Hirdetés
- Az első három kedvencem az óraszámlapok között Galaxy Watch6-on
- Asszociációs játék. :)
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Csalók a Facebookon. De ennyi???
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Gurulunk, WAZE?!
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Bambanő háza tája
-
LOGOUT.hu
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
arnyekxxx
veterán
válasz arnyekxxx #29611 üzenetére
Probléma megoldva, találtam itthon egy ebayes 10$-os wireless "microportot" amit az effekt után betéve kábel helyett megszűnik a rádióhang és az effekt után a kész ZShangon minőségromlás se igazán érzékelhető. Tanyáraparasztnak jólesszezígy. A helyrádió szlováknyelvű műsoránál legalábbis sokkal jobb
-
consono
nagyúr
válasz arnyekxxx #29752 üzenetére
Én is így vagyok vele Zavar a túlzott nyersesség, ami az első pár napban jön a húrból. Persze gyártók között is van különbség, de akkor is...
Born too late to explore Earth, born too early to explore the Universe. Born just in time to sit in front of the laptop and join a Teams meeting...
-
Whit3Rav3n
senior tag
válasz arnyekxxx #29842 üzenetére
Kezdésnek elég lehet egy sima hangkártya line-in-el viszont rendes minöséghez kell egy interface magas impedanciás bemenettel, a sima line in impedanciája túl alacsony és elég sok magasat kivág a gitár hangjábol. Ha nincs magas impedanciás bemenet egy di box is megoldás a gitár és a line in bemenet között.
-
Whit3Rav3n
senior tag
válasz arnyekxxx #29850 üzenetére
Azért kicsit nagyobb probléma az alacsony impedanciás line in hogy csak pro felvételekben számitson. A bridge pickup szól úgy mint a neck pickup, annyi magasat vág le belöle. Szóval szerintem ez egy érdekes információ hogy miért lehetséges hogy nem lesz megelégedve a szoftveres hangjával.
-
-
Ragnar_
addikt
válasz arnyekxxx #30270 üzenetére
Vájtfülűség kérdése gyakorlatilag, és ugye ilyen rögzített sávoknál a mikrofon/hangfal is elég sokmindent befolyásol. Élőben ugye a mikrofon nincs, valószínűleg nem lennének ennyire sem észrevehető különbségek sem.
Különben az erősítő/drive sound témára is van egy összehasonlító video Ola makes every amp sounds the same
(Nyilván itt csak metal erősítők vannak, de azt vehetjük alapnak, hogy egy blues erősítő máshogy szól, mint egy alapvetően metal/high gain erősítő..)
[ Szerkesztve ]
Ryzen R5 1600X - ASUS PIRME-B350 PLUS - 2x8Gb G.Skill Aegis 3GHz - Gigabyte 1070 G1 Gaming
-
Ragnar_
addikt
válasz arnyekxxx #30279 üzenetére
Jaja, én is el tudom képzelni, meg azt is, hogy esetleg olyan hangszerkészítő, vagy teszter akinek a kezén többféle hangszer/pickup összeállítás is átmegy akár naponta szintén meghallja a különbséget, vagy akár föl is ismer bizonyos fa/pickup kombót.
[ Szerkesztve ]
Ryzen R5 1600X - ASUS PIRME-B350 PLUS - 2x8Gb G.Skill Aegis 3GHz - Gigabyte 1070 G1 Gaming
-
GoTReX
őstag
válasz arnyekxxx #30469 üzenetére
Szia
Okés,teszek egy próbát ha nem árthatok vele, akkor miértne próbálhatnám meg. Kérdés ,hogy mibe dugjam be? De utánanézek, hogy megy ez.
Abszolut nem a kérdéshez kapcsolódó műfaj ,de gondoltam én is bedobok egy zenét . Baromi érdekes, hogy amikor az ember elkezd próbálkozni/szerencsétlenkedni egy hangszeren, mennyire másképpen látja és értékeli a régi nagyokat.
[ Szerkesztve ]
XBOX ID: GoTReX #4839
-
kemotox
addikt
-
consono
nagyúr
válasz arnyekxxx #30678 üzenetére
Ez tényleg minimál De úgy látom van lejjebb is! Nem, maradok a single-nél, ha nagyon hiányzik a humbi, lehozom a padlásról a Cortot...
Born too late to explore Earth, born too early to explore the Universe. Born just in time to sit in front of the laptop and join a Teams meeting...
-
Succor
csendes tag
válasz arnyekxxx #30931 üzenetére
Lehetőséget kaptam dolgozni egy cégnek aki Royalty Free Music-ot vesz majd tőlem az ő megrendelésükre.
Ja hát nem feltétlen a multi +rock vonalon folytatom szóval ezért írtam, hogy nem elég pár száz ezer, természetesen multira egy axe fx is bőven jó , sőt ez a pod is megfelelne.
Tervbe van új lehallgató rendszer + komolyabb midibillentyű stb.. ez már sajnos nem jön ki olcsón, viszont az eddigi eladásaimból illetve megkereséseimből ítélve megéri a beruházás -
Humbucker
senior tag
válasz arnyekxxx #30971 üzenetére
Ezt a zenét biztos nem a divat szülte, "a metáldivat meg pont úgy változott mint a techno divat"
Sajnállak, hogy ebben a téveszmében élsz, mert ilyen nincs az igazi metálban. Lásd pl Max Cavalerat. A Roots is egyedülálló,megismételhetetlen, és örökzöld sláger, és az is marad( és még sokan mások albumja) hiába a trend, meg a divat. -
FockeWulf
tag
válasz arnyekxxx #30991 üzenetére
Igen az Éjféli harang valóban Dokken 70-80%-ban, viszont Judas Priest riffet nem emlékeztem h koppintottak volna, a Jel riffje is csak hasonlít a Grindenre, de az erős túlzás hogy egy az egyben, a verse, meg a refrén pedig teljesen más. De szerintem való igaz hogy mindenkire hatással van az amilyen zenéket hallgat.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest