- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése.. kontra MS/Zintel korlátozásai.(Mehetnek a levesbe)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sh4d0w: Tele a hócipőm
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 6 – Néhány egyszerű tésztaétel
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Blindmouse_ #66490 üzenetére
Tegnap néztem az RG470-et, akkor 211k volt, ma már 215k. És készletes hangszer.
Szóval...
Karácsonykor még durvább lesz gondolom.(Számítógépeknél ugyanez volt és van. Karácsonyra mindennek is fel lehet vinni az árát.)
-
válasz
Blindmouse_ #66568 üzenetére
Most már tudom, hogy az azt jelenti. Eddig nem.
Ma is tanultam valamit. -
válasz
Blindmouse_ #66564 üzenetére
Ha tudnám mit jelent az archtop.
Most megnéztem.
Akkor az archtop volt, amit kipróbáltam. Már ha azt jelenti, hogy a közepe felé kiemelkedő testű.
De ezeket honnan tudhatnám előre? -
válasz
Blindmouse_ #66557 üzenetére
Ezt olyantól kérdezed, aki nincs tisztában az egyes márkák szériával, és a hozzájuk tartozó al-elnevezesek jelentésével, I'll. minőségi szintekkel.... Még
De olvasok, tanulgatok.Na mire megírtam, lett pár plusz hozzászólás.
Mindkét régi gitárom nonlocking tremolos. Ki is ékeltem mindkettőn a hátrafelé billenést.
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
válasz
Blindmouse_ #66556 üzenetére
Amennyire nem tud gitározni elmondása szerint, nem jön meg majd a kedve. Ha meg egyszer igen, vesz egy tremolós gitárt. Annál jobb, minél nagyobb az arzenál, van erre is, arra is gitár.
-
X2N
őstag
válasz
Blindmouse_ #66538 üzenetére
A Time to Run by Phantom Blue, Shotgun Messiah - Heartbreak Blvd egész jó, utóbbiban komoly az a szóló
-
válasz
Blindmouse_ #66542 üzenetére
Csak hát 2.5 óra utazás... Az oda-vissza 5. Egy komplett nap. Elég nehezen kivitelezhető.
Tetszik is, fekete is, de Floyd Rose® Special , amit nem dicsértetek agyon (és hát nem tudom, hogy be kell-e szarni tőle, vagy sem).Még mindig rettentő sok a kérdőjel. Aztán minél többet próbálok olvasni, tájékozódni, annál nehezebb - pont mint az autóvásárlás. (Ott is másfél hónap agonizálás után született meg egy teljesen irracionális, hirtelen döntés...)
-
válasz
Blindmouse_ #66540 üzenetére
A dk2x tulaj nem válaszolt. 2 napja... szóval...
De még fent van.
Nemt'om mennyiben lenne jobb.
Vakon vagyok ebben, tapasztalat nélkül. -
X2N
őstag
válasz
Blindmouse_ #66536 üzenetére
Lehet privátba is, nem muszáj tele offolni a topikot, szerencsére nem csak metallika/iron maiden/guns létezik, vannak ennél sokkal jobb zenekarok is, csak nem lett mainstream.
Engem sok régebbi zenétől inkább az tántorít el hogy rosszul vannak keverve.Vice City összes rádióban hasonló zenék mentek, még a popzenék is zseniálisak, hiába, no 80-as évek, volt kokain bőven a stúdiókban, pörögtek a zenészek. Nem volt mindenki annyira megkeseredve mint manapság. Találni youtubon 80-as évekből orosz zenéket is minden féle stílusban, azok se semmik.
-
X2N
őstag
válasz
Blindmouse_ #66531 üzenetére
Szeretem azt a vonalat, GTA Vice City-n nőttem fel, abban voltak ilyen zenék, klasszikus.
Ha tudsz még ezekhez hasonló zenéket, oszd meg pls.David Lee Roth Yankee Rose
W.A.S.P. - Harder Faster
Whitesnake - Still of the Night
Mötley Crüe - Too Young To Fall In Love
Queensrÿche - I Don't Believe In Love
Quiet Riot - Metal Health -
X2N
őstag
válasz
Blindmouse_ #66529 üzenetére
Őket nem ismertem, Nuno-ról hallottam már mint gitáros.
-
válasz
Blindmouse_ #66506 üzenetére
93-ra tippelném
-
X2N
őstag
válasz
Blindmouse_ #66443 üzenetére
Mi értelme van a pengető dobálásnak?
Buckethead játékokat szokott adni a közönségnek -
X2N
őstag
válasz
Blindmouse_ #66425 üzenetére
Az más, te gitározni akarsz rajta, aki meg ilyet vesz a mojot/szent grált/álomgitárt/vágyálmokat kerget, vagy csak szimplán bolond, befektetésnek meg használt gitárt nem vesznek ennyiért a gyűjtők se, csak a jobb Standard-et, a használt gitár az nem befektetés itthon se már, szerintem. Akkor tényleg legyen érintetlen. US-ban sem jó ötlet már gitárokba fektetni, Phillip McKnight podcastjében vagy a The Guitologist nevű csatornán szoktak erről beszélni időnként, túl sok gyártó/gitár van már a piacon, és jó minőségű mind, nem úgy mint régen amikor csak a nagyok tudtak jó gitárokat gyártani, a többi meg átlag alatti kategória volt, még egy hangszerész is csak nehezen tudott belőle utólag használhatót készíteni.
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
válasz
Blindmouse_ #66402 üzenetére
De miért kéne ugyanolyannak lennie? Pont az a jó, hogy változatos. A kezed meg kiválóan alkalmazkodik az összes nyakprofilhoz.
-
X2N
őstag
válasz
Blindmouse_ #66406 üzenetére
Rendszerint olcsóbb SG/LP-be teszik. Aprón is szokott lenni olcsón, szeretik cserélni komolyabbra.
Modernebb a hangzása mint egy PAF-nak, több upper-midrangel. -
consono
nagyúr
válasz
Blindmouse_ #66398 üzenetére
Tényleg, Finkey, mennyit jártam oda egyetemistaként
-
Blindmouse_
senior tag
válasz
Blindmouse_ #66399 üzenetére
Tessék: 1995 japán soloist nyak..
Megnézem ugyanebből a szögből a '15-ös indonézt, és ég és föld. -
X2N
őstag
válasz
Blindmouse_ #66395 üzenetére
Már csak az ilyen életképek miatt is érdemes lemenni a boltba :D
Hadeska22-Nekem a Solar nyakillesztése annyira nem jött be mint az LTD MH-1000-é.
Érdemes ezeket is megtapogatni.Ba cy lus-Láttam múltkor egy teljes Gibson SG termékpaletta összehasonlító videót, ahol a legvégén megmutatták a Murphy Lab SG-t, ég és föld a különbség...
-
Ba cy lus
addikt
válasz
Blindmouse_ #66390 üzenetére
Én is onnan vettem, nade miért? Metal Hammerben ott volt a hirdetésük.
-
Hadeska22
aktív tag
válasz
Blindmouse_ #66358 üzenetére
Én értem, de nem lehet elvárni ugyanazt egy ilyen hatalmas hangszer disztribútortól, hogy fizikailag is legyenek jelen. Magyarországnál nagyobb piacokon sincsenek jelen, csak Németországban. Mondjuk bizom benne, hogy nem nyalogatod a gitárokat a hangszerboltban, ellenkező esetben kérlek ird le, hogy sac/kb mikor jártál melyik helyen és melyik modellt próbáltad ki
..
Én mondjuk a Te ellentéted vagyok, nem szeretek hangszerboltba menni, mert mindig van 1-2 ember aki erősitőkön állitgat és játsza ugyanazt órákig "Mi van ha most jobbra tekerem 1 mm-rel, ez biztos másképp fog szólni". Vagy a szmók on dö vótör valami nagyon béna verzióját próbálja inkább kevesebb sikerrel. Még úgy is, hogy általában kapok külön szobát (nem akarják, hogy a drága gitárt a közös szobában próbálja a vásárló) az elérhető erősitők számomra nem jók, a gitárok pedig többször vannak elhangolva mint sem ami HT-nál elmegy viszont egy FR gitárnál annyira nem előnyös.
Vlamilyen szinten értem amit irsz, viszont ha belegondolsz a soloist egy dinky++. Szóval ha a Dinky-t szeretted akkor a soloist is nagy valószinűséggel tetszeni fog.
Személy szerint úgy vagyok vele, hogy ránézek egy gitárra és vagy az "úh basszus ez de jó" jut róle eszembe vagy "meh, ezt még bottal sem piszkálnám". Nem kell külön kézbevennem, hogy tudjam, hogy ebből bezony "első látás" lesz. Ez amúgy majdnem az összes gitáromra igaz, kivéve a Cort KX 700-t. Na arról azt hittem, hogy szeretni fogom, de ha holnap jönne érte valaki, hogy megveszi (normális áron) akkor gondolkodás nélkül odaadnám, sőt még gyors varrnék hozzá valami tokot egy youtube-s gyorstalpaló után
...
-
Ba cy lus
addikt
válasz
Blindmouse_ #66371 üzenetére
Nem bírtam azt a helyet: kezdőként full kényelmetlenül éreztem magam az ottani eladóktól.
-
Goose-T
veterán
válasz
Blindmouse_ #66376 üzenetére
Amikor legutoljára jártam ott, főleg Schecterek, Epiphone-ok és Gibsonok voltak. A tulaj Fejes Tamás, a TCS dobosa, és a Schecter gyártotta a TCS gitárt is, gondolom azért a sok Schecter ott.
-
X2N
őstag
válasz
Blindmouse_ #66371 üzenetére
Már nincs régóta.
-
X2N
őstag
válasz
Blindmouse_ #66364 üzenetére
De van, az összes kis cső az.
Ez a baj, kellene most egy ECC81-is a loopba.
Nixi csöves triaxis csöves kivezérlésjelzővel odab@szna:Kell bele még luxuskondenzátor is, vissza a jövőbe
-
consono
nagyúr
válasz
Blindmouse_ #66364 üzenetére
Az menő lenne, jól nézne ki színpadon
-
válasz
Blindmouse_ #66363 üzenetére
Ha már tapicskolás: péntek délután talán esetleg eljutok Bp-re.
Melyik boltot vegyem célba, hogy kézbe vegyek gitárokat?
Jumbo hangszer, vagy a sokak által is már javasolt Gitárcentrum?Jó lenne megnézni néhány formát, mennyire illik a kezembe.
-
Moleman
addikt
válasz
Blindmouse_ #66358 üzenetére
Az ingyenes visszaküldéssel a tipitapit is megkapod, bár akkor valójában visszaélsz a webshop vendégszeretetével.
Én pl nem szeretek boltba járni, ezért mikor pár éve cipőt akartam venni, rendeltem többféle cipőből több méretet, mindet felpróbáltam, aztán egy kivételével mindet visszaküldtem.
-
Hadeska22
aktív tag
válasz
Blindmouse_ #66352 üzenetére
Őszinte leszek, nem értelek. Persze jobb lenne, ha fizikailag ott lennének.. de tényleg ennyit számit? Mármint megrendeled és ha valami gebasz van vele, vagy nem tetszik akkor visszaküldöd még csak nem is önköltségen. Egy hónapod van rá és garantálom, hogy még utána is visszaveszik.
Egyértelmű, hogy jobb lenne ha lenne valami fizikai bolt is, de bakker a világon mindenhova szállitanak. Melyik otthoni bolt szállit külföldre?
Még ha valami simi-sumi boltot hoztál volna fel megértenélek, de pont a Thomann az egyik legnormálisabb mind gyorsaságban, mind korrektségben. -
Ctrl+Alt~Del
őstag
válasz
Blindmouse_ #66349 üzenetére
Thomann már árulja, ráadásul messze a listaár alatt, ez nagyon jó ár. 650k körül kéne lennie az EUR ár alapján.
-
Redchucky
aktív tag
válasz
Blindmouse_ #66334 üzenetére
Akkor ez tényleg jó vétel volt, gratula.
-
Redchucky
aktív tag
válasz
Blindmouse_ #66328 üzenetére
Én sajnos nem értek hozzá annyira, hogy használtat vegyek és magam rendbe hozzam.
-
Redchucky
aktív tag
válasz
Blindmouse_ #66326 üzenetére
100% vagy semmi
Mondjuk nekem a legdrágább gitárom egy Fender player telecaster, azért is két hétig szégyelltem magam, bár újonnan olcsóbb volt mint használtan.
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
válasz
Blindmouse_ #66310 üzenetére
De nem kapod meg. Egy lelakott szart kaptál kb 300 euróért. Az nem ugyanaz, mint amit megveszel a boltban, ki ne találd már.
Ez a "ha akarnám megvehetném, de nem veszem meg" meg tudjuk mit jelent, az, hogy pénzkérdés valójában.
(amúgy a példád pont nagyon rossz, mert amatőr csillagász vagyok, és pontosan tudom, hogy mi az a Rayleigh-szórás...)
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
válasz
Blindmouse_ #66305 üzenetére
Akkor most kiderült végre, hogy nem kell megideologizálni a használt gitár vásárlást, ez egyszerűen pénzkérdés. Pont.
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
válasz
Blindmouse_ #66288 üzenetére
A használt, meg a lelakott igénytelen szar között óriási különbség van szerintem. Az előző tanárom 25 éves Gibsonja patika állapotban volt, volt a kezemben. Azzal jár fellépni évek óta, még sincs ilyen gatya állapotban. Se a fogólapja, se semmije.
Múlt héten a Vintage-ben lógtak sűrűn a használt gitárok, amire rápillantottam, egyik se volt ilyen állapotban. Ki se tennék, mert az igénytelenség netovábbja lenne.
Mennyire igényes lehetett az előző gazdája, hogy tíz év alatt hagyta így lerohadni ezt a gitárt?!
Az, hogy neked ez vonzó, a szíved joga, olyan is van, hogy valakinek a kövér nők tetszenek.
Pfajj.
-
X2N
őstag
válasz
Blindmouse_ #66299 üzenetére
Praktikerben vehetsz trapéz pengét és a faanyag szálirányával azonos irányban le lehet róla szedni a koszt. Aztán mehet a citromolaj. Clin ablaktisztító is elég komolyan lehozza a koszt is, én mikroszálassal takarítottam már le hasonló gitárt. Aztán mehet rá a citromolaj.
-
arnyekxxx
veterán
válasz
Blindmouse_ #66292 üzenetére
ugye emlékszel, én vagyok az aki egy sufniban faragott, obis festékkel lefestett expolrerrel koncertezik
-
Goose-T
veterán
válasz
Blindmouse_ #66288 üzenetére
Szerintem benézted arnyekxxx szarkazmusát.
-
arnyekxxx
veterán
válasz
Blindmouse_ #66276 üzenetére
Ezért nem szabad használt gitárt venni, csak újat és ha megjelennek rajta a használati nyomok akkor meg kell tőle szabadulni. Hát hogy néz már ez ki egy fotón ami a gitár legfontosabb funkciója?
-
X2N
őstag
válasz
Blindmouse_ #66281 üzenetére
NE.
-
X2N
őstag
válasz
Blindmouse_ #66279 üzenetére
Ha az nem kosz akkor pengével leszedhető az a kopás, olyan lesz mint az új.
-
X2N
őstag
válasz
Mit tudsz felhozni a mentségedre?
Legalább gitároztak rajta sokat, az látszik, akkor annyira rossz nem lehet. -
Ctrl+Alt~Del
őstag
válasz
A fogólap az ultra gatya...
-
Blindmouse_
senior tag
válasz
Blindmouse_ #66275 üzenetére
Lőttem egy normális képet, nem a félhomályos szobában...
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
válasz
Blindmouse_ #66273 üzenetére
Attól, hogy felhúroztad?
Ha 100 euróért vetted, akkor lehet, de egy 700 eurós gitárból biztos nem csináltál 1400-at ezzel.
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
válasz
Blindmouse_ #66269 üzenetére
Már mitől dupláztad volna meg az értékét? Te csak azt hiszed, hogy megdupláztad azzal, hogy letakarítottad.
-
Hadeska22
aktív tag
válasz
Blindmouse_ #66269 üzenetére
Megértelek, ha nagyon fókuszálok erre akkor engem is meg tud zavarni, de mivel soloist nyakához vagyok szokva így nem is vettem észre eleinte (szerk. 2 óra játék után, amikor jobban megneztem). Ami inkább fura volt az a nyak érzete, mert nagyon sima de fa. Ugye a MT SL2 az lakkozott, az American series meg satin. Ez valahol a kettő között van de nem rossz érzetre.
Azért remélem, hogy hozzá tudsz szokni. Meg azért gondolom az, hogy (másik) Jackson nyakakhoz vagy hozzaszokva sokat segít
-
Hadeska22
aktív tag
válasz
Blindmouse_ #66260 üzenetére
csak a lényeg hiányzik nekem abból a baltából.
a Straplock-ra gondolsz vélhetőleg -
Hadeska22
aktív tag
válasz
Blindmouse_ #66236 üzenetére
Igen én is ezért nem értem. Nem használtam ilyent, de az indonéz Soloistekkel eddig meg vagyok elégedve. A koreai jacksonok is nagyon jó minőségűek, japán és USA modellek pedig egyértelműen a csúcs. Mindenesetre muzikernél lehetett kapni japán soloistet reverse headstockkal kicsivel többért pár hónapja (50.000 volt a különbség ha jól emlékszem). Ha a kettő közül kellene választanom biztos, hogy a japán modellre tettem volna a voksom.
Számomra valahogy igy néz ki QC alapján, de aztán lehet, hogy nagyon tévedek
USA - Japán > Kórea > Indonézia > Kina - India -
Ctrl+Alt~Del
őstag
válasz
Blindmouse_ #66225 üzenetére
Szerintem az indonézek tök rendben vannak. Nekem a PRS Tremonti indonéz, és hibátlan.
-
Hadeska22
aktív tag
válasz
Pedig valamiért a proplus széria legtöbb (ha nem az összes) tagja kínából van. Nem is értem. Pedig ez nagyon szimpatikus, de ennyiért kínai gitárt biztos, hogy nem vennék. Lehet, hogy amúgy javult a QC de azért a legtöbb kínai gitárt amit láttam mindegyiknek volt hibája.
-
válasz
Blindmouse_ #66230 üzenetére
Az igen szép sztori, gratulálok!
-
X2N
őstag
válasz
Blindmouse_ #66228 üzenetére
Arra számítok hogy unalmas lesz. (a jó értelemben)
-
X2N
őstag
válasz
Nekem a kövi egy PRS lesz, már nézegetem a kínálatot.
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
válasz
Blindmouse_ #66221 üzenetére
Neked van negy tok egyforma gitarod, nem volt itt semmi vesz, hogy nem szoksz vele ossze.
-
X2N
őstag
válasz
Blindmouse_ #66221 üzenetére
Mért okozhatott volna csalódást attól hogy Indonéziában készült?
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
válasz
Blindmouse_ #66207 üzenetére
Lehet, hogy a bal kezével csinálja!
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
válasz
Blindmouse_ #66200 üzenetére
Jó lett ez nagyon!
Mondjuk nekem kicsit sok benne a manír, de még pont az emészthetőségi határon belül marad.
Látszik, hogy van gyakorlatod a hangszerrel.
-
válasz
Blindmouse_ #66207 üzenetére
Eltűnt az aláírásodból, hogy "megtehetem, flúgos vagyok..."
Úgy sokkal jobban ül ez a magyarázat.
Ááá.. megvan az aláírásod! Vissza kellett kapcsolni (#66209Goose-T a fórumbeállításokban; most már látom a tinyurl-t is a tiédben), hogy látszódjanak! Gondolom ez is elvitte a szerverhiba.
Szóval ül a magyarázat! 👍 -
FockeWulf
tag
válasz
Tök jó! Ügyesen nyomod
-
dl650
tag
válasz
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
válasz
Blindmouse_ #66194 üzenetére
Tehát h mondjuk két centírsúlyt ráragasztasz a sima tönkre, akkor ugyanott vagy vele?
-
válasz
Blindmouse_ #66166 üzenetére
Ja. E' a'. Metál. A javából. Szerintem.
(Halál előtt még a Tornado of souls szólóját kéne megtanulni...)
-
Goose-T
veterán
válasz
Blindmouse_ #66164 üzenetére
Az nem is annyira metálpickup, inkább olyan mindenes, bár elég jó metálra is. Definíció szerint hot-rodded PAF. A TB6/SH6 a metálosabb verziója a kerámiamágnessel. Itt van amúgy egy kis Blackouts és SH6 összehasonítás.
-
Goose-T
veterán
válasz
Blindmouse_ #66161 üzenetére
Olyan ez is, csak még nagyobb jelű, még kisebb zajú. Abszolút nem olyan, mint egy EMG, sokkal dinamikusabb, karakteresebb. Kb. mint egy JB vagy Duncan Distortion metálos szintre boostolva. Nem hiányolnád belőle a tipikus Seymour Duncan hangzást, sőt, igazából még fel is erősíti a karakterét az aktív elektronikája.
-
Goose-T
veterán
válasz
Blindmouse_ #66156 üzenetére
Amúgy itt egy Blackouts szett vicces áron, és még alkudni is lehet belőle. Ha nem lenne már egy szettem belőle, akkor megvenném magamnak. Lényegében félár alatt van, 122 ezer újonnan.
-
Goose-T
veterán
válasz
Blindmouse_ #66154 üzenetére
Gyárilag is TB6/SH6n szett van bennük, legalábbis az enyémben is az volt, ami ugyanaz a sorozat, mint a tiéd (Pro Series Soloist). Mivel volt itthon egy fölösleges Blackouts szettem, ezért belepattintottam azt. Ettől még a TB6 is fasza pickup, olyat is használok az EVH Wolfgangomban. Nagyon pöpec kis hangszerek ezek a Pro SL2-k, X2N-nek is ez tetszett a legjobban, amikor kipróbálta a gityóimat.
-
Goose-T
veterán
válasz
Blindmouse_ #66147 üzenetére
Csak azért nagyobb a jele, mert nyaknál van, ott mindig nagyobb a jel a húrok nagyobb kilengése miatt. Egyébként a 8,5 kOhmmal az a Gibson is csak egy PAF jellegű pickup, sokat ne várj tőle bridge pozícióban.
-
X2N
őstag
válasz
Blindmouse_ #66147 üzenetére
Igen úgy lenne az igazi.
-
Moleman
addikt
válasz
Blindmouse_ #66134 üzenetére
Simán lehet, én végül nem léptem meg, de mikor 10+ éve mini humbuckert terveztem tenni a Squier stratom hídjához, a tesztek alapján nyaki Little '59-re esett a választásom.
-
Goose-T
veterán
válasz
Blindmouse_ #66143 üzenetére
Egy ötlet, pont most csináltam egy ilyen tuningot az egyik barátomnak, aki szintén úgy szereti a potikat, ahogy te: a volume poti régi helyére betettem egy killswitchet. A legolcsóbb gitáreffekt.
Amúgy ez egy Vorson gitár, ami flokkolva lett, nagyon vicces így. Csak gyakorlásra használja, tettem bele Fleor pickupokat és pont volt itthon egy fölösleges satus kulcskészletem, azt is rádobtam. A killswitchet később kicseréltem egy laposabb fazonú feketére, mert azt mondta, így is zavarja a pengetésben, de arról nem készült már kép.
-
Goose-T
veterán
válasz
Blindmouse_ #66140 üzenetére
Akkor mostantól szólnia kell rendesen. Azt próbáld még meg, hogy beledugsz egy kábelt a gitárba, és a kábel másik végén leméred a dugó két pólusa közti ellenállást. Feltekert hangerőpoti mellett a két szélső állásban a bridge és a neck pickupok ellenállását kell mérned, középen pedig 3-4 kOhm körülit. Ha így van, akkor megjavult. Vagy rögtön rákötheted cuccra is, ha nem akarsz mérni.
-
Goose-T
veterán
válasz
Blindmouse_ #66136 üzenetére
Szerintem nem kell ezen semmit forrasztani ránézésre. Az lehet a baj, hogy a kapcsoló el van fordulva, és az érintkezői hozzáérnek a vezetőképes árnyékoló festékkel kifestett üreg falához, így letestelnek. Kicsit lazítsd meg kívülről a kapcsoló anyáját, fordítsd el 90 fokkal, és simán lehet, hogy megjavul.
-
X2N
őstag
válasz
Blindmouse_ #66136 üzenetére
Teljesen jó, Gibson potméterek, csak újra kellene vezetékezni normálisan és legalább a Jack felől árnyékolt vezetéket használni
Igen ott többet kellene mérjél mint 0.84Kohm, forraszt ki azt a pickupot és mérd meg úgy is.
-
Goose-T
veterán
válasz
Blindmouse_ #66133 üzenetére
Az is lehet, akkor az még nem négy vezetékes, hanem oldschool, nem felezhető. A "harisnya" és a belső szál között kell akkor mérni, túl sok variáció nincs.
-
X2N
őstag
válasz
Blindmouse_ #66129 üzenetére
Norht Start és a South Start vezetéket kell megkeresni, ezek között lesz a legnagyobb ellenállás.Goose-T-Ja akkor cserélve volt mindkettő hangszedő
Érdekes választás JB Jazz-t hídba tenni.
-
Goose-T
veterán
válasz
Blindmouse_ #66129 üzenetére
A fekete és a zöld szálat kell mérned. A fehér és a piros szál valószínűleg össze van forrasztva és le van ragasztva, azzal lehetne felezni, de nem hiszem, hogy bekötötték.
-
X2N
őstag
válasz
Blindmouse_ #66125 üzenetére
Ha van multimétered megmérheted a híd hangszedőt, 16.9kOhm-nak kellene lennie ha az eredeti.
-
Goose-T
veterán
válasz
Blindmouse_ #66125 üzenetére
Hozd el hozzám, seperc alatt dobok bele új elektronikát.
Szerk.: gondolom akkor ilyen akar lenni.
-
X2N
őstag
válasz
Blindmouse_ #66123 üzenetére
Igen. Egyébként is érdemes lenne meghallgatni, nem rögtön lecserélni
-
X2N
őstag
válasz
Blindmouse_ #66118 üzenetére
Ez gyárilag ilyen hogy a hangolókulcs fekete a tremoló meg króm?
-
Goose-T
veterán
válasz
Blindmouse_ #66118 üzenetére
A középső zöld, mert az egy SL2, és olyanod még nem volt. Ilyen színben mondjuk még nem láttam, a régi PS4-eket festették ilyen színre is.
-
válasz
Blindmouse_ #66113 üzenetére
-
X2N
őstag
válasz
Blindmouse_ #66109 üzenetére
Nagyon király
Hozok én is akkor egy duót. -
jmarcell
csendes tag
válasz
Blindmouse_ #66109 üzenetére
Legalább ez már HD felvétel, mondhatni "egyszerű"...
-
jmarcell
csendes tag
válasz
Blindmouse_ #66106 üzenetére
Nekem ez jut eszembe az ilyenekről, gyanítom ez alapján sem tanulta meg senki a számot
-
X2N
őstag
válasz
Blindmouse_ #66101 üzenetére
Megnézném a hangszerész fejét ha beállítanál hozzá hétfő reggel, hogy akkor erre a Harley Benton gitárra faragjon egy LTD fejet, de fordítottat mert neked az tetszik
Amit linkeltem LTD-t az se fordított és működik, nekem most hogy van egy fordított fejes Ibanezem furcsa, eddig ilyenem nem volt soha, a kulcsokat fent szoktam meg. -
X2N
őstag
válasz
Blindmouse_ #66093 üzenetére
Viszont lehet belőle vágni és akkor ESP-LTD alakúra formázni
Én biztos levágatnám, elég érdekesre sikeredett a gyári fejforma: -
Ctrl+Alt~Del
őstag
válasz
Blindmouse_ #66091 üzenetére
Nem is neked kell megvenni.
-
consono
nagyúr
válasz
Blindmouse_ #66091 üzenetére
Miért? Olyan, mint ez ESP
-
Ba cy lus
addikt
válasz
Blindmouse_ #66087 üzenetére
Hát nálam az utóbbi 5 évben az esetek 100%-ában a felső nyeregnél szakadt, ahol a Floyd Rose lenyakazta a vadonatúj húrt. Kuka. Ez a pazarlás, nem az, ha egy cserére bőven megérett húr szakad.
-
arnyekxxx
veterán
válasz
Blindmouse_ #66078 üzenetére
Mondom én, floydos gitár még nem volt soha hamis. Ezért érdemes floydossal bemenni studiozni mert azokat nem kell 5percenként leellenőrizni és utánállítani feljátszáskor.
-
consono
nagyúr
válasz
Blindmouse_ #66078 üzenetére
Ezt megnézném egy koncerten
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
válasz
Blindmouse_ #66075 üzenetére
Csak epp a tremolo billeg egyfolytaban jatek kozben, tehat tok mindegy, hogy a hur hossza fix-e.
-
arnyekxxx
veterán
válasz
Blindmouse_ #66075 üzenetére
Akkor ezért nem hallott még a világ elhangolódott duplasatus gitárt a történelem során.
-
X2N
őstag
válasz
Blindmouse_ #66071 üzenetére
Lenne vagy 1.6 millió az biztos és várni kellene rá hónapokat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon 9th ,14" ,i7-1185G7 ,16GB RAM ,512GB SSD, magyar bill, 1 év garancia
- Dell Latitude 5350 2-in-1 ,13.3" ,Intel Ultra 5 135U ,16GB RAM ,512GB SSD ,magyar ,gar 2029.08.02
- iPhone 14 Pro 256 GB Újszerű karcmentes kártyafüggetlen - jó vétel
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon 10th 27% ÁFA ,14" ,i5-1240P ,16GB RAM ,512GB SSD,magyar bill 1 év garancia
- Lenovo ThinkPad T14 Gen5 ,14" ,Intel Ultra 5 135U ,16GB DDR5 ,512GB SSD ,garancia 2027.09.01
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 256GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3299,100% Akkumulátor
- iKing.Hu - Apple iPhone 15 Pro Max Natural Titanium Titán dizájn, 5 optikai zoom 256 GB- Gari
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3288
- ÚJ AKKU!!! Ár/ÉRTÉK BAJNOK! Dell Latitude 5330 i3-1215U 6mag! 16GB 512GB 13.3" FHD 1 év gar
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest