- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
-
LOGOUT
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
X2N
őstag
válasz
Goose-T #65024 üzenetére
Az elsőt meg is venném ha nem mókolták volna szét ezzel a nevetséges fogólappal. Meg kellett volna hagyni az eredeti állapotot, úgy sokkal jobb volt:
Így jelenlegi állapotában drop A hangolásban van 13-72 Ernie Ball húrral, mire visszaállítom(nem lehetséges a fogólap miatti furatok miatt) egy normál állapotba többe kerül mint amit nekem megér.
2. tremolós, most azt is kihagynám.Ez tűnt még nekem most best-buy-nak Ibanezen belül.
-
X2N
őstag
válasz
Goose-T #65013 üzenetére
Igen kb. ezt láttam. 400eFt alatt nincs igazán opció. Ibanez kiesik a vékony nyaka miatt, Jackson az összetett rádiusz miatt. Schecter-nél találtam 16" rádiuszú gitárt de az is signature modell. Az Ibanez QX52-tetszik, viszont ferdék a bundok és nem is multiscale, ennyi pénzért már legyen az, amellett hogy acél bundos.
Jött velem szembe a napokban aprón egy GOC headless gitár 20" fogólappal de az is ilyen 400eFt körüli áron volt, kicsit túlzás főleg hogy ragasztott papírból van a fogólapja.FockeWulf-20"- már nagyon lapos rádiusz.
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz
Goose-T #64943 üzenetére
Nem tudom, hogy zenész-e, én nem tudok aktív zenei projektjéről, zongorázik, gitározik, basszusgitározik, képzett tanár amúgy. Csak fura, hogy így reagál valamire.
Amúgy ezzel szívok, ez 90% sebesség. GuitarPro.
Van még mit gyakorolni rajta.
-
higher33
csendes tag
válasz
Goose-T #64929 üzenetére
Volt már a kezem alatt Fishman Fluence. Ebben a videóban demóztam a hangjukat, a 2 féle voicinggal.
-
X2N
őstag
válasz
Goose-T #64883 üzenetére
Tudod ebben az az érdekes hogy a nyakra meg GRG 170DX volt felírva, és arra is emlékszem hogy a potmétergombok nem króm színűek voltak. Meg 21 bundos volt az enyém, akkor ez valami limitált szériás volt?
A fogólap is teljesen sötét rózsafa volt, ellentétben itt a képen látható világosabb fával.
-
X2N
őstag
válasz
Goose-T #64874 üzenetére
Jeff Kiesel azt mondja hogy ők azért nem használják mert nem egy stabil fa, simán lehet hogy 15éves távlatban pl megdomborodik. Gondolom Music Man-nél nem a távol keleti gyorsan megnövesztett hársfát használnak az amerikai helyett, ezért lehet hogy használják.
Blindmouse_-Próbáltam már én is 2-3 ilyen csak olajjal beeresztett gitárt egy srácnál akinek csak ilyen épített gitárjai voltak, nem találok benne semmi kivetnivalót, annyi van csak vele hogy 1-2évente újra kell olajozni, mint a nyakat, nem egy nagy kaland.
-
X2N
őstag
válasz
Goose-T #64874 üzenetére
Csak ez a képem van róla, ez is 15-20éve készülhetett. Akkoriban mindenki tuningolt minden gitárt, mert olcsók voltak az alkatrészek.
Ibanez GRG170Dx, a bal oldali volt az első gitárom(valami régebbi lehetett mert ez még csak 21 bundos és pontberakásos volt, nem a cápauszonyos berakásos), itt már mattra lecsiszoltam festéket, csak a széleken csiszoltam le epoxi-ig, de aztán később le lett teljesen szedve az egész hőléggel, pákával, és fehérre fújtam. A jobboldalit kár volt eladni, jó kis gitár volt, Ibanez SAS 36M. Tettem bele 2db SD hangszedőt is. Volt ezen kívül egy SG S Special is, meg később egy 370-es Floydos Ibanez is. Aztán 5-6 év után vettem egy Vintage V100 AFD LP-t.
-
cucka
addikt
válasz
Goose-T #64755 üzenetére
Olcsó gitároknál azt csinálják, hogy ráraknak egy basic kinézetű juhar topot a gitárra, és arra egy 0.1 mm vastag csíkos-habos-díszes furnért. Így szép is meg olcsó is tud lenni.
Már ha furnér, #64749-ben az szerintem úgy néz ki, mint ha nyomtatták volna.Szóval az hogy juhar top van rajta, az nem nagy truváj, a faanyag olcsó mint a szar, +1 munkafázis, hogy rá kell ragasztani a testre mielőtt berakják az egészet a cnc-be.
Láttam erről a Bognár pickupról egy videót, nekem az az érzésem volt, hogy több évnyi mérnöki munkával sikerült kifejlesszenek egy megoldást egy olyan problémára, ami nem létezik.
Az, hogy drága, az nem probléma szerintem. A gitárosoknak alapvetően bármilyen túlárazott szart el lehet adni, ha jó a sztori mellé. -
válasz
Goose-T #64565 üzenetére
Huh... igen, nagyon igyekszem a használtakat figyelni, de hát csak de csak néhány oldalon, azt is limitált módon.
Na ezt az FRFR-t már többször láttam, de nem tudtam mit jelent. Hát nálam kb. a szélessávú hangszórót jelentené, a definíció alapján. Tényleg ennyi? Full range flat response. Teljes sávban lapos válasz; a gitár teljes frekvenciatartományában egyenletes/egyenes frekvenciaátmenet. Már ha jól értem. Má' megin' csak tanulni. Eh...
(Ja, van egy Leem 410D-m, kb. anyagárban került hozzám. Tán 3000Ft-ért... Röhögni szabad.
)
-
Ba cy lus
addikt
válasz
Goose-T #64565 üzenetére
Nálam van egy, de meg se hirdettem, mert kontakthibás.
Amit meg hirdetek Origin 20h-t, az ügyben megint írtak cserélni vágyók. Meg multi + végfokként használnák. Pedig nem biztos, hogy egy Marshall végfokkal olyan jó, nálam a DSL1 végfokánál messze jobb a Foxgear Kolt 45-tel. Őszintén szólva nem is szívesen adnám így el valakinek. Ha csinál belőle plexit vagy JCM800-at, aztán használja, úgy még oké.
-
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz
Goose-T #64538 üzenetére
Az árából ítélve ez nem az ESP. Egy ESP az inkább 2 milla és felette, ez ahhoz túl olcsó.
Szerintem ez az ESP és az LTD között lévő kategória, amit lefokozott, és már nem ESP-nek hív.
-
X2N
őstag
válasz
Goose-T #64367 üzenetére
Na ennek örülök hogy jók. EMG-nél nem lehet hogy sok a bemenő jel a multieffektbe? Elég nagy jelet adnak le, NUX MG-30-nál simán túlvezérelte a bemenő fokozatot, -12dB-el kellett lehúznom az érzékenységet, és még a hangerő potméter is lejjebb kellett tekernek a gitáron. Akkor jött az a torzítás az erősítő modellből ami az igazin is.
Próbáltam tegnap az SG hangszedőit, és ha elkezdem kopogtatni a hangszedőt pengetővel nagyon hallatszik. Ez miért lehet? Középső állásban a nyaki érzékenyebb, ott hangosabb ha kopogtatom.
A szokásos pattogás is megvan amikor hozzáérek a húrokhoz, pedig jó a földelés. EMG-s gitárnál ilyenek nincsenek. Egyre jobban utálom ezeket a passzív hangszedőket.
Én most ott tartok hogy 2db használható gitárt szeretnék, 1db ebből már megvan, a floydos LTD EMG-kel.
Most az SG-t kellene megcsinálni, minden baja van, beleér valamibe a két vékonyabb húr és zizis hangja van, f@szkivan. Húrok is kilométer magasan vannak.V.Stryker-Szerintem igen, ha jó állapotban van.
-
Ba cy lus
addikt
válasz
Goose-T #64251 üzenetére
Ne akard úgy beállítani, mintha nem érteném, semmi újat nem írtál, de ettől függetlenül nem kellene degradálóan írni senkinek a csöves erősítőkről, míg a hangzására jól látható igény van. Az ilyen trollkodások teljesen feleslegesek ide.
Nekem ez kb ugyanaz a kategória, mint az élő koncerteket leszólni, mert vannak felvételek.
-
Moleman
addikt
válasz
Goose-T #64085 üzenetére
Ú de szép, erre lehet én is rámennék, ha épp nem öthúros bass kéne jobban.
A zöld mindig is a gyengém volt, mikor 9 éve szórakoztunk itt egy gitárdizájnos oldallal, akkor is hasonlót csináltam.
-
válasz
Goose-T #64071 üzenetére
Igen, nagyon szép
. Natúr fa top, aktiv pickupok (szóval lehet cserélni minimális mókolással másikra), átmenő nyak (nem jutott eszembe magyarul, kösz
) és fixed bridge. "that's a steal" annyiért, grat hozzá
. Lehet megpróbálok találni egy ilyent. Gondolom csak 3 fokozat közül tudsz választani, nem úgy mint sok Ibaneznél (5) ?
-
válasz
Goose-T #64051 üzenetére
Nekem is van Indonéz Jacksonom : RRXMG és Mick Thomson Soloist SL2 is viszont szeretnék kicsit feljebb lépni. A Soloist-ban kellett elektronikát cserélni és az RRXMG-ben lévő "Floyd Rose Special"-t egy az egyben kukázni kellett mert még whammy bar nélkül is elvesztette a hangolást. Azóta abban kicseréltem egy Schaller Lockmeister 6-ra amivel jól működik. A soloist-ben lévő AHB-3S ment az RRXMG-be (EMG 81/85 helyett) és a Soloistbe pedig egy Jeff Loomis Blackouts került. Szeretem ezeket a hangszereket, de mire eljutottunk idáig azért nem volt egyszerű.
Arra értettem, hogy "Made in Corona, California" nem Made in USA. Ugye azért nem irhatják rá, mert a kaliforniai szabályok nem engedik, ha meghaladja az eladási ár X %-t a "külső komponensek" ára.
-
X2N
őstag
válasz
Goose-T #64058 üzenetére
Jó de milyen ic? Direkt kérdeztem h fotózd le vagy nézd meg, kíváncsi voltam mit kapsz a pénzedért.
Ezeket írták GPA-400-ra:
2x 200 W @ 4 Ohm 2x 100 W @ 8 Ohm 2x 50 W @ 16 Ohm Áthidalt 400 W @ 8 Ohm és 200 W @ 16 Ohm Frekvencia tartomány: 20 Hz - 20 kHz Bemeneti érzékenység: 335 mV Csillapítási tényező: > 80 Jel-zaj arány: > 90 dBMutatok egyet ami ma jónak számít:
TPA3255
Output power:
BTL : 2x260W @ 4Ω, 1% THD+N
BTL : 2x150W @ 8Ω, 1% THD+N
THD:+N0.0007%Output noise18µV (A-Weighted)
Frequency response20Hz-20kHz ±0.5dB
Input impedanceSingle-ended: 10kΩ
Balanced: 20kΩ
Output impedance:10mΩ
Dynamic range:125dB -
Goose-T
veterán
válasz
Goose-T #64043 üzenetére
Na kipróbáltam. Elsőre sikerült eltalálnom az oldalakot, úgyhogy nem kell átkötögetnem semmit. Minden tökéletesen működik. A hangja pedig már most is vadállat, pedig még be kell járatni. Ez már tényleg majdnem olyan, mint az igazi cucc, nem csak simán elég jó, hanem ultrakirály! Ezek a hangszórók már szólnak rendesen. Eddig olyan volt a hangja a ládának, mintha egy jó vastag törölközővel le lettek volna borítva a hangszórók. Ez most eltűnt, kinyílt, harap, üvölt. Vadállat!
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz
Goose-T #64031 üzenetére
Egy kondi gondolom nem tartja a végtelenségig a feszkót. Elég nagy baj lenne, ha így lenne, mert akkor mindig ki kéne sütögetni egy szakembernek is.
Otthoni használat mellett a csöves erősítő örök élet gondolom. Mivel nem is nagy hangerőn tolod, játszol rajta heti 5-15 órát max, örök élet és egy nap. Ha újonnan veszed, nem valószínű, hogy valah csövet kéne cserélned ilyen terhelés mellett.
-
Goose-T
veterán
válasz
Goose-T #64019 üzenetére
Kiszedtem a mélynyomókat. A felirata alapján ennek a hangszórónak a 8 ohmos változata (12TZ045-JT-G8). A magasnyomókat benne hagytam, mert most nincs itthon semmi, amivel le tudnám megfelelően fedni a lyukat. A drótokat le kellett vágnom róluk, mert a hangszóró csatlakozóira van forrasztva a saru. Az egyik csatlakozófület le is törtem, amikor erővel próbáltam leszedni a sarut róla. Mindegy, úgysem fogom használni. Ha egyszer mégis kellene, akkor majd megjavítom valahogy.
Az erősítőből jövő vezetékekről is levágtam a sarut, mert úgyis túl rövidek voltak. Találtam egy jó méternyi négyeres nagyfeszültségű kábelt itthon, szétszedtem, az lesz a hangfalkábel.
Az biztos, hogy vastagabb, mint ami az erősítőből kijön.
-
X2N
őstag
válasz
Goose-T #64029 üzenetére
Igen, csak lehet hogy nem lesz ideális az impedancia illesztés a kimenő trafódra ha EL34 helyett mondjuk 6L6GC-t teszel be(ettől romolhat a hatásfok, nőhet a torzítás), arról nem beszélve hogy egy ilyen cserénél nagyobb fűtő feszültséget kapnak majd a csövek mert a 6L6GC közel fele akkora áramot vesz fel csak, így nem terheli be annyira a hálózatit trafót. A kimenő teljesítmény is változik. 6l6GC adatlapból:
Itt a load resistancve a kimenő trafó impedanciája az X tengelyen. Y tenger meg a THD(torzítás).Nekem anno a Bugera V55HD-ben a kínai csövek ~1 évet bírtak a gyári beállítással. Napi szintű használat, havi ~2 próba. Azóta volt több erősítőm is de nem kellett még végfokcsövet cserélnem. A mostaniak 2-3 éve vannak meg és mennek(SLO30, 900-SL-X), megoszlik a használat úgyhogy sokáig jó lesz.
Anno a Mötley Crew pl simán végigturnézta a világot a 2-3 Fryette végfokkal, soha nem volt velük gond, évekig ugyanazt a cső szettet használták, évente egyszer le volt adva Steven Fryette-nek hogy nézze át, kitakarította a csőfogalatokat, újrabiasolta, letakarította, kb ennyi volt a teendője. Gitártanárom is 10+ éve használja a Marshall 50/50W-os végfokát, ő is viszi koncertre.
-
Ba cy lus
addikt
válasz
Goose-T #64006 üzenetére
Vagy az eggyel kisebbet veszi a DSL szériából, a 20-ast, az már cathode biased, azzal sincs nagy gond cserénél (a cső is bírja ezekben sokáig, mert ezeket a 20W-os Marshallokat mind úgy lőtték be). Viszont kevesebbet tud. Meg a gyárilag benne lévő Seventy 80 az egyik leggázabb hangszóró, az kapásból cserés.
-
marcusa
addikt
válasz
Goose-T #63918 üzenetére
" A crossovert még ki kell iktatnom a ládából, ahhoz szét kell teljesen szednem az egészet, mert az erősítőhöz van csavarozva, nem férek hozzá, ha csak a láda hátlapját szedem le. "
Ezt a részt majd dokumentálhatnád, vagy akár az egész műveletet, mert nekem is ilyen ládám van és én is tervezek hangszóró cserét, és könnyebb lenne egy már kitaposott ösvény...
-
X2N
őstag
válasz
Goose-T #63929 üzenetére
Mondjuk ezzel lehet most mellélőttél így, és tényleg jobb lett volna egy Fane, a Celestion fő profilja a gitárhangszóró, amik köztudottan torzítanak meg kompresszálnak.
Van nekik egyébként hasonló konfigurációban PA hangszórójuk is mint a Fane.
K12H-200TC -
X2N
őstag
válasz
Goose-T #63929 üzenetére
Jó lenne AB-be meghallgatni a kettőt egymás mellett. Egy Fane F70-est is kipróbálnák.
Legalább konkrét specifikációk vannak, csak azt nem írták hogy katolikus vagy református templomba tervezték.
Celestion-t nem véletlen nem használnak templomokban, az eltorzítaná a hangot, templomba nem biztos hogy tetszene a híveknek -
-
dl650
tag
válasz
Goose-T #63841 üzenetére
Nekem 1200 körül vagy fölötte volt a nézettség a Jackson Js 32-nél. Ugyanígy kedvencnek jelölve. Páran irtak, hogy mennyit engedek a feléből, meg, hogy én vigyem Kb 200 kilométerre stb. Aztán hívott egy srác , hogy látja mennyi ideje hirdetem és még mindig nem vitték el, pedig szerinte olcsón adom és megszabadít tőle. Meg is vette.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- PlayStation 5
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Sorozatok
- Napelem
- Hobby elektronika
- Ízléses, masszív és praktikus mikrotorony jött a Jonsbo műhelyéből
- Tőzsde és gazdaság
- eMAG vélemények - tapasztalatok
- További aktív témák...
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E7440, E7450 / SZÁMLA + GARANCIA
- ASUS ROG GL552VW - 15.6"FHD IPS - i7 i7-6700HQ - 8GB - 128GB SSD + 1TB HDD - GTX 960 4GB -
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest