Hirdetés
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- ldave: New Game Blitz - 2025
- sziku69: Szólánc.
- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
-
LOGOUT
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
X2N
őstag
Végigpróbáltam majdnem az összeset.
Mooer-ekre már nem nagyon fog új fw jönni, a 300-ast még hegesztgetik, nemrég kapott egy új UI updatet ami még béta állapotban van. A 300-asban jó a láda szimuláció, van benne egy Tri-voice polyphonic synthesizer modul ami semmi másban nincs a piacon, tud capture-ölni, jól is szól mert a láda szimulációnál még a mikrofonokat is lehet finoman állítani, nem csak bizonyos pozíciók között váltogatni, a kisebbeket én nem venném meg már, ezeket nem nagyon akarják supportolni. Itt is a fw a kérdés meddig akarják supportolni mert már kint van az 1000-es, és az a prioritás.
Ampero-hoz már nem nagyon jönnek új fw-k, a sima ampero már régi(a mini is), nem szólnak jól, az Ampero II Stomp nem rossz, az tud párhuzamosan futtatni effekteket, 2 erősítőt, ha ilyenre van igény akkor ez tudja a legolcsóbban, de ez picit drágább, 110eFt használtan, a mikrofonozás annyira nem jó benne, ahogy az effektek sem.
A NUX-MG30 elég erős és használtan meglehet venni 70-80eFt körül, hátránya hogy kevés dolog van benne, kevesebb több elven van megcsinálva, ami benne van az jobb mint a hasonló árú multieffektekben, meglepőn jó modellek vannak benne, Marshall/5150/Mesa az olcsóbbak között szerintem az egyik legjobb, szép a kezelőfelülete is, még ha nem is akkora a kijelző mint egy Headrush-é. Egyetlen dolog ami nekem nem tetszik benne az a tekerős 4 irányú joystick a kijelző mellett, ami szerintem idővel biztos elkezd majd szórakozni(még nyomógomb is).
Amit nem próbáltam az a Valeton GP200-as, ez talán a legnépszerűbb multieffekt manapság ebben az árkategóriában, sokat eladtak belőle, és a mai napig jönnek rá frissítések pedig lassan 10 éves, volt is egy új 10 évfordulós kiadása. Rengeteg erősítő modell van benne és netes videók alapján jól is szól, ezt is szeretném 1x kipróbálni, főleg azért h kiderüljön mekkora szórás van a modellek között.
Headrush-nem lett igazán népszerű, ezekről nincs tapasztalatom.
Boss GX-10-et nem próbáltam de ezt szeretném még kifejezetten kipróbálni mert ennek van a legalacsonyabb latency-je az összes közül(1-2ms), és ezt mondják a legjobb hangúnak is mert elég komoly DSP van benne, viszont itt is kevesebb az erősítő modell(ami jobb minőségű is), aki próbálta úgy írta le hogy az erősítő modellek elég 3D hatásúak jobban szólnak mint más multieffektek, az effektekkel gondolom nincs gond, Boss minőség. A UI kicsit szerencsétlenül néz ki és nehézkesebb a kezelése.
Valeton GP200/Boss GX10/MG30-ast nézegetném a helyedben.
-
Moleman
addikt
Az újakról majd a többiek nyilatkoznak, én már régen nem követem a piacot, de kb 10 évvel ezelőtt a HD500X nagyon menő cuccnak számított, akkoriban nagyon szemeztem vele, mostanában 65-ért meg lehet kapni.
De simán lehet, hogy az új Nux és Mooer multik már sokkal jobbak.Engem amúgy is könnyű lenyűgözni, egy barátom a megjelenésekor vett egy Boss GT-10-et, azóta (17.5 éve) csak azt használja, és mai füllel is baromi jól szól szerintem.
-
Persze azért itt-ott még nézegetem a V-ket, és azt látom, hogy vannak már olyan kiadások, amiknél ezt jobban megoldották.
A Spira V és a Kramer Nie-V.
A Spira V400-nál majdnem oda került, ahová te is rajzoltad.

A Nite-V-nél a negyedik (bal felső) csavar egyben már a hevedertartó. Okos megoldás(nak tűnik. Kérdés, hogy mennyire terheli a nyakat magát.)

-
Igen, láttam már olyan hirdetést is, ahol már áttették a jobb egyensúly végett a hevedertartót.
A Spira V-400-nál speciel nem volt feltűnően zavaró jelenség ez a gyári helyen lévő felfüggesztéssel.
@#67381 Bobrooney
Tegnap kipróbáltam ezt az AZ24s1f-et. Átugrottam Tatára.
A test gyönyörű, és kezemhez illeszkedős. A nyakprofil nem jött be sajnos (vastagabb C profil, és elég nagy fogólap rádiusz - most már kezdem ezeket a technikai adatokat is lassacskán feldolgozni). Összességében igen tetszetős volt, HH kialakítás. Így pakkban ennyit biztos megérne.(Mondjuk így, hogy beraktam a linket, lehet, hogy pár nap alatt el is viszik.
) -
nap
addikt
-
X2N
őstag
Felejtős mind ami ajánlasz, akkor már inkább egy ENGL E530 előfok, ebben van tiszta/crunch/hi-gain csati, csővel, van benne egy mini 1.5W-os stereo végfok ami otthoni gyakorlásra ládára kikötve vagy fejhallgatóval is használható, kicsi, 1U Rack, könnyen elfér bárhol...és később komolyabb rendszerbe is beilleszthető, 4 kiló, baromi strapabíró az egész cucc, nem mellesleg javítható.

-
Moleman
addikt
Színben passzoló javítófesték? Autón használtam már hasonló sérülésen, nem lett ízléstelen a végeredmény.

-
Kolléga balkezes basszeros és szerinte a legjobb dolog ami történt vele hogy jobboson tanult meg játszani. Ő azt mondta hogy semmivel sem volt nehezebb mert nulláról nem tudja az ember hogy milyen másik kerül játszani.
Amúgy a választék meg mindig nem olyan jó mint a jobboson. -
cucka
addikt
Képről nekem úgy tűnik, ezek elég hülye formájú babák + ami megmaradt belőle, az is szarrá van kopva.
Ha muszáj megtartani ezt a pusztulat hidat, akkor 3d nyomtatott cserealkatrészben gondolkoznék. (Fémből nyilván, meg utána kell olvasni, hogy pontosan milyen anyagból, hogy tartós legyen)
De ha az a cél, hogy ez egy jól játszató hangszer legyen, akkor
aprítsd fel tüzifánaktuti cserélném az egész hidat. Gyakorlatilag bármilyen hardver, amit most veszel az jobb lesz, mint ezek a szarok, amiket a csehszlovákok ráraktak a gyárban. -
Goose-T
veterán
Ez valami KGST basszusgitár? Ha igen, akkor érdemesebb kicserélni valahogy a hidat egy szabványosabbra, mert úgysem fogsz hozzá találni alkatrészt. Persze néha felbukkannak gs-en meg facebookos csoportokban emberkék, akik ömlesztett szoci alkatrészeket árulnak horroráron, de szerintem nem érdemes az időt pazarolni rá. Ha találsz is, akkor is szar lesz. Ökölszabály, hogy minden szoci hangszer szar, talán a Musimának voltak a vége felé elfogadható darabjai.
Ha jól látom, ez is egy Musima. Én a helyedben rápróbálnék egy tune-o-matic stílusú bridge-et rárakni, a legnagyobb meló max annyi lenne vele, hogy a régi híd perselyeinek a helyét le kellene dugózni ikeás stiftekkel, aztán az új hídnak fúrni új lyukakat. Egy ilyesmit el tudnék képzelni rá.
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
Szerintem is jobb lassan, de akkor sem értem. Ez a zenében amúgy megengedett? Lehet rosszul gondolom, de ha valaki egy darabot megírt úgy, ahogy, akkor azt úgy kell játszani. Ha nem úgy játssza, akkor helytelenül játssza.(Persze mondhatjuk, hogy ő írta, ezért úgy játssza, ahogy neki tetszik.)
Ha mondjuk feltenném ezt én, ilyen tempóval játszva, valamelyik nagyokos egyből ìrná, hogy javaslom a metronóm használatát.
-
-
X2N
őstag
A a fekete zongoralakk gitárokkal is ugyanez a baj. Elég volt egyszer, első gitárnak tizenévesen, soha többet...
Mit gondoltok most hogy eladták a Gibsont a svédeknek kiköltöztetik kínába a gyártást? Make America great again. Gibson Les Paul 59 Series Made in China. Nézek most egy videót az öreg faszi nagyon esküszik a 7,4kOhm-os nyaki 8,4kOhm-os híd hangszedőre az 59-es gibson replikánál, rámértem most gyorsan a gitárjaim pickupjaira: Vintage V100 híd 15k, nyak 7.4k Harley Benton SG híd-8,3k, nyak 7.4k... következő húrcserénél pickupot is cserélek a a 2 gitár között..
-
emiki6
veterán
Gondoltam rá, de még nem tudom. A nem festett V7 is szép és azthiszem meg is szerettem. Ha lehetett volna választani, akkor talán a kéket vettem volna, de ha mindkettő nálam lenne, akkor már egyiktől se válnék meg szívesen, nagy dilemma lenne, hogy melyiket tartsam meg.

Aztán lehet, ha élőben látnám a kéket, akkor megvenne kilóra.
Talán rábízom az eladóra és ha hajlandó felhozni budapestre, akkor megveszem. Még átgondolom. -
emiki6
veterán
De nem túl mélyvíz ez teljesen a nulláról hangszerbolt körtúrát tenni és próbálgatni a bézeket tapasztalat nélkül? Azt még talán meg tudom mondani, hogy ránézésre mi tetszik és mi nem, de hogy melyik kényelmes vagy hogy melyik hangja tetszik legjobban? Még azt se tudom, hogy hangban mit keresek, bár az biztos, hogy JB > PB. Azt is sejtem, hogyha meghallom "A hangot", azt valószínű észreveszem, de megfizetni úgyse tudnám.
Random demo-kat hallgatva pl a Vintera '60s Jazz Bass kifejezetten megfogott, de az nem az én árkategóriám. -
Ctrl+Alt~Del
őstag
Vesszek meg, hogy így néz ki Potter Nimbus 2000-se.

-
Ctrl+Alt~Del
őstag
Az lesz a következő, hogy egy olyat kipróbálok. Régóta szemezgetek Jackson gitárokkal, nem tudom miért tetszik ez a brand, lehet, hogy Adrian Smith miatt. Úgyhogy könnyen lehet, hogy ötvözöm a kettőt egyszer, és tőlük veszek egy cikkcakkgitárt.
(Érdekes amúgy, hogy a Jackson, illetve a Charvel is a Fender tulajdona)
-
doc
nagyúr
Ezt nem ismertem, megnezem, koszi, de ezzel megint ugyanaz a problema mint a magyar hasznalt gitarokkal, ha el kell menni erte, olcso kategorianal nem eri meg a magas utikoltseg miatt.
Alexios: a hangolokulcsok jo esellyel gyengek lesznek, de ez pillanatok alatt fillerekbol megoldhato problema. Videok alapjan tok jo hangja is van, ha megsem tetszik, lelkiismeretfurdalas nelkul nekiallok furni-faragni
Bundpolirozas-tesztelesre is jo lesz, az Ibaneznek meg a Schecternek nem mertem nekiesni, majd ezen letesztelem 
-
doc
nagyúr
Mi a baj az SG nyakaval?
Amugy ez mind rendben van, de az altalad felsorolt felteteleknek (es meg nehany masiknak) 6 kulonbozo modell is megfelel csak a Schectertol
C-6 Deluxe
C-6 Plus
Demon-6
Demon S-II
Omen Extreme-6
Omen Elite-6Igazabol a belott kategoria az a C-6. Csak abbol nincs normalis szin
Olyan ez mint az autonal, ha a default szin helyett masikat akarsz, akkor az felaras. Jelen esetben ez a Plus (legalabbis en nem latok a szinen kivul mas kulonbseget, van esetleg?), ami szep, de csak ez a szepseg plusz 40K...Ha aktiv pickup kell vagy splitelheto/varialhato pickup, azok mar ehhez kepest is ujabb plusz 60-70ezer forintot jelentenek, az meg mar egy szazassal tobb mint ahogy nekiindultam, es lehet hogy ki sem hasznalnam...
-
Goose-T
veterán
Még nem tudom, mennyi legyen az ára. Egyelőre kipofozom, mert jó nagy réteg retek van rajta, az elektronikája is kontaktos, sok munka van még vele. A nyaka viszont nem hazudtolja meg a japán mivoltát, extrém pontos. Kb. egy milliméter magasan vannak a húrok a 12. bundnál, és nem zörögnek.
Ja, és természetesen nem rétegelt, szerintem nem gyártottak Fender márkanév alatt rétegelt lemezből elektromos gitárt Japánban. Azok maximum a japó Squierek vagy koreai Fenderek lehettek, de ez nem az. Másik korabeli japán szokás szerint hársfából készült a test, nem égerből.
-
Goose-T
veterán
Távolítsd el a tone és a volume poti közötti összekötő vezetéket. Utána a nyaki pickup forró drótját (az ábrán fekete) kösd rá a tone potira arra a lábra, ahonnan leszedted az összekötő vezetéket. A kapcsoló bal oldali lábáról indítsd a vezetéket a tone poti felé, mert azzal is összeköttetésben kell maradnia a forró drótnak. Ha nem érted a leírást, készítek egy ábrát nemsokára, csak ezt most telefonról írom, majd ha gépnél leszek.
Szerk.: most látom, hogy a kapcsoló középső lábáról a jel először a tone potira megy, azt is át kell kötni a volume potira.
-
Goose-T
veterán
Nekem is a Teisco Tulip jutott először eszembe ezekről.

Nehéz dolga van a Gibsonnak, na. Ha mindig ugyanazt adják ki, csak más színben, akkor azt mondják rájuk, hogy semmi újat nem mutatnak. Ha mutatnak valami újat, akkor meg körberöhögik.
Vajon ezek is a Firebird X sorsára jutnak? -
Igazából az van mögötte, hogy elcseréltem ma egy sráccal az Ibanez AS73-TBC gityómat erre, - azzal, hogy 3 napon belül visszacsinálhatjuk, ha valakinek nem tetszik.
És nekem nagyon nem tetszik. Rájöttem, hogy soha nem fogok megtanulni stratón játszani. Idegesít, hogy folyamatosan kopogtatom a pengetővel a koptatót. Túl mélyen engedem be a húrok közé.
Valahogy a nyaka sem az én világom, lehet, hogy a PRS-hez szoktam. Túl finom, alacsonyan van a húr, ami baszott vékonyka.Egyébként egy kellemes gitár, öt állású a kapcsolója és nagy különbség is van a állások között, szóval elég széles skálán ki lehet hozni belőle stílusokat. A "strató hang"-ja tényleg az, nem utánzat. Az mondjuk kva tetszik benne. Multieffektettel, meg amplitubéval, meg semmivel nem tudtam még meg sem közelíteni ezt a hangzást, amit ez tud még a tisztára állított kombón is alapból.
-
gaborbol
őstag
En csak veszem, de nem nekem lesz; 4 eves fiam dobot szeretne, 6 eves lany villanygitart, a masik 4 eves lany meg xylophonet, de igazit nem jatekot…. Szoval hasznaltrol beszerzem aztan majd meglatjuk mi lesz vele, szerintem meg tul fiatalok hozza …. azsiaba meg mar el is kestunk volna vele. Kene egy nagyobb haz

-
gaborbol
őstag
Miutan odaadtam a fiamnak?

Ha bezarnam egy tok ures gumiszobaba ketto darab medicin labda meretu tomor vasgolyoval es 5 perc utan beneznek, mar ott ulne szomoru pofaval, hogy az egyiket elvesztette a masikat meg elrontotta! Allitolag tiszta apja.
Posta meg a vam miatt szinte semmit nem erdemes hazakuldeni hiaba kerul fillerekbe.
Smiley: tenyleg igy van, de nagyon sok mas szempontbol is.
-
arnyekxxx
veterán
Azért multival is el lehet napokat szórakozni mire olyasmi szól ahogy az ember elképzelte és a szimulátorokban is ott vannak a presetek instant felhasználásra.
Ha egyébként a pc megvan, hangszórók vannak hozzá és a juzer nem idegenkedik a kattogtatástól akkor egy occo interfész nem feltétlen rosszabb választás mint egy occo multi. Egy tizenpárezres multinak nem lesz olyan jó hangja mint egy tizenpárezres interfésznek meg egy TH-Unak
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B650M R7 8700F 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800XT 16GB Zalman Z1 PLUS 750W
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD MSI SuprimX RTX 3070Ti 8GB Zalman Z1 PLUS 750W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD ASUS ROG STRIX RTX 3070Ti 8GB Zalman Z1 PLUS 750W
- 8x16 ddr4 vízhűtéses ram
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 500GB SSD RX 6800 16GB Zalman Z1 PLUS Cooler Master 750W
- LG 45GR95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Honor 200 Lite / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12HÓ Garancia
- LG 27GR95UM - 27" MiniLED - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 1000
- Apple iPhone 13 128GB / 12 hónap jótállással!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

)
! Persze gondolom senki sem vonja kétségbe, hogy kiváló hangszer. Csak hát a forma...

Talán rábízom az eladóra és ha hajlandó felhozni budapestre, akkor megveszem. Még átgondolom.

Amúgy meg dobj fel egy érmét, aztán dönts. Ebben a kategóriában nincsenek nagy meglepetések. Talán az Ibanez leheletnyivel jobb minőségű hardverrel szerel, a Jackson meg valószínűleg jobban szól.