Hirdetés
- crok: Android ADB, TWRP, ROM, GApps, MicroG, Shizuku, APK és egyéb segédeszközök
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- MasterDeeJay: Sikeres CoffeeTime modok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ba cy lus
addikt
válasz
Moleman
üzenetére
De nem szükségszerű, hogy az utolsó pár évtized keserű legyen. Aki nem tud érettebbé válni, ugyanúgy gondolkodik 80 évesen, mint a 30-as, 40-es éveiben, annak garantáltan keserű lesz. Alkalmazkodni kell gondolkodásban, értékrendben a megváltozott körülményekhez, nem teljes tagadásban élni, ilyen-olyan módon próbálni megerőszakolni az elmúlást. Számomra a volt öreg matematika profjaim az egyik jó példa: leadták talán századjára ugyanazt a bizonyítást, és mindig megtalálták benne a (matematikai) szépséget, ami nekik tényleg örömöt okozott. Őszintén sajnálom azokat a beszűkült gondolkodású embereket, akiknek az ilyesmi nonszensz, mert "csak a fogyasztás meg a testi élvezetek".
-
Ba cy lus
addikt
válasz
Moleman
üzenetére
Csak az a problémám az ilyen tesztekkel, hogy ha ugyanazzal a beállítással megy mind, ez esetben adott körülmények között a különbségeket ugyan hallhatjuk, de ez biztosan nem az az eset, mikor minden egyes gitárból próbáljuk kihozni a legjobbat.
Eleve, ha különbséget akar szemléltetni, tán nem egy high gain erősítővel a legcélszerűbb. Szerintem a témához sem. -
kukulec
őstag
válasz
Moleman
üzenetére
a look is nagyon jó!
#69953cappa72 köszi! mondjuk az elég rosszul hangzik, ha gyakorlásra azt írom, hogy tolom a zsuzsit. sry
jó ez a videó. még persze a sebességben, fogásváltásokban sehol sem tartok.
#69954Hadeska22 köszi! ez az. akkor satin.
#69957X2N ennek tök normális tapintása van. bár nyilván innen masszívan van feljebb.
#69958btraven igen. valetonra.
#69960X2N "gitároson is sok múlik, aki csak a trashmetált játssza annak minden mindegy." - ez lennék én
"Inkább legyen jó erősítőd és rosszabb gitárod, mint fordítva." hát ebben az esetben ez egészen biztosan igaz. -
FockeWulf
tag
válasz
Moleman
üzenetére
Érezni fogod nyilván hogy a fogólap teljesen sima, vagy kerekített, de hogy neked idővel majd melyik lesz a kényelmesebb, melyik fog jobban feküdni azt nem fogod tudni, az majd a kezdeti időszak után, már mikor megszólal a gitár a kézben, akkor lesz ilyesmikről elképzelés, akkor érdemes ezeket a szempontokat is nézni. Kezdőként amit tehetsz, bemész a boltba, elmondod mijáratban vagy, milyen stílusra keresel gitárt, megmutogatnak gitárokat az eladók, játszanak rajta, kézbe fogod, külsőleg tetszik-e, körbenézegeted, ha tetszik megveszed, kb ennyi.
-
Ba cy lus
addikt
válasz
Moleman
üzenetére
Belekukkantottam az enyémbe, az Epiphone LP Special TV Yellow nem 50-es. Mondjuk a modern elnevezés megtévesztő, mert már a 60-as évek elejétől elkezdték "modernül" bekötni, tehát nem meglepő, hogy vintage típusú erősítővel jó (vagy akár jobb, gondolom, okkal tértek át erre) eredményt ad ez is.
-
Ba cy lus
addikt
válasz
Moleman
üzenetére
Szerintem az erősítőtől legalább annyira függ, hogy volume poti visszatekerésre hogyan reagál. Ezért nem is értem, mikor blues, blues rock zenészek előfokban torzító/high gain erősítővel nyomulnak koncerten (ahol a hangerő lényegtelen). Ezeknek egy nem szubjektív előnyét látom: tovább tudják feszegetni a saját határaikat, mint mondjuk egy plexivel. Viszont a volume poti visszatekerésre nem reagálnak olyan szépen, illetve nincs annyi dinamikatartomány, amivel játszhatnak, ami blues-ban szerintem óriási hátrány.
-
X2N
őstag
válasz
Moleman
üzenetére
Ennyi, videón meg alig hallatszik a különbség.
Pedig SM57+MD421+Neve 1073 klónnal lett bemikrofonozva a Greenback láda.Próbáltad már 50-es bekötéssel?

Pont azt orvosolja hogy letekert hangerő potméterrel kevésbé veszik el a magas. Ezekből a gitárokból így lehet kihozni a legtöbbet.
De kikötni se hülyeség a tone potmétert. Neten azt írják nyaki hangszedőnél jobb az 50-es bekötés, a hídnál meg hátrány, és ott jobb a modern. -
Moleman
addikt
válasz
Moleman
üzenetére
Megcsináltam a Lemmy soundot a Marshall Plexivel, szerintem elég közel van.
A játék része kicsit szar, sose próbáltam még eddig, pengetővel nem szoktam basszusgitározni.
-
X2N
őstag
válasz
Moleman
üzenetére
A kismacska nálunk is napi rendszerességgel van fotózva, szerintem rólam nem készült annyi kép 34 év alatt amennyi a macskáról lett 2 hét alatt(lassan 3 hónapos lesz, a másik már a szekrény tetejére is felmászott, ő 2 hónappal előbb érkezett, helyzeti előnyben volt)

Hozok még egy képet aminek a megfejtését már rátok bízom:

-
X2N
őstag
válasz
Moleman
üzenetére
Azért sz*r lehet ha a youtube/spoti úgy dönt hogy a te teljes munkásságodat kitörli/blokkolja egy szempillantás alatt egy esetleges jogi huzavona miatt...
Egy Toto/Maiden lemez meg ott lesz a polcon.cucka-Ezekből semmilyen emlékek nem maradnának meg, ezek csak fogyasztásra gyártott tartalmak már, meg reklám szponzorációk.
Te mennyi reklámot tudsz felidézni az utóbbi évekből? Én nem sokat, régiből meg csak a karácsonyi kamionos Coca-Colás reklám van meg amit valamiért soha nem felejtettem el
-
cucka
addikt
válasz
Moleman
üzenetére
Tim Pierce jobb arcnak tűnik, meg az ő gitározása, a sound, a stenk az annyira next level, hogy hozzá képest a többbi youtube gitáros nem hogy a fasorban sincs, hanem a bolygón sem.
Viszont.
Én fel tudok idézni egy csomó Lukather számot. Az ő zenéjén nőttem fel. Te hány Tim Pierce vagy Rhett Shull számot ismersz?Gyerekkori emlék, hogy az első cd-m a Tambu volt. Hogy rojtosra néztem a vhs-t amin a tévéből volt egy élő toto szám volt, és imádtam a szólóját, áll-leejtős volt akkor (amúgy a Gipsy Train, ha valakit érdekel
) . Hogy betéve tudtam a teljes Absolutely Live-ot.Ha most lennék 12 éves, akkor milyen emlékek maradnának meg ezektől a youtube gitárosoktól? Hogy Rhett Shull pickupokról meg nyakprofilokról pofázik egy mikrofonba? Meg bemutatja a legújabb, 658. gitár plugint a számítógépen?
Remélem átjött, mire gondoltam azzal, hogy cool-uncool.
-
X2N
őstag
válasz
Moleman
üzenetére
Lennék Tim Pierce helyébe:
Faszi megfordulni nem tud 180 fokba azzal a gitárral annyira körbe van véve vasakkal.
A workflow hatékonysága már diminishing returns tartományban van.
Neki jobb kéz kartávolságra van az Eventide Harmonizer, a Distressor meg az összes Neve preamp egyszerre. -
Hadeska22
aktív tag
válasz
Moleman
üzenetére
Köszi! Ez az infinium verzió és igen és is olvastam, hogy azelőtt a QC nem volt valami jó és kétes eredetű komponenseket is használtak. Viszont azóta (infinium) óta jó cuccokat gyártanak (legalább tanultak a hibából).
Szerintem ez nagyon függ attól, hogy mit keresel. Van aki pl. a creambackre (65) esküszik, van aki V30-as, etc. Nálad most V30 és 70-80 párositás van?
Első körben a Harley bentonos G212-t szerettem volna V30-al, de mint kiderült (kommentek + Reddit) azok kinai V30-ak, nem UK. Az meg más megvilágitásba helyezi a dolgot. A UK V30 nagyon jól szól, a kinai pedig.. hát, nem
.#68717
Igen, csak 20kg
...Ott még nem tartok, de ami késik nem múlik! Egyelőre "sima" EMG 81/85 és 24V Mod EMG 81/85-tel szórakoztam mindkettő 1 step downon.
-
Smiley
addikt
válasz
Moleman
üzenetére
Koszi!
Ctrl+Alt~Del: Maradni is fog... eszmeletlen kenyelmes es kurvajo szine is van, raadasul fillerekbe kerult. Egy rendes takaritas meg hurcsere azert mar raferne es persze kap majd vadi uj elektronikat is. Kulcsok pedig valami hihetetlen jol tartjak a hangolast.
Cucka: Nem neztem utana, pontosan hogy kell jatszani, csak szolt a spotify tegnap es bedobta ezt az "uj" verziot... aztan tegnap este leultem szorakozni vele egy kicsit.
Nagyon sokat utanajaras van abban, hogy ez igy szol. Ez az elso felvetelem ami, telefonon meghallgatva is tetszik.
-
FockeWulf
tag
válasz
Moleman
üzenetére
Persze, ízlések/pofonok. Nekem a tribute, studio gibson lp-knél totál olyan érzésem volt mintha valami gagyi lp másolatot tartanék a kezembe, kivéve a hangjukat, az tényleg jó volt, de azt a hangot az epik (standard, custom) is hozzák, de érzetre, kinézetre nagyon nem jöttek be.
-
FockeWulf
tag
válasz
Moleman
üzenetére
Én egyszer majdnem vettem egy Vintage 100ast, de nekem nem jött be mikor kipróbáltam, vékonyabb a teste szerintem mint egy epinek, nincs meg benne annyira az a testes, meleg hangzás ami egy tisztes les paulba, meg az a hegyesebb szarv sem tetszett. Ha les paul akkor inkább epiphone, vagy nyilván a gibson, mondjuk én mindig sajnálnám rá a pénzt, mármint a gibsonra, nekem nem ér annyit, de nekem a gibsonnál is a les paul a standardnál kezdődik. Az ilyen studio, meg tribute stb szériákért nem adnék pénzt még akkor sem ha nem sajnálnám rá, egy epi standard vagy custom többet ér és kicsivel olcsóbb is.
-
X2N
őstag
válasz
Moleman
üzenetére
El kellene már engedi azt hogy márkákat rangsorolunk. Egy régi szériás koreai Vintage V100 simán van olyan jó vagy jobb mint bármelyik Epi, nem csak ár értékbe.
LP-nél mindig is nagy volt a szórás nem csak kidolgozásban de hangban is, minden gyártónál. Ki kell próbálni, össze kell hasonlítani. -
Kroni1
veterán
válasz
Moleman
üzenetére
Köszi szépen a hasznos infókat!
Kollégámnak van egy Ibanez, azt holnap kipróbálom és aztán elmegyek megfogok párat majd egy hangszerboltban, hátha valóban inkább a strat lesz kényelmes, kiderül.
"Olcsóbb, nem ragasztott nyakú Epit én nem vennék."
A nem ragasztott nyak alatt a csavarozottra gondolsz? És az miben jelent hátrányt? Olyan epit már láttam jóval olcsóbban is, gondolom nem véletlenül..
-
-
X2N
őstag
válasz
Moleman
üzenetére
A Line 6 HD500X már nem nagyon fog kelleni senkinek, már nagyon régi, nagyon olcsón megérheti megvenni, mert akár midi pedálként is használható(azok pedig drágák), de eladni nem fogod tudni mert nem keresik. Ahogy a Helixeket se fogja senki ma aprón eladni annyiért amennyiért árulja, gondolok itt a Helix Stomp-ra, meg a nagy Helix LT-re. 180eFt-ot nem ér a Stomp, 300eFt-t meg nem ér már az LT. Ezeknél vannak már jóval olcsóbb és ugyanolyan jó hangú multieffektek, fele árba is a piacon. Kicsivel többért Axe FX FM3-at lehet venni az meg köröket ver rá a 300+ erősítő modellel és azok minőségével, meg a supportal. A jelenlegi Helixek supportja meg már kérdéses mert itt az új Helix, szóval ha ilyet akarsz venni akkor alkudni kell erősen.
*Boss GX-10 is tud dual ampot a lácban.
-
Ba cy lus
addikt
válasz
Moleman
üzenetére
Nem ilyesmiről van szó. Halkan egy nagyobb (8-12") hangszóró nem elég feszes, dinamikus, túlságosan puha, míg egy 3-4" átmérőjű alacsonyabb hangerőn is már elemében van (természetesen a méretéből fakadó kompromisszumokkal). Szóval nagy hangszóróhoz kell egy bizonyos hangerő, hogy az a membrán úgy dolgozzon, ahogy kell neki, és társasházban ez már lehet a szomszédok ingerküszöbét meghaladó.
-
X2N
őstag
válasz
Moleman
üzenetére
DC csatolt végfokot fogok építeni, már ki is néztem a kapcsolást, egyszerű, LM3886(ezeket használták előszeretettel stúdió monitorokba)-al vagy annak a kisebb tesójával is működik. Ha beválik építek többet is, és akkor több utas rendszerek meghajtására is jó lesz DSP hangváltóval.
Szerintem itt az azonos típusú fejhallgatókon számít ez, a Beyerdynamic gyárt több féle impedanciával ugyanolyan típusú füleseket.
-
válasz
Moleman
üzenetére
Egy régi barátommal (együtt zenéltünk még a thrash korszak hajnalán 88-91) elegyedtem szóba (igazából cseteltünk), épp újságoltam, neki, hogy mit vettem, erre visszaküldött egy képet, hogy nézmá' mifélét vettem a gyereknek... pont ugyanilyet. De még a hangszedők is EMG-k benne. Virtuális röhögést váltott ki.
@#67458Redchucky
Köszönöm!
Kicsit sajnálom az x300-at, mert alapvetően nagyon tetszett küllemre. -
Hadeska22
aktív tag
válasz
Moleman
üzenetére
Igen, általánosságban eléggé lehangoló a mostanában gyártott (és árult) gitár felhozatal.
Pont ma próbáltam egy rakás gitárt. Számomra az Ibanez RGRTB621 nagy csalódás volt, persze neck through, szóval végre egy Ibanez ami amúgy jó is lehetne, de biztos, hogy az első dolgom lenne a pickupokat kicserélni (nekem nem tetszettek). Na meg ennyiért indonéz + nyatoh hátő. Az RGRT421 legalább jó áron van, szóval ott elnézem. Kipróbáltam a Fishman Fluence-s "Black Fade" LTD M1000HT-t és a gitár amúgy tök jó, de hát amennyibe kerül biztos, hogy nem venném meg. Extra, hogy ennyiért ez is indonéziából van.
Pont pár hónapja pont beszéltünk erről az új "proplus" szériával kapcsolatban Jackson soloisteknél, mert ráadásul azok kinaiak. Ami önmagában nem jelent semmit, de nagy különbség van QC téren. Amúgy vannak jó hangszerek, sokszor még alacsonyabb árkategóriában is, de amit látok, hogy egyre ritkábbak - mint pl. 5 évvel ezelőtt. Vagyis inkább úgy fogalmaznék, hogy jobb minőségű hangszert kaptál régebben ugyanannyi pénzért. Charvelnek vannak jó modelljei eléggé megfizethető áron, LTD-nek is vannak jó modelljei (pl TED 600 amit árulnak Thommanon) de sok Solar is relative jó áron megy mostanában (és minőségben sem rosszak).
Szerk. Schecterek (pl. Platinum széria még mindig eléggé jó áron megy), de a reaperek is jó kis cuccok.FGN-ből nem volt más ami esetleg tetszhetett volna? (vagy csak nem volt kiállitva több)
Mondd, mi a titkod, hogy képes voltál feleséged magaddal vinni
?? -
X2N
őstag
válasz
Moleman
üzenetére
Az a bolt 20 éve is ugyanúgy néz ki, nekem nosztalgikus.
Egyik bajuk hogy nagyon kicsi az alap terület, még a pincével együtt is, nincs jól kihasználva, tele vannak régi cuccokkal. Nem tesz jót az image-nak hogy belép a vásárló és egy salgó polcot lát rajta 20+ éves modellezős kütyükkel, a pulthoz meg nem férsz oda egy szakadt 4x12-es láda miatt, és 3m+ távolságról beszélnek hozzád az evéssel/ivással is foglalkozó eladók. -
FockeWulf
tag
válasz
Moleman
üzenetére
Igen, igen, aki oktáv felett játszik akusztikuson annak előnyös a kutivály, mondjuk sokat nem vesz el a testességből, de azért hallhatóan gyengébb egy kivágott testű döhéje. Én inkább a teljes testet szeretem akusztikusba, mondjuk én oktáv felett keveset játszok akusztikuson.
-
válasz
Moleman
üzenetére
Nagyon köszönöm a képet!
Ilyet nem találtam a neten, pont erre volt szükségem!
Hát, kicsit félek tőle, de...
... a Kytary-n újonnan 117-ért van... remeg a buy gomb felett a kezem. Ráadásul olyan feltételekkel, mint a Thomann, Muziker oldalon; ingyenes elállás/visszaküldéssel.Bolti újnak szerintem is gyanúsan olcsó a 105k, de ha arra jársz, egy megnézést megér.
Elvileg hétfő este 7-ig vannak. De hát mikor mozdulok ki... eh... főleg az előbb említett lehetőséggel.Ugyanitt: új gitár napot tartottam.
Alig volt kezemben ilyesmi, kolléganőm Cort akusztiksával találkoztam egyszer, meglepő kellemes élmény volt. -
Goose-T
veterán
válasz
Moleman
üzenetére
Még a Samick által gyártott rengeteg noname brand között sincs ott.
-
X2N
őstag
válasz
Moleman
üzenetére
Volt régebben egy Alesis Midiverb4-esem abban 1ms-tól lehetett állítani. Ezt egyébként érdemes amúgy is meghallgatni ha eddig nem tettétek volna, hogy szépen 1ms-tól elkezditek növelni a késleltetést, érdekes hangja van. Axe FX is tudja ezeket a nagyon rövid időket. Csak azért kérdem mert nem ártana ha mondjuk 5ms-ig be lehetne menni. 7ms delay-el lehet vastagítani a hangot, Petrucci is így használja.
-
X2N
őstag
válasz
Moleman
üzenetére
Akkor egy Marshall Plexi-vel vagy egy Trainwreck Express-el hogy szólhat ahol még a 800-hoz képest is ahol csak 3 erősítő fokozat van.

Megfordult a fejemben hogy a sok hi-gain erősítő után összerakok magamnak most egy egyszerű 15W-os Plexi-t, de magamat ismerve beletennék még pár extrát, nem igazán hozták ki belőle amit lehetett a plexi kapcsolásából anno. Már gyűjtöm hozzá az ötleteket amit kipróbálnák. Hasonló lenne mint az új 1959 modified, csak ennél jóval kisebb méretbe(mint a Friedman Pink Taco), (de 4 bemenettel, rengeteg kapcsolható extrával):
A bekapcsoló gombok így hátra kerülnének, mert annyi hely nincs így az előlapon.
Csak 1 csatorna lenne de az ultra tisztától kezdve a brutál metálig lehessen állítani.
-
X2N
őstag
válasz
Moleman
üzenetére
Az jó, mert én mutattam már 1-2 vevőnek itthon ezeket a HB gitárokat ezekkel a gyári hangszedőkkel, és a reakció az volt rá h azt a k**va ez így szól?
De a Vetta II-es metál presetem-re is hasonló volt a reakció, pedig az modellezős erősítő 
Szeretek kísérletezni, csak sok idő elmegy ezzel is, meg az erősítő építgetéssel(most is van itt egy Klemt Echolette S tape Echo, amit meg kellene javítsak, a múltkor meg egy Laney PA60-ast csináltam meg, sajnos a gitározás rovására megy a javítgatás.
Azt hozzá kell tenni hogy a Vetta II-t 6 hónapig tekergettem, utána lett meg a "sound". A Hotone Ampero-val is így vagyok most. -
X2N
őstag
válasz
Moleman
üzenetére
Mitől sz*r egy hangszedő nálad? Mért lenne az a HB HAF az? Elég sok klasszikus lemezt felvettek PAF jellegű hangszedőkkel LP-kel, még metál-t is, ez is egy olyan jellegű hangszedő kicsit nagyobb jellel, semmi extra nincs benne, ugyanolyan hangszedő mint az összes többi.
Azért kell a komolyabb cucc mert egy olcsó hangkártya/audio interface/effekt proci bemenete nem úgy viselkedik mint egy csöves erősítő bemenete, soha nem is fog úgy viselkedni, fizikailag lehetetlen. Nincs láda szimuláció/mikrofonozás stb. ami elvisz az erdőbe. Mást lát a hangszedő áramkörileg, arról nem beszélve hogy az analóg sokkal megengedőbb és máshogy is viselkedik. Enélkül véleményt formálni valamire szerintem nem lehet, ezzel is ki kellene próbálni, nem csak a digitálissal. Használni meg amúgy is kell egy ideig, az hogy kicseréled, hallgatod 5 percig nem ér semmit. Nem hülyeség ha van az embernek 2 ugyanolyan gitárja és csak utána kezd el hangszedőket próbálgatni, akkor legalább van mihez viszonyítani.
Ha digitális eszközöket használunk akkor jobb az aktív hangszedő, annak műveleti erősítő a kimenete, úgy is van illesztve, zaj szempontjából is. Csak a drágább audio interface-nek van high-Z bemenete, olcsóbb multieffekteknél örülhetsz ha a gain staging-et lehet állítani normálisan a bemeneten

Goose-T-Arra gondoltam hogy van olyan aktív hangszedő amivel lehet ilyet csinálni, a passzívakkal nem igazán, mert ott nincs utána elektronika ami leválasztja.
Mikrofon modellezés már most is van. Ugyanúgy "próbálják" leemulálni a mikrofon működését ahogy egy hangszóróét is. -
válasz
Moleman
üzenetére
Köszi a hozzászólásokat (illetve a tapsztalatokat), az ember mindig tanul valamit.
(Japán főnököm mondta egykoron: fejlődjünk nap, mint nap.)Tehát eddig azt hittem, hogy akkor IbanezRulez, és RG460DX blue / RG470dx TMN (Tokyo midnight, vagy mi – Lila...)
De most a Fusion 3 is képbe került.
Persze mindig az van, hogy az ember eltervezi, aztán jön néhány impulzus, és újratervez. (Nincs vele gondom, napi szinten találkozok ezzel a változáshalmazzal.)
Még Goose-T is írt korábban a fusion 3-ról pár szót, tett fel képet, és hát pont a pickup az, ami szerinte halovány. Az AI is gyengének tartja a Fusion 3 pickupjait.
De arra gondoltam, hogy mivel van itthon valami fogalmamnincs’ milyen pickup (16k DC ellenállásértékű), ha Fusion3 lenne a választott, akkor ki is cserélném a hídi hangszedőt.
Persze tegnap este levezetésként két szóda között néztem, hogy van pár kiadás belőle. Wilkinson vagy FR1000 tremolókkal, 3 féle hangszedőkiosztással, ilyen nyak, olyan roasted... 120k-tól egészen ~200k-ig.
Amit X2N linkelt, az meg 95k.
Vagy megveszem B-stok áron (remélem nem Ba Cy Lus sorsára jutok), és ha nem teccik’, visszaküldöm), és marad az RG460DX blue.
Gonosz dolog megrendelni ilyen háttérgondolatokkal csak úgy, hogy majd úgyis visszaküldöm? (Mert nehezebb feljutnom Bp-re, mint leadni egy rendelést, meg esetleg visszaküldeni...) -
Ctrl+Alt~Del
őstag
válasz
Moleman
üzenetére
Az acél bund érdekes kérdés. Nem igaz az a direkt összefüggés, hogy az acél bundos gitár jobb, mint az ötvözetes, így az az érv, hogy "vegyél azt, mert abban acél bund van" az lehet pont nem előny, hanem hátrány.
Nekem korábban a hangszerész mondta, amikor kérdeztem az acél bundra cseréléskor, hogy gondoljam meg, mert az acél bund más hangzást biztosít, mint a nikkel, ugyanis van benne egy fémes presence, ami akár zavaró is lehet. Ő például utálja.
A Kieselben acél bundok vannak, és való igaz, hallható ez a presence, engem ugyan nem zavar, de simán megértem, ha valakit igen.
A hangszerész azt tanácsolja, hogy akinek soha nem volt acél bundos gitárja, előbb próbálja ki, és ha nincs baja vele, akkor vegye/cseréltesse le. Volt olyan kuncsaftja, aki lecseréltetette vele a bundokat, és utána ment vissza pár hét múlva, hogy csinálják vissza, mert baromira zavarja.
-
X2N
őstag
válasz
Moleman
üzenetére
Jól látod, Ibaneznél jelenleg 3x ennyiért van hasonló minőség érzet mint ennél a HB gitárnál, de az acél bund akkor is nuku mert az csak a Premium-on van, az meg már 600k.

A súlyt gondolom ki kell fogni, abban lehet szórás.
Kis kedvcsináló. -
arnyekxxx
veterán
válasz
Moleman
üzenetére
Deko volt a filléres osztogatás neve a Thomannál, a basszerosunknak vettem anno egy Harley Benton HBZ-2004 -et egy huszasért, magamnak meg egy PB-20at egy tizesért. Mindkettőnek kellett egy beállítás, meg a PB-n a koptató egy picit hullámos, ha figyeli az ember észre lehet venni.
-
Goose-T
veterán
válasz
Moleman
üzenetére
Nekem is feltűnt, hogy az első két akkordnál sokkal jobban szólt a B (TT) gitár, de a harmadiknál az A (sima) volt a jobb.
Egyébként ez a true temperament is csak egy megoldás egy mondvacsinált problémára, mint az Evertune. Ráadásul csak egyféle húrral, egyféle hangolásban, meghatározott húrmagassággal és nyakhajlattal lesz tökéletes a hangja.
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
-
X2N
őstag
válasz
Moleman
üzenetére
Azt én is gyakoroltam anno, szeretek ujjal pengetni de csak kevés számnál van rá tényleg szükség. Dust in the wind, The Sound of Silence, Dire Straits-nél de annyira nem vastag a körmöm úgy meg nem az igazi. Tapping-olni jobban szeretek.
Hoztam egy gitárt, nem tudtam hogy ilyeneket is csinálnak, PRS SE Torero:
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
válasz
Moleman
üzenetére
Persze, ez totális hülyeség, hogy a fél zeneipar ilyet vagy olyat használ. Mégis melyik fele?
Olyan ez, mint amikor valaki azt mondja például, hogy "Rengetegen szidják azt a sorozatot". Ki az a rengeteg? Az a tíz ember, akitől hallottad, hogy utálja? Vagy 15? Na jó, legyen 20. Az még magyar szinten is statisztikai hiba...
-
X2N
őstag
válasz
Moleman
üzenetére
De van sima Jazz III-ad is összehasonlításnak?
Brian May se nem Hetfield, se nem Perucci
A fém pénznek a hangja elég fémes, nehezebb is vele gitározni.A másik meg amit írsz hogy a húrvastagság se mindegy. Nálam ami ment eddig az a 9-42 votl az 1.14mm tortexel, de legközelebb 10-46-ost fogok venni, mert már unom hogy lazák a húrok, valószínű hogy pengető is vastagabb lesz, van itthon 1.2/1,35mm Jazz III.
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
válasz
Moleman
üzenetére
Nem az a lényeg, hogy kinek mi jön be konkrétan, hanem fura, hogy egy tanár olyat mond, hogy ez a pengető és kész, különben sose tanulsz meg gyorsan riffelni.
Szerintem a YT tele van olyan videókkal, ahol valaki kurva jól riffel nagyobb pengetővel, mint a Jazz III.
Ergo szerintem ez egy nagy baromság. Oké, neki az jön be, de nem vagyunk egyformák.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 4K vs 8K – Megéri-e a 8K TV 2026-ban?
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Filmvilág
- Eredeti játékok OFF topik
- Crimson Desert
- crok: Android ADB, TWRP, ROM, GApps, MicroG, Shizuku, APK és egyéb segédeszközök
- PlayStation 5
- Gumi és felni topik
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I9 11900 / RTX 3080Ti / 32GB DDR4 / 512GB Nvme
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Gamer félgép - GIGABYTE B450 AORUS + Ryzen 5 5600X + Kingston 2x8GB DDR4 3000MHz + ID-COOLING SE-214
- Samsung U28E590D - 28", 3840 x 2160, 1ms, TN, AMD FreeSync - Eladó!
- MSI RTX 3080 10GB GDDR6X SUPRIM X Eladó!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4418
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10400F 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓS!! áthajtós érintős 360 szinteÚJ Dell 16 Plus 2-in-1 Ultra 7 258V Intel Arc 140V 32GB 1TB SSD
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2650v3 (20 mag / 40 szál, 2.3/3.0GHz), 32GB RAM, 66921Ft+ÁFA
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
.
jó ez a videó. még persze a sebességben, fogásváltásokban sehol sem tartok.

Szeretem úgy a hangját...
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

De a DSL1 kombó is majdnem ennyibe kerül.... Amúgy a Super Cub mintha lenne még, csak a sima nincs.
A 2 vezérlőpedál árából lehet venni egy multieffektet, vagy 5db GP-5-öst.