Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Rap, Hip-hop 90'
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
-
LOGOUT
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
arnyekxxx
veterán
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
a részeg 70évesek is megérdemlik a made in USA minőséget
-
arnyekxxx
veterán
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Eleve nem szabad megvenni, mert kínai.
-
Moleman
addikt
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Mindenkinél más.
Pl Mark Knopfler sokmindent máshogy játszott élőben, de azt már a kezdetektől, és utána 40 éven át egyformán máshogy játszotta.
John Rzeznik viszont a Goo Goo Dolls koncerteken rendes szóló helyett sokszor csak egyetlen fekvésben tol egy kis pentaton prüntyögést, az egyértelmű lustaság.
-
Ba cy lus
addikt
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Az attól függ. Nála bárki észrevette - és azt gondolom, értékelte is -, hogy nem az eredeti, lemezen hallott verziót játszotta.
-
Ba cy lus
addikt
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Magát szórakoztatja vele?
Meg a közönség nyitottabb részét.
-
arnyekxxx
veterán
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Kényelemből? Úgy könnyebb? Magát szórakoztatja vele? Elfelejti és improvizál bele?
isHa hangról hangra ugyanazt szeretnéd hallani ami a lemezen van akkor playbackshowkra kell járnod.
-
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Művészi szabadság...
A vers az kötött.De pl. színházi darabnál is vannak improvizációs elemek.
-
lacibattya
csendes tag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Nab+!
Amúgy jobban tetszik ha messzebb vagyok tőle.
Gondolom a kis szórók miatt. -
lacibattya
csendes tag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Egy dolog zavar nagyon,a hangerőt miért nem lehet a telóról állítani?Ugye vezeték nuku,szoba egyik végén én,másikban a spark,presetváltás és vagy halk vagy bömböl.
-
X2N
őstag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Amikor kijön egy új fw és te rohansz lefrissíteni az nem early adopterkedés?
Tudod egyáltalán mit frissítettek? Volt eddig problémád ezzel? Ha nem, minek frissíteni, főleg úgy, hogy utána nem nézel hogy másnak jól működik-e hogy ne neked kelljen szívni? Főleg úgy hogy eddig "tökéletesen működött".Gondolom semmi komolyat nem tettek bele mint új erősítő/effekt ami miatt érdekes lenne rohanni feltenni.
De nem értem ha te is tudod hogy elk*urtak valamit akkor mit reklámozod itt ezeket a Pozitive Grid terméketet? Fizetnek neked?
Ha a Line6/Fractal-nál ilyen dolgok megtörténnének másnap a közösségi média tele lenne vele. A Quad Cortex-nél is ki lett verve a balhé a kamu marketing meg az elmarad frissítések miatt, gyakorlatilag bétatesztelők voltak ott is a userek.Senki nem mondta hogy dobd ki. Ésszel kell frissíteni. Mert egy ilyen elk*urt frissítés az nem garis javítás és ha nem tudod az előző verziót vissza flashelni csak a szívás van meg a várakozás. Mért nem lehet az előző verziót visszaflashelni rá?
Minden ilyen processzoros sz@r egyre bonyolultabb már. Nem győzik a gyártók se normálisan letesztelni és az sincs rendesen megfizetve már aki ezeket a dolgokat fejleszti. Mit várunk, mire számítsunk ennyi pénzért? Nem véletlen kerülnek annyiba amennyibe a Line6/Fractal. Nem vagyok optimista a jövőt illetően. Főleg ha a win11 körüli szerencsétlenkedést nézem, k*va nagy gondok lesznek itt pár éven belül, a repülők lepotyognak az égből, nem lesz majd internet/áram se egy jól indított túlterheléses támadás után mert minden sz*rt az internetre kell már kötni, vannak rá esetek, nem is egy, pár hónapja is volt.
Sose fogom megérteni hogy mért imádnak( itt Prohardveren) az emberek állandóan alaplap bios-t meg videokártya bios-t flashelgetni. Ezek nem olyan dolgok hogy átlag usernek csinálnia kellene főleg alaplap/videokártya esetében ahol előbbi esetben már a frissítések mennyisége miatt se vállalnám be. Egy félreflashelt vga bios-al meg simán használhatatlan kártyád lesz, láttam már rá példát itt a fórumon. 250eFt+-os kártyánál. Mert a fórumtag "értett" hozzá. A hozzáértés az nem ott kezdődik hogy az útmutató alapján felteszed a programot és letudod flashelni könyörgöm...
Akkor értesz hozzá és flashethetsz biztonságosan vga bios-t ha van i2c programozód, le tudod forrasztani a chip-et, ki tudod olvasni, majd meg tudsz programozni egy másik ic-t és azt visszaforrasztva is működik a kártyád. Ha ez nem megy, akkor felesleges kísérletezni, főleg akkor ha nem dual biosos kártyád/alaplapod van mert simán brickelheted a kártyát. Kedvencem az amikor nekiállnak egy más kártya vbios-át ráflashelni egy adott kártyára. Mert hogy az kitolt power limites. Akkor már mért nem mented le a saját kártyád vbios-át és írod át HEX editorba az értéket???
Már nem az van mint régen hogy 1 alaplaphoz van 1-2 bios mint régen, simán 20+ bios van egy 4-5 éves alaplaphoz is főleg AMD-nél. Az én alaplapomhoz is már 25+ bios frissítés van. Van értelme feltenni? Semmi.
Általában ez van bele írva: Enhanced system performance, stability, device compatibility, and overclocking support.
Nem lesz tőle se stabilabb a gép se gyorsabb. Be lett állítva manuálisan minden a biosban, évek óta nincs 1db crash se, stabil a gép. Minden program működik. Ahogy a Windows 10 is, mert nem engedem hogy frissítsen...
A win 11-et meg el lehet felejteni ahogy az OSX-et is. Minden olyan rendszert ahol nem te döntöd el hogy frissítesz-e vagy nem. Ha vége lesz a win10 supportnak, és már nagyon itt van a vége megyek linuxra, elég volt a windowsból... -
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Mondjuk általánosságban, ha nincs valaki rákényszeritve, akkor nem érdemes a legfrissebb szoftverre frissiteni. Fejlesztésnél is habár követjük a változtatásokat, de ilyenekben inkább kivárunk. A javaslat az az, hogy 5-6 hónappal release után már szabad frissiteni.
Viszont ez teljes mértékig a PG hibája. Azért mert manapság az "Industry"-ban jobbra-balra gányolnak és dobálnak ki kuka minőségű szoftvert, az nem azt jelenti, hogy nekik is ezt kell kötelezően követniük. Persze értem én, hogy vannak deadline-ok, stb, de ahol a szoftver szerves részét képezi a működésnek, ott nem engedhetnek meg ilyeneket és agyatlanul release-elni minimális teszteléssel.
-
cucka
addikt
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Persze, minden hangszórót be lehet járatni. De nem muszáj így tervszerűen, ha használod, akkor is be fog járatódni, és szép lassan még jobb lesz.
#67967nap
Ez a csávó fenomenálisan jól játszik, érdemes meghallgatni tőlük a többi "full album" végigjátszást. Főleg ahol nem warwick-on nyomja, valahogy nekem ez a sound sose jött be. -
Goose-T
veterán
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Igen. A membránperem anyagát megtöri egy kicsit, ami nyilván normál használatnál is megtörténik, csak később. Utána könnyebben fog mozogni a membrán, lineárisabban fog mozogni.
-
Goose-T
veterán
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Járasd be, utána még szebben fog szólni. Annyit kell csinálnod, hogy órákon keresztül jó hangosan játszol le rajta basszusban gazdag zenét. Mondjuk valami ilyesmit. Nyugi, nem kell hallgatnod, csak tedd le valahova.
-
Ba cy lus
addikt
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Jó cucc. A mély miatt meg cseppet sem kell aggódni, mennyiségre lineáris, és a dinamikája eléggé ott van: én a nyitott testvérén, a DT900 Pro X-en lepődtem meg nagyon, épp Metallica 2. és 3. albuma volt a tesztlemez.
Pedig planáros mélyeket is hallottam már, illetve van is itthon, szóval a Beyernek ezek az újabb fejhallgatói elég jól sikerültek (ellenben a korábban kijött, 100k feletti fejhallgatóikat túlárazottnak tartom, mondjuk ott más gyártóknál is jellemző). -
arnyekxxx
veterán
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
és a videoban egy bevágott állókép amit gondolom a másik video alapján csináltattak AI-al. Jobbszélen a gitárfej egy mikrofonállványra került az eredeti gitárnyak helyett, az asztalon levő laptop kijelzőjének jobb széle vagy 8 centivel hamarabb véget ér mint a balszélén, a gitár előtt levő mikrofon kicsit érdekesen ér véget és a belőle kijövő vezeték eltűnik a levegőben stb
-
dl650
tag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Ügyesek! Összeugorhatnánk eljátszani mi is. Ja, most jut eszembe, hogy nem tudok gitározni!
Bosszant, hogy, amikor tízenévesen belekóstoltam a gitározásba, abbahagytam. Nem is értem, hogy miért... Hülye voltam. Ennyi... -
arnyekxxx
veterán
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
az AI olyan képet csinál amilyet kérsz
-
X2N
őstag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Kicsit tovább kellett volna nézni a videót és megtaláltad volna.
Az ott a sarokban bizony egy krémszínű Mesa Boogie 50/100W Dual Rectifier Tube Combo
Aki tudja mi a többi dolog ne tartsa magában, SM7B-t és a Scarletet én is látom. A rackes dolgok, stúdió monitor/fejhallgató is érdekelnének. -
GalaHU
addikt
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Azt a k..., ez gyönyörű gitár!
-
Bobrooney
senior tag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Már csak vót! Mert lett rajta változtatva

-
GalaHU
addikt
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Lefekvés előtt kerüld a fórumot...

Amúgy milyen PRS?
-
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Durva volt olvasni.
Szerencsére felébredtél. Leellenőrizted aztán reggel, hogy milyen állapotban van?
-
dl650
tag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Nem ilyen szar PRS - t kell venni és nem lennének rémálmaid!
Inkább add nekem!
-
consono
nagyúr
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
NEm, egyszerűen az agybadugós fülest 10-15 percnél tovább nem bírom, de a fejessel is max fél-egy órákat tudok eltölteni. Legtovább még az Apple fülesével bírom, de azt sem szeretem.
-
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Pusztán felvételre (és gyakorlásra) ezt használom.
Mostanában a másik setupnál pedig ezt.
Viszont mindkettő eléggé flat, szóval a legjobb élményem ezzel van, bár ez nem kimondottan "gitározásra való" viszont alapvetően jó vele zenét halllgatni és gyakorlásra ez is bőven elég. A párnája nagyon kényelmes és marha jól szól. 1+1 hátránya van, hogy1. vezetékes és nem cserélhető benne a kábel. Szóval ha megtörik (nekem még nem tört meg közel négy év alatt mondjuk) akkor az gáz.
2. Pont most kellett cserélnem a párnát benne viszont ebben ilyen "breathing leather" párna van amit csak aliexpresszről vagy az Ő honlapjukról tudsz berendelni (már ha szempont, hogy ugyanaz a jó minőségű és kényelmes párna legyen).Amúgy mind a három működik Sparkkal és Scarlet 2i2-vel is. Nincs gond a hangerővel sem.
szerk. Ahogy látom lehet most kapni "Custom One Pro plus"-t, csak gitározásra nagy valószinűséggel ezt venném, zenehallgatásra és gitárra pedig a HF 580-t, vagy valami hasonlót

-
cucka
addikt
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Lehet zenét hallgatni a dt770-esen is, az egy jó füles, minőségi cucc, jól szól.
Annyit érdemes tudni előre, hogy ne számíts agyrepesztő basszusokra, ha ez felmerülne mint igény.
Ez arra van kihegyezve, hogy ne színezze a hangot, hanem minél pontosabban azt halld, ami a felvételen van.Egyéni preferencia, én jobban kedvelem a picit kiszínezett, loudness-es hangzást, hangszórónak zenehallgatásra pl. nem vennék stúdió monitort. De van aki meg kifejezetten azt keresi/szereti, ha minél lineárisabb, amit hall, minél kevésbé van színezve a hang.
-
cucka
addikt
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Ezt úgy kell érteni, hogy nincs mesterségesen túltolva benne a basszus. Ilyen száraz, lineáris hangja van. Ha gitározásra kell, akkor szerintem jó választás.
Zenehallgatáshoz én jobban szeretem a Bose Quietcomfort hangját. Ami egy zajkiszűrős bluetooth füles, hifisták kb. le se köpik. Amiben a Bose általában jó, hogy nagyon ügyesen használják a dsp-t, és ezért olcsó hardverből is ki tudnak hozni átlagember számára jól szóló, kellemes hangzást.
-
Ba cy lus
addikt
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
AV Online szeret butaságokat írni, a ph-s fejhallgatós topik törzstagjai közül senki sem veszi komolyan az ott írtakat. Nekem a volt hangfalamra homlokegyenest az ellenkezőjét írták, mint amit tapasztaltam vele. Fejhallgató pedig sokkal szubjektívabb műfaj.
-
Ba cy lus
addikt
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Vannak ilyen oldalak, ahol az adatokat beírva lehet kalkulálni.
Ez alapján a DT770 Pro (32 ohmos, de mérve csak 31 a diyaudioheaven szerint):

A DT700 Pro X:
Tehát hiába kisebb az impedanciája, a DT770 Pro (32 ohm) több feszültséget is kér, áramot meg jó 2x annyit. Persze ez igazán akkor számít, ha a forrás gyenge. De nem győzöm hangsúlyozni, legjobb személyesen kipróbálni, melyik mennyire tetszik, mennyire kényelmes (vagy kényelmetlen), megéri-e a többletkiadást egyik-másik, mert fejhallgatóknál sok helyen nincs elállás egészségügyi okokra hivatkozva.
-
Ba cy lus
addikt
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
A marketingesek mindig az impedanciára hivatkoznak, közben meg a másik fejhallgatójuk, a DT770 Edition 32 ohmos verzió (már nem gyártják vagy 10-15 éve) sem volt mobileszközök számára egy könnyen hajtható darab, mert az érzékenysége nem volt elég nagy, plusz a frekvenciamenet sem teljesen mindegy, ami miatt szubjektíve halkabbnak/hangosabbnak érzékelhetjük.
-
Ba cy lus
addikt
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Az érzékenység számít leginkább hangerő tekintetében, az impedancia azt mutatja, hogy a teljesítmény felvétele áramban vagy feszültségben történik, pl. 300-600 ohmos fejhallgatóknál nagy feszültség, kis áram, kis impedanciás fejhallgatóknál kis feszültség, nagy áram relatíve. Pl. egy Hifiman HE6 alacsony impedanciás, de olyan érzéketlen, hogy feszültségből is rengeteget kér (mint egy 300-600 ohmos), áramból meg temérdeket. Ezért írtam, hogy relatíve, hogy konkrétan mennyit kér, az az érzékenységtől függ. A Beyer DT700 Pro X-et nagyon érzékenyre csinálták, azzal nemigen lehet gond. Persze a legjobb kipróbálni.
-
marcusa
addikt
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Én használtam egy időben m50x-et, de mióta van normális fülmonitorom, egy westone mach 70, azóta mindig azzal gitározom, nekem jobban bejött hogy mindent kizár.
-
Ba cy lus
addikt
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Egyébként érdemes elmenni a HitSpace-be, ott simán megengedik szerintem, hogy kipróbáld gitárral, és szokott lenni náluk sok minden. Plusz előnyük a szombati nyitvatartás.
-
Ba cy lus
addikt
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Nem vennék M50X-et erre a célra, túl basszusos, lassúcska, brummogós, nem elég tiszta. Beyer DT700 Pro X-et vennék inkább. Esetleg Beyer DT770 Pro, az is gyorsabb, tisztább.
-
X2N
őstag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Még egy érv hogy senki ne vegye meg, elég alap effekt. Clean-re nagyon jó. 80-as
évekbeli torzított hangra is alap, ahogy a tri-chorus és a Dimension-C.Nunder-Erre hogy superstrat és fix húrláb még Thomann-on is rá tudsz szűrni.
-
Nunder
őstag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Szubjektív, de a Schecter-ek nem jönnek be, és pont ezt akartam elkerülni, hogy egyesével kelljen keresgélni a gyártók honlapján. Ez a findmyguitar.com jó lesz, visz egyből Thomann-ra ha van találat.
-
cucka
addikt
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Minden árnyékolt kábelnél van veszteség. A kábel a fizikai felépítése miatt kondenzátorként viselkedik. Ezzel nem tudsz mit csinálni. Akkor nem lenne kondenzátor, ha nem lenne árnyékolva, de az sokkal nagyobb problémákat okoz.
Az alacsony impedancia azért megoldás, mert akkor nem a hallható tartományban fogja vágni a magas frekvenciákat. De veszteség mindig van. Egy zenekarnál a passzív gitár pickupon kívül kb. minden analóg jel alacsony impedancia, ezért nem probléma máshol.
#67853X2N
De, a balanced kábel lényege pont az, hogy két kábel, ellentétes fázisban. Arra lett kitalálva, hogy kiküszöbölje a zajt, amiből egy stúdióban és főleg egy színpadon nagyon sok van, és több kilométernyi kábelnél ez jól összeadódik.És a balanced kábel ugyanúgy kondenzátorként fog viselkedni, és ugyanúgy lesz a magas frekvenciákban veszteség, mert ugyanaz a fizikai felépítése.
Egy kondenzátor az két vezető nagyon közel egymáshoz, köztük szigeteléssel. Kábelnél az egyik vezető a jel, a másik vezető az árnyékolás körbe, közte szigetelés van.Szóval:
A magas frekvencia veszteséget alacsony impedanciával oldják meg.
Azt, hogy a kábel antennaként felveszi a zajt balanced kábellel.
A kettőnek semmi köze egymáshoz, két eltérő probléma, két eltérő megoldás. -
X2N
őstag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
+48V fantomtáp, beépített erősítő mint az EMG hangszedőkben, trafós illesztés, balanced jel???

Pedig szabadalom van balanced kimenetű gitárra amivel a single coil hangszedőket is lehetne hosszabb távolságra kevesebb zajjal használni.
-
X2N
őstag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Még mindig nem a kábel hossza számít hanem a kapacitása. Nem standard érték az 1m/0.1nF kapacitás, lehet ennél nagyobb/kisebb is, ha az árnyékolás eltér. Akár 4x-es eltérés is lehet a kábelek között/méter.
A DI box nem erre való hogy ezt kiküszöböld. Az galvanikus leválasztásra, impedancia illesztésre, balanced jelből(ami amúgy sem azt jelenti hogy az egyik jel a másikhoz képest 180fokkal meg van fordítva, ez is tévhit) unbalaned jel készítésére való és fordítva. Erre az aktív hangszedő a megoldás, arra köthetsz 50m kábelt is nem lesz magas vesztés.
Amikor átmegy a jel 3-5m gitárkábelen+2-3 pedálon, meg még 1-2m kábelen bele a fejbe az már nem elhanyagolható kapacitás.
Itt már közelíteni fog az össz kapacitás 1000pF felé, ami azt jelenti hogy 8kHz-nél lesz -15dB vágás ~-9dB helyett, a hangszedő rezonancia frekvenciája(az a csúcs a vágás előtt) is lejjebb tolódik ~100Hz-el.cucka-Hallható, nekem elhiheted...
-
cucka
addikt
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Nem tudom, mennyire hallható. Szerintem nem hallható. De ha te nagyon hiszel benne, akkor meg fogod hallani.
Nem kell két di box, elég bármilyen pedál, ami bufferként működik. Egy csomó pedál amúgy tudja ezt.
DI box is buffer, de az arra való elsősorban, hogy az unbalanced jelből balanced jelet csináljon.Ami kijön a buffer pedálból, az alacsony impedanciájú. A hosszú kábel ugyanúgy vágni fogja a magas frekvenciákat, csak így azok vesznek el, amiket amúgy sem hallanál. Lényegében az impedanciával vezérled, hogy a kábel mellékhatásaként előálló LPF hol vágjon.
-
cucka
addikt
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
A kérdés az volt, hogy Santana miért használ hosszú kábelt.
Ahogy írtam, minden árnyékolt kábel mellékhatása, hogy kondenzátorként működik. Összerakva ezt egy magas impedanciájú forrással valóban szűri a magas frekvenciákat.
Viszonyításnak - 1 méter sima gitárkábel 0.1nF kapacitás, egy tone poti jellemzően 22nF. A spirál telefonkábel jellegű gitárkábelnél adj rá egy 5-ös szorzót legalább - pl. Hendrix játszott ilyennel, lehet venni.Az, hogy a hangzásban ez kívánatos-e vagy sem, az helyzetfüggő. Sokszor nem az, ezért használtak csomóan a 80-as években EMG-t, és ezért volt régen téma, hogy egy pedál bufferelt-e vagy sem.
Hogy mennyire hallod ki - szerintem vakteszten fél méter kábelt nem fogsz meghallani.
De az emberi hallás szubjektív. Vagyis ha te abban a hitben vagy, hogy kevesebb lett a magas frekvencia, és nagyon odafigyelsz, akkor meg fogod hallani. Akkor is ha amúgy mikrofonnal kimérve semmilyen különbség nincs.
(Lásd a csomó okos gitár sommeliert a youtubeon, akik a szemükkel meg a pénztárcájukkal jól meghallják, hogy a drága gitár szép faanyagból az jobban szól, mint az olcsó
) -
X2N
őstag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Ez egy hasznos cikk csak neked
Do You Need a Coily Cable for the Hendrix Sound? (SHOCKING TEST) -
cucka
addikt
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Egyszerű, mérhető fizikai jelenségekkel vitatkozol.
A gitárkábel az egy kondenzátor - két vezető közte egy szigetelő réteggel.
Az egyik vezetőn megy a jel a gitárból, a másik a földre van kötve.
A tone potméter a gitárodon pontosan ugyanígy van bekötve, és ugyanígy egy aluláteresztő szűrőként működik. Az, hogy a szűrő hol vág, azt a pickup impedanciája és a kondenzátor kapacitása (avagy a kábel hossza) határozza meg.Eredetileg az egyik motiváció az aktív pickupok kifejlesztésénél pont az volt, hogy a pream miatt alacsony impedanciájú forrás, így a hosszú kábel nem eszi meg a magas frekvenciákat. (Ekkor még nem volt elterjedt a wireless, nagyszínpadon igenis számított a kábel hossza)
Az, hogy Santana mit használ - neki van egy jellegzetes sound-ja, amikor a híd pickupon játszik nullára tekert tone potival. Szóval nyilván neki pont jól jön a hosszú kábel.
-
Ba cy lus
addikt
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Megint össze-vissza kevered a dolgokat.
-
Ba cy lus
addikt
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Nem tehetek róla, hogy te nem hallod ki a +1,5 métert a 3-ashoz képest, ez nem az én problémám, hogy emiatt újra és újra hisztizz itt.

X2N:
Felesleges neki fizikai okokat emlegetni, ő csak szelektíven ismeri el a tudományt aszerint, hogy a saját korlátait alátámasztja-e.
-
X2N
őstag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Árnyékolt kábel, nem sima kábel. Van kapacitása is. RC szűrőként viselkedik ha nem tudnád. Emellett a hangszedő rezonancia frekvenciáját is módosítja.
benedekco-A gitár színe piros!

Az necces ha lecsuknak a határon mert az adott országban a gitár fa kitermelése törvényekbe ütközik
-
cucka
addikt
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Itt a kérdés, hogy ha valaki a kezdbe nyom egy les pault és játszol rajta, akkor meg tudod-e mondani, hogy ében vagy richlite?
Ha tudod előre, akkor biztos feltűnik. Az emberi érzékelés ilyen. Egy pohár bor is sokkal finomabb akkor, ha előtte megmondták, hogy sokba került.#67822X2N
Igen, ezért hoztam a Gibsont példának.
Meg ugye emlékszel, hogy
- Amikor minden olcsó gitár hársfából készült, akkor a hársfa egy olcsó szar anyag volt. (Oké, a japán custom shop ibanezek is készülnek belőle de az más
)
- Amikor a rózsafa olcsó volt mint a szar, akkor a pau ferro egy különleges egzotikus faanyag volt. Amikor elfogyott a rózsafa, és cserélték pau ferrora, akkor rögtön egy olcsó szar rózsafa-pótlék lett belőle
.
- A kedvencem, hogy az ilyen csíkos-mintás ébenfákat eladják, mint valami drága egzotikus különlegesség. Valójában a kitermelt ébenfa nagy része ilyen, csak kis rész, ami teljesen egyenletes fekete. Régen ezt kidobták, most meg drága különleges extra lett belőle
.
- Mindenki szentül meg van győződve, hogy az az egzotikus faanyag, amiről 5 perccel ezelőttig nem is hallottál az szar vagy jó, annak függvényében, hogy mit ír a gitár fején és mennyibe kerül
.A hangszer faanyagok a marketing bullshit kimeríthetetlen tárháza.
-
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Sajna úgy általánosságban mindenhol ez megy.
Ikea is papírral dolgozik sok helyen a fa/pozdorja/bútorlap helyett.
Mindenhol elkezdtek fillérb'szni a gyártók... Audi is, Merci is; vesztik el a presztízst. Pedig megtehetnék, hogy megtartják a márkahű kuncsaftokat, de nem... pedig pont a(z eddigi) célközönség hajlandó lenne jellemzően fizetni a megszokott/fejlesztett minőségért. -
cucka
addikt
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Amúgy mi a baj a richlite-al, vagy techwoodal, ami miatt nem szeretted?
Azt leszámítva, hogy tudod, hogy ez egy olcsó mesterséges fa-pótlék, nem valami értékes sötét ébenfa.(Illetve kérdés, ezeket újra lehet-e egyáltalán bundozni, vagy szétmegy az anyag amikor kihúzzák belőle a régi bundokat)
-
Goose-T
veterán
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Nem. Igazából nem frekvenciaátvitelre értettem a feszességet (akkor is szokták ugye mondani, ha kevesebb a basszus), hanem konkrétan ha feszesebb a húr, akkor pontosabban lehet rajta játszani. Határozottabb az attack, definiáltabban fog szólni a chugga-chugga. Lazább húrnál nem olyan jó az attack, mert kisebb erő kell a pengetéshez. A pontosság vékonyabb húr esetén meg azért nem jó, mert a lazaság miatt később pattan ki a húr a pengető alól, nehezebb kontrollálni.
-
Ba cy lus
addikt
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Talán pont múltkor tette be valaki a Beato videót a húrokról, amiben az van, hogy a vékonyabb húr pont azt hozza hangzásban, mint a vastagabb.
Pont nem ez volt abban a videóban. -
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Egy Vox mighty 40 mkii ebből a szempontból pl. jobb?
Spark felett/alatt helyezkedik el a ti listátokon?
(Nem, nem indul saga, puszta érdeklődés) -
lacibattya
csendes tag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Vajon adó-vevő van darabra eladó?Ha ehhez adnak adót,a ketteshez csak egy vevő kéne hogy ott se madzagoljak?
-
lacibattya
csendes tag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Rendeltem is gyorsan egyet!
-
consono
nagyúr
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Sajnos a többi videó sem fest jobb képet róla. Meg hát tényleg metál erősítő...
-
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Ezt kihagyom, mert képtelen vagyok Queen-t hallgatni. Kevés zenétől szaladok el, de a világból ki lehet kergetni ezzel.
A többiekét is meg szoktam hallgatni.
-
Redchucky
aktív tag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Az megtörtént, de azt hiszem ez ilyen grafitos nyereg.
-
Redchucky
aktív tag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Köszi, mindenképpen elviszem, addig használom. Ha nem válik be akkor visszakerül a 46-os, még reszelés elött.
-
arnyekxxx
veterán
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
a 7. percnél kezdődik
-
X2N
őstag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Csinálja a pengetési gyakorlatait az aki rászorul.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Más már annyi tudással ami neked van zenekarozik és nem otthon a 4 fal között szerencsétlenkedik azzal hogy fórumra töltöget fel mobilos minőségbe 10-másodperces felvételeket azoknak akiket úgy se érdekel.
Majd ha faszán végiggitároztál egy számot és fel is tudtad venni nem telefonos minőségbe akkor esetleg kíváncsiak leszünk rá.
Arra van a tanárod hogy pengetési gyakorlatot mutasson nem? Mért kellene itt bárkinek neked ezt prezentálni?
Lehet segítséget kérni bárkinek, erre van a fórum de ha nincs benned 0 alázat se azok fele akik ezt megteszik feléd többször is meg fogják unni a hülyeségeidet. -
Ba cy lus
addikt
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
De miért ne lenne rosszabb a modellezett, mint amit modellez? Nem alkottak újat, a régit kreálják újra. Egyébként 130 dB mellett meg a kedvenc zene által okozott teljes extázisban majd pont a finomságokra fog tudni bárki figyelni, kb. esélytelen. Mellesleg előfok torzításra épülő erősítőket, high gain-t sokkal könnyebb jól modellezni.
-
arnyekxxx
veterán
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Nem találtam axe FX-ről sehol 100%-ot teljesítő nulltesztet, szóval nem értem a metallicát hogy tud olyan cuccal koncertezni tizenéve ami egyértelműen nem elég jó.
-
X2N
őstag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
A Metallika "koncert".
„Környezetvédelmi okokból [Antarktiszon] nem akartak zajszennyezést”Közben Lars ugyanúgy dobolhat, sehol egy elektromos dob, ki érti ezt.

Közben megnéztem és még egy Nux MG-30-ban is 32 bites konverterek vannak.
-
Redchucky
aktív tag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Akkor ez ilyen... Nekem sem tűnt fel eddig.
-
Redchucky
aktív tag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Neked is köszi a tanácsot. Spark rendbe jött?
-
dl650
tag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Nekem tetszett! Egész jó lett.
-
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
1, Köszönöm, hogy türelemmel viseltettek irántam.

Persze külső szemlélő számára ez nehezen érthető.
Hát úgy fogalmaznék, hogy képzelj el, hogy az alkarodra teszel egy rajzszöget, és úgy próbálsz meg gitározni. Ez persze túlzás, de mondhatnék egy jól megszáradt morzsát is az alkarhoz tapasztva.
Valsz'eg valami idegi sérülés is van ott.Egy biztos, látatlanban semmilyen gitárt ne vegyél, ha ez ekkora gond. Csak ha kipróbáltad.
Ezen ügyködök. Csak sokáig tart...
De azért próbálok rájönni, hogy mi legyen.@#67356Hadeska22
Én is csak a netes képek alapján próbálkozok kideríteni, hogy mi merre hány méter. És nem biztos, hogy jó felé járok.
Ez miatt írtam, hogy majd jövök képpel.
Na ezen nekem úgy tűnik, hogy az Ibanezek letörései (amikről írtam, milyen módon hasonlíthatóak az XL VI-hoz máshol kezdődnek, máshol végződnek.
A híd felfüggesztési pontjaihoz viszonyítottam.Azt se felejtsük el, hogy lehet, hogy maga a test mérete is más lehet. (pl. a Cort KX300 testmérete kisebb, mint az XL VI-é - szélességben, vastagságban és hosszban is.) Így a valós méret lehet nagyobb/kisebb, mint amit elképzel az ember.
Ezek azok, amikről a képek nem adnak teljes objektív adatot.
Remélem az is látszik a jobb oldali képen (saját kép), hogy nem egyenes, hanem ívelt a letörés.
Persze ez is olyan, hogy számít a fény beesési szöge, stb. de próbálkoztam jól fotózni. És amikor már gépen néztem, csak akkor tűnt fel maga az ív.
Jelenleg nem tudom tényként kezelni, csak lehetséges okként.
Ezért is vadászok, próbálok tájékozódni, keresgéli, ténylegesen kipróbálni hangszereket.Csak egy kompromisszummentes gitárt szeretnék, semmi mást. És élvezettel húrokat megszólaltatni, saját szórakoztatásomra.
@#67357 FockeWulf
Arra vagyok kíváncsi h kb milyen szinten tartasz?
Ezt ne firtassuk... Mondjuk úgy, hogy kvintet tudok fogni.
1-5 skálán 0,5 körül.
(Amúgy ~30 év kihagyás után manapság rendszeresebben fogok gitárt a kezembe.)a mostani vagy a régebben használt gitárforma/kivágás stb jó lehet kiindulási alapnak, amit úgy éreztél hogy viszonylag kényelmes.
Pont ez az, amit csinálok. Az XL VI-t veszem kiindulásnak, és hasonló formát keresek. Lásd fenti, ne annyira rövid esszé.@#67358 Ctrl+Alt~Del
Hát nemt'om, hogy az SG széle nem okozna-e ugyanolyan gondot, mint a single cut típusok... (LTD-256 pl.)
Pl. a Warlock azért is jobb egy fokkal, mert ott van olyan rész, ahol "nincs semmi", így más gitártartással már nem és a varrathoz a gitár. Csak ott már a csiklótartás nem olyan, így csak lassabb játékot "enged".Láttam egy BC Rich standard-ot a GS-en...

@#67352 Goose-T
Gondolkodom rajta, hogy rendelek kipróbálásra gitárt, ha nem jó,visszaküldöm.Csak ezt fejben is le kell rendezni, nem vagyok a "megrendelem ha nem jó visszaküldöm" típus. Persze a csajok itthon ruhákkal ezt csinálják, de a hangszer az más. Vagy csak én érzem így. Ez is egy fejlődési lehetőség. Megtanulni, élni, de nem visszaélni a lehetőséggel.
Hú, bocsi hosszú lett. Próbáltam válaszolni szépen sorjában.
Ha a képeket nézegetem, akkor az a bizonyos DK3XR Jackson még szóba jöhet.
-
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Ha már a gitár testekről van szó, nekem kanosszajárás kategóriát képvisel (nyilván nem általános).
Pár napja már azzal töltöm az estéimet, hogy nézem a gitárokat, fellehető képeket, és azon tanakodom, hogy miért van az, hogy az ST alakon belül is van ami jó, van ami hm..., és van ami egyáltalán nem jó.
Úgy tűnik, hogy minden típusnál más az a bizonyos letörés, ami a (lassan már) rögeszmém a vásárlásnál.
Böngészés közben találtam jó képeket a weben, pl. Ibanez.
Az S szériánál nem is látok letörést.
Az RG szériánál ott van.
Az AZ szétiánál is.
Viszont az RG és AZ erősen eltér egymástól.
Ha megnézzük a hídhoz viszonyított helyzeteket, akkor
az RG széria a húrláb magasságában indul, az AZ viszont jóval előrébb;
az RG széria a hátsó hevedertartóhoz távol "áll meg", az AZ esetén a hevedertartónál végződik. Így a letörés nagyobb/hosszabb.
Lehet, hogy ezt a pontot kerestem?Akkor nézzük a Kramert, mint viszonyítási alapot.
Itt a kiindulása húrláb előtt van (RG és AZ közötti helyen), a végpont pedig a hevedertartónál (AZ mintára). Viszont ez íves, nem egyenes.Szóval érdekes kérdést vet fel nálam ez: melyik az a gitár, amelyiknek hasonló a letörése, mint a Kramer... Eddig erről nem volt szó 😥.
Az LTD M-20* esetén is kisebb letöréssel találkozok.
A Jackson X DK3xr a képek alapján viszont akár jó is lehet. "magasabban" indul, mint az RG széria, de nem olyan magasan, mint az AZ verziók, viszont a középvonalnál végződik. Megérne egy próbát erőteljesen.@#66485Ctrl+Alt~Del
Igen, végül igazad lesz, azóta is igyekszem rakosgatni félre a kis pénzecskéket.
Így már "bővült" a keret is. SZÉP kártyán novemberben már 75k lesz, az alap is már 140, szóval... Ha összeadom, az már 215k. Ha netán sikerülne valamit otthoni cuccot eladni (ruhát, sztgépet, bármit), akkor akár a DK3xr meg is lehetne. (Ha el nem viszik addig, ahogy az már lenni szok'.) -
cucka
addikt
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Nem disztribútor, hanem hivatalos márkakereskedő. Kapcsolatban van a gyárral, és a gyártói csatornákon szerzi be a terméket. Ha kell egy termék, ami nincs raktáron, akkor hozzá kell menni, mert ő tudja megrendelni.
-
Redchucky
aktív tag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Medgyesi mester tényleg barátságos, jó fej. Úgy tudtam, PRS disztribútor, engem is arra akart rábeszélni

-
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Akkor azonos időben voltunk ott.
Valki basszgitáron játszot Metallica-t, Tool-t, egy lány System-et.
Én csak erősítő nélkül próbálgattam a test alakokat, más célom (időm) nem volt.A konklúzió egyrészt, hogy több idő kell, célzottan rá kell szánni az időt, nem csak lopni rá pár percet.
Másik, hogy kell erősítőn is próbálni.
Na meg a saját pánt is segít, hogy döntésre kerüljön az ügy.
És igen, folyt. köv. -
Ba cy lus
addikt
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Olyan vagy, mint egy rátarti kisovis, aki előbb beszól a nagyobbaknak, majd sírva rohan az óvó nénihez. Csak mindezt jó 5 évtizeddel később.
-
arnyekxxx
veterán
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
ányié ketőt is tesa
-
X2N
őstag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére

-
cucka
addikt
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Nagyon szép a színe
Ahogy lekattintottam egyből megfogott, hogy na végre egy fekete gitár, ritkán lát az ember ilyen különleges, ritka színű hangszert
-
Goose-T
veterán
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Svájc nem tagja az EU-nak, úgyhogy a vám és az áfa megspórolásában nem vagyok biztos. Hacsak nincs valami külön kereskedelmi egyezménye az EU-nak ilyen termékekre.
-
Ba cy lus
addikt
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
70 éves, de úgy tolja, ahogy itt senki se fogja életében.
Ezeknek a szokásos beszólásoknak a topik tagjai felé a világon semmi értelme azon kívül, hogy valamiféle kisebbségi komplexusod éled így ki ezzel olyanokon, akik saját bevallásuk szerint sem világszínvonalúak. -
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Köszi a képet! Kicsit tartok tőle, hogy nem lesz jó, de persze ez csak próba után derülne ki. Ennek a kialakítási hasonlatos a Cort X300-as testéhez, amilyet viszont még nem próbáltam.
-
arnyekxxx
veterán
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
43é nem drága
-
Moleman
addikt
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Mé' nem időbe' szótá'?
Annyiért én is megvettem volna. 
Csináltam pár felvételt, lett egy egész jó Porcupine Tree, meg egy mérsékelten szar Mr. Slowhand.
A hangsáv koszosságát/gerjedését a Logitech alkalmazás rakta bele, Audacity-ben tiszta lenne a felvétel, de nem volt türelmem újravenni és időzíteni mindent. -
Ba cy lus
addikt
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Mennyibe került a tuning?
-
arnyekxxx
veterán
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
43é az 500ezreset is azonnal elvinnék

-
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Ha jobban belegondolok majdnem 1:1 ugyanolyan a formája mint az előzőekben linkelt AIO "Tele" gitárnak és az sem tetszett, szóval látok átfedést
... -
Moleman
addikt
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Nem kérdeztem, hogy miért adta ilyen olcsón, nagyon szimpatikus család volt, biztosan nem kenyérre kellett nekik a pénz.
De Somogy megyében valószínűleg nincs rá fizetőképes kereslet, a gitár meg csak foglalta a helyet, azt mondta van neki másik, inkább azt használja.
Szívesen megszabadítok mindenkit a felesleges gitároktól, nem bánom, ha egyszer majd 50 gitárral kell osztozom a szobámon.
-
Moleman
addikt
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Egyszerű ember vagyok, ha látok egy vadonatúj gitárt harmadáron, már hozom is a kocsikulcsot.

#67124 FockeWulf
Köszi! Én szeretem a cutaway formát, de eddig sose sikerült ilyet vennem. 7 sima kivágás nélküli akusztik mellé már legfőbb ideje volt.
3 éve lecsúsztam egy Sigma GRC-1STE-ről, azt azóta is nagyon sajnálom.
Tényleg nincs nagy hangereje, de ez szerintem inkább az OM méretnek és a mahagóni hátnak köszönhető. Nagyon szép kiegyenlített hangja van, jól állnak neki a magasabb fekvések, majd csinálok felvételt valamikor a napokban.
A saját merítésem alapján a rózsafa hát, ami leginkább hozzáad a hangerőhöz, vagy legalábbis a "loudness"-hez, az OM méretű rózsafás Samickem is sokkal hangosabb, mint bármelyik mahagóni dreadnought. -
Ba cy lus
addikt
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Örülök, hogy befejezed ezt az ámokfutást, mert láthatóan megint keverted a szezont a fazonnal, és még csak nem is tudatosul benned. Szegény.
-
Ba cy lus
addikt
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Sejtettem, hogy az egyszerűsített gondolkodásod majd ezt iratja le veled.
Tudományról hadoválsz, közben félresöpröd a tudományos, műszaki tényeket, mikor úgy kényelmesebb.
A világ keletkezését meg ne keverd ide, mert semmi köze a témához, hogy te milyen pökhendi módon nézel le másokat a vallási nézeteik miatt. Miközben jól láthatóan te is mélyen vallásos vagy.
-
Ba cy lus
addikt
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Ennek így nincs sok értelme több dolog miatt sem.
Egyik, hogy a felvétel már alapból ront a hangon, és ez akkor is így van, ha nem veszel róla tudomást.
Másik, hogy tökig betorzított, kompresszált hang pont azt a dinamikai különbséget nyeli le, amit hallani lehetne.Én az esetek kb. 90%-ában tisztán, illetve kicsit crunchba hajolva gyakorlok, meglehet, hogy ezért hallom ki magamnál a +1,5 métert is, mert már annyira megszokta a fülem.
-
Ba cy lus
addikt
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Ha te ezt így objektíve megállapítottad a kiművelt hallásoddal, eszem ágában sincs a világképedbe belerondítani.
-
Ba cy lus
addikt
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Ez roppant hiteles attól, aki még a vezeték nélküli átvitel és a vezetékes között sem hall különbséget:
[link].
De azért vitesd csak zárt osztályra, aki tőled jobban hall, mert szerinted az abnormális, hogy emberek nem egyformán hallanak.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Ba cy lus
addikt
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Igen, érv, mert az már vallásos elfogultság, mikor valaki azt hiszi, hogy a tudomány a valóságot nem vizsgálja, modellezi, hanem teremti.
-
Ba cy lus
addikt
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Ha tudnád, mennyi mindenre mondták már, hogy azt ember nem hallhatja.
-
Ba cy lus
addikt
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Vagy nem hallotta, és önigazolás gyanánt csinálta ezt. Az ember motivációi kifürkészhetetlenek, sokszor még saját maguk számára is.
Az ugye megvan, amit én linkeltem? Szerinted ott miért volt különbség? Túl jól sikerült a felvétel? (Ugye olyan nincs, hogy egy felvétel túl jó, az mindig alulról közelít.)
-
Redchucky
aktív tag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Spark? Support mit mondott?
-
Redchucky
aktív tag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Köszi

-
Ba cy lus
addikt
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Mellesleg nem a fa rezgeti ugye a húrt, hanem fordítva. Innentől kezdve szinte tök mindegy, a 440 Hz az ugyanúgy A hang lesz akkor is, ha bükkfa a test, meg akkor is, ha almafa.
Hű, látom, kened-vágod a fizikát.
A felvétel meg pont arra jó, hogy ezeket a szübtilis különbségeket benyelje. De a szobában nem felvételen keresztül hallgatom magam élő játék közben.
-
Ba cy lus
addikt
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Ezzel akarod cáfolni, hogyha megpengeted a húrt, az egész gitár teste rezeg?
Új hozzászólás Aktív témák
- BestBuy topik
- Horgász topik
- Robotporszívók
- Autós topik
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen TV-t vegyek?
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- A robotaxik bizony karamboloznak, nincs itt semmi látnivaló!
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Latitude 5550 15.6" FHD IPS Ultra 7 165U 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- The Last Of Is 1-2 ps5 játék eladó!
- PS 5 játékok Konzolboltból garival. Beszámítás, csere van. 11 28
- Tesoro GRAM MX One (TS-G11UNL) mechanikus billentyűzet
- BLACK WEEK! Lenovo Thinkpad P15 Gen1, i7-10875H, 32GB/512GB, FHD/IPS, RTX3000 (6GB), garancia!
- Számlás!Windows 10 Pro 11 Pro,Windows 10 Home 11 Home, Office 2016,2019,2021 ,Vírusirtok,Mac
- Honor 400 Lite / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3756, 100% Akkumulátor
- LG Gram 14 WUXGA IPS i7-1360P 5.0Ghz 12mag 32GB DDR5 1TB SSD Intel Iris XE 10óra Akku Win11 Garancia
- 2 TB-os Kingston NV3 M.2 SSD - 6000 MB/s olvasás
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

Pedig planáros mélyeket is hallottam már, illetve van is itthon, szóval a Beyernek ezek az újabb fejhallgatói elég jól sikerültek (ellenben a korábban kijött, 100k feletti fejhallgatóikat túlárazottnak tartom, mondjuk ott más gyártóknál is jellemző).

Inkább add nekem!

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Na ezen nekem úgy tűnik, hogy az Ibanezek letörései (amikről írtam, milyen módon hasonlíthatóak az XL VI-hoz máshol kezdődnek, máshol végződnek.