Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- laskr99: Processzor és videokártya szilícium mag fotók újratöltve!
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
-
LOGOUT
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Goose-T
veterán
Karácsonyi koncertfelvételünk. Énekest nem cserélünk, örülünk, hogy végre találtunk egy olyat, aki lelkesen dolgozik és eljár rendesen a próbákra.
-
dl650
tag
válasz
Blindmouse_
üzenetére
Én nem röhögök! Jó ez! Tetszett!
-
benvolio
őstag
válasz
Blindmouse_
üzenetére
Én irigykedve nèzem/hallgatom itt bárki gitározását, jó lenne már nekem is valami teljes számot eljátszani az elejètől a vègèig normálisan, de csak bohóckodni szoktam, csak úgy prüntyögni. Nincs időm ès türelmem.
-
FockeWulf
tag
válasz
Blindmouse_
üzenetére
benvolio, dl650@
-
Blindmouse_
senior tag
Akkor gyalázzuk meg ezt is: Élve vagy hóótan.. Köze nincs az eredetihez ennek a bénaságnak... csomó helyen szétesik.. lehet röhögni..

-
Ba cy lus
addikt
Holnap, ha minden jól alakul, meglesz a Foxgear Kolt 45 power amp. Azt fogom használni majd a ToneX One-hoz. De attól függetlenül is, már önmagában fejhallgatóval is - amivel azért továbbra sem szeretek úgy igazán gyakorolni - annyival jobb élmény, mint a kis analóg tranzisztoros kombóim fejhallgatóval, hogy valójában már ezért megérte.
-
FockeWulf
tag
Újév utáni romokból kicsit felszáradva a Süsü-kölyökpezsgőtől, újabb kóverre adtam a fejem...
[link] -
Smiley
addikt
Most az amplitube 5 max v2 akcios es meg egy kupont is talaltam hozza, igy 100euro-ert meg lehet venni. Hatha erdekel valakit.
-
KerryVTR
tag
válasz
trexgumi
üzenetére
Én Yamaha HS8-asokat használok kb. 10 éve. Mással nincs tapasztalatom.
Ezen szoktam sokat zenét is hallgatni ezeken. Főleg amikor be tudok ülni nyugodtan közéjük és nem járkálok a lakásban.
Bekötve úgy van, hogy gitár -> Axe Fx -> külső hangkártya (Focusrite) -> DAW -> Yamahák.
De lehet úgy is simán, hogy gitár -> külső hangkártya (Focusrite) -> DAW (VST) -> Yamahák.
Ki hogy használja...
Én úgy veszem észre, hogy valósághűbb talán a hangképe, és ezért is használják referenciának stúdióban is, hiszen egy zenét nagyon sokféle rendszeren fogják mások hallgatni. Ha ilyenen van keverve a stúdióban, akkor kevesebb az esélye annak, hogy túvezérelt lesz a felvétel, vagy sok lesz a magas, mély...eseleg kevés.
Arányosabb lesz a zene, ha stúdió hangfalon van keverve, és arányosabban is fog szólni egy "bármilyen" másik rendszeren. Persze nyilván ez ízlés kérdése is, kinek mi a fontos a zenében, meg milyen minőségű cuccon van hallgatva később a zene, stb... -
cucka
addikt
válasz
arnyekxxx
üzenetére
Az NS10 azért népszerű, mert mindegyik hangmérnök ismeri a hibáit. És ugye egy stúdióban nem egy monitor van, arra is oda szoktak figyelni, hogy szar hangrendszeren is lehetőleg jól szóljon a zene.
Gondolj bele, akik összerakják az aktuális nyári slágert, azoknál szempont, hogy a kihangosított mobiltelefonon is jól szóljon, mert hát kenheted a hajadra a milliós hangcuccot, ha a júzerek azon fogják hallgatni a tiktokra kivágott sláger-részletet.Szóval ha valakinél az kérdés, hogy milyen drótot kell bedugni a monitorba, annak talán nem a legjobb választás.
-
X2N
őstag
válasz
trexgumi
üzenetére
Teljesen mindegy hogy miért ennyire drágák ha nincs akusztikailag megcsinált szobád a hajadra kenheted bármelyik stúdió monitort. Régen A osztályú végfokok voltak ezekben a stúdiós hangfalakban, azok értek is valamit, manapság már itt is megy a spórolás és D/AB osztályú végfokokat használnak, otthonra ilyet én nem vennék, teljesen felesleges. Rendszerint 2 utas hangfalak, és állíthatóak is ha megnézed a hátlapon. A Genelec-ek vállalhatóak otthonra.
-
Ba cy lus
addikt
Ez sem feltétlen igaz. Stúdió monitort nem feltétlen tökéletesen lineárisra tervezik, hanem gyakran olyanra - sőt, szerintem ez a gyakoribb -, ami jobban kihangsúlyozza egy felvétel hibáit, mint azt tenné egy tökéletesen lineáris cumó. A hifi sem feltétlen szól a tetszésről, ott is gyártója meg hallgatója válogatja, hogy mi a cél.
-
cucka
addikt
válasz
trexgumi
üzenetére
Megnézed a kiszemelt stúdió monitor adatlapján, hogy milyen input van, és azt dugod bele.
Jellemzően Balanced XLR, vagy 6.3 TRS szokott lenni. A legtöbb audio interfészen vannak ilyen kimenetek.Amúgy nem annyira drágák, legalábbis hifi hangfalakhoz képest nem drágábbak.
-
cucka
addikt
válasz
trexgumi
üzenetére
Miben más egy studio hangfal , mint egy bármi más hifi ?
Stúdió monitort úgy tervezik, hogy lineáris legyen a frekvenciamenete, és lehetőleg minél részletesebben hallj mindent, ami a zenében történik. Hifi hangfalat úgy tervezik, hogy neked zenehallgatóként minél nagyobb élményt nyújtson.
(Ezek a szempontok nem zárják ki egymást, csak a hangsúlyok mások)Annyit tudok,hogy ezek aktivak, de honnan jön az "aktivítás " ?
Aktív hangfal = bele van építve az erősítő.
Hifi hangfalaknál leggyakoribb, hogy passzívak, tehát kell hozzá egy erősítő hogy szóljon. -
trexgumi
csendes tag
BUÉK mindenkinek aki olvassa.
Miben más egy studio hangfal , mint egy bármi más hifi ?
Egy házi studioba miért kell ilyet berakni? Nyilván máhogy szól, de miben más?
És hogy van meghajtva ? Annyit tudok,hogy ezek aktivak, de honnan jön az "aktivítás " ?
Pl. a hangkátya hajtja meg? -
benvolio
őstag
válasz
Blindmouse_
üzenetére
Hát az is lehet szempont gitár választásnál.
-
benvolio
őstag
válasz
Blindmouse_
üzenetére
-
arnyekxxx
veterán
válasz
Carlos Padre
üzenetére
délben a sötét szobában ágyban fekve mi mást lehetne csinálni?
-
Carlos Padre
veterán
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Ki vesz gitart delben?
-
arnyekxxx
veterán
válasz
consono
üzenetére
Kipróbáltam, az eredeti nem valami nagyon karakteres hang, az ann2verzió is olyan lett.
Feltettem a szilveszteri frissítést, nagyon nagyot javult benne a zajzár és az ann2 mellé ann3 fileokat is tud kezelni ami a leirás szerint jobb minőségü profilozást tud. A sincoANN-ban is ott van választhatónak hogy ann2 vagy ann3 legyen a tréning vége.
-
Tibizzz
tag
Na így hangzanak a modellek. Nagyon sok van. [link]
-
arnyekxxx
veterán
válasz
Tibizzz
üzenetére
Integrálták bele a NAM-ot de ott is van a video címében
How To Get NAM Profiles Into Tonocracy (Neural Amp Modeler)
a NAM meg egy ingyenes opensource cucc, pedált is csináltak már hozzá
ha NAM-ozni akarsz azt érdemes a kályhánál elkezdeni:
https://www.neuralampmodeler.com -
Tibizzz
tag
Így néz ki. Még nem próbáltam. Nagyon sok letölthető amp modell van fent hozzá a neten.
[kép] -
consono
nagyúr
Sikerült Colabon is megcsinálni, de gyakorlatilag ugyan az a sebessége, mint a mobil 3050-nek:

-
consono
nagyúr
válasz
arnyekxxx
üzenetére
No, lokálban nálam elindult a training. Ableton Live-ban legeneráltam a sztereó Wav-ot, úgy, mint a videóban NAM VST3-al, aztán beletettem egy mappába, azt a mappát kitallóztam a training fülön és nyomtam egy traint (ugyan az a mappa neve, meg a wav file neve), igaz, csak gyorson. Feltettem ide az am2-t:[link]
JA, ez volt a random nam capture, amit letöltöttem: "Dumble ODS 100W Smooth Lead"Elindítottam a fullos tanítást is, ez láthatóan lassabb, de nem olyan vészes, ha végez majd ezt is feltöltöm.
-
-
arnyekxxx
veterán
válasz
consono
üzenetére
Elvileg egyszerű, de közvetlenül a sincoANN-ban betanítani nem tudom mert nincs megfelelő videokártyám és simán kifagy ha a trainert inditanám benne a GoogleColabos módszerrel meg még nem sikerült igazán jóra megcsinálnom.
Egyébként az elv annyi, hogy kell csinálni egy sztereo wavot aminek az egyik fele az eredeti a másik a betanítandó cuccon (ez lehet az erősítő vagy egy plugin) átküldött sáv, ezt ezt berakni a sinconnba vagy feltölteni a megfelelően beállított Colab-ra, ráküldeni a promtot és letölteni a végeredményt
-
dl650
tag
BUÉK mindenkinek!
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
-
nap
addikt

-
Tibizzz
tag
Itt durva black metálra vagyok állítva. [link]
-
consono
nagyúr
válasz
Blindmouse_
üzenetére
Én is kikapcsoltam a Sparkon, nagyon bután működik. Tettem inkább egy a/b pedált elé killswitchnek, hogy csendben legyen, ha nem játszom...
arnyekxxx: Az M-Wave-nek van már capture cucca, valamelyik firmware frissítéssel megkapta a Tank G az ANN-t. Nem olvastam utána, pedig fent van a white paper az oldalukon, de lehet használni hozzá a Tonex capture-öket némi gyurmázással.
-
arnyekxxx
veterán
válasz
Blindmouse_
üzenetére
Tudom, nem is szokásom maxra tekerni.
-
arnyekxxx
veterán
válasz
Tibizzz
üzenetére
Tipikus multinak korlátozott hardvere, abba kell mindet is belezsúfolni, PC-n nagységrenddel több erőforrással gazdálkodhat a programozó. Vicces egyébként, hogy egy szuperpontos NAM profil pár kb fileméret de az akadásmentes megszólaltatása komoly számítógépet igényel olyan komplex a feldolgozási folyamata.
-
arnyekxxx
veterán
válasz
Tibizzz
üzenetére
szimuláció nem capture
axeFX vs kemper
A toneX-el egy konkrét 5150 hangját kapod meg (és még sokezer más erősítőjét vagy ha akarod a sajátodat is bemásolhatod és nem kell többet cipelned a koncertre) a valetonnal egy szimulált 5150 hangját ami annyira hasonlít az 5150re amennyire jól dolgoztak a valeton programozói.
-
arnyekxxx
veterán
válasz
Tibizzz
üzenetére
Igen, ez a szimuláció, nem pedig a capture. A valetonodban programozók leprogramozták az 5150 hangzását, A toneX/Cortex/NAM-nél meg rádugnak egy 5150-et, átküldenek a láncon egy betanító hangmintát, az eredményt feldolgozza egy neurális háló és a végeredmény (ha jóminőségű a felvételi lánc) az adott 5150 adott beállításával 99%ban egyező modell.
-
Tibizzz
tag
válasz
Tibizzz
üzenetére
MOOER GE 150 Multieffekt
Ez egy automatizált szoftver általi fordítás:
A Mooer GE150 multifunkciós pedál egyesíti a gazdag funkcionalitást és a kivételes mobilitást, hogy új szabványt állítson fel a hordozható felvevőkészülékek számára. A Mooer nemlineáris modellezési technológián alapuló 55 digitális erősítő modelljével a GE150 hangok széles választékát kínálja. Ezenkívül a felhasználó egyidejűleg akár 9 effekt blokkkal is működhet, összesen 151 kiváló minőségű effekttel. Más GE sorozatú modellekhez hasonlóan a GE150 támogatja a saját infravörös impulzusok rögzítését is, így a felhasználó harmadik féltől származó impulzusokkal dolgozik (mindegyik legfeljebb 2048 mintavételi ponttal rendelkezik). Az egyik legizgalmasabb szolgáltatás, amelyet a Mooer beépített a GE150-be, az OTG (on-the-go) formátum támogatása. A micro USB-B OTG kimenettel a felhasználók közvetlenül rögzíthetnek OTG-kompatibilis okostelefonokra vagy táblagépekre. Azoknak a játékosoknak, akik inkább a számítógépet szeretnék használni, a mellékelt USB-kábellel frissítik az eszköz firmware-jét. Ezeken a funkciókon kívül a GE150 egy beépített tunerrel, 40 dobval, 10 metronómtípussal, 80 másodperces Looperrel, aux audio bemenettel, programozható lábkapcsolóval és gyári alapbeállításokkal büszkélkedhet, hogy azonnal lejátszhassák! -
Tibizzz
tag
válasz
arnyekxxx
üzenetére
Amit ajánlottam az is tud ilyet.
"A Valeton GP-100 többcélú processzor egy kicsi és hatékony megoldás a gitár / basszus effektusokhoz. Masszív fém kompakt alvázba csomagolva a GP-100 legendás organikus erősítő / effektusokat ad a Valeton fejlett modellezési technológiáján keresztül. Az Impulse Response támogatással pontos, legendás "felvételeket" készíthet a gitár / basszus szekrényről, vagy betöltheti saját IR szekrényeit, hogy megteremtse saját hangvételét. A színes LCD kijelző és a közvetlen interfész lehetővé teszi, hogy pillanatok alatt könnyedén csatlakoztassa és létrehozhassa álmai hangját. A GP-100 belsejében a Valeton feltöltötte erőteljes HD digitális modellezési rendszerét, amely organikus élő hangot és több mint 140 effektust kínál, köztük 45 legendás gitár / basszus / akusztikus erősítő szimulációt, 40 kiváló minőségű, gyárilag beállított IR szekrényt és még sok mást. A GP-100 emellett 198 előbeállítást kínál (99 egyedi + 99 gyári), amelyeket képzett professzionális zenészek hangolnak be bármilyen zenei műfaj lejátszására."
-
Goose-T
veterán
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Milyen húrok? Ernie Ball? Lehet túl puha, és amiatt túl nagy a kilengése. Valamint még egy dolgot megfigyeltem mostanában: ha túl magasra vannak állítva a pickupok, akkor elhúzzák a húrokat, és amiatt is zöröghetnek. Próbáld lentebb állítani, egy próbát megér.
-
Ba cy lus
addikt
Már egy ideje szerettem volna szerezni egy kellően jónak tartott digitális cuccot is, így lett egy Tonex One-om. Eredetileg a nagyobb cuccukat szerettem volna használtan (az új árát nem akartam rászánni), de mire odaértem az Árkádiába, közölték, hogy nem működik, bár mikor átvették (bizományos értékesítésre), még működött. Egyszerre éreztem magam pechesnek és iszonyú szerencsésnek, hogy még időben romlott el - nem nálam. Ez persze nem a legjobb ajánlólevél egy műszaki cikknek, így már eleve csak újban mertem gondolkodni a 2 év garanciával. Nyilván kényelmetlenebb a kompakt Tonex One használata, helyet ellenben ez alig foglal, és jóval olcsóbb is. Összehasonlítási alapom nincs, mármint digitális. Tudom használni fejhallgatóval (ládaszimulációval), illetve a DSL1 fejem fx loop returnjébe csatlakoztatva a hagyományos ládámmal (ládaszimuláció nélkül). A valós csöves erősítőkkel összevetve azért ez egész más. Nem rossz, de nagyon hiányozna a csöves gazdagabb hangja. Talán a DSL1 végerősítő része nem olyan jó hozzá, tervezem egy Harley Benton GPA100 vagy valami hasonló vételét, és majd egy full range hangszórót külön ládába.
Nem töröltem végül magam, mert a fórum egyes részeinek (pl. f1-es topik) olvasásához account kell, akkor meg tökmindegy.
-
nap
addikt
válasz
Tibizzz
üzenetére
Gondolom valami signature ESP-k.
Mondjuk nem túl barátségos az ESP japán weboldala.
Új hozzászólás Aktív témák
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- 2026 a GDDR6-os VGA-k éve lesz?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Arc Raiders
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- PlayStation 5
- Apple iPhone 12 és 12 Pro duplateszt
- További aktív témák...
- G.SKILL Ripjaws V 2x4GB 3000MHz DDR4 kit
- APC Smart-UPS 1500VA LCD RM 2U (SMT1500RMI2UC) - űj ára 450.000Ft
- Digitus Network Cabinet 19'' 42U DN-43000 white - Rack Szekrény
- BROCADE Ruckus ICX7150-24port - Switch - több db - 130Gbps
- 3D nyomtató - SAURER MarkingSolutions Signum Eco Lasersysteme - laser marking system
- Felsőkategóriás AMD Gamer PC-Számítógép! Beszámítás! R7 9800X3D / 9070XT / 32GB DDR5 / 2TB SSD!
- HIBÁTLAN iPhone 13 Mini 128GB Pink-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4214, 100% Akksi
- Apple iPhone 14 128GB,Átlagos,Adatkabel,12 hónap garanciával
- Beszámítás! LG 32GQ850-B 32 240Hz IPS QHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Akció! HP ZBook Firefly 14 i7-1185G7 32GB 512GB Nvidia Quadro T500 4GB 14" FHD 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Én irigykedve nèzem/hallgatom itt bárki gitározását, jó lenne már nekem is valami teljes számot eljátszani az elejètől a vègèig normálisan, de csak bohóckodni szoktam, csak úgy prüntyögni. Nincs időm ès türelmem.

de minek.