Hirdetés
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Asszociációs játék. :)
- Digitális Állampolgárság Program
- Tökéletes töketlenség
- Szólánc.
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Filmek / Sorozatok 2024/2025
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
- Bambanő háza tája
-
LOGOUT.hu
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
bigrob
őstag
válasz Ctrl+Alt~Del #59498 üzenetére
Megint csak felállítod, aztán úgy hagyod....
Nincs életlen fúrószár csak gyenge előtolás!
-
consono
nagyúr
válasz Ctrl+Alt~Del #59498 üzenetére
Kép is lesz?
Born too late to explore Earth, born too early to explore the Universe. Born just in time to sit in front of the laptop and join a Teams meeting...
-
BluEyes
őstag
válasz Blindmouse_ #59496 üzenetére
pü
Azért jó a tengerparton, mert ott csak 3 oldalról vesznek körbe hülyék.
-
Blindmouse_
aktív tag
válasz Ba cy lus #59478 üzenetére
Én az SLX DX-et néztem ami raktáron van náluk hogy egész jó áron van... bááár használtpiacon láttam már olcsóbban is... de most hirtelen eltűnt az összes.. egy darab van eladó de az használtan drágább mint náluk az új... ki akarom pipálni a bakancslistán a "legyen egyszer egy necktru gitárom.. " pontot.. most egy KEXMG van a használtpiacon egész jó áron.. de az meg kb majdnem olyan színű mint az ősrégi Kellym.. nem akarok nagyon monokromatikus színpalettából több gitárt
Megtehetem, Flúgos vagyok...
-
Ba cy lus
addikt
válasz Ctrl+Alt~Del #59493 üzenetére
Akkor mi akadályoz meg benne, hogy a kettő közül a kényelmesebbet és olcsóbbat vedd?
Azt ne mondd, hogy a tavaly októberi gyártási dátum.[ Szerkesztve ]
-
arnyekxxx
veterán
Én a drágábbat venném mert az biztos jobb, különben nem lenne drágább
-
nap
addikt
válasz Ctrl+Alt~Del #59484 üzenetére
Azt venném, amelyiknek jobb a hangja. Vagy amelyik jobban tetszik. Bundokat és egyéb bizsukat ki lehet cserélni, a fát nem.
browser.tabs.insertRelatedAfterCurrent;false | wing32.dll -> Windows\SysWOW64 | január, február, itt a nyár...
-
Alexios
veterán
Szerintem mindig a kényelmesebb gitárt érdemes venni ha árban belefér.
-
Ba cy lus
addikt
Ha ilyen durva árdifi van köztük, akkor ez valószínűleg egy olyan drága gitár, amit (egyelőre) nem érdemelnék meg, tehát egyiket se.
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
Egy dologgal még kiegészíteném:
B gitárnak a fogólapja homogénebb, szebb mintázatú, mint az A gitáron.
W | W | H | W | W | W | H
-
Goose-T
veterán
Ha csavarozott nyakú konstrukció, akkor megvenném mindkettőt, a faszább nyakat áttenném a szebbik testre, a másikat meg eladnám utána.
Eladó gitárok: https://tinyurl.com/yc7pawkr *** Rockbandám: https://fb.me/scharlotterhodes *** Gitárelektronikai műhelyem: https://www.fb.me/goosetgitar
-
bigrob
őstag
Ennyi árkülönbségnél egyértelműen a B.
Jöhet kép is!Nincs életlen fúrószár csak gyenge előtolás!
-
m3tr0
őstag
Bé,bébébé!
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
Egy kis közvéleménykutatást tartanék.
Adott két gitár, A és B. Ugyanazon gyártó, ugyanazon modell, ugyanazon szín. Két különböző kereskedő. Mindkét gitár hibátlan.
"A" gitár:
- 2024 áprilisi gyártás
- gyönyörű szín és mintázat
- alacsonyabb bundok, így kevésbé kényelmes rajta játszani, nyújtáskor ujjbegy fogólaphoz dörzsölődik
- 130 ezer forinttal drágább"B" gitár:
- 2023 októberi gyártás
- nagyon szép szín, azonban kicsit sötétebb, kevésbé szép mintázattal
- magasabb és kövérebb bundok, így komfortosabb a játékérzet, nem zavaró nyújtáskor az ujjbegy dörzsölődése
- 130 ezer forinttal olcsóbbMelyiket vennétek meg?
-
Moleman
addikt
Biztos csak pont rosszkor akartam rossz gitárt, de mikor Epi LP Plustopot akartam venni, 10-15 pesti hangszerboltba bementem személyesen, kértem árajánlatot, mikorra tudnak hozni, mennyiért, telefonszám, email. 9 éve várom a választ, egyik sem jelzett vissza...
Persze van sok jó tapasztalatom is, még a Muziker rendeléseim is mindig rendben voltak, a lehúzósnak titulált V52-ben is tökjó gitárokat vettem nagyon jó áron. Egyedül a Medgyesi volt mindig negatív élmény, ott vagy le se szartak, vagy parasztok voltak.
A Hangszerdiszkont (ezek szerint szerencsére) kimaradt az életemből.[ Szerkesztve ]
-
-
consono
nagyúr
válasz Bobrooney #59477 üzenetére
Valami biztosan nincs rendben náluk. Én két éve autóztam inkább Pest mellől Győrbe, hogy személyesen vegyem át az online rendelt gitáromat, ami utólag visszatekintve jó döntés volt. Végül a 3. darabot hoztam el, mert valami baja mindnek volt, amit a raktárból hoztak ki... Pedig dobozos, becsomagolt volt mindegyik.
Born too late to explore Earth, born too early to explore the Universe. Born just in time to sit in front of the laptop and join a Teams meeting...
-
Ba cy lus
addikt
Affene, akkor lehet ezért olyan olcsó náluk az SV20H, ki tudja, milyen forrásból szerzik be.
-
Bobrooney
senior tag
válasz Alexios #59475 üzenetére
Long story short:
Gariztattam a gitáromat, náluk volt 1 hetet nem csináltak vele semmit (az üzletbe a kezembe nyomták aztán otthagytak), írtam nekik egy mailt h nyaljanak sót, erre azt mondták kicserélik. Elküldték a bolti kiállított darabot (megnéztem korábban elég alaposan mert azt akartam elhozni, voltak rajta olyan sérülések amiből könnyű volt azonosítani). Megírtam nekik, hogy igazán rendesek, nem is volt több kérdésük, küldtek még egyet (ez már a muzikertől jött). Itt lakom Győrben, felajánlottam nekik, hogy bemegyek intézzük el, hallani sem akartak róla .Jah minden papírt bekértek a gitárról, vissza már nem adták, így konkrétan papír nélküli a gitárom, annyival tudom bizonyítani, hogy nem loptam h kártyával fizettem anno...
Náluk levegőt sem veszek többet.
[ Szerkesztve ]
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
-
Alexios
veterán
válasz Ctrl+Alt~Del #59474 üzenetére
Hangszerdiszkont volt az ami kitalálta hogy a garanciában kicserélt gitárra nem indul újra a garanciaidő(pedig rajta volt a garancialapon amit adtak szó szerint), és a kicserélt gitárhoz is olyat adtak mintha akkor vettem volna mint a régit(kb 2 évvel azelőtt). Azóta nem vásároltam tőlük semmit.
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
Egy tanulságos történet a győri Hangszerdiszkontról.
Pár hete GS-en egy srác árult egy Gibson Tribute-ot, írtam neki, telefonon beszéltünk. Kvázi lebeszélt a gitárról, majdnem egy órát dumáltunk. Mondta, hogy idén januárban vette a Hangszerdiszkontnál, de nem tudta megszeretni, eleve gatya beállításokkal érkezett, ráadásul a gitár 2020-as gyártmány volt.
Elvitte a boltba, elmondta őszintén a sztorit, mondta, hogy szeretné beszámíttatni egy 550 ezres Epiphonba. Mondták neki, hogy oké, ha megjön a gitár, mondanak majd árat, addig átvették tőle. Eltelt két hét, gitár megérkezett tegnap, a srác elment a boltba, mondták neki, hogy 400 ezerért tudják beszámítani a gitárt. Megállapodtak, elhozta az új Epiphone-t.És akkor most üljetek le.
A büdös trógerek a gitárt újként árulják most, 499 ezer forintért. Azt a gitárt, amit a srác 7 hónapig használt. Bármilyen szögből is nézem, az a gitár használt, a legnagyobb jóindulattal se mondható rá, hogy új.
Gondoltam, lássuk mi lesz, írtam egy e-mailt nekik, hogy örömmel látom, hogy ismét készleten van ez a gitár, de mivel egy ideje nem volt, hadd kérdezzem meg, új-e.
Azt írták vissza, hogy egyetlen demó (!) darabjuk van, 449 ezer forintért. Visszakérdeztem, hogy biztos ez, mert a honlapon 499-ért van fent. Azt írták, igen, egy demó van, 449-ért, új már nem lesz belőle.
Mindenki vonja le a tanulságot, igaza volt Bobrooney-nak, aki mondta, hogy egy büdös tróger banda ez.
Így vásároljon új gitárt bárki tőlük!
Fel kéne nyomni őket a fogyasztóvédelemnél.
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
Ha valakit érdekel a Sabbath, akkor ajánlom ezt a könyvet.
Tegnap fejeztem be, nagyon érdekes volt, pláne nekem, aki alig tudott róluk valamit, vagy két számát ismertem eleve.
Érdekes, tartalmas, jó stílusban ír a zenekar születéséről, csúcsra jutásáról, bukásáról, ezernyi újraalakulásáról, és saját magáról.
-
-
consono
nagyúr
válasz Ba cy lus #59454 üzenetére
Azok a Blackstarok is FRFR szóróval vannak szerelve, amiben a két kicsi van Inkább arról, meg a sztereó hangról szól ez a megoldás.
-
terepkigyo
csendes tag
válasz Ctrl+Alt~Del #59459 üzenetére
Ajajj.. Köszi az infót, akkor még várok rá kicsit.
"A hangerő, életforma!"
-
Alexios
veterán
válasz arnyekxxx #59457 üzenetére
Ja, persze, ez világos, ha azt akarod ami volt a felvételen akkor kell a ládaszimuláció, inkább arra gondoltam a végén hogy _szerintem_ jobban szól a ládából kijövő hang a szobában mint a mikrofonnal és egyéb dolgokkal színezett, így _én_ azt keresném ha van lehetőség rá(azaz tudok elég hangos lenni, pl. próbákon _mi_ így csináltuk)
[ Szerkesztve ]
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz terepkigyo #59458 üzenetére
Előrendelők voltunk.
Még kb. 2 hónapot kell várni, mire rendes kereskedelmi forgalomba kerül. Nyilván, magasabb áron is, mint az előrendelőknek, lehetett ugyanis special upgrade árat kapni azoknak, akik Spark 40-et is vettek.
A Hendrixes erősítő fizetős benne. Vagy Hendrix-csomag. Más semmi ilyet nem láttam, csak azt.
[ Szerkesztve ]
-
terepkigyo
csendes tag
Sziasztok,
Ti honnan jutottatok hozzá ehhez a Spark 2-höz? Egészen kedvet kaptam egy ilyenhez, viszont thomannál 7-9hét a szállítás, a muzikernél pedig "majd egyszer érkezik". Alapvetően ráér a dolog, mert sok éve egy peavey rage 158-cal meg ritkán egy-két pedállal prüntyögök, de most megindult a vezérhangya, és záros határidőn belül szeretnék úgy szólni mint Hendrix '67-ben Montereyben.
"A hangerő, életforma!"
-
arnyekxxx
veterán
válasz Alexios #59453 üzenetére
szerintem mindenki aki pl Slash szandját akarja magának az azt keresi amit pl az AFD-n hallott, hiszen azt ismeri, nem azt ami kijött a ládájából a felvétel alatt, merthogy utóbbit nem is hallotta pár emberen kívül senki a világon.
De simán csak koncerten a zenész sem hallja a színpad nagy részén a saját erősítőjét, csak azt ami visszajön a kontrollból (itt most értelemszerűen nem a 20db bekapcsolt fullstack előtt játszó kivételre gondolok hanem a maradék 99.99999%-ra)
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz Ba cy lus #59454 üzenetére
Nyilván, egy ekkora doboztól nem várhatjuk ugyanazt, mint egy gitárládától.
De összességében azt gondolom, hogy amit a Spark (2) nyújt, az egy kezdő számára talán a legjobb vétel, ha backing trackre akar gyakorolni, szeretne loopert, baszakodás nélkül gyorsan és könnyen a kedvencei hangzásvilágát szeretné otthon modellezni, arra hibátlan.
Arról nem beszélve, hogy van rajta smart jam, igaz, én azt nem használtam, mert nem elég hozzá a tudásom, de akinek van az is, az marha jól tud azokkal is gyakorolni.
Arról nem beszélve, hogy van, aki évekig keres egy bizonyos hangzást, kipróbál mindent, aztán vagy sikerül neki vagy nem. Itt meg az AI-nak megmondom, hogy Prince: Purple Rain, és már dobja is ki a preset javaslatokat.
Nem kell olvasgatnom utána, hogy mi is kell hozzá, milyen pedál, milyen fej, mlyen treble és gain szint, hanem gombnyomásra ott van egy otthoni usernek elfogadható szinten.
Best buy.
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz lacibattya #59452 üzenetére
Részben nekem ez volt a bajom vele. Baromi bénán szóltak rajta a backing trackek, a Sparkon sokkal jobban szól. Arról nem beszélve, hogy kábellel kellett a géphez kötni, Sparkon meg kimegy rá BT-on simán.
-
Ba cy lus
addikt
válasz Ctrl+Alt~Del #59451 üzenetére
Köztes megoldás. Arányaiban több a mély, de nem megy mélyebbre. A Blackstar is 2 db 3"-es hangszóróval nyomul egyes kombóiban ahelyett, hogy beletenne egyetlen 8-ast, 10-est. Gondolom, így olcsóbb, dehát kár értük.
[ Szerkesztve ]
-
Alexios
veterán
válasz lacibattya #59452 üzenetére
A katanában rendes 12" gitár hangszóró van, míg a sparkban nem, ott full range, lényegében "hifi" hangszórók. Bármilyen felvételt hallgatsz nem fog ugyanúgy szólni mint ha gitárládáról menne, mert ahhoz hogy rögzítsék eleve kell egy mikrofon többek között, ami már színezi a hangot.
Ezért mondják azt hogy a különböző frfr hangszórókon modellezőkkel játszó gitárok nem úgy szólnak mint egy rendes ládánál, hanem mintha egy felvételről szólna, ugyanis a ládaszimulációk(impulse responseok) a mikrofon hangját is tartalmazzák(valamivel mégiscsak fel kell venni), sőt még azon belül hogy hova rakod a mikrofont, milyen távolra, közelre, stb mind lényeges dolgok.
Szóval ha azt akarod hogy úgy szóljon mintha felvételen akkor lehet jobban jársz az utóbbival, bár én nem találkoztam olyannal aki direkt ezt a hangot kereste volna a "nyers" gitárhanghoz képest[ Szerkesztve ]
-
lacibattya
csendes tag
A lényeg ha a katanába dugom a telót/pécét,akármit és zenére játszom furcsán "kiszól"a gitárhangom akármilyen presetet használok.Még akkor is ha az amperót eléteszem és csak végfoknak meg ládának használom.A hangszóró a ludas?Fejhallgatóval nem ilyen,akkor nekem a hangszóró nem jön be?Úgy jártam mint ctrlalt cserélnem kéne.
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz lacibattya #59449 üzenetére
Egy ládában mondjuk 12-es membrán van, itt meg 4-es, de kettő.
-
Alexios
veterán
válasz lacibattya #59446 üzenetére
A katana is egy multi amúgy, csak ott rendes ládával
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
Én a Katana+Spark kombó mellett a Katanát szinte soha nem használtam. Valahogy nem tudtam megszeretni. Egyrészt, sokkal kevesebb preset is van hozzá, mint a Sparkhoz, másrészt a hangja se tetszett annyira. De lehet, nem adtam neki elég esélyt.
-
X2N
őstag
Multieffekt erősítő, cab szimulációval+végfok+FRFR láda.
-
lacibattya
csendes tag
Most akkor a spark az egy multi aktív hangfallal egybeépítve?Cseréljem le a katanát?Mert most próbáltam az amperót a füles kimeneten a szaros géniusz 1250-es pc hangfalammal és jobban tetszik a hangja mint a katanának.
-
Ba cy lus
addikt
Végre volt egy kis időm kísérletezni. Kiszedtem a ládám középső hátfalelemét, hogy félnyitott legyen. Kipróbáltam Origin 20-szal, DSL1HR-rel tisztán és torzítással is, a konklúzió ugyanaz: olyan, mintha a nagy láda és hangszóró sokkal kisebbé vált volna, felborult a balansz. Ment is vissza a helyére a deszka.
[ Szerkesztve ]
-
chaosmonger
tag
válasz Ctrl+Alt~Del #59443 üzenetére
Nem hibás nyugi, a régi egyenetlen, fél hangerőnél már szól mint az állat, de onnan maxig már alig hangosodik. Ezt most kivasalták.
De mind a kettő tökéletesen használható gond nélkül. -
-
Ba cy lus
addikt
válasz Ctrl+Alt~Del #59441 üzenetére
Változtathatták akár a potit is: lehet egyik lineáris, másik logaritmikus, szóval maximumon kellene megnézni. Ezt is megteheted a szomszédok háborgatása nélkül is, pl. a gitáron vissza tudod venni a hangerőt.
Másik, hogy lehet, hogy a hangszórót cserélték, és az érzéketlenebb. A kérdés az, hogy otthonra elég-e neked így. Ha igen, akkor igazából lényegtelen, pláne hogy a hangminőséget jobbnak érzed.
[ Szerkesztve ]
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
No, én meg is mértem a különbséget. Az első az új Spark, a második a régi.
15 decibel különbség átlagban, az brutál sok. Mondom, élőben kétszer olyan hangosnak tűnik legalább a régi, mint az új, 9-9 órás outputtal és masterrel.W | W | H | W | W | W | H
-
Moleman
addikt
válasz AndyN84 #59438 üzenetére
Ha a használtak között is nézelődnél, ajánlom a Samick akusztikokat, néha nevetségesen olcsón lehet kapni nagyon jó tömörfedlapos gitárokat. Nekem egy OM-8 van, egy barátomnak D7CE, simán 150+ ezres Yamaha minőség, harmad-negyed áron. A régi Ibanezek is elég jók, ha találsz olcsón, legalábbis engem meggyőzött a '99-es AW100.
Igaz, már vagy 8 éve nem nagyon nézelődtem, de ha új gitár, azok közül nekem a Sigma jött be a legjobban (én végül egy SDR-28H-t vettem annak idején), bár a Dowinát nem próbáltam, azokat is dícsérik.
[ Szerkesztve ]
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
-
AndyN84
lelkes újonc
válasz Goose-T #59435 üzenetére
Köszi. Annyira nem vonzott soha a "sima" gitár, inkább elektromos vonalon vásárolgatok. Viszont most úgy vagyok vele, elkapott ez a tábortűz hangulat, ahhoz viszont az kellene. Lehet lassan terítékre kerül.
Ha már ennyire Spark téma , nekem is megjött a Spark 2 Nagyon rendben van, az elődjére se mondhatok rosszakat, de most már tényleg mindent ad, amire szükségem volt. Még a power bank felfogatást kell ennél is kiokoskodnom, és kész is vagyok vele.
-
consono
nagyúr
Egyetértek, nem véletlenül "reklámozzuk" többen is a Sparkot itt, mert tényleg könnyű vele. Beledugod a kanócot, a másik végét meg a gitárba és megvagy Van jobb, okosabb, hangosabb, olcsóbb? Persze. De kényelmesebb, meg ami egyben minden előbbit tudna, nem nagyon ...
-
Goose-T
veterán
válasz AndyN84 #59434 üzenetére
Én kb. öt éve játszottam egy ilyesmi gitáron egy hangszerkiállításon, csak az Yamaha volt. Már az is hangszórós, beépített effektes akusztikus gitár volt. Akkor ennyit a nagy áttörésről meg új korszakról.
Eladó gitárok: https://tinyurl.com/yc7pawkr *** Rockbandám: https://fb.me/scharlotterhodes *** Gitárelektronikai műhelyem: https://www.fb.me/goosetgitar
-
AndyN84
lelkes újonc
válasz Moleman #59432 üzenetére
Köszi, ez az. Meg is lestem, érdekes, 3 éve nagyon nagy reklámja volt, hogy gitárok új korszaka, és azóta semmi.
Hangfal van benne, így szerintem nem nyújtana többet , mint pl az itt említett spark amp gitárral. Sőt, spark esetében még ott a bőséges kínálat. Viszont köszi szépen még egyszer a gyors infot. -
dl650
tag
Én is beléptem a Sparkosok klubbjába. Igaz nem az új kettes hanem "csak" egy használt 40-es. . Sokkal kényelmesebb mint a számítógépen akármelyik program. Gyors és mindig kéznél van. Rengeteg hangzás érhető el és már itt az új AI is az appon. Kis hangerőn is jó és fülesen is brutál. Kezdőként is nagyon ajánlom a szintén kezdőknek. Rengeteg lehetőség van benne. Kezdőként inkább ezt ajánlom mint egy számítógépes programot. Itt szinte semmit sem kell állítgatni hanem csak játszani. A letöltött hangzások is tök jók.
-
AndyN84
lelkes újonc
Sziasztok, ezt a gitárt felismeri valaki: [link] Érdekes koncepció ez a akusztikus + looper gitár, és a hangzása is nagyon rendben van.
-
chaosmonger
tag
válasz Ctrl+Alt~Del #59428 üzenetére
De el lehet. Válaszoltam privátban
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz chaosmonger #59426 üzenetére
Akkor rosszul emlekeztem, sry.
Az appbol mar nem is lehet elmenteni a presetet? Akkor azert ad nekem arra hibauzit.W | W | H | W | W | W | H
-
consono
nagyúr
válasz Ctrl+Alt~Del #59424 üzenetére
Neked is jó muzsikálást az új cuccon!
-
chaosmonger
tag
válasz Ctrl+Alt~Del #59424 üzenetére
'Szintén zenész.'
Ez egy kicsit szerénytelen volt ebben a topicban .
Szerintem erről mi nem beszéltünk, én még a Live-ra mondtam hogy azt kihagyom.
Ez a bejelentés óta tervben van hogy váltok rá, az 'upgrade ár'-ra meg ÁFA és szállítási díj nélkül meg nem lehetett nemet mondani.Majd megnézem holnap a hangerőt, de azt megfigyeltem a réginél, hogy nem lineárisan emelkedett a hangerő, a volume gomb 50%-os állása felett már csak kb 20%-ot hangosodott, lehet hogy ezt egyenesítették ki valamennyire.
Én azt vettem észre, hogy a presetek most már tekerőgombra kerültek és a benyomással lehet menteni ill. váltani az A és B bank között, nos nekem eléggé izomból kell megnyomni a gombot hogy bevegye. Mondjuk nincs nagy jelentősége mert úgyis az applikációból, vagy a lábkapcsolóval fogom váltani.Akkut vettél hozzá?
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz chaosmonger #59422 üzenetére
Szintén zenész.
Első két benyomás:Hangminőség lényegesen javult, már nincs az az enyhe dobozos, basszus orientált hang. Fényesebb, élesebb, tónusosabb hangja van.
Ugyanolyan hangerő eléréséhez az új dobozt nagyobb output-ra kell kapcsolni. Azaz, azonos master és output állás mellett a régi Spark szerintem lényegesen hangosabb.
Nézd majd meg légyszi, nálad így van-e.
Amúgy azt mondtad, kihagyod. :-D
-
consono
nagyúr
válasz chaosmonger #59422 üzenetére
Yey! Jó muzsikálást!
-
chaosmonger
tag
Jóska, levelet hozott a posta.
-
Ba cy lus
addikt
Mióta ezt a zárt 2x12-es ládám van - ami jelenleg a DSL-eimnek csak egy nagy 1x12-es a 16 ohm kimenet miatt -, a kis DSL1 nekem megint jobban tetszik a DSL5-nél (ugyanígy a ládára kötve). Kevesebb watt, mégis ez szól nagyobbat: vastagabb, old-schoolabb Marshall-hang, és a dinamika, érintésérzékenység is határozottan jobb. Nem éri ugyan el ez sem utóbbi kettőben az Origin 20 szintjét, de jóval inkább abba az irányba mutat. Ráadásul, ha a DSL5 kombót adom el, több hely szabadul fel, a DSL1 jól megvan a Roland Cube 15x-em tetején, nem igényel plusz alapterületet.
Egyébként volt egy időszak, amikor azt hittem, feltekerve a DSL5 jobban bejön, de ehhez kellett a gagyi minőségű csillapító is. Most már tudom, hogy nem a DSL5 végfokának a kihajtása vitte kedvezőbb irányba a hangját, hanem egyszerűen a nagyobb mértékű csillapítás még inkább lenyeste a magasakat, amiatt lett vastagabb úgy a hangja.
-
Goose-T
veterán
válasz Blindmouse_ #59416 üzenetére
Nem akarom szétvésni, eladásra lesz.
-
Goose-T
veterán
válasz Blindmouse_ #59414 üzenetére
Hát ha vesz magának Schallert, akkor átveszem a Specialt.
-
Goose-T
veterán
Valakinek nincs véletlenül elfekvőben egy Floyd Rose Special tremolója? Most csereberéltem egy gityót erre a Fender HSS stratra, amiben gyárilag Special volt, de a gazdája kicserélte egy Schallerre, viszont azt át kellett neki raknom abba a gityóba, amire elcserélte velem. Az a tremoló, ami megmaradt, az meg pont nem jó ebbe, kb. fél milliméterrel hosszabb az alaplapja a kelleténél.
Ha valaki lecserélné a Floyd Specialjét egy Schallerre, akkor segítenék átszerelni és meg is venném a Specialt.Szerk.: hogy teljes legyen a kép, ezt a gityót cseréltem a Fenderre, ebbe került a Schaller és ennek a régi tremolója nem jó a Fenderbe sajnos:
[ Szerkesztve ]
-
arnyekxxx
veterán
válasz Blindmouse_ #59411 üzenetére
Oh, a triál és a csiszolt Boy elektromos gitárhúr. Néha volt talán Shadow nevű igazi villanygitárhúr náluk, az örömünnepek számított
Régen minden jobb volt -
Blindmouse_
aktív tag
válasz arnyekxxx #59410 üzenetére
Én szeretem ha könnyen nyújtok.. fhú, erről eszembejut anno amikor a Triálba jártunk a G-B-E húrok helyett megfelelő méretű citerahúrokat venni. egyrészt puha volt mint az olvadt vaj, másrészt egy citerahúrból kijött 3-4 teljes méretű gitárhúr, és került ilyen hetven forintokba darabja talán?
-
arnyekxxx
veterán
válasz Blindmouse_ #59400 üzenetére
Malmsteen megoldja
szerk látom közben előkerült a neve. Valami egyedi húrösszeállítást használ hogy pont egyformán legyen minden húr feszes.
[ Szerkesztve ]
-
X2N
őstag
válasz Blindmouse_ #59407 üzenetére
De, pontosan értjük. Nem árt ha hasonló húrkészletet használsz skalpolt nyakkal mint Yngwie és akkor a húrok feszessége is közel állandó lesz elkerülve ezzel a lefogásból eredő elhangolódást. Én nem használtam még ilyen nyakat, érdekes lehet. 8 húroson is már kicsit flat-ra hangolok mert erősebben kell lefogni a vastag húrokat hogy ne csörögjön, így lesz pontos.
[ Szerkesztve ]
-
Blindmouse_
aktív tag
válasz Ctrl+Alt~Del #59404 üzenetére
Tényleg nem értitek?
Szólózáskor pont jó, mert sokkal könnyebben nyújtasz, mert nem akadályozza az ujjacskád a fogólap.. ott ha nyújtáskor befelé is nyomod a húrt az senkit nem érdekel.. a megfelelő hangig nyújtod fel, kész.. de amikor le kell fogni mittudomén egy hármashangzatot, akkor nem egyforma gyengéden fogsz rámarkolni a nyak elejére minden ujjaddal, főleg ha barrét fogsz 6 húron át.. vagy olyankor mondjuk amit én is csinálok néha.. hogy alaphang+kvint+oktáv (power chord) és a kvintet, oktávot megvibratózom miközben az alaphang ott marad.. na kikagylózott nyaknál ott elég könnyű elhúzni az alaphangot is... pont ezért jó a nyak végén otthagyni a húst.. és mittudomén, hetes fekvéstől a G-B-E húrok alatt elkezdeni, oktáv felett, meg teljes szélességben..
Szóval elég sok hibázási lehetőség van..
-
Goose-T
veterán
válasz Blindmouse_ #59401 üzenetére
Hol írtam ilyet?
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz Blindmouse_ #59403 üzenetére
Nyújtáskor ugyanúgy off tune lesz a húr, ha nagyon nyomod, nem? Az nem számít szólózásnál?
-
Blindmouse_
aktív tag
Nem azt mondom hogy nem lehet elhúzni, de sokkal nagyobb erő kell az elhúzáshoz, mintha ki van kagylóz.... faszom.. próbáljátok ki, aztán meglátjátok, nekem volt alkalmam kipróbálni anno.. tényleg nem volt jó hogy mindig figyelni kellett hogy jaj csak nehogy erősebben fogjak le egy hangot főleg amikor hirtelen kell elkapnod egy négyeshangzatot...
Szólózni viszont kurvajó a full kikagylózott nyakon.
-
X2N
őstag
válasz Blindmouse_ #59400 üzenetére
Én elhúzom neked, még úgy is hogy nincs kimélyítve a fogólap. Tényleg nem kell erővel lefogni a húrokat a fogólapra.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HP 630 laptop (15,6/i3-G2/4GB/500HDD/Magyar/Windows7)
- GAMER Ryzen 5 3600 / RX 6600 XT 8GB / 16GB DDR4 / 512GB NVME / Beszámítás / Garancia
- Dell Latitude 3490 laptop (14/i3-G7/8GB/128SSD/AkkuX)
- Meta Quest 3 128gb +kiegészítők! (Garanciális)
- Volkswagen Passat Variant 2.0 TDI DSG LED facelift, új vezérlés, sérülésmentes
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest