- aquark: Jó platformer játékokat keresek!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- skoda12: Webshopos átverések
- GoodSpeed: iPadOS 26 A Liquid Glass varázsa
- sellerbuyer: Nem veszélytelen a RAM duplázás de vajon megéri?
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
válasz
arnyekxxx #66690 üzenetére
Egyrészt én ugyanúgy bérből élek, mint itt bárki más, tehát nyilván nincs szó semmilyen korlátlanról.
Másrészt meg senkinek nem számít itt 20 ezer forint, az egész biztos. Akiknek számít, azok mélyszegénységben élnek, internet meg gitárok nélkül. Azoknak nem az a legnagyobb problémája, hogy törött e a Les Paul nyaka.
-
válasz
arnyekxxx #66665 üzenetére
&@#66666Redchucky
Tolódik egy hónappal a vásárlás, eü vizsgálatok miatt. Sajna a kisöreg (Astra F) már nem ér annyit, hogy hatalmasat dobjon a büdzsén.95%, hogy az Ibanez RG460/470 valamelyike lesz a befutó, Szép kártyás megoldással.
Van ugyan egy a GSF-en használt 120-ért, de 10k-val többért megveszem (?) az újat. Ha mindent jól számoltam.
szerk.: hétfőn megyek Bp-re megint - kulturális célzattal -, útba ejtek olyan helyet, ahol talán lehetséges kézbe venni egy Varázsló III-as nyakú gitárt (jók az automata fordítók a honlapokon), szél nulla 2 tremoloval.Viszont ma kapok egy olyan kínai fuzz-t, amit linekltél korábban #66331arnyekxxx.
Hát kíváncsi leszek. Hétvégén amúgyis tervezünk valami közös családi zúzást. -
-
Blindmouse_
senior tag
válasz
arnyekxxx #66284 üzenetére
Nagy örömmel várom hogy hozzátedd a vételi árhoz a különbözetet, ami egy újhoz kell, a lila-aranyat, vagy a trans-greent szeretném az SL2-ből.
Én nem vagyok a saját pénzem ellensége, meg tudtam volna venni újban is, de jobb helyen van a pénzem javarésze nálam szerintem.
Komolyra fordítva, engem valahogy nem ért el a konzumidiotizmusnak mégcsak a szele sem mint sokakat.. nekem nincs bajom a használt cuccokkal, csajból se a szüzet keresem amihez még nem nyúlt senki. kocsit is szemrebbenés nélkül vettem meg egy akkor 30 éves szó szerint leélt romot hogy felújítsam magamnak, mert olyan kedvem volt, meg mert az a kocsi tetszik, és 1991 óta nem gyártják.
Gitárból sem érdekelnek a használati nyomok, festékleverődések, ha a balta tetszik, funkcióját ellátja, lehet rajta zenélni, és mint gitár JÓ. Felőlem kinézhet úgy is mint amivel felásták a kertet, ha amúgy én rákívánok, és mint gitár jó.. Btw: ha 10 évet megélt a jószág, akkor mondhatni már bizonyított, mert nem kellett visszaküldeni QC problémák miatt, ergo ha nincs szétütve, és egyben van, akkor nekem megfelel. az hogy kopásnyom van a fretboardon ami telibe napfénynél megjelenik? holapicsábaérdekel engem? Szeretek ránézni az egészre? szeretek, jó rajta játszani? jó.Nem miattam fog a bolygó a halomra kidobott tartós használati cikkek szemétkupacaiba belefulladni..
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
válasz
arnyekxxx #66023 üzenetére
Volt bizony, el is adtam.
Nem volt vele gond, de nekem túl girnyó volt explorernek. Azért vettem, hogy kipróbáljam, hogy bejön-e a forma, és miután úgy gondoltam, hogy igen, el is adtam.
Aztán jött a Snakebyte, hát ég is föld, feelre is, meg hangzásra is. Meg ugye árban is, mielőtt valaki még hozzáteszi.
Nem tudom mennyi most a HB explorer, én 160 körül vettem anno táskával együtt. Első explorernek, kipróbálni szerintem mindeképp érdemes tenni vele egy próbát.
-
Blindmouse_
senior tag
-
X2N
őstag
válasz
arnyekxxx #65469 üzenetére
Tudod a különbség kettőnk közt hogy én megmondom ha valamivel van probléma, meg olyan dolgokat szoktam ajánlani mik már beváltak, működő dolgok, és ki is próbáltam.
Valami hülyeség van mindegyiknél, így most hogy próbáltam már NUX MG-30, Hotone Ampero II Stomp, Mooer GE 300-at van némi rálátásom.
Te meg szemrebbenés nélkül nekiállsz ajánlgatni kétes kínai piacos 20eFt-os multieffektet ami a múlt héten jelent meg és még a reviewereknek(de még milyen reviewerek, egyik se ismert...) se volt ideje normálisan letesztelni, ha meg utánanézek jobban, akkor azoknak se tetszett akik kipróbálták.
Eladni meg nem fogod tudni. Mehet a szemétbe, vagy rosszabb esetbe a lakást/házat égeti le ahogy az M-Wave Tank-G múltkor, a meghibásodott aksival.Nem egy Line6, Focurite szint az biztos. Ha szeretsz veszélyesen élni tudom ajánlani.
-
X2N
őstag
válasz
arnyekxxx #65465 üzenetére
A NAM ingyenes úgyhogy nem tettem be mint képet, felesleges is lett volna.
Olyan plugint használsz amilyet akarsz, nem korlátoz a hardver. Már ezerszer ki lett tárgyalva ez itt.Elfogytak az érveid látom.
Az meg hogy te hoztad ide a fórumba mit számít? Sokan már tudták akkor is hogy van ilyen, mégse használták mert nem szól úgy mint egy igazi csöves erősítő
Ezt felvett összehasonlító videók alapján is meglehet mondani.
Hogy te leragadtál ezeknél a 20eFt-os kínai multieffekteknél vagy nem hallod/érdekel a különbséget/különbség nem az én problémám, van jobb is, maximum neked nem praktikus mert nehéz neked, vagy drága. End of Story. -
X2N
őstag
válasz
arnyekxxx #65458 üzenetére
Bizony kiváltja:
Sample rate: 44.1KHz/24bit
Dynamic Range: 105dB
lR processing: 44.1K/24Bit Mono WAV files, 1024 sampling points <- 2048-as jobb lenne...Ezzel szemben ha veszel használtan 30eFt-ért egy Gen3-as Scarlet Solo-t:
24-bit/192 kHz converters deliver studio-quality sound.
Dynamic range:111dB
Two inputs and two outputs; two 3rd Generation mic pres, switchable to line or Hi-Z instrument inputs, with two balanced outputs.A gen 4-es még ennél is jobb dinamika tartománnyal rendelkezik, és a preampja is többet tud erősíteni, ~50eFt-ért megy használt piacon. Hosszútávra az jobb vétel, mert az árát is jobban tartja.
Lehet a preamp-ot is állítani,(amit valószínűleg nem lehet a blackboxon, így nem lesz jó gain staging-ed soha), aksi meg nem kell bele mivel laptopról működtethető USB-vel. Hangkártyaként is normálisan használható, nagy impedanciás fejhallgatókat is meghajt. Ezekkel a pluginekkel már el is lehet kezdeni gitározni, amellett hogy a NAM plugin is jobban fog szólni mert nincs bitráta konverzió:
Később ugyanúgy eladhatod ennyiért ha már nem kell vagy használhatod, csak hangkártyaként.Szoftveres háttér meg adott, nem egy kínaiak által máshonnan másolt/mókolt szoftveres háttér/körítés, hanem vannak normáis driverek, meg support, pluginek is amivel el lehet indulni.
-
Sirandrish
legenda
válasz
arnyekxxx #65428 üzenetére
Nem írtam árat, mert nem tudom milyen áron mozognak azok a holmik amiket már érdemes megvenni. Kezdésnek nem szeretnék vagyonokat költeni, de nem vagyok az a tipus sem aki 20K-ból akar megoldani mindent.
Most buta kérdés lesz, de elektromos gitár mellé mi kell még hogy el tudjam kezdeni a tanulást? Nulláról. Hifim nincs, de fülesem van, ami talán jobb is a szomszédok végett első körben
-
Goose-T
veterán
válasz
arnyekxxx #63738 üzenetére
Érdekes, mert ha jól emlékszem, neked RG270-ed van, amit még Wizard II nyakkal gyártottak, az nem annyira széles, az újabb Wizard III nyakak 2 milliméterrel szélesebbek a test felőli végüknél. A rádiuszuk ugyanúgy 15,75".
Ja amúgy mi is koncertezünk pénteken ismét a Sorompóban. Feltörünk, idén eddig január kivételével minden hónapban volt egy koncertünk úgy, hogy minket hívtak, nem is mi jártunk utána.
Most úgy néz ki, hogy júniusra is lesz koncertünk, és arra is csak úgy megkerestek minket. Ha minden jól megy, két külföldi death metal banda előtt játszunk töltelékként. Kemény a rocksztárok élete.
-
Moleman
addikt
válasz
arnyekxxx #63628 üzenetére
A legelső bandámban nagyon elborult volt a basszerünk, nem volt hajlandó semmi "szivárványosat" játszani = diatonikusat.
Akkor nagyon furcsálltam, de így 16 évvel később már nagyon szép emlék, jó kis kihívás volt feljátszani a basszus sávot, mikor soksok évvel később újra felvettem egyedül az egyik számunkat. -
FockeWulf
tag
válasz
arnyekxxx #63625 üzenetére
"kellően ügyetlen basszerost kell találni akinek a pontos 4/4 is kihívás" Lehet hogy poénnak szántad, de valójában rohadtul rátapintottál a lényegre....Egy alsó-haladó basszerossal mindig előrébb voltunk mint egy profi "ki ha én nem" bőgőssel....na mind1, régi dolgok ezek, en már rég elengedtem
-
FockeWulf
tag
válasz
arnyekxxx #63616 üzenetére
Szólózáshoz is kell, elengedhetetlen a gitáros-ritmusérzék kialakulása. Ezért is célszerű mindenképp első lépésekben a ritmusgitározást elsajátítani.
Jól mondja Bacy, szólózással kezdeni a gitározást kb olyan mint mélyvízbe kezdeni úszni, vagy Sekszpírrel tanítani az írás-olvasást. -
Ba cy lus
addikt
válasz
arnyekxxx #63616 üzenetére
Nem választanám ennyire szét. Inkább onnan fognám meg, hogy a szóló általában a virtuozitás terepe. Illetve magasabb hangokból áll, jobban kihallani a hibákat. Nem biztos, hogy egy kezdőnek, kezdő-haladónak szólókkal érdemes szenvedni. Ez olyan, mint mélyvízben kezdeni az úszást. Persze nyilván vannak pokoli nehéz ritmusgitáros riffek is, de általában a szólók a nehezebbek.
-
FockeWulf
tag
válasz
arnyekxxx #63612 üzenetére
Nem csak zenekarozáshoz, hanem úgy általában a gitározáshoz. Jó szólógitáros akkor lehetsz ha előtte egy jó ritmusgitárossá képzed magad. B@szhatod a szólóid ha 3-4 alapakkordot nem tudsz pontosan váltogatni, vagy egy zsíros riffet nem tudsz ütemre eltolni. A gitározás 70-80%-a kíséret és riffelés.
-
cucka
addikt
válasz
arnyekxxx #63529 üzenetére
Én simán elhiszem, hogy azt hallod a felvételen, amit mondanak.
Nyilván, ezekhez a kérdésekhez tudni kéne, mi annak a mikrofonnak a karakterisztikája, vagy hogy mennyit kellett kisérletezni azzal a dobbal, hogy így szóljon, stb.
Maga a videó sem erről szól, az, amiért készítették, az nekem teljesen átjön. Nagyon jó zenészek örömzenélnek, nyersen, vágatlanul. Mindenhol a nyolcvan sávból kikevert, multitrackelt, tökéletesen zajtalan stúdiófelvételeket hallod, felüdülés néha egy ilyen is, mint kuriózum. A helyén kell kezelni.
-
Ba cy lus
addikt
válasz
arnyekxxx #63526 üzenetére
A lényeget kihagytátok: a mikrofon nem emberi fül, nem úgy hall. Ha odateszik, ahonnan hallgatják, akkor sem olyan lesz a felvétel, mint élőben a hallásunkkal. Szóval ezért nem jó érv, hogy a fülünk sem a ládánál tartjuk, mert a hallásunk sokkal jobban kiszűri a "lényeget", mint egy "buta" mikrofon.
-
-
X2N
őstag
válasz
arnyekxxx #63518 üzenetére
Nem történelmileg alakult az úgy, hanem nincs pénze normális mikrofonra az embereknek. Nem csak itthon, még külföldön is hányan állnának neki otthon mondjuk Neumann U87-el gitárládát felvenni. Az hogy az SM57 ennyire elterjedt csak annak köszönhető hogy strapabíró és mellé olcsó is, így nem kell se az énekesnek, gitárosnak azon paráznia hogy mikor szakad szét a membrán ha beteszed egy gitárláda elé, vagy elejti az énekes.
Amilyen árak vannak lassan inkább készítek magamnak mikrofont-is. -
Ba cy lus
addikt
válasz
arnyekxxx #63512 üzenetére
Ennyi erővel egy zongorista is mondhatná, hogy ő nem a zongoráját akarja minél realisztikusabban hallani. Az igazság az, hogy esély sincs rá jelenleg, tehát szimplán gyakorlatias gondolkodás a mikrofonnal mint művészi eszközzel számolni. Az eredeti célja viszont nem ez volt a felvételeknek.
-
Ba cy lus
addikt
-
Goose-T
veterán
válasz
arnyekxxx #63435 üzenetére
Valamit virítani kellett, hogy továbbra is többet adjanak az M-Vave-nél. Alaposan felkavarta az állóvizet. Na meg ez a 70 dolláros Sonicake biszbasz, erre is lehet NAM-okat feltölteni.
-
válasz
arnyekxxx #63435 üzenetére
Kerestem, hogy mi is az a NAM, de nem találtam. Mármint a topikban, illetve Eastman blogjában sem.
(az IR-re is azt hittem elsőre, hogy valami infrared összeköttetés...)
Felhasználói szemmel ez mit jelent?(A GP-100 firssítése /v1.9/ után érdekes dolog van, ha túl gyorsan tekerem a patch váltót, akkor simán nem ad hangot. Aztán egyet oda, egyet vissza, és megérkezik a hang. Emlékeim szerint a v1.8-nál nem volt ilyen. /Nem, még nem jeleztem - már ha van hova/)
-
consono
nagyúr
válasz
arnyekxxx #63275 üzenetére
Nagy +1 erre. Én a Tank G-n tényleg két presetet használok, pont ahogy mondtad egy tisztát meg egy torzat (meg néha mellé a kisvasutat) és mindenre elég. Főleg, hogy akár egyesével is lehet kapcsolgatni az effekteket, mint a kisvasútnál.
Jut eszembe, már lehet az ANN-el direkt NAM-ból AM3Data-t csinálni. Sajnos nem konverzió, ugyan úgy tanítani kell a modellt, csak nem kell a bohóckodás a VST-vel, exportálással.
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
válasz
arnyekxxx #62789 üzenetére
Bírom ezt a nem 100%-ban úgy szól dolgot. Csak mondjuk 99%. A maradék egy százalékot ember nincs, aki meghallja.
Meg ez is elég vérszegény dolog állandóan emlegetni, hogy nem 100%-ban olyan, mint a digitális/analóg. Téééényleg? Ha ugyanolyan lenne, akkor mindkettőt ugyanúgy hívnák.
Mellesleg egy digitális felhasználó sem állítja, hogy 100%-ban olyan. Az analóg betyároknak mégis ez az egyetlen érvük mindig. Hogy de az nem 100%-ban olyan. LOL:
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Küszöbön az androidos PC-k
- Borderlands 4
- Vallás
- Mégis marad a Windows 10 ingyenes frissítése
- aquark: Jó platformer játékokat keresek!
- Anime filmek és sorozatok
- KODI (ex-XBMC) Android alapokon, Androidos media-boxok
- Motoros topic
- További aktív témák...
- GARANCIÁLIS BONTATLAN MINDEN MACBOOK AIR M4
- Tyű-ha Lenovo Thinkpad X1 Carbon G8 Profi Érintős Laptop 14" -50% i7-10610U 4Mag 16GB/512GB FHD IPS
- AKCIÓ BONTATLAN GARIS IPHONE 16 PRO ÉS PRO MAX MINDEN SZÍNBEN ÉS TÁRHELLYEL 1 ÉV GARANCIÁVAL
- iPhone 17 Air - összes tárhely és szín bontatlan, viszonteladótól független 1év Apple garanciális
- iPhone 13 128GB midnight-black, független + extra tokok
- BESZÁMÍTÁS! Asus H370 i5 9500 16GB DDR4 1TB SSD RTX 2060 Super 8GB AeroCool 800 DeepCool 500W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- MEGA AKCIÓ!Hibátlan Prémium felsőkategóriás LGA 1700 Alaplap! Asus Rog Strix Maximus Hero Z790 Wi-Fi
- Apple iPhone 16 128GB,Adatkabel,12 hónap garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 256GB Space Balck-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3545
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest