Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- droidic: [Memory Leak] Az agy defragmentálása
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- SzDavid99: Barangolás egy ünnepi Nintendo-mekkává változott szöuli bevásárlóközpontban
- lezso6: Nemzetközi újév visszaszámlátor alkoholistáknak
-
LOGOUT
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
X2N
őstag
válasz
consono
üzenetére
Állvány jár hozzá vagy külön kell megvenni mint az Apple monitornál?

Ja látom az még külön egy 45eFt. -
X2N
őstag
válasz
Ba cy lus
üzenetére
Most hallgatom a videót, erre rögtön azzal kezd hogy nem ugyanúgy szól a Fractal SLO-ja mint az igazi vagy a Helix. Utánaolvasott és tényleg:

Jó hogy észrevette, ebből látszik hogy van tapasztalata meg hallása is hozzá.
Imádom. Még arra is figyeltek Fractal-nál hogy máshogy van számozva az előlap, ezért máshogy szabályoz az SLO.
Ezt a fajta pontosságot nem sikerül a legtöbb konkurensnek megugrania. Igazán ugyanúgy nehéz beállítani mindent még ugyanazt az erősítőt is, hacsak nem kezdesz el fehér zajjal tone matchelni. -
X2N
őstag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Független tesztnek, pláne összehasonlításnak lenne értelme, felvételekkel, azonos beállításokkal, bemikronozva, satöbbi. De akkor nem állhatsz úgy hozzá hogy a Spark a jobb csak azért mert Spark fanboy vagy, akkor pártatlannak kell lenni, menni fog?

Az is fontos hogy ne 2 nap után hasonlítsd össze hanem amikor már úgy érzed hogy kitekerted belőle amit lehet, és ismered a hangját. Ez meg feltételez olyan dolgokat hogy tudod hogy az átlag hangszíneket hogy szoktak kikeverni a gitárosok, és annak hogy is kellene szólnia mondjuk egy igazi JCM800 ,Dual Recto, 5150, Vox AC30, Fender Blackface/Silverface erősítőnek.Leo Gibson-(Helix Stadium vs Fractal FM9) elég jól csinálja ezeket.
-
X2N
őstag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Az termék promóció volt nem teszt, örülök hogy rájöttél, így fél év után, hogy az összes videó az amit Gergő csinál.
Tesztet tonymckenzie szokott csinálni, ő elmondja a problémáját is azzal amit MEGVETT. Meg szét is szokta szedni a dolgokat, így láthatod mit kapsz a pénzedért...consono-Amit az Andertons-ék csinálnak az is, ki gondolta volna. Sőt a CEO-az egyik fő befektető a Victory amps-nál ahogy Rob Chapman-gitárjait is előszeretettel tolták.
-
X2N
őstag
válasz
Ba cy lus
üzenetére
Lehet a szenzor méretet növelni csak amekkora telefonok vannak nem racionális az hogy majd te erre cserélhető objektívet is teszel, az már "rendszer", és nem 2 forint objektíveket fejleszeni meg legyártani, arról nem beszélve hogy a nagyobb szenzor videó alatt melegedni fog, ezt el is kellene vezetni hűtőbordával. Komolyabb videokamerákban ezért sincs érzékelő eltolásos szenzor stabilizátor, mert kell a hűtőbordának a hely.
Arról meg aztán ne is beszéljünk hogy egy Cinema-objektív teljesem máshogy mossa a képet, a lens flare is sokkal látványosabb mint a hagyományos objektívek.
-
X2N
őstag
válasz
benedekco
üzenetére
Én meg láttam $200-300 millió dolláros hollywoodi filmet amit full igénytelen módon világítottak meg utómunkáztak.
Nem ez volt az első.Nem mindegy ki nézi a filmet.
iphone-nak nincs mélység élessége, és van egy látószöge amitől igénytelen hatása lesz a képnek mint újabban marvel filmeknél ahol előszeretettel használnak 50mm alatti objektíveket újabban még közelire is. -
X2N
őstag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Érdekes azért van akinek sikerül 4k videókat feltölteni a YT-ra úgy h még be is van világítva normálisan, meg még gitározni is tud. Elképesztő teljesítmény 2026-ban tényleg.
Adott esetben eltölt heteket az ember mire kigyakorol 1-1 ilyen szólót, az hogy megvárod a megfelelő időjárást amikor besüt úgy az ablakon a nap hogy jók legyenek a fények felvételhez, már részlet kérdés.
Aki meg a videókat gyárt már összerakott magának vagy vett fényeket hogy ne ezen múljon. -
X2N
őstag
Egész jól szól így is. Kell alá tenni dobot meg basszust és készülhet a következő ACDC lemez.
Ba cy lus-Akárhogy is nézzük a telefon körömpiszok szenzora nem fog tudni versenyezni egy APS-C, de még a m4/3-ad szenzorral se. Papíron lehet bármennyire jó dinamika tartománya.
-
X2N
őstag
Ezúttal nem használtam IR-t csak erősítő szimulációt, EQ-t, meg egy kis reverbet: így szól.

-
X2N
őstag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Mekkora a dinamika tartománya egy 500eFt+-os Almás 16 Pro-nak?
-
X2N
őstag
válasz
Hadeska22
üzenetére
Igen az 5-ös széria a Spider sorozatnál fordulópont volt, 180fokos ha úgy tetszik
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Az első FRFR gyakorló kombó volt a piacon, amit akkoriban a gitárosok torkán nem tudták letolni(túl korán is érkezett), meg nem is szólt jól állítólag(én nem hallottam ilyet soha csak Spider 2-3-4-est.
2000-es évek elejétől kezdve felfuttatták a Spider 1-2-3-4 szériát, a 4. szériával párhuzamosan kijött az új Spider Valve 2010-re, meg volt egy még komolyabb széria is a DT, ami megint csak egy ilyen "sleeper" széria lett a Vetta/Flextone mellett. Aztán kijött az 5-ös és ezt az egészet romba döntötte, azóta normális gitárerősítőt nem is csinálnak. A modellezős effekt pedáljaik mindig jók voltak így a multieffektes vonal megy.A Variax széria is bukott, vagy az M9/M13 Stompbox, a Pod HD sorozat se volt már megjelenéskor annyira versenyképes, a Firehawk-támogatással is elég hamar leálltak.
-
X2N
őstag
válasz
arnyekxxx
üzenetére
Top komment a videó alatt:
I've been selling people monitors for 25 years. And I've been working on the same set of monitors in different rooms now for 15 years. The real thing is learning to work around the limitations of whatever monitors you have. You will never have perfect monitors in a perfect room. Therefore you need to learn to work around the limitations of your system and the situation you have them in. I have done really great mixes on mediocre monitors in a crappy room. This is about learning to work with what you are working with. -
X2N
őstag
Nekem annyi nem elég, hogy azért van ott az a yamaha mert minden stúdióban ott van. Ez nem válasz.

Éppenséggel kis szobába érdemes betenni ami sz@rul szól egy ilyen Yamaha hangfal párt. Mert kevésbe fogod hallani a szoba akusztika anomáliát mint egy nagyobb, komolyabb hangfallal ha nincs megcsinálva normálisan az akusztika.Ebben a videóban válaszok vannak, nem csak féligazságok. Javaslom a többi videóját is megtekintésre. Elég sok stúdió hangfallal kapcsolatos kérdésről csinált videókat.
A hangmérnök az nem a hangfal hangját ismeri hanem a szoba akusztikájának a hangját, annak hiányosságaival együtt is tud jól keverni masterelni. -
X2N
őstag
válasz
Smiley
üzenetére
Videofelvételhez:
-Húzd szét a függönyt, és amennyire tudod állj közel az ablakhoz, így lesz természetes fényed, ha közvetlen besüt a nap az nem jó, kemény fény, próbáld meg függönnyel diffúzorként tompítani, ha van ablakos teraszod az még jobb.
-A kamerát fókuszáld a 12-es bundra és a nyakkal merőlegesen állítsd be, íg kevesebb lesz a perspektíva torzítás, mélységélesség kevésbé lesz zavaró
-telefon helyett egy Panasonic GH4 legalább, ennek már van minőségi képe, meg dinamika tartománya, tudod utólag állítani davinci resolve-ba a gamma görbét mert van is értelme.Gitárfelvétel h készült?
-
X2N
őstag
Pedig azt szokták vele megcsinálni. Ezek a kis hangfalak azért jók, mert nincs hangváltó benne(se passzív, se aktív), 1 utas, így nem lesznek anomáliák a frekvencia menetbe(2 utas stúdió hangfalnál általában 1.8-2.8 kHz környékén van a hangváltónak a frekvenciája ez pont a közép tartomány közepe...), meg time domian anomáliák nincsenek 800Hz alatt mert zárt a doboz, nincs bass reflex nyílás mint a nagyobb hangfalakon. Érdekesen szólhatnak ezek, csak keverésre jók igazán, zenehallgatásra nem, nem hallottam még ilyet úgyhogy nem tudom. Ehhez még kell hallgatnom ezeket a hangfalakat meg keverni hogy ilyeneket kihalljak.
Általában összehasonlításra Adam Audio hangfalak szoktak lenni stúdiókban a ribbon tweeter miatt és akkor ez, meg a stúdió hangalak között szoktak kapcsolgatni. Persze az Adam-ek is stúdió hangfalak...csak a legtöbb stúdió hangfalban selyem vagy titán magas sugárzó van, ezek is máshogy szólnak.
Keverésre azok az ATC-k bőven jók, master-re viszont azok a 20 millás ATC-k kellenek meg kezelt szoba, mert 800Hz alatt már a szoba akusztika is beleszól, plusz ezek a kisebb ATC-k 40-70Hz-ig lesznek teljesen lineárisak, ez alatt már nem szólalnak meg, kell mellé külön sub. A nagy ATC 25Hz-ig lemegy, komolyabb zenékhez ami lemegy ilyen mélyre kellenek ezek vagy a kiegészítő sub.
"A zenefogyasztók kocsiban, olcsó fülesen, telefon kihangosítón, meg minden egyéb rissz-rossz rendszeren hallgatják a zenét, ott is meg kell szólaljon, a lehető legjobban."
A hallgatók meg majd mp3-ban fogják hallgatni filléres eszközökön, vagy kocsiba.
Ott is meg lesz hallgatva de sokat kihagysz ha így hallgatsz zenét, ezt már most hallom.
Ez a Kali Audio IN8 V1 ~40Hz-ig megy le, ne tudd meg milyen irdatlan lábdob hang van egy Brothers in Arms-ba, eddig nem tudtam róla mert nem szólalt meg az előző hifin, meg csak egy merő kása volt a mély tartomány, most már hallani.
-
X2N
őstag
Néztem, de nem találtam erről infót a honlapon.

De jó tudni hogy egy Mesa Dual/Tripla Recto itt is van bal oldalt kar távolságra. Az a biztos.
Ez az elrendezés praktikusabb is a monitorokkal.Elképzeltem hogy bejön a komoly metal zenekar a stúdóba majd a kiszel tüncis óriásposzter fogadja őket.
-
X2N
őstag
válasz
consono
üzenetére
Majd a függöny helyett felteszek Kiszel Tündés óriásposztert.
Valami hangulatvilágítás egyébként tényleg jó lenne.arnyekxxx-Itt a keverést csinálják vagy a mastert is? A hangfalak az asztalra vannak rakva, vgy van külön állvány? Izolátort használnak? Ha jól látom ezek is ATC-k, de nem mennek le ~40-70Hz-nél mélyebbre teljesen lineárisan. Gondolom a szoba akusztika meg van csinálva, ennek alapnak kell lennie bármilyen "stúdióban". A kis zárt hangfalak(fehér yamaha,+a kis kocka) a közép tartomány keveréséhez vannak ez van minden komolyabb stúdióban.
-
X2N
őstag
Mély hangokat elég jól izolálja ez a beton állvány, meg vagyok vele elégedve, 1/4-ed árból megvolt a 3 lábas Adam Hall állványhoz képest. A non plus ultra persze az ha beépíted a falba ahogy itt is a 20millás ATC-ket:
Ezek a 140kg-os hangalak alá általában rugós izolátor kerül:
-
X2N
őstag
válasz
Ba cy lus
üzenetére
Fém állványba kell is, ez nem kong, akárhogy kopogtattam. Próbáltam egy olcsób Adam Hall fém állványt, egy Ft-ot nem ér. Ezzel a 3 lábassal talán már be lehet vállalni egy 10kg-os hangfalat, de lehet hogy ennek is csörögni fog valami a lábában mint az olcsóbb változatnak, de ez sem tölthető homokkal. Viszont ez is könnyebb mint 10kg, és azt olvastam neten hogy a hangfal állványnak érdemes nehezebbnek lennie mint a hangfalnak.
consono-Basszusgitárra majd ezt fogom használni.
Kedvenc ordítozós youtuberhangmérnökünk is ezt használja, Analog Obsession Neve channel strip pluginel kombinálva:
-
X2N
őstag
válasz
Ba cy lus
üzenetére
Kimaxoltam múlt évben a wet-dry-wet-riget a 3 gitárládával, a 3 csöves erősítővel, innen már csak lejtmenet van.
A Stereo rig marad a 2db 1x12 HB Thiele ládával, a Mesa oversized 4x12 ládát eladtam.
Most a stúdiós dolgokat nézegetem így hogy át lett rendezve a szoba a 2 stúdió hangfalhoz egész jól szól, az állvány 2x60kg, beton pincefalazó+ipari gumilapok,
de az akusztika még nem lett kimérve, majd idén mérőmikrofonnal, sok érdekes dolog van ezzel meg a mixeléssel kapcsolatban, találtam jó videókat/csatornákat, kellene egy basszusgitár és akkor komplett számokat felvehetnék.
Így néz ki a setup jelenleg:
3-4 hete hallgatom a kedvenc zenékkel, tetszik a hangja.
17.8 m2 a szoba, hosszanti tengelyre vannak rakva a hangfalak ahogy kell, 0.5m-re a faltól, vele szembe könyvespolc, kanapé csillapításnak.
-
X2N
őstag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Erre csak azt lehet mondani hogy a Spark meg nincs 1 ligában a Boss Katanával, se hangszóró méretbe, se DSP-be, ami egy ezressel még olcsóbb is tőle. Otthonra gyakorlásra már a Boss is sok/bőven elég, azzal simán el is lehet menni próbálni vagy fellépni.
Az viszont látszik hogy a Mooer-nél nem sz.roznak és simán feltesznek egy érintőképernyős kijelzőt is még egy ilyen filléres gyakorló erősítőbe :
Gondolom jól is szól mert multieffekteket is csinálnak. -
X2N
őstag
Spark-nak reszeltek: MOOER F15i Li
Ki fog így már 2x-annyiért Spark 2-t venni?
Még aksi is van a Mooer-be. Erre gondoltam anno hogy kb. ennyit érhet a spark, most már ennyit se. -
X2N
őstag
Kellene lőni idén egy basszusgitárt is, digitális zongora van, szoftveres szinti van, dobot SSD5-be megcsinálom.
-
X2N
őstag
Valami hasonló gyári megoldás jöhetne Kahler tremolóval.
-
X2N
őstag
Daw-ba kísérletegetek egy ideje, összeraktam most egy kisebb riget:

Ingyenes minden plugin. Ezt már nem nagyon lehet megcsinálni AXE FX3-on kívül egyik multiefektben se. Sávoknál látszik mi mibe megy bele, master sávon SSL EQ, Tape Saturation, Limiter.
Így szól. Kicsit hosszabb jammelgetés. -
X2N
őstag
válasz
Goose-T
üzenetére
Ebből nem fogod látni hogy mennyire erős a DSP-je hogy beteszel egy parametrikus EQ-t.
Inkább azt nézd meg pitch shift effekt van-e benne és hányat tudsz betenni a láncba. A Hotone 2-től már nyekereg, úgy is hogy nincs semmi más a láncba, elfogy a csodálatos DSP. Mennyi effektet lehet összesen betenni a láncba? Sorosan/párhuzamosan?
Gondolom komolyabb convolution reverb sincs benne amibe ir-eket lehet tölteni.
Az hogy kell neki a kompresszor hogy szóljon valahogy nem sok jót sejtet, ahogy a lassú patch váltás se. A gyári láda szimuláció mennyire használható? Mennyire lehet benne állítani a mikrofonokat? Csak fix pozik között lehet váltani vagy tologatható? -
X2N
őstag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Az is fontos része volt a hangnak. Gondolom próbáltál már 15m-es telefonzsinór gitárkábelt Strato-val 100W-os Marshall-ba úgyhogy tapasztalatból beszélsz.
-
X2N
őstag
Találtam egy érdekes oldalt az általa használt erősítőkről.
-
X2N
őstag
válasz
Ba cy lus
üzenetére
Vagy Sunn Coliseum.

Cobain-meg egy full egyedi kapcsolású erősítővel vette fel az In Utero lemezt.
Darrel-nél is egyedi hangszórók voltak, senki már nem használt olyat.
Page-ék 2db 1176 kompresszort kötöttek sorba a Black Dog gitárhangzásához, meg különféle kombókat használtak Telecaster-el a stúdióban. -
X2N
őstag
válasz
Hadeska22
üzenetére
1. Annyira(eléggé) lehet hogy metálra kifejezetten a zárt ládákat preferálják.
2. Érdemes akkor már olyan ládát venni ami variálható ha nem vagy biztos abban mit szeretnél. Egyébként át lehet alakítani mindent csak nem biztos hogy megéri és meglesz a kívánt eredmény, 4x12-es zárt ládák között is van szórás még ugyanolyan hangszórókkal is.
3. Nem. Egy zárt láda "airtight", azzal hogy rátolod a falra inkább rontasz a hangon.
Érdemes a faltól minimum 0.5m-távolságot tartani. Még zárt láda esetén is.4. Nem ismerem. Az a Blackstar így elsőre pont olyan amit át lehet könnyen alakítani zárttá.
Teljesen jó a Greenback, működhet, és keverheted a hangját más hangszóróval is. Greenback hangszórót használnak rengeteg modern metál lemezen, nem csak old school rockzenére használták régen ezt a hangszórót, a T75 is zseniális élőre, ahogy az EVH G12H-is.
Amúgy a másik fele a gitáros világnak meg EV-t használ csak senki nem tud róla.
-
X2N
őstag

Na kié lehet ez a felszerelés? -
X2N
őstag
-
X2N
őstag
válasz
GalaHU
üzenetére
A Waza Air egy niche termék 3D-s téreffekttel és dinamikus hanglokalizációval, nincs hasonló a piacon így nem is tudod máshoz hasonlítani így árban sincs mihez hasonlítani. Persze vehetnél az árából már egy egy Boss Katana-t, komoly Sennheiser HD600-at, vagy egy pár stúdió monitort is, de az nem ugyanaz, úgy hogy még egy audio interface is kellene mellé.
Van mögötte fejlesztés nem csak egy vacak blueetooth-os gyakorlóerősítő mint a spark mert “amp-in-room” hangzást próbálja emulálni mozgás követéssel, amit a többi olcsó gyakorló cucc meg se próbál. Lehet kísérletezni ilyen olyan térszimulációval meg Stereo Width pluginnal de csak akkor fog jól szólni a gitár fejhallgatóval ha úgy kevered meg ahogy egy lemezen, az meg egy kezdőnek nem fog csípőből menni.
A fülesekkel csak az szokott a gond lenni hogy nem cserélhető a párnája, ha majd egyszer elkopik lehet kísérletezni mi megy fel rá. Meg hosszútávon annyira nem kényelmes általában.
-
X2N
őstag
Ez a gitár nektek jónak tűnik?
-
X2N
őstag
-
X2N
őstag
-
X2N
őstag
válasz
Moleman
üzenetére
El kellene már engedi azt hogy márkákat rangsorolunk. Egy régi szériás koreai Vintage V100 simán van olyan jó vagy jobb mint bármelyik Epi, nem csak ár értékbe.
LP-nél mindig is nagy volt a szórás nem csak kidolgozásban de hangban is, minden gyártónál. Ki kell próbálni, össze kell hasonlítani. -
X2N
őstag
válasz
Goose-T
üzenetére
Nekem kezdetben ezekkel a zöld kártyákkal mindig csak a probléma volt.
Geforce 2 lassú volt, a Geforce FX5800 nem tudott dx9-et, úgy szólt mint egy porszívó. A Radeon 7000/9600XT/5850-kártyák jók voltak akkoriban.
Első igazán jó nv kártyám a 9600GT- volt, utána GTX 670(szintén bloweres porszívó),980Ti(ez se volt halk de hát 250W 2slot, elég erős kártya volt akkoriban),2060Super/2060-as vonalat végigtoltam de mindegyik drága volt, ezek közül az utóbbiak RTX széria már jók voltak. -
X2N
őstag
válasz
lacibattya
üzenetére
Írhatnál bővebben is erről(HB SC450), long tenon-os? Fej dőlésszög? Súly? Test vastagság (mm)? Nem volt még a kezemben ilyen.
Szerintem ami ilyen hátul az nem igazi LP:
Mert ez a gyári illesztés:
Nyilván a Vintage-nek meg a fej formája nem hasonlít, de az kisebb probléma.
Headstock-ból is van pár féle:
Nekem kinézetre a 69-es tetszik ami szélesebb. Itt az E húrok is szöget zárnak a felső nyereghez képest. -
X2N
őstag
válasz
Kroni1
üzenetére
Slash:
"Okay, that's a deep question. When I first started, I think I had a little Fender Princeton, it was this little Fender combo thing, and the first electric guitar that I had was a Memphis Les Paul copy. This was in 1980."Menj le egy boltba és próbálj ki mindent. Az a biztos. Nem baj ha nem tudsz gitározni, kérd meg az eladót hogy mutogassa meg a dolgokat. Első gitárnak ha lehet ne tremolósat vegyél, más szabály nincs. Jó gitározást. Húrnak 9-42-est vegyél és pengetőnek lila 1,14mm tortexet, vagy piros max grip Jazz3-at.
-
X2N
őstag
válasz
Hadeska22
üzenetére
Marshall 1936 2 x12
Carvin Legacy C412
Marshall 1960BV
ENGL E412 Vintage30
Mesa Boogie 412FB
2x12-es most csak a Marshall van amit megvennék. 1x12 felejtős ne szúrjál ki magaddal.
Újonnan csak ezeket:
Harley Benton G212 Celestion V30
Harley Benton G212 Vertical Celestion V30 -
X2N
őstag
válasz
Alexios
üzenetére
Olyan gitárok amiket ma beszerezni is nehéz, nem hogy eladni(csak itthon, mert nincs rá fizetőképes kereslet, külföldön megveszik), de ha találsz rá vevőt az fizetni fog mint a katonatiszt.
Nagy vonalakban: Gibsbn LP-k(de nem az amit ma megveszel, az nem ér sokat csak a régiek, és abból se mindegy melyik, ehhez érteni kell...), Flying V-k mindig is keresettek lesznek a ritkaságuk miatt, LTD-MH 400-1000 széria is viszonylag ritka ahogy az ESP-k(ezeknek is az ára felmegy majd szerintem, de eladni csak a teljesen patika állapotúakat lehet majd jó áron).
Más márkákból: Parker Fly, Stenberger, ezeknek már most is horror áruk van.
Persze csak azokat írtam le amik engem érdekelhetnének, nem azt amivel nem vagyok képbe. -
X2N
őstag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Egy képmentés a Spark-ban használt láncról és beállításról sokat segítene.
Netán a füleddel kellene hallani?
FockeWulf-Mentségemre legyen mondva nekem aztán tök mindegy hogy csöveken, félvezetőkön, mágnes szalagon trafón lett átküldve az a jel.
Az eredmény a lényeg.
Ha építenél akkor más szempontok is bejönnének és látnád hogy nem feltétlen éri már meg félvezetőkkel gitárerősítőket építeni. Azok a JFET-ek amik jók lennének drágák, és ritkák, hatalmas a szórás paraméterekbe. -
X2N
őstag
válasz
Ba cy lus
üzenetére
Frusztrálja bizony, gondolj bele hogy bemegy egy stúdióba látja hogy rakás effekt de még a pluginok is csak azért vannak hogy utánozzák a régi a csöves kompresszorok/limiterek/EQ/pultok hangját nem beszélve a trafós szaturációról. Biztos rossz lehet hogy magában a gitár nem szól sehogy se, és jóformán senki nem használ teljesen tranzisztoros felvett gitárhangot, vagy ha igen még azt is utólag keresztül tolják valami trafón vagy csövön hogy szóljon valahogy felvételen/élőben is.
Persze ha venné a fáradtságot akkor tervezhetne magának teljesen félvezetős előfokot, végfokot, majd azt felvéve 0 processzálással, bemutatva hogy lehet ezt cső meg trafós szaturáció nélkül is minőségi torzított gitár felvételt csinálni. Amíg viszont csak modellezünk, meg NAM profilozunk csak imitáljuk a vasak hangját amit a fülünk amúgy is kellemesebbnek hall mint a félvezetők torzítását.
Kérdezgettem is múltkor a Hitspace-be az eladókat hogy ők hogy vannak ezekkel a vasakkal és egyöntetűen az volt a válasz hogy jobban szólnak a vasak mint a pluginok. Még szintetizátoroknál is.
-
X2N
őstag
válasz
Ba cy lus
üzenetére
Lehetne benne több groove. Pár kedvenc mostanában:
Pantera - Domination, Walk, Cowboys from Hell
Lamb of God- Laid to Rest
Machine Head - Davidian
Killswitch Engage - Rose of Sharyn
In Flames - Only for the Weak
Cyberpunk 2077 — Archangel by SAMURAI -
X2N
őstag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Mustaine az nem könnyű. Már ha 100%-ban oda akarja rakni az ember.
Ezekből az elsőre egyszerűnek tűnő dolgokból szoktak lenni a legnagyobb szívások. -
X2N
őstag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Figyeld a dobot arra kell belépni. Az elején van 4 beszámolás. Utána rögtön megy az 1-3-1(ezek végig palm mutolva)...Metronómot nem feltétlen kell bekapcsolnod guitar pro-ban.
-
X2N
őstag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Sokat segítene az is ha kevesebb gain-el játszaná. Vagy akár teljesen tisztán.
-
X2N
őstag
Lebegő húros/húrlábas gitár

Kedvenc gitáros youtuberünktől![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
X2N
őstag
válasz
Goose-T
üzenetére
Magam se írhattam volna le jobban.
Gitárgyártóknál is voltak olyan figurák mint Grover Jackson, akinek nevéhez hozzáfűződik a modern „superstrat” forma megteremtése, illetve a sztárgitárosok igényeire szabott hangszer-prototípusok készítése, meg a Floyd Rose tremoló egységek integrálása ezekbe a gitárokba.
Régen ilyenre példa se volt. Egyedül talán csak Leo Fender-nek voltak hasonló fejlesztései aki még csak nem is gitározott, de mérnöki gondolkodással közelített a problémákhoz amikkel a gitárosok rendszerint hozzá fordultak. -
X2N
őstag
Csak akkor nem volt jobb. Abból kellett főzni amiből lehetett. Ma meg már van. Mért válasszak 7.25"-ös rádiuszt ha lehet mást is? Dimabag se stratocasteren csinálta a divebomb-ot. Kellett egy floyd rose a pitch dive, pull (oktáv fölött), flutter-hez.
Ergó nem stratocastert fogok venni ha Panterát akarok játszani.
Laposabb rádiusz miatt nehezebb lefogni az akkordokat, nekem ez az 1 hátrány teljesen belefér, mert minden más csak előny játék szempontjából.A történelem legjobb, legnagyobb hatású gitárosai is állandóan variáltak, Clapton is 3 gitárból rakta össze a neki megfelelő Stratocastert.
-
X2N
őstag
válasz
Ba cy lus
üzenetére
Csak 21 bundos. 24-27 bund környékén lehetnek meglepetések 1-1.5 hangos nyújtásoknál. Sok tapasztalatom nincs ezekkel, nekem 12"-es rádiuszú fogólapok voltak mindig is 22 bund Gibson menzúra. Meg az Ibanez most a 15¾"-essel. Neten sok helyen olvasni ezt a 9.5"- rádiusznál a nyújtás problémát már a 10-edik bund felett befullad a hang, biztos hogy magasabbra kell rakni a húrokat mint laposabb rádiusznál.
-
X2N
őstag
Gyors játéknál és nyújtásnál jobb a laposabb rádiusz. Alacsonyabb húrmagasság érhető el vele mint egy 12"-es vagy még nagyobb rádiuszú fogólapnál.
Ha ki akarod próbálni milyen egy régi rádiusz akkor a teléket érdemes kipróbálni, ott standard 9.5". Akkordozásra jó ez a rádiusz, de ha nyújtasz magasabb fekvésbe megérted mért vannak ezek a 12"-16" compound radiusz-ok mint a Jacksonoknál is.
Az Ibanez nyak nekem se bejövős annyira, nagyon vékony. Nekem az LTD-k nyaka jön be a D profil-al.
Kipróbálnák még egy Allan Holdsworth féle 20"-es rádiuszt. -
X2N
őstag
Igen vannak ötvözetek is. Ez is valószínű hogy egy jobb fajta. Csupán csalódás.
Beleköthetnék a színébe is.
Meg abba is hogy matt a lakk de kit érdekel? Egyéni preferencia.
Nem jobbak a HB-ok, hiába "jók specbe". Ha a nyak rádiusz nem sportos, nem jó a nyak illesztés, nagy a szórás QC-téren akkor a hajadra kenheted az acél bundokat.Ctrl+Alt~Del-Az jó hír akkor elírták a Thomann webshopon. Kiesel-el összehasonlítva milyen?
Amúgy amit belinkeltél biztos az a gitár?
American SRS Soloist SL2 HT SB
American Series Soloist™ SL2 DX HT
Nem mindegy. -
X2N
őstag
válasz
Alexios
üzenetére
Amiről te beszélsz az amikor nikkelt preferálnak Gibson LP-nél mert az a "Vintage correct".
Metál gitárnál ez hol érvényes?
Nem az a kérdés mennyi idő alatt fog elkenődni a bund, mert ha odavered valamihez akkor is benyomhatja a nikkel bundot az acél húr. Hanem az hogy egy 100eFt-os HB gitárban is acél bundok vannak akkor egy 500+eFt-os gitárba mért nem fér ez bele. Nagyon jó az acél bund ha sokat gitározol, lehet akár hány gitárja az embernek ha van 1 ami klikkel nála akkor azon fog játszani nem a másik 8db-on. Ugyanez igaz a pengetőkre/erősítőre minden másra. -
X2N
őstag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Csak a koreai LTD-ken már acél bundozás van. Ennyi pénzért már legyen ezen is.
-
X2N
őstag
Ha tippelnem kellene ez lesz az.
-
X2N
őstag
Már most is gitározik csak nem elektromoson. Aki villany gitározásra adja a fejét akaratlanul is meg fog tanulni/tapasztalni egy csomó dolgot a gitárokon kívül is, tetszik vagy sem.
Gondolom neked se tartottak pisztolyt a fejedhez hogy elektromos gitáron játssz. Te is szereted a bizgentyűk állítgatását. Nekem is nagy élményfaktor bármi amit tekergetni állítgatni lehet és hangot ad. 
Kerítést nem kell festeni, de falat vakolni, csiszolni igen. Készül a stúdió.
Nem mester, Sensei.
Pedig milyen eredményes volt a kerítés csiszolás, festés, megnyerték a Karate bajnokságot is.
-
X2N
őstag
válasz
GalaHU
üzenetére
Sanszos.
Az ember azt gondolná 56 év alatt azért megtanultak a Mesa/Boogie-nál erősítőt tervezni.
Nem úgy néz ki.
-
X2N
őstag
válasz
Dare2Live
üzenetére
Kár hogy nem csinálnak ilyen 3/4-es gyerekméretű összeszerelhető gitárokat. Pedig lenne értelme, megteremtenék a gitárosok következő generációját. Ezzel lehetne még olcsóbb is a belépés, számomra már az is hihetetlen hogy 30eFt-ért összerakható stratokat tudnak gyártani.

Azon már kb semmi haszon nincs.
Összerakni nem nagy kaland ha raktál már össze bármilyen Svéd áruházas bútort.
Beállításban meg tudunk segíteni itt a fórumon.Kis érdekesség. 18-évvel ezelőttről, Line6 nem szokott "signature" erősítőket csinálni, Mustain-nek mégis csináltak anno egyet. Csak neki csinálták, saját modellekkel. Senki másnak nincs ilyen erősítője.

-
X2N
őstag
válasz
GalaHU
üzenetére
Úgy korrekt. Használtan is túlárazott. Kijött a matek? Mennyi volt a HD147 nyitóára? Ahhoz képest ma olcsón meg lehet venni, pedig híresebb zenekar gitárosa(Evanescence) is használta, ahogy a Vetta II-t is.
Egy 1990-es Kramer 120 valakinek? Ezekről mit lehet tudni?
-
X2N
őstag
A Katana meg a Line6 HD147 hol csöves?
Ezekből kötelező alkudni.
Anno hogy örültem volna ezek közül bármelyiknek, ha kis 10W-os Ibanez kombó helyett lett volna, persze kezdőként nem tud semmit az ember.dl650-Sosem késő elkezdeni zenekarozni, kár kihagyni már csak amiatt is hogy találkozol más zenészekkel is.
Redchucky-Szinte biztos.
Nem véletlen lehet felezni a teljesítményét 50/25W-ra. Még így is baromi hangos. Szerencsére nem kötelező egyik erősítőt se maximális hangerőn használni. -
X2N
őstag
Még mindig a Spark. Nem az a baj hogy tetszik neked a Spark(nekem is tetszett a 10W-os Ibanez gyakorló kombó, aztán a Line 6 Spider II, aztán a fullcsöves fej, kezdőként mindenkinek tetszik minden ahogy felfele lépked) hanem az hogy túl van árazva ahhoz képest ami. Ha fele árba lenne akkor én is vennék(bohóckodni jó lenne), de ennyiért már pénz kidobás ilyeneket venni amikor 100W-os full csöves fejeket lehet venni aprón, az meg nem avul el és tartja az értékét, miközben a Spark meg csak egy játék. Pár példa:
110eFt-ért most vehetek az apróról Marshall DSL20HR-t
95eFt-ért Line 6 Spider Valve
85eFt-ért HB Tube15- kombó
BOSS Katana Head MKI 100w 90eFt
Vox Night Train NT15H csöves fej 90eFt
Line6 HD 147 95eFt
Bugera 6260 kombó 120eFt
Peavey ValveKing 212 kombó 120eFtAkármelyiket nézem, mind jobb választás.
Új hozzászólás Aktív témák
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Sorozatok
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Ezek voltak az év játékai 2025-ben szerintetek
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3576
- TomTom Go 5200 with Wi-Fi navigáció / 12 hó jótállás
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dell Latitude Precision Üzleti gépek, 2-in-1 gépek, 3-11. gen.
- Apple iPhone 15 Pro 256GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

de az akusztika még nem lett kimérve, majd idén mérőmikrofonnal, sok érdekes dolog van ezzel meg a mixeléssel kapcsolatban, találtam jó videókat/csatornákat, kellene egy basszusgitár és akkor komplett számokat felvehetnék.

Az első V100-asomról nincs képem az egy AFD volt.