Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- laskr99: Processzor és videokártya szilícium mag fotók újratöltve!
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
-
LOGOUT
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
arnyekxxx
veterán
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Igazából tök mindegy, a vásárláskor előre tudod, hogy kapod amit kapsz, azzal kell együttélned és ez nem az aszf 32.oldalán szerepel 2pontos betűkkel tükörírással hanem ott üvölt a konfigurátorban vörössel középen. Ha ez nem felel meg akkor nem neten rendelsz gitárt hanem elmész egy mesterhez, együtt kiválasztjátok az anyagokat, végig követed az építést . Hogy nem olyan roast amilyennek te elképzelted az egyéni szocprobléma. Ha flolyddal kérted és fix lábbal szerelték az hibás teljesítés és jogos reklamáció.
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
Nem is elsősorban a visszaküldésről van szó, hanem arról, hogy ritka paraszt az a Jeff, és ezen keresztül az egész customer service. Mert ő a customer service.
Garancia, jótállás ugyanúgy kötelező az egyedileg gyártott termékekre is. Van jó néhány videó fent arról, hogy valaki mit kért, mit kapott, és mégse vette tőle vissza az a bumburnyák.
Amikor kérsz egy roasted maple nyakat, és kapsz egy szinte alig roastedolt nyakat, akkor joggal jelzed, hogy a roasted nyak szerinted nem ilyen. Az ő válasza meg az, hogy de nálunk ilyen. Oké, ezt honnan tudja a vevő, aki online rendel? Pont ilyen helyzetekben van az, hogy vissza kéne vennie a gitárt, de nem veszi.
-
Smiley
addikt
válasz
Blindmouse_
üzenetére
Igen rákerestem én is.
-
cucka
addikt
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Szerintem teljesen normális, hogy az egyedileg konfigurált, megrendelésre legyártott gitárt nem küldheted csak úgy vissza, mert épp meggondoltad magad.
Ettől még lehetnének kevésbé parasztok az ügyfelekkel. Általában az ügyfelek nagyon kis százaléka okozza a problémák nagyon nagy részét, ezt jobban kéne tudni kezelni.
-
bigrob
őstag
Nekem is volt egy NK Headlessem, én kértem mindenhova fluoreszkáló jelölőket is.
A hidat kicsit gagyinak éreztem, de én imádtam, csak leépítés miatt amikor szinte minden gitárom eladtam ment ő is.
-
cucka
addikt
válasz
Goose-T
üzenetére
Azért az evertune-ban zseniális, hogy teljesen mechanikus, ezért nem is nagyon romlik el, és kiszámítható a működése. Meg hát ez tényleg megold egy valódi problémát.
Mindez nem mondható el a gibson robot hangolóról, azt sose értettem, hogy gondolhatta bárki, hogy jó ötlet.Nem láttam sose élőben evertune-t, de értékelem és csodálom a mérnöki találékonyságot mögötte.
Sustain meg tök mindegy, metálosok használják, ott kompenzálja a torzítás.
-
Goose-T
veterán
-
Goose-T
veterán
válasz
bigrob
üzenetére
Sokat koncertező embernek tökéletes mondjuk, mert egyszer elég behangolni, aztán lehet neki zúzni addig, amíg csak le nem rohad a húr róla. Sok időt lehet vele spórolni, nem kell ott tekergetni koncertek előtt meg közben. Persze ez csak egy szűk rétegnek megfelelő, mert a gitárosok nagy része keveset koncertezik, aki meg sokat koncertezik, az egy bizonyos bevételi szint után úgyis technikust alkalmaz. Költségcsökkentésre, egyszerűsítésre persze jó lehet, olyan, mint a modellezős effekt a csöves fejek és ládák helyett. Sok időt, pénzt és szívást lehet megspórolni vele, ha nagyban csinálja az ember.
-
X2N
őstag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Jó lenne ha visszaolvasnál. 4 évvel ezelőtti eset. Vannak olyanok is akik 30+ gitárt rendeltek tőlük, akkor ők is át lettek verve?
-
arnyekxxx
veterán
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
hát ha a vásárlás előtt megmondja és te így is megveszed...
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
Ez a Kiesel-sztori kezd sokkal többnek tűnni annál, minthogy valaki nyávog meg panaszkodik alaptalanul (amit én sosem gondoltam).
Teljesen világos, hogy nem a gitárok minőségével van probléma, hanem az ügyfélszolgálattal, és Jeff Kiesel stílusával meg hozzáállásával. Vesz valaki 4 ezer euróért egy gitárt, és a pöcsfej nyugodt szívvel megmondja már vásárlás előtt, hogy megveheted, de nem küldheted vissza. WUT?
-
X2N
őstag
válasz
bigrob
üzenetére
Én nem mondanám a 26,5"-t bariton menzúrának, 27" már esetleg de inkább 28" és fölötte az ami már tényleg bariton skálahossz az aminek van értelme vékonyabb húrral. 7-8 húros gitárnál már multiscale-t kell venni.
Baromi jó az Evertune csak drága. Nem tudom neked mennyi problémád van az elhangolódással, nekem semmi, így nem sok értelmét látom a dolognak. Annak lehet jó aki folyamatosan változó körülmények között játszik és állandóan hangolnia kell. -
Smiley
addikt
válasz
Blindmouse_
üzenetére
Fuuu, ez mocskosul kene, ebben a szinben.
-
bigrob
őstag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Egy 7 húros/bariton gitárnál a 26,5" normális, sztenderd menzúra.
Goose:
Evertune bridges gitár járt már nálad, esetleg valakinél?
Mik a tapasztalatok? -
Blindmouse_
senior tag
válasz
Goose-T
üzenetére
Nekem köszöni jól elvan az 5-os sorállványon is, meg amit vettem nyáron ide magam mellé, ilyen sima egyszemélyesen is. direkt úgy vettem hogy a kelly sarka ne érjen le, és forogjon az alján a villa ami tartja.

Ami ilyen szempontból durván problémás, az a Warlock.
na azt SEHOVA se tudod letenni!

-
Goose-T
veterán
válasz
Blindmouse_
üzenetére
Egykutya nekem, belefér mindkettő az Explorer tokba, és egyiket sem lehet rendesen letámasztani. Nekem is volt régen egy Harley Benton explorerem, de eladtam, mert a hülye alakja miatt nem tudtam letenni rendesen sose, mindig el kellett csomagolnom.

Van itt még neked Soloist a Reverben, egy szép babakék meg egy sunburst.
-
Blindmouse_
senior tag
válasz
Goose-T
üzenetére
Annyira hasonlít mint egy Telecaster a Les Paulra

A Kelly az ilyen..

De mondom, nem a Kellység a lényeg, csak úgy vagyok vele hogy vagy Superstrat, vagy Kelly. Van Kellym is, van SS jackóm is, csak neckthru nincs..

Meg nem akarok rá túl sokat költeni, ezért dilemmázom az X szériában, ha felbukkan egy jóárasítva megint. -
Goose-T
veterán
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Ez hivatalosan hosszított menzúrás, nem "véletlenül", mint az S by Solar.
A specifikáció szerint 26,5", mint az Ibanez RGD-k. -
Goose-T
veterán
válasz
Blindmouse_
üzenetére
Jó, nem teljesen Kelly formája van, de eléggé hasonlít. Az Explorer skatulyába belefér. Amúgy meg átmenő nyakas a hivatalos oldal szerint, szóval pont neked való.

-
Ba cy lus
addikt
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Akkor a "kedvedért" késleltetem egy nappal, mielőtt addig kavarod a történetet, hogy családtagot is szidtam (amit te meg is tettél a büdösbunkózással, de megúsztad egy hsz törléssel). Volt a kommentemben egy b+ kicsillagozva az 'a' betű. Hűha.
Napi szinten előfordul itt ph-n retorzió nélkül. A "bulldogos" mondat pedig valahogy úgy volt, hogy "kérdezés helyett rögtön ugrasz, mint egy bulldog". Egészen más, mint amit te itt előadtál. Na további jó mókázást!
-
Blindmouse_
senior tag
válasz
Goose-T
üzenetére
Ja. 260.ért. akkoriban volt egy fennt, amiről le volt baszva a festék egy helyen, és szép lassan lement 130-ig az ára, azt kellett volna megvenni, azért dilemmáztam azon mert kb ugyanolyan designja volt mint az enyémnek. de 130-ért érte volna, csak vártam a pénzem, közben meg elvitték.
De ezek után 260-ért nem fogom ezt megvenni, mellesleg ez most 260, de volt ez korábban 230 is, csak szórakozik az árral, néha felviszi 300-ra, ilyenek

A reverben az meg egy Demmelition, köze nincs a Kellyhez.

Mellesleg nem Kelly a keresési objektum, hanem hogy necktru legyen.. van fenn GS-en egy SLX DX is, de elég scam hirdetésnek tűnik, nincs telószám semmi..
Itt is kaptam priviben egy ajánlatot egy SL3X-re az baromira tetszene, csak a HSS leosztás miatt tettem félre.. azért időnként motoszkál bennem hogy háát háát esetleg mégis? -
Ctrl+Alt~Del
őstag
válasz
Goose-T
üzenetére
"enyhén hosszított menzúrás"
Úgy látszik, ez a Solar védjegye.
Az enyém enyhén rövidített volt vs. specifikáció egy éve ugye. Jól meg is jártam velük, mivel nem 100%-ban refundolták, amikor a UPS a fejéből letört, úgy voltam, hogy a Solart én itt akkor elengedem.A solarok feje amúgy mindig tetszett. Ezen a sárgán nem tetszik az, hogy a felső búbja olyan telés, az alsó meg szarvas.
-
Goose-T
veterán
válasz
Blindmouse_
üzenetére
Megvan, te kerestél Kellyt. Nem mondom, hogy jóárasított, de gs-en 260-ért hirdetnek egy sima KEXMG-t, ez a Reverben viszont kicsivel olcsóbb és menőbb is, ráadásul jár még hozzá egy tok is. Ajánlatokat is elfogad az eladó, simán be lehet nála próbálkozni -50 euróval, annyit biztos engedne.
Ha már Reverb, nemrég ezt húztam be onnan 500 euró + szállításért:
A tok is járt hozzá, bridge pozícióban pedig egy DiMarzio Blaze fogadott a gyári helyett, ami viszont közvetlenül rá volt kötve a hangerőpotira. Szerencsére pont volt egy bontott, alig használt, jó minőségű ehhez való teljes elektronikám, belepászintottam gyorsan. A bundokat felpolíroztam, és veszett jó gityó lett belőle, nagyon keveset volt használva amúgy. Alig van kopás rajta. A bandánk másik gitárosának szereztem, már el is vitte, szerelmes lett belé. Ilyen gityó amúgy, enyhén hosszított menzúrás, nagyon feszes.
-
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Jaaaa, hogy volt ilyen is? Fel sem tűnt, vagy már moderálva lett mire oda értem volna. Így már minden világos.
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
válasz
benedekco
üzenetére
Szerintem ha valaki bazmegezik a másikra, meg olyanokat ír, hogy "ugatsz mint egy bulldog", az joggal kap egy virtuális pofont, és megérdemelten küldik el kicsit gondolkodni, hogy próbáljon meg kulturáltabban fórumozgatni.
Furcsa, hogy neki mindenki inkompetens, csak ő maga nem az semmiben. -
-
X2N
őstag
Elterjedt hogy steril, meg dinamikátlan a hangja, ami igaz is ha a "balanced hangzás" sterilnek számít, és 9V-os elemmel használod 24V helyett. Gilmournak persze megváltás volt anno, vagy 300 pedálon keresztül vezette a gitárjelet és túl zajos volt neki a single coil színpadi körülmények között. Én úgy vagyok vele hogy van ilyen is meg olyan is, fő a változatosság.
-
cucka
addikt
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Régen a pau ferro egy drága extra volt, nem pedig olcsó rózsafa-pótlék.
Minden annyit ér amennyiért megveszik
.
Amúgy ennek az egész nyaka pau ferro, a test meg koa, azért ilyet ritkán látsz. Sztem csak az a fadarab, amiből a testet csinálták többe került beszerzési áron, mint egy jobb squier gitár.#61365X2N
Gilmournak meg Lukathernek jó volt annak idején az EMG, de hát mit értenek ők hozzá. -
X2N
őstag
Pár infó még a Kiesel gitárokról:
For "non returnable" options, it usually comes down to a couple of things.1) Their ideas of what options are going to be harder for them to sell should they get it back after the trial period. For someone to buy an in-stock, most people would be "settling" for the specs, and unless it was perfect, most people would prefer to just wait a few months for the exact specs. Some people are just buying them to skip the wait, but that's not a whole lot of incentive. These options can change over time. Trans black bursts used to be non-returnable, for example.
2) They want to limit impulse buys for new options where they don't know how they will sell yet. That's why compound radius is non-returnable. They wanted to offer it for those who really want it, but didn't want to get stuck with a bunch of guitars ordered with it right when it came out, and then returned. Same with scalloped fretboards. And it's worth noting that just because something seems popular in the greater guitar market, that doesn't mean it sells well to Kiesel customers.
3) Some things are limited because their supply is limited, and they don't want people ordering it and using up their supply on impulse buys, like with the roasted maple and pale moon ebony. They can only roast so much because it's a very long process, to the point where they limit it to mostly just bolt-ons, because neck-throughs take up too much space in their kilns, and they couldn't keep up. Pale moon is an interesting one, because they won't even let you spec it unless you've crossed a minimum $ threshold, AND they don't allow Kiesel artists to buy guitars with it. Jeff might build an artist a special guitar with it every once in a while as a gift, but they can't get it on guitars they order themselves. It doesn't necessarily have to do with the price of the option, as a lot of people are commenting. You can add a $500 top, and a $400 7--piece neck upgrade, and it's returnable, for example. It's more complicated than that, and there's lots of exceptions both ways. In reference to your build, you misspoke about ziricote fretboard...but amusingly they actually to offer ziricote fretboards (it's just not on the builder...same with cocobolo, monkeypod tops, sometimes amboyna burl, flamed or burled redwood tops, etc)...but their supply is SO limited they save it for people willing to go through the extra step to call in. I have it on my Kiesel SH6.
Stainless frets are standard on all Kiesels except for a few signature models (the Andy James and Frank Gambale both use nickle, and at least one of the Dan Sugarman variants has the gold-colored frets). A bummer your tuners don't seem to be working correctly. I like the ones on my 2016 and 2020 so much better than the Sperzels they used to use. As for the clear finishes, their gloss and satin are polyester polyurethane. Spraying nitro isn't easy/cheap to do in California. It's not impossible, but a regulatory pain and expense. Their tung oil used to be Minwax tung oil finish, but I haven't heard that re-confirmed in quite a few years.
Ctrl+Alt~Del- EMG 85 humbucker (bridge) Ez a vicc, nem a fa
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
3 milliós gitár és pau ferro fogolap?
Vicc… -
X2N
őstag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Kicsit se nevetséges hogy van vagy 5-6 Kiesel gitárja, aztán kijelenti hogy nem vesz tőlük többet személyes sérelem miatt. Ha annyira rosszak lettek volna akkor miért vett tőlük több darabot is?

Faszi kicsit túlreagálja azt hogy kirakták a Facebook csoportól, mert nekiállt hisztizni a Kiesel csoportban, kirakták, ez bármelyik másik csoportban megtörténhetett volna(akár itt a fórumon is), ha valami problémája van a gitárjával akkor az ügyfélszolgálattal kell lemeccselni, nem a fórumot teleírni meg üzletrontó videót készíteni a youtubra.Az a helyzet hogy sok opciónál már nem lesz refundolható a gitár, az online buildernél, ha neked nem tetszik a végeredmény akkor így jártál, ezt tudomásul kell venni(amire figyelmeztet is az online builder), ahogy azt is hogy Jeff Kiesel-el kell majd leegyeztetned az elképzeléseidet...papíron tök jó dolog hogy készíthetsz egy egyedi gitárt, de azért még sincs így teljesen a valóságban.
Azt kell megérteni hogy az olyan gitárépítők mint Jeff is úgy fognak gitárt építeni ahogy ők jónak látják. Lehet hogy te kiválaszthatod milyen fából legyen a gitár, milyen felszereltséggel legyen legyártva, de ő fogja elkészíteni, a saját megoldásával, nem te, mert ő ért hozzá jobban...nyilván nem véletlenül készítenek gitárokat lassan 100 éve. Ha ez nem tetszik el kell menni egy hangszerészhez aki nem így készíti a hangszereket. Meg lehet nézni hány olyan gitárgyártó maradt fent ennyi éven át, a nagyok mellett(nem sokan).
Elég sokat nézegettem anno Carvin katalógusokat, látom mik azok a megoldások amik miatt pl egyes típusokat én nem vennék meg magamnak, bármennyire tetszik az adott típus.
Nem annyira drágák ezek a gitárok ahhoz képest amilyen minőségben készítik őket, nem véletlen van "kultusz" mögötte. Ha bármelyik itthoni hangszerészhez elmennék kétlem hogy tudna ilyen minőségbe, ilyen faanyagból hangszert gyártani(pláne ilyen árakon) mert nincs mögötte olyan beszerzői háttér és műszaki felszereltség(itt a milliós cnc gépekre tessék gondolni).
Azt is érdemes számításba venni hogy az ilyen gitároknak a "resale" értéke nem lesz nagy, ha egyszer el kell majd adnod akkor így jártál, még ha amúgy semmi baja nincs a hangszernek...nem érdemes "befektetésnek" megvenni.Nem egyszerű dolog összerakni egy valóban jó gitárt, papíron biztos jó ötlet, én is gondolkoztam most a napokban hogy milyen gitárt rakatnák össze magamnak. Megtetszettek ezek a könnyű és ergonomikus Steinberger/Strandberg gitárok, próbáltam tegnap egy basszusgitárjukat hangszerplázában és nagyon tetszett...azt azonban tudni kell hogy ezek már nem azok amiket a 80-as években gyártottak szénszálas erősítéssel epoxiból ami kibírta azt is ha ráálltál a nyakra...
A gitár változatát jó lenne kipróbálni mert a tremolóról olvastam jót is/rosszat is. -
Ctrl+Alt~Del
őstag
Tegnap belefutottam egy érdekes videóba. Olvasgattam a kommenteket alatta, és egyre inkább érdekelni kezdett, mennyire megalapozott mindez.
Reddit, más fórumok és írások, és gyakorlatilag megerősítették mindazt, amit a videón a srác elmond.
Jeff Kiesel, a korábbi Carvin gitárokat gyártó, jó néhány éve Kiesel márkanév alatt az üzletet továbbvivő apa-fia ügyvezető, valami egészen sajátos hozzáállással kezeli a vásárlókat, illetve bárkit, aki a gitárokkal, vagy a céggel kapcsolatban bármilyen kritikát fogalmaz meg. Legyen szó saját munkavállalójáról, megrendelőjéről.
Szomorú, pedig tényleg nagyon szép, egyedig gitárokat gyártanak.
-
bigrob
őstag
Annyira irigykedem, hogy munkaidőben ti ennyire ráértek.

-
Smiley
addikt
válasz
Goose-T
üzenetére
Nekem ez akkora problemam, hiaba tudok valamit kurvajol egyszeruen nemtudom jol elmagyarazni vagy atadni a masiknak. Foleg meloban nagy hatrany amikor elegge osszetett es bonyolult dolgok vannak... Ennek a modszertanat be kellene ugyanugy venni az altalanos tantargyak koze.
-
FockeWulf
tag
"Arról volt szó eredetileg, hogy hall valakit, és abból megállapítja, érdemes-e komolyan, hivatásszerűen foglalkoznia gitározással" de ez még így is totális hülyeség. Még a legtehetségesebb, 5-6 évtizede zenélő ember sem tudná ez így egyből rávágni, mert akinek ennyi tapasztalata van az tudja a legjobban hogy sokszor "csendes tóba lakik a béka". Van aki elkezd foglalkozni valamivel, tök béna benne huzamosabb ideig, aztán egyszer már azt veszed észre hogy nagyon jól megy neki amit csinál...sokszor csak a kitartásának, elhatározottságának köszönhetően.
-
válasz
Ba cy lus
üzenetére
Szerintem meg csak addig tekered a mondandód míg igazad nem lesz-e. Semmi olyanról nem volt szó, hogy "érdemes-e komolyan, hivatásszerűen foglalkoznia gitározással".
re: "És ez a két csoport nem is kommunikálhat egymással ilyen témákról"
De kommunikálhat. Csak ilyen fekete fehér kijelentéseket tök értelmetlen tenni. Django Reinhardtnak is mondhatták, hogy hapsikám ennyi volt. Hiánycikk volt nála az ujj. -
Ba cy lus
addikt
válasz
consono
üzenetére
Persze, mert az elején, mikor soft resetnek írtam, nem fejtettem ki bővebben, akkor csak gyorsan reflektálni akartam. Nem vagyok jövőbelátó, hogy mire ugranak majd az emberek. De egyébként teljesen egyértelművé tette, hogy mire gondol: profivá válni, hivatásszerűen foglalkozni vele, vagy csak otthon elpötyögni.
-
-
Ba cy lus
addikt
válasz
Goose-T
üzenetére
Arról volt szó eredetileg, hogy hall valakit, és abból megállapítja, érdemes-e komolyan, hivatásszerűen foglalkoznia gitározással. Ennek semmi köze ahhoz, át tudja-e adni a tudását.
A kérdés az, honnan tudja Soft Reset (vagy itt bárki), hogy egy 50+ éve játszó profi gitáros képtelen eldönteni, "kiből lesz a cserebogár". Lehet szkeptikusnak lenni, de kijelenteni, hogy ez hülyeség, számomra legalább akkora nagyotmondás, ami mögött ellenben sokkal kisebb tudás és tapasztalat áll, csak a sértett ego valahogy ezt diktálja, hogy erre rá kell vágni, hogy hülyeség. Félreértés ne essék, én is szkeptikus vagyok, de nem mondom, hogy ilyen nincs, hogy ez hülyeség. Hogy is mondhatnám, mi alapján? 
Azt már a többiek fűzték hozzá, hogy ez egyfajta tanítási módszer, hogy valakit a sárba kell döngölni, hogy tehetségtelen hülye, és így hatni rá, de erről szó nem volt, hogy itt ez állna az egész meghallgatás mögött.
-
Ba cy lus
addikt
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Akkor szerintem te magát Kodályt is kioktathattad volna, mi nem stimmel a módszereivel.
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
válasz
Ba cy lus
üzenetére
Didaktikának hívják azt a tudományágat, ami azzal foglalkozik, hogyan is kell jól oktatni, független attól, hogy mit is oktatsz. Legyen az zene, matematika, nyelv, vagy bármi más. A tanárképzésben ez a mai napig kötelező tantárgy a világ bármelyik egyetemén.
Most ráhibáztál, mert igenis értek hozzá, ugyanis diplomám van belőle.
Felőlem inspirálhatja ő Szűz Máriát is, az se érdekel, a véleményem fenntartom.
-
Goose-T
veterán
válasz
kutyek
üzenetére
Valamilyen széles, lapos, nem túl kemény tárggyal, például egy fadarabbal ütögesd meg óvatosan a fogólap és a fej irányából, ne oldalról. Utána szerintem ki tudod szedni egy kombinált fogóval, vagy esetleg oldalról alányúlsz egy pici laposfejű csavarhúzóval és felfeszíted.
Szerk.: itt egy videó róla.
Egyébként meg ne az eredetihez reszeld be, nem biztos, hogy jó volt. Persze ha nincs egyáltalán bevágva, akkor arra jó lesz az eredeti, hogy hol csináld a bevágásokat az új nuton. Utána én úgy szoktam, hogy a felhangolt húr finoman odafogom a második bundhoz, és megnézem, mennyi távolság van az első bund és a húr között. Minél kevesebb, annál jobb. Egy-két tizedmilliméter már teljesen jó.
-
válasz
Ba cy lus
üzenetére
Nagyon sok embert inspiráltak így. Ettől még nem lesz jó eljárás. A Benson is tele van lelki problémákkal amik ilyen dolgoktól származik. Vagy épp járhat a megkeresett pénzéből pszichológushoz. Hollywood is így működik tele tele beteg elmével, a sportolók között is sok a lelki baj pont emiatt. de ez inkább már a politika topik mint a gitár.
-
Ba cy lus
addikt
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Hát te biztos jobban értesz ehhez is, milyen módszer a megfelelő, mint valaki, aki 50+ éve gitározik, a 80-as évek végétől már a legmagasabb szinten, és még George Benson-t is inspirálja.
-
Olcsó plasztik nyerget cserélnék (Telecaster copy) graphtec-re. Már megvan az új, de nem tudom, hogyan vegyem ki a régit? Mintha egyik oldalán nagyon vékonyan valamilyen ragasztó csillogna (a fogólapba vésett fészek és a plasztik között). Elég stabilan ül a helyén, hogyan szedjem ki? Melegítsem? Üssem meg oldalról? Jó lenne, ha egyben / épen kijönne, mert ehhez akarom hozzácsiszolni az újat, szóval ez lesz majd a muster...
-
válasz
Ba cy lus
üzenetére
Ez egy tipikus régimódi nagyon lelombozó hozzáállás, ez egy teljesen destruktív módja annak hogy valakit ösztönözz. Az úszókat is verik, hogy jobban ússzanak, hát ha ez a norma akkor az én gyerekem ne is legyen úszó. Érted. Ez egy régimódi út, aminek ideje lenne véget vetni és fejlődni, nem így kommunikálni, hogy kalapáccsal csapunk oda.
-
Ba cy lus
addikt
válasz
benedekco
üzenetére
Neked tényleg nem megy a szövegértelmezés.

Igen, a profi gitáros ezt mondta, hogy ő erről megmondja, érdemes-e ezzel foglalkozni, de az ugye egy külön dolog, hogy ebből valaki mit fogad meg: abbahagyja, elgondolkodtatja a gyakorlása módszereiről, vagy le se szarja "mit ért ő hozzá" alapon. Egyébként elárulom, meghallgatás sem volt.soft reset:
Értem én, hogy k*rva nagy az egód a semmire, de ne akard jobban tudni, hogy volt ez a sztori.
-
válasz
Ba cy lus
üzenetére
"Szerintem meg értelmezni kellene, miről volt szó. Nem arról, hogy akkor rögtön hagyja abba, hanem arról, hogy" vs "ő megmondja, érdemes-e a gitározással foglalkozni"
Magadnak mondasz ellent
Pontosan arról volt szó, hogy random x arc megmondja hogy nem érdemes azzal foglalkozni, magyarul hagyd a fenébe a gitározást. Erről volt szó, erre reagált soft reset, hogy pont leszarja.Nézem hogy magyarázod. Nem nem azt jelenti még a hivatásos szájából sem. Az én számbol az hogy valaki szarul játszik meg azt jelenti hogy amúgy nem is olyan rossz, vagy mi? Ki van forgatva az egész. Nincs tiszta kommunikáció.
re: arnyekxxx

-
arnyekxxx
veterán
válasz
Blindmouse_
üzenetére
ha Joey DeMaio mondja azt, hogy túl hangosak vagytok, az jelent valamit

-
Ba cy lus
addikt
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Elárulom, ez egy valós szituáció volt.
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
Nincs olyan, hogy "kell tartani valahol". Arra van sok ingyenes online platform, ahol azt megtudhatod, hogy egy átlagos gitárosnak nagyjából miét érdemes elsajátítania mondjuk 1-2-5 stb. év játék után.
Szerintem bármiféle hasonlítgatás értelmetlen, hisz mindig lesz jobb és rosszabb is. Még egy profi zenész sem hasonlítgatja magát másik profihoz, hanem legjobb tudása szerint zenél, ahogy jónak látja.
A mérce egyedül te magad vagy. Vedd fel magad rendszeresen, nézd vissza egy év múlva, hogy most hol tartottál. Ha tényleg rendszeresen gyakorolsz, akkor a kalapomat megeszem, ha nem fogsz fejlődést látni a mostani tudásodhoz képest.
-
-
arnyekxxx
veterán
válasz
FockeWulf
üzenetére
Gyerekkorom városszerte világhírű zenekara a Lady Macbeth anno megcsinálta az ORI vizsgát, játszottak valami saját maidenes dalt is, a bizottság egyik tagja osztotta őket a galoppozós ritmizálás miatt, hogy olyan márpedig a zenében nincs

-
dl650
tag
válasz
chaosmonger
üzenetére
Azt nem gondoltam volna, hogy így le lehet ragadni egy szinten, hogyha rendszeresen gyakorolsz. Köszi, figyelek rá. A hibáimat felismerem és dolgozom rajtuk. Igazából az a baj, hogy nem igazán tudom, hogy hol kellene tartanom. Most megismerkedtem pár fiatal sráccal, kor szerint a gyerekeim lehetnének
, és meghívtak a próbatermükbe. Talán tanulok valamit tőlük. -
Ba cy lus
addikt
válasz
benedekco
üzenetére
Szerintem meg értelmezni kellene, miről volt szó. Nem arról, hogy akkor rögtön hagyja abba, hanem arról, hogy leszarja egy profi - nem feltétlenül rosszindulatból mondott - véleményét. Még ha nem is mond építő jellegű kritikát, szerintem ilyenkor az a kellően alázatos hozzáállás, hogy az embert keményebb és jobb munkára sarkallja, nem pedig teljesen hidegen hagyja. Hivatásos akar lenni vagy sem az ember, azért gyakorol, hogy jobb legyen.
-
dl650
tag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Így van!
Én sem akarok megfelelni senkinek. Mindig is azt mondtam, hogy a magam örömére kezdtem el tanulni. Akármelyik híres gitáros leszólná a tudásom, hát pont letojnám. Ez tetszik, ezt csinálom. Hogy milyen szinten az majd kiderül. -
consono
nagyúr
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Ennyi
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
válasz
Alexios
üzenetére
Ha James Hetfield állna elém, és mondaná, hogy szar vagy a Snakebyte-oddal együtt, még a Sandmant sem tudod eljátszani rendesen, nem érdekelne. Másrészt, sose mondana ilyet.
Senkinek nem akarok megfelelni, azért tanulom, mert örömet okoz, hogy megpróbálom megtanulni. Ki vagy milyen profi zenész tudná elvenni annak az örömét és eredményét, hogy eljutottam a Yousician pötyögő videótól a Sandmanig? Egyik se.
-
válasz
Ba cy lus
üzenetére
"ha egy profi, elismert zenész véleménye nem hat meg" vs "nem azért játszom, mert ebből akarok élni, hanem a zenélés öröméért"
Feleslegesen bizonygatod, az hülyeség amit állítottál. Random akárki legyen az bármekkora profi zenész.
A Nagy Feró is profi zenész és ha azt mondaná neked itt hagyd abba elhinnéd neki? De ha Mike Zito mondaná ugyanezt akkor másképp hallanád meg a dolgot? Ha valaki azt mondja, hogy hagyd abba mert szar vagy akkor az egy gyökér. Ha azt mondja, hogy ez így nem jó és valamit nagyon másképp kellene csinálni az más. Abból lehet tanulni. De abból mit tanulsz hogy hagyd abba? Ráadásul még örömet is okoz neked a négy fal között. Nem rejszol egész nap hanem egy hangszeren játszik.
Ezer plusz egy példa van arra, hogy emberek le lettek állítva, ne adj isten nem lettek felvéve a fősulira vagy akármi és lásd nagyszerű emberek lettek az adott területen, legyen az bármilyen művészeti irány. -
Alexios
veterán
válasz
Ba cy lus
üzenetére
Mi az a helyzet amikor bárkinek, akár profi, akár nem, érdemes olyan véleményére hallgatni hogy nem érdemes gitározni? Egyáltalán mit jelent az hogy nem érdemes? Nem hiszem hogy lehet ilyen bármilyen szempontból jóindulatú kritikát adni és nem csak geciskedni, onnantól kezdve meg nehogy már beképzeltség legyen az hogy nem hagysz abba valamit csak mert akárki más azt mondta.
Az egy más kritika persze ha azt mondja hogy ez ebben a formában nem színpadképes, stb, de azt hogy alapvetően a tevékenységet se érdemes végezni, mikor a másiknak a bénázás is örömet okoz, nem tudok olyan helyzetet elképzelni ahol ez konstruktív kritika lehetne. -
Ctrl+Alt~Del
őstag
válasz
chaosmonger
üzenetére
Mondjuk én még meg vagyok áldva egy olyan furcsa dologgal, hogy gyakorolok egy kicsit nehezebb riffet pl. és van egy olyan pont amikor már egész felismerhető, de a tökéletestől még nagyon messze van, akkor ahelyett hogy ez felpörgetne, rámtör egy menekülési kényszer, azonnal le kell raknom a gitárt és másnap már valami teljesen mást gyakorolok...
Ez tök érdekes. Én meg pont akkor kapok vérszemet, és javítgatom, javítgatom, amíg azt érzem, hogy jelenleg kb. ez a legjobb, ahogy el tudom játszani. Van, hogy hetekig gyakorolgatok egy szólót. -
chaosmonger
tag
Ezt akár én is írhattam volna, nagyon hasonló a helyzetem. Viszont ezt nem vigasztalásként írtam hogy nem vagy egyedül, hanem inkább figyelmeztetésként: ebből valahogy ki kell törnöd, mert úgy jársz mint én. Már kb. 10 éve hogy elkezdtem felnőttként gitározni, de még mindig ugyanezen a szinten tartok. Mondjuk úgy is dönthetsz, hogy ennyi elég is, mert így is kitűnő szórakozás, de ha tovább szeretnél lépni akkor valamit változtani kell, ebben tanácsot sem tudok adni, csak rossz példát

Mondjuk én még meg vagyok áldva egy olyan furcsa dologgal, hogy gyakorolok egy kicsit nehezebb riffet pl. és van egy olyan pont amikor már egész felismerhető, de a tökéletestől még nagyon messze van, akkor ahelyett hogy ez felpörgetne, rámtör egy menekülési kényszer, azonnal le kell raknom a gitárt és másnap már valami teljesen mást gyakorolok... -
Ctrl+Alt~Del
őstag
Ha valakinek van a környezetében olyan (nagy)családos ismerős, akik nehéz anyagi körülmény között élnek, de szeretnének gyereküknek gitárt (akusztikus vagy elektromos) ajándékozni karácsonyra, keressen meg privátban.
-
dl650
tag
Az a helyzet, hogy én is úgy érzem, hogy még nem tudok annyit és úgy játszani, hogy az publikus legyen. Nagyon sokat rontok, főleg mellépengetéssel ami nyilván javulni fog. Senki előtt nem játszottam még, csak a feleségem hallja néha a gyakorlásom. Soha nem cikizett, hogy béna vagyok. Persze tudom és érzem, hogy fejlődök, hiszen sokkal könnyebben megy minden mint amikor elkezdtem és szerencsére élvezem és imádom a metál gitár hangzást, hiszen ez volt az álmom. Sajnos van egy hibám amin most már próbálok javítani: türelmetlen vagyok és bizonyos értelemben nincs bennem kitartás (csak a gitár tanulásra értem) a jó és a rossz értelemben. Nagyon sok dallam tetszik és itt van a fejemben és meg akarom tanulni. Megtanulom és ahelyett, hogy a tőlem telhetően igazán jól begyakoroljam már nézem is a következőt. Persze a vége az, hogy semmi sem tökéletes. Még mindig nem tudok akkordokat sem. Sokszor csak leülök és pengetek, gyakorlom a pengetési módokat mert éppen a thrash téma tetszik. Mindent magamtól a netről lesek el és persze a Songsterről. Időm sajnos továbbra is kevés a gyakorlásra. De, nehogy félre értsetek, nem panaszkodok! Élvezem, tetszik, csak egyszerűen nem érzem úgy, hogy nekem kb nyolc hónap után be kellene mutatnom, hogy hol tartok.
-
FockeWulf
tag
válasz
Ba cy lus
üzenetére
Ez oltári nagy baromság, már bocs, attól hogy valaki profi valamilyen szinten valamiben, még nem az atyaúristen, nem tudhatja kiben mi lakozik, ami sokszor nem is látszik elsőre...pont múltkor néztem egy Kukovecz Gábor-interjút, nekik pl az első Ki mit tud-os fellépésük után a szakmai zsűri azt tanácsolta hogy azonnal hagyják abba a muzsikálast és keressenek más elfoglaltságot.. .
-
FockeWulf
tag
válasz
consono
üzenetére
Oltogatós, direkt basztatós kritikákat általában olyan embrek zúdítanak a másikra akiket életükben javarészt csak kudarcok értek, bármiben is kezdtek, sosem sikerült semmi nekik. Most úgy amblokk értve, általánosságban. Keserűség meg irígység van a dolog mögött, nem azért irígy mert te bármilyen szinten is zenélsz ( csak hogy maradjunk a zenélésnél), hanem mert látja hogy elsősorban örömöd leled benne, aztán időt szakítasz rá és csinálsz valamit amihez kitartás kell...stb... Elmész kosarazni tanulni, nem fognak kinevetni vagy piszkálni az edzett játékosok hogy nem találod el még a palánkot se, elmész korcsolyázni tanulni, nem fog lenézni a gyakorlott korcsolyás a jégen, h elsőre 50 cm-távot sem tudsz rendesen megtenni, elkezdel kondiba járni, nem fognak gúnyolni a kiszálkásítottak hogy potrohos vagy és nem tudod pontosan melyik gépet mire kell használni...stb, mert pontosan tudják mennyi munka, kitartás, idő mire eljutsz egyik szintről másikra. Basztatni, beszólogatni az olyanok fognak akik még belekezdeni is félnek akármitől is, mert félnek a saját kudarcuktól.
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
válasz
Ba cy lus
üzenetére
Ha kikérem a véleményét, hogy most játszom valamit, és utána mondja meg, hogy érdemes-e gitároznom, akkor érdekel. Mert akkor nyilván azért kérem a véleményét, mert gitáros akarok lenni.
Ha játszom csak úgy, és ő kéretlenül neki áll okoskodni, hogy sose lesz belőled gitáros, nem érdekel, azt gondol, amit akar. Nem is akarok az lenni. -
Ba cy lus
addikt
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Szerintem akkor ez szimpla beképzeltség, az alázat hiánya, ha egy profi, elismert zenész véleménye nem hat meg.
Új hozzászólás Aktív témák
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Amazfit Bip 6 - jót olcsón
- Peugeot, Citroën topik
- Fotók, videók mobillal
- Milyen nyomtatót vegyek?
- További aktív témák...
- G.SKILL Ripjaws V 2x4GB 3000MHz DDR4 kit
- APC Smart-UPS 1500VA LCD RM 2U (SMT1500RMI2UC) - űj ára 450.000Ft
- Digitus Network Cabinet 19'' 42U DN-43000 white - Rack Szekrény
- BROCADE Ruckus ICX7150-24port - Switch - több db - 130Gbps
- 3D nyomtató - SAURER MarkingSolutions Signum Eco Lasersysteme - laser marking system
- Dell Latitude 7390 13,3" FHD IPS, i5-i7, 8-16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Xiaomi Redmi 14C / 4/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Apple iPhone 12 64GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- AKCIÓ! Dell Latitude 5455 14 FHD+ üzleti notebook - Qualcomm X Plus X1 16GB DDR5 512GB SSD W11
- Samsung Galaxy S23 Ultra - Green - 8GB /256GB - Újszerű állapot!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Napi szinten előfordul itt ph-n retorzió nélkül. A "bulldogos" mondat pedig valahogy úgy volt, hogy "kérdezés helyett rögtön ugrasz, mint egy bulldog". Egészen más, mint amit te itt előadtál. Na további jó mókázást!

Onnan indultunk el, hogy miért ciki a család előtt kezdőként megmutatni az első bénázásokat...
A kérdés az, honnan tudja Soft Reset (vagy itt bárki), hogy egy 50+ éve játszó profi gitáros képtelen eldönteni, "kiből lesz a cserebogár". Lehet szkeptikusnak lenni, de kijelenteni, hogy ez hülyeség, számomra legalább akkora nagyotmondás, ami mögött ellenben sokkal kisebb tudás és tapasztalat áll, csak a sértett ego valahogy ezt diktálja, hogy erre rá kell vágni, hogy hülyeség. Félreértés ne essék, én is szkeptikus vagyok, de nem mondom, hogy ilyen nincs, hogy ez hülyeség. Hogy is mondhatnám, mi alapján?

Én sem akarok megfelelni senkinek. Mindig is azt mondtam, hogy a magam örömére kezdtem el tanulni. Akármelyik híres gitáros leszólná a tudásom, hát pont letojnám. Ez tetszik, ezt csinálom. Hogy milyen szinten az majd kiderül.