Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- LordAthis: Mission: Imposible? - Együtt 1333 és 1600 MHz, ECC/Non-ECC
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
-
LOGOUT
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-

Teljesen egyetértek.Először, amikor az RG421-et kipróbáltam, nem voltam róla teljesen meggyőződve, hogy mindenképp ez a sorozat kell (RG460 és 470 is volt kézpróbán), de most pár nap után már egyáltalán nem bántam meg a Wizard III nyakat.
@#67569 lacibattya
Akutszikra:
(Nagyon jó indok a villanynélküli lehetséges állapot. Még átgondolom, kell-e.)@#67570 Moleman
Ideiglenes = februárban lesz 10 éve
@#67479 Hadeska22
Mutasd azt a két méteres kézzel szőtt Kerry Kinget ábrázoló vászont a faladon!
Még nincs, de most hogy mondod, lehet, hogy kéne rendelni egy "gyémántkirakós" verziót csájnából.

-
FockeWulf
tag
Egyetértek. Nekem kifejezetten kézre esik, kényelmesebb a vastag, öblös nyak. Talán azért mert nagy lapátkezeim vannak..vagy franc tudja. A kis vékony, szupersztrat nyakak nekem sem jönnek be. De amúgy minden megszokható. Ha épp egy szupersztratón kellene gitározgatnom ezentúl én azzal is el lennék.
-
X2N
őstag
De te rövidebb menzúrán fogod 1 egész hanggal lehangolva használni.
Kalkuláld ki ezzel. A felső 3 tekercselt gitárhúroknál érdemes 18-20-lbs-körüli húzóerőt tartani, a vékony acél húroknál 14-16 lbs-t érdemes megcélozni.Ba cy lus-De melyik a megbízható? Mert azért ha egy ilyen spontán meggyullad a gitárodban akkor nem lesz idő poroltót keresni, maximum előadod Hendrix gitárégetős mutatványát miközbe telemegy a tüdőd mérgező meg rákkeltő füsttel.
-
X2N
őstag
Mindegy neki. Fishman hangszedőkhöz van tölthető aksi, elég drága, az is usb-c-s. Mást nem is érdemes hozzá használni mert eléggé meríti az elemet.
Olyan egyébként van Fuzz pedáloknál ahol nagyon egyszerű a kapcsolás hogy az elem belső ellenállása miatt máshogy szól a pedál mintha tápegységet használnál.
De egy EMG/Fishman hangszedőnél ahol opampok vannak nincs ilyen. -
Ctrl+Alt~Del
őstag
Ctrl +alt kollégának van többféle gitárja de nem igazán hallom panaszkodik, hogy az egyiknek másiknak szar lenne a nyaka. De erről ő biztos többet tud mesélni.
Ctrl +alt kolléga nem panaszkodik, örül annak, ami van.
Valóban, sok nyak fordul meg naponta a kezemben, mindegyik más. Ha azt kéne megmondani, melyiknek a legjobb a nyaka, akkor talán a Kieselt mondanám. Ha pedig a legkényelmetlenebbet, amin a legnehezebb játszani az meg a Slash Epiphone.
A Fendernek roppant kényemes nyaka van szerintem, és az C profil. A Snakebyte vékony U profil hivatalosan, azt is nagyon bírom.
De egyetértek, mindegyiken lehet gitározni, van köztük némi különbség, nem KO kritérium egyik sem.
-
"Szerintem a nyakat meg lehet szokni" .... "bizonyos kereteken belül hozzá lehet szokni a nyakhoz csak időt kell adni neki."
Ebben biztos vagyok, hiszen az XL VI-n játszottam elég sokat. Az volt, azt kellett szeretni.A Wizard 3 működne, úgy érzem. (C nyak)
Sőt, ami meglepetés volt, hogy elvileg a KX300-as Cort-nak vaskos nyaka van, de érzetre könnyebb volt a játék rajta, mint az XL VI-on. Ha igaz, a KX300 D nyakkal bír.
Mindig próbálok tájékozódni, és lehet, hogy a D típus számomra jobb, mind a C.
(Csak pár hónapja tudom, hogy vannak ilyen megkülönböztető jelzések... eddig sosem foglalkoztam eme kérdéssel. De azért alapvetően nem szeretem a skatulyázást, viszont ez lehet egy jó támpont is. Amíg nem vagyok biztos abban, hogy mit kéne tudni, addig elég nehéz.)Ha ennyire nem találsz számodra megfelelő hangszert,
Szerintem még eléggé az elején vagyok a keresésnek. Hiába töltök el a neten sokszor 10 órát, ha a valós próbálgatások ideje nem éri el a 2 órát sem.
Ahogy Hadeska22 is és én is említettem: nem lopni kell időcskéket rá, hanem rászánni az időt. (Nem az online időre gondolok - bár az sem elvetendő, mert előzetes tájékozódásra jó. Pont ezért olvasok itt is...)Ha pedig a Thomanntól rendelsz gitárt és visszaküldöd akkor ne legyen lelkiismeretfurdalásod: Mindig lesz egy valaki aki örül majd a B Stock-os gitárnak amit visszaküldtél!
Ez azért elég biztató. Asszem' ezzel is meg kell próbálkozni.
Ha mondjuk több dogot rendelek tőlük - gondolok itt egy DIY készletre, meg egy olcsóbb gitárra, meg még apróságokat is -, akkor ha visszaküldeném a nem DYI gitárt /gondolom azt nem lehet/, akkor csak az az 1 is visszaküldhető (ahogy a lányok itthon a ruháknál szokták)? Szerintem még nem volt ilyen internetes vásárlásom, hogy bármit visszaküldjek.Megtaláltam a felsőmarót is ma a garázsban...
-
X2N
őstag
Nézhet bármennyire is jól ki egy gitár csak ez kontraproduktív ha 5+ kiló, nem fogod sokáig a nyakadban tartani, túl nehéz. Az sem előny ha nyak fele nehéz. Ha meg ülve játszol még akkor se teljesen mindegy a gitár alakja/mérete. Lehet valakinek meg túl kicsi az SG. Éppenséggel nem lenne rossz ötlet ha 2-3 méret lenne egy azonos típusból. Az se jó ha pl túl vastag a test, én az akusztikus gitárokat emiatt nem is szeretem.
-
Moleman
addikt
Ja tényleg, ha már Ibanez: tegnap megtaperoltam egy AZ2204-et is, ha már ott volt kéznél, tényleg jó minőségű cucc, de nem kívántam rá. Nagyon nem Wizard nyaka van, a Fender modern C-nél is jóval vaskosabb, ami szerintem már inkább a kárára vált. Valószínűleg hamarabb választanék egy American Special HSS stratot. Igaz, nem dugtam be meghallgatni, tényleg csak a fogására voltam kíváncsi.
Volt neki Luke II és Luke III is eladó, de azokra sajnos már nem jutott idő, csak 15 perces parkolójegyet használtam.

-
X2N
őstag
Kérdezz nyugodtan. Igazából nem is gond, ha van 0.1% a torzítás az erősítőnél, ez még nem gond. Harmonikus torzítást(THD) 0,1%-alatt ezeket senki nem hallja meg, de az emberek fele 1% THD-t már észrevesz. 3-5%-t már mindenki észreveszi, még ha nem is tudja megmondani miért.
Viszont a THD arra is utal hogy mennyire van jól megtervezve egy adott erősítő műszakilag(nem csak hangra, ezért szeretjük mérni, meg sok minden mást is
).Intermodulációs torzítás (IMD)-t 0,5% fölött már érzékelhető. Ezt sokkal könnyebb észrevenni.
A fülünk „tiszta”-nak érzékel egy hangot, ha akár 5–10% torzítást is tartalmaz, ha az zeneileg harmonikus (pl. csöves erősítő overdrive). Ezért amit "tiszta" hangnak mondanak a gitárosok az igazából nem is az. Elektroncsövekre ez a páros harmonikus torzítás jellemző amit nagyon zeneinek talál a fülünk, ezért is preferálják sokan az elektroncsöves erősítőket hangszererősítőnek ahol torzítás van(és nem csak mi, gondoljuk csak a csöves mikrofonokra vagy a mikrofon előfokokra/kompresszorra is). Csöves vs. tranzisztoros erősítőről van egy cikk itt.
Ha viszont a torzítás diszharmonikus vagy digitális jellegű, már 1–2% körül sokan „zajosnak”, „élesnek” érzik. Ezen szoktak elbukni a modellezős dolgok, ezt szoktuk mi kiszúrni rögtön akik régóta hallgatnak csöves erősítőket. Ezeket a nüanysznyi dolgokat nem mindenki hallja.
-
Ba cy lus
addikt
Szerintem, ha tudatában vannak, hogy nyakrepedés, azt úgy azért hibásan nem adják el, mertha B-stockos, már eleve bevizsgált. Lehet akkor még úgy festett, hogy a lakkréteg mikrorepedése, vagyis apró esztétikai hiba, aztán mire ideért (mondjuk mindenféle szállítás közbeni anomáliát elkerülve), előjött a valós probléma.
-
Ba cy lus
addikt
Nade ez most került fel szombat délután a kínálatba. Mikor én vettem, az "A-stockos" 178 ezer ft volt (17,5% kedvezmény), a B-stockos 147 ezer Ft volt. Most 172k és 157k (8,7% kedvezmény). Erősen valószínűsítem, hogy ez a B-stockos ugyanaz megjavítva, mint amit én visszaküldtem, mert ennél népszerűbb gitárok közül sem bukkan fel ilyen gyorsan újabb B-stockos. Nameg miért nem akartak engedni belőle, mikor rákérdeztem?
És drágább is lett, csak nem a javítás anyagköltségei?
Szóval úgy tűnik, egy-egy B-stockos termék előélete kacifántosabb annál, minthogy valakinek nem tetszett a hibátlan termék, és azt visszaküldte legfeljebb enyhe kopásnyomokkal.
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
Eszembe jutott neked egy nem nehéz kis dallamocska, szerintem meg tudod tanulni. Én elbaltáztam két helyen is, de felismerhető így is.
-
X2N
őstag
Az hogy lehet hogy sose volt a kezedben LP?
Ki hogy fogja a pengetőt srácok, én most pengetőkkel kísérletezek, a Jazz III 1.35 tortex(fehér) kicsit vastagnak tűnik, de határozottan jobb mint a lila standard 1.14mm tortex amit eddig használtam, viszont más pengető fogást igényel. Majd veszek max grip carbon változatot, azt írják a legtartósabbnak.
Eddig ezt használtam standard pengetővel:
Most a tortexet így fogom zártabb kézzel és sokkal stabilabbnak tűnik, szerintem gyorsabban is lehet így játszani:
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
Lehet, hogy lesz még egy gitárom, lehet, hogy +kettő is.
Több lesz.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Szerintem úgy vegyél, hogy megtartod a Sparkot. Pont tegnap délután kapcsoltam be a Fractalt, elkezdtem egy presettel játszani, vagy 45 percig állítgattam, próbálgattam, és még mindig a felszínt kapargatod.
Amikor erre nincs időm, vagy nincs kedvem, betolom a Sparkot, és there you go.
Azt se felejtsd el, hogy ha veszel egy bármilyen erősítőt, az gyakorlatilag "egy hangzást tud". Arra amire pont jó lesz, de minden másra nem lesz az. Ezért jó backup a Spark.
Az a pár tízezer forint, amit kapsz érte ha eladod, nem ér annyit, mint amennyi kényelmet nyújt a cucc.
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
Pont tegnap este jutott eszembe, hogy ugyan nem kérdezte, de én biztos a Sparkot ajánlanám neki az induláshoz. Pont ez kell a kezdőnek, bedug és szól egyből, és "azt hallja", amit a kedvenceitől hallott. Beírja az AI keresőbe a kedvenc számait, és hopp, ott a preset. Ráadásul anélkül kezdhet állítgatni dolgokat, hogy félnie kell, tönkretesz valamit az erősítőjén.
Ezzel évekig bőven elvan, és filléres dolog gyakorlatilag. Most is van kedvezmény a PG Store-ban rá. De megveheti Thomannon is, úgy meg 3 év gari lesz rá neki.
Szerintem egy kezdőnek a Spark kánaán. Én rengeteg órát nyüstöltem. Felvenni is tud vele, összeköti a géppel és már rögzítheti is a pötyögéseit.
-
X2N
őstag
Én személy szerint éppen emiatt nem ajánlanák kezdőnek se audio interface-t vagy multieffektet. Túl bonyolult kezdőnek. Viszont egy audio interface-el jóval tovább elvagy.
(már ha veszed a fáradtságot és megtanulod, ami kínkeserves lesz ha nincs hozzá műszaki érzéked)A Spark is csak egy kicsit felturbózott modern "gyakorló kombó", lehet szeretni/utálni, ennyit tud, kezdőnek bőven elég, arra amire megtervezték. Nekem csak annyi a problémám vele hogy túlárazott. Egyszerűbb gyakorló kombót lehet venni fillérekért apróról, az se fog érdemben rosszabbul szólni.
Neked akkor egyenlőre a Spark lefedi minden igényedet.
Egy Bugera V5-ös csöves gyakorló kombó van most itt nálam, kikötve egy 12"-es Thiele ládára az is megszólal rendesen
Ha multieffektel betámadok bemenetre elég sokféle hangzás kihozható belőle.De ennél olcsóbban is lehet 5W-os csöves kombót venni otthonra.
-
Sirandrish
legenda
Nekem is eszembe jut 3-5 évente hogy dejó lenne, aztán valahogy mindig elfelejtődik. Persze világ életemben szerettem volna megtanulni, de talán most jött el az idő, közel a 40hez
Mennyire pörög amúgy a hangszer használt adás-vétel? Nem az esetleges eladás miatt, hanem hogy érdemes használtan keresgélni, vagy ritkán bukkannak fel jó vételek? -
chaosmonger
tag
Igen, nekem van egy fehér explorer, nagyon szeretem, kényelmes is és jól is szól.
Pont most jött ki az új Haunted klip, ahogy sejthető volt látunk benne Solar gitárokat
.
Az egyik pont ez enyém nagytestvére. -
egyedülülő
őstag
@Moleman
Főleg a kicsit lassabb gitárszólók érdekelnek, nyújtasokkal, amikor csak úszhatok a zenével és engem is teljesen kikapcsolnak a ritmusok. Illetve Rock. Szeretem Myles kennedy, Tremonti , stb. stílusát.a lassab solokat, számokat meg játszani is szeretném. Alapvetően magamnak szeretnék játszani, jelenleg egy lakásban, de van egy vidéki lokációm is az isten háta mögött, ott lehet hangosabban is játszani.
Sajnos nem ismerek senkit aki értene hozzá a környezetemben, szóval simán ramsózhatnak bármit.😅
-
arnyekxxx
veterán
gyerekjátéknak elég drága
-
dl650
tag
Sikítás : Próba képpen kiszedtem a gyári Jackson hídi hangszedőt és raktam bele egy kínai Seymour utánzatot. "pattogósabb, fémesebb " lett a hangja, nem olyan mint a gyári. A sikítás is jobban megy így de még nem az igazi. Az sem mindegy, hogy milyen hangszínt állítok és milyen preset van a Sparkon. Általában fülesen gyakorlok és ma direkt kísérleteztem füles nélkül nagyobb hangerőn. Így jobban jön a sikítás. Lehet köze a hangszedő cserének, vagy csak véletlenül jobban eltaláltam valamit?
-
Blindmouse_
senior tag
Van.. meg egy bő 10 éves kihagyásom, amiből tápászkodom össze..
BTW ez amúgy tipik jelenség.. stúdiózáskor sem ment fel minden elsőre, csak ott annyiból könnyebb hogy rontasz, megáll.. visszatekersz 10 másodpercet, és onnan indít, simán bekötöd a sávba hogy senki nem mondja meg.. Sikít? -
Ctrl+Alt~Del
őstag
Nem, csak hazudok.
Persze, hogy így van. Egyelőre nem sikerült vonzalmat éreznem a tremoló használat iránt A fix húrlábas gitárok jobban bejönnek. Amikor megvettem, úgy gondoltam, hogy ha már veszek, vegyek olyat, amin "minden van", később hasznos lehet.
A gitárt magát nagyon szeretem, az egyetlen 24 bundos gitárom.
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
Az nekem is bejön. Olyannyira, hogy van is egy.
Mostanában gondoltam rá, hogy eladom, és veszek belőle egy fix húrlábast
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
Nincs olyan, hogy "kell tartani valahol". Arra van sok ingyenes online platform, ahol azt megtudhatod, hogy egy átlagos gitárosnak nagyjából miét érdemes elsajátítania mondjuk 1-2-5 stb. év játék után.
Szerintem bármiféle hasonlítgatás értelmetlen, hisz mindig lesz jobb és rosszabb is. Még egy profi zenész sem hasonlítgatja magát másik profihoz, hanem legjobb tudása szerint zenél, ahogy jónak látja.
A mérce egyedül te magad vagy. Vedd fel magad rendszeresen, nézd vissza egy év múlva, hogy most hol tartottál. Ha tényleg rendszeresen gyakorolsz, akkor a kalapomat megeszem, ha nem fogsz fejlődést látni a mostani tudásodhoz képest.
-
chaosmonger
tag
Ezt akár én is írhattam volna, nagyon hasonló a helyzetem. Viszont ezt nem vigasztalásként írtam hogy nem vagy egyedül, hanem inkább figyelmeztetésként: ebből valahogy ki kell törnöd, mert úgy jársz mint én. Már kb. 10 éve hogy elkezdtem felnőttként gitározni, de még mindig ugyanezen a szinten tartok. Mondjuk úgy is dönthetsz, hogy ennyi elég is, mert így is kitűnő szórakozás, de ha tovább szeretnél lépni akkor valamit változtani kell, ebben tanácsot sem tudok adni, csak rossz példát

Mondjuk én még meg vagyok áldva egy olyan furcsa dologgal, hogy gyakorolok egy kicsit nehezebb riffet pl. és van egy olyan pont amikor már egész felismerhető, de a tökéletestől még nagyon messze van, akkor ahelyett hogy ez felpörgetne, rámtör egy menekülési kényszer, azonnal le kell raknom a gitárt és másnap már valami teljesen mást gyakorolok... -
M@trixfan
addikt
Ez attól is függ milyen módon játszol a hangszeren és mit szeretsz. Befolyásolni fogja a hangképzésedet, a pengetésedet. Ilyen módon amit én írok az is teljesen szubjektív. Utálom ha csörög, megöli a kitartott hangok sustain-ját, számomra az rossz beállítás. Csak annyira legyen alacsonyan az action ahol még egyáltalán nem csörög. Itt jön az be, hogy jobb gitáron jobb játszani picit magasabb húrok mellett is. Nekem eltérő véleményem van, kezdők számára is mindig az elérhető legjobb minőségű gitárt javaslom. Ugyanis rossz gitáron ki fog alakulni egy merev, görcsös jobb kéz, hiszen erőből kell szántani a húrokat. Általában ehhez az a pengetőtartás párosul mikor a hüvelykujj ízületénél van a pengető mereven szorítva. Egyébként az is van ám, hogy a húr körben rezeg, nem kizárólag a gitár síkjában. Én szeretem ha ez nincs megfojtva.
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
Nekem a Schecterem olyan, pedig az floydos. Ott alacsony és egyáltalán nem csörög.
Az összes többin van több-kevesebb buzz.
Nem mindegy az se, ki milyen erővel vereti a húrokat, van az az erő, amivel bármilyen is csörög.
Ha van egy kicsi buzz, és nem zavar, mert nem is hallod játék közben, az jó, Mindaddig, amíg már a hang rovására nem megy.
-
arnyekxxx
veterán
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
Sokadjára mondom, hogy az első gitárom egy full noname ABX strat kopi volt, mellé egy kis kombóval, vállpánttal, pengetővel. Került az egész vagy 60 ezer forintba. Arra jó volt, hogy eldőljön, hogy egyáltalán akarok-e gitározni.
A második gitárom 5 hónappal később egy PRS Tremonti signature modell volt, a mai napig itt van, és marha jó kis gitár, nagyon szeretem. Akkor került 260 ezer forintba (2 és fél éve), tehát nem lehet azt mondani, hogy milyen drága volt.
Azóta mondjuk tettem bele két SD hangszedőt (Megyó szerint piköpöt
), és bármikor örömmel veszem kézbe. Most C#-ra van lehangolva, és várja, hogy az ujjam meggyógyuljon.
És kicsit sem bánom, hogy megvettem! -
FockeWulf
tag
Amúgy ez egy nagyon jó hozzáállás. Ne az motiváljon hogy "hu de drágán vettem a csilivili gitárokat, meg a hiperszuper erősítőket", hanem a zene és a gitározás szeretete. Jól íod, elsősorban annak kell örülni hogy mindig tanulsz újat, és örömet okoz egy jó riff amit lejátszottál.Elsősorban ezért vedd elő a gitárt és ne a cuccért.
-
X2N
őstag
Bőven az a kategória sajnos, igen(akciós csirkefarhát). Ha nekem Jackson lenne a kinézett gitármárka és egy tényleg komoly hangszert szeretnék venni akkor 600eFt alatt kézbe se vennék Jacksont csak fölötte... ez a szomorú dolog(meg a tapasztalat azokról a Jacksonokról amiket kézben fogtam), ami meg tényleg tetszik az millió felett van...(ha kell az original floyd rose, és miért is ne kellene metal gitárra...)
-
X2N
őstag
Ezt bárki megtapasztalhatja ingyen, aki végigjár itt Pesten 2-3 nagyobb gitárboltot, én is ezt tettem múltkor(nekem csupán annyi előnyöm van ebben hogy tudom hasonlítani 5-10-15 évvel korábbi gitárokhoz is, amit anno próbáltam, meg van tapasztalatom QC-zás terén), leemeled szépen a falról az összes gitárt kézbe veszed megpengeted akusztikusan, megvizsgálod milyen anyagokból van összerakva, megfogod a nyakat hogy mennyire van szépen lecsiszolva, megnézed a bundokat hogy van eldolgozva, mikori gyártás/hol gyártották, legtöbbször már ennyi is bőven elég, be se kell dugnod erősítőbe. Nálam a gitárok 95%-a kapásból kiesett múltkor ami a boltban volt
, még a 100-140eFt-os Ibanezek is siralmasak voltak, amit már kínában gyártanak...Medgyesinél volt még pár régebbi szériás Indonéz gyártású, azt pl megvettem volna kezdőként magamnak. De ami igazán jó volt azt kézbe véve is rögtön érződött hogy minőség, FGN gitárok, Ibanez RG550...és hasonlók. Olcsóbb "Metál" gitárok sajnos jellemzően nem szoktak jók lenni amik a boltokban vannak ez most is így volt, (a 400+eFt-os koreai LTD Snakebite Explorer már jó volt)...és ár/értékbe sem jók. Ha lehet ne úgy vegyen gitárt senki hogy megnézi online és tetszés alapján berendeli, ezt fogdosni fogod órákon keresztül, nem mindegy hogy van elkészítve, milyen anyagokból van összerakva játékélmény/érzet szempontjából, az meg nem derül ki képről. 
Goose-T-Én is valami hasonló átalakításra tippelek, fel fog menni az ára a Gibsonoknak a 1.5-2X-esére, aki tud még most vegyen ilyen kaliberű gitárt ha szeretne magának hasonló gitárt, vagy csapjon le használtan egy 380-450eFt-os Faded LP/SG-re amíg még van...
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
Szerintem ez nem életkor kérdése, néhány évvel vagyok fiatalabb nálad, mégsem így állok hozzá. Nem vagyunk persze egyformák, kinek mi a prioritás, de abban egész biztos vagyok, hogy egy jobb hangszer, jobb felszerelés inspirál arra, hogy jobb legyél, többet gyakorolj. Én ezért költök szívesen erre. És nyilván nem vagyok vele egyedül.
Miért ne játsszak egy Fenderen, ha megtehetem, vagy vegyek egy signature gitárt az egyik kedvencemtől? Miért kéne azért HB-t venni, mert az olcsóbb? Azért azzal ne áltassuk magunkat (nem neked szól), hogy az alsó polcos gitár ugyanbból ugyanúgy és ugyanott készül, mint a minőségibb hangszer, mert ez nincs így.
Érdemes a HB-t kipróbálni, nekem is volt több is, most is van egy tartalék, de ha valaki a gitározásra úgy gondol, mint a hobbijára, akkor azt gondolom hogy érdemes az olcsó gitárokon túl is nézelődni.Uff.
-
Smiley
addikt
Ha ugy kezeled, hogy ez egy olcso hangszer es elektronikat eleg nagy valoszinuseggel cserelni kell majd akkor szerintem jo valasztas lehet. Ugyis menet kozben fog kiderulni, hogy kenyelmes-e vagy sem. En nagyon meglepodtem rajta, hogy a fix huros valtozata mennyire jo ebben az arkategoriaban. Az osszeszerelesre es az anyaghasznalatra pedig egyaltalan nem lehet panaszom.
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
Én nem vennék Harley Bentont többet. Könnyű felülni az olcsóság ígéretének, de az életérzés is olcsó lesz utána, még akkor is, ha sikerül kifogni hibátlan darabot.
Az igazán drága dolog az olcsó, én inkább várnék a helyedben egy komolyabb gitárra.
Ha csak a szemed akarod rajta járatni, és vitrinbe tenni, akkor vedd meg, mert tetszik! Ha játszani is akarsz rajta, akkor vegyél figyelembe más szempontokat is.
Új hozzászólás Aktív témák
- Dell Precision M6600 (működik, de alkatrészként hirdetem)
- BenQ Zowie XL2586X+ Profi eSport, 600 Hz-en!
- Lenovo ThinkPad P15 Gen 1 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10750H 16/512 QUADRO T1000 4GB
- Lenovo ThinkPad P15 Gen 1 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10750H 16/512 QUADRO T1000 4GB
- Boya BY M1/AV Jefe TCM-100 lavalier mikrofonok
- Xiaomi Mi 10T Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R7 2700X / GTX 1080Ti / 16GB DDR4 / 512 SSD!
- Készpénzes / Utalásos Videokártya és Hardver felvásárlás! Személyesen vagy Postával!
- Bontatlan iPhone Air (256 GB) (rendelhető)
- Intel Core i5 4440 4mag 4szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest

).

)
Dettó!

, még a 100-140eFt-os Ibanezek is siralmasak voltak, amit már kínában gyártanak...Medgyesinél volt még pár régebbi szériás Indonéz gyártású, azt pl megvettem volna kezdőként magamnak. De ami igazán jó volt azt kézbe véve is rögtön érződött hogy minőség, FGN gitárok, Ibanez RG550...és hasonlók. Olcsóbb "Metál" gitárok sajnos jellemzően nem szoktak jók lenni amik a boltokban vannak ez most is így volt, (a 400+eFt-os koreai LTD Snakebite Explorer már jó volt)...és ár/értékbe sem jók. Ha lehet ne úgy vegyen gitárt senki hogy megnézi online és tetszés alapján berendeli, ezt fogdosni fogod órákon keresztül, nem mindegy hogy van elkészítve, milyen anyagokból van összerakva játékélmény/érzet szempontjából, az meg nem derül ki képről.