Hirdetés
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- gerner1
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Hieronymus: Az igaz barátság kezdete
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
-
LOGOUT
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
nap
addikt
Szerintetek ezt az apró folytonossági hiányt a színben házilag el lehet tüntetni a gitár hátuljáról? Ha igen, akkor mivel? Nem szeretném összetaknyolni, de ha tudtok rá korrekt költséghatékony megoldást, a teljes újrafestésen kívül, annak örülnék.

-
Ba cy lus
addikt
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Szerintem kevered Woodstockkal.
-
X2N
őstag
Elképesztő...amikor a közösség összefog egy gitárosért mert a Kramer(Gibson)se tudja megcsinálni azt a gitárt amit a gitáros szeretne...
-
Blindmouse_
senior tag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
ahogy a metal pick sem sima szénacél.. de ha gondolod, vágok neked egyet milis táblalemezből.

-
Ctrl+Alt~Del
őstag
válasz
Blindmouse_
üzenetére
rozsdamentes acél.
-
Blindmouse_
senior tag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Mondjuk bundot ritkán csinálnak műanyagból..
De amúgy, a húrokon szokott látszani a bundok nyoma, és évtizedek alatt vica versa.. -
Ctrl+Alt~Del
őstag
Talán a történelem legnagyobb szabású koncertje marad örökre.
1,7 millió ember az brutál.
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
válasz
Blindmouse_
üzenetére
Mondjuk nekem ez logikus: ha az acél bund is hamarabb eszi a húrokat, márpedig hangszerész ezt mondta, akkor vélhetően az acél pengető is.
-
Blindmouse_
senior tag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Nembaj, ő okosabb.. ráhagytam..

-
BluEyes
őstag
válasz
Blindmouse_
üzenetére
1. Az acél pengető nem eszi a húrt.
2. Eddie V.H. saját nyilatkozata szerint "brass and copper" pengetőt nyalogatott.
Szóval itt be is fejezheted a továbbgondolást. -
BluEyes
őstag
Sima felület, vékony anyag, akinek ezek problémát okoznak, ki fogja ejteni, nem lesz jó.
Anyaga rozsdamentes acél, mondhatni INOX. Hangzásra mint a fém pickek általában, fényes, csilingelős. Vékonysága ellenére kimondottan kemény a cucc, abszolút nem lassít, nem "ragadós". És rohadtul kopásálló.
Laptop, tablet szétszedéshez is használom, nem árt neki az se.
Játszani milyen vele, hát nem tudom, elsőre nyilván fura kicsit. Nekem megy, de én minden pengetőt meg tudok szokni fél óra alatt, csak ne valami hajlékony szirszar legyen. -
X2N
őstag
válasz
BluEyes
üzenetére
Egy ilyen acél pengetőt be kell szerezzek. Milyen ezzel játszani?
Moleman-Persze hogy hasznos, gitárosként mennyire gáz már ha nincs tab akkor nem tudod leszedni hallás után...sokkal tovább tart de kicsit visszavesz a tempóból és van időd ráfeküdni 1-1 dalra, fejleszteni a hallást is kicsit. Én szerettem a kottázás részét is mert mire lekottáztam már kívülről fújtam a dalszerkezetet, az ismétléseket. Tabot meg csak nézed, és játszod mint a gép, csak éppen nem emlékszem semmire belőle másnap, arra se hogy mi jön mi után ha nem jegyzetelem le... Most is érdemes azért megválogatni a tabokat, ez ma sincs másképp, múltkor néztünk egy sima Black Sabbath számot és 3 féle guitar pro verzió volt belőle...egyik ahogy Iommmy játszotta, másik a Rhoads-os...harmadik meg teljesen rossz

"
Dalt írni pedig sose tudtam, nem volt pénzem drogokra.
"
Régen olcsók voltak
, sokan el is mentek mielőtt betölthették volna a 30-at... -
Moleman
addikt
Képzettebbek játéktechnikailag, de hallás után leszedni is egyfajta technika, szerintem kifejezetten hasznos.

De lehet, hogy csak én vagyok régimódi, és egyidejűleg túl is értékelem a saját képességeimet, de az internet hajnalán kezdtem gitározni, akkoriban szörnyen pontatlan tabok voltak, az ismeretlenebb zenékhez abszolút semmi nem volt, ezért kénytelenek voltunk megtanulni fülelni.
Ezért én azóta is inkább a fülemet használom, mint hogy keressek egy tabot.Dalt írni pedig sose tudtam, nem volt pénzem drogokra.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
dl650
tag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Kezdőként azt mondom, hogy nehéz. Nyilván tanulni kell és energiát belefektetni de nagyon nem mindegy, hogy mennyi idősen állsz neki. Közel az 55-höz már nem olyan egyszerű. Általános suliban citeráztam, na az sokkal könnyebb volt. Később (sajnos nagyon rövid ideig) gitároztam. Úgy emlékszem, hogy akkor nem tűnt ilyen nagy falatnak. Bár halkan hozzáteszem, hogy már most többet tudok a gitározásról elméletben és gyakorlatban is mint akkoriban. (internetnek hála) Amúgy úgy gondolom, hogy az emberek többsége képes eljutni egy bizonyos szintre.
-
nap
addikt
Sokféle pengetőt próbáltam, most egy Ultrex XL Jazz3-at használok legszívesebben.
Más: Melyik a legvisítósabb hangú single-coil a hídhoz?
-
X2N
őstag
válasz
Ba cy lus
üzenetére
Ma minden is fent van az interneten, régen meg hallás után kellett leszedni a dolgokat és mindenki úgy játszott mindent ahogy tudott. Amióta meg van világháló kinyílt a világ és a gitárosok is sokkal képzettebbek technikailag, talán már túl képzettek is. Ha meg kellene írni egy REM féle dallamos slágert ott hasalna el mindenki, vagy már nincsenek drogok és azért nem megy a dalírás?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Ba cy lus
addikt
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Azt gondolom, hogy önellentmondásban van az illető, aki mondta.
-
arnyekxxx
veterán
-
arnyekxxx
veterán
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Egy alapszintig igaz.
-
X2N
őstag
válasz
consono
üzenetére
Ugye? Nyelvtanulás is hasonló.
Nyilván nem Malmsteen,Dimebag szintű gitározást kell gitározás alatt érteni átlagosan, de bárki megtanulhat gitározni ha szeretne. Én kicsit szoktam sajnálni azokat akik semmilyen hangszeren nem zenéltek/nem próbáltak megtanulni soha. Munkatársammal sokat beszéltünk erről, ő zongorázott, kicsit sajnálta fiatalkorában hogy sokszor kimaradt miatta a bulizás/csajozás de még így is megérte.
arnyekxxx-Ilyen sokat szoktál rendelni? Fogyóeszköz?
-
Blindmouse_
senior tag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Tényleg nem bonyolult, a megfelelő hangokat a megfelelő időben kell megszólaltatni, ennyi az egész.
-
consono
nagyúr
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Én azt gondolom, hogy mindennel ez van, nem csak a gitározással
10000 óra gyakorlás és egész jól megy az embernek a gitározás is, meg a fafaragás is. -
Ctrl+Alt~Del
őstag
Egy ismerosom azt mondta, hogy “A gitarozas nem egy nehez dolog. Az nem tanul meg, aki nem akar, vagy nem hajlando beletenni az idot meg az energiat.”
mit gondoltok errol?
-
arnyekxxx
veterán
-
consono
nagyúr
válasz
Blindmouse_
üzenetére
NEkem az Alice is így néz ki
Abból használok 1.20 mm-set, ha jól emlékszem. -
doc
nagyúr
válasz
Blindmouse_
üzenetére
Kikerem magamnak. Nem ulok a furdokadban. Zuhanyzok
Mondjuk ha elzarnam a vizet, az lehet segitene
:think: 
-
Moleman
addikt
-
X2N
őstag
válasz
Ba cy lus
üzenetére
Nekem nem hajlik az 1.14mm-es,(pont ez a lényeg) bár én 9-es húrszettel használom és nem erőből pengetek. Így nincs a vastagabb pengető miatti ügyetlenkedés gyorsabb dolgoknál. Vastag pengetőknál meg van olyan aminek a széle teljesen kör alakban le van kerekítve na azzal is furcsa játszani.
-
X2N
őstag
válasz
Moleman
üzenetére
Régebben én is próbálkoztam ilyen 2mm, 2.5mm pengetőkkel, meg ilyen teljesen vékony hajló pengetővel, aztán kikötöttem ennél, nincs amit ne tudnák vele megoldani. Tényleg az van amit a neten írnak hogy a nagy gitárosok ezeket az 1mm körüli pengetőket használják mindenre is. Engem az se zavar hogy teljesen lekopott már. Kell ezt egyáltalán cserélni? Én nem szoktam. A Petrucci pengetőn tetszik hogy keskenyebb mint a lila tortex, de ez a nagyobb letörés furcsa a szélén rajta.
Goose-T-Olyan lila pengetőm volt, azt is sokáig használtam...
-
doc
nagyúr
válasz
Goose-T
üzenetére
ugyamma, 3mm az puhap*cs, az Osiristol van 4 mm-s pentegom
Mondjuk az nekem mar baromi kemeny, ad egy csikorgos hangot a riffeknek amit nem szeretek igazan. Cserebe baromi vagany
Illetve ott van a Djentagon ami kegyetlen jol nez ki, az "csak" 3 mm, de az is nagyon kemeny :-/ -
doc
nagyúr
A sima felulet az elso mozdulatnal repul ki a csuromvizes ujjaim kozul

Erdekes modon ez a Gator is sima, de megis baromi jol tapad, nem tudom milyen anyagbol van, vagy milyen bevonat van rajta, de durva cucc
Ilyen kis Jazz jellegu pengetobol nagyon jo meg a Janicek megoldasa is, ott tele van kis "tuskekkel", amik jol beleharapnak a borbe, nem csuszkal nagyon. Az Ibanez Rubber Gripje is nagyon jo, bar az nagyobb meretu es vekonyabb pengeto, szoval kevesbe merev. Amig tart rajta a gumibevonat addig szenzacios, de viszonylag gyorsan lejon (onnantol meg "sima" pengetokent mukodik).
Illetve mostanaban raszoktam a Dava "szines" pengetoire, az asztal sarkan eppen ez volt, ezt szoktam felkapni akusztikushoz, aztan most mar hasznalom siman kb mindenre, meglepoen jo cucc, csak nagyobb mint a Jazz III, szokni kell

Illetve formara, e'l-kikepzesre baromi jo a Hetfieldes White Fang, de ha nagyon izzad az ujjam akkor sajna csuszik az is. -
Goose-T
veterán
Nekem a 2mm már vékony, én 3mm-es Alice-t használok.
-
Moleman
addikt
Mindennapi pengetőnek riffekhez-szólókhoz klasszikus pengetőformájú Tortex 1.00mm vagy Fender Heavy (szintén 1mm), pörgősebb ritmustémákhoz Tortex 0.60mm (egyszerre sokat kell venni, mert gyorsan kopik
) , akusztikhoz Dunlop Nylon 1.00mm, 12 húroshoz Nylon 0.73mm.Egy időben én is próbáltam vastagabb pengetőket, pl én ezt az Ultex Petrucci Jazz III-at is szerettem, de az akril Gravity 1.5mm is nagyon izgalmas volt, amíg le nem kopott az élén az érdesített felület. Lehet, hogy durvább csiszolópapírral újra fel lehetne érdesíteni. A 2mm-es Gravity Chapman signature nekem már túl vastag volt.
-
X2N
őstag
válasz
chaosmonger
üzenetére
Szabvány csak van kismillió féle. Elsiették ezt a Spark kiadást ezek szerint. Nem jó béta tesztelőnek lenni, én ezt most megtanultam egy életre az AM5-el.
-
chaosmonger
tag
Ebben a percben hozott a futár egy csomagot, a Positive Grid küldött egy DC adaptert. Először nem is értettem hogy mi ez. Az van hogy a CAB-hoz adtak anno egy DC kábelt, amivel a CAB tudja árammal táplálni a 40-et.
Ezt eddig ki sem próbáltam, de ez kábel nem megy bele a Spark 2-be..Ezért küldték az átalakítót.
De a poén hogy elvileg ugyanúgy néz ki, sőt a 220 felé menő adapter abszolút cserélhető a 2 eszközhöz.
Szerintem az volt, hogy a 40-nél nagyon laza volt a DC csatlakozó, ezért mikor a kábelt gyártatták le a CAB-hoz, ott szűkebbre vették a középső lyukat, hogy stabilabb legyen. Viszont a 2-nél meg úgy javították a hibát, hogy a fogadóban levő kis 'péniszt' vették vastagabbra, így meg az a kábel már nem volt jó bele
Csak nem értem hogy ezek nem szabványok? Erre mindenesetre nagyon kell vigyázni, mert nem tudom hogy tudnám pótolni az adaptert, ami ugyanazt konvertálja ugyanarra csak kicsit tágabb a lyuk a közepén...Az azért pozitív hogy minden reklamáció nélkül küldtek egyet, nem tudom hogy mindenki kap-e vagy csak akinek 2 és CAB is van.
-
doc
nagyúr
A brutal izzados kezemben ez tok jol mukodik: Dunlop Gator Jazz III
-
X2N
őstag
Ki milyen pengetőt használ?
Dunlop Tortex 1.14mm -
dl650
tag
Igaz, hogy nekem a Spark 40 van, de simán működik a preset váltás androidon is. A hangerőt szintén be szoktam állítani és elmenteni a preseten és így nem zavaró a váltásoknál a hangerő különbség.
-
Nunder
őstag
válasz
chaosmonger
üzenetére
Van egy S8-am, lehet teszek vele egy próbát. Az nincs kötve semmivel. Azt még kipróbálom, hogy leválasztom az órát. Hátha..
-
chaosmonger
tag
válasz
Nunder
üzenetére
Igazából pont okosórára gondoltam, mert már többször eszembe jutott hogy amikor szívtam vele akkor egy olcsó Blitzwolf okosórát használtam és gyanús hogy köze volt hozzá. De erre nincs bizonyíték, meg nyilván nem életszerű azt leválasztgatni.
Próbálj kölcsön kérni egy tabletet mondjuk és próbáld ki azzal
-
Nunder
őstag
válasz
chaosmonger
üzenetére
chaosmonger: Csak az okosóra lóg mindig a telefonon, a Spark pedig csak a telefonnal van összelőve, úgyhogy nem tudom hogy lehetne még egyszerűsíteni a dolgot. BT codec-re is gondoltam, de alapból SBC-re vált amikor kapcsolódik a Sparkhoz. Ha leteszem háttérbe, akkor az újbóli megnyitás során a "Let's get smart" üzenet fogad a nagy piros Connect gombbal. Mindig manuálisan újra kell kapcsolódni, nem megy neki automatikusan.
A hangerő dolgot kipróbálom, nem egy rossz workaround. Köszi.
Ctrl+Alt~Del: Próbálkozom még megérteni

Majd töltök fel én is valami demo-t, hogy ne csak a számat jártassam, mert a HW Bank B 3-as preset megihletett pár Maiden nótára.
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
válasz
chaosmonger
üzenetére
Tegnap nekem vicces volt, pont firmware frissítés közben kapcsolt szét a wifi, azt hittem brickelem a cuccot, de nem, utána újrakezdte az egészet, és másodikra megcsinálta.
Jobb volt vezetékesen a frissítés, biztonságosabb.
-
chaosmonger
tag
válasz
Nunder
üzenetére
Igen ez BT hiba lesz, én Iphone-nal használom és annak idején még a 40-el az elején nálam is előfordult ilyen, de aztán néhány frissítés után megszűnt a gond, már a 40-nél sincs évek óta a 2-nél meg nem is volt.
Azt nézd meg, hogy a telefonod hány BT eszközhöz csatlakozik még, az bezavarhat. Illetve ellenkező irényban, ha használod másik eszközzel is a sparkot akkor azon ne csak leválasztva legyen, hanem távolítsd is el.
Az viszont sajnos tényleg úgy van, hogy ha háttérbe küldöd az applikációt akkor szétkapcsol, csak nálam amikor visszahozom azonnal újrakapcsolódik gond nélkül.A hangerő eltérésre pofonegyszerű a megoldás, beállítod a presetet olyan hangerőre amit szeretnél és nyomsz egy mentést, onnantól kezdve azzal a beállítással fog megszólalni.
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
válasz
Nunder
üzenetére
"A telefonomon minden beállítva (S21 Ultra), ennek ellenére a letöltött presetek között nem akar váltani normálisan a Spark. A gyárikat kapcsolgatja, de amint egy letöltött presetet betöltök, onnantól mindegy mit választok ki, pattan egyet majd ugyanaz a sound fogad."
Ez egészen biztosan a telefonod (android) hibája, én ilyet sose tapasztaltam se iPad-en, se iPhone-on.
A második felvetésed részben valóban jogos. A legnagyobb szívás az, ha mondjuk fejhallgatót tolsz rá, és úgy váltasz presetet, és felrobban a füleden.
Amúgy szerintem ha a Mastert leveszed nullára, akkor nem szólal meg egyáltalán, akármit is állítasz be a GUI-n.
-
X2N
őstag
Nem tudod mi az a Line 6? 22 éves Vetta-nél is úgy működik hogy van egy fő hangerőd amival global mindennek a hangerejét állítod presettől függetlenül ez a végfok előtti fő hangerő szabályszó, és van egy sima volume(ami lehet digitális is, presetben megjegyzi) effekt hurok előtt...itt is így kellett volna megoldani. Múltkor Ctrl+Alt~Del elhozta a sparkot hogy kipróbáljam, ez rögtön szembetűnt mint hiba. A preset választás is furcsán működött, azt gondolnád hogy realtime össze szinktronizálja bluetoothon vagy wifin a belső preseteket a tabletes ui-val, és ha állítasz valamit bárhol mind a kettőnél lehet állítani amit szeretnél párhuzamosan de ez sem így van.
-
Goose-T
veterán
Szerintem meg minden rendes modellezős multi így működik, hogy a patch hangerejét úgy állítod be, ahogy akarod. Az más kérdés, hogy a master volume konzisztensen állítja-e az összeset, de feltételezem, hogy ennyire amatőrök nem voltak, hogy a masterrel közvetlenül a patch hangerejét állítja, és váltásnál mindig ott marad, ahova legutoljára volt állítva.
-
Nunder
őstag
Pár hete jött meg a Spark 2. Összességében elégedett vagyok vele, viszont valami nem úgy működik ahogy szeretném. Leginkább két dolog idegesít benne:
- A telefonomon minden beállítva (S21 Ultra), ennek ellenére a letöltött presetek között nem akar váltani normálisan a Spark. A gyárikat kapcsolgatja, de amint egy letöltött presetet betöltök, onnantól mindegy mit választok ki, pattan egyet majd ugyanaz a sound fogad. Ez felettébb idegesítő, FW friss (ma kapott egyet megint), App minden alól mentesítve (akku üzemmód, cache törölve stb.), mégis minden háttérbe rakáskor újra kell kapcsolódni a Sparkhoz, ami mondjuk Spotify-os zenealájátszás során minimum problémás. Valami BT gond lesz, szidják eleget a subon is, de hátha valakinek van rá valami megoldása.
- A Guitar és Master potik működése logikátlan szerintem. Nincs olyan hogy Master volume, minden preset olyan hangerővel szólal meg, amilyen éppen be van neki állítva. A Guitar poti segít valamelyest, de mondjuk este prüntyögve kimondottan frusztráló, hogy nincs egy olyan beállítás ami nem engedi elszállni az erősítőt. -
Redchucky
aktív tag
Üdv,egy amatőr kérdés: ha 10-46os húrt 10-52esre cserélek, kell állítani a nyakon vagy a húrlábakon is? Köszönöm.
-
Goose-T
veterán
válasz
Blindmouse_
üzenetére
Az már nem Ozzyra vonatkozott, hanem erre.
-
Goose-T
veterán
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Szinte mindig hamisan énekelt, ha néha nem hallatszik annak, az annak köszönhető, hogy az autotune-nak sikerült a helyére húznia. Ilyen ingadozó tonalitással az sem tud csodákat művelni.
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
válasz
Goose-T
üzenetére
Minden lehet. Ezt Mr. Tab-tól tanultam le, lehet rossz a tab, de dsokkal inkább én játszom lehet szarul. Vagy te emlékszel rosszul.
Hallhatóan jobb a második felvétel, lényeges különbség van közte. Akkor nem az én fülem a rossz, mert nekem ez az énekes nagyon ingadozó, sokszor tök hamisan énekel, meg korábban is volt egy felvétel, amin ő volt a gyenge láncszem.
Ez a kevergetés, mixelés, külön műfaj, ez is olyan, hogy minél többet csinálod, annál jobb lesz.
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
Gondoltam egyet, és tegnap a PRS-re feldobtam egy 11-52-es készletet, és szépen lehangoltam ciszre.
Aztán most meg beletoltam öt és fél perc Into the Void-ot, a második szóló előtti részig. Az igazat megvallva, végigtoltam a számot, csak a szóló előtti részem totál béna lett, maga az utolsó szóló meg off tempo, így azt a részt nem tettem bele.
Mindig megállapítom, hogy nem is olyan könnyű 5-6 percet folyamatosan lenyomni, mégha egyszerűbb is a szám, mint ez. Millió buktató van, és elég egy is.
De annak már örülök, hogy ha valami hibán kapom magam, nem leállok, hanem próbálom korrigálni utána. Itt is a háromnegyedénél van egy olyan rész, amikor a fő riffet elsietem, de utána visszalassítok rendes tempóba, és utána beállok rendesen.
-
dl650
tag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Várjatok csak! Még tíz év és ontom rátok a zenei tudásom! -
Goose-T
veterán
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Kicsit elment a fókusz erről a témáról.
Szerintem fasza lesz, de vagy rossz a tabod, vagy rosszul játszod ott, ahol Ozzy elkezd énekelni, de még nem jön be a dobolás, és van néhány gitáros lick. Meg mintha nem lenne behangolva a gitár, egyes helyeken falsnak hallatszik.Meg hogy én is vagánykodjak valamivel, bár nem gitározás, inkább az, hogy fejlődött a mixing/mastering tudásom az utóbbi 3 évben. Van egy számunk, amit megkevertem 2021-ben, és most újra elővettem, és ugyanazt a nyersanyagot újrakevertem a mostani tudásommal.
A 2024-esben nem raktam be az éneksávot, és néhány apróságnak még nem tökéletes a hangereje. Az éneksáv azért nem került amúgy bele, mert már egy ideje kirúgtuk az akkori énekesünket, és most vettük elő újra ezt a számot, amiatt kellett megkevernem ének nélkül, hogy lehessen rá gyakorolni.
Érdekességképpen itt van a legelső verzió is, bár ez még a másik gitárosunk nélkül lett felvéve, nem annyira gazdag hangzásilag.
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
válasz
arnyekxxx
üzenetére
Köszi! Érdekes is volt, tanultam is valami újat.
https://www.muziker.hu/fender-vegan-leather-strap-2-5-black
Klassz, hogy ilyet is készítenek már.
-
arnyekxxx
veterán
-
X2N
őstag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Kérdezd meg a gyártókat most csak dobálózol itt...
-
dl650
tag
válasz
Blindmouse_
üzenetére
"De amúgy meg kézben van a sound
"
Hát az én kezemben még nem sok sound van!
Köszi mindenkinek. Legalább ismét felélénkült a fórum.
-
X2N
őstag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Ha a John Mayer féle Silver Sky sorozatra-ra gondoltál annak több köze van a Fender hangzáshoz mint a PRS-hez...
"Ha ez így van (lenne), akkor áruld el nekünk a különbséget az LTD-hang, meg Schecter-hang között. Milyen az egyik, milyen a másik?"
Erről volt szó hogy nincs akkora különbség hangzásban a mai standard Superstrat gitárok között. Nem úgy mint egy Fendernél Gibsonnál...olvass vissza.Alexios-Japán vagy USA ESP?
-
Alexios
veterán
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Egyszerű, ESP jó, másik nem

-
X2N
őstag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
#csakazanalóg
-
X2N
őstag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Azt én Superstratra írtam... a másik dolog hogy nem feltétlen egy agyontorzított dinamikátlan digitális modellezős cuccon fogod te ezt kihallani....
-
X2N
őstag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Bizony tévedsz. Még Fender meg Fender között is lehet hallható különbség hangban hangszedő miatt, mert teljesen más dinamikávalszól egy régi meg egy mostani modern single coil is, csak ilyet még nem próbáltál. Csak nem azokból a gitárokból kell kiindulni amit eddig próbáltál/használtál hanem jóval szélesebb palettából amiket esetleg sznobságból kézbe se vettél sose mert nem tetszik..
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
Szerintem nincs ilyen, hogy Fender-hang meg Ibanez hang.
Lehet, hogy tévedek, de a gitár "hangjára" legnagyobb hatással az van, hogy milyen erősítőn keresztül szólal meg, milyen ládára kötve. Ez szerintem 90%. A többi 10% minden együtt: hangszedő, gitár típus, fogólap stb.
-
X2N
őstag
válasz
Blindmouse_
üzenetére
Még egy SG és LP között nagyobb különbség van hangba ha akusztikusan megpengeted mint Superstrat és Superstrat között.
-
Blindmouse_
senior tag
Hááát.. mondjuk valamennyire van.. leginkább nyersen erősítés nélkül pötyögve hallod a különbséget, erősítve lehet csalni kicsit, mert Jacksonba ha dimarziót teszel ami leginkább ibanezpickup akkor azért eltolódik a tónusa némileg, az aktív EMG-k meg nem kérdezik meg mibe vannak téve, hasonló a hangjuk bármiben.

De amúgy meg kézben van a sound

-
Goose-T
veterán
Itt egy kép, amin látszik kb. 1mm különbség mindkét pickup elhelyezésében, és ez már hallható hangzásbeli különbségeket okoz ugyanolyan pickupokkal is. A Jackson bridge pickupja kb. 1mm-rel távolabb van a hídtól, mint az Ibanezé. A nyaki pickupja és a fogólap vége között is van némi távolság, míg az Ibanez esetén teljesen rá van tolva a fogólapra a pickup.

Szerk.: mindkét gitár 24 bundos és 25,5" menzúrájú. A juhar fogólapot most ne nézzük, ilyen képet találtam.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fogyjunk le!
- OLED monitor topic
- Tesztkört futott a OnePlus Nord CE6
- Építő/felújító topik
- Directive 8020 - Egy perc alatt minden, amit a játékról tudni kell
- PlayStation 5
- EA Sports WRC '23
- Fujifilm X
- Előzetest kapott az új Street Fighter-film, októberben debütál a mozikban
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13 Mini 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 15 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A17 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Philips Evnia 27" colos gaming monitor (27M2N3200A) sértetlen állapotban
- Mac Mini M1 8GB / 256GB + Satechi stand Kombó
- Sapphire Nitro+ RX 5700 XT 8GB
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 256GB Space Black -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4031
- SK Hynix PC811 2TB PCI-E 4.0 x4 nvme SSD 7000/6500MB/s
- 27% - ASUS ROG Swift PG27AQDM OLED Monitor! 2560x1440 / 240Hz / 0.03ms /
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4418
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

"
, sokan el is mentek mielőtt betölthették volna a 30-at...

Hiánypótló fürdőszobai termékek.
:think:
Várjatok csak! Még tíz év és ontom rátok a zenei tudásom!