Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- weiss: Autó költségek
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
-
LOGOUT
Gumi és felni topic
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motort/teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
2ozzmexy
senior tag
válasz
tboy93
üzenetére
Nem, ennél szebben és igényesebben dolgozol...
@rbalint88: Nekünk a kollégákkal van erre egy szakszavunk: kókányolás
@tboldi: Annak tenném fel aki így csinálta meg... és kizárólag 200 felett járatnám vele, hátha elrepedt...
@whitezo88: Nézhet ki bármilyen jól, a fagyott kutyagumi is tud szép lenni ha lefújod 3 réteg lakkal...
@Bizsu1st: zárványokat keresve? felesleges időpazarlás, látszik h nem egyenletesen varta végig, kb pálcással vagy CO-val csinálta, ha legköszörüli is randa a varrat na.
-
Benir8
senior tag
válasz
tboy93
üzenetére
Köszönöm mindenkinek a választ.
Erre is gondoltam, pont erre a típusra is.
Ahogy néztem a 3-as és az 5-ös szériát, hasonlók a mintázata. Így ezzel együtt különböző mintával jól fognak tapadni stb?
#45280Qru
Ott is nézegettem, találtam párat. Párban adják oda és 4 évesek voltak. Voltak ami kopottak.
Tudom lehetetlen küldetéssel keresek.
#452812ozzmexy
Nem rossz ötlet a maradt 1 darabot pótkerékre menjen. Lehet az lesz, hogy ha nem találok akkor veszek újat. -
válasz
tboy93
üzenetére
Kapkodsz, bakker... :/ Márciusban meglehetett volna a 40.
Persze, csak ha nincs útban.
Én 2 szett kereket (a 3. szett az autón), egy komplett kipufogórendszert (2 hónapja hirdetem) és egy vonóhorogra való bringatartót (márciusban megy a jófogásra) kerülgetek a garázsban. Szal' meg tudom érteni, hogy látni sem akartad már.
-
ginola
addikt
-
-
válasz
tboy93
üzenetére
1. Tavasz elején, kb. március közepén 40 rugó fix árral tenném fel. Csak egyben eladó. Aztán ha nem megy el egy hónap alatt, akkor 30-ért vihetik.
2. Még most gyorsan szintén 40, szintén csak egyben. (A Honda felnik árában nem vagyok jártas, európai 15-ös lemezfelni szett 15-25 ezer között megy.) -
albiosz
őstag
válasz
tboy93
üzenetére
Amennyire olvasgatom itt az infokat, a márkából is sokat le lehet szűrni. Ha általában a Vredi keverek szépen öregszik, akkor nem hiszem, hogy az új fejlesztés jelentősen eltérne.
#43713Lootolok: köszi a tippet, de őszintén szólva szerintem az már overkill lenne és inkább 30/db körül mozog, tehát a Quatrachoz képest +40e.
-
Lootolok
tag
válasz
tboy93
üzenetére
Ennyit kell bírniuk, és ezután mindenképpen cserések. Ezt mondják a szakemberek.
Én még ennyit sosem használtam nyári gumit.
2010-es évjáratú Pirelli téli guminál van viszonylag hosszú tapasztalatom, ami 6 éves korára kezdett érezhetően gyengülni, és akkor volt benne kb. 35-40e km.
A nyáriak, ha nem futnak sokat, azt mondják a gyártók és a gumis szakemberek is, bírják pár évvel tovább, mint a téliek. -
-
-
Wyll
őstag
válasz
tboy93
üzenetére
Na kinéztük, ez lenne a cél felni a kis Yarishoz. A BBS elvileg jó minőség

Két kérdés:
(1) 5.5J helyett 6J a mérete, ez ugye azt jelenti, hogy fél collal szélesebb a felni, ez jelenthet problémát? Felmegy rá a 175/65R14 kerék?
(2) Az agymérete (ez nem tudom mit jelent) ennek 60.1, a miénk meg gyárilag 54.1, szintén az a kérdés, hogy baj-e ez az eltérés?Illetve ez a kettő együtt így már nem túl nagy diffi? Jó lesz ez így?
Laikus vagyok, tudom
2ozzmexy (43450):
Köszi az ajánlást, messze a tiéd lenne a legolcsóbb megoldás, de bnőm mindenképp alufelnit szeretne
-
-
válasz
tboy93
üzenetére
&(#43324) Qru:
Mondtam neki, hogy vegyen inkább 16" prémium téli gumit acél felnin, de azt nem akar, mert csúnya. Mondom, akkor nézel egy 16" alut és kész, halomra találsz valami felnit egy használható 1 szezonos normális gumival és jövőre meg veszel rá egy prémium gumit.120d M47 163 ló.
Köszi, akkor jól gondoltam.
Tépem még a számat egy sort, hátha sikerül rá hatni. -
törölt tag
válasz
tboy93
üzenetére
okés, értem. meg akkor így választ kaptam pár dologra , és tudok dönteni. Mert amúgy van téli szettem is ami már kopott, de a kevés km miatt gondoltam a 4 évszakosra váltást. Mivel hamarabb elöregszik mint elhasználnám. A mostanit is két éve cserélni kellene már, de minta még van rajta bőven.
#43255 MasterMark idegállapot
-
törölt tag
válasz
tboy93
üzenetére
Mondjuk jó drágák is ezek. Tekintettel arra amit írtam hogy keveset megye, azt is lassan, nem biztos hogy a kocsi egyharmadának az árát kéne költeni gumira, de nyilván szart se akarok. Mondjuk 25 körül gondoltam maximalizálni az árat, ezt elfelejtettem írni. Ha annyir ajó még ez a 30 is talán belefér akkor mint a Vredestein QuaTrac
-
8
senior tag
válasz
tboy93
üzenetére
Szép mese, szezonban az utolsó filléreket is kipréselik a vevőkből.
A nyárit majd tavasszal tedd fel apróra, prémium, nem is régi, szerintem 20-30 között simán viszik a szettet.
Sebességindex:
6/1990. (IV. 12.) KöHÉM rendelet
36. § (2) A járműre felszerelt gumiabroncs méretének, terhelhetőségének és sebességhatárának meg kell felelnie a jármű vonatkozó adatainak. Téli mintázatú gumiabroncsot szabad felszerelni a járműre abban az esetben is, ha annak sebességhatára alacsonyabb a jármű legnagyobb sebességénél. Ebben az esetben a jármű vezetőfülkéjében a gumiabroncs megengedett sebességére utaló feliratot kell elhelyezni.Tehát alacsonyabb sebességindexű nyárit nem szabályos használni, télit (és nyilván négyévszakosat) csak úgy, ha jelezve van a vezetőfülkében.
Más kérdés, hogy itthon a kutyát nem érdekli - addig amíg nincs valami vita a biztosítóval, mert akkor mindenbe belekapaszkodnak hogy ne kelljen fizetniük.
-
Dan-szan
senior tag
-
válasz
tboy93
üzenetére
Csak tud 210-et.
Nem szentírás:
Figyelem!
Soha ne szereljen fel autója eredeti abroncsánál alacsonyabb sebességindexszel rendelkező gumit. Magasabb sebességindexűt viszont ellenben nyugodtan felszerelhet.
Felrakhatok-e autómra a gyártó által előírtnál alacsonyabb sebességindexű gumit?
A törvény tiltja olyan gumi felszerelését, melynek sebességindexe nem éri el a gyártó általi abroncsét. Ugyanez érvényes a terhelési indexre.
A téli gumik sajátossága
Felszerelhet olyan téli gumit, melynek sebességindexe egy betűbesorolással alacsonyabb a nyári abroncsnál. Ha gépkocsiján például V indexű nyári gumi van, akkor közlekedhet olyan téli gumikkal, melyek mutatója H.
Ennyi erővel Q-t is feltehetsz. -
válasz
tboy93
üzenetére
Na, most hívtak telefonon, hogy a webshop még ugyan úgy jelzi hogy van készlet, de amúgy már nincs, elvitték a teligumit.hu-ról az összes Vredi Quatrac 205/55R16 H-s gumit. V-s szett még van, de abból is az utolsók közül tudott adni. Így egy picit drágább lesz, 94 helyett 96 azt hiszem.
-
Dan-szan
senior tag
válasz
tboy93
üzenetére
Nálam is hozzád hasonlóan kevés éves km kerül bele, elsőnek Continental All S.-t néztem, de gumisnál dolgozó szomszéd lebeszélt róla mondván, hogy úgyis csak rámöregszik. Így mivel nagyon azért nem akartam lentebb adni ezt választottam, és azalatt a 3 km
alatt míg hazaértem azt érzem jól döntöttem. -
nandow
aktív tag
válasz
tboy93
üzenetére
Összkerekes, de nem állandóan, csak akkor kapcsolja a hátsó kerekeket, ha érzékeli, hogy az elsők kipörögnének.
Mi is a külön szett felé indultunk el, csak a jelenlegi rajta lévő nyári gumit is 1-2 szezon múlva le kell majd cserélni, ezért is jutott eszembe a négyévszakos, mint alternatíva. -
-
yoogie
aktív tag
válasz
tboy93
üzenetére
Hankook-ot nem ismerem, bár itt van mellettünk a gyár, talán van ismerős is akivel tudok kihozatni olcsóbban..

(#31472) Qru
Igazából 35 ezerig nézegettem, de, ha megéri a felárat a felső kategóriáért akkor természetesen azt választanám. Inkább a túragumi játszana, a sportos nem annyira, azért ne fogyjon el "azonnal".
-
-
-
válasz
tboy93
üzenetére
Tapasztalatom egyikkel sincs; tavaly filóztam azon hogy Continental PC6 vagy Michelin PilotSport4, esetleg a kedvező ár miatt Hankook S1 Evo legyen 225/45R17-ben. A tesztek alapján Michelin, Conti, Hankook a sorrend; végül a Michelint választottam, de a Conti PC6 ott lohol a nyakán.
Egy szezon, kb. 15 k km ment a Michelinbe, a szezon közepén megcseréltem tengelyek között; nem mértem le sublerrel, de szemmel láthatóan kopott, max. 2 szezon maradt benne. A Conti PC6 ennél tartósabb, azt venném a helyedben. Esetleg Michelin Primacy4-et
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- World of Tanks - MMO
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- A Windows 11 nem akarja ránk erőltetni az AI applikációkat – vagy mégis?
- ASUS routerek
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Nagyrobogósok baráti topikja
- Jövedelem
- Zyxel NAS326
- További aktív témák...
- Új! AKRacing Premium Master gamer szék
- Xiaomi Electric Scooter 5 Max hosszú garancia + gyorstöltő, azonnal vihető
- Új, csomagolássérült Philips, TrueLife, Lovi cumisüveg melegítők/sterilizáló/mellszívó - garival! -
- Saeco Intelia Deluxe (HD8904) automata kávéfőző cappuccino fejjel
- Xiaomi Roborock S6 Pure robotporszívó hibátlan állapotban.
- ÉV ELEJI RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 16GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Zalman S2 TG GIGABYTE 750W
- Lenovo ThinkPad P14s Gen 1 i7-10510U 32GB 1000GB Nvidia Quadro P520 14" FHD Gar.: 1 év
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

se kivul se belul, se peremen. Ugyhogy lemertem. ET50

hány szezont bír(t)?