Hirdetés
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- Kalandor: Muti, mekkora a havad?!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ba cy lus
addikt
válasz
consono
üzenetére
Érdemes is, én a zárt 2x12-es ládám óta hallok valami olyasmi, arra emlékeztető hangzást, amit koncerten hallani lehet. A DSL5-nek kombóként használva erre eleve esélye sem volt egyetlen 10-es hangszóróval, nyitott ládával, akkor ez a DSL1 kombóra hatványozottan áll. Még azt is megkockáztatom, hogy egy SD1/TS + DSL1 fej + zárt 2x12/4x12 egy DSL40 kombónál (nem fejként használva) is jobban hozza.
-
Ba cy lus
addikt
De én például ilyenre gondoltam. Olvasva alatta a kommenteket, sikerült elérniük, hogy az Origin 20 legyen a "tesztjük" alapján a győztes a Studio Classic/"baby" JCM800 felett.
Ezt már kb. a hangszóró megválasztásával el lehet érni.
A valóság eközben az, hogy az Originhez képest még a Studio Vintage is hoz egy plusz feszességet (kb. ez volt a legfeltűnőbb, mikor először beüzemeltem), a Studio Classicra pedig ez még inkább igaz, szóval ez a kettő nem épp ugyanazokra a műfajokra lesz jó, nem igazán ellenfelei egymásnak. -
Ba cy lus
addikt
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Hát lehet igaz az olcsónak nem nevezhető iPhone-ra, de akármilyen mai telefonra biztosan nem, és erre akkor jöttem rá, mikor a Nikon D5300 1080p-ben is sokkal jobb képminőséget adott, mint a telefon 4k-ban.
-
Ba cy lus
addikt
Egyetlen ilyen cucc sem tudná elérni, hogy bár folyamatosan ugyanazt a beállítást használom az SV20-amon az LP Specialomhoz (ugyanazzal a ládával), amit már hónapokkal ezelőtt kitaláltam hozzá, mindig meglepődök, rácsodálkozom, milyen jól szól, és nem tud unalmassá válni. Tök jól megvagyok a DSL1-gyel és az SV20-szal, nekem ez lefed mindent, ami fontos. Még gondolkodom, hogy a DSL1 helyett legyen-e idővel DSL20, vagy csak modifikáltassam a DSL1 kimenetét 8 Ohmosra. A DSL20 biztosan feszesebb, szárazabb, még modernebb metálos hang, csak bizonytalan vagyok, ezt akarom-e.
Az SV20 helyett meg nem is gondolkodom semmiben, legfeljebb, hogy idővel majd ki tudok-e költözni egy tanyára, ahol csillapítás nélkül küldhetem neki.
Meg amúgy kéne még egy 2x12-es láda külön csak metálhoz. Az Alnico Blue jó klasszikus rockhoz, blueshoz (ehhez a legjobb), meg sok mindenhez, de metálhoz nem annyira. -
Ba cy lus
addikt
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Most vagy fontos minden apró komponens, ha "azt a hangot" akarjuk, vagy épp olyan lényegtelen az erősítő beállítás, mint bármi más. Egyébként a pengető is lényeges: épp tegnap kísérleteztem, még high gain erősítő hangjában is masszívan megjelenik, hogy jazz III pengetővel, vagy valami masszívabbal nyúzom a húrokat, nagyon hallatszik a palm mute-on, kb. van olyan fontos, minthogy "csakle" legyen kipengetve a Master.

Egyébként ennek ellenére nem tudok szabadulni a jazz III-tól, kb. összenőtt az ujjaimmal.
-
Ba cy lus
addikt
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Már csak az a kérdés, milyen pickup, mekkora pickup-húr távolsággal, milyen gitárhangszóró(k), és hogy hol van ezen a Presence poti? Beolvasztották a Treble-be?
Ja, és persze az erősítő is kérdés, mert pl. Hendrix esetén nagyon nem egyértelmű, hogy pontosan melyik változatot használta a JTM45, JMP50 közti átmeneti verziók közül. -
Ba cy lus
addikt
Na jó, most már megvilágosodtam, hogy amit tényleg lehetetlennek tűnik csak lefelé pengetve, azt sem feltétlenül tisztán alternáló pengetéssel kell játszani, igazából "vegyes" pengetés kell.
-
Ba cy lus
addikt
-
Ba cy lus
addikt
válasz
Hadeska22
üzenetére
Személy szerint nem vennék horizontális 2x12-est, mert nagyon feldúsul a basszus ezekben. A vertikális, ahol a felső hangszóró egyrészt kellően magasan van, másrészt meg van döntve, kiegyensúlyozottabb hangzást ad.
Nyitott vagy zárt? Nekem a ládám nyitottá tehető, de sosem hagytam úgy, miután 1-2 alkalommal teszteltem. A zárt láda definiáltabb, feszesebb a mélye, középtartományban részletesebb.
-
Ba cy lus
addikt
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Közben írtam még egyet, hogy a lefogó kéz is csináljon valamit.

A korai Sepulturának voltak hasonló primitív riffjei. Ezeket azért gyorsabb tempóban pontosan eljátszani mégsem olyan egyszerű.
Az egyik régi kedvencem tőlük: [link]. Ez annyira sepulturás thrash végtelen energiával. -
Ba cy lus
addikt
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Akkor én is hozok. Az enyém ránézésre sokkal egyszerűbb, de metálos ritmusgitározáshoz (le-felpengetéssel) valami ilyesmi gyakorlat kell ("végtelen" ciklusban, csak most ennyit írtam be), hogy az ember megtanulja minél finomabban kontrollálni a pengetős kezét. Aztán persze mehet fordítva is: két 16-od után egy nyolcad.

-
Ba cy lus
addikt
Mindig érdekes látni, régi gitárosok milyen gyakran állítgatták előadás közben a gitár volume, tone tekerentyűit. A Les Paulokon, SG-ken a külön volume poti is sok lehetőséget ad.
Egyébként egy P90/single coil hangszedős gitárral és Plexivel a volume potit alkalmasan visszatekerve teljes értékű clean(ish) hangzás érhető el, tehát nem az van, hogy valami tompa izé csak, hanem ugyanolyan jó (sőt, valaki szerint jobb, mert gazdagabb felharmonikusokban), mintha nem a gitár volume potit tekerné vissza az ember, hanem az erősítőn a volume/gain-t. -
Ba cy lus
addikt
válasz
FockeWulf
üzenetére
Muszorgszkij: Pictures at an Exhibition: Gnomus (part 2)
Shostakovich: Cello Concerto n.1 op.107 - Mischa Maisky - 4th movt.
Shostakovich - Piano Concerto No. 2: II. Andante
Shostakovich - 11th Symphony 2nd Movement (csak a zúzás)Liszt - Gnomenreigen (Cziffra)
Liszt - Mephisto Waltz No. 1, S. 514 [André Laplante]A. Marcello - Oboe Concerto in d minor (Marcel Ponseele, baroque oboe / Il Gardellino)
Tchaikovsky, the Seasons - June (Lugansky)
Vivaldi - Concerto in D Minor RV127 - Mov. 3 (ez nekem akkora metál Vivalditól)
Vivaldi - Concerto Grosso in G Minor RV578Beethoven: Cello Sonata No. 3 in A Major, Op. 69: II. Scherzo. Allegro molto
Beethoven: Symphony No. 5, 3rd movement (ez kb. a leghíresebb komolyzenei momentumot tartalmazó szimfónia 3. tétele, nekem mindig is ez volt a kedvencem belőle, legalábbis mióta hallottam a teljes művet)
Beethoven's Tempest Sonata mvt. 3 -- Wilhelm Kempff (lényegében ez is metál, lásd köv. link
)
"Tempest Sonata" 3rd Movt - Beethoven - Dan Mumm - Classical Metal GuitarChopin Nocturne Op. 9 No. 3 in B Major (Arthur Rubinstein)
CHOPIN - Prélude n°6 op.28 (Horowitz)
Chopin "Valse brillante" Op. 34 No. 2 in A Minor (Rubinstein)
Chopin- Mazurka op.67 no.4Mi lett volna, ha még "igazán zenélni" is tudnak?

-
Ba cy lus
addikt
Viszont a Valeton GP200-on zajzár nélkül megintcsak elég zajos és gerjedékeny a high gain*, különösen boostolva (nem analóg, hanem a multin belül).
* Itt is, előző esetben is szobahangerőn értem.
-
Ba cy lus
addikt
válasz
Tibizzz
üzenetére
Ez az új Nimbus 2000-es.
-
Ba cy lus
addikt
Meglepő, hogy a chatgpt sem mond mindig hülyeséget.
DSL1 előtte SD1-gyel thrash metálhoz 3,5 gain értékkel vált be nekem, most ellenőrzésképp rákérdeztem, 3 és 5 közti értéket ajánlott. Annyi gain-t pakoltak bele, hogy Dunát lehetne rekeszteni vele. Értelme semmi, ha 6-nál lenne a vége, az is mindenre és mindennel is untig elég lenne. -
Ba cy lus
addikt
A fix húrlábas gitár törvényszerűen feszesebb megszólalású? Elvileg az S270 a metálos gitárom, az Epiphone LP Special a P90-ekkel elég zajos hozzá, viszont a feszessége bőven felülmúlja az S270-ét, az nagyon impresszív.
-
Ba cy lus
addikt
Akkor tessék, egy régi kedvenc:
Death Angel - BoredÖrökre benne van az emlékezetemben az a hanyag lazaság, ahogy ezt cigizve előadja a gitárosuk.

-
Ba cy lus
addikt
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Én a pengető kézzel némítom a tenyerem külső élével. A húrlábaktól kicsit távolabb hatékonyabb, de az utána következő palm mute miatt azért jobb nem túl távol, mert akkor nem szól úgy, vagy vissza kell vinni a kezet.
-
Ba cy lus
addikt
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Ahhoz én túl lusta vagyok, hogy oktató videót készítsek, különben is mindenkinek magának kell kitapasztalni, hogy némít.
-
Ba cy lus
addikt
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Csak egy megjegyzés a kezdőriffhez: ott nagyon hiányzik a szünet/némítás, az a riff épp attól a szaggatott jellegtől hatásos.
-
-
Ba cy lus
addikt
Én afelől közelíteném meg, mennyire kell halknak lenni. Ha annyira nem, akkor egyértelmű a 12"-es hangszóró előnye, az a sztenderd gitárosoknak. 2 db 4"-es sosem fog megközelítőleg sem úgy megszólalni.
-
Ba cy lus
addikt
válasz
consono
üzenetére
A fejet érdemesebb venni: előbb-utóbb a kombóval is eljutnál oda, hogy fúrja az oldalad, mit tud nagyobb dobozzal, akkor meg már praktikusabb a fej. De nem csendes. A Classic Gain kitekerése még 0,1W-tal is próbára teheti a szomszédokat, az Ultra Gain már egyszerűbb (van külön Gain és Volume poti), de 1W-os módban az is már lényegében hangosan indul.
Amúgy nekem a tisztája tetszik a leginkább a DSL1-nek, ehhez képest a DSL5 tisztája elég száraz volt (illetve nem csak a tisztája, az egésznek volt egy olyan steril jellege; a gyári hangszóróval kevésbé). Persze metálra is elég jó elékötött boost pedállal. Erősítés ezekben van bőven, 12 órás állás fölé nemigen kell tekerni metálhoz sem. Kissé túllőttek a célon. -
Ba cy lus
addikt
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Az attól függ. Nála bárki észrevette - és azt gondolom, értékelte is -, hogy nem az eredeti, lemezen hallott verziót játszotta.
-
Ba cy lus
addikt
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Magát szórakoztatja vele?
Meg a közönség nyitottabb részét.
-
-
Ba cy lus
addikt
Egyik sem jó alternatíva. Darktable-lel egy örökkévalóságot rá lehet szánni egyetlen képre, az eredmény akkor is kérdéses, Rawtherapee majdnem ugyanez. A Lightroom egyszerű, hatékony és villámgyors. Számomra csak a DxO Photolab ér fel hozzá, bizonyos esetekben még jobb is. Szóval nincs használható alternatívája.
-
Ba cy lus
addikt
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Jó cucc. A mély miatt meg cseppet sem kell aggódni, mennyiségre lineáris, és a dinamikája eléggé ott van: én a nyitott testvérén, a DT900 Pro X-en lepődtem meg nagyon, épp Metallica 2. és 3. albuma volt a tesztlemez.
Pedig planáros mélyeket is hallottam már, illetve van is itthon, szóval a Beyernek ezek az újabb fejhallgatói elég jól sikerültek (ellenben a korábban kijött, 100k feletti fejhallgatóikat túlárazottnak tartom, mondjuk ott más gyártóknál is jellemző). -
Ba cy lus
addikt
Apám majd 67, ő aztán tényleg egész életében fülhallgatózott (agybadugóssal is), még most is napi 10 órát a fülében van. Ennek ellenére mikor néhány éve teszteltem, és már 60 felett volt, meglepődtem, hogy 15 kHz-et még kényelmesen hall. Ezzel szemben anyám, aki életében nem fej/fülhallgatózott, 10 kHz felett már nem hallott semmit. Abszolút alkati kérdés.
-
-
Ba cy lus
addikt
Ebből is látszik, mennyire szubjektív ez. A DT770 sokak számára enyhe V-karakter, a DT990 közepes V-karakter, de mindig felbukkannak olyanok, akik még a DT990 mélyére is azt mondják: "nincs neki basszusa". Mérés nincs, ami azt alátámasztja, de ha valakinek a hallása búgó, gatyaszár lobogtató mélyekhez szokott, az csakugyan úgy fogja hallani.
A fejhallgató hiányossága, hogy csak a fülünkbe megy a mély, a testünkkel nem érzékeljük, mint hangfalnál, valódi hangszereknél, tehát egy fejhallgató mindenképp csal a mélyekkel. Ha túltolja - a testtel nem érzékelés kompenzálandó -, akkor azért (a közép háttérbe szorul), ha meg nem, lineárisan adja vissza, akkor meg azért.
-
Ba cy lus
addikt
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
AV Online szeret butaságokat írni, a ph-s fejhallgatós topik törzstagjai közül senki sem veszi komolyan az ott írtakat. Nekem a volt hangfalamra homlokegyenest az ellenkezőjét írták, mint amit tapasztaltam vele. Fejhallgató pedig sokkal szubjektívabb műfaj.
-
Ba cy lus
addikt
Az nem ugyanaz, mint a már rég nem gyártott Premium Edition verzió. Ebből volt 32, 250, 600 Ohmos verzió, az előbb linkelt a 32-es. Ugyanúgy, ahogy ma DT880, DT990 esetén van Premium Edition is, volt DT770-ből is.
-
Ba cy lus
addikt
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Vannak ilyen oldalak, ahol az adatokat beírva lehet kalkulálni.
Ez alapján a DT770 Pro (32 ohmos, de mérve csak 31 a diyaudioheaven szerint):

A DT700 Pro X:
Tehát hiába kisebb az impedanciája, a DT770 Pro (32 ohm) több feszültséget is kér, áramot meg jó 2x annyit. Persze ez igazán akkor számít, ha a forrás gyenge. De nem győzöm hangsúlyozni, legjobb személyesen kipróbálni, melyik mennyire tetszik, mennyire kényelmes (vagy kényelmetlen), megéri-e a többletkiadást egyik-másik, mert fejhallgatóknál sok helyen nincs elállás egészségügyi okokra hivatkozva.
-
Ba cy lus
addikt
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
A marketingesek mindig az impedanciára hivatkoznak, közben meg a másik fejhallgatójuk, a DT770 Edition 32 ohmos verzió (már nem gyártják vagy 10-15 éve) sem volt mobileszközök számára egy könnyen hajtható darab, mert az érzékenysége nem volt elég nagy, plusz a frekvenciamenet sem teljesen mindegy, ami miatt szubjektíve halkabbnak/hangosabbnak érzékelhetjük.
-
Ba cy lus
addikt
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Az érzékenység számít leginkább hangerő tekintetében, az impedancia azt mutatja, hogy a teljesítmény felvétele áramban vagy feszültségben történik, pl. 300-600 ohmos fejhallgatóknál nagy feszültség, kis áram, kis impedanciás fejhallgatóknál kis feszültség, nagy áram relatíve. Pl. egy Hifiman HE6 alacsony impedanciás, de olyan érzéketlen, hogy feszültségből is rengeteget kér (mint egy 300-600 ohmos), áramból meg temérdeket. Ezért írtam, hogy relatíve, hogy konkrétan mennyit kér, az az érzékenységtől függ. A Beyer DT700 Pro X-et nagyon érzékenyre csinálták, azzal nemigen lehet gond. Persze a legjobb kipróbálni.
-
Ba cy lus
addikt
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Egyébként érdemes elmenni a HitSpace-be, ott simán megengedik szerintem, hogy kipróbáld gitárral, és szokott lenni náluk sok minden. Plusz előnyük a szombati nyitvatartás.
-
Ba cy lus
addikt
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Nem vennék M50X-et erre a célra, túl basszusos, lassúcska, brummogós, nem elég tiszta. Beyer DT700 Pro X-et vennék inkább. Esetleg Beyer DT770 Pro, az is gyorsabb, tisztább.
-
Ba cy lus
addikt
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Megint össze-vissza kevered a dolgokat.
-
Ba cy lus
addikt
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Nem tehetek róla, hogy te nem hallod ki a +1,5 métert a 3-ashoz képest, ez nem az én problémám, hogy emiatt újra és újra hisztizz itt.

X2N:
Felesleges neki fizikai okokat emlegetni, ő csak szelektíven ismeri el a tudományt aszerint, hogy a saját korlátait alátámasztja-e.
-
Ba cy lus
addikt
-
Ba cy lus
addikt
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Talán pont múltkor tette be valaki a Beato videót a húrokról, amiben az van, hogy a vékonyabb húr pont azt hozza hangzásban, mint a vastagabb.
Pont nem ez volt abban a videóban. -
Ba cy lus
addikt
Alacsony hangerőről volt szó. (Az Alnico Blue-kat legendásan könnyű torzításba vinni, ennek ellenére nem hiszem, hogy itthon egyszer is odáig emeltem volna a hangerőt.)
Szóval mondjuk este 7-kor történő gyakorlás társasházi lakásban: nem gondolom, hogy 12 inches hangszórókat könnyebb jól megszólaltatni, nem pedig csak valami részlettelen, puhapöcs hang jön ki belőle pusztán csak azért, mert nincs elég kakaó. Neki nincs elég. Egy 3-4" hangszóró meg köszöni szépen.
-
Ba cy lus
addikt
válasz
Moleman
üzenetére
Nem ilyesmiről van szó. Halkan egy nagyobb (8-12") hangszóró nem elég feszes, dinamikus, túlságosan puha, míg egy 3-4" átmérőjű alacsonyabb hangerőn is már elemében van (természetesen a méretéből fakadó kompromisszumokkal). Szóval nagy hangszóróhoz kell egy bizonyos hangerő, hogy az a membrán úgy dolgozzon, ahogy kell neki, és társasházban ez már lehet a szomszédok ingerküszöbét meghaladó.
-
Ba cy lus
addikt
Az 1W is bőven meghaladja a szomszéd ingerküszöbét, ki lett próbálva.
A probléma alapvetően már ott kezdődik, hogy a nagy hangszóró kis hangerővel nem tud jól szólni, akár csöves erősítő, akár tranzisztoros erősítő, akár modellező van előtte. Hát ezért kell a kompromisszumos tejfölös doboz. Vagy fejhallgatóval gitározás. -
Ba cy lus
addikt
válasz
lacibattya
üzenetére
Tőlem szerencsére nem kérdezte meg egyelőre, miért tartok a fej(ek) + 2x12-es láda mellett olyan mini kombókat, mint a Katana Mini, Orange Crush Mini, Blackstar Fly 3.

-
Ba cy lus
addikt
Csak a tiszta hang az amit a gitárosok tisztának neveznek nem tiszta hang.
És? Talán pont attól tetszik sokaknak, hogy nem teljesen tiszta, hanem valami más, amit mi még mindig nem érzékelünk torznak.
Amikor pedig zenészek igényeiről beszélsz (és ehhez igazított evolúciót vizionálsz), az soha nem valami egységes dolog. Ha ma nem kéne senkinek JTM45, plexi, nem adnák ki őket újra és újra. Itt nincs egyértelmű evolúció, a plexi hangzásából is már kiveszett valami a jcm800-zal. Merthogy szubjektív az egész.
-
Ba cy lus
addikt
A zenész nem tudja, mit hall, mi a jó neki a zenéjéhez?

Frusciante nem abban a korban zenél(t), mikor nem volt más, mégis használta a JTM45-öt. Ami egyébként tiszta hangra is sokak számára etalon. Szubjektív. Tudod, mit jelent? Vagy továbbra is legfőbb objektivitásként kívánod tálalni a saját szubjektív véleményed?
-
Ba cy lus
addikt
A zenészek döntik el, mi mennyire jó. Frusciante miért használt JTM45-öt? Nem volt más? Miért használt Mosrite Fuzzrite pedált? Nincs más? Hasonló példákat végtelenségig lehetne sorolni. A zenész dönti el, hogy mi a jó a hallása szerint, nem néhány kiragadott technikai paraméter.
-
Ba cy lus
addikt
Használt piacon arany áron mennek el eredeti JTM45-ök, ennyit erről, milyen szarnak hallják a zenészek. Meg ugye anno is sokan megmaradtak a csöves egyenirányítás mellett. Egyébként ne akard ezt a témát a JTM45-re szűkíteni/terelni, hogy szerinted minden metálhoz önmagában alkalmatlan erősítő rosszul megtervezett, itt a későbbi plexiről, de akár a JCM800-ról is épp úgy lehetne beszélni, mert ezek vannak túlnyomó többségben. Aztán valami "rejtélyes" okból kifolyólag mégsem az van, hogy ami metálhoz jó, az mindenre épp olyan jó. Hát ez a szubjektivitás. A zenéléshez használt erősítő már alapjáraton csak szubjektíve jó mint erősítő az esetek min. 99%-ában.
Az eladási lista egy elég jó jelzője a keresletnek, tehát a HB fejre is lehet kereslet pusztán csak azért, mert olcsón jó.
-
Ba cy lus
addikt
Azok a régi JTM45-ösök mai szemmel nevetségesen szólnak. Aki próbálta az tudja.
Meg lehet nézni, hány modern erősítőt előz meg a Thomann eladási ranglistáján a JTM45: [link]. Vagy ott a Studio Vintage/baby plexi a 4. helyen, ami önmagában szintén tökéletesen alkalmatlan metálra, tehát a te nézőpontodból nézve az sem jó. És ma nem lehet azt mondani, hogy nincs más.
Egyébként meg baromi jól szól a JTM45, és nem csak az én véleményem szerint. Szubjektív, tudod, ez soha nem lesz objektív, mi a jó hangszín.
A végfok torzítás más, mint az előfok torzítás, nem véletlen vannak olyanok is, akik az előbbit szeretik. -
Ba cy lus
addikt
Katana Miniben az a jó, hogy boost pedál nélkül is elég feszes metálhoz. Ez mondjuk nem meglepő, a Cube 15x is tudta már ezt a ficsőrt. Csöves erősítő viszont legfeljebb csak akkor hozza a megfelelő feszességet, ha rendelkezik úgymond "beépített boost pedállal".
-
Ba cy lus
addikt
Utóbbi időben próbáltam a cv stratocasterrel közelebb kerülni az lp special hangjához, ezért egyre közelebb emeltem a hangszedőket a húrokhoz. Nem igazán jött össze a közelebb kerülés. Sőt, most így több hét után visszaállítva megállapítottam, hogy valójában csak még távolabb kerültem attól a hangtól, miközben valami kiveszett a strat hangjából. Ugyanott állapodtam meg vele, mint a P90-ekkel.
hídi hangszedő: 2,5 - 3mm (vékony/vastag húroktól vett távolság)
nyaki hangszedő: 3 - 3,5 mm (vékony/vastag húroktól vett távolság)
középső hangszedő: a kettő között, de közelebb a nyakihozÍgy már sokkal könnyebb harmonikus hangzást találni a strattal is, egyébként - ha ennél kisebb a távolság - baromi nehéz. Az LP Special más eset, azzal nagyon könnyű harmonikus hangzást találni (szinte csak ilyen van), viszont a headroom alig nagyobb, mint humbuckerrel.
-
Ba cy lus
addikt
A HD600 se teljesen lineáris mérés szerint. A párnája is többször változott '97 óta, ezzel együtt a hang is valamelyest. A driver is változgatott, sokan esküsznek a legrégebbi revízióra. De a HD600 ettől még egy jó fejhallgató, magasabb szint a K361-nél, sőt sokak szerint akár jelentősen drágább fejhallgatóktól is.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest