Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- laskr99: Processzor és videokártya szilícium mag fotók újratöltve!
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
-
LOGOUT
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Smiley
addikt
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Valami EMG utanzat, de passziv.
-
X2N
őstag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Nem EMG-k vannak benne.
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
válasz
Smiley
üzenetére
Az a vicc, hogy tényleg van benne valami szerintem is (a két EMG-n kívül).
Azt viszont nem értem, hogy 20-30 éves gitáros tapasztalattal miért kell elvinni egy gitárt hangszerészhez? Hisz nyakat állítani, intonációt, húrmagasságot pofon egyszerű. még egy kezdő is megtanulhat! Vagy mégse?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
(najó, bundsíkolni kevesen állnak neki).
Szerintem Kovács Zoli tényleg ügyes srác amúgy, már én is hozzá viszem a gitárokat, nem Kovács Tomihoz.
-
Smiley
addikt
Remelem maradhat ez a post. Egy nagyon nagy plusz pont Kovács Zolinak, ma hoztam el tole ezt az olcso de baromi jo szinu harley bentont, es valami eszmeletlen kenyelmes lett. Meg egy kicsit szokni kell, aztan hozok majd valami videot. De most nagyon happy vagyok, nem is akartam gitart venni, plane nem ujat.
-
válasz
Dare2Live
üzenetére
Nagyon minimális tapasztalatom van ilyenekkel (régről), de a thomann-on keresve ez szimpatikus, ~200 értékelés 4.6 csillagos átlaggal, ezek alapján kezdőknek kifejezetten ajánlott:
Yamaha CS 40 ii
Egy próbát megérhet, ha csak látatlanban tudtok venni - legjobb lenne azonban egy (két) boltban kipróbálni pár típust a gyerkőccel... -
Dare2Live
félisten
Tanácsot kérnék, hogy zeneiskolában egy éve gitározó gyereknek milyen új 3/4es komolyabb klasszikus gitárt vegyek. 100.000Ftnél azért érdemben többet nem szeretnék kiadni.
Eddig egy használt fender esc 80 3/4 használt de több sebből is vérzik, nyak kicsit hajlott, minőségi hurral nagyobb amplitudó miatt berezonál... valami ennél jobbat szeretnék. -
Ctrl+Alt~Del
őstag
válasz
Blindmouse_
üzenetére
Ola Englund. Egy ripacs az is, önjelölt YT rockstar, van amúgy zenekara is. A gear related videói jók, már amikor nem fingik vagy épp böfög közben. Szeretnék úgy gitározni, ahogy ő. Nem mellesleg a Solar Guitars az övé(?), ő alapította.
-
Blindmouse_
senior tag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Ki az az Ola?
Mindegy, ki akart emelkedni a srác a masszából, a hülyeséggel próbálta, nekem nincs vele bajom.

De nem várom el hogy másnak se legyen.
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
válasz
Blindmouse_
üzenetére
Mondjuk Ola is egy jó nagy suttyó. Múltkor néztem egy videóját, akkorát belebüfögött, mint az állat, és mintha mi se történt volna, dumál tovább. Vadparaszt.
Azért vannak olyan gitárosok is, akik meg se szólalnak egy videóban sem, férfi(ak), a fejüket se látod, és milliós feliratkozójuk van.
-
Blindmouse_
senior tag
válasz
bigrob
üzenetére
Anno még a VHS-en terjengő gitáriskola videók korszakában volt viccelődés tárgya Impelitteri bácsi.. ilyen leszedált-unott fapofával gitározott végig, de olyan tempókat hogy nem tudtad lekövetni az ujjait..
-
Blindmouse_
senior tag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
SzerencséDre senki sem kényszerít rá hogy nézd.. én értem a csávót.. az internet süllyesztőjében ha unott pofával gitározol pasiként, lehetsz te akármilyen jó, senkit nem fog érdekelni.. két lehetőséged van, legyél csaj, ha csini vagy akkor tökmindegy mennyire vagy szar.. lesz egymillió követőd, meg 2 millió ajnározód.. vagy legyél pasiként annyira dilis, amennyire lehet, akkor megjegyzik hogy eeez nagyonhülye... viszont ügyes!!!

-
Ba cy lus
addikt
válasz
consono
üzenetére
Én egy Orange Crush minit akarok karácsonyra. Kis helyet foglal, tudom használni esti gyakorláshoz, de akár láda is köthető rá. A Blackstar mini amppal egy baj van, hogy szerintem kompenzálni akarták a hangolásával a kis méretet, emiatt kissé sötét lett. Ha jól feltekerem, akkor jobban kinyílik a hang, de akkor már nappalra való hangerővel szól.
-
Goose-T
veterán
Ennek azok a selling pointjai, hogy kicsi, könnyű, akkumulátoros, bluetoothos. Elfér az éjjeliszekrényen, könyvespolcon, tudod magaddal vinni a Tisza-partra, aluljáróba, bárhova. Nincs benne fölösleges modellezés, mint például ebben a rettentően túlárazott cuccban.
-
X2N
őstag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
70 ezer forint kib*szott sok egy egy ilyen cuccért.
Ennyi pénzért ilyet is lehet venni:the box MA120 MKII
Vagy stúdió hangfalat. -
bigrob
őstag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Szerintem inkább legyen ez mint fapofával ülje végig 0 reakcióval.
-
consono
nagyúr
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Nekem is ez a bajom, ha nem lenne a Spark, nem lenne kérdés
De így is töröm rajta a fejem, hogy elboltolom az összes kispedálomat meg a Spark Minit és veszek egy ilyent meg egy multit... -
consono
nagyúr
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Igen. És tényleg pofásan is néz ki. El is gondolkodtam rajta Karácsonyra

-
Ctrl+Alt~Del
őstag
válasz
Blindmouse_
üzenetére
Szándékos vagy nem, irritáló. Semennyire nem tudom értékelni az ilyen kontentet. Még akkor sem, ha valakinek ilyen esetben releváns a mondanivalója. Kapcsolom el azonnal.
-
X2N
őstag
válasz
Blindmouse_
üzenetére
Egyesek nem értik a poént.
-
Blindmouse_
senior tag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Sokszor vicces, nyilván szándékosan tolja túl..
-
consono
nagyúr
A Headrush csinált kicsi FRFR hangszórót, és nem is drága igazán... [link]
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
válasz
Blindmouse_
üzenetére
Fuuu ezt a ripacs f*szt mennyire nem bírom.
-
consono
nagyúr
válasz
Blindmouse_
üzenetére
Ez jó

-
Blindmouse_
senior tag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
-
Ba cy lus
addikt
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Nyilván nem is erre:
Ha a kézben lenne a sound, akkor ugyanaz az Ibanez unplugged és bedugva is ugyanúgy szólna Steve Vai kezében
-
Ba cy lus
addikt
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Te nem a kezeiddel lövöd be az erősítőn/akármin a hangzást?
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
válasz
Blindmouse_
üzenetére
Szerintem nem a sound van a kézben, hanem a zene. Amit az adott sound-ra alapozol. Ha a kézben lenne a sound, akkor ugyanaz az Ibanez unplugged és bedugva is ugyanúgy szólna Steve Vai kezében, és nem úgy szól.
-
-
Ba cy lus
addikt
Az miért lehet, hogy a Celestion Heritage Series G12H(55) fent van a Celestion honlapján is, Mojotone-nál árulják is, de mindenhol máshol (ami nem a világvégén lenne) kifutottnak írják? Pedig iszonyat tetszik ennek a hangszórónak a hangja.
-
Blindmouse_
senior tag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Amúgyis, kézben van a sound

-
arnyekxxx
veterán
válasz
Ba cy lus
üzenetére
Gainszinttől függ, egy metálfelvételen soha meg nem mondod, hogy rétegeltlemezből vagy mahagóniból készült hangszert hallasz. Azt esetleg igen, hogy singlecoil vagy humbucker volt a gitárban.
Hogy amikor ott ülsz a hangszóró előtt egyszál gitárral az más kérdés. Ha 5 leszpólt kiróbálsz 5 különböző PUP-al ugyanazon a fejládán akkor az lesz 5 különböző hang, de ugyanazok egy SG-ben már máshogy szólnának, nem a fa miatt hanem mert máshol vannak becsavarozva a hangszedők.
Aztán ha átülsz egy másik láda elé ami V30 helyett G12M-el van töltve akkor változik nagyot a hang. Ha meg nem a láda előtt ülsz hanem a keverőpultnál akkor már a mikrofon tipusa és elhelyezése változtatja meg alapjaiban a hangot.
-
Ba cy lus
addikt
válasz
Blindmouse_
üzenetére
És akkor majdhogynem visszaértünk oda, hogy akár youtube-os hallgatással is meg lehet oldani.

Amúgy nagyon változó. Pl. az új Alnico 100 hangszóróról csinált tesztet a Zillacabs: nem volt annyira egyértelmű a difi a Blue-hoz képest. A Barefaced Audio tesztje viszont eléggé markáns különbséget mutatott.
-
Ba cy lus
addikt
válasz
Blindmouse_
üzenetére
Ha különböző pu-kat teszel ilyenekbe, a különbséget 99.99%-ban a pu fogja adni.
Egy átszerelés ezzel szemben annyi idő a két teszthallgatás között, hogy az kis különbséget a pickupok között elhalványít, csak hosszabb távú tapasztalattal világlik ki a difi. -
Ba cy lus
addikt
válasz
Blindmouse_
üzenetére
Akkor nincs azonosra állítva a húr-pickup távolság. Vagy a húr más. Ennél jobban nem misztifikálnám túl, hogy két azonos gitár azonos hangszedővel miért szólhat másképp. Ha mégis, akkor nem azonos vagy a gitár, vagy a hangszedő, túl nagy a gyártási szórás.
-
X2N
őstag
válasz
Blindmouse_
üzenetére
Lexikon MPX-1-et vagy G Major 2-t kipróbálnák, ezeknél az Alesis MiIdiverb 4 lényegesen rosszabb(lehet hogy régebb is?) persze fele/harmad árban is van.
Goose-T-Akkor mégis csak inkább az Ampero Mini-t fogom kipróbálni.
Vagy az is lehet hogy inkább veszek egy olcsóbb régebbi Line6 multieffektet ami tud 4 kábeles megoldást, a lényeg amúgy is a modulációs effekt a loopbe amiben a Line 6 elég jó, a torzítások amúgy sem számítanak. -
Goose-T
veterán
Amikor megvettem, még megvolt a Harley Benton is. Az összes HB-n lévő presetemet megcsináltam a Hotone-on is nagyjából ugyanazzal a paraméterezéssel, már ahogy tudtam. IR-ekből ugyanazokat használtam. Aztán rákötöttem egymás után őket az FRFR ládámra, és megállapítottam, hogy a Hotone sokkal jobban szól. Valahogy sokrétűbb, részletesebb a hangja. Ehhez gondolom sokat hozzátesz, hogy 2048 pontos IR modellezés van benne, nem 512, mint a HB-ben.
A HB-vel még az volt a bajom, hogy nem tudtam épkézláb tiszta hangszínt beállítani. Tisztán azt értsd, hogy dinamikus hangzás elegendő magassal úgy, hogy közben egyáltalán nem torzít, nem crunchol, nincs breakup, semmi. Mindenféle Fender erősítőmodellt próbáltam, de egyik sem volt jó. A Hotone-on pedig öt perc alatt olyan szép tiszta presetet sikerült beállítanom, amilyen a HB-n sosem. A kompresszorok is sokkal jobban működnek a Hotone-on, a HB-n csak elfojtották a hangot, élettelen lett tőle a gitár, hiába állítgattam. Az Amperón sokkal jobbak, ott feldúsítja a tiszta hangzást, pont ahogy elvárnám tőle.
-
-
Goose-T
veterán
Nekem ennek a HB pedálnak a Pro változata volt, az már tényleg egész jól szólt. Aztán megvettem a Hotone Ampero II Stage-et, az még egy nagy ugrás volt a hangminőségben. Már a Harley Benton pedállal is simán kiálltam koncertezni úgy, hogy vonalból ment a gitár, de a Hotone még sokkal jobb.
-
X2N
őstag
válasz
Blindmouse_
üzenetére
Kicsinyíteni kell a riget nincs mese, olyan dolog kell amivel mindent is meglehet oldani a csöves fej+láda mellett, a rackes riget elengedtem.

-
X2N
őstag
-
X2N
őstag
Kijött az új Hotona Ampero II.
Thomann
Elég ütős, nekem bejön a dizájn. -
Ctrl+Alt~Del
őstag
válasz
Ba cy lus
üzenetére
Az első és akkor egyetlen noname strat replikámon is simán elgyakoroltam akár napi 6-8 órát, nem kellett ehhez se több se drága gitár. Ha csak 3 gitárom lenne, pont ugyanennyit gyakorolnék, mint amikor 6 van. Nincs összefüggés.
Ne keress rációt érzelmi kérdésekben, ez hobbi, érzelmi alapú.
-
Ba cy lus
addikt
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
6. Motiváció fenntartása?
Nem tudok másra gondolni, mert bár 6 gitár valóban nem annyira sok, de ha valaki már kezdőként vesz újabb és újabb gitárokat, ott szerintem masszívan benne lehet ez is.
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
válasz
Ba cy lus
üzenetére
Mennyi? 6? Ne mondd, hogy sok.
Egyébként hozok fel mellé pár érvet.
1. Mert imádom őket. Nézni, fogni, pengetni.
2. Mert keresem az utam, és mindegyikkel teljesen más játszani. A mostani "arzenál" mindent lefed, ami érdekel(het): strat, LP, explorer, SG, superstrat
3. Mert ez az egyik hobbim
4. Mert több mindent megismerek így, nem hiszem, hogy kevesebb leszek a tapasztalattal, inkább csak több
5. Mert nem befektetésként gondolok rá, nem érdekel, holnap mennyit fog érni, nem akarom eladni őket, minden rájuk vetett pillantás örömmel tölt el.Egy Axe FX3-at már simán meg tudtál volna venni.
Még vehetek azt is.
-
-
Blindmouse_
senior tag
válasz
Ba cy lus
üzenetére
Fentebb írtam hogy 1994-ben vettem új gitárt utoljára. azóta csak használtakat..
Amúgy meg amíg koncerteztem akkor is úgy voltam vele hogy 2-3 gitár kell, mert mittudomén, elmászik a hangolás, nincs idő foglalkozni vele, gyorsabb cserélni, húr szakad.. csatakosra izzadom.. akármi.. vagy csak mert megtehetem alapon..
Tipik magyargitáros hozzáállás volt anno hogy egy gitár, egy kábel egy pengetőből áll a cucc..

-
bigrob
őstag
Akkoriban nagyon jó áron mentek és jókat mondtak róluk, 1000 usd-t nem tudom 2024-ben ki ad érte reverben és szarrá vannak cseszve meg kopva...
Bacy:
Szerintem nem nagy misztikum egy láda sem, neten tengernyi hanganyag, kiválasztod milyen hangszóró, nyitott vagy zárt és kész.
90%-ig be tudod lőni hogy mire van szükséged és le tudod szűkíteni max 3db-ra, ha nincs della 3-at venni megveszed egymás után és kész.
Hány féle gitárra meg hol érdekel engem hogy szól egy usa strat amikor tudom hogy a hátam közepére nem kívánom (nekem ez a kriptonitom mint soft resetnek a tele) és van itthon gitárom amin fogom használni is, ergo lényegében a saját cuccomon kipróbálom nyugiban, úgy hogy nem néznek hülyének, nem húzza a száját az eladó hogy épp recskázna a budin ha én nem lennék ott.
Soft reset is eleinte úgy emlékszem ment boltokba próbálgatni és rájött, hogy nincs olyan gitár ami érdekelné, se raktár készlet hogy többet is ki tudjon próbálni és általában drágább is minden mintha online venné a 14 napos elállással. (Thomannon meg még több)És akkor kezdődhet ismét a vita, minek fej meg láda ha van hangkártya és plugin meg multik...
-
cucka
addikt
válasz
Ba cy lus
üzenetére
Ez egy hobbi. Nem azért kölltesz rá pénzt, mert szükséges, vagy mert befektetésként visszahozza az árát.
Másnak az órák a hobbija, ezeket gyűjti. Tőle is megkérdezed, minek ennyi óra? Mindegyik ugyanúgy mutatja az időt, és egyszerre csak egyet hordhat, fölösleges többet vásárolni.
-
Ba cy lus
addikt
válasz
Blindmouse_
üzenetére
Hát én ezzel nem tudok azonosulni. Csak aztán érdekes, mikor ilyen mentalitással a fogyasztói társadalom visszásságairól panaszkodtok (túl nagy választék, sok szemetet gyártanak).
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Egyébként szerintem aki igazi gyűjtő, az nem csak újban gondolkodik, sőt főként nem abban. Nem lehet ráfogni, hogy ő egy gyűjtő.
-
Blindmouse_
senior tag
válasz
Ba cy lus
üzenetére
Nem biztos, de könnyebben megtalálja minden dalhoz azt a tónust amit szeretne.. plusz egy olyan mint a csajoknál, valaki elveszi az első nőt akit össze tud szedni, van aki meg hazaviszi ezt is, azt is amazt is, és Hugh Heffnerként él..
Tulajdonképp kizárólag krumplipürén élve és megmaradsz, nem fogsz éhenhalni, de jólesik a változatosság hogy néha pizza, néha leves.. néha valami tészta.. Mind más, pedig ugyanarra a dologra való hogy életbenmaradj.

Vannak dolgok az életben amikből többféle tetszik, és ha telik mindre, akkor miért ne legyen egyszerre több? autóból is többet tartok, mert többféle tetszik.
-
Ba cy lus
addikt
válasz
Blindmouse_
üzenetére
Ha 10-20 gitárja van az embernek, attól jobban gitározik? Mesélj még, hátha megértem.
-
dl650
tag
válasz
Ba cy lus
üzenetére
Én teljesen megértem. Gyűjtői szenvedély. Ha tehetném nekem is sok gitárom lenne, pedig még csak most ismerkedek a gitározással. Van aki bélyeget gyűjt, van aki autókat, van aki semmit. Nekem is volt vagy harminc motorom, igaz nem egyszerre. Imádtam, hogy többféle gépet ki tudtam próbálni.
-
Ba cy lus
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Amazfit Bip 6 - jót olcsón
- Peugeot, Citroën topik
- Fotók, videók mobillal
- Milyen nyomtatót vegyek?
- További aktív témák...
- G.SKILL Ripjaws V 2x4GB 3000MHz DDR4 kit
- APC Smart-UPS 1500VA LCD RM 2U (SMT1500RMI2UC) - űj ára 450.000Ft
- Digitus Network Cabinet 19'' 42U DN-43000 white - Rack Szekrény
- BROCADE Ruckus ICX7150-24port - Switch - több db - 130Gbps
- 3D nyomtató - SAURER MarkingSolutions Signum Eco Lasersysteme - laser marking system
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6130 (16c/32t, 2.1/3.7GHz), 64GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
- Samsung Galaxy A20e 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új, Aktiválatlan iPhone 17 Pro (256 GB) (rendelhető)
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, problémamentesen, méghozzá OLCSÓN! Immáron 8 éve!
- Xiaomi 13T Dobozzal Töltővel
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)