktív tag
válasz
molnarpeter
üzenetére
Hálás köszönetem a válaszokért!
Azért vetődött fel az r14 lehetőség, mert ugye a 4 évszakos gumi képességei (adott időjárás/évszak esetén) elmaradnak a téli, illetve a nyári gumikétól, így valamelyest kompenzáltam volna a nagyobb mérettel. Viszont a tanácsok alapján, akkor ezt mint lehetőség elvetettem, és maradok a 155/70 R13 méretnél.
Így felmerült bennem még egy kérdés; időjárásunkat figyelembe véve olyan 4 évszakost kellene választanom, aminek kicsit erősebb a "nyári" képessége, mint a "téli". Többnyire csak munkába járásra használom az autót, napi 20-25 percig városba, illetve havi 2 alkalommal "merészkedek" 60KM-es távra. Ha annyira zord, brutális idő van, akkor ezeket az utakat meg tudom tenni busszal is, nem létszükség az autó használat. Szóval nagyon szélsőséges téli időben nem lenne használva, azonban nyáron szinte mindig, ezért lenne valamelyest fontosabb szempont a jobb "nyári" képesség a "télivel" szemben.
-
ginola
addikt
válasz
molnarpeter
üzenetére
Köszi!
Remélem Qru is látja majd a beírást, és hozzá is szól. -
Kornel
veterán
válasz
molnarpeter
üzenetére
Traktorral nem is tudsz 130-al menni

-
2ozzmexy
senior tag
válasz
molnarpeter
üzenetére
Bocsánat a belevaú miatt, de engem is érint a dolog:
Szerintem a talajnyomás kifejezést keresitek... Valószínűleg ez lesz a kulcs...
A régi corollám 1039kg volt és 185-ös gumikon gurult, a 353-as warnyú aszem 155-ösön és 900kg körül lehetett, a Vitarám 1120kg és 215-ös gumikon gurulgat... Mivel kisebb a tömeg és széles a kerék, ezért egységnyi felületre kisebb nyomás esik, ami belenyomná a mintát a hóba, hogy a téligumi ki tudja fejteni "kapaszkodó" hatását...@Tom1939: Az allgrip sem ér semmit ha nem az igényednek megfelelő gumit választottad, ugyanis a 4 abroncs az ami az autó képességeit a flaszternek közvetíti, így hiába teszel jó gumit egy egyébként ABStelen F Astra-ra és hiába teszel egy kisebb tudású gumit egy nagyon jól felszerelt prémiumra, az eredmény ugyanaz lesz. Tudod, gombot a kabáthoz és nem fordítva.
Valószínűleg az a gumi akkor neked nem a legjobb választás, lehet a két szettnél kellene maradnod, vagy nem tudom, ez mélyebb elemzést igényel...
-
2ozzmexy
senior tag
válasz
molnarpeter
üzenetére
Jaj, ne már, centis fékpor üll a felni belsejében, hát ezeken még a 2015-ös útszórósó is rajta van meg két H1N1 mutáció ellenszere. Akkor látott vizet amikor esett '17-ben... Az ilyen gumit el kellene dobni jóóóóó messzire, nem autóra rakni, virágágyásban a helye. Hiába sima, egyszer megküldöd a pályán kilóhatvannal és potyogni fog darabjaira, látszik a képen hogy olyan kemény mint az MTZ kuplungja...
Annyira nem gáz, de az "ápolt" és "jó" állapottól qrva messze van, a kavicsok meg nettó lustaság... Vidékre feltenném én is, de itt a "dühöngőben" családi autóra semmi pénzért... ahol centiken múlik hogy keresztülmegyek e a tamagocsizó kiscsicskán, aki nem tud szétnézni és elém lép... és ebből nem egy van, hanem óránként 2-3 is előfordul velem.
-
Kornel
veterán
válasz
molnarpeter
üzenetére
Egyébként semmi, ha mindenki legalább ilyen gumival járna, akkor nem lenne semmi probléma.
-
zolee3000
tag
válasz
molnarpeter
üzenetére
Szerintem ez változhatott kicsit az Mk5 Mondeo-nál az elmúlt 5-6 évben, legalábbis máshol is vannak kisebb eltérések a kül. években gyártott modellek között. Én most csak a saját autómhoz tartozó kézikönyvet kértem le, és abban sajnos csak a 235/50 van minden motor-variánsnál 17-es méretben. 215/60R16 és 235/45R18 van még, szóval a 215/55R17-be tényleg bele lehet kötni, ha szigorúan vesszük a dolgot. :-( Mindegy, ez van. Miért éppen ezzel ne szívnék.
-
zolee3000
tag
válasz
molnarpeter
üzenetére
Nekem HEV kivitel van, de igazából egyik változatnál sem látok alternatív 17-es méretet a kezelésiben, mindegy... amit írtál, annak jónak kell lennie.
Nem csúnya a kapott alufelni, télre tökéletes lesz. A gyári 17-es gumiméret (235/50) az, amitől agyfrászt kapok, mert ritka és indokolatlanul drága. Nem szoktam és nem is szeretek eltérni az előírtaktól, de most mégis meglépem. Esetleg a kapott nyári gumit adnám el, bár nem tudom kinek kellene egy 2 éves használt így október közepén
A nyári mellé először nyilván én is télit gondoltam, de pont a topik olvasgatása során bizonytalanodtam el. Az itthoni enyhe telekhez (kevés fagy, szinte nuku hó, sok eső, nálam: főleg város, kevés hegyvidék) egy jó 4S tényleg jobb lehet, kiegyensúlyozottabb teljesítményt nyújthat.Qru (#42014): Én is azt hittem, hogy nagyobb az árdifi, és persze van olyan is, de amiket én néztem, 2-3 ezer Ft különbségek vannak csak (pl.: UltraGrip Performance+ 50k vs. Vector 4Seasons Gen-2 52k). Nyilván én sem akarok mindenáron költekezni, de az elsődleges kérdés nekem, hogy az adott körülményekhez melyik gumi passzolna leginkább, és azért a téi gumikat elsődlegesen mégiscsak hóra/fagyra fejlesztik, nem?
-
LZs?!
aktív tag
válasz
molnarpeter
üzenetére
Neeemmm...
Ha ez megint valami régi olasz lenne, még jól is mutatna 'pőrén'...de ez nem.
-
ngaba
aktív tag
válasz
molnarpeter
üzenetére
Ez azért elég féloldalas teszt...

Én egyébként úgy voltam vele (az autóiparban dolgozó testvérem is ezt javasolta), hogy négyévszakos gumin nem fogok spórolni, maradok egy prémium márkánál, azzal nem lehet nagyon mellényúlni.
Egyrészt feltehetően a négyévszakos gumi gyártásához kell a legtöbb tudás / kutatás, sokáig ugye nem is sikerült normálisat gyártani, másrészt azzal már eleve spóroltam, hogy négyévszakos szettet használok, harmadrészt itt egy-másfél tankolásnyi pénz spórolásáról beszélünk gyakori gumiméret esetén (ami nyilván nem kevés, de az autózás drága dolog, azt akarom ezzel mondani). És ugye amit mindig leírok, hogy ezek a tesztek arról nem mondanak semmit, hogy 3 év múlva betonkemény lesz-e a gumi, vagy nem, ami tulajdonképpen fontosabb, mint ezek a frissen tesztelt értékek.
A gumi biztonság szempontjából elég fontos dolog, és még a motor alkatrészeiből is márkásabb dolgokat próbálok venni, pedig ott max legtöbbször annyi a veszély, hogy megáll az autó...
Persze úgy gondolom, hogy középkategóriás gumival sem életveszély közlekedni, sőt, lehet, hogy inkább csak a PR-ban van különbség. De azért akármit nem mernék bevállalni.

-
hacki87
senior tag
válasz
molnarpeter
üzenetére
Az most volt amikor a keskeny 17esrol váltottam a szélesebbre. :/
-
Darko_addict
őstag
válasz
molnarpeter
üzenetére
Az osztókör szerinti FB csoport jó tipp volt, nem tudtam, hogy van ilyen is. Már be is jelentkeztem. JR-Wheels sajnos a keretem felett van, újért maximum 180e Forintot tudnék fizetni. Bár jobb lenne inkább használtat találni 120e körül.
-
Kornel
veterán
válasz
molnarpeter
üzenetére
TPMS a gyárilag ezzel szerelt autókba kötelező!
Adja magát erre a felhasználásra egy jó négyévszakos (nyárias Michelin CC+, télies GY Vector 4Season, vagy egy középutas Continental AllseasonContact), amivel megspórolja a második szett felni, a TPMS és a szerelések költségeit.
-
t.imi
addikt
válasz
molnarpeter
üzenetére
Meg, de néhol meg lett padkázva, ezért sem raktam fel anno mikor vettem a vasat.
-
FRENK1988
veterán
válasz
molnarpeter
üzenetére
Ez általában nem lehet kifogás szerintem... Vagy igen? Amugy is nincs most a bhp guminal utánvét
-
t.imi
addikt
válasz
molnarpeter
üzenetére
Teljesen hibátlan szerencsére. Max ősszel lesz belőle valami, ha erre adnám a fejem. Eléggé időhiány van.....
Vagy marad a kf. -
Phobion
addikt
válasz
molnarpeter
üzenetére
Rendben, köszönöm a tippet! Meglátom mennyiért tudják beszerezni a Dunlop Winter Response 2-t, ha az nem akkor Polaris 5.
-
Phobion
addikt
válasz
molnarpeter
üzenetére
Az Neked jól bevált?
-
ktgeri
tag
válasz
molnarpeter
üzenetére
235 40 r19 96y
-
raziel01
veterán
válasz
molnarpeter
üzenetére
+1
Főleg, hogy sokan csak 1 darabot árulnak minimál áron, mert 1 darabot nagyon nehéz eladni.
Simán az új ár 30-40%-ért ki lehet fogni. -
2ozzmexy
senior tag
válasz
molnarpeter
üzenetére
Idáig a kedvencem az a Dominator2 volt, amit kibelezett hidraulikával vett meg vágóasztal nélkül repcearatásra. Rendbe tették, majd elvitte a Tisza, de olyan olajos és büdös volt hogy 400méterre letette a szomszéd földjén.

Akkora benne a kormány holtjáték hogy a 85-ös MTZ-je ahhoz képest egy vadászrepülő, ilyen erős negyed fordulat mindkét irányban ja és ennek van műszakija is!
Az MTZ 4 különbözőből van, abból 2-t a trágyából húztunk ki, szószerint szarban voltak, szóval ilyen csávó ő, megvesz minden szemetet ami mezőgazdasági gép és önerőből lophatatlan majd összehákol vmit belőle, amit ő utána munkaeszköznek csúfol.
Egy csomó cuccát ilyen kiselejtezéseken vette, tudod kiárusítják a szemetet, hátha adnak pénzt is érte.
A kereket átküldtem neki, majd intézi ő.
-
hacki87
senior tag
válasz
molnarpeter
üzenetére
Egyik youtuber tett a "csapatos" nivara ilyen gumikat! :)
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
molnarpeter
üzenetére
Ja igen, ha ez a 4 lenne a nyertes, akkor a radiál hátra, diagonál az elejére, egyrészt traktorokon így szabályos
másrészt szerintem a diagonál jobban viseli kormányzott keréken, mikor kanyarban a geometria miatt dől a kerék és egyéb csavaró erők nyúzzák, főleg öreg abroncsok repedeztek így ki nálunk (oldalfalon hosszú hasadások), míg a diagonálon nem látszott gond. -
2ozzmexy
senior tag
válasz
molnarpeter
üzenetére
Nah visszahívtam, azt mondta hogy 16"-os "terepfelnik vannak rajta" (az nem tom milyen, szerintem 25ször lefestett acél
) és hogy 205/80R16C-t ír a könyve, de nem nagyon van 4évszakos belőle... a gumis adott rá 200k-s ajánlatot valami olyan márkával, hogy a gugli sem ismerte meg a gyártót. (én meg vagyok olyan hülye h megpróbáljak segíteni a nyomorán
)
A lemez tanácsot megfogadta, mert hagyott el a Niváról annó olajteknőt az akácosban... szóval tervben volt valamilyen védő az aljára...
2004-es évjárat és 116LE-s 2,5TD, nem tudom ez segít e.
Újraszabni nem érdemes, mert az oldalfala mind a 4nek gatya (több folt van rajtuk mint a másodrangú főutak burkolatában
), haverjától szerezte a járgányt saját bevallása szerint... ahogyan ismerem egy csirkénél többet nem adott érte és alhangon 10 éve rozsdálhatott egy disznóólban.
Legalábbis az általa "jónak" nevezett "traktor" (talán Forschritt) egy összedőlt fészerből került elő adagolóhibával és ripityára tört difivel... ezek után ha ő vmit "jónak lát" akkor vannak fenntartásaim...
-
newmoonlight
senior tag
válasz
molnarpeter
üzenetére
Köszi!
-
SPeti1984
senior tag
válasz
molnarpeter
üzenetére
Az a fura hogy a könyv csak 15 és 16-os meretet ír. 15-ből sima 195/65 míg a 16-bol már a 195/60 r16 C-t. Felhívtam 2 fiatot ahol sima gumit mondtak sőt a vizsgaviztos is de mindenhol csak a C-s előírást találom könyvben is neten is gumigyártó keresőjében is.
-
Mr X
veterán
válasz
molnarpeter
üzenetére
Az alufelnijei nagyobbak, mint a pótkereke, nem biztos, hogy elfér. Ahogy nézem, a kettő nem is váltóméret. Én leszednék egy kereket és belepróbálnám.
-
Tompie
őstag
válasz
molnarpeter
üzenetére
Használtam vettem az autót és 15" kerekek vannak rajta de a pótkerék olyan amit írtam, egyrészt 2011-es gumik kb már semmi profil, a felni meg hót rozsda stb.... és mivel 15"-al használom az autót ezért tennék bele 15" pótkereket ha beférne annak a 14" kerék helyére.
-
Tompie
őstag
válasz
molnarpeter
üzenetére
Panel erkélyén nem esnék neki :)
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
molnarpeter
üzenetére
Ronda egy Dacia-n elmegy de szavsz a Ford féle struktúrált lemezfelni sokkal jobban néz ki.
-
Pokesz007
senior tag
válasz
molnarpeter
üzenetére
Láttam képeken egy fórumon, iszonyat csúnya
habár lehet élőbe, máshogy gondolnám.
A szakértők mondják, hogy nagyon sok alufelni jó hozzá. ET 40 60.1 6Jx15 4x100 adatokat nézve. Persze gyűrűvel még szélesebb lenne a választék. -
Pokesz007
senior tag
válasz
molnarpeter
üzenetére
Akkor még megrágom,amiket írtál,de értem a dolgot. Megkérdezem még a szalonba,hátha. Igen használt..vannak fenntartásaim.
raziel01
Full patika állapot a gumis is jóra mondta, igaz nem voltam ott. Végül 50km/h óránál, elszáltam vele ,félig az árokba, megrepedt és történt ,ami történt. Pedig kátyú se volt, elfáradt biztos.
rbalint88
Szia
Elég kigobozni, amit írsz ,ékezet nélkül, de értem :) 75 lovas? lassú? megzabolozott? Hát egy Fiat Punto 2 után, hidd el élvezet vezetni, igaz azon 14-es alufelni volt , erre meg 15 lesz. -
Pokesz007
senior tag
válasz
molnarpeter
üzenetére
Dezent felni is jó,elfogadható áron. Használtan semmiféleképpen nem akarok venni,mert egyszer megjártam vele nagyon. Tudom az új 90-120 ezer Ft-ig terjed. Köszi az infót,az kellemes akkor
-
Chereiose
addikt
válasz
molnarpeter
üzenetére
Értem, azért rákérdezek majd ahová viszem

-
windlord
őstag
válasz
molnarpeter
üzenetére
Pécsiek vagyunk, így van Mecsek.
Síelés nincs, remélem nem is lesz. -
windlord
őstag
válasz
molnarpeter
üzenetére
Nem tudom.
Külön kerekszettet adna hozzá 100k -ert.
Gyári alu az is.Lehet külön kellene rá nagyon jókat.
-
csiga8
senior tag
válasz
molnarpeter
üzenetére
13", szerintem gyári felni ( még nincs nálam)
Azt tudom, hogy 16 éves gumik vannak rajta
-
2ozzmexy
senior tag
válasz
molnarpeter
üzenetére
Szerintem mindhárom ötlet járható, az is ha ráfest a súlyokra (ez a macerásabb), de ha talál egy értelmesebb gumist, akinek vannak színes súlyai/felfogja h nem kellene a frissen festett felnit összebarmolni.
Az ütött súlyok a dísztárcsa miatt is tudnak mecarásak lenni, mivel pont oda vannak felütve, ahol a legtöbb OEM dísztárcsa pereme "feltámaszkodik".
Ha teljesen "clearview"-ra gyúr, akkor ragasztott súlyok, amit ugye könnyebb elhagyni, mint az ütöttet.
-
rbalint88
veterán
válasz
molnarpeter
üzenetére
vagy lakkfilccel átkenni feketére otthon
én még nem találkoztam olyan gumissal, akinél fekete súly is volt.btw nekem zöld színűre volt szinterezve a lemezfelni, el is hagyta a súlyt
durva volt, 60-nál úgy rázott, hogy azt hittem kiesik a hátsó híd a góf1 alól. -
2ozzmexy
senior tag
válasz
molnarpeter
üzenetére
Feltéve hogy ő is a "dísztárcsás bandába" tartozik...
Vannak akik egyenesen szentségtörésnek tartják.
Ez volt az első téli szezon, amikor én is váltottam próbaképpen, pár év múlva kiderül kinek volt igaza...
Igen, sajnos a ragasztott súly le tud válni, de ezt alufelninél is tudja, bár velem még sosem fordult elő, de van ismerősöm, aki elhagyta róla... -
válasz
molnarpeter
üzenetére
Ott vagyunk mi is. Nincs velük baj, rugalmas cég. Mindent megoldanak, de ettől függetlenül ez javítási himihumi nem tetszik a márka szervizek részéről
-
válasz
molnarpeter
üzenetére
Akkor kap egy garnitúra új télit
köszöntem mindenkinek 
Bár hol van még az október /november

2ozzmexy
Ja felesleges pénz kidobás lenne
-
válasz
molnarpeter
üzenetére
Persze, az is az, egy-egy darab. Viszont amiről én beszélek, abból több van.
A lényeg: Érden senki se vegyen demo gumit, a világ egyik legnagyobb trógere árulja őket. Reklamáció nincs.
-
2ozzmexy
senior tag
válasz
molnarpeter
üzenetére
Meg sem mozditottam a kocsit, úgyhogy nem tudom, de majd figyelek ha elindulok vele. Úgy gondoltam h azt a 3mm csak elfer ott...
4 tarcsafek van az autón, elől hűtött, hátul sima, szóval azt sem tudom meddig ér a csavar... -
footy
addikt
válasz
molnarpeter
üzenetére
A cegnel blokkolva vannak a reklamok igy nem megy a TC
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
molnarpeter
üzenetére
Lehet keresek vmi kisebb kannát és abba átöntök belőle. Csak azért nem szívesen pacsmagolok ezzel a löttyel.
-
bandus
veterán
válasz
molnarpeter
üzenetére
az most megszűnt éppenséggel, de mielőtt elmentem a gumishoz, már akkor sem hallottam. de ugye ez egy pici csavar volt a futófelület közepén, ennek nem hiszem, hogy köze lehet egy kattogó hanghoz, fékezéskor.
-
Kornel
veterán
válasz
molnarpeter
üzenetére
Éves szervizkor pedig ingyen van, ha már úgyis emelőn van az autó...
És időbe sem kerül. Nekem
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
molnarpeter
üzenetére
CC is, én is csak oldalanként cseréltem át (mondjuk a manual elve csak ezt javasolja nálam gumitól függetlenül).
-
rbalint88
veterán
válasz
molnarpeter
üzenetére
Ezt nem is vitatom, de a jo ideje vizes ut sem tapad ugy, mint a szaraz
Amikor tenyleg csak fellazul rajta a kosz, azon aztan tenyleg lehet nagyot esni. -
válasz
molnarpeter
üzenetére
Csomi aljában van. Érezni a friss gumiszagot
Akkor jó, marad
Jár még 1sör! Köszöntem.
-
2ozzmexy
senior tag
válasz
molnarpeter
üzenetére
Igen, amúgy nem para annyira a nem azonos... persze ha mész 25ezret nem azonos méreteken tuti nem köszöni meg a difimű, főleg összkerekesnél...
A corolla pótkereke 165/70R14 (aztán cserélve lett 185/60R14-re), a téli 185/55R14, a nyári 185/60R14 és sosem volt difimű gondom, pedig ha valaki gyakran és a sokat járt pótkeréken az én voltam, remélem a közeljövőben nem kell... akárhányszor építkezés/lomtalanítás volt a környéken tuti a gumisnál végeztem kukacozásra vagy gombázásra...
De tanultam belőle, a Vitara kapott 4évszakos 215/60R16-os pótkereket, a nyári meg 215/55R17, a télivel meg azonos a méret.
Csak még nincsen rögzítve hátul, ami nagy felelőtlenség részemről, de ma talán az is meglesz.
Csak így OFF-ban írom, hogy 34k volt tokkal-vonóval a teljesértékű bele... -
válasz
molnarpeter
üzenetére
Nexen vagy estleg a Barum is?!
Amúgy a francnak sincs kedve most kidobni egy százast gumira + átgumizásra. -
válasz
molnarpeter
üzenetére
Vidék, Pesttől 10 km. Amúgy LINGLONG gumiról beszélünk, lehet jobban járok a cserével, nem gondolod?
-
válasz
molnarpeter
üzenetére
Gondolkodom erősen... Amúgy meg nem javították ki. Ezt mondjuk nem értettem miért nem, pedig elég jó gumi szerviz.
-
válasz
molnarpeter
üzenetére
Gumis azt mondta hogy rendben van.
Ajánlott nekem gumit ha cserélni akarok:
Taurus Ultra High Performance XL 245/45 R17 99W
19 000 Huf darabja. Megéri? Jó gumi a taurus?
-
válasz
molnarpeter
üzenetére
-
Dolby
senior tag
válasz
molnarpeter
üzenetére
Köszi, megrendeltem. Nem tudom hogy találtad, én akárhogy néztem, nem találtam :-D
-
Kukcaman
senior tag
válasz
molnarpeter
üzenetére
A 14"-on tavaly év végén lett cserélve a téli gumi.
De jó ötlet lehet a 4évszakos.
Ilyen van. -
szabonagyur
félisten
válasz
molnarpeter
üzenetére
Na igen ha 4évszakos akkor a 14 jobb, arra még talán van is, 13ra nagyon kicsi a választék.
-
kisza25
félisten
válasz
molnarpeter
üzenetére
-
harry
veterán
válasz
molnarpeter
üzenetére
Köszi, egyelőre megnézem a festést, úgyis most festem a felniket, aztán majd meglátom, de erre nem gondoltam.
-
hacki87
senior tag
válasz
molnarpeter
üzenetére
Köszi a tippeket, átadtam az érintettnek.
-
bul07
nagyúr
válasz
molnarpeter
üzenetére
Arra pont jó lenne
És lehet olyat is kapni ami 6 érzékelőt is tud kezelni -
bul07
nagyúr
válasz
molnarpeter
üzenetére
Igen
CR1632 való bele (3V-os)Én egyből rendeltem tartalék elemeket is [link], így ha kell se perc alatt cserélem
Én azért vettem mert nincs pótkerekem, csak egy javító spré, és ezzel látnám ha elkezd leengedni
Persze a hirtelen defekt ellen nem véd
De ha csak enged van időm keresni egy gumist, itt falun nekem kell olyan 15Km menni az első gumisigAmúgy én olcsón megúsztam a cuccot, 11:11 akcióba 15/5 kuponnal vettem, ráadásul kis hibája is van nincs hangja nem csipog, így még visszakaptam 4$, így nekem 10$ körül került
Ennyit megér nekem a próba -
válasz
molnarpeter
üzenetére
Ősszel a sérült peremvédőt ragasztottam vissza a télen használt 4S-en, jobb híján egy olcsó pillanatragasztóval, talán Mannollal. Kitartott tavaszig, szvsz pöpec lett.
Alkalomadtán kipróbálom a Tip-Topot (biciklihez akad); szorító kötést mivel?
-
kisza25
félisten
válasz
molnarpeter
üzenetére
már megcseréltem tegnap

-
2ozzmexy
senior tag
válasz
molnarpeter
üzenetére
Köszi a megerősítést, én is úgy tudtam hogy a gombához le kell venni, a kukachoz nem...bár ez a "bevulkanizálódik oda" dolog, még ébreszt némi kételyt... (nemt udom jártál e Dunaújvárosban a Hankook-ban a vulkanizálógépnél, azért ott a hőmérséklet nyomás és egyebek viszonylag kényes egyensúlyára nagy hangsúlyt fektetnek)
Akkor nézzük: blakey szerint nem, focvis tartózkodik (vagyis nem volt egyértelmű az állásfoglalása számomra
), te pedig adnád, nos... ez eléggé döntetlen még, valaki más?
@MasterMark: A szakmai hozzáértése nem sok, de legalább vette a fáradtságot hogy csináljon róla egy videót... (20PSI nem 2 bar a DOT meg... némelyik gyártó tud érdekesen jelölni, lehet másik gyártóhoz volt szokva)
@kisza25: Én a #39273-ban vázolt ötletedre voksolnék, csak ne sokat várj vele, most úgyis #maradjotthon van, szóval "max a kisboltig" gurulsz le, nem? Bár haris ötlete is megfontolandó... Ha nem rázza a kormányt vagy a kocsi hátulját, akkor lehet csak kopnia kell elől is egy kicsit, lehet a hátsók kezdtek már fűrészfogasak lenni (alig látható módon, amit kb a kosz is eltakar) és ahogyan átkerültek jobban érezhető. Ha szálszakadásos/centrír gondja lenne, akkor csak nagy tempónál rázna...
-
válasz
molnarpeter
üzenetére
Létezik 17" és 18" mankó is (Golfhoz biztosan). A probléma a helyével van; mert helye az NINCS.
Vagy csomagtartó nincs. -
2ozzmexy
senior tag
válasz
molnarpeter
üzenetére
És mennyire biztonságos ez a módszer? Mármint hogy egy laikus csinálja és nem egy profi gumis?
Ugye a gombával csak az a bajom, h nem elég a defektjavítás ára, még 90% esély van arra is, hogy TPMS szelepet kell venni, mert beletörik amikor szedik le a gumit... (most a gumi "szükségtelen nyúzásától" tekintsünk el egy pillanatra) Az már lassan egy 20as egy szög miatt, vagy elviszem a másikhoz, aki 2500-ért húz bele egy kukacot, de azt én is meg tudom oldani itthon fele annyiért... (reményeim szerint, bár lehet túl okosnak és ügyesnek hiszem magamat aztán majd szopok mint a torkos borz...
) -
2ozzmexy
senior tag
válasz
molnarpeter
üzenetére
Akkor részletezem picit:
Teljesértékű pótkerék lesz, a gumi már meg van , csak a felnihez lassan bányásszák Kínában az acélt... (gondolom a bányászok is koronások)![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
A kocsihoz defektjavítót kaptam, Contis kompr.+folyadék, viszont a kocsi TPMS szelepes, szóval abba nem szivesen használnám. A gumisomat kivárni egy élet, és ha dolgozik se olcsó, cserébe eléggé profik... Egy szöges defekt javítása R16-on nála most 3-4ezer között mozog, amiben benne van a leszedés, javítás gombával, visszaszerelés, centrír. A másik "olcsóbbik" gumisom még kukacozik, de az is lukanként 2500-ról indul (ebben csak az idegentárgy kiszedése és kukac belenyomása van benne, esetleg felfújja ha jó napja van), így arra gondoltam, hogyha csak egy szög vagy ilyesmi, akkor itthon is megtudnám csinálni és egy ezrest a hülyének is megér, főleg hogy 5 lukra elég anyagot kapsz hozzá...
Azért van a családban 3 autó (lehet hamarosan lesz még egy, az már 4), szerintem 1-2 év alatt csak visszajönne az ára.
YT videók alapján nem tűnik bonyolultnak, csak nem tudom mennyire biztos megoldás ez... -
Petyás
tag
válasz
molnarpeter
üzenetére
A "jó" földútnál rosszabbon, de nem dagonyában vagy hegyre föl homokban/sárban.
-
1stVikman
senior tag
válasz
molnarpeter
üzenetére
Minta mindegyiken van, csak hát az idejük lejárt 2 téli kivételével.
Hajlok az alu felé, szebb vele a kocsi
, meg hát gyári szett, újonnan vettem anno. 
Magasabb oldalfalat hogy érted? 13,5mm a magasság különbség, szerintem annyit nem számít sérülékenységben , ellenben nagyobb lesz az aszfalttal találkozó felület ha a 195/50/15 lesz.
Nexen N'blue 4s felé hajlok, tesztek totál ellentmondásosak, de ez van itt helyben a gumisnál.
Szerinted, szerintetek? -
1stVikman
senior tag
válasz
molnarpeter
üzenetére
Alsó-Ausztria <-> Szlovákia Csallóköz <->Magyarország Nyugat-Dunántúl kb., majd ha szabadon lehet járni-kelni.
Nem tudom mennyit lesz használva, de nem hiszem, hogy 5-6000/év fölé menne. Nyaralásra nem tervezem, most is kényszerből megyek vele a Golf helyett.
Télen idén mentem kb.1200 km-t (tavaly novembertől). A lényeg, hogy osztrákoknál se legyen gond, mivel ott kötelező a téligumi. -
rbalint88
veterán
válasz
molnarpeter
üzenetére
írta, hogy akkora fék van rajta, mint az 1.6 golf4-en ->288mm ->ahhoz 15" kell. egyedül a legcsumpibb 1.2-eshez írja a 14"-t a gumidirekt, náluk elég pontos szokott lenni. wheel-size EUDM autókkal nem annyira pontos a tapasztalat szerint, többször is tévedett már azok közül, amiket ellenőrztem, a gumidirekt adatbázisa eddig pontosabb volt. mondjuk az 1.4-es ibizához az csak a 215/45R16-ot hozza, de két kollégának is van ilyen ibizája, az egyiknek pont 1.4 és 15" van rajta gyárilag.
-
kisza25
félisten
válasz
molnarpeter
üzenetére
A többi autómnál is vissza szokott térni egyenesbe, de nem ilyen agresszív módon

-
huan
őstag
válasz
molnarpeter
üzenetére
A Prius+ gyárilag 215/50R17 sajnos.
-
kisza25
félisten
válasz
molnarpeter
üzenetére
-
lenrok
tag
válasz
molnarpeter
üzenetére
Meg maradok az alunál
tudom hogy az acélfelni könnyebb tud lenni , de azért én ragaszkodok az aluhoz 
-
dssport
tag
válasz
molnarpeter
üzenetére
,,csinálhatod úgy is, hogy csak a külső oldalt fújod és a belsejét kened" - kiváló ötlet, köszönöm!
-
rbalint88
veterán
válasz
molnarpeter
üzenetére
csak nem biztos, hogy akkor a központosító funkciót el tudja látni megfelelően
gyűrűnek gyűrű lesz, csak nem biztos, hogy mindenhol ugyanolyan vastag 
-
BUZZLGHTYR
senior tag
válasz
molnarpeter
üzenetére
Tolomero az semmit nem mutat, mivel nem fer bele a felnibe, kivancsinlennek higy szoktak lemerni?
A nyomtavszelesito amit vettem, tokeletesen illeszkedik az agyra, ugyhogy aztgondolom mivel elol nincs, ott lesz valami problema, de ha veszek oda szelesitot, ki fog erni a kasztnibol a felni -
BUZZLGHTYR
senior tag
válasz
molnarpeter
üzenetére
Telivel jo volt, deugye 16os es ballonosabb a gumi, hatul rapid markaju gumi van, de az is uj, elol szeretnem hagyni a jobbat, de lehet megerne 1 probat
Letakaritittam drotkefevel, a nyomtavszelesito miatt, nemment ra, de az csak hatul van, nelkule is razozt a felni, rejtely
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
molnarpeter
üzenetére
Most nézem, 10k-ért van Vredestein. Na télre akkor én is ilyet veszek a Jazz-re.

-
zsolti1
csendes tag
válasz
molnarpeter
üzenetére

De milyen jól néz ki?!
-
válasz
molnarpeter
üzenetére
Súlyokon segít a hajszárító, a ragasztón már kevésbé. Ismerős ajánlotta, hogy hígítóval próbálkozzak, vagy az igazi fóliaradírral(katt) lenne az eltávolítása a ragasztómaradványoknak. Vagy még gondolkozok Ragasztó és matrica eltávolító1(katt) Ragasztó és matrica eltávolító2(katt) spray-ken.
-
válasz
molnarpeter
üzenetére
Köszi, majd rápróbálok, délután. IPA is van már itthon.

-
válasz
molnarpeter
üzenetére
Mire? Emberölésre?

(#38419) -cobra
Ez a gumi a tökéletes példa a "csereérett" szemléltetésére.
A Michelin PS4 az egy nagyon komoly gumi, a Primacy is megteszi, az valamivel olcsóbb lehet. Hankook VP3-at meg a Vredestein Ultrac Satin-t vagy a Sportrac 5-öt (ha van ebben a méretben) fontold meg, ha kicsivel olcsóbbat, de jót akarsz -
KrAt
veterán
válasz
molnarpeter
üzenetére
Gyári használt volt / még mindig az a cél, ez a téli 16-osnál be is jött, de a 17-esnél sokkal kisebb a választék, és hamar elkapkodják azt ami jó, és nem heroin árban van, így lassan kezdek nézelődni az aftermarket piacon is, de azt se tudom, merre induljak..

-
i-sti
senior tag
válasz
molnarpeter
üzenetére
Futómű volt kalibrálva súlyhoz. Reméljük jól.
Szerintem maradok a VP3 94nél és fújóm a megengedett 3.5bar/50 psi-re, mint a mostani TS860-ot.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Futás, futópályák
- Brutálisan drága lehet a Poco F9 Ultra
- Győr és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Diablo IV
- Gumi és felni topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Filmvilág
- Autós topik
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi A3 Pro / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó garancia
- Samsung Galaxy A26 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 2év Garancia! MSI RTX 4090 VENTUS 3X OC 24GB GDDR6X Videokártya! BeszámítOK
- Dell Latitude 5400 14" FHD IPS, i5 8365U, 8-16GB RAM, SSD, számla, 6 hó gar
- 4 db Lenovo LOQ (17IRX10) - Intel Core i7-13700HX, RTX 5060
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Amúgy a francnak sincs kedve most kidobni egy százast gumira + átgumizásra.
Vagy csomagtartó nincs.