Hirdetés
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- weiss: Autó költségek
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- Cifu: Űrhajózás 2025 - Összefoglaló írás
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
doc
nagyúr
válasz
lacibattya
üzenetére
Be tudod állítani az effektsorrendet, szerintem az is meg megadhato hogy a line in/bt in hol legyen a láncban, de elég régen turkaltam már ezekben, szoval lehet hülyeséget beszelek
-
doc
nagyúr
válasz
lacibattya
üzenetére
Nagyon jo a GO, bar nem eppen a Vox/Harley Benton arkategoria
En imadom hogy nem kell telefont nyomkodni hozza, ott van magan az eszkozon ami kell: presetek, tuner, hangero, stb.
A VOXbol nekem a Metal volt, baromi jo volt a hangja, de rettenetesen zajos volt, es az elegge 'one trick pony', egyvalamit tud, aztan annyi. -
dl650
tag
válasz
lacibattya
üzenetére
Bátor vagy! 😀
"Jöjjön a lavina!
Fejhellgatós gitározáshoz a Spark Neo a legjobb amit eddig próbáltam!
" -
Kroni1
veterán
válasz
lacibattya
üzenetére
Örülnék, ha nem az utolsó gitárom lenne, mert az azt jelentené, hogy nem adtam fel túl korán a gyarorlást..
"az LP minden bajával,dögnehéz, vág." - na igen, ez az éles szél is lényeges kérdés lehet, és ha jól sejtem a strat félék ebből a szempontból kényelmesebbek.
-
X2N
őstag
válasz
lacibattya
üzenetére
Írhatnál bővebben is erről(HB SC450), long tenon-os? Fej dőlésszög? Súly? Test vastagság (mm)? Nem volt még a kezemben ilyen.
Szerintem ami ilyen hátul az nem igazi LP:
Mert ez a gyári illesztés:
Nyilván a Vintage-nek meg a fej formája nem hasonlít, de az kisebb probléma.
Headstock-ból is van pár féle:
Nekem kinézetre a 69-es tetszik ami szélesebb. Itt az E húrok is szöget zárnak a felső nyereghez képest. -
Redchucky
aktív tag
válasz
lacibattya
üzenetére
+1 a Cortnak.
-
Redchucky
aktív tag
válasz
lacibattya
üzenetére
Erre gondoltál, báttya?
[link] -
Ctrl+Alt~Del
őstag
válasz
lacibattya
üzenetére
Ülj hozzá közelebb!
-
Redchucky
aktív tag
válasz
lacibattya
üzenetére
Lehet állítani, mindegyik presetnél.
-
válasz
lacibattya
üzenetére
a szikrás lábkapcsoló habár működik és jó, szerintem nem annyira intuitiv a beállitása + mig a spark magától tud csatlakozni (amennyiben érzékeli, hogy be van kapcsolva) a lábkapcsolót minden használatkor külön kell. Természetesen megeshet, hogy valami hibás unitom van, de mig a sparkkal jók a tapasztalataim, addig a lábkapcsolóval kevésbé. Pedig amúgy tök jó. Most jelenleg két külön bandához van beállitva lead, "sort of" clean és valami köztes hangzás. Plusz, hogy adnak hozzá egy rakás műanyag átlátszó "covert" amire rá tudod irni, hogy mi micsoda, szóval garantáltan nem lősz mellé
. -
Ctrl+Alt~Del
őstag
válasz
lacibattya
üzenetére
Nem is kell, a létező muzsika 99%-át garantáltan eljátszod enélkül is.
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
válasz
lacibattya
üzenetére
Sok időt ne pazarolj a pitch shifter keresésére, Báttya, mert nincs benne.
-
doc
nagyúr
válasz
lacibattya
üzenetére
Ha lesz idod jatszogatni vele, a pitch shiftert kiprobalnad? A Katana GO-ban az sajnos teljesen hasznalhatatlan, a Digitech Drop -ot legalabb kozelitse meg valamennyire

Bar ha csak telefonrol kezelheto, akkor valoszinuleg nalam kiesik, az nekem messze magasan az ingerkuszob folott van hogy telefonon pocogtetve allitgassam, a GO-nal sem hasznaltam az elso nap utan soha a telefont

-
Rexton
tag
válasz
lacibattya
üzenetére
Na jó, meghoztátok nekem is a kedvemet hozzá. Én nagyon szeretem a Katana Go-t, kipróbáljuk ezt is!
-
consono
nagyúr
válasz
lacibattya
üzenetére
Jól hangzik!
Jó muzsikálást! -
dl650
tag
válasz
lacibattya
üzenetére
Grat!
Többet ne írd ki, hogy Spark mert lavinát indítasz el!
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
válasz
lacibattya
üzenetére
Mondtam, Báttya!
Jó szórakozást hozzá!
-
Ba cy lus
addikt
válasz
lacibattya
üzenetére
Tőlem szerencsére nem kérdezte meg egyelőre, miért tartok a fej(ek) + 2x12-es láda mellett olyan mini kombókat, mint a Katana Mini, Orange Crush Mini, Blackstar Fly 3.

-
X2N
őstag
válasz
lacibattya
üzenetére
Mért ne lenne jó? Annyi előnye mindenképpen van a 10"-es hangszórónak hogy ki tudd cserélni más Celestion hangszóróra is. és kevésbé irányítottan szól mint egy 12"
Akinek ez is drága akkor Valetone GP5 fejhallgatóval vagy hifivel. Aztán lehet venni később egy Spider Valve 1x12-es kombót aminek a loopjába belehet ezt kötni.
-
X2N
őstag
válasz
lacibattya
üzenetére
Hát így. Erre vannak a kombók, lehet kapni olyat is amiben már 10"-es hangszóró van, és nem fog kapásból úgy szólni mint egy bluetooth-os boombox mert még zárt is.
-
X2N
őstag
válasz
lacibattya
üzenetére
Mindegy csak ne kelljen semmit megtanulni.
Legyen kényelmes, mások állítsák be nekem a presetet mert én nem értek hozzá és nem is akarok/lusta vagyok. -
dl650
tag
válasz
lacibattya
üzenetére
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
válasz
lacibattya
üzenetére
Maximálisan ezt gondolom én is, ezért adtam anno én is el a Katanát.
-
doc
nagyúr
válasz
lacibattya
üzenetére
Nekem tetszenek a gyari hangjai, de amugy nem kell feltetlenul tekergetni, le is tolthetsz ra egy csomo elore elkeszitett configot. A Katana 100 defaultjai nekem sem igazan tetszettek, eljatszottam vele egy darabig (bar nekem az abszolut csucs torzitott hangzast vegul a Joyo pedalja hozta meg), a GO defaultjai szerintem sokkal jobbak, nem is raktam ra masikat.
A madzag sosem zavart, hatra szoktam dobni, onnantol rendben van, van vezetek nelkulim is de ruhellem, toltogetni meg mifaXom, szinte mindig mindenre a vezetekest hasznalom ha lehet, raadasul baromi jol is szol, magasan veri a JBL Live-ot. -
doc
nagyúr
válasz
lacibattya
üzenetére
Sparkot? Jol latom hogy ezen nincs kijelzo? Illetve ez csak a sajat fulesevel mukodik egyutt, vagy masikat is ra lehet dugni? Nekem eleg kompromisszumosnak tunik a kezelese pl. a Katana GO-hoz kepest (meg ha a tudasa amugy nagyobb is)
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
válasz
lacibattya
üzenetére
Szerintem azt nem fogod megbánni. Majd számolj be a tapasztalataidról.
Az én fejemen kényelmes viselni, nem nyomja a fület. Egy dolgot utálok rajta, a vevőegységen a bekapcsoló gomb marha hülyén van megoldva, nem emelkedik ki az egység síkjából, kemény, nehéz lenyomni.
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
válasz
lacibattya
üzenetére
Szerintem nem. Ezért kapsz két húrkészletet, azzal többet érsz. Ezt meg megnézed YT-on, bármit megtalálsz, ami érdekel.
-
Redchucky
aktív tag
válasz
lacibattya
üzenetére
Igényesnek tűnik, bár szerintem a videóanyag ma már szinte felesleges, yt-n is vannak jó oktatóvideók. A tanárt meg egyik sem helyettesíti. Amúgy a gitártechnikai része biztos érdekes.
-
Redchucky
aktív tag
válasz
lacibattya
üzenetére
Áramkimaradásra ott a fejhallgató erősítő

-
Redchucky
aktív tag
válasz
lacibattya
üzenetére
Érdekes módon, hogy nincs teljesen a helyén, még így sem problémás.
-
dl650
tag
válasz
lacibattya
üzenetére
Grat a gitárhoz! Amúgy összebeszéltél cappával? Akakíthatnátok egy "bántja a kezemet a gitár" csoportot.
-
consono
nagyúr
válasz
lacibattya
üzenetére
Kb. nekem is, azért veszem a kezembe, hogy kicsit lelazuljak
-
válasz
lacibattya
üzenetére
Gratulálok!@lacibattya 67523
Hopp. Azt hittem csak nekem fontos a letörés. 😉 -
X2N
őstag
válasz
lacibattya
üzenetére
Pöpec. Az acél bundok is jól meg lettek csinálva?
Nekem a Metallic Gold szín jobban bejön
-
válasz
lacibattya
üzenetére
Ez ha jól látom egy Cort G300, ugye? Mindenesetre használd egészséggel !

-
Ctrl+Alt~Del
őstag
válasz
lacibattya
üzenetére
Ujjat max a sebészeten veszel, nem gitárboltban.
Én nem tudok ilyenről, de simán lehet, hogy van.
-
Redchucky
aktív tag
válasz
lacibattya
üzenetére
Szerintem mindenhol, ahol árulnak használt hangszert.
-
Goose-T
veterán
válasz
lacibattya
üzenetére
Nézz meg egy EHV Wolfgangot is, az is hasonló offset forma. Nekem van egy, nagyon szeretem. A gyári pickupjai is teljesen jók.
-
arnyekxxx
veterán
válasz
lacibattya
üzenetére
keresd meg azt a gitárt ami kényelmes, és ha nem tetszik a benne levő PUP akkor kicseréled olyanra ami tetszik. Vagy veszel egy tizesért egy EQ pedált (ha nem lehet a sparkban a preset elejére tenni) és hozzáigazítod a gyári pickup hangját az izlésedhez.
-
arnyekxxx
veterán
válasz
lacibattya
üzenetére
A-B teszten biztosan észreveszed a különbséget, kérdés, fogsz-e A-B tesztet csinálni ugyanazzal a presettel hogy különbséget keress, vagy beállitod úgy, hogy jól szóljon azzal ami van a gitárodban.
-
Redchucky
aktív tag
válasz
lacibattya
üzenetére
Hallani a különbséget, igen. A telecasterem single coilja és a cort hot 70 aktív pickupja máshogy szól ugyanazzal a presettel. Spark 2.
-
Ba cy lus
addikt
válasz
lacibattya
üzenetére
Sparkból van sokféle. Ha nem tejfölös doboz a hangszórója, akkor megérheti, egyébként szerintem nem, mert ezek a kis dobozok nem tudnak igazán nyíltan szólni, szóval ők lesznek a szűk keresztmetszet. Ettől még hallani a difit, ha hegyezed a füled, de a világmegváltást ilyen esetben nem ez hozza el.
-
dl650
tag
válasz
lacibattya
üzenetére
Számít! Az Ibanezben passzív humbucker a HB-ban aktív van. Nyilván az aktív alapból más, de pl a régi Jacksonban is próbáltam két fajta passzív hangszedőt és volt különbség.
-
consono
nagyúr
válasz
lacibattya
üzenetére
Számít, persze, hogy számít
Az más kérdés, hogy mennyit, fejben sakkozva nehéz megmondani. Nem tudom itthon rendesen összehasonlítani, mert az egyik gitáromban csak single coil van, a másikban meg csak humbucker, de a nyilvánvaló különbségektől eltekintve is szerintem a Fendernek jobb rajta a hangja, mint az Ibaneznek. -
Ba cy lus
addikt
válasz
lacibattya
üzenetére
Bár nekem nincs Sparkom, csak Valeton GP200-am, de hogy a fenébe ne számítana a hangszedő?
-
consono
nagyúr
válasz
lacibattya
üzenetére
Szerintem fölösleges ekkora kijelző rá, úgy is mindenkinek van legalább egy telója...
Akkor már inkább a Mooer, vagy mi, amit Henning demózott pár hete... -
Ctrl+Alt~Del
őstag
válasz
lacibattya
üzenetére
Szerintem nem, de lehet tévedek, ellenben röhejesen néz ki.
-
dl650
tag
válasz
lacibattya
üzenetére
Azt nem tudom, de szerintem elég csúnya. A Spark (40) legalább kinéz valahogy...
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
válasz
lacibattya
üzenetére
Persze. BT-n csatlakozik a Sparkhoz a géped, arról megy mondjuk YT backing track. A tableteden meg fut az applikáció, ami vezérli.
De az app nem is kötelező, hogy ha a 4 (8) elmentett hardware preset egyikét futtatod. Akkor ahhoz nem kell az app.
-
válasz
lacibattya
üzenetére
Hirdesd meg a HA!-n vagy a géesfanatic-on
-
Nunder
őstag
válasz
lacibattya
üzenetére
Nem szereti, ha lekerül a Spark app a háttérbe, azonnal bontja a kapcsolatot nálam, és újra kell csatlakozni a Sparkhoz. Én ezt úgy oldottam meg, hogy belockolom amikor használom, vagy multi-window módban van mellette egy Spotify mondjuk. Ettől eltekintve patika.
-
terepkigyo
csendes tag
válasz
lacibattya
üzenetére
Nálam Spark 2 van, tökéletesen működik androiddal.
-
dl650
tag
válasz
lacibattya
üzenetére
Nekem a Spark 40 van. Androiddal használom és minden működik.
-
AdamTaylor
csendes tag
válasz
lacibattya
üzenetére
Végülis strato mellett döntöttem, de nem éreztem kenyelmetlennek a Les Pault. Tetszett is a kisebb nyak és a test kialakítása, meg az emg pickup hangja is, aztán valahogy meglepően jó érzés volt a strato cvt pengetni és kézbe fogni. A 150es keretet nem sikerült tartani, a 70s és 60s classic vibet volt annyival jobb megfogni és hallgatni hogy így nem zavar hogy kijjebb tolódott, bár előzetesen azt gondoltam hogy ez az érzet olcsóbban is meg lesz. Harley Benton fusion 3 csalódás volt. LPből az SC-550 EMGt fogdostam és azt is szívesen megvettem volna, jó benyomást tett. Ja meg Ibanez volt a kezemben valamelyik AZES talán, nekem az a nyak túl vékony volt.
Köszi mindenkinek aki hozzászólt, érdekes volt összevetni saját kézzel azokat amiket írtatok most is még régebben meg amiket videókban hallottam. Anélkül tényleg semmi értelme hogy nem fogdosom meg őket.
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
válasz
lacibattya
üzenetére
Told csak a Katanát, nem kell azt bütykölni.
-
X2N
őstag
válasz
lacibattya
üzenetére
Szerintem a katanába ilyet ne tegyél, az nem FRFR hangszórós.
-
Blindmouse_
senior tag
válasz
lacibattya
üzenetére
Na jó, de a csávó idejön, és ha valaki nem nyalizik, egyből fröcsög

Mondjuk engem nem hat meg. amúgy én azt nézném meg elsőként, hogy a gitárkáján mennyire van az oktáv beállítás elcseszve... -
Ctrl+Alt~Del
őstag
válasz
lacibattya
üzenetére
De ha nyernél a lottón, lenne, és nem maradnál meg a cortnál és hárlinál. Pont ez a lényeg. Ha lehetőség van, miért ne élnél vele?
-
Goose-T
veterán
válasz
lacibattya
üzenetére
Váltott pengetés és sok gyakorlás. Nagyon sok gyakorlás. Nagyon nehéz dolog gitározásnál a sebességet feltornászni, embertelen sok időt kell beleölni, és még úgy is korlátokba ütközhetsz. De sosem éred el a korlátaidat, ha nem próbálod.
Először csak lassan pengesd metronómra, mondjuk az eredeti tempó felével, amíg teljesen hibátlanul el nem tudod játszani. Aztán minden nap vedd mondjuk 5 BPM-mel magasabbra a tempót. Pár hét, és hibátlanul menni fog az eredeti tempójával.
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
válasz
lacibattya
üzenetére
Részben nekem ez volt a bajom vele. Baromi bénán szóltak rajta a backing trackek, a Sparkon sokkal jobban szól. Arról nem beszélve, hogy kábellel kellett a géphez kötni, Sparkon meg kimegy rá BT-on simán.
-
Alexios
veterán
válasz
lacibattya
üzenetére
A katanában rendes 12" gitár hangszóró van, míg a sparkban nem, ott full range, lényegében "hifi" hangszórók. Bármilyen felvételt hallgatsz nem fog ugyanúgy szólni mint ha gitárládáról menne, mert ahhoz hogy rögzítsék eleve kell egy mikrofon többek között, ami már színezi a hangot.
Ezért mondják azt hogy a különböző frfr hangszórókon modellezőkkel játszó gitárok nem úgy szólnak mint egy rendes ládánál, hanem mintha egy felvételről szólna, ugyanis a ládaszimulációk(impulse responseok) a mikrofon hangját is tartalmazzák(valamivel mégiscsak fel kell venni), sőt még azon belül hogy hova rakod a mikrofont, milyen távolra, közelre, stb mind lényeges dolgok.
Szóval ha azt akarod hogy úgy szóljon mintha felvételen akkor lehet jobban jársz az utóbbival, bár én nem találkoztam olyannal aki direkt ezt a hangot kereste volna a "nyers" gitárhanghoz képest
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
válasz
lacibattya
üzenetére
Egy ládában mondjuk 12-es membrán van, itt meg 4-es, de kettő.
-
Alexios
veterán
válasz
lacibattya
üzenetére
A katana is egy multi amúgy, csak ott rendes ládával
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
válasz
lacibattya
üzenetére
Én a Katana+Spark kombó mellett a Katanát szinte soha nem használtam. Valahogy nem tudtam megszeretni. Egyrészt, sokkal kevesebb preset is van hozzá, mint a Sparkhoz, másrészt a hangja se tetszett annyira. De lehet, nem adtam neki elég esélyt.
-
X2N
őstag
válasz
lacibattya
üzenetére
Multieffekt erősítő, cab szimulációval+végfok+FRFR láda.
-
FockeWulf
tag
válasz
lacibattya
üzenetére
Eszembe jutott még egy tanács-féle. Nekem sokszor nem is tudatosan, de bevált....szóval ha már úgy-ahogy megtanultad az adott dalt, és már úgy érzed valamennyire megy, akkor pihentesd egy 2-3 hetet, többet ne mert akkor meg elfeleded. Az idő alatt persze gyakorolj mást. Meg fogsz lepődni mennyivel jobban fog menni a tanult dal.
-
cucka
addikt
válasz
lacibattya
üzenetére
Az normális hogy magamban "megy"de kisérettel belezavarodom?
Teljesen normális, azt jelenti, hogy úgy érzed, hogy el tudod játszani, de valójában nem.Ha fejlődni akarsz, akkor
1. Tempóra tanuld és játsszd. Lehet backing track, lehet metronóm, mindegy
2. Rendszeresen vedd fel magad és hallgasd vissza. Itt meg fogsz majd lepődni, hogy mennyire nem tudod jól eljátszani azt, amiről azelőtt azt hitted, hogy el tudod
. -
FockeWulf
tag
válasz
lacibattya
üzenetére
Erre a kérdésre egy jó válasz van: attól függ hogy adott gitáros milyen szinten van a gitározásba. Van akinek napok, van akinek 1-2 óra, mert lényegében csak a szerkezetet kell memorizálnia. Jól mondja Moleman, játssz a felvétellel. A tabok (legalábbis nekem) nagyon fárasztónak tűntek, kibogarászni hogy most mit hogyan, szünetek stb...egyszerűbb ha hallod/érzed az egészet...néha persze jól jönnek szólóknál...de...azt is vedd figyelembe hogy a neten sok tab eleve hibás. Indítsd el az eredetit, ha kell lassítsd le, és simán csak játszd együtt a felvétellel. Előbb utóbb nenni fog.
-
Moleman
addikt
válasz
lacibattya
üzenetére
Próbáld ezzel együtt, végig látod, hogy mit hogy fog, valószínűleg jobb lesz a végeredmény, mint tabból.
Én mindig az eredetivel együtt tanulom a dolgokat, közben sokszor megállítom, visszatekerem, ahol hallás után kell valamit mazsolázni. Ha eredeti tempón nem megy, akkor lassítva szoktam (leginkább erre használom a bariton hangolású gitáromat, 25%-kal belassítva pontosan ugyanazt kell fogni B standardben, mint eredeti tempón E-ben).
Az, hogy mennyi idő, leginkább memória és gyakorlat kérdése. Ezt a számot pont nem hallgattam sokat, nincs meg egészben a fejemben, ezért minden apró részlettel 1-2 napig biztosan gyakorolnom kéne, hogy jól el tudjam játszani.
-
FockeWulf
tag
válasz
lacibattya
üzenetére
Dalt én sose gyakoroltam metronómra , kb így csinálom mint te, memorizálom az adott dal szerkezetét, aztán ha ez meg van onnan már gyerekjáték. Mondjuk én legtöbbször olyan nótákkal próbálkozom amihez se tab, se semmi nincs, így mire kifülelgetem hogy mit is játszik a giáros az adott dalba, már meg is van a dal memorizálása. Érdemes saját kis szösszenetekkel díszíteni itt-ott, egyedibb lesz a dolog, ha nem is annyira profi. De ahány ház, annyi szokás.
-
X2N
őstag
válasz
lacibattya
üzenetére
Ha komplett számot akarsz tanulni és nem csak technikát gyakorolni, vagy 1-1 részeket tanulni akkor semmiképpen se magában játszd, az internetes tabot követve, készíts saját egyszerűsített tabot hozzá, ne csak nézd netes tabot miközben játszd, a készített tab-ban én felbontom a számot részekre feltüntetve(Intro,Verse,Pre-chorus,Chorus,Bridge,etc.), csak így fogod tudni hogy épül fel strukturálisan a dal(amit magát a tabot követve nem feltétlen szoktam pl figyelni, csak azt amit játszani kell), aztán ha ez megvan meghallgatod a számot és követed hogy jó-e az a dalszerkezet amit felvázoltál, gyakorlod az összes részt külön külön és ha ez megy akkor már gyerekjáték lesz zenére játszva eljátszani az egészet, még tab nélkül is. Én így csinálom. Aztán ha megy, akkor lehet több számot összefűzve komplett setlistet begyakorolni, úgy hogy nem állsz meg a számok között se.
Probléma nyilván akkor van ha technikailag nem vagy azon a szinten amit a szám megkövetel és nem megy még lassítva se(ha gyorsabban is letudod játszani még tab lesés nélkül is egyes részeket metronómra az nem hátrány), vagy ha eddig se metronómra gyakoroltál és nem győzöd követni a dobot, nem tudod pontosan oda tenni a dolgokat... -
X2N
őstag
válasz
lacibattya
üzenetére
Tessék hallás utána leszedni és tabot készíteni róla
Az fejleszti igazán a a készségeket. -
FockeWulf
tag
válasz
lacibattya
üzenetére
Szívesen segítek olyan dalnál amit esetleg én is úgy-ahogy eltudok játszogatni, ha van ilyen jellegű kérdésed írj bátran, ha tudok segítek. De szerintem itt a fórumon messze nem én vagyok arra a legalkalmasabb ember, hogy oktató anyagokat készítsek. Eleve felszerelésem sincs hozzá, néha így "krumplival és kaputelefonnal" készítek gitározós videót, de ezek, azon kívül hogy megmutatom pár ismerősnek, vagy esetleg belinkelem ide fórumra, meg persze sokat lehet tanulni is magamat visszanézve h hol szól sz@rul...ezenkívül másra nemigazán jók, mert csapnivaló a hangminősége. Kéne rendes mikrofon vagy hangkártya...stb. A másik meg hogy a tudásom is igencsak foghíjas, mind technikailag mind elméletileg. Vak vezetne világtalant.
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
válasz
lacibattya
üzenetére
A YT tele van tutoriallal. Igaz, hogy nem Edda vagy Bikini, de ott rengeteg szamot tanulhatsz meg amugy.
-
Ba cy lus
addikt
válasz
lacibattya
üzenetére
Felesleges a zárt f.szbuk csoport, a tudást ne rejtegessük már.
Akit meg nem érdekel itt az ilyesmi, az rossz topikba tévedt. -
arnyekxxx
veterán
válasz
lacibattya
üzenetére
ehhez nem kell zárt fb csoport szerintem, ugyanitt is megkérheted oktatóvideo megosztására

-
doc
nagyúr
válasz
lacibattya
üzenetére
Ezeréves Blitzwolf multiportos töltő, mindenre ezt hasznalom

-
Ctrl+Alt~Del
őstag
válasz
lacibattya
üzenetére
Én meg hétfőn vettem búcsút a Katana MKII-től.
-
doc
nagyúr
válasz
lacibattya
üzenetére
Nekem Metál van

A hangját nagyon szerettem csak azt nem hogy zajos mint a rosseb, meg ugye kvázi egy hangja van. De a legnagyobb gondom az volt vele hogy macerás volt backing tracket/metronomot tolni alá (csak jack kabelt eszik), na ez most megoldódott, siman mehet rá telefonról a YouTube-os backing track gyűjtemény meg a metronom app, zajszuro eleve van benne és a hangolo is kényelmesebb mint csiptetgetni
Az már csak hab a tortán hogy nem kell elemcserével szórakozni, radugom a kabelt aztán tölti. -
doc
nagyúr
válasz
lacibattya
üzenetére
En is hetvegen zsakoltam be, szenzacios cucc, es nagyon jok a default patchek is rajta. Mar van is vevo a Vox Amplugra, ossze sem merheto a ketto

-
Ctrl+Alt~Del
őstag
válasz
lacibattya
üzenetére
Azt megtanultam egy het alatt kb., nem nehez, de jol eljatszani nem konnyu. Neha letolom meg, es mindig rajovok, hogy milyen benan jatszom addig, amig nem gyakorlom ki.
Nem hagyjuk abba, soha.
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
válasz
lacibattya
üzenetére
En is szeretem az enyemet, abszolut megerte. En csak jobbcomboson jatszom rajta, es labtamasszal. Ha a szek kereten tartom a jobb labam, azt vettem eszre h par nap utan rohadtul fajt a talpam tole. Igy fel is hagytam vele.
nem minden alkalommal jatszom azon, kb. fele fele, igy ezert sincs tobbek kozott semmi baja.
szerintem jol is nez ki, szeretek ranezni. -
doc
nagyúr
válasz
lacibattya
üzenetére
Ugyanilyen van nekem is meg C-A-D-nek is, én kb mindig ezen játszom (kivétel a tv előtt kanapén pruntyoges). Lehet klasszikus pózban meg “jobbcombosan” is jatszani rajta, így egy év alapján tartós, masszív.
szeretem, nekem nagyon megérte
-
Moleman
addikt
válasz
lacibattya
üzenetére
Nagyon jó lesz ez, ahogy #55060 FockeWulf is mondta, a futamokat túl hamar kezded, de amúgy korrekt.
A tempótartás meg majd megjön a gyakorlással.
Én amúgy kifejezetten szeretem ezt a minimál google drive-ot, mint tartalomfogyasztó.
A feltöltéshez túl dinoszaurusz vagyok, arra a saját FTP-t szeretem, direkt linkkel. 
#55071 X2N
Ezzel nálam is betaláltál, a Baker Street nagy kedvenc.
De ez az Earth Heals Herself is zseniális, mindjárt meg is próbálok túrni valahonnan egy discography-t. 
-
FockeWulf
tag
válasz
lacibattya
üzenetére
Ezt ne így fogd fel. Senki a világon nem jatszik hibátlanul, még a legnagyobbak sem (és ők sem égnek, pedig egy több ezer fős, borsos koncertbelépős előadáson azért mar van tét). Mindenki olyan szinten van ahol. És az építő kritikából csak tanulni lehet. Hülyegyerek megsértődik egy építő normál kritikán, okos ember pedig megköszöni és tanul belőle (mint ahogy te is tetted). Szóval csak bátran. Ez egy gitáros közösseg, néha rakunk fel videót vagy hangot páran, hogy ki hogy tolja, egyikünk bénább mint a másik, itt senki sem profi de egyáltalan nem ez a lényeg. Élvezzük a zenélést aztán ennyi
-
X2N
őstag
válasz
lacibattya
üzenetére
Nem is az lényeg hogy hibátlan legyen, hanem hogy tudj fejlődni. Csajok ilyen videókat tesznek fel youtubera normális hanggal, én meg nem tudok egy normális hangfelvételt felvételt se csinálni mert nincs mivel

chaosmonger- meg van az oka miért...de ezt eddig is tudta mindenki hogy analóg cuccokat körülményesebb felvenni. Mondjuk pont neki volt egy videója amiben elmondta hogy kitalálta hogy elmegy valahova felvenni valami videót, és a laptop meg túlmelegedett a sivatagban, nem tudta felvenni a videót...
Én meg csak vittem volna az analóg cuccot meg egy agregátort és simán megcsináltam volna. -
Ctrl+Alt~Del
őstag
válasz
lacibattya
üzenetére
Jó lesz ez, báttya! Kigyakorlod, és faszán megy majd. Eleve nem könnyű kezdőként egy 1 perc 50 másodperces bármit is végigtolni, szóval jó úton haladsz.
Nyilván, aki 10-15 éve gitározik és meghallgatja, azt gondolja magában, mi ez a szar?! Amúgy nem tudom, hogy képzeled, hogy egy ACDC-t elrontasz! :-D
Pontosan tudom, hogy mekkora eredmény kezdőként felvenni egy ilyet, és mennyire azt hiszi ilyenkor az ember, hogy mekkora király és rockstar.
No meg mennyi gyakorlás, próbálkozás.Arról nem beszélve, hogy itt van jó pár véleményvezér, aki szórja a tanácsait gitárban, erősítőben, skálákban, pedálokban, oszt még egy C-dúr akkordot nem hallottunk/láttunk tőlük lefogva.
-
X2N
őstag
válasz
lacibattya
üzenetére
Nem nagy megoldás egy ACDC sound beállítása,
Kikeresed az 1960as Marshall JTM 45/100 fejet, a hozzá való ládával, pl greenback szóróval,
bass 1
mid 4
treb 6.5
high treb 7
normal 0 -
FockeWulf
tag
válasz
lacibattya
üzenetére
A fő riffben, mikor az E-moll pentaton skálában sétàlsz lefelé (g-e-d-h-a hajlítva-h hangok), ezt a részt MINDIG túl korán kezded, ne ütem-koppra kezd, hanem ott van egy 16odnyi szünet, hallgasd meg sokszor az eredetit. A többit is gyakorolgasd persze, idővel majd tisztul a játék, jó lesz ez, csak gyakorlás, jó úton haladsz
-
X2N
őstag
válasz
lacibattya
üzenetére
Amúgy miből gyakorlod, melyik tab?
Ez pl jó.
3-0
3-0
2-0-.....itt pl a 2-est fél hanggal kell nyújtani, erre figyelj oda. -
Ctrl+Alt~Del
őstag
válasz
lacibattya
üzenetére
Nem, nem szar. Szerintem hamis pár helyen kicsit, vélhetően nem vagy behangolva rendesen. Egy-két helyen az ütemmel is megbotlasz, na de hát ilyen ez a tanulás. Én se tudnám jobban letolni.
Jó ez, toljad csak báttya!
Szerintem semmi gond a guglis megosztással, nálam hibátlanul megy.
-
X2N
őstag
válasz
lacibattya
üzenetére
Hát ez a Google drive-os megosztás elég szar, ha engem kérdezel, nem te vagy az első aki ezt erőlteti sajnos.
Ja hogy a gitározást kérdezed?
Sokat maszatolsz, nem tiszták a hangok,(biztos be van hangolva az a gitár?) és a hajlítások nem jók, ezeket gyakorolni kell még..cucka-fuck logic
-
FockeWulf
tag
válasz
lacibattya
üzenetére
Linkeljem be ezeket a dalokat, vagy hogy érted?

-
FockeWulf
tag
válasz
lacibattya
üzenetére
Amúgy csak az én fülemnek szól mindegyik lemezükön másként a gitár (is)? Gondolok itt a korai lemezeikre, punk and roll, legjobb méreg, ember tervez, connector....
-
Goose-T
veterán
válasz
lacibattya
üzenetére
Régen Mesa Boogie erősítőket használtak, azt tudom. Akkor láttam, amikor 1999-ben a törökszentmiklósi művházban koncerteztek. Mondjuk akkor még Cseresznye volt a gitáros. A mostani gitárhangzáshoz itt van egy kiindulópont, úgy látom, Sidi is maradt a Mesánál.
-
arnyekxxx
veterán
válasz
lacibattya
üzenetére
Felvételkor a multiból hallod közvetlenül a hangot, a felvételi jelszint viszont alacsonyra van állítva (vagy a multi küld halk jelet vagy a programban van lehúzva) ezért visszajátszáskor halk (ez szemre is látszik a képen). Fentebb veszed a bemeneti jelet (audacityben nem tudom ezt hol kell, ) vagy fentebb tolod a gitártrack hangerejét
-
Tibizzz
tag
válasz
lacibattya
üzenetére
Töröld a programot minden részével együtt és telepítsd újra. Vagy töröld a config fájlokat.
Új hozzászólás Aktív témák
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 128GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RX 9060 XT 16GB Rampage SHIVA ADATA 650W
- Akció! Bontatlan Sandisk SSD Plus 2TB
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 8 64GB Fekete 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
En imadom hogy nem kell telefont nyomkodni hozza, ott van magan az eszkozon ami kell: presetek, tuner, hangero, stb.
Fejhellgatós gitározáshoz a Spark Neo a legjobb amit eddig próbáltam!
"
.

Én meg csak vittem volna az analóg cuccot meg egy agregátort és simán megcsináltam volna.