- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ldave: New Game Blitz - 2025
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- droidic: A fapados NAS tuningolása
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Gurulunk, WAZE?!
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Arc összefoglaló szerkesztés
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz
Goose-T #65618 üzenetére
Amúgy amikor már a szállásom le volt foglalva a koncertre, arra gondoltam, hogy remélem nem hal meg a koncertig szegény. Aztán végül nem kaptam jegyet, de utána is sok kommentet olvastam, amiben aggódtak, hogy vajon megéri-e a július elejét. Volt, aki konkrétan azt írta, hogy ez neki túl nagy risk, mert elég sok költséggel jár, és nem vállalja inkább emiatt. Akkor se, ha lemarad róla.
Jó lett volna azért ott lenni basszus, pláne utólag, így.
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
-
Blindmouse_
senior tag
válasz
Goose-T #65506 üzenetére
A koptatósnak az az előnye. egy új lap, és akármilyen új leosztást össze lehet hozni anélkül hogy a réginek látható nyoma lenne.
Kértem képeket a Linz-i hibás SL2-ről.. hátha hajlandó lefotózni a figura rendes fényben is.. Hugi a hét második felében 40km-re lesz tőle.. lehet el kéne hozatni vele.
-
X2N
őstag
-
Blindmouse_
senior tag
válasz
Goose-T #63793 üzenetére
Jó, honnan vegyek kölcsön most így reggel egy edge-t próbálgatni?
Amúgy ugyanezt tudja a régi kar is a jackóimban.. DR-3ason lassan berohad a finomhangoló is
Leakasztom a hidat, 2 óra múlva visszateszem, és ugyanott van a hangolás.
Nem leszólom az edge-t csak tényleg kíváncsi vagyok a különbségekre. -
X2N
őstag
válasz
Goose-T #63723 üzenetére
Akkor téged még kereslek ez ügyben ha nem gond, én annyira nem vagyok otthon az Alis rendelésekben
Alnico 2/3-as hangszedőt szeretnék beletenni. Nekem is harmadik gitárnak lesz a LP(humbucker)/LTD(EMG) mellé. Strat sose volt az én világom, de a tele az tetszik, az a gitárok AK-47-ese.
Már csak egy jó kis worn SG kellene P90-el.
Svédektől is lehet egész jó áron Tele/Strat alkatrészeket venni, érdemes benézni, a húrlábak is jó árban vannak. Szép Roasted nyakak is vannak.
trexgumi-Van előtte kép is? Miért lett fehér?
-
válasz
Goose-T #63692 üzenetére
Mióta nézegettem gitáros dolgokat (ennek a topiknak hála'), azóta nekem is dobálja. Múltkor valami 25k volt egy Irin, na meg ugyanennyi a szállítás (
)
Ilyeneket sosem mertem rendelni aliról. Túl nagy érték/kockázat arányúnak tartom.
Van arról felvett hangmintád?(más)
Sógor munkahelyet váltott, így nem foglalkozik most a gitár felelevenítéssel. Pedig valami családi bandát kéne összerakni.#63691consono
Dehogynem, tengeren túli, csak nyugat felé kell elindulni. -
Ctrl+Alt~Del
senior tag
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz
Goose-T #63606 üzenetére
It is what it is.
Ha a mechanikus alatt azt érted, hogy megtanulok valamit, amit utána eljátszom (ahogy megtanultam), akkor nem is lehetne más, mint mechanikus. Nem tudom hogyan lehetne ugyanezt mondjuk spontán eljátszani. Ha arra gondolsz, hogy ne tudatosan játsszam el, hanem csak úgy kijöjjön a kezemből, hát ja, jó lenne.
Ehhez kellene az évek meg a rutin.
Zenekar? Ilyen tudással max behangolni mehetnék, és még az se jönne össze minden alkalommal.
-
válasz
Goose-T #63554 üzenetére
Nem. Évekig szoptam az intonációval. Vettem Dániában húrt, vettem otthon valami random pesti boltban, vettem itt Cambridge-ben is a PMT-ben, és a hangszerész is mondta, hogy Strat-on volt neki is gondja vele, aztán többet soha. Ez a sima super slinky volt, semmi extra húr. Akkor még zöldfülűként nem gondoltam volna hogy a húr csinálhat ilyet, mert mindenki mondta hogy EB EB EB ezért DD-t nem is próbáltam. Ma már tudom, hogy ilyen nincs. Amúgy vicces mert általában kiröhögnek ezzel, pedig nem vagyok vele egyedül, csak nagyon kevesen szívnak vele. Amúgy vicces valamelyik EB string theory videóban is volt valami nagy sztár aki EB-re esküdött és intonációs problémái voltak. Szerintem a fülem ki van hegyezve az ilyesmire, mert pl az első hangszerész azt mondta, hogy minden oké, nincs itt semmi látnivaló ez egy ilyen hangszer (nem temporált, true tempered) csak hozzá kell szokni. Aztán a második mondta, hogy csak ennyire lehetett beállítani a harmadik meg mondta, hogy kivágta a húrjaimat és rakott rá DD-t, láss csodát marant nem temporált a hangszer de sokkal pontosabb lett, azóta nincs ilyesmi gondom.
Általában szekptikus ezzel mindenki, volt hogy kiröhögtek a Cambridge-i hangszerboltban azzal, hogy ha jó x-y-nak akkor a random hangszerésznek (aki mint mondtam, pont Gary Moore-nak jó volt) pont nem jó. Amúgy olyan hangszerész aki nulláról épít hangszert, nem csak beállítgat.
Amúgy úgy tánt hogy fix hídon ilyen probléma nem volt vele, csak a Squier-eimen. De azóta nem foglalkozom inkább a témával, nem próbálgatok, DD megy rá azt kész. Azaz perpill a Fender Straton Thomastik-Infeld flatwound van a 3 vastagon, a többi meg valami DD húr. -
válasz
Goose-T #63552 üzenetére
Mikor a straton szenvedtem a szar Ernie Ball húrokkal akkor voltak ilyen fura pozícióban a babák, mondjuk ennyire nem voltak elmászva de nagyon, 3 hangszerés se tudta beállítani, a harmadik (nála járt már Gary Moore is mikor Cambridge környékén volt turná koncerten) kibaszta őket és mondta hogy Daddario-t tesz fel és azzal helyreálltak a gondok.
-
válasz
Goose-T #63302 üzenetére
Ú.... ez de jó blokkvázlat!
Majd kísérletezgetek vele.
Jók a tippek, lesz mit babrálni.A neten sokat szidott MT2-t is send-return-be kellett kötni, hogy jól szóljon (asszem pont a Solar gitárok atyja próbálta így ki). Még amikor kerestem multieffektet, akkor kérdeztem meg pár eladót, hogy MT2 hangzás elérhető-e. Na ott aztán kaptam, hogy miért azt a hitvány pedált akarnám modellezni.)
(Te ugyanaz a Goose-T vagy, mint a GSFanatic Goos-T-je?)
-
Blindmouse_
senior tag
válasz
Goose-T #63248 üzenetére
Kemény a kamu SD story, nem is tudtam róla..
Azért igen baleknak kell lenni hogy 80-at adjon eleve.. 80-ért a legendás JBJ, meg JBD-k mennek.. azt meg nem hamisítják, mert 30-40éves pipuk.Hát X széria nem volt soha a kezemben. SL2P egy húsz percre igen.
Szóval az X széria mellett szól az ára, meg a SD szett.. ellene a FR special. meg a színe (uncsifehér)
Az sl2 mellett meg a finish, az hogy arról már van tapasztalatom.. ellene az ára pedig jó áron van azért rendesen, a piranha tooth inlay, meg az EMG, bár utóbbit lehet cserélni simán. -
Moleman
addikt
válasz
Goose-T #63092 üzenetére
+1.
Nálam sokáig állványokon voltak, többen a falon is lógtak, de csak arra volt jó, hogy porosak lettek. 5+ éve tokban tartok mindenkit, és csak akkor használok állványt, mikor éppen aktívan használok egy gitárt.De ez a letakarós megoldás is nagyon jó ötlet, én is így takargatom a billenytűt és a dobcuccot.
#63091 Ctrl+Alt~Del
Egy időben én is használtam 1.5-2.0mm akril pengetőket, de az utóbbi 8 évben ezekre az 1mm-esekre állt rá a kezem.Na meg nem is használom őket nagyon sokat, 8 év után még mindig konkrétan ugyanazt a 2 darabot használom, nem koptak el.
Cserébe a 0.60mm Tortex nagyon kopik, azt pár hét alatt el tudtam fogyasztani, mikor zenekari próbákon aktívan használtam.#63094 Blindmouse_
A potikat se bántja a por? Nem attól lesznek recsegősek? -
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz
Goose-T #62830 üzenetére
Meghallgattam párszor fülessel megint, és változtott a preferencia. A Suhr tetszik a legjobban, utána Gibi, majd PRS. A Fendert ki is vehetjük az egyenletből, én nem figyeltem, de valóban nyaki hangszedőre van tolva, nem is értem, hogy miért.
A Suhr tone clarity-je tényleg a legjobb.
-
válasz
Goose-T #62700 üzenetére
2x es tempón csak fele annyi én úgy szoktam, a hang részeknél persze vissza veszem normális tempóra.
Bocs nem nyitottam meg a múltkori linket lévén nem volt linkesítve, meg így elég kevés infó volt benne hogy mi lehet a tartalom.
Én sem értem/érzem a dolgot nekem biztos nincs szükségem erre, de elhiszem hogy van egy vékony közönsége a dolognak. nekem pl az 5 állású kapcsoló minősége se jött át. Aztán az ára azért elég húzós. Hiába EQzták a hangot ide meg oda, végig lehetett hallani benne a sztrató hangzást. -
-
-
válasz
Goose-T #62574 üzenetére
Bocs elnéztem, magamból indultam ki, de engem is támadás érte pedig én nem vártam el semmit, csak mondtam én így próbálok élni, erre jött, hogy kb egy gyökér vagyok.
De tényleg, ahogy már volt említve ezt inkább a pol topikban kellene folytatni.Ba cy lus
Off topikot légyszi használd! -
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz
Goose-T #62574 üzenetére
Segítek.
Azt is mondta, hogy minden jóérzésű ember így él.
Ilyet nem mondtam.
Meg valami olyat is, hogy aki társadalmilag érzéketlen, az csóró.Ilyet sem mondtam. Azt mondtam, hogy a pénztelenség az jellemzően korrelál a társadalmi érzéketlenséggel.
Meg hogy lényegében mindenki félkegyelmű, aki nem így gondolkozik.
Ilyet se mondtam. Azt mondtam, hogy aki szerint rendben van az, hogy gyermekeket munkára kényszerítenek embertelen körülmények között, az nagyon nem oké.
Ja meg azt is, hogy rajta kívül itt senkit sem érdekel, hogy a nyolcévesek bányában dolgoznak, és ezért tart itt a világ.
Nem mondtam, hogy rajtam kívül senkit nem érdekel. Azt mondtam viszont, hogy az ilyen felfogás miatt tart itt a világ.
A lényeg az, hogy nem csak azt mondta, hogy ő így él, hanem lényegében azt is, hogy mindenki félkegyelmű, aki nem.
Ez egy téves dedukció.
Gyengébbek kedvéért: a mondókám lényege, hogy én azért nem rendelek Kínából, mert nem akarok részese lenni semminek, ami ezzel jár, vagy ennek hozadéka. Olyan áron sem, hogy olcsóbb ott valami.
Bármilyen más következtetés, mint például azt, hogy aki viszont rendel, az érzéketlen, vagy félkegyelmű, az csak a fogadó fejében létezik.
-
Ba cy lus
addikt
válasz
Goose-T #62452 üzenetére
Alatta pedig nincs más opció, mint az a 6900. Ha pl. csak egy húrkészletet rendelnék, arra is annyi. Ha csak egy 30k körüli pedált, arra is annyi. Volt olyan, amikor régi fejhallgatóhoz rendeltem volna faternak pántot, párezer ft-os cucc, csak náluk volt olyan. Megvártuk, míg veszek tőlük valami egyebet is, amivel már ingyenes a szállítás. Ez a 6900 pont erre jó, hogy ne érje meg náluk keveset költeni. Nyilván ez is egy lehetséges üzletpolitika, csak nem mindenkit lehet ezzel rávenni, hogy többet vásároljon, mint amire aktuálisan szüksége van.
-
Blindmouse_
senior tag
válasz
Goose-T #62409 üzenetére
Hát, most első körben kb bármit bele lehet dobni hogy szóljon, használható legyen, aztán bármikor lehet bármit cserélni. amúgy szerintem X szériából high output PU-kat árulnak.
Ja, sanszos hogy ott nagyobb eséllyel beszélnek angolul. ha ráüzenek kiderül, meghát ott a fordító is vész esetére.
-
Blindmouse_
senior tag
válasz
Goose-T #62407 üzenetére
Hát ha nem görbe a nyaka, akkor egy próbát megér. gyári jackson pickup szettet most árul valaki itthon egy huszasért.
Elkezdtem már kérdezősködni nem jár-e valaki arrafelé. Lehet holnap ráírok az eladóra hogy mi a stájsz, hátha érti az angolt.
Csak jellemzően ilyenkor van épp lecsórósodva az ember.
Új hozzászólás Aktív témák
- Motoros topic
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Hobby elektronika
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Intel GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Ennyibe kerülhet a Xiaomi Watch S4 európai változata
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Napelem
- További aktív témák...
- 4 lemezes NAS eladó, 8 magos ryzen7 proci, 16GB DDR4 ram, 2X 2.5G lan, 2x nvme ssd, alu ház
- ÚJ aktiválatlan Független Apple iPhone 15 128GB ! 1Év nemzetközi APPLE GARANCiA
- teljesen ÚJ Bontatlan Apple iPhone 13 128GB MidNight ! 1Év nemzetközi APPLE GARANCiA
- leobog hi 75 épített billentyűzet - evangelion unit 08 Mari Makinami ihlette
- Samsung Galaxy S23 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Lenovo, Dell, HP, Panasonic Getac üzleti és ütésálló katonai laptopok + Ipad 6-13. gneráció
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- JBL Charge 6 és Xtreme 3/4 akciós áron eladó!
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 1600X / GTX 1080 8GB / 32GB DDR4 / 256SSD + 2TB HDD
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest