Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Meggyi001: Amire figyelned kell Párizsban is...
- GoodSpeed: Ebes, a megtervezett falu!
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: Munkaügyi helyzet Hajdú-Biharban: észak és dél
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- hcl: Amúgy mi a terv?
-
LOGOUT
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tibizzz
tag
Igen ezt nevezik Neoprog-nak. Azért van pár jó zenekar és lemez. Best list.
-
cucka
addikt
válasz
Tibizzz
üzenetére
Ami miatt izgalmas a dolog, hogy a Yes (meg a King Crimson, meg Zappa, meg a Pink Floyd stb stb) nem féltek kisérletezni, megcsináltak vad, nehezen hallgatható dolgokat, és ezeket egy nagy kiadó ki is adta, és ezzel népszerűek lettek.
Mint például ez a kakofón szar a Yes-től amit linkeltél. Vagy azok az agymenések, amiket a korai Pink Floyd lemezen hallasz.Ez mára teljesen kiveszett a prog rock-ból, minden a 30-50 évvel ezelőtti zenék utánérzése. Fasza zenészek, meg jól megírt dalok, meg minden, csak pont a "progresszív" jelző nem illik már rá.
-
cucka
addikt
válasz
Tibizzz
üzenetére
Tehetnének egy próbát azzal, hogy nem énekelnek, akkor rögtön sokkal jobb lenne a zenéjük
.Az "egyik legjobb gitáros nyitány"-hoz képest lényegesen jobb,a szintik rohadt jól szólnak, a dob is király, stb.
Mondjuk értem én, 1972-t írunk, mindenkinek a fülén folyik ki az lsd, és olyankor jönnek az ilyen ötletek, hogy dugjuk be a gitárt, tegyük oda a macskát, hogy sétáljon rajta, és legyen ez a 2 perces kakofón szar az intrója a 18 perces dalunknak

Végül is ez is egy hangulat. Lehet jobb, mint ami most van, hogy ha 5 másodpercig nem történik semmi a zenében, akkor arrébb görget a közönség a tiktokon. -
Tibizzz
tag
Van itt nektek való is. IRON MAIDEN
-
Zoli133
addikt
válasz
bigrob
üzenetére
Nemrég még nagyon közel volt (rákospalotán laktam egy darabig), de most Grazból nézve már messzinek hát
Ha bátor lennék vennék egy strandberg Boden essentialt mert nagyon mozgatja a fantáziám (és nincs belőle balos), szóval a HB valszeg jó kezdés egyéb GAS (gear acquisition syndrome) kiélés előtt

-
Zoli133
addikt
Szerintetek mennyire hülyeség 10+ év balkezes gitározás tapasztalat (jó közel nulla tudás felszedése jött össze) után, venni egy jobbkezes gitárt?
Pár éve nagyon mozgatja a fantáziám hogy amúgy kétkezes vagyok erősen (középiskolába még volt hogy váltott kézzel írtam táblára) és mindig is érdekelt, hogy fordítva hogy menne, gondoltam veszek egy olcsó HB-t kipróbálni.
Persze amúgy egyértelmű hogy azt várom hogy amivel szenvedek most az könnyebben fog menni közben a gyakorlás hiánya az ok, nem az oldal, de nah, ennyit megérhet a projekt talán
-
Blindmouse_
senior tag
válasz
Goose-T
üzenetére
Dimarzio az az ibanezpickup.

Jackokban van egy jellegzetes tónusuk, amit nem szeretek, és ami kb úgy szól mint a Vain - No Respect albumon a gitár.. (nem azzal vették fel, de úgy szól)
Vékonyan, picit orrhanggal.
Próbálkoztam én is vele, anno 30 éve. nem jött be, hamar elcseréltem egy SD-JBJ-re, ott megjött a középtónus meg a vastagsága a hangnak..
A JS szériában meg az a baj hogy a test anyaga valami gangeszről lehalászott uszadék nylonból van. múltkor egy boltban kezembevettem párat, kurrvaszép finish volt rajtuk, de semmi súlya nem volt a fának.. aztán a kezembeadták a 450 ezres SL2P-t, az mondjuk már oké volt..
Az aktív EMG-k még azok amiket nem érdekli milyen testben van... de az aktív PU egy másik műfaj kicsit. -
Ba cy lus
addikt
Meglepetésszerűen előkerült a 2007-es Cynic jegyem, rajta a tagok aláírásával!
-
Goose-T
veterán
válasz
Blindmouse_
üzenetére
Volt ebben már minden, először Alis pickupok, utána DiMarziók, de valahogy egyikkel sem voltam teljesen megelégedve. Ezek most viszont odavernek. Máshova vannak pozicionálva a hídhoz képest a pickupok a Jacksonokban, mint például az Ibanez RG-kben. Az Ibanezekben jó szóló DiMarzióknak túl sötét a hangja a Jacksonban, mert hátrébb van a bridge pickup. A Seymour Duncanek nagy átlagban fényesebb hangúak, ilyen kell a Jacksonba. Nem véletlenül van nagyon sok Jacksonban gyárilag Seymour Duncan.
-
Goose-T
veterán
New pickup day.
Volt gs-en egy szett Blackouts nagyjából féláron az új árához képest, úgyhogy lecsaptam rá. Úgysem voltam még elégedett a Jacksonom hangjával, de most már az vagyok.
-
Ba cy lus
addikt
válasz
Blindmouse_
üzenetére
Ha földbedöngölős metált akarsz játszani, elhiszem.
-
X2N
őstag
válasz
Blindmouse_
üzenetére
Kellene bizony, nekem B ládám van otthon, hallottam hangépítésen ugyanebből a ládából a döntött változatot, máshogy szól, kiegészíti a másik ládát.
-
Blindmouse_
senior tag
-
Ba cy lus
addikt
válasz
Blindmouse_
üzenetére
Ennél szerintem komplexebb a harmónia kérdése, minthogy több = jobb. Egyelőre még a másik hangszóró nincs is a helyén, az valószínű szeptemberben lesz csak.
Kicsiben, vagyis a kis Blackstar Fly cuccnál hallom, hogy a kiegészítő doboz mennyit változtat a hangon: jóval sötétebb lesz. Nem mindig érzem úgy, hogy jobb vele. Ez nyilván függ a hangszórótól, magától a gitártól is, erősítőtől is. Sőt, a hangerőtől is.
Egyébként ennél prózaibb oka volt a 2x12-nek: a Blue csak 15W-os, amit 20W-os csöves erősítővel használok. Igaz, itthon nem küldöm úgy meg, hogy gond lehessen, de mi lenne, ha nem itthon használnám? Kicsit drága az a hangszóró, hogy kockáztassam.
A Goldot meg hiába mondják, hogy az egy 50W-os Blue, nem igazán olyan a hangja, az egyszerűen egy másik alnico mágneses Celestion.Nem a metal az elsődleges, akkor más hangszórót használnék inkább.
-
X2N
őstag
válasz
Ba cy lus
üzenetére
Éppenséggel van 8 ohm-os kimenete is a trafónak csak plusz jack csatlakozót nem tettek az erősítőre, láttam olyat hogy valaki fúrt egy jack csatlakozót rá és bekötötte. Ha nem akarod szétfúrni csak forraszd át a kábelt. Celestion Seventy 80-ak ilyen 20eFt-okért mennek aprón de talán jobban megéri beruházni valami normálisabb Grennback/V30-ra hosszútávon...kettő együtt szól a legjobban, kiegészítik egymást.
A DSL 20 mindenképpen jobb cucc, DSP-t leszámítva csak cső van a jelútban... -
Ba cy lus
addikt
válasz
bigrob
üzenetére
Most kipróbáltam én is a Marshall DSL1-es fejjel, hát brutális. Nekem eddig problémám volt vele, hogy a humbuckeres gitárommal metálig feltekerve a gain-t (nem kell sokáig, 12 órás állásnál már elég) a basszus túlburjánzik, nem győztem lejjebb tekerni a potit. Ezzel a zárt 2x12-es ládával olyan gyönyörűen meg lett fogva, teljesen használható lett még alap potiálláson is.
Azt nem tudom, hogy szólna, ha két hangszóró is lenne benne, illetve nem is nagyon fogom megtudni a DSL1 (és a DSL5) egyetlen 16 ohmos kimenetével, hacsak nem kötöm a hangszórókat sorba és szerzek be 8 ohmosokat, de nem akarok ilyenekkel vacakolni. Ha lehetne eladni, menne apróra a DSL1, DSL5, jönne helyettük egy DSL20, aztán meg van oldva.
Illetve ami még játszhat, hogy a csillapítót közbeiktatva szerintem csak a bemenetnél fontos, hogy stimmeljen az impedancia, a kimenetnél viszont nem.
-
Ba cy lus
addikt
Vettem egy függőleges 2x12-es Harley Benton ládát, egyelőre csak egy hangszóróval használom. Döbbenet, már így is mennyivel jobb, mint az eddigi 1x12-es nyitott. Ezt lehet nyitottként és zártként is használni, nálam most zárt. Nyilván a nagyobb térfogat is jót tett. Ezzel kimaxoltam az otthoni cuccot, már ezt a függőlegest is azért választottam, mert ez fér el, és jobb is, hogy ennél a 2x12-esnél magasabban van az egyik hangszóró (ez került egyelőre csak beszerelésre, másik Celestion Blue-m még nincs).
-
Blindmouse_
senior tag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Nem, mert ők rendesen "megtanulták" a hangmagasságot, nem kellett nekik ilyen "támaszték". :p
-
cucka
addikt
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Szerintem ezt nem monda senki.
Azt mondta, hogy ha egy floydos gitáron megnyújtod az egyik húrt, az el fogja hangolni a többi húrt. -
Ctrl+Alt~Del
őstag
válasz
Blindmouse_
üzenetére
Igen, tudjuk, az összes zenész, aki floydos gitáron játszik, hamisan nyújt. Pontosan egy nyolcad hanggal.
-
Blindmouse_
senior tag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
De miért jó a módszer, ha a kontrollhang NEM megfelelő mert nyolcadhanggal mélyebb? szóval a módszer fixhidason működik..
-
Smiley
addikt
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Nekem ezert megy gyakorlas alatt is a logic-ban a Tuner. Mivel nekem szerintem sok tehetsegem nincs hozza es meg vizualis tipus is vagyok ezert amikor nyujtas van, megnezem, hogy kb meddig kene ezt csinalni.
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
válasz
Blindmouse_
üzenetére
Jó az, amit krokodil mond. Kell egy kontrollhang a nyújtott hang mellé.
Nincs rá trükk, gyakorolni kell. Kezdőnek nem könnyű, mert még fáj is. Nekem az vált be eddig, hogy nem magukat a nyújtásokat kell gyakorolni, hanem a kontextusba helyezett nyújtásokat.
Kigyakorolhatom én a B húr nyolcadik bundjánál a teljes hang nyújtását, de amikor mondjuk a November Rain szólóját kell eljátszani, ahol az többször is ismétlődik, különböző helyeken, ott már nem biztos, hogy ugyanaz a nyújtás menni fog.
-
Alexios
veterán
válasz
Blindmouse_
üzenetére
De nem értem mit segít ezen a fix híd, hiszen ha úgyis szól a hang amihez nyújtasz akkor azt kell hallani hogy ugyan az-e a két hang ígyis úgyis
-
Alexios
veterán
válasz
Blindmouse_
üzenetére
Az egy dolog hogy kicsit változik az alap hang, attól még a másik hangot addig kell nyújtani amíg ugyan az nem lesz
-
Alexios
veterán
Kifejezett trükk nincs rá, viszont gyakorlat van pl. hogy fejleszd a technikát/hallásod, H húron lefogod valahol mutatóujjal a húrt, majd két bunddal magasabban a G húron a gyűrűssel(tehát pl. 5. bundon H húron, 7. bundon G húron), majd egyszerre megpengeted a kettőt, és a G húron levőt addig nyújtod amíg ugyan az a hang nem szól mind a két húron
-
Goose-T
veterán
Ez jópofa cucc.
-
cucka
addikt
válasz
Blindmouse_
üzenetére
Vagy rámondod, hogy mikrotonális.
-
Blindmouse_
senior tag
Füle van az embernek.. meg meg kell alaposan vibratózni és akkor el lehet csalni.

Ez mondjuk tele van eleve spéci nyújtásokkal is félhangokról.. de ez se tökéletes, az utolsó hang nem az igazi. -
-
dl650
tag
Sziasztok! Nagyon kezdőként a háttérben mindig olvasgatom a fórumot. Egyelőre még minden nehézséget okoz a gitározásban, (bár szerintem fejlődök)
. De ha már szóba került a nyújtás akkor az a kérdésem, hogy van erre valami jó technika, trükk vagy akármi ami segít megtanulni nyújtani? Én mindig hamisnak érzem a nyújtott hangokat. Egy ujjal, két ujjal? Felfelé, lefelé? Valahogy nem érzek rá. Vagy majd ez is jön magától? Vagy nincs erre valami számítógépes program ami mutatja, hogy mikor hamis vagy jó a nyújtott hang? -
Blindmouse_
senior tag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
De az koncert.. Ez meg lemez.
2:50-nél meg a szemem ugrik ki attól a hamis nyújtástól
-
Blindmouse_
senior tag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Mondtam hogy vannak még bajok..
Majd levágom. pár hete lett áthúrozva
-
X2N
őstag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Buckethead-et én még nem hallottam élőben rosszul gitározni de tudjuk hogy ő robot.
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
válasz
Blindmouse_
üzenetére
Oh boy, hát én szeretnék úgy gitározni, mint te!
De egy-két helyen csúnyán hamisnak hallottam.
Nem akarod azokat a p*naszőrőket levágni a kulcsokról?
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
válasz
Blindmouse_
üzenetére
Én hallottam Metallica koncerten Kirk-öt ennél hamisabban is nyújtani, látni meg felvételen láttam Slasht, pocsékul szólózni. Ők is emberek, na.
-
Smiley
addikt
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Ezert kell felvenni a gyakorlasokat. Akkor most keresd vissza azt a videot ahol eloszor irtam, hogy szerintem kurva hamis a gitar, es hallgasd meg ujra.
-
Alexios
veterán
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Ha már hallod hogy nem jó akkor majdnem megvagy amúgy, onnantól már 1 lépés hogy akkor jól is játszd, sok kezdő(bár tudom hogy már nem vagy az) nem is hallja még hogy ha kicsit alul/túlnyújtotta
-
Blindmouse_
senior tag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Minimálisan kell rá odafigyelni..
De én kussolok. én kihagytam az előző 10 évet kompletten.. aztán most hogy nemrég újra pötyögni kezdtem, hát vannak bajok.. eléggé. KB mint a BTTF2-ben miután az öreg McFlyt kirúgták és leül a fotelbe hamisan pötyögni... -
Smiley
addikt
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Viszont most nagyon faszan be van hangolva a cucc.
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
válasz
Blindmouse_
üzenetére
Mindig a nyújtással van baj, de jogos, én sem hallom tökéletesnek.
Legalább már alakul.
-
Blindmouse_
senior tag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
A nyújtás icipicit aláintonál..
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
Pár hónapja megtanultam az Unforgiven szólóját, de az utolsó résznél csak betliztem, nagyon nem ment. Most foglalkoztam vele 1-2 órát a napokban, ez most már vállalható, bár még messze van a tökéletestől.
Jöhet a vitriol.
-
benvolio
őstag
Az a Bose nekem dupla annyiba került volna, az már túl ment a keretemen de nagyon. Írtam, hogy minden a keverőn van, mikrofon, gitár, elektromos dob, telefon (bluetooth audio adapterrel), laptop (usb lejátszás és felvétel is). A kombón csak gitározni lehetett, mert még a multieffekt dob programja sem tetszett rajta ahogy szólt, nekem meg univerzális cucc kellett, ez így meg az. [kép] De nem csak én találtam ki, hogy gitárhoz használjam: [link]
-
BluEyes
őstag
#58584 FockeWulf
Köszi
#58594 Alexios
"..egy kicsit túlzás és ízléstelen egyből beleállni az örömébe és fikázni.."
Köszönöm, hogy leírtad helyettem!
-
cucka
addikt
A doom metal műfajnak az égvilágon semmi köze a Doom játékhoz, vagy Mick Gordon soundtrack-jéhez. Lényegében ez az a zenei stílus, amit a Black Sabbath játszott. Csak néha lassabban-gyorsabban-kiabálósabban, de az alap ugyanaz.
Lásd doom-metal.com . -
X2N
őstag
válasz
benvolio
üzenetére
Annak a Bose S1 Pro-nak mindenképpen reálisabbak a specifikációi. Bevált így a keverővel? Sok mindent szoktál rádugni ezért a keverő? Tulajdonképpen egy ilyen aktív FRF pa hangfallal meg egy 2-4 bemenetes audio interace-el meg laptop/pc-vel mindent is meglehet csinálni otthon nem? Nem kell semmilyen hangszererősítő, mehet pluginből minden ha ért hozzá az ember.
Aki audio interace-t használ: Ha bedugjátok az interface-be a gitárt ti mit szoktatok beállítani bemenő jelszint erősségre? -18dB vagy 0dB körüli jelet?
-
X2N
őstag
Ez a két műfaj még nekem is viszonylag új, pedig Sabbath-ot hallgattam és játszottam rengeteget 16+éve kezdőként is. Ahogy felfedeztem 2-3éve a Kyuss-t és az 1000mods-t én is megkedveltem ezt a fajta hangzást is, persze nem elsőre. Doom-meg nem véletlen lett sikeres a játék után, azt mindenki ismeri, de nagyon kevesen kezdtek el utána 8 húros gitáron hasonló zenét játszani, ez még kisebb réteg szerintem, erre már nehezen tudnám ráfogni hogy Black Sabbath ihlette...
SunnO))) koncertről azt mondta az egyik srác aki volt, hogy annyira hangos hogy egy helyben állni is nehéz olyan hangerő van...tolják a füstgépet ezerrel emiatt az orrodig se látsz, se az előtted, melletted levőt, ez egy élmény, valószínű hogy nem a legjobb élmény életedben, de félelmetes lehet az az erő amivel ezek a cuccok megszólalnak ilyen közelről, viszont nem olyan mint egy metál koncert hogy meg végig a djentelés meg a durvulás, hanem folyamatos a hangnyomás ami biztos furcsa mert remeg végig az összes belső szerved, csontod. Fizikailag biztos kész leszel egy ilyen koncert után. Hangtálas kezeléshez tudnám hasonlítani
-
cucka
addikt
válasz
arnyekxxx
üzenetére
A SunnO)))-t vedd úgy, mint egy művészeti performansz. Az élmény része, hogy élőben agyrepesztően, brutálisan hangosak, az egészet a gyomrodban, a csontjaidban érzed, és a saját gondolataidat se hallod.
Szóval ez nem hagyományos zene hagyományos dalokkal, inkább valamilyen művészeti szeánsz. Elég réteg cucc, szóval ha neked nem jön be, akkor nem a te készülékedben van a hiba
.Ami biztos, hogy ha van zene, aminek nulla relevanciája van arra a kérdésre, hogy milyen erősítőt vegyél otthonra, az a Sunn O))).
#58617X2N
Hogy lehet lemaradva lenni doom és stoner metállal? Ez az a műfaj, ahol a zenekarok 95%-a ugyanazt a black sabbath lemezt játssza 40 éve
. -
arnyekxxx
veterán
Biztos hangos. És akkor most keressük meg a dalt ebben a másfél órás színpadi produkcióban
-
benvolio
őstag
Hát igen otthonra meg házibulikra. A kombó csak gitárral szólt jól, meg talán a mikrofonnal. Amióta vettem keverőt és abba megy minden (gitár, mikrofon, elektromos dod, teló/pc) azóta a kombót nem is használtam, mert ezekkel nem szólt jól ezért házimozi erősítőre volt kötve. A kombó így csak porosodott ezért adtam el (de egy Spark Mini még azért érdekelne), a hm erősítő meg nem erre való, így kötöttem ki a PA-nál (direkt kicsi kellett és hordozható így másra is lehet használni, amúgy egy Bose S1 pro-t akartam, de arra nem volt keret). Ha csak yt videóra akarok dobolni (na jó bohóckodni) ez akkor is jól és bikát is szól, de egy mélyláda még lesz hozzá. A lényeg, hogy lehet nem gitárhoz találták ki, de nekem bőven megfelel arra is, mert egy mindenes.
-
X2N
őstag
válasz
benvolio
üzenetére
Otthonra amúgy is mindegy nem? Érdekes vannak még ilyen műfajok ahol koncertre felvonultatnak ennyi erősítőt és nem félnek használni.
-
X2N
őstag
válasz
benvolio
üzenetére
Szerinted ezekből a gyári specifikációkból mi az amit tud is valóban teljesíteni a Mackie?
Power: 200 Watt(Class-D amplifier ) (aksiról persze
)
Maximum level: 115 dB
Frequency range: 57 - 20000 Hz
Mindezt ezekkel a hangszórókkal:Equiped with: 8" woofer, 1" compression driver
Nem kell válaszolni, költői kérdés volt.
bigrob-Le vagy maradva, DOOM,Stoner metálra én minimum 100W-os erősítőket visznek, de nem ritka a 300W-os SUNN Model T sem.
-
Smiley
addikt
Akkor jovok en a 20e forintos gitarral, aminek mar kontaktos mindene, el is kene takaritani... de csak nem akarnak megerkezni a cuccok az alirol. Jah es fejhallgatoval tolom, mert jelenleg hangfalak sincsenek a hackintosh elott.
Follow the cipher - Winterfall -
benvolio
őstag
Èn meg felhagytam a kombózással, eladtam a Nux-ot, ès vettem a keverőmhöz egy Mackie Thump Go PA-hangfalat. Akkor ez így sz@r vagy nem sz@r?
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
de továbbra se értem miért baj az ha nekem is van egy véleményem, meg neked is.
Nem az a baj, hogy van véleményed, hanem az, ahogy előadod. Mondtam már neked, hogy ebben a topikban rajtad kívül senki nem elektrotechnikus, akinek ráadásul a hobbija az erősítő készítés.
Szakértői szemmel lehet, hogy nem jó erősítőt vett, de ő nem szakértő, ahogy én sem vagyok az, meg más se. Vett valamit, aminek örül, amivel a hobbijának akar hódolni, te meg nem megfelelő stílusban mondod el a véleményed szakértőként valakinek, aki nem szakértő, és nem is akar az lenni. Amivel gyakorlatilag lehülyézed, hogy milyen szar cuccot vett.
Azt kellene megértened, hogy ami neki jó, neked nem kell, hogy az legyen, mert teljesen más az elvárásotok. De ettől még neki lehet, hogy egy szuper dolog. És szerintem ez az, amit te nem értesz meg.
Ez a baj.
-
X2N
őstag
válasz
Alexios
üzenetére
Úgy helyes a kiegészítés hogy nem ment "teljesen" csődbe. Csomó részlegüket meg kellett szüntetniük, rengeteg dolgozót elbocsátottak, olyanokat is aki már évtizedek óta ott dolgozott,(pedig ez a márka régen híres volt az Amerikában gyártott minőségi, megfizethető termékeiről, valóságos kultusza volt neki) ez egy kb közepesen nagy amerikai cég(gitárerősítő gyártó mértékkel mérve), bármi jelentősebb történik a világban érinteni fogja őket, utóbbi évtizedekben sem tudtak semmi jelentősebbel előrukkolni...pedig a modellezős erősítőik még nem is voltak annyira rosszak, a 5150 széria ami igazán sikeres lett megjelenésekor és egy korszak gitárhangját produkálta(nu metal) meg már lassan 30 éve jelent meg, ezt adják ki újra csak kisebb módosításokkal.
Goose-T-Látom ugyanarra gondoltunk... a régi Peavey cuccok nagyon jók. A régi Peavey Bandit kiskombó is az egyik legjobb tranzisztoros kombó a mai napig, teljesen jó hanggal. Számomra is érthetetlen a márka hanyatlása, bár az tény hogy a mostani modellezős dolgokkal már egyáltalán nem versenyeznek.
-
Goose-T
veterán
Kár a Pelyváért, mert annak idején nagyon masszív basszuskombókat gyártottak, amik teljesen jól is szóltak. Amikor '99-ben elkezdtük az első bandánkat, akkor egy kölcsön Peavey Basic 60-on toltam a banyót, képes volt még abból a totál hulladék Orfeus Hebros basszusgitárból is értékelhető hangot kihozni. A próbatermünkben a mai napig egy vele egy kora születésű TKO 80-at használunk egy kis bass boostnak a PA mellé. Az is megvan már vagy 30 éves, de semmi baja, pedig kalandos élete volt.
-
Alexios
veterán
Apró kiegészítés, de nem ment csődbe a Peavey, mai napig él és virul és gyártja a saját 5150 erősítőit 6505 néven, Eddie volt az aki lelépett a Peavey-től(sok elmélet van miért, pénzügyi okokból mint hogy Fender többet fizet kezdve sértődésig) és vitte magával a 5150 brandet.
-
X2N
őstag
válasz
BluEyes
üzenetére
Amúgy bocs a hirtelen megnyilvánulásomért, túl nyersen fogalmaztam, nem rád irányult a rosszindulat, hanem a gyártóra(EVH), (nem véletlenül ment csődbe az előd gyártó Peavey akitől vette a Fender a licenszet és gyártja újra EVH névvel ezeket az erősítőket) remélem érthető a dolog, ennyi pénzért már teljesen profi dolgokat is lehet venni használtam amivel fel is lehet lépni, láttam nemrég 3 csatornás made in USA Carvin V3 lunchboxot aprón, olcsóbban mint 150eFt, vagy ott vannak a Laney kis 15W-os stúdiós Ironheart sorozata is az most is van, sokoldalúbb sokkal mint ez az EVH, kis ENGL lunchbox fejek(made in Germany), ezek szerintem jó áron vannak és tudsz a ládával variálni kedvedre míg egy kombónál ez sajnos fix. Ha meg cipelni kell akkor ha valamit, azt én már egy életre megtanultam hogy 50W-os csöves kombót soha a büdös életbe nem veszek mert borzalmasan nehéz, és nem lehet kényelmesen se cipelni mint egy fejet.
-
X2N
őstag
Olyan dolgokról se esik szó soha itt hogy nyitott kombót nem érdemes például sarokba rakni, mennyire távol érdemes faltól elhelyezni a kombót, vagy hogy érdemes a hangdobozokat/kombót megemelni a talaj szinttő fél méterre hogy ne a bokádnak szóljon a gitár, ami mikrofonozásnál is jól jön hogy ne felvett gitárhang mellé a talajról visszapattant hangot mikrofonozza be az ember ellentétes fázissal(vajon ezt a modellezős dolgok leszimulálják???). A szőnyeg padlót/fa parkettát ne is említsem, az is változtat a szoba akusztikáján, érdemes az erősítő alá valami szigetelést tenni ami csillapítja az alacsony frekis rezgéseket így nem rezgeted be a fa parkettát az egész szobába/lakásba. Zárt láda meg teljesen irányítottan szól ott meg az a baj, magas frekiket nehéz jól beállítani, hogy minden irányban megfelelő legyen. Erre lehet kapni megoldása ilyen diffúzorokat, (+1 féle)vagy egészen extrém esetben a plafon fele fordítani az egész ládát.
Érdekes hogy csak Joe Bonamassa-nál látom élőben ezeket a plexi diffúzorokat(jól jöhet mikrofonozáshoz, és a közönség se kapja az arcába a fülsüketítő, irritáló magas hangokat nagy hangerőn:
-
X2N
őstag
válasz
consono
üzenetére
Ezt az erősítő modellt megnézhetnéd pontosan mi a neve, és akkor lehet tudok többet mondani az eredeti változatáról, van egy pár erősítő modell a Sparkba, még Orange-ből is: Orange AD 30,Orange Rockerverb 50-es. Persze a gyártó is megjegyzi hogy ez csak Inspired by.
Orange erősítőket manapság a Stoner/Doomer gitárosok veszik a fuzzos torzított hangzása miatt, persze tud tisztát is.Miért nem az a kérdés sose a topikba hogy kell jó gitárhangot kitekerni a jelenlegi cuccokból, hanem csak mindenki beteszi éppen amit vásárolt? Én nem vettem évek óta semmit újonnan csak gitárt, azt is most az egyiket eladom mert így is túl sok van, csak időközbe vettem használtan megint egy Vintage V100-ast, amit persze teljesen fel kellett újítani mert olyan állapotban volt mintha 10-éven keresztül játszottak volna rajta úgy hogy sose cseréltek rajta húrt, el lehet képzelni a fogólapot, nem gyenge idegzetűeknek való látvány volt
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Ctrl+Alt~Del-nek is van Sparkja, vele már kibeszéltük privátban mi nem az igazi ezzel a kütyüvel, nálad hogy van beállítva ,milyen a beállításokkal használod? Én úgy vettem észre a VettaII-nél hogy egy EQ-zás elég sokat segít a digitális gitárhangban általánosságban, 82Hz-alatt mindent vágni kell 1Q-val, és 6KHz-nél szintén lehet vágni egy jó -6-12dB-, az kiszedi a zizit. A sparknál meg főleg ahol eleve sok a mélye a kis doboznak...
cucka-Lehet hogy amit hallasz az a tökéletesen megszerkesztett, zenei környezetbe beillesztett gitárhang, csak amikor otthon egymagadba nem zenére gyakorolsz akkor az jellemzően teljesen más beállítást kíván. Meg azért élőben is elő kell tudni adni valamit, az meg nem feltétlen lesz bemikrofonozott, double trackelt, kompresszált, eq-zott gitárhang.
-
cucka
addikt
válasz
Goose-T
üzenetére
Ha belegondolsz, minden jó gitárhang, amit hallottál és amit hallani szeretnél, az egy bemikrofonozott, megkevert, sokszor double track-elt hang.
Szóval igazából ha azt a hangot akarod hallani, ahogy x gitáros y lemezen szólt, akkor a modellezéssel leszel hozzá a legközelebb.mod: csak ugye pont ettől lesz tőle olyan érzésed, hogy ez egy mű, megcsinált, nem valódi hang.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen egeret válasszak?
- Intel Dual Core 2000 felhasználók barátságos offolós topikja
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- World of Tanks - MMO
- Hardcore café
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Projektor topic
- 3D nyomtatás
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Ventilátor bazár /NZXT/CORSAIR/LIAN LI/DEEPCOOL/ZALMAN/120MM/140MM/VEZÉRLŐK/LED KIT-ek/
- Eladó Honor Magic 7 Lite 5G 8/512GB / ÚJ HÁTLAP / ÚJ KIJELZŐ / 12 hó jótállás
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB DDR5 RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 15Pro 128GB Kártyafüggetlen 1év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

.

)