Hirdetés
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- weiss: Autó költségek
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
-
LOGOUT
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
X2N
őstag
válasz
arnyekxxx
üzenetére
Annyit azért még hozzátennék hogy ezeknél a gitároknál a gáyrtók hangszedők távolságával szoktak azért variálni a húrlábtól számítva, így nem véletlen van az hogy adott márkánál felsőkategóriánál csak Seymour duncant/dimarzio-t használnak mindig, azzal szól jól az adott gitárszéria.
Erősítő/hangfal/hangszóró sokkal többet számít amúgy is. -
arnyekxxx
veterán
Judas Priest 2024, gitárok strattól explorerekig, mindegyik Dimarzio Super Distortionnal felszerelve.
-
arnyekxxx
veterán
Goose-T leirta, hogy mi befolyásolja érdemben a hangzást (gitár oldalon) Nincs olyan, hogy ibanez hang. A cort is úgy fog szólni azonos felépítéssel. Az igazi hangzásbeli különbséget az erősitő beállításai meg a hangszóró/láda okozza. +felvételen/kihangosítva a mikrofon típusa és elhelyezése. Tulajdonképpen attól, hogy 5 centivel odébb teszed a mikrofont nagyobbat változik a hang mint egy pickupcserétől.
-
X2N
őstag
Szerintem nincs ilyen jellegzetes hang, itt már kevésbé számít a test/nyak, nyak rögzítés/fogólap faanyaga, mert mindegyik gyártónál nagyon hasonló lesz a konstrukció, így nem lesz nagy eltérés se, még inkább a hangszedők mágnes típusa/elrendezése/pozíciója fogja az adott gitár hangját meghatározni, így minimális lesz a különbség. A legtöbb ilyen Superstrat gitárba modern pickup szett kerül az meg nagyon távol áll a régi LP PAF/Strato sincle coil hangzásvilágtól felszintben/dinamikában is. Kicsit mindenesek ezek a gitárok, mindenre jók, de semmire igazán. Nem váltja le a régi gitárokat, de játék szempontjából sokkal jobb rajtuk játszani, jobb tremolók vannak rajtuk, ezért lett kitalálva a kategória még a 80-as években.
-
dl650
tag
Akkor végülis a legtöbben a formára, márkára és a számukra kényelmes nyakra mennek és a hangzás mellékes? Persze, gondolom ahogyan megyünk felfelé az árakkal azért változnak a hangzások is(pl. más hangszedők) , de az már nem adott márkára jellemző hangzás.
-
Goose-T
veterán
Esetleg azt lehet mondani, hogy a gyártók bizonyos prominens modelljeinek van egy jellegzetes hangja, amit akár meg is lehet ismerni, főleg ha előtte el is mondják, hogy milyen gitár szól.
A gyártók meg sokszor erre építik a marketingjüket, hogy "most olcsóbban is megkapod a jellegzetes Jackson/Gibson/Ibanez/Fender hangzást". Persze ez csak az ikonikos státuszt elért hangszerekkel lehet megcsinálni, pl. Gibson Les Paul, Fender Stratocaster/Telecaster, Ibanez RG550, Jackson Randy Rhoads stb. Arra építenek, hogy az egyszerű emberek ezeknek a hangzását keresik a márkánál.Egyébként ha különböző superstratokat ugyanolyan pickuppal rákötsz ugyanarra az erősítőre, nem sok különbséget fogsz észrevenni. Leginkább a menzúra (bár superstratoknál ez szinte mindig 25,5") és a pickup-híd távolság fogja befolyásolni a hangzást. Utána a fogólap anyaga, pl. a juhar fogólapnak van egy metsző hangja, ami elég felismerhető, a rózsafa lágyabb hangzású. A többi tényező (test faanyaga, hardverek, festékvastagság) hatása a hangra már minimális.
-
dl650
tag
Sziasztok! Lehet, hogy baromi nagy hülyeséget😂 kérdezek, de létezik olyan, hogy pl. Jackson, Schecter, Cort, Ibanez stb jellegzetes gitár hang? Persze tudom, hogy sok mindentől függ a dolog, de ha mondjuk hasonló árfekfésű különböző márkájú superstrat gitárokat ugyanarra az erősítőre ugyanolyan beállítással stb kötjük akkor van lényeges eltérés, hogy igen ez egy Ibanez ez egy Jackson hang ? Tehát itt nem az a lényeg, hogy szingle vs humbucker. Soha nem hallottam még ilyet élőben. Köszi!
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
Egy-két helyen billeg még, meg csörizik, de jó lesz ez hamarosan.
-
Ba cy lus
addikt
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Gondolom, ha a nyakmerevítő pálcát lazára veszed (merthogy nincs húr, aminek ellentartson), akkor a fa élettartamáig.
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
Mennyi ideig lehet egy elektromos gitárt húrozatlanul hagyni? Olvasni mindent. Hogy semeddig se, hogy nyugodtan bármeddig, max egy kicsit a pálcán állítani kell, néhány napig, stb.
Végülis nem egy gyártó készít csak nyakakat is, azok is állnak a raktárban hónapokig, akár 1-2 évet, és semmi bajuk se lesz.
-
Moleman
addikt
válasz
Blindmouse_
üzenetére
Én sem szeretem, a kezdetek óta Fender/Dáridó húrok voltak minden gitáromon, azt szoktam meg. A kínai hamis Dáridó se rossz.

Viszont az Ernie méretkínálata zseniális, a drop C-re szánt gitárra pl vettem valami 10.5-es szettet + még valami vastagabb húrt, még nem raktam fel, de kíváncsi leszek. -
Blindmouse_
senior tag
válasz
Moleman
üzenetére
Most nekem super slinky van fenn a 3 használatban lévő baltán.. kényszerből ki kellett próbálni az örniboll-t merthát itthon nemigen kapni Dean Markley Blue Steel-t.. akin keresztül rendelgetek külföldiából, az meg elfelejtett rányomni a buy it now gombra amikor átküldtem neki egy hatos pakk linkjét...

-
Moleman
addikt
válasz
Blindmouse_
üzenetére

Ez van most a 25.5"-os Cort KX5-ön, a következő 13-56-os Dáridó Jazz Medium lesz, ha lecserélem, abban már eleve sodrott a G. -
Moleman
addikt
válasz
Blindmouse_
üzenetére
Nekem fordítva volt, sima G volt ebben az Ernie 12-56 készletben eredetileg, sírva szaladtam vissza egy szál sodrott 0.024-es húrt venni.

-
Moleman
addikt
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Régen volt, hogy jobb megoldás híján lehangoltam a 9-42-es stratomat C-re, és a 4 húros basszusgitárt is C-re.
De semmiképp nem jó megoldás. 
Én sem szeretem a vastag húrokat, 25.5"-on nekem elég a 12-56 B standardre, de még a C# is egész jó vele.
24.75" C#-re valószínűleg teljesen jó lenne Neked is egy hasonló 12-56 vagy 13-56 szett, ha nem szeretnéd, hogy nagyon feszes legyen. (Azt Te tudod, hogy sima vagy sodrott G-t szeretnél, én ilyen vastagságnál már a sodrottat szeretem, mint az akusztikon.) -
X2N
őstag
válasz
Goose-T
üzenetére
Lehetett volna RGB led szalag is rajta világításnak is már ennyi pénzért. Most nézem a 4x12-es specifikációját, a "2600W teljesítmény" kb jó ha 650W RMS megvan. FRFR-létére csak ennyi a frekvenciaátvitel: Frequency response (-3) 48-18kHz, nem 20-20kHz...18mm Plywood helyett 15mm a falvastagság ami a 43kg-os súlyból már sejthető hogy spóroltak...külön erősítő van a magas sugárzónak, de a 4db 12"-es hangszóró ugyanarról az erősítőről megy persze itt se derül ki hogy akkor az a 650W hány ohm-ra lesz leadva és hogyan ezek között...
Méretre a láda még nagyobb is mint egy standard ENGL láda csak az 55kg, ott nem spóroltak az anyaggal, itt meg erősítőstül wooferestül 43kilóban megáll a dolog, ha lehet hinni az adatlapnak. -
X2N
őstag
-
Goose-T
veterán
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Hát én a 25,5"-ös gitárjaimon használok 10-46-os húrkészletet standard E hangolásban.
A 9-est mindenképp felejtsd el, a 10-52 az inkább drop hangoláshoz való, ideálisnak a 11-50-eset mondanám standard C#-hoz. A rövidebb 24,75"-hez eleve 10-46-osat szoktak ajánlani standard E-hez.Az ne ijesszen el, hogy feszesebb a húr, mert ha feszesebb, akkor az actiont is alacsonyabbra lehet állítani, és ugyanolyan könnyű lesz rajta játszani, mint vékonyabb húr/magasabb action felállásban.
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
válasz
Goose-T
üzenetére
Akkor úgy kérdezem, ha tartanék egy gitárt mondjuk standard C#-re, akkor azt 10-46-os készlettel meg tudom-e úgy csinálni, hogy jól is szóljon? 24,75"-ös menzúra. Vagy 10-52 kell neki, vagy vastagabb. A 9-essel felejtsem el?
Azért kezdőként a laza húr nem mondom, hogy ellenségem, nyújtan sokkal jobb vele.
-
consono
nagyúr
jól fog az szólni, már amennyire nekem kell, jó ilyenkor az FRFR szóró. Vagyis szórók, mert a Miniben is van 3. Ugyan olyan lesz, mintha a bárkinek traktor szólna az Aux In-ben, a Zoom majd csinál erősítő meg láda szimulációt, így végül is meglesz a duál amp is, ha akarom:
- egyik a Spark saját dolgaival
- másik a Zoom-ból, vagy a Cube Babyből ( vagy Zoom erősítő+CubeBaby IR)De alapjában véve nem duál ampot akarok, hanem egy hangnemben lévő szőnyeget magam alá, ha játszom. A Mini Universe, amit ide akarok kötni egy Strymon Blue Sky klón, ha feltekerem a dry/wet mixet rajta, nem fog sok maradni a gitárból ezen a sávon
Főleg ha teszek elé a Zoomban egy slow attackot is...Én ilyen zenében utazom: [link] Itt is csak a Spark szól, itt a szőnyeg az iPadből jön, csak egy darab effekktel. Igazán az iPadet akarom kivenni a képből, azon motorozom...
-
Goose-T
veterán
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Alaptétel, hogy minél lazább egy húr, annál szarabb az egész: nem fog olyan határozottan szólni, nehezebb intonálni, kis nyomásra is könnyen elmászik a hangmagasság és a nagyobb kilengés miatt magas action mellett is hamarabb bezörög a bundon a húr.
A feszességet alapvetően két dolog befolyásolja: a húr vastagsága és a menzúra hossza. Adott menzúrán minél lentebb mész hangolásban, annál vastagabb húrt érdemes felrakni.
Vastagságban sem érdemes a végletekig menni, mert minél kisebb a hossz/vastagság arány, annál szarabbul fog szólni a húr. Inharmonicity a kulcsszó, az a lényeg, hogy a túl vastag húr nem viselkedik ideális húrként, és a felharmonikusai hamisak lesznek, nem fog szépen szólni. Bár ez leginkább basszusgitárokon szokott problémát okozni.
-
X2N
őstag
válasz
consono
üzenetére
Sajnos ez nem igazán fog jól szólni 1db kis hangszóróval. Legolcsóbban talán pc-n audio interface-el és pluginekkel megoldani ezt a fajta hangzást. 2db monitor hangfal vagy stúdió fejhallgató így is kell. Másik alternatíva hogy veszel 2-3 erősítőt, ládát, rackes effekt processzort... vagy valami modellezős erősítőt mint a Line 6 Vetta ami stereo-ban tudja ezeket meg egyszerre több erősítőt is egyszerre szimulálni effektekkel...
-
jmarcell
csendes tag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Mindent lehet, kérdés, hogy kinek mi fog tetszeni és mennyire tudja/akarja a gitárt hozzáállítani.
Láttam már 9-42-est is D-re hangolni, én meg 10-52-eset is használtam már LP-on drop C-re meg standard E-re is. Nem tudom, hogy van-e erre valami ököl szabály vagy mindenki csinálja a saját hülyeségét
Talán ha csak drop-ot akarnék csinálni egy adott hangolásból, akkor olyan húrt tennék fel, aminek a legvastagabb húrja egy mérettel combosabb, tehát pl. 10-46 helyett 10-52. Ilyenkor azt mondanám, hogy azt az egy húrt "érdemes" lehet hangolgatni. Szerintem nem fog játszhatatlanná válni a gitár egyik irányban sem.
Ha teljesen át akarsz hangolni, akkor inkább tartanék rá külön gitárt.Példa kedvéért nekem épp SG-n van C#-re 11-56, drop C-re 10-52, ez néha elmegy sima D-be is. B-re van 12-62 szintén LP-n. Tehát elég vegyes felvágott, mint láthatod és ezek rövid menzúrák, az sem lesz mindegy.
De talán Áron Andris 56-os vastagságot használ AGCFAD-ra, bár gyanúsan nem tudja intonálni rendesen, viszont neki ez nem is számít kb. Valakik meg elmennek drop F-re egy sima menzúrán mondjuk 12-68-os szettel, szerintem ott sem kell intonálgatni nagyon. Tehát, ha te rendesen be szeretnéd a gitárodat állítani, akkor valószínűleg mindent nem tehetsz fel, mert laza lesz, mint a Riga lánc.
Ui.: Nem vagyok képben épp Iommi milyen húrokat használt, de egy idő után a Sabbath lement E-ről C#-re és szerintem lehet így is 8-asokat tett fel az ujjai miatt, a többi már csak legenda. -
Ctrl+Alt~Del
őstag
Nálam tapasztaltabbak véleményére lennék kíváncsi lehangolás témában.
Mit gondoltok, van-e összefüggés a lehangolás lehetséges mértéke és a húrvastagság közt? 9-es, 10-es húrkészlet lehangolható-e egy kisterccel úgy, hogy rendesen is szóljon, és ne menjen a játékérzet rovására se?
Vagy tök mindegy, bármit lehet bárhogy lehangolni, ízlés szerint? Érdemes-e adott gitáron hangolgatni, vagy adott gitárt adott hangolásra érdemes tartani és beállítani?
-
umek
tag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Jó ötlet, köszi, viszont mindenképp próbálgatnék élőben vásárlás előtt a régi klasszikus módon, aztán ha ezen túl vagyok, meglátjuk.
(Egyébként a hazai forgalmazónak is jó árai vannak, ahogy néztem.) -
bigrob
őstag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Most akartam én is írni..

Ha nem tetszik: visszaküldés és jöhet a kövi. -
Ctrl+Alt~Del
őstag
Amúgy miért nem rendelsz Thomannról?
-
umek
tag
válasz
Moleman
üzenetére
Néhány éve volt szerencsém játszani egy kedves ismerősöm gyönyörű Ovation gitárján, és azonnal beleszerettem. Amellett, hogy valóban kényelmes, ahogy írtad, mind a dizájn, mind a forma, mind a hangzás megfogott, és már akkor eldöntöttem, hogy nekem lesz egyszer egy ilyen. Most pedig eljutottam oda, hogy aktívan is elkezdjek tenni érte.

Kíváncsian várom, hogy az új modellek is meghozzák-e azt az érzést, amire emlékszem.
-
Moleman
addikt
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Valószínűleg a kényelem, bő 22 éve volt utoljára amerikai Ovation a kezemben, akkor még szinte játszani sem tudtam, de emlékszem rá, milyen jó volt.

-
umek
tag
Akkor megválaszolom magamnak (és köszönet a GSFanatic fórumának), hátha később valaki hasonló dolgot keres.
Tehát Ovation gitárok aktuális hivatalos viszonteladóit a gyártó oldalán lehet megtalálni.Jelenleg Hangszerker (BP), Hangszerdiszkont (Győr) és egy egyéni vállalkozó (?), e-mail alapján musicbenei, elvileg ez nem is hangszerbolt...
Mivel nekem BP játszik, így megkérdeztem, és a Hangszerkerben van jelenleg is készleten a boltban több típus.
-
consono
nagyúr
A Spark Mini "Music" csatornájába akarom bekötni a gitárt a sima bemenet melett. Ide akarom bekötni a kis Zoomot meg a Mini Universe-t, hogy legyen valami "wash" alattam, mikor játszom. Nem Line In, Aux In igazából a bemenet. Eddig is használtam már ezt a bemenetet gitárral, meg gitár mellett is, szól, azzal nem lesz baj, tényleg csak a gitár hangjának a "megkettőzésére" kell valami.
-
X2N
őstag
Ezt esetleg meg lehet próbálni.
-
X2N
őstag
válasz
consono
üzenetére
Radial Tonebone ABY. Olcsóbbakat kerülném nincs galvanikus leválasztás, gnd loop megszakítás, fázis fordítás. Teljesen mindegy hogy bufferelt vagy nem.
-
consono
nagyúr
Urak! Ha splittelni akarom a gitárt, hogy kétfelé menjen, akkor mi a leg költséghatékonyabb megoldás? Spark Mini gitár bemenete az egyik, a line in-je meg lesz a másik irány, ez utóbbiba szeretnék bekötni pár effektet (leginkább szőnyegnek). Azt szeretném, hogy mindkét irány tudjon menni egyszerre, az csak bónusz lenne, ha váltani is lehetne a kettő között.. Valami olcsó ABY pedálra van ötlet? Mi jobb ilyenkor, a bufferelt, vagy a true bypass?
-
bigrob
őstag
válasz
Blindmouse_
üzenetére
Mindig is ezek a kattosok voltak a gyengéim..
A videóban szereplő outfitnél volt már jobb is rajta...
-
Blindmouse_
senior tag
válasz
bigrob
üzenetére
Van baj, nem jó csaj, eléggé psycho tekintete van de ha azt mondták volna hogy mostantól ő van fixen a SkidRow-ban elfogadtam volna, mert belepasszolt a produkcióba..
-
bigrob
őstag
válasz
Blindmouse_
üzenetére
Bármilyen formációban érdekelne a kiscsaj...
-
bigrob
őstag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Köszi ezt továbbítom is a fijúnak!
Nekem nem érnek ennyit, szeretem őket de nem ennyire, Halestorm jobban megmozgatna...

Rammsteinre tavaly dalolva pengettem a 40k-t...
Bagossy meg Tool koncira nem tudnátok bevinni még ingyen se...
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
válasz
Goose-T
üzenetére
Én eddig a pillanatig azt hittem, szintén hét koncerten voltam, de most szembesültem vele, hogy nem.
95-ben voltam először a Pecsában, és egyedül a Főnix Csarnokos maradt ki (biztos ezért szedte a wikipédia pirossal
)Akkor az összesen 10. Jövőre lesz a 11, lehet a 12 is.
-
Goose-T
veterán
válasz
bigrob
üzenetére
A Tool koncertre drágább volt a legolcsóbb ülőjegy 2022-ben. Az állójegy nem tudom, mennyi volt, már elfogyott, amikor vettem a jegyeket.
Amúgy emlékeim szerint összesen 7 (hét) Iron Maiden koncerten voltam, legelőször 2000-ben, szerintem akkor voltak teljesítmény szempontjából a csúcson. A Brave New World nagy kedvencem, az utána jövő albumok már unalmasak voltak.
Most már inkább nem akarom látni őket, főleg hogy Nicko McBrain stroke-ot kapott, és azóta eléggé visszaesett a teljesítménye a dobolásban. Inkább megőrzöm őket az emlékeimben olyannak, amilyennek legutóbb láttam.
-
bigrob
őstag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Néztem én is aztán amikor a 30 rugós állójegyet megláttam megköszöntem és be is zártam..
Kollégám most délután akart venni jegyet de már elfogyott. -
Ctrl+Alt~Del
őstag
Duplázik a Maiden jövőre Budapesten.
Nekem mázlim volt, tudtam venni elővételben, igaz, 50 percig voltam várószobán, illetve, nem volt minden szektor megnyitva.
Holnap kezdődik a normál értékesítés, én szerintem veszek a második napra is.
-
umek
tag
Tud esetleg valaki olyan offline gitárboltot kis hazánkban, ahol Ovation gitárokat is árulnak, és van is kipróbálható készlet?
-
Ba cy lus
addikt
Furcsa ez a hangszerdiszkont: megunva a csigatempót, a tájékoztatás elmaradását este előbb töröltettem a megrendelést, amit még aznap késő este töröltek, most reggelre pedig módosították az árat (nem tudom hány év után!) 299 900-ról 339 900-ra. Ami még mindig olcsóbb, de ez már nem éri a kockázatot, az Árkádiában pár ezressel több csak, és az legalább helyben is van.
-
X2N
őstag
válasz
Ba cy lus
üzenetére
Innen lehet venni olcsón ugyanilyen plexi házat hozzá nem kell megvenni a drága 370euro-s tubetown-os házat. Minőségben ugyanaz. Reverben is fent szoktak lenni a kész dobozok. Rendelte már tőle. Az SLO headshell-t tőle rendeltem. Ha lehet ne hasonlítsunk egy pcb-s erősítőt egy handwired-es turret board-hoz...többet ér turretboard javíthatóság szempontjából mint az a 3 év gari amit a pcb-s Marshallnál adnak...

-
Ba cy lus
addikt
Nem szükségszerű a két csatornát keverni, és akkor sem lesz a plexi overdrive-ja "DSL-esen" vagy "JCM800-asan" szegényes, ha csak a high treble csatorna szól.
Persze, hogy a fele árban, ha a másik felét az erősítőház teszi ki.
Majdnem ugyanott vagyok, csak erre nem jár 3 év garancia. -
X2N
őstag
válasz
Ba cy lus
üzenetére
Persze mert a plexin 2 csatorna hangzását kevered. De előbb még azt írtad az a fontos hogy ki lehessen hajtani a végfokot...Hangerő potmétert lehet a fázisfordító után is tenni nem csak a loopba, de ez már mod, azzal is elég jól lehet szabályozni a hangerőt, és megmarad a kihajtott végfok hang. Ennyi pénzért már építeni is lehetne ilyen 20W-os plexit Tubetown-on vannak kitek kevesebb feléért a kis fejnek, ha kel összerakom neked. Ha ennyire pontos elképzelés van akkor lehet érdemes építeni, vagy ha nincs, akkor azért hogy utólag lehessen módosítani kedved szerint... és akkor lehet bele pluszba master volume szabályzó meg PPIMW, plexi+JMC800 1-vezetékes mod, diódás vágás(josé mod). csöves egyenirányítás, 2 féle diódás egyenirányítás, stb.
-
Moleman
addikt
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Én is ezt érzem, van 20 pedálom, összeválogattam őket, tényleg mind jó hangú, összesen érhetnek 300+ ezret, idejét nem tudom, mikor használtam őket utoljára.

De legalább még olcsón vettem őket, pl a Digitech Screamin' Blues-t 6000 forintért vettem szállítással együtt, ma 30-40-ért mennek.
Van 2 régi multim is, azokat se használom, na jó, az egyiket néha hangolónak használom.
-
Ba cy lus
addikt
Az más. Még a Johan Segeborn DSL20 vs SV20h youtube videóján is hallatszik, mennyire más, hiába állította be úgy, a plexi overdrive hangzása egyértelműen gazdagabb, szebb.
Na meg az csak egy dolog, ha van közös metszet. De igazából itt még az sincs. Még a mini JCM800 (Studio Classic) sem tudná helyettesíteni, pedig kacérkodtam vele, de határozottan nincs meg neki sem az a hangjában. És ha ez már felvételen is ennyire nyilvánvaló, akkor a való életben még inkább. -
Ba cy lus
addikt
Ez 50W, a csillapítóm 30-ig jó. És a ládám is. Emiatt örülök, hogy van 20W-os verzió.
Persze ez jó ár egy 50W-osért, és nem is a hangerő a fő különbség, de annyit nem akarok kiadni egy komoly - és 50W-oshoz is jó - csillapítóra, vagy egy reampra.
Az fx loopba tett "master hangerő" meg nem ugyanaz: ehhez a hangzáshoz a végerősítő torzítása is elengedhetetlen összetevő, ami nyilván nem ugyanaz, ha előtte szabályozom le a hangerőt.
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
válasz
Ba cy lus
üzenetére
Nem alap, de jellemzően. Vagy Muzikernél.
Én végeztem a diszkonttal, töröltettem még a fiókomat is, többet semmit se veszek náluk, akkor se, ha több tízezres az eltérés.
Más:
Boss SD1: Szereztem egyet, klassz. Mégse kell, mert az Amperot bekötve az előfokba ott van millió pedál, többek között az SD1 modellezve, így felesleges a 30 ezres kiadás. Holnap megy vissza.
-
Ba cy lus
addikt
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Azért vannak időnként csodák, pl. a nyáron az Árkádiában a Celestion Blue ára is kis időre lement 120-130k-ról 96k-ra. Akkor mondjuk épp a Muzikernél is, de a Thomannál nem.
Meg a Tone King Ironman II mini is stageshopban (ismét van azóta raktáron, hogy elvittem) 169k, Thomannál 198k, Muzikernél 192k. Nem alap, hogy Thomannál a legolcsóbbak a cuccok. Nálam ők inkább azok, akiknél szinte mindig van raktáron, amivel szemezek.
-
Ba cy lus
addikt
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Dehát lehet kapni ezt a fejet, nem kifutott, nem is kifutó termék.
Új hozzászólás Aktív témák
- Gaming notebook topik
- Honda topik
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Vezetékes FEJhallgatók
- XPEnology
- Okos Otthon / Smart Home
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- iPhone topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- További aktív témák...
- Keresünk iPhone 15/15 Plus/15 Pro/15 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i5 11400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1060 6GB Zalman T4 Plus DeepCool 400W
- MacBook Air M1 13" 16GB RAM 256GB SSD 27% áfás számla, (0228)
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 6500 XT 8GB Rampage SHIVA ADATA 600W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 128GB Deep Purple-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3913
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Méretre a láda még nagyobb is mint egy standard ENGL láda csak az 55kg, ott nem spóroltak az anyaggal, itt meg erősítőstül wooferestül 43kilóban megáll a dolog, ha lehet hinni az adatlapnak.
jól fog az szólni, már amennyire nekem kell, jó ilyenkor az FRFR szóró. Vagyis szórók, mert a Miniben is van 3. Ugyan olyan lesz, mintha a bárkinek traktor szólna az Aux In-ben, a Zoom majd csinál erősítő meg láda szimulációt, így végül is meglesz a duál amp is, ha akarom:
(Egyébként a hazai forgalmazónak is jó árai vannak, ahogy néztem.)