Hirdetés
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- MárkaLánc
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Digitális Állampolgárság Program
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT.hu
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Eastman
addikt
H-dúrt ki hogyan fogja a 2. fekvésben?
https://logout.hu/tema/re_gerincserv_muteti_kezelese/keres.php?suser=Eastman ⮞ Műtét nélkül is lehet megoldás...
-
FockeWulf
tag
válasz Moleman #26095 üzenetére
Igen, ahogy mondod
A Csalik gyakorlásra jók, nekem meg van az 1-2, a frissen megtanult akkordokat lehet gyakorolni belőlük, de persze a Gitáriskola "szűzen" is elmegy, jó anyag
Asszem telón rendeltem meg tőlük anno, 3-4 napon belül már ott is volt a kezemben. Amúgy nagy négerbuzi, liberó az öreg, de amúgy jó fejKemotox, most már véged
[ Szerkesztve ]
-
Moleman
addikt
-
FockeWulf
tag
válasz V.Stryker #26082 üzenetére
Én, ami a hangolót illeti a Soundcorset-et ajánlom, egy jó ideje használom, tök jó hangoló alkalmazás, metronóm is van vele.
Érdekes, hogy nem találod az alap akkordokat a neten, youtubeon is ezernyi ilyen jellegű videó van, de sok-sok oldalon is le van írva lépésről lépésre, szájbarágósan, ábrákkal, de még fényképekkel is. Szal guglira fel!
A C-dúr akkordba ugyan beletartozik az E hang is, de ahogy lentebb is írva lett, a vastag E-húrt ne pengesd bele, mert akkor már az E hang túlságosan dominána (3 lenne benne úgy, C-ből meg 2).
Ismét csak javasolni tudom a Muszty-Dobay Gitáriskola c. könyvet, asszem még 3 ezer forint sincs.
Magyar nyelven full kezdőknek több mint jó!
Alapakkordok, ábrákkal, fényképekkel, kotta, alatta TAB. Érthető, könnyű stílusban. Ismert gyerek, pop, rock dalokkal. Azzal is 1-2 évig el lennél. -
Fitzgerald
veterán
A Dean Zelinsky Barchetta ST-t próbálta valaki? A Floyd nélküli verziót. Elég csábítónak tűnik a jelenlegi, 90 rongyos árával. Volt ez 120 fölött is emlékeim szerint. Gondolom a névváltoztatás miatt próbál szabadulni a Diamond a DBZ-készlettől.
-
kemotox
addikt
válasz V.Stryker #26086 üzenetére
Nagyon gyorsan fog menni, hidd el
Úgy csináld, hogy lefogod az akkordot. Aztán egyesével pengesd meg a húrokat, mindet, az üreseket is. Amelyik fos, annál nézd meg mi a baj. Ha tompán szól, vagy szinte nem is szól az adott hang, akkor vagy gyengén, vagy nem jó helyen fogtad le. Nagyon erősen se szorítsd, de azért nyomd le határozottan. Illetve a bund mögött legyen az ujjad, ne két bund között középen. Ujjbeggyel fogd le, és akkor nem fog más húrokhoz hozzáérni az ujjad, ez is gyakori hiba.
Szóval ha egyesével átnézted, és mind szól szépen, akkor jöhet az egész akkord pengetése. Aztán váltasz, ott ugyanez. Ha már magabiztosan le tudod fogni az akkordokat, akkor jöhet a váltás.
Justingutiar.com-on van egy tök jó módszer: telefonon időzítő elő, és nézd meg egy perc alatt hányat tudsz váltani. Csak a szép, normális akkordok számítanak! Lesz egy kis viszajelzés, hogy nagyjából hogy megy a dolog. Ha megvan a 60 váltás / perc, az már elég fasza. Rengeteg variáció van, A-G, C-F, Am-Dm, stb stb, oda vissza. Elleszel egy darabig -
kemotox
addikt
válasz Plazmacucci #26084 üzenetére
Kurvára igaz. Ezek az alapjai mindennek. Ha ezek mennek, onnantól lesz móka a tanulás, és ami a legfontosabb: már zenélhet. Ha már megy néhány akkord, meg a váltás magabiztosan, akkor már baromi jól el lehet szórakozni. És elvileg ez a célja az egésznek.
Láttam a kolléga mindenféle ujjgyakorlatokkal kezd, szerintem nem a legjobb ötlet (akkordozás közben is ugyanúgy fejlődnek az ujjak, nyilván, csak épp előrébb lesz az ember. Plusz a múltkori Alapis gyakorlat az inkább ilyen sebesség-fejlesztő cucc, az meg majd szólózáshoz kell, az még odébb van de nagyon), de hát kinek mi fekszik. Mindenesetre a néhány akkordos dolog szerintem fantasztikus, rendesen lehet velük kíséretet játszani kb bármihez, tök nagy móka a kedvenc zenéinkre gitározgatni.
-
félisten
-
kemotox
addikt
válasz V.Stryker #26082 üzenetére
Neeem, C-nél például az 5 vékonyabb húrt, azaz azokat amik lenn vannak, azaz a 5 felsőt... (Fizikailag lent helyezkednek el, de azok a magas hangok, utóbbi módon szoktak inkább így a húrokra hivatkozni, majd hozzászoksz)*
Szokták jelölni mit kell pengetni.
Ilyen ikszecskével. A karika az üresen pengetett húr, a számok meg az ujjakat jelölik, hogy mivel fogd le.
Én telefonon PitchLab-et használom, igazából ezer féle van és mind jó, nálam ez maradt. Lehet erősítő nélkül is, csak legyen közel a telefon meg pengess kicsit erősebben, hogy "hallja" rendesen.
Létezik ilyen fejre csiptethető hangololó, olcsó tétel ebayről 1000 ft alatt van talán, többen rendeltek innen. Azzal egyszerűbb lenne, az a gitárnak a rezgésével baszakodik, nem feltétlenül kell hangosan szólnia.
*Kicsit értelmesebben leírva C-nél a legvastagabbat nem pengeted, a többit igen.
[ Szerkesztve ]
-
V.Stryker
nagyúr
Mea culpa, tuti nagyon nagyon alap kérdés, de bakker sehol nem írják.
Ha lefogok egy akkordot... mondjuk alap C... akkor mit pengetünk...az összes húrt? Fentről le? Vagy csak épp azt ami az adott dalhoz kell? Nem értem az összefüggést.
Illetve, melyik androidos appal próbálkozzak leginkább gitárt hangolni?
+1 Gitárt hangolni ha jól tudom, akkor erősítő nélkül ugye?
-
-
jettison
tag
válasz kemotox #26080 üzenetére
Én is Japán párti vagyok... Bár már ott is bejön a képbe, hogy adott pénzért jobb kínai cuccot kapsz, mint japánt... Ettől függetlenül azért hajlandó lennék plusz pénzt fizetni, hogy valami japán.
Az egy dolog, hogy ők a saját cuccaikat preferálják. Sőt, ez tök jó, de hogy a világ többi része miért esik hasra tőlük...
-
kemotox
addikt
válasz jettison #26079 üzenetére
"Proudly manufactured in the USA"
Buta usákok híresek a fene nagy hazaszeretetükről (inkább rasszizmusnak nevezném, de ebbe ne menjünk bele), ha egy darab füstölgő kakira ráírod, hogy made in USA, és melléteszed a svájci csokit, az előbbit választanák...
Én személy szerint ezerszer előbb vennék pl japán cuccot, mint usát, ha lenne rá pénzem persze.
-
jettison
tag
Nekem nagyon nem tetszik ez az olcsósított Gibson. Szerintem ennyi pénzért bármilyen más gyártó sokkal gitárabb gitárt ad el.
Abból a 400 dollárból 200 kb a felirat meg a "made in usa" volt... Amúgy sem értem mi ez a nagy hype az usa made dolgok körül. Amikor Floridában éltem, szanaszét röhögtük magunkat azokon a cuccokon, amik büszkén hirdették, hogy az usá-ban készültek. Szó szerint ilyen szövegekkel, hogy "Proudly manufactured in the USA", aztán a termék maga meg egy röhej volt. Bármelyik ázsiai kisgyerek a műszak szünetben komolyabb cuccot dob össze.
Persze tudom, gitárban ennek leginkább történelmi okai vannak, meg eszmei érték, de könyörgöm, a jelenben élünk... Bármelyik ázsiai ország sokkal jobb gitárt gyárt egységnyi pénzből. Ha a vásárló megfizeti, olyan minőségbiztosítást csinálnak, hogy az eszed megáll. Mint ahogy a fenti videókból is látszik, az USA-ban is lehet "gagyi" gitárt csinálni... (Nyilván nem gagyi, de inkább vennék egy V100-at, mint ezt...)
Pont ezt becsültem eddig a Gibsonban, hogy nem mennek egy bizonyos szint alá elektromos gitár vonalon. Nem rombolják szét a saját nevüket. Hát de....
Ettől függetlenül, ha valaki örömmel veszi és használja, már megérte, hogy megcsinálták...
-
-
FockeWulf
tag
Azok mit jelentenek, hogy "Neck/Bridge volume push pull" funkció?
-
félisten
Mióta megvan az Ibannez, a Les Paul nyaka annyira nem gyere be. Valakit nem érdekel csere alapnak egy Epi Custom, fehér, EMG 81-85 szettel? Tényleg nem eladásra, inkább cserére. Az Ibanez nem cserélendő
Vissza kell vinnem pár kazettát.
-
nap
addikt
Mennyire normális, hogy az ember nekiáll tekergetni a nyakpácát?
Már a harmadik ember kérdezte meg, hogy a nyakpálca működik?
Én sose éreztem azt, hogy hozzá kellene nyúlni, igaz, többnyire használtan veszem a gitárokat.browser.tabs.insertRelatedAfterCurrent;false | wing32.dll -> Windows\SysWOW64 | január, február, itt a nyár...
-
FockeWulf
tag
Itt a kiszemelt áldozat:https://gsfanatic.com/hu/hirdetes/342351/elado-epiphone-elektromos-gitar
-
FockeWulf
tag
válasz Tommyka21 #26063 üzenetére
Igen, pontosan ezért írtam ki ide a kérdést, hogy aki ért hozzá az hátha nyilatkozik róla valamit....
Nem hinném, hogy paranoid tünet lenne, hogy nem akarok lutrira gitárt venn. Ha már kiadok 100 ennyimennyi Mátyást érte, akkor ne az legyen hogy 1-2 hét múlva meg én árulom, mert nem jó...
Mivel nem értek túlságosan az elektromos gitárokhoz, ezért gondoltam vásárlás előtt kicsit tájékozódom... -
Tommyka21
tag
válasz FockeWulf #26062 üzenetére
Akkor tényleg próbáld ki ha ennyire paranoid vagy ...
Vagy keress a youtube-on mezei userek tesztvideóit, akiknek nem céljuk, hogy eladják neked a terméket.
Sztem az andertonos srácok elég korrektek, megmondják ha szar vmi.
Vagy asszem a Premier Guitar is tesztelte.
De ha az Epi Standard tetszett akkor gyanús, hogy ez is fog (kb. ugyanolyan).
Egyébként meg linkeld be a gityót a GS-ről mert vannak itt nagy Epi szakértő kollegák. -
FockeWulf
tag
válasz Tommyka21 #26061 üzenetére
Igen olvastam viszont gondoltam hátha valaki fogta/hallgatta is már itt a fórumozók közül, ezért írtam ki ide topicba.
Nézegettem, hallgattam is videókat róla, úgy kifejezetten jó, de mint tudjuk az ilyen bemutató jellegű videók igencsak becsapósak is lehetnek, mert egy ratyi uszadékfa is jól szólhat pöpec erősítőn, szépen megeffektezve...Mondhatni egy youtube-os videón bármi bárhogy szólhat, akár valamilyen maker programmal is csodássá lehet varázsolni egy szar gitár+erősítő felvételt.[ Szerkesztve ]
-
FockeWulf
tag
Epiphone Les Paul Traditional-ről milyenek a vélemények, már ha vannak? Van egy fent most a gsfantán, teccik is, meg helyben is van...szóval érdekelnének a vélemények, tapasztalatok.
Kösz előre is[ Szerkesztve ]
-
Eastman
addikt
Hát ami nagyon színes, meg gloss finish, meg hófehér Gibson logó világít rajta*, az titkokat rejthet.
(Kicsit Koppány utcai deichmannos Nike cipő érzésem van. Nyomokban széthullhat és beázhat fél év alatt, de 7k, van egy nájkim, ami az 51-es villamoson kötelező viselet. Álmokat ad el, ahogyan ezt itt korábban már kiveséztük. Jó, ha nem csalódást.)
Egyébként a szobagitáros piacot - jelentem, én is az vagyok - nem feltétlenül (hang)minőséggel kell kiszolgálni. Leginkább elérhető, "tizenötwattos", felezhető, *szelfizhető álmokkal. Nem munkaeszköz itt a gitár, mint a stadionrock pályán. Szokatlan, mégsem gondolom nagy problémának.
Emeli majd az árát a múlt századi, távol-keleti Epi LP-knek. Vagy nem.
https://logout.hu/tema/re_gerincserv_muteti_kezelese/keres.php?suser=Eastman ⮞ Műtét nélkül is lehet megoldás...
-
cucka
addikt
válasz #20655360 #26057 üzenetére
Arra simán jó lehet, hogy megveszed, lecseréled rajta a hardvert és van egy menő gitárod. Az a Les Paul színválaszték nagyon király, tiszta 80-as évek. Kár, hogy egy youtube videóban is látszik, hogy mennyire igénytelenül van megcsinálva a festés, mert nem csiszolták le rendesen a fát.
Egyébként ez ilyen hagyomány lehet a Gibsonnál, hogy szarabbnál szarabb hidakat használnak. A régi Les Paulokról ugye leesett a híd húrcserénél, mert csak oda volt rakva, nem csavarozták be a testbe. A basszusgitárjaiknál meg évtizedekig használták a híresen fostalicska 3 pontos hidakat. Az újakon asszem már mind Babicz hidak vannak, na azok nagyon jók.
(A Rickenbacker ilyen még, akik az 50-es évekből ittmaradt félresikerült hardvereket gyártják a mai napig, de ők büszkék is rá )[ Szerkesztve ]
-
cucka
addikt
válasz Eastman #26021 üzenetére
Szerintem ezek a 400 dolláros Gibsonok tuti nem amerikai gyártásúak, max. a végső összeszerelést fogják ott megcsinálni.
Amúgy a Fender jött ki most a Professional sorozattal, ami leváltja az American Standard sorozatot, na arra már rá sincs írva, hogy Made In USA. Gondolom ezt minden államban törvény szabályozza, pont úgy, ahogy a Magyarországon becsomagolt dél amerikai paprikára is ráírhatják, hogy magyar termék.(#26034) BluEyes
Nem hiszem, hogy egy hangszer árában a faanyag lenne a jelentős tétel. Hiába van CNC gép, utána kézzel le kell csiszolni a testet, festés szintén időigényes, aztán lakkot kézzel fel kell polírozni, bundokat kézzel kell bekalapálni, szintbe hozni.
Ha nincs a gitáron semmi extra top, akkor nem hinném, hogy 20 dollárnál többe kerül a faanyag az egészben, ha ekkora tételben veszed, mint a Gibson. Na ehhez képest a polírozó meg bundkalapáló ember a Nashville-i gyárban megkeres óránként 12-14 dollárt, plusz a rezsi.
Ja és valszeg ott nem annyira a Juanok meg Pedrok dolgoznak, arra tippelnék, hogy a Gibson gyár tele van be nem futott zenészekkel, pusztán azért, mert Nashville.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz kemotox #26050 üzenetére
Azt hittem, hogy ilyen Malmsteent állva hagyó produkciók lesznek, annyi jó gitáros van. 1-2 nevező azért egész frankó produkciót összehozott, a nyertes viszont no comment. Neki volt a legtöbb faszbook ismerőse. Ennyi. Ennek így semmi értelme.
(Mondjuk részben a valódi zeneipar is így működik. )
-
félisten
-
Panzermeyer
tag
válasz kemotox #26050 üzenetére
Jóisten
Én egyszer sem kattintottam rá, mert azt hittem, csak virtuózok indulnak és ez lesz az etalon:
Most már látom, hogy nekem is indulni kellett volna. Persze valami 12 húros klasszikussal, csak mert olyat sosem fogtam még
When you stop telling lies about me, I will stop telling the truth about you.
-
kemotox
addikt
Baszki láttátok a GS Fanatic-os tehetségkutató izét?
Itt a lejátszási lista a nevezett videókkal. Vannak nagyon klasszak, pl Sárándi Máté-t nagyon sokan dícsérik, tényleg jó.
És tudjátok ki nyert?
[link]Írnék valami frappánsat, de köpni nyelni nem tudok hirtelen
-
Moleman
addikt
válasz #20655360 #26046 üzenetére
Tudom, a linkelt klipben sem ugyanaz hangról hangra, mint az albumverzió, koncerteken is változott, nem is csoda, 24 éves számról van szó. De tudom magamról, hogy ha az egyik verziót bemagolom, onnantól a többi is meglesz, mert egyből tudni fogom hogy hol és mit fog másképp.
Nekem tényleg hasznosnak bizonyult ez a magolás, 5-6 éve mikor még azt se tudtam, mi az a pentaton, hallás után próbáltam kifülelni szólókat, és miután odatalált a kezem a megfelelő fekvésbe, adta magát, hogy hogyan játszhatták eredetileg.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz #20655360 #26010 üzenetére
Inkább kiszedném azt a részt
WAT
Ezt most magamnak írtam.
Akarom mondani, feldolgozásnál lehet máshogy játszani esetleg. Az ilyesmit a saját gazdája se szokta pl. koncerten ugyanúgy visszajátszani sokszor. Nem írt szóló, sztem a felvételnél is imprózott.
Ha persze hangról-hangra szeretnéd, megteheted, of course.
[ Szerkesztve ]
-
FockeWulf
tag
válasz Eastman #26041 üzenetére
Azért nem kell kapitalista barátainkat sajnálni...csak gondolj bele, egy mondjuk közepes, de jó kis GLP legyen durván fél millió ft, azaz sacc/kb 1600 euró (!!!!!!!!!) . Ne legyünk naívak, ez brutál mennyiségű pénz ha megnézed miből áll egy gitár, persze csúnya szó egy Gibsonra, de az is csak egy darab fa, legyen akármilyen minőségi fából. Néhány kissebb alkatrész, hangolókulcsok, elektronika, miegymás, és kampó. A megmunkálás is jóformán filléres dolog, főleg ha sorozatban, saját géppel csinálod, ami összvissz szó szerint pár perc. Csak saccolni tudok mint más kívülálló, de nagyjából meg van nekik egy modellen durván a 300-400 százalékos haszon.
[ Szerkesztve ]
-
Eastman
addikt
válasz #20655360 #26043 üzenetére
Az usák Standardom legalább négy darabból volt. Rajta egy leheletnyi "top", gyönyörű erezettel. Egy hangszerész elemezte egyszer. Nem kértem, de felvilágosított, hogy tákolt fa. Koptató nélkül a fénynél mutatta az illesztéseket. OK, köszi!
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Eastman #26041 üzenetére
Ill. nem is feltétlenül rossz minőségű faanyagról van szó, csak nem olyan szép a mintájuk, több darabból ragasztják össze a testet, nincs top. Ezért is fújják sztem 1 színűre ezeket az olcsó holmikat.
Rózsafából is több féle létezik.
Írtad a nyárfát. Lehet ebből van egy rakat feleslegük/olcsón tudják beszerezni és ezért születhetett meg ez a döntés.Ott van a Fender is pl. A Mexikói stratok teste ritkán 2, de inkább 3-5 darabból áll. Az amcsi modellek meg tudomásom szerint 2 darabból.
[ Szerkesztve ]
-
Eastman
addikt
válasz #20655360 #26040 üzenetére
Ja, hát ez a nyárfa meglepő húzás. Azt viszont hallottam már, hogy fogytán a jó minőségű alapanyag. Környezetvédelmi okokból, stb. A kínai fenyőerdei Fender is ebből született. Talán kísérleteznek a hangszergyárak a jövőjüket biztosítva.
Eddig a Gibson nem nagyon vitte sikerre a Fender-pótlék konstrukcióit (jávor nyak-rózsa fogóval). Mit tudunk a promózott '17-es modellekről? Ragasztott a nyak?
-
törölt tag
válasz Eastman #26030 üzenetére
Optimalizálhatták kicsit a gyártást, azt is eltudom képzelni, hogy szinte már nem fértek a raktárban a sok kula minőségű faanyagoktól, amit nem mertek másnál felhasználni. Kisebb rajta szerintem a hasznuk, de van, szal
JackJuan nincs veszélyben.Nem tennék meg, ha nem érné meg nekik, ennyi.
-
-
BluEyes
őstag
Na itt vannak
Azért jó a tengerparton, mert ott csak 3 oldalról vesznek körbe hülyék.
-
BluEyes
őstag
válasz Eastman #26030 üzenetére
Sztem símán ki lehet hozni. Olcsó faanyag, egyszerűen gyártható (nincs domború top), olcsó festés, B kategóriás hardverek, oszt kész.
Jack régóta máshol dolgozik, Juan gyártja ezeket. Vagy inkább már Juanita manapság.Azért jó a tengerparton, mert ott csak 3 oldalról vesznek körbe hülyék.
-
nap
addikt
válasz BluEyes #26025 üzenetére
Azt írta valamelyik oldal, ahol már árulták Karácsony előtt, hogy poplar a test anyaga. Egyébként ez a M2 sorozat a Melody Maker (innen az M2) újraindítása.
[ Szerkesztve ]
browser.tabs.insertRelatedAfterCurrent;false | wing32.dll -> Windows\SysWOW64 | január, február, itt a nyár...
-
Eastman
addikt
válasz BluEyes #26028 üzenetére
Lehet, hogy latinók rakják össze egy teherhajó gyomrában az usa felségvizein valahol Alaszka partjainál villámcsapta fákból. Nem hiszem, hogy Jack elmegy annyiért dolgozni, amiból kereskedői haszonnal 100 körül megáll egy GLP.
-
BluEyes
őstag
válasz Plazmacucci #26024 üzenetére
Hehe Valaki mást várt 400 dollárért? Amúgy tán nem pozdorja, hanem valami fa, de hogy miféle, arról nem nyilatkozik a Gibbo.
Azért jó a tengerparton, mert ott csak 3 oldalról vesznek körbe hülyék.
-
félisten
-
Eastman
addikt
válasz Alexios #26020 üzenetére
Nem is a brand misztériumára gondolok - kívánom, hogy minden gitárosnak usa Les Paul lógjon a vállán -, de kérdés, hogy mit kapsz a pénzedért. Gibson logót, vagy tényleg használható gitárt, amelyben maradéktalanul örömöd leled. (?) Majd a user tartóstesztekből illetve a használtpiaci számokból kiderül.
Tudtátok, hogy létezik Made in China, korrekt Fender logós fenyő testű Fender Telecaster? Lesz időm utánanézek a használtpiaci árára...
V.Stryker, ha lesz időd, reagálj valamit pls. a 3-4 hozzászólásomra, részben azért, mert telefonról pötyögtem be a vénülő kezeimmel, részben azért mert jól esne, ha tudom, hogy hasznosítható az info. Segített, nem segített, hülyeség, nem hülyeség, számoljak inkább lepkéket, vagy borsót esetleg, söröskupakokat a szabadidőmben.
Peace:
Eastman(Remélem, azért nem írtál rá, mert gyakorolsz!! )
[ Szerkesztve ]
-
Alexios
veterán
-
Eastman
addikt
válasz Alexios #26017 üzenetére
Nagy inventor volt az Öreg - ezért nem gondolom, hogy épp' forogna a sírjában -, de mióta elment, kezdi a gyár "higítani" az álmot amit megformált.
Evvan.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
-
Alexios
veterán
[link]
Elvileg Gibson bejelent hamarosan egy új szériát, usa készített les paul is lesz 399(!!!) $-ért. -
BluEyes
őstag
-
félisten
-
Moleman
addikt
válasz #20655360 #26010 üzenetére
Több okból is meg akarom tanulni, egyrészt azért, mert nagyon szeretem, másrészt meg nem tudok hasonlót játszani. A blues skálát ismerem, de a fekvésváltásokat és főleg a nyújtásokat, díszítéseket, átnyúlásokat nem tudom reflexből. Ezért tanulok szólókat szóról szóra, mert a sok tanulással rögzül a mozdulat, amit később be tudok építeni az imprókba.
-
FockeWulf
tag
válasz jettison #25988 üzenetére
Talán nem is azt mondanám hogy szakmailag roszz (akkor nem is lett volna itt ajánlva elméletre), hanem maga az a "pénzes-módszertan" ami nem egy jó módszer, szerintem. Attól a tükörképes megoldástól a kezdő, de a haladó is összezavarodik, azokkal a villogó pöttyökkel...egy agyrém úgy ahogy van. Sztárolja azt az osire-t, de a GuitarPro messze veri az egészet, és jóval felhasználóbarátabb. Szóval nem igazán az anyaggal van gond, hanem a módszerével. A skálákra is túlontúl rá van állva, ami talán hasznos lehet egy magasabb szinten lévő gitárosnak, de egy kezdőnek nem igazán. Aki csak onnan tanul, lehet jól fogja tudni az E-lokriszi, meg A-mixolíd stb skálákat, de lehet egy alap 3 akkordos nyócóramunkát nem tudna elsikálni.
Meg azért valljuk be, vannak tömény hülyeségek is...a "tanár úr" kijelenti, hogy szerinte nincs értelme a kontra, szubkontra, kis, nagy stb jelöléseknek, ezért elnevezi a kontra alatti hangokat "fedák sárinak"... ami gondolom vicces akarna lenni, de azon kívül csak egy szimpla hülyeség. Ez kb olyan lenne, mintha egy autós weboldalon azt írná valaki, hogy szerinte nincs értelme a motorháztető alatti dolgoknak, mint pl motor, váltó, szűrő, önindító stb, nevezzük el őket egyszerűen csak " gatyamadzagnak". Ami egyszer talán viccesen hangzana , de senki sem venné komolyan. De lehetne sorolni...aki szórakozni is szeretne, annak javallott[ Szerkesztve ]
-
cucka
addikt
válasz Moleman #26005 üzenetére
Azért van igy mert a hangok közötti távolság nem egyenletes egy oktávon belül.
Ha bármelyik hang frekvenciáját csökkented 25%-al, akkor pont öt félhanggal kerülsz lejjebb. Ehhez hasonlóan, ha a másfélszeresét veszed, az pont egy kvint, azaz hét félhang. Meg vannak más összefüggések, a lenti táblázatból kiderül. Ja és persze ha egy oktávval feljebb mész, a hang frekvenciája duplázódik.
Lásd [link][ Szerkesztve ]
-
WolfheartGR
őstag
válasz V.Stryker #25994 üzenetére
Én is 33 vagyok. Teszek rá, hogy ki mit mond meg gondol. Három éve majomkodom otthon magamnak, egy számot sem tudok lejátszani de baromira élvezem. Szóval ennyit mások véleményéről.
Ráadásul két gitaromból egy sincs standard hangolásban. DropC meg DropB van.
És, hogy tuti szo*ás legyen mindkettő aktív szedős...[ Szerkesztve ]
"Mindegy, hányszor adsz enni a farkasnak, mindig visszavágyik az erdőbe..."
-
Moleman
addikt
válasz #20655360 #26004 üzenetére
Imprózásra saját akkordmenetet loopolok, bár mostanában azt se nagyon. Covert általában ritka zenékből szoktam csinálni, így sosincs backing track, nekem kell megcsinálni az összes sávot.
Viszont érdekes felfedezést tettem, szólótanuláshoz másnak is hasznos lehet. Ha 25%-kal belassítom az eredeti zenét, 5 félhanggal lesz mélyebb, ami E helyett H standard hangolásba esik. Viszont nem értem, hogy miért nem 6 félhanggal mélyebb, mikor 1 oktáv 12 félhang, 50% lassításnál pedig pontosan egy oktáv a különbség, ahogy lennie kell. Vagy ez a plugin hibája, és a százalék csak tájékoztató jellegű?
Amúgy ezzel küzdök egy hete, nagyon régi célom/álmom, de még belassítva se hallom ki mindenhol. De már legalább van remény, így két vízhólyag után.
-
törölt tag
Kedvenc backing trackek a yt-n? Ez egy jó téma sztem. Na, valaki?
-
FockeWulf
tag
Ki a fene beszélt itt fingerstyle-ról? Az akkord ritmuspengetésre gondoltam, csak úgy natúrba körmökkel, ujjheggyel-beggyel... És nem, nem a pengető használatát segíti, hanem a ritmust, a pengetés lüktetését tanulja így meg, szerintem könnyebben, aztán ha megy a dolog, jöhet a pengető.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 9 5900X + RTX 3060 12GB GDDR6! GARANCIA/SZÁMLA!!!
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Tamron SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD G2 objektív ( Nikon )
- Azta! Yoga Slim 7 Prémium Ultrabook 14,5" -40% AMD Ryzen 5 7640S 16/512 RADEON 760M 2GB 2,9K OLED
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest