Hirdetés
- Lalikiraly: Kinek milyen setupja van?
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonnyolcadik rész - Az újrakezdés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- bambano: Bambanő háza tája
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
-
LOGOUT
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Goose-T
veterán
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Csak próbálok exkluzív hírekkel szolgálni a PH! gitáros közösségének.
-
Goose-T
veterán
válasz
Goose-T
üzenetére
Minek vennék? Már van egy Ampero II Stage-em, vettem hozzá pedalboardot és expression pedált is, és ezen legalább vannak külön bankváltó gombok. Azt nem szeretem ezekben a mostanában elterjedt 4 taposógomb + 1 pedál felállású multieffektekben, hogy egyszerre két gombra lépve lehet csak bankot váltani velük. Próbán és koncerten is szívtam úgy a DNAfx GiT Pro-val, hogy csak presetet akartam váltani, de véletlenül két gombra nyomtam, és bankot váltott. Elég idegesítő koncert közben, hogy figyeljek arra, amit játszok, és közben megpróbáljam visszaállítani az egészet oda, ahova eredetileg akartam. Szóval kösz, de kösz nem.

-
Goose-T
veterán
válasz
Goose-T
üzenetére
Van már ára is az Ampero II-nek, 100 dollárral olcsóbb, mint az Ampero II Stage. Továbbra is úgy tűnik, hogy 230 körül lesz itthon.
-
Goose-T
veterán
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
De az még első generációs. Abban a generációban van az Ampero, Ampero One és az Ampero Mini. A második pedig Ampero II Stage, Ampero II Stomp és Ampero II.
-
Goose-T
veterán
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Én egészen pontosan egy Ampero II Stage-et vettem, ami pedig most megjelent, az a sima Ampero II, ami eddig nem volt. Kevesebb gomb van rajta, de van rajta expression pedál. Ezt meg néhány apróságot leszámítva szerintem tök ugyanaz.
-
X2N
őstag
válasz
Ba cy lus
üzenetére
Szerintem azért mert egy primitív ellenállás mixer-el van a két két erősítő fokozat összemixelve, szóval ha lehúzod a másik csatorna volume potméterét az kihatással lesz a hangra mert a másik csatorna kimenetét is lehúzza a földre még ha ott van a 470K-s ellenállás is. A másik dolog hogy amikor jumpereled a két erősítő fokozatot az erősítés is megnövekszik, bemenő impedanciája lecsökken a felére, ahogy a zaj is, ez hallható lesz hangban is. Matchless erősítőknél van hasonló bemenő erősítő fokozat ahol párhuzamosítva van a bemenő erősítő fokozat..

Ha így nézzük 3 féle hangzást tud a plexi, Normal, Bright, Jumperelt, és még lehetne bele tenni egy kaszkádolt hi-gain módot(JCM800) -
Ba cy lus
addikt
Ha már megint csövezünk, volna egy kérdésem a plexik lelki világában jártasabbaktól: ha a gitár be van dugva a high treble high lukba, és össze van dugva a high treble low bemenet a normal high bemenettel (tehát a szokványos jumperelés), és a Normal volume 0-n áll, az miért nem ugyanaz, mintha mindennemű jumperelés nélkül használom csak a high treble high bemenetet? Előbbi esetben határozottan hallható a normal csatorna "sötétítő" hatása a 0-ra állított normal volume/loudness ellenére, és mintha halkabb is lenne valamelyest úgy.
-
X2N
őstag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Be se kapcsoltam a csöves erősítőt 2 hónapja.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
X2N
őstag
válasz
Goose-T
üzenetére
Újonnan nem is venném meg én se. Viszont kipróbálnám. De nem biztos hogy kellene, Fractal talán jobb lenne de ott nincs érintőképernyő stb.
Ctrl+Alt~Del. Nem nagyon kellene semmi, ami van azt sem aknáztam még ki 100%-ban. Gitár-t kellene most eladni 1-2 darabot, abból venni egy jó basszus ládát, esetleg basszusgitárt, hogy az is legyen. -
Goose-T
veterán
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Vettem, nagyon jó vétel volt, abszolút nem bántam meg. Én 205 ezerért vettem alig használtan, de tegnap vagy tegnapelőtt hirdetett valaki GS-en 180-ért egyet, de már el is vitték, nincs fent már a hirdetés. Ezen mondjuk nem csodálkozom, marha jó vétel lehetett valakinek annyiért.
Feldobtam most pár cuccot Marketplace-re hosszú idő után, tisztítom kicsit a gitárportfólióm, kell a hely a jobb gityóknak. Hát, újabb elemekkel bővült a tiltólistám.
Általában ha felteszek valamit oda, és percekene belül jelentkeznek rá, azok szinte mindig csalók. Elég a profilra rátekintenem, vagy amit ír, nem is elegyedek vele beszédbe, rögtön megy a kickban. -
Blindmouse_
senior tag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Én mondjuk most behúznék belőle egy SLX DX-et.

-
Moleman
addikt
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Az osztrák Billában pont akciós a Puntigamer, 40 tálca kijön belőle.
-
Goose-T
veterán
Megjelent a Hotone Ampero II sorozat hiányzó láncszeme. Árat még nem láttam, de valószínűleg a Stomp és a Stage között lesz félúton, 230 ezer körül.

-
válasz
Blindmouse_
üzenetére
Nylon húroknak szebb a hangjuk
Ízlések és pofonok. -
arnyekxxx
veterán
válasz
Blindmouse_
üzenetére
Az nekem olyan mint egy singlecoil elektromos kényelmetlen testtel és nem tud torzítást.
-
trexgumi
csendes tag
válasz
Blindmouse_
üzenetére
Akkor ezek szerint én ältaläban "egyszerübb " kapcsoläsokat lättam. ( egyetlen egyszer volt,hogy tekergetett egy kicsi potit. ) Pl. az enyémben sincs ällitäsi lehetöség. ( 2061 klon). jó az íräs, köszi,h. kibänyäsztad.
-
arnyekxxx
veterán
válasz
Blindmouse_
üzenetére
Lányom most kezdett el klasszikusgitárt tanulni, vettem neki egy nylonhúros szemetet és annyira szórakoztató ezen játszani, hogy nagyon (kb 30 éve volt ilyen először és utoljára a kezemben centis húrmagassággal, az valami szörnyű volt)
első nap ahogy magával vitte a suliba elhíreskedni vele, a folyosón fellökték a letámasztott gitárt és letört a feje, megvolt életem első fejvisszaragasztása is.
-
doc
nagyúr
válasz
consono
üzenetére
Az érdemeit nem akarom elvitatni, egy ország tanult tőlük gitározni, de komoly gitar könyv helyett inkább középiskolai poénbol legyártott fanzin hangulata van
Sok hasznos info van benne, de manapság a videós formátummal nehezen tud versenyezni a nyomtatott tankönyv.A daloskönyvek viszont (ha valaki ilyesmi zenét szeretne jatszani) nagyon jók mondjuk egy táborhoz vagy szerenadhoz.
-
törölt tag
válasz
consono
üzenetére
Én is akkor kezdtem. VIcces, hogy az akkori "nagy emberek" nem akarták engedélyezni a kiadását, mert nem a klasszikus metódust követi (nameg konkurencia volt...)
Egyébként amit igazán tanítani akartak, az a 3-finger picking (Travis-picking), csak odáig kevesen jutottak a könyvben
Ja és azt jellemzően fémhúros (folk, western - ki hogy nevezi) gitáron szokták játszani. -
Moleman
addikt
válasz
Blindmouse_
üzenetére
+1, kvintelős zúzás közben én is sokszor belefogom a teljes barrés dúrt/mollt, ha olyanom van. Ha Hendrixnek szabad volt fullba tolni az akkordokat a fuzzface-be, akkor nekünk is szabad.

#59856 Vampyr
Én is abból tanultam 20+ éve, az alapokat elsajátítani jó volt, de mióta van "normális" internet, sokkal minőségibb tananyagok érhetők el ingyen.
Főleg ha tudsz külföldiül.
-
törölt tag
válasz
Blindmouse_
üzenetére
Mesélj, milyen traumát okozott " a musztidobay féle nylonhúros szemétre optimalizált iskolája"? Volt a kezedben, vagy megnézted a videóikat? Vagy csak menőzöl és ezért szidod?
Komolyan meglepődnél szerintem, hogy sok zenész honnan indult, mit és honnan tanult és mivel futott be. -
Blindmouse_
senior tag
Azért nem kell bemagolni a musztidobay féle nylonhúros szemétre optimalizált iskoláját.

De amúgy tényleg, zúzhatok akármilyen metált, rengeteg eset van amikor sima kvint helyett, inkább bevágom az akkordot, jellemzően G-D alaphangok esetében simán odavágom a dúr akkordot ha a hangnem engedi. vagy a "C add 9"-est

-
Ba cy lus
addikt
válasz
Blindmouse_
üzenetére
Az oktáv csak opcionális.
-
FockeWulf
tag
Fontosabb a fel vagy leszállított terc és az alaphang közti távolság a fülnek, mint a kvint és a módosított terc közti hangköz. Mint te is írtad a sus akkordoknál is a tercet szállítgatod fel/le, tehát ugyanúgy mint a "normál" akkordoknál, az alaphang-terc (akár módosított) a legfontosabb.
-
dl650
tag
Hát úgy látom, hogy nem úszom meg az akkordokat. Akkor annak is nekifekszek majd egy kicsit. Végül is hátha el tudok majd játszani valamit az unokámnak
, bár neki még a metál is tetszik. -
-
Ba cy lus
addikt
Power chord a kvint.
-
FockeWulf
tag
válasz
consono
üzenetére
Nem csak a jazz szereti, hanem a blues, blues-rock is...de valójában nem stílus függő ez, szinte mindenhol lehet találkozni a modern zenében ezzel. A kvint mint egy adott alaphang hangköze nem egy fontos hang harmóniában játszva. Nyugodta kihagyható, nem igazán számít. Egy akkordban a legfontosabb hang a terc, persze az alaphang után.
-
-
FockeWulf
tag
válasz
chaosmonger
üzenetére
Nem, a kvintek nem akkordok. Egy akkordban legalább 3 hangnak kell szerepelni (alaphang-terc-kvint). Az egész zene alapja valójában ez, a terc-építkezés.
-
Alexios
veterán
Azért ehhez hozzátenném hogy az alap cowboy akkordok nem egy nagy truváj, mindenki meg tudja tanulni, aztán ha az E/Em, A/Am megvan, akkor jöhetnek ezek barré változatai és innentől konkrétan bármit el lehet játszani, nem kell feltétlen jazz irányába mozdulni überkomplikált akkordokkal
-
chaosmonger
tag
A kvintek meg akkordok, szóval bezárult a kör.
A kérdés helyesen úgy hangzik szerintem, hogy kell-e ismernem az összes akkordot, hogy metált tudjak játszani? A válasz nyilvánvalóan az hogy nem, de minél többet ismersz annál jobb leszel és annál több mindent tudsz eljátszani. -
Blindmouse_
senior tag
válasz
Blindmouse_
üzenetére
De hogy rendesen metálba menjünk.. tulajdonképp nincs is kvintelgetés a dalban.. az eleje pl csupa hármashangzat..
-
Blindmouse_
senior tag
-
FockeWulf
tag
Szerintem a te utad is járható eleinte, de én ezt senkinek sem tanácsolnám. Egy alapvetően akkord/kísérő és csak másodsorban szólóhangszer esetében az alap akkordfogások az alapja mindennek (a szólóknak is, igen). Ez kb olyan minthaaz ABC első 15 betűjét nem szeretnéd megtanulni, mert az nem tetszik, csak a maradék betűket tanulod meg, és novellát meg verseket szeretnél írni. Nem fog menni.
-
arnyekxxx
veterán
Kvinttologatásra is lehet karriert építeni de a metál sem csak ebből áll, akkordok nem csak a börtönablakában vannak hanem maiden-metallica dalokban is. És az akkordok gyakorlása segít a kéztartást, ujjaidat fejleszteni.
ok, megismételtem vakegeret, ügyes, jár a kockacukor.
-
Blindmouse_
senior tag
Igen is meg nem is. szóval érthető részben, mert engem sem érdekelt SOHA a börtön ablakában, meg a háuzofrájzingszán akkormenete, meg a tábortüzes gitározósdi..
De egyrészt a metál sem kvintek, meg egyéb kettőshangzatok tologatásából áll kizárólag. elég sok van ami mondhatni tele van akkordokkal, vegyünk csak egy alap AC/DC-t.
Másrészt mit csinálsz amikor valami tiszta akkordbontásos rész van a metálban? Mert előfordul olyan is.
harmadrészt a szólók is az akkordok hangjaiból van felépítve, ergo nem haszontalan.. -
Ctrl+Alt~Del
őstag
Ha az érdekel, akkor tanuld azokat. Én amúgy pont ugyanígy voltam vele, engem sem érdekeltek ezek az akkordok, ennek ellenére a legfontosabbakat megtanultam, de nem igazán gyakoroltam, és azóta se néztem feléjük.
Pont ugyanazokat tanulgattam, tanulom, mint amiket te is írsz.
Nincs kötelező út, járj azon, ami szórakoztat.
-
doc
nagyúr
Ha a metal erdekel, akkor tanulj/jatsz metalt
Vannak direkt metalos tanfolyamok/leckek/stb kimondottan kezdoknek (pl. a Jason Stallworth-fele Metal Apprentice, de Udemyn is van tobb is).
A JS32 egy alap modell, de ha jol tudom szoktak szeretni, elso gitarnak szerintem teljesen jo lesz, a kerdes hogy be van-e allitva rendesen, ez azert baromi sokat szamit (tobbet mint a marka) -
dl650
tag
Hali! Az normális, hogy kb fél éve kezdtem gitározni és még mindig ott tartok, hogy nem érdekelnek az akkordok, a tiszta hangzású "tábortüzes" gitározás stb? Pl egy akkordot sem tanultam meg (szégyen!? ) Csak a metál riffek érdekelnek és a tudási szintemnek megfelelő nem túl nehéz dallamos "szólók", pl Accept, Maiden stb. Meg, próbálok sok ujjgyakorlatot és metálos rockos pengetési módot gyakorolni. Igazából azt sem tudom, hogy jó úton járok-e a tanulással mert csak a netről ellesett dolgokat gyakorlom. Más : Mi a vélemény a fix hidas Jackson JS 32-ről? Elég jó áron jutottam hozzá egy szép állapotú példányhoz. A hétvégén kap egy új húrkészletet és kicsit megtisztítom. Remélem nem fürödtem be vele mert állítólag régóta nem volt használva (nem tudom, hogy ez befolyásol-e valamit?) . Nem láttam rajta hibát, mindene működik, jól szól, a nyakon sem láttam semmi tekeredést, bundok nem kopottak és alacsonyan vannak a húrok is, potik nem recsegnek.
-
Ba cy lus
addikt
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Olyan anthraxos hangulata van. Az Among the living az egyik kedvenc thrash albumom.
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
Tegnap megpróbáltam összerakni pár saját riffet valami egyszerű dobalapra, ez lett belőle.
Amolyan old school metal feelingje van.
Következő lépés, hogy megpróbálok valami alapb basszustémát alátenni, na, ez érdekes lesz. Valahol el kell kezdeni.
-
Ba cy lus
addikt
Ez a Studio Vintage jó kis cucc. A legmeglepőbb tán az, hogy hídi humbuckerrel milyen durva "ős-doom" soundot tud (pedál nélkül), hát az valami brutális!
Nincs benne sok gain, de mégis.Előzetesen azt gondoltam, hogy talán lesz mellette jogosultsága az Origin 20 fejnek, de 1) a Studio Vintage legalább olyan jó blues hangzást is tud 2) a SV tisztája jobban tetszik, szebbet ki tudok hozni 3) pedál platformként sem érzem jobbnak az Origint.
Ja igen, és a "Tilt" nem helyettesíti a jumperelt hight treble és normal csatornákat. Pont ez a titka szerintem annak a fasza doom hangzásnak is.

-
Blindmouse_
senior tag
válasz
trexgumi
üzenetére
Biztos vagy benne? https://makosamp.blog.hu/2009/04/06/a_misztkus_munkapontallitas
-
trexgumi
csendes tag
válasz
Blindmouse_
üzenetére
Ok,de szerintem, az erösitö az egy végleges kapcsoläs alapjän van elkészitve....gondolom.
Neten lehet lätni,hogy rämérnek bizonyos csövek bizonyos kivezetéseire, de még soha nem ällitottak ott semmit. Csak muttattäk , hogy mittomén 324 volt de semmi több.A raszterlemezen tulnyomórészt ellenälläsok,meg kondenzätorok vannak. Nem potik. -
Vicces video (félig-meddig ontopic): Metal ripoffs
Kommentek alapján vannak bonyibb "nyúlási láncok" is, meg persze akad közte credited is. De néhány nagyon vicces (Right Said Fred, Nyan Cat és a rajzfilm békák) -
trexgumi
csendes tag
Egy csöves erösítön mit kell , lehet beállítani?
Olvasam egy hirdetést, egy hand made fejröl,és ott írták , hogy Kaosamp által beállítva.... -
Ctrl+Alt~Del
őstag
-
Ba cy lus
addikt
[link]
Mekkora amatőr dolog a Morbid Angel-t kihagyni egy ilyen listáról?!
Az Emperorról már nem is beszélve...
-
dl650
tag
válasz
Blindmouse_
üzenetére

ez jó! bigrob.
Titkon azt hittem Trujillo lesz basszeren
-
bigrob
őstag
válasz
Blindmouse_
üzenetére
Titkon azt hittem Trujillo lesz basszeren
-
Blindmouse_
senior tag
Neszórakozz, még egy majom is meg tud tanulni gitározni..
-
X2N
őstag
válasz
Moleman
üzenetére
Nem lesz rá szerintem jó, ez inkább egyszínű festésekre való amin van rendes lakk, nem csak ilyen faded "lakkozás" ahol még a a pórusa sincs kitöltve. Szerintem ha vesz színbe megfelelő fa pácot akkor lehet kicsit javítani rajta, de eltüntetni nem tudod teljesen erről a fajta felületről a hibát.
Blindmouse-Sokat segített nekem is a felirat
Másik kedvenc ez a csaj na beszélni ő se tud... -
Moleman
addikt
Színben passzoló javítófesték? Autón használtam már hasonló sérülésen, nem lett ízléstelen a végeredmény.

Új hozzászólás Aktív témák
- iPhone topik
- Milyen notebookot vegyek?
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Diablo II: Classic és Resurrected
- Kuponkunyeráló
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Facebook és Messenger
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Le Mans Ultimate
- További aktív témák...
- ASUS Rog Ally Z1 Extreme, 2027.01.12-ig gyári garanciás, hálózati töltőjével, szilikon tokkal eladó!
- HP 250 G7,15.6",i5-1035G1,8GB DDR4,256GB SSD,WIN11
- Lenovo ThinkPad T480s,FHD,14",i5-7300U,8GB DDR4,256GB SSD,WIN11,TOUCH,jó akku
- Lenovo ThinkPad T480s,FHD,14,i5-7300U,8GB DDR4,256GB SSD,WIN11,TOUCH
- Ugreen Revodok Max Thunderbolt 4, dokkoló, port többszöröző állomás
- AKCIÓ! Motorola Edge 60 Pro 5G 512GB okostelefon garanciával hibátlan működéssel
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro Max 128GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3938
- iPhone 15 Pro Max 256GB 88% (1év Garancia) - AKCIÓ
- ÚJ HP All in One 24-cr1234na PC - 24"FHD IPS - Ultra 5 125U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - Garancia
- Everycom Cubelite Ultra projektor
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Az asztalra szoktam tenni magam mellé, és kézzel nyomkodom, vagy számítógépről.

Nincs benne sok gain, de mégis.