Hirdetés
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- laskr99: Processzor és videokártya szilícium mag fotók újratöltve!
-
LOGOUT
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
trexgumi
csendes tag
Na, elkészült végre
Márcsak ki kellene próbálni
-
trexgumi
csendes tag
Elképesztö ,hogy a topic címén belül is mennyire szerteágazó az .hogy melyikötök merrefelé szimatol . Ezért is szeretk ide járni .
Pl. A Godfater is hasonlóan vette ,veszi fel a klippjeit, meg a lemezeit. Elmondásuk szerint pont mint anno...
És nem mellékesen Nagyon jó kis zene amit felhoztál példaként. -
trexgumi
csendes tag
Ha kiragasztom a pick up helyét ,meg a potiknál is rézszalaggal. Akkor hátul ahol a tremolo rugói vannak ott is ki kell?
-
trexgumi
csendes tag
Van errefelé aki ért kicsit a imformatikához?
Az a bajom,hogy adva van egy multi, és valamiért nem látja a pc. Se a Mac, sem a win. Nem tudom hangkártyaként beüzemelni. De a feltelepített szerkesztöjével meg kommunikál . -
trexgumi
csendes tag
válasz
consono
üzenetére
Köszönöm.
cucka : Voltaképp nem értek hozzá , csak minimál tudásom van hozzá.
De ahogy leírtad megértettem , hogy ő magától tulajdonképpen nem is kell , hogy kitalálja.
Bár ahogy amit consono linkelt.....De mindegy nekem az is elég, ha azon megnézem majd.
Mondjuk azért az Áder beszéd.....
-
trexgumi
csendes tag
A Reaperbe betöltök egy dalt. hogyan lehet megnêzni ,hogy az adott szám milyen
bpm-ben van ? Nálam mikor elindítom mindig 120 . - Gondolom mindenkinêl . De nem változik egyik számnál sem. -
trexgumi
csendes tag
BUÉK mindenkinek aki olvassa.
Miben más egy studio hangfal , mint egy bármi más hifi ?
Egy házi studioba miért kell ilyet berakni? Nyilván máhogy szól, de miben más?
És hogy van meghajtva ? Annyit tudok,hogy ezek aktivak, de honnan jön az "aktivítás " ?
Pl. a hangkátya hajtja meg? -
trexgumi
csendes tag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Igen .Tulajdonképpen magam sem ihttem benne.
-
trexgumi
csendes tag
Valakinek volt szerencséje közelebbi kapcsolatba kerülni a Fractal Audio multikkal?
Vajon a szerkesztö programja elfut másmilyen hangkrátyával is ? -
trexgumi
csendes tag
köszi.
Gondoltam rä , de elvettettem , féltem , hogy nem tudom szépre megcsinälni.
Lesz fogantyú is , a sarokvédö az .... valszeg lesz rajta , mert a sarkok nem igazän szépek , csak kissé gondban voltam , hogy a sarok lekerekítése mekkora lesz. Nem fog - e lötyögni rajta a sarokvédö..
sajnos neten elég nehéz kivälasztani a megfelelö mübört... Nem is lett a legszebb.
De ami konkrétan erösîtöre volt az majd 15 000 lett volna.
Majd a kövi jobb lesz......ha lesz. -
trexgumi
csendes tag
80% -os készültség -
trexgumi
csendes tag
Örülnék neki , ha ränéznél igen . Persze zsugorcsövet én is tudnék räjuk húzni ,de szerkezetileg mär nem tudok hozzäszólni. Most készül a doboz , meg az elölap.
Ha megvan beszéljünk. A sräc azt mondta , h. Debrecenben épītette valaki egy 2061- es alapjän. 50 pénzbe volt eddig.
Blindmouse : Ilyet nem kérdeztem töle , nem tudtam , hogy mit kell ezzel kapcsolatban kérdezni. Ezért kérdezgetek itt. -
trexgumi
csendes tag
Elnézést , ha alapdolgokat kérdezek , de szämomra ez még nagyon fehér folt....
Az van , hogy én postän kaptam meg az erösítöt , a csövek mellé voltak csomagolva.
Nem lehet külön ällîtani a végfokcsövek bias-ät. És nyilvän nem tudom ,melyik végfokcsö melyik foglalatban volt. ( Nem kevertem össze az elöfok csövek foglalataival).
Csak simän beraktam öket. Müködik. El kellene vinnem egy szerelöhöz,hogy bizbaszolja össze a csöveket? Az is lehet ,hogy akitöl vettem talälomra adott két EL84-et.
-
trexgumi
csendes tag
Megnéztem az enyémet : az elöfok : ECC83 Billington Gold , a végfok EL84 Tunsgram
-
trexgumi
csendes tag
válasz
Blindmouse_
üzenetére
Persze ezt tudom. Én azt nem tudtam , hogy a külömbözö tip. csövek cserélhetöek.
Azt hittem ,hogy pl. az ECC83 csak ECC 83 lehet. Nem pl.ahogy te is ítrtad 12AX7. -
trexgumi
csendes tag
válasz
Blindmouse_
üzenetére
Az mit jelent ? Úgy érted , hogy a gyártás során ?
-
trexgumi
csendes tag
Azt a...... Még azt sem tudtam ,hogy lehet cserélgetni a csöveket. Azt hittem ez olyan mint pl. a 2N3055 az nem helyettesitehetö.
Igazäból csak egy érdeklödés volt. Itthoni hasznälatra nem gondolnäm , hogy cserélgetnék. Ugyan Nem lakäsban lakom,de igazän kihajtani sem tudom : Ezzel falat lehet bontani
Ba cy lus : szépen szól az Origin tetszik.
Lassacskän készülget a doboz is . ( Doboz nélkül vettem )meg talän lesz normälis elölap is egyszer. Ha nem veszitek tolakodäsnak majd rakok fel képeket persze ha jól sikerül. -
trexgumi
csendes tag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Mäs: Több helyen hallani , h. nem mindegy , h. milyen csövel van meghajtva az adott erösítö. Valóban van külömbség (az ätlag felhasznäló szämära ) , hogy ez most JJ , vagy TAD vagy mittomén milyen csö ? És pläne, h. pärba vannak välogatva ? -
trexgumi
csendes tag
válasz
Blindmouse_
üzenetére
Nyilván színaranyból, de valami azt súgja , h. abban nem segítenél .
Marad tehát a műanyag. Hogy maradjak a gyári mintánál valami szálcsiszolt jellegű arany színű,bronzos....
A fém is drága lenne . -
trexgumi
csendes tag
Az a helyzet,hogy hozzämkerült egy " 2061-es Marsh alapjän készitett kis szörnyeteg.
Sajnos az elölap elég gyengusz minöségben lett elkészitve.
Szeretnék késziteni egy mäsikat. De nem nagyon tudom hol merre keressek elölapnak valót.
Mindenhol csak täbla méretekben gondolkoznak. nekem meg egy 50x7 cm-es darab kellene. Nincs valakinek ötlete ,hogy hol keressek? Aztän még ki kell talälnom a feliratozäst is. De elöbb legyen meg a lemez. -
trexgumi
csendes tag
válasz
Blindmouse_
üzenetére
Akkor ezek szerint én ältaläban "egyszerübb " kapcsoläsokat lättam. ( egyetlen egyszer volt,hogy tekergetett egy kicsi potit. ) Pl. az enyémben sincs ällitäsi lehetöség. ( 2061 klon). jó az íräs, köszi,h. kibänyäsztad.
-
trexgumi
csendes tag
válasz
Blindmouse_
üzenetére
Ok,de szerintem, az erösitö az egy végleges kapcsoläs alapjän van elkészitve....gondolom.
Neten lehet lätni,hogy rämérnek bizonyos csövek bizonyos kivezetéseire, de még soha nem ällitottak ott semmit. Csak muttattäk , hogy mittomén 324 volt de semmi több.A raszterlemezen tulnyomórészt ellenälläsok,meg kondenzätorok vannak. Nem potik. -
trexgumi
csendes tag
Egy csöves erösítön mit kell , lehet beállítani?
Olvasam egy hirdetést, egy hand made fejröl,és ott írták , hogy Kaosamp által beállítva.... -
trexgumi
csendes tag
Mi az a PAF hangszedö?
-
trexgumi
csendes tag
Rendben, köszönöm
-
trexgumi
csendes tag
hangerö potinak melyik a jobb,a lineáris,vagy a logaritmikus?
Mi az hogy cts poti?
gondoltam berakatok a hídhoz egy felezhetös Busrtbacker-t , de nekem kell vinnem a potit is hozzá.
ez pl. jó ?
[link]
És mi az a kill Switch ? -
trexgumi
csendes tag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Lehetnék a barátod?
Már mikor egy ilyet visszaküldtél vérzett a szívem....Az,hogy kinek milyen balta tetszik....Nekem van egy epi Sg-m. eredetileg Cherry akármi volt,de lecsiszoltattam róla a cherrységet ,és lepácoltattam olyan Fadded félére. Imádom ,hogy nem tükrös,hanem az erezet tök 3d. Szuper vékony a nyaka, ,és igen , könnyen fel lehet nyúlni a magasakhoz. Viszont szerintem is kissé zsúfolt lett a négy poti. És igen kissé fejnehéz, de ez engem nem érint.
A Tele az számomra kissé csúnyácska......de ugyanakkor annyira Bluesos,hogy biztosan ki fogok próbálni egyet.
Számomra meg a PRS strat borzalmas a kétsoros hangolókulcsok miatt.
59555 Fockerwulf : Ezt hány sör után kell lemérni?
-
trexgumi
csendes tag
Értem. talán rossszul fogalmaztam. Az számomra is egyértelmū,hogy a kim.telj. nem hangszóró függö,de csak van külömbség , ha egy 4 ohm-os kimenetre 8-ast kötök.
Valamikor régröl úgy emlékszem,hogy kisebbet nem szabad kötni a kimenetre, de nagyobbat lehet csak halkabb lesz....Na ez az amit tudni szeretnék.
amúgy igen én is azt gondoltam,hogy két 8 ohmos lesz párhuzamosra kötve.
Az a helyzet , hogy hétvégén belebotlottam egy 5w-os kis Bugherába , De a méretéböl,adódoan talàn csak nyolc colos hangszórója van , és hát (elnézést mindenkitöl)
kissé "vékoknyka " . Rákötöttem a meglévö Spider II hagszórójät , na azzal egész jó lett. Mindkét erölködö 4 ohmos. Aztán hozzáfogtam a sajátját is,és jött magas is.
Ugyanis a Bughera elég mostohán méri a magas hangokat. Mellette a Line 6 szinte csilingel . Tisztán természetesen. -
trexgumi
csendes tag
Na, jol van akkor lassan megnyugszom. Amugy ha megduplázom az ellenállást,akkor a kimenö telj... is felezödik? eredetileg 4 ohm-os az enyém,de nyolcast szeretnék. irtam,korábban,hogy kacérkodom egy 212-es ládával . És,ha két nyolcast teszek bele, azzal el tudok menni felfelé,és lefelé is,ha késöbb úgy hozza a sors.
-
trexgumi
csendes tag
Basszus !
Ezek a Greenback szórók tényleg csak 25w-ot tudnak?
Önállóan akkor nem is lehet használni öket...... Persze egy kis teljesítményü erösítövel igen. De nekem 30w-ös van
-
trexgumi
csendes tag
Még egy kérdés. De nehogy ismét egymásnak essetek
Van olyan, h. jobb,vagy balkezes pick up? És hangolókulcs? -
trexgumi
csendes tag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Nem kekeckedésböl hidd el, De nem szól "sokol " rádió módon?
Hiszen mekkora szórók vannak benne? Talán 4-es ? -
trexgumi
csendes tag
Ha nekem 16 ohm kimenet kell,azt meg lehet oldani két 8 ohm-os sorbakötésével ?
Vagy muzäly 16 ohm-os szórókat szereznem? (peavey VK112 höz) -
trexgumi
csendes tag
Arra gondoltam,hogy készitenék egy gitärlädät. a 4x12 az nagy nekem ,inkäbb egy 2x12 lenne ami . Mekkora méretekben gondolkozzak?` Van egy 12" -os Spider II.-m. az elég,ha azt nagyjäbol megdupläzom ?
-
trexgumi
csendes tag
Miért gyártanak többféle impedanciás hangszórókat?
Tudom,hogy amit a megtervezett kapcsolás igényel, de miért nem használnak csak egyféle impedanciát?
Van külömbség hangzásra egy 4 ohm-os és egy 16 ohm-os szóró között? -
trexgumi
csendes tag
Ha van egy 5 W-os csöves combo,aminek kb. 8 collos a szórója az elbír egy 12 collos hangszórót?
-
trexgumi
csendes tag
Tehát trioda móban szebben ,tisztábban szól , pentóda mod meg "vicsorog"ahogy Tibusz mondaná

Nekem pl. kényelmes ha fent van a nyak. sokkal könnyebb bizonyos hangokat elérni .
És Slash is sok szolonál feltolja a nyakat,ami mondjuk nála jól is néz ki,de bizony könnyebb úgy játszani. -
trexgumi
csendes tag
Mi a külömbség a trioda,és a pentoda mód között?
Más a hangzás? -
trexgumi
csendes tag
Lehet buta kérdés....
Ha erōsítō szimulációt használok, akkor nagyjäból pont mindegy,h. csöves,vagy tranyós az erölködō ? -
trexgumi
csendes tag
[link]
Van hova fejlödni -
trexgumi
csendes tag
Mikor kb. 15 eve ujra elkezdtem reszelni, egy 25 e.ft-os sx strat volt a kiszemelt. / ne bukjak sokat,ha nem jön be hozzaallas/
majd megleptem magam egy Epi lp-vel. baromi boldog voltam,mennyivel jobb jätszani rajta. majd egy Epi sg . Az erdekes modon mas volt mint az lp, de nem ütotte ki a nyeregböl.
Öt inkabb csak azert szeretem , mert ätalakitattam olyanra ami nekem tetszik.
Majd mikor iden az lp elköltözött az örök gitarosok mezejere, jött helyette egy tokai lp ,
es volt merhetö külömbseg. En ugyanolyan csapnivalo voltam-vagyok azzal is , viszont sokkal szebben szol, es szerintem a jatszhatosaga is jobb. De az en amatör szintemen ez nyilvan nagyreszt valoban äl erzet. Ja es gyönyörü
-
trexgumi
csendes tag
Bekotottem egy masik interfeszt. Azzal is ugyan az a problema.
De onnalloam az Amplitube-on meg mukodik.
Azert szeretnek Reapert,vagy valami hasonlot,mert ugy probalom tanulgatni a szamokat,hogy ami nehez azt lelassitom ,es több reszletben . Viszont az Ampltitube borzalmas minösegben lassit.
Tibizz: A Mac nem ker asiot (szerencsere). -
trexgumi
csendes tag
Sziasztok!
Szeretném megkérdezni,használ-e itt valaki Reapert Mac-on?
Egy Studio UX2 van elé kötve,de nem jön ki a gitár belõle. Ha bemásolok egy mp3-at azt hallom, csak ugye az kevéske. És pl. Amplitube-on meg hallani a gitárt. Ebböl gondolom,hogy valami beällítäsi probléma lehet.Ctrl+Alt~Del : szerintem minimum 1500-as papirral probalkozz. Neked nem kell "csiszolni" csak fenyesiteni. Vagy polirpasztaval. az lenne az igazi. Regen tudom ,hogy lehetett kapni tubusban is,nem csak fel kilos dobozban. Vagy kromtisztito az is polir.
de megprobälhatod a fogkremet is. -
trexgumi
csendes tag
válasz
Moleman
üzenetére
Az a helyzet,hogy pont úgy van minden ahogy leírtad,és a képen van. A saját usb kábeljével ugyanaz a helyzet,mint másikkal.
És szerintem amit korábban írtál, csak akkor tudom a nyomógombokhoz rendelni amit szeretnék ,ha egyáltalán kommunikálna egymással a két csodaketyere.
Eddig gond nélkül működött egy Line6 hangkártyával,csak szerettem volna hozzárendelni egy Line6 multit. Amit ugyan sikerült ,de nem az Amplitube effektjeit kapcsolta be,hanem a sajátjait. Úgy meg minek az Amplitube....? -
trexgumi
csendes tag
válasz
Moleman
üzenetére
Odáig el sem jutottam . Nem működik hangkártyaként sem. világít az a led amelyiknek a kapcsolóját lenyomom,de más semmi. nem jön ki hang.Van rajta vonal kimenet,fejhallgató,és midi be-ki.
Eddig a vonalon ,és a fülesen próbálkoztam. Azokat dugtam az erősítő bemenetére.Midi kábelem nincs hozzá, persze veszek a jövő héten,hátha az megoldja. -
trexgumi
csendes tag
Hello mindenki!
Egy ideje olvasgatom miket írogattok,és most nekem is lenne egy kérdésem.
Használ itt valaki IK multimédia terméket?
Adva van egy Amplitube5 . Ezt össze szeretném kötni a saját vezérlőpedáljával/ irig stomp I/0 / A program végülis látja a pedált,viszont nem hajlandó alkalmazni.
erre szeretnék tanácsot kérni.
Köszönöm. -
trexgumi
csendes tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem,hogy lehet-e midivezérlőpedálként használni az XT LIVE multit.
Az a problémám,hogy a Reaper -ben szeretném használni,úgy ,hogy a Reaperbe beintegrált dolgokat szeretném vezérelni vele,de az XTcsak saját magát vezérli. -
trexgumi
csendes tag
mindenkinek Köszönöm a segítséget,mindnek utána fogok nézni

-
trexgumi
csendes tag
válasz
Moleman
üzenetére
A Cakewalk-ot próbálgatom használni,tetszik is, csak ha egy audio file-t rakok be( mp3, flac stb)
Azt nem tudom hol kell lassítani lejátszás közben( lehet ,hogy nem is lehet sehol-ezt szeretném megtudni).
A midi cak azért jött be a képbe, mert a you-tube-n sok olyan video van ahol a "Ló Pál" tehetséges amatőr gitáros rájátszik egy felvételre,amiben nincs benne az eredeti gitár. Azt már tudom,hogy ezek valamilyen zeneszerkesztővel készültek De ezek a felvételek normálisan szólnak,és én ezért gondoltam,hogy aki elkészíti a xy banda egyik számát midire,az használható úgy ahogyan a youtube-n látható "Ló Pál "előadásában. De nálam gagyin szólnak a hangszerek.Lehet "Ló Pál "is mondjuk a Cubase-ben minden egyes hangszerre ráküld egy jobbfajta VST hangszert? -
trexgumi
csendes tag
Most van kicsit több időm kifejteni mire is gondolok.
Nem étrek a számítógépes zeneszerzéshez,ezért ha véletlenül megbántok valakit aki ezt műveli,elnézést előre is.Nem akarattal teszem.
Én egy lelkes,ám de kevés tudással rendelkező ""hobbi"" bohóckodó gitáros vagyok.
Ez jobbára abban merül ki,hogy próbálgatom megtanulni Suhanckorom csodált nagyjait,Azokból is inkább az egyszerűbbeket,Hiszen 50+nál már nem olyan gyors az ember keze.
Ahogy olvasgatok,keresgélek találtam erre a Cakewalk porgramra-talán ittt ajánlotta valaki valakinek.
Meg is örültem ennek,milyen könnyű lesz innentől az életem.hiszen csak megszerzem az kívánt midi filet,és a tanulgatás után millyen egyszerű lesz rágitározni az imádott számra. De itt jött a probléma mit ti gondolom már jobban tudtok,hogy ami file-okat találtam annyira gagyi hangzásúak hogy rájöttem,nem fogom tudni "kiszedni" a gitárt,és behelyettesíteni az én játékommal,mert élvezhetetlenűl szól. Mint gyerekkoromban volt a Pille orgona ... ráadásul ahogy utána olvasgattam ennek rájöttem,hogy ezek az alkotások úgy készülnek,hogy valaki hangszerenként felveszi a számokat,külön sávokra (ezért tudnám én kiszedni belőle csak a gitárt). És hát gondolom korántsem biztos,hogy pont azt játsza amit pl. Bencsik Samu annó. Viszont a program a betöltött audo felvételt olyan gyönyörű tisztán játsza le,mint eddig még máshol nem tapasztaltam.
nos ezért gondolnám továbbra is ezt használni,csak ugye a nehezebb részeknél még mindig jól jönne,ha kissé le tudnám lassítani.
Remélem érthetően fogalmaztam,és mégeszszer elnézést,ha valakinek belemásztam a "tudásába"
-
trexgumi
csendes tag
Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem. A Cakelwalkban lehet-e lassítani a betöltött audio filet? Ill. hol?
Köszönöm a válaszokat. -
trexgumi
csendes tag
Hello mindenki!
Használ itt valaki Amplitube 5-öt?
Lenne néhány kérdésem
Új hozzászólás Aktív témák
- G.SKILL Ripjaws V 2x4GB 3000MHz DDR4 kit
- APC Smart-UPS 1500VA LCD RM 2U (SMT1500RMI2UC) - űj ára 450.000Ft
- Digitus Network Cabinet 19'' 42U DN-43000 white - Rack Szekrény
- BROCADE Ruckus ICX7150-24port - Switch - több db - 130Gbps
- 3D nyomtató - SAURER MarkingSolutions Signum Eco Lasersysteme - laser marking system
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
- ÚJ könyv: Gloviczki Zoltán - A holnapután iskolája
- Lian Li SP850 SFX tápegység /850W Gold/Full moduláris/Fehér/Újszerű/Garancia/Számla/
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3822
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

80% -os készültség
De onnalloam az Amplitube-on meg mukodik.