- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Jack Hunter: Kínai erősítő vásárlási tippek
-
LOGOUT
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Goose-T
veterán
Ha késik, akkor először is arról győződj meg, hogy a cucc saját ASIO driverét használod, amit innen tölthetsz le, és NEM az ASIO4all-t. Soha ne használj ASIO4all-t, ha van saját driver az interfészhez. Azzal soha nem fogsz értelmes késleltetést elérni.
-
Blindmouse_
aktív tag
válasz
Ctrl+Alt~Del #61993 üzenetére
Már ha te azt életnek mered nevezni.
Vannak akik azt is életnek hívják ha szójaláttét iszogatnak egy biciklinek dőlve, örökre szűzen.
-
Ba cy lus
addikt
válasz
Ctrl+Alt~Del #61993 üzenetére
Nade a modellezősön/profilozóson mit lősz be? Tranyóst?
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz
Blindmouse_ #61987 üzenetére
Meg közben az is kiderül(t), hogy a csövesen túl is van élet.
-
arnyekxxx
veterán
Ha csak fél percet veszel fel azt is gyakorold ki mert egy pontatlan káoszt hallgatva senkit nem az érdekel, hogy hogy szól hanem azon jár a füle, hogy mit akart ezzel mondani a költő. Esetleg eleve egy lassabbat vegyél fel kísérletezéshez.
Milyen asio driver van beállítva és hogy? Ha egy 15 évesnél fiatalabb gépen sima felvételél (nincs még telepakolva a project procit felzabáló pluginhegyekkel) késést érzel ott valami rosszul van beállítva.
a mixerben lentebb húzod annak a sávnak a hangerejét amin rögzítesz.
-
consono
nagyúr
válasz
kutyek #61989 üzenetére
Ha már előjött a latency, tegnap felcseszte az agyamat a Spark Mini... Az aux-ba dugott hangnak van kb. fél másodperc késése :/ Eddig ez nem tűnt fel, mert leginkább csak a dob szokott oda menni, de tegnap rádugtam a Tank G-t, hogy A-B-zem kicsit a Sparkkal, hát, nem jött össze... Utána olvastam, ez nem "hiba", hanem így van tervezve a Mini, hogy átmenjen az AUX is az EQ/DSP-n (gondolom, hogy a kicsi szórókat kompenzálja).
-
Ezt nem értem:
"nincs dedikált potméter amivel lehet állítani külön a gitár hangerejét a track-hez képest"Ezt nem értem. Minden tracken van egy hangerő poti (vagy megnyithatod a mixert is, gondolom, reaperben is van). Azokkal beállítható a hangerő, miközben már felvételi üzemmódban van a gitár sáv, de még nem rögzít ("armed"). Így nyomsz playt, hallod a meglevő sávokat, rágitározol, beállítod az output hangerőket úgy, hogy jól halld a gitárt (is), majd felveszed, amit akarsz.
"a monitorott hang a sávról meg késik"
Én mindig kikapcsolom a monitorozást a DAW-ban, de ez is csak akkor jó, ha elég alacsony a késleltetés. Érdemes az ASIO puffert levinni kb. 64/128 sample-re. A Nux-nak elég alacsony a késleltetése, nálam (Studio One 5) ~4.5 ms oda-vissza. Felvételhez ez még ok, de ha 2x hallod, amit játszol, az így is zavaró. -
X2N
őstag
válasz
Blindmouse_ #61987 üzenetére
Erősítő effekt loopjába dugva is jól szól, kíváncsi voltam hangkártyaként h működik, meg milyen felvenni vele. Ha fel akartam volna venni a teljes számot akkor nyilván kigyakoroltam volna előtte, még gyorsabb tempóban is, de nem ez volt a cél. Az baj hogy miközben veszem fel a sávot nincs dedikált potméter amivel lehet állítani külön a gitár hangerejét a track-hez képest, a monitorott hang a sávról meg késik. Hol kell ezt beállítani?
-
Goose-T
veterán
Van nekem is itt egy régi melodeath-sludge-stoner próbálkozásom, aminek a végén zongoráztam is egy kicsit.
A koronavírus idején írtam, héthúros gityóval játszottam fel. Kicsit szar a hangzása, akkor még nem vágtam annyira a keverést, mint most. Bonyolult is lenne most újrakeverni, mert egy csomó plugint újra fel kéne tenni, de ahhoz nincs kedvem. A dobsávot előre feljátszott konzervbetétekből raktam össze, nem tudok ennyire dobolni.
-
X2N
őstag
Engem kifejezetten ez a szám érdekelne, hogy összehasonlíthassam a 8 húros gitárral és megnézhessem spektrum analizátoron is. Persze lehet keresek valami Lemmy backing track-et hátha.
arnyekxxx-Szintetizátorod most is van még? Egy midi billentyűzetet én is szeretnék beszerezni.
-
cucka
addikt
válasz
arnyekxxx #61980 üzenetére
Ez fasza, mint valami kiadatlan Theater Of Tragedy dal.
#61981X2N
Majd előveszem a hangszert, letörlöm róla a vastag porréteget és nekiesek, ez a Motorhead szám amúgy is fasza, meg kéne tanulni. És szurkolok, hogy a szétbarmolt forrasztások a potiknál még tartanak, kéne már bele 1 szett pickup is.De amúgy mi a rejtély? Hogy hogyan szól egy basszusgitár? Tele a youtube videókkal, ahol emberek basszusgitároznak, legyél kreatív
.
Ha már Lemmy, az ő sound-járól egy 20 másodperces short videó mindent elmond, amit érdemes: [link] -
X2N
őstag
válasz
arnyekxxx #61979 üzenetére
Pedig szerintem sikerült javítani most a hangzáson az előzőhöz képest. Kellene automatikázni a hangerőket, így kicsit trükkös beállítani a szinteket. Amikor dobbal együtt szól a basszus akkor jó, viszont ha megy a gitár mellette kell csökkentenem a hangerejét mert "dohog" a háttérben.
cucka-Tudnád ezt esetleg hangfelvétellel igazolni hogy mennyire szól máshogy egy basszusgitár? Tényleg érdekel, Legjobb egy általad beállított hangszín lenne, meg mellé a dry felvétel.
-
arnyekxxx
veterán
Belefutottam egy eldugott mappában régi mp3akba így aztán jön egy senkit nem érdeklő sztori arról, hogy születnek dalok. 2000 környékén lett sulinetexpresszel olyan gépem amin már aránylag sok sávon lehetett felvenni (semmi plugin meg vst instrument csak felvétel meg minimál effektezés), volt egy Yamaha CS1X-em a zenekarozáshoz, gondoltam ne csak zúzás legyen, írogatok szigoruan önszórakoztatásnak ilyen tuctucprüntyprünty dalokat a yamahával. Pl ezt. Aztán ahogy közeledett az ideje, hogy kellene már egy újabb albumnyi sötétrock nóta a zenekarnak, kellett valamit virítani, hogy meglegyen a 10 új megasláger alápakoltam a fenti dizsinek egy rendes dobot meg körberaktam zsgitárral és levittem próbára, hogy elkészült az uj nóta lehet éneket írni rá és ez lett belőle
-
cucka
addikt
Én továbbra sem értem, hogy lehet double track-elni a gitár felvételt, ha amúgy nem tudod tempóban eljátszani a dalt, de lehet az én fantáziám korlátos
.
Amúgy nem is basszusgitár hanem a 8 húros gitár E-re hangolva.
Ja, emlékszem, régen is írtuk, hogy a 8 húros gitár az nem fog úgy szólni, mint egy basszusgitár, hiába hangolod le E-re.Egyébként lehet hogy nem gitáros fejjel gondolkozás miatt, de nekem kb. az fel se tűnt, hogy hogy szól a gitár, csak arra bírtam figyelni, hogy pontatlan, sem a tempó sem a dinamika nincs a helyén.
Ja és garage band forevör. Szerintem. Annál jobb nem kell otthonra.
-
X2N
őstag
Utólag már gondolkodtam h nem ezt a számot kellett volna választani, de mindegy. Csak leültem délbe és elkezdtem felvenni a számot, gyakorlás nem volt, amikor már a negyedik gitársávot vettem fel és a basszus is megvolt már láttam hogy jó lenne ha újra nekiállnák felvenni újra az egészet, addigra már egész jól ment. De nem fogom túlzásba vinni elég lesz max 2 sáv gitáronként így is szépen szól. Amúgy nem is basszusgitár hanem a 8 húros gitár E-re hangolva.
Dry jelet is felvettem reampoláshoz. Majd megnézem hogy lehet editálni azokat a sávokat hogy ne legyen ennyire döcögős, pro-k is azt csinálják
Használ itt valaki Reapert? Aki más DAW-ot használja melyiket?
-
cucka
addikt
Nem genyózásnak szántam amúgy, inkább bátorításnak.
Gyakorold ki és tudd eljátszani, utána érdemes azon agyalni, hogy hány sáv meg milyen erősítő. Szerintem.Amúgy tökre meghoztad a kedvem, hogy hétvégén elővegyem a basszusgitárt a sufniból és tanuljak egy kis motorhead-et.
-
X2N
őstag
Kis Motörhed felvéve Reaperrel. Most minden sávon van beállított Hi-Pass filter és sidechain is van a basszusgitárra. 2 gitársáv NUX-MG-30-ban JMC800 egy DS-1el boostolva.
-
Goose-T
veterán
válasz
benvolio #61963 üzenetére
Nekem ez volt, ebből is a 12-13K-s változat, a legnagyobb jelű. Kent Armstrongot itt tudsz venni, ebből nekem csak a nyaki változat volt a telémben, de az nagyon jó volt. Még ez is jó lehet, bár nem próbáltam, de más pickupom van az eladótól, és az nagyon jól szól.
-
cucka
addikt
válasz
arnyekxxx #61960 üzenetére
Ezt amúgy bírom a foderában, hogy kb. lefényképeznek egy darab fát, amiből majd basszusgitárt fognak csinálni, és már meg is veheted 15 ezer euróért
Most kivácsiságból rákerestem, a thomannon meglepően sok van belőlük raktáron, és már ilyen kedvező, 3-4-5 millió közötti áron kaphatóak.
-
arnyekxxx
veterán
Rákerestem a kugliban a telecaster szóra
Ki találja meg a kakukktojást?
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
Köszi, hasznos volt, logikus is, értem is, alkalmazni fogom.
-
Goose-T
veterán
válasz
benvolio #61954 üzenetére
Nekem volt egy olyan Super Distortion T-m. A tapasztalataim vele:
1. Nincs nagy jele, nem alkalmas high gain hangzásokra. Inkább twanges, ízes, de torzítva nem annyira jó. Egy sima telecaster és egy super distortion keveréke. Felezve egész jól hozza a tele hangzást. De ettől még vékony a hangja, rendes metálos torzítással, amivel a rendes humbuckeres gitárjaim jól szólnak, ez leginkább fülsértő.
2. Ha a régi fajtájú ashtray bridge van rajta, akkor felejtsd is el a high gaint, mert a híd mágnesezhető anyagból van, egy oldalon van csak csavarokkal rögzítve, így nagy hangerőn berezonál, és visít, mint az állat, ha torzítva van. Ugyanis a híd rezgését felveszi a pickup. A modern tele hídnak nincs ilyen problémája.
Ha nem akarsz high gainnel játszani, akkor teljesen jó. Ha igen, akkor inkább vegyél egy ütősebb pickupot, ha ragaszkodsz a teléhez. A Kent Armstrong Power Blades vagy a Seymour Duncan STHR1-B jó választás lehet. Ha nem akarsz sokat költeni rá elsőnek, akkor AliExpressről is lehet jókat lőni, a Fleornak is van ilyenje, olyanom is volt. Generikusabban szólt, mint a Super Distortion T, de legalább nem volt annyira fülsértő torzízva. De mindezt csak akkor, ha modern húrláb van a teléden, ha ashtray, akkor felejtsd el a high gaint. Esetleg meg lehet valahogy mókolni, hogy ne rezonáljon be.
-
benvolio
őstag
Nekem csak humbucker-es gitárjaim vannak (a hídnál), de lett egy telecaster ès elèg karcsú ès zajos azokhoz kèpest, így eldöntöttem, hogy lecserèlem egy DiMarzio DP318 Super Distortion T hangszedőre a hozzávaló potikkal együtt. Tudtok esetleg ettől jobbat?
-
cucka
addikt
válasz
Ba cy lus #61946 üzenetére
Akkor is simán. Ilyen frekvenciáknál amit elsősorban hallasz, az az első és második felharmonikus, azokra a frekvenciákra érzékeny a fül.
5 húros basszusgitárnál a B húr alap frekvenciája kb 30hz, amit nem is hallasz, mert keverésnél ki fogják szűrni, aztán mégiscsak hallod a zenében.
-
Goose-T
veterán
válasz
Ba cy lus #61946 üzenetére
Akkor is vágni kell, ha van basszusgitár is a mixben. Van elég felharmonikusa a gitárnak ahhoz, hogy az agyad kitalálja hozzá az alaphangot. Minél alacsonyabb a frekvencia, annál kevesebb hang fér meg egymás mellett. Az is bevett gyakorlat, hogy a lábdob sávjáról sidechainnel vezérelnek a basszusgitár sávján egy multiband kompresszort (vagy ha több frekisávra van szétszedve a basszusgitár, akkor a legmélyebb sávon egy sima kompresszort). Ez azt csinálja, hogy amikor üt egyet a lábdob, abban a pillanatban a basszusgitárt visszaveszi pár decibellel, így nem lesz akkora basszustorlódás a kick frekvenciasávjában, és jobban is ki fog szólni, nem lesz puffogó.
-
arnyekxxx
veterán
azért az LC HC filtert nem ugy kell elképzelni, hogy a beállított értéknél egy olló lenyírja a hangot, hanem ott elindul lefele a görbe szerk. lassú voltam
-
Goose-T
veterán
válasz
Ctrl+Alt~Del #61939 üzenetére
Semmi értelme. Amúgy igen, kb. a 60Hz a minimum, amire érdemes tenni, de jobb a 70-80Hz. Ezt ne úgy képzeld el, hogy 60Hz vagy 80Hz alatt már semmi nem lesz, hanem hogy onnantól lefelé elkezdi szépen csökkenteni a hangerőt a megadott meredekséggel. Valahogy így:
Még vizualizálva is van, hogy hogy néz ki előtte és utána a spektrum.
A treble gainnek leginkább basszusgitárnál van értelme, mert ott csak a magas frekvenciákat szokták torzítani, hogy ne legyen finghangú.
Amúgy ennek a mély- és magasvágásnak mixben van értelme, közvetlenül a mikrofonnal ládából felvett vagy modellezett jelre applikálva. A basszust azért kell levágni, mert ha minden sáv fölösleges basszusa összeadódik, akkor az egyrészt nagyon szarul fog szólni, másrészt pedig sok energiát elvesz a masterből, nem lesz elég headroom a loudnessnek. A magasakat meg azért szűrjük, mert egyrészt a torzított gitár eleve szarul szól 5-6KHz fölött, másrészt meg ott is összeadódhat a sok sáv fölösleges magas frekvenciás információja, és zaj lesz belőle.
Ökölszabályként azt mondanám, hogy első lépésként minden fölösleges frekvenciát le kell vágni a sávokról, amik nem hordoznak értelmes információt. Nekem akkor kezdtek jók lenni a mixeim, amikor erre rájöttem. Hirtelen elkezdett jól szólni együtt az egész mindenféle trükközés nélkül.
-
cucka
addikt
válasz
Gitáron standard hangolásban a vastag E húr alap frekvenciája 82Hz. Ez alatt lehet vágni szerintem.
-
X2N
őstag
válasz
Csak a lényeg maradt le. De pontosan hol és mennyi dB volt állítva? Csinálj róla egy printscreent majd utána okosabbak leszünk.
"Amúgy akkor ez a 60 Hz kb az, amire érdemes a low cutot tolni?" Mit, mire, hol, mikor?
Elektromos gitárra? Tegnap linkeltem egy videót abban elég sok információ van, ez is benne van:
Hi Pass filter kell rá:
Rythm guitar 80Hz 24dB/oct
Lead Guitar 250Hz 24dB/oct
Clean Guitars 250Hz 24dB/oct
Magas frekvenciát is lehet vágni, pont az előbb írták:
5KHz-nél elektromosnél, akusztikusnál 8kHz, hogy kiszóljon a mixból.
A treble gain az magas erősítés, a "normal" nem tudom mit takar, megint kevés az információ hol mi az a nornal gain... -
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz
Goose-T #61931 üzenetére
Az előbb találtam egy Maiden presetet, amiben a low cut 10 Hz-re volt állítva.
Mivel 20 Hz alatt semmit se hallunk, mi értelme ezt 10-re tenni?
Amúgy akkor ez a 60 Hz kb az, amire érdemes a low cutot tolni?
Amúgy a treble gain és a normál gain között mi a különbség, illetve az összefüggés? Előbbi csak bizonyos freki felett erősíti a jelet, alatta nem?
-
Tibizzz
junior tag
Lehet hogy másik gitárt kéne vennetek. Még az NG sincs bekapcsolva Mooer-ben. [link]
-
Blindmouse_
aktív tag
válasz
Tibizzz #61934 üzenetére
Csavargathatod azt a hangot, a single coil sound mindig single coil sound marad. és a zaj is zaj marad.
Ettől független el lehet nyilván játszani sok sok dalt azon is.
-
Tibizzz
junior tag
Single coillal is lehet jó kis discometalt játszani.
[link]
-
Goose-T
veterán
válasz
arnyekxxx #61924 üzenetére
Letöltöttem MP3-ba, bedobtam a Foobarba, és nagyon szépen látszik rajta a mély- és magasvágás. 60Hz alatt és 6KHz felett semmi nincs, amikor csak a torzított gitár szól. Ránézésre 80-90KHz-re állították be a felüláteresztőt és 5KHz körül az aluláteresztőt 12-18dB/oktáv meredekséggel.
A tiszta gitársáv belekap a 7-8KHz-es sávba is, hogy szépen kiszóljon.
Az is látszik, bár az csak mozgóképen, hogy ezen kívül semmi drasztikus EQ-t nem alkalmaztak, nincsenek olyan csúcsok, amik végig magasabban vannak a többinél.
-
Bocs az OFF-ért, de hátha másnak is mosolyt csal az arcára:
Mike's just gonna need one take-take-take-take
(avagy A kekszakállú herceg várja már a breakdown-t).
A végső változat nem rossz, és már az első próbálkozásra elég jó elemek vannak benne... -
X2N
őstag
-
arnyekxxx
veterán
válasz
Blindmouse_ #61923 üzenetére
Pl egy George Lynchet hallgatni annyiban meglepetés, hogy mennyire kurvajó magában is
-
X2N
őstag
válasz
arnyekxxx #61919 üzenetére
Néztem múltkor a hitspace-s videót amiben mutogatta a hangmérnök milyen vasakat használ a stúdióban pluginek helyett(jobban szereti a vasakat mint a plugineket a faszi, persze azokat se mindig használja, csak ha értelme van), na most úgy képzeld el hogy azok a vasak nem is azok amiknek látszanak, csomó eszköz ami ott volt neki a pultban ilyen olyan limitált kiadás, eltér a gyáritól, több ratio-t tudó kompresszorok, meg módosítgatva vannak hogy nagyobb tartományban szabályozzanak mint egy gyári ugyanolyan kaliberű milliós cucc, és egymás után sorolta hogy ez miben más az miben más, ez ennyivel szabályoz máshogy meg ő ezeket a kütyüket is clippelésig hajtja, meg kihasználja a hibáikat.
Na ott voltam vele h jó akkor nekem elég az ami a DAW-ban van max leszedek 3-4 plugint kísérletezni és ennyi.
-
arnyekxxx
veterán
az emberi határokon belül persze pontosnak kell lenni, de ez nem ms pontosságot jelent, Ha copy-paste-el bevágod 4X a sávot az krvaszarul fog szólni még akkor is ha a DI jelet pakolod egymás alá és sávonként különböző erősítőket/cabokat teszel rá.
Egyszerűen meg kell ugrani azt a szintet, hogy aránylag pontosan el tudja az ember ugyanazt többször játszani, mielőtt nekiáll komolynak szánt felvételt készíteni.
-
arnyekxxx
veterán
ebbe pár napja futottam bele, érdemes végignézni
Why New Plugins Are A Complete WASTE Of Money -
X2N
őstag
válasz
arnyekxxx #61915 üzenetére
Megnéznék egy zenekart hogy vesznek fel egy lemezt stúdióban, ellehetne lesni sok mindent. De amúgy tényleg bele kell ölni rengeteg idő meg kísérletezni ha az ember lemez hangzást szeretne.
Nagyon máshogy szól a nem szögre pontosan ugyanazt játszod, nem szeretem a hangzását ha nem pontosan ugyanaz,
Persze megoldás ha copy-paste-el bevágod 4X a sávot az úgy már elég masszívan szól. Belegondolok hogy régen még ez is luxus volt mert a 8-16 sávos keverőn nem lehetett 4x-6x kirakni a gitársávot mert kellett másnak is a hely, ma meg belépő szintű kütyükkel ilyen hangzásokat lehet csinálni egy fapados pc-n, sokkal egyszerűbb is mert mindent fent van a neten, utána lehet nézni mindennek, tele van ingyenes pluginnnel a net is.
Még ki kell találnom hogy lehet majd beállítani felvételkor a dolgokat mert bal+jobb oldalon is hallom a gitárt felvételkor multieffektből, és a track-et is felvétel közben és nem tudom külön külön állítani a hangerőt, nem az igazi, lehet inkább el kellene adni ezt a nuxot és csak pluginezni....cucka-szándékos, nem volt kedvem a dobbal meg a basszussal szórakozni, csak felvenni akartam hangzásokat.
Ezen az erősítőn hiába tekergeted a basszus potmétert, ennyi az alja, most segítettem
Amikor bedugtam a Marshall loop-jába akkor is ilyen disznó módon szólt, letol minden más erősítőt.
Persze ha lenne normális ének, basszus dob stb akkor nem így lenne megkeverve, sokkal jobban visszavenném a gitárt. -
cucka
addikt
Az szándékos művészi döntés eredménye, hogy amit játszol az nem passzol tempóban a dob alapra, és hangnemben a basszus alapra?
Amúgy nem tudom, milyen erősítő, de ha van rajta "bass" potméter, azt én lejjebb tekerném
Egyébként nekem a Trout Mask Replica című hallhatlan lemez ugrott be erről.
Ez itt: [link] -
arnyekxxx
veterán
hogy milyen modell azt meg nem mondom, de a hangológép valószínűleg hibásan működik abban a multiban, vagy Tibizzz kolléga művészi munkásságát irigyelted el.
Tényleg nem bántásból mondom, de van az amikor még nem azzal kell foglalkozni, hogy milyen pluginben hány db emelést állítasz be.
-
X2N
őstag
Felvettem pár sávot a NUX-al. Nehéz 2x-4x ugyanazt ms-re pontosan feljátszani, nekem se sikerült. Biztos lehet csinálni olyat hogy 1-2ms-al eltolni a sávokat Reaperben. LA2A-van mindegyik sávon +3dB emeléssel, semmi több, 2-4X-ezve vannak a sávok, meg egy szimpla basszus+dob alatta. Vajon találja ki milyen erősítő.
-
Ba cy lus
addikt
válasz
arnyekxxx #61911 üzenetére
Ha jól rémlik, a Marshall Studio szériás erősítők mélye is elvileg ezért nem dübörög annyira. Persze csak 20W, de az Origin 20 fej is, az meg sokkal jobban dübörög. Nekem mondjuk nem hiányzik, de láttam már olyanokat, akiknek épp emiatt a kevésbé száraz hang miatt jött be jobban az Origin.
-
Goose-T
veterán
válasz
consono #61907 üzenetére
Folyamatosan változtatom a hangzásom, mindig próbálok egy kicsit javítani rajta. Felvenni pedig vonalból szoktam, és VST-vel csinálom a hangzást, nem a Hotone-nal. Már régen csináltunk rendes stúdiófelvételt, most éppen fingom sincs, mivel tudnék jó gitárhangzást csinálni. Valószínűleg megpróbálnám TH-U-ban vagy Amplitube-ban reprodukálni a Hotone-on beállított hangzásomat.
-
-
consono
nagyúr
válasz
Goose-T #61906 üzenetére
Jó, de ha megvan a tuti IR, onnantól jó vagy. Vagy nem? Ti játszotok PA-n, élőben
Ha minden koncerten a mikrofonozás ideális állítgatását meg kell ejteni az sokkal több idő.
Mondjuk könnyen dumálok, itthonról a szobából
A belógatós mikrofonosdi nekem is meg volt még koncertezős koromból, úgy látszik ez alap -
X2N
őstag
válasz
Blindmouse_ #61904 üzenetére
Nekem a kedvencem az amikor a fej van bemikrofonozva a láda helyett
Több mikrofont egyszerre meg nem is érdemes használni felvételkor, az már a mikrofonozás magasiskolája -
X2N
őstag
válasz
consono #61902 üzenetére
Persze vonalból az is opció hogy végigpörgetsz 500 impulse response-t mire találsz 1 értelmeset.
Nekem most a Nux-ban van 8-féle mikrofon az is 3 pozícióban, hát még ez is sok szerintem. A vetta II-ban még a mikrofonok pozícióját se lehetett állítani, volt 4-5 mikrofon fix pozícióval, azt csináltam hogy felvettem az összes sávot külön külön minden mikrofonnal és abból kevertem ki a hangzást. A Neumann U87 ott is tetszett ahogy a NUX MG-30-ban is.
-
X2N
őstag
válasz
Goose-T #61898 üzenetére
Csak a mikrofonozás is egy külön szakma amit évekig tanulnak a hangmérnökök
Van egy videó a youtubon ahol tudományos módon le van vezetve hogy milyen távolra/szögben kell elhelyezni a mikrofonokat azt érdemes megkeresni...meg nem árt tisztában lenni egyes mikrofonok karakterisztikájával se, hitspace videók közt van 1-2 ami csak a mikrofonokkal foglalkozik. Komolyabb zenekaroknál ezek a 10e dolláros mikrofonok is fogyóeszközök mert a kihajtott 4x12-es láda előtt nem sokáig bírja a membrán.
Új hozzászólás Aktív témák
- Igazán erős Gamer gép!
- ! Dell Precision 7770 i9-12950HX 16C / 64G D5 / 1TB G4 / Quadro RTX A5500 16GB Pro tervező BOX
- ÚJ AMD Ryzen 5 3600 4.2GHz Socket AM4 BOX Processzor - Áfás számla & garancia
- ÚJ AMD Ryzen 5 5600X 4.6GHz Socket AM4 OEM Processzor - Áfás számla & garancia
- AMD Ryzen 7 7800X3D Processzor - Készletről Azonnal - Áfás Számla & Garancia
- Lenovo magyar laptop billentyűzetre van szükséged? Akármelyik verzióban segítünk!
- NYÁRI BOMBA AKCIÓK! PSN, STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 64GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Fotó állvány eladó