- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Lalikiraly: Sencor SMC BS30 aktív hangfalszett bemutató
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- EmPoWeR: Költözés uTorrent-ből qBittorrent-be
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
-
LOGOUT
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Womb
senior tag
válasz
Plazmacucci #8096 üzenetére
Ez a top nem drágább, mint a többi juhar fedlap (quilted/flamed), de sajnos eléggé értéknövelő opció. Ha csak a kinézet miatt szeretnél ilyet, az nem vészes összeg, végül is csak egy vékony furnért kell a teste tenni, Viszont egy minőségi, legalább 1cm-es top, ami már beleszól a összhangba is, bizony nem olcsó. Az ár függ még a mintázat minőségétől is, tehát minél hullámosabb, szebb stb. annál drágább. Ezeket 'A' jelekkel minősítik ( A, AA, AAA, stb...). Minél több 'A'-s egy top, annál drágább.'
-
-
Womb
senior tag
válasz
Plazmacucci #8092 üzenetére
Nagyon szép!
Állítólag ez a top (spalted maple), a fát pusztító gombák által okozott elváltozások miatt ilyen, a beteg juharfán. Nem semmi -
-
M@trixfan
addikt
válasz
Plazmacucci #8092 üzenetére
A berakásokból még nem látni tisztán, ez Gibson?
-
Hogy pörögjön a topik:
meghalnék egy natúr gitárért
-
Lacika_LP
csendes tag
Sziasztok! Készítettem egy gitáros oldalt a facebookon, jó lenne ha sok gitáros összejönne rajta.
Akinek van kedve tetszikelje
GuitarClubHungary -
izomhod
őstag
budapesten vasárnap du 2-3 között is nyitva tartó hangszerüzletet vagy műhelyt ismertek?
egy basszgitárt akarok bevinni megnézetni, hogy nehogy befürödjek vele
-
Womb
senior tag
válasz
Plazmacucci #8085 üzenetére
Szerintem simán megéri lecserélni a 100-as Epit, egy Goth-ra. Csavarozott nyakú LP, egy ragasztott nyakas V-vel szemben ami elméletileg ébenfa fogólapos. Bundot, húrlábat cseréltek rajta. Ha rendben van a gitár, egyszerűen nem kérdés a csere, szerintem.
Az ízlés, kényelem persze más lapra tartozik, de minőségi csere, az tuti. -
Hát mester amiről tény, h nem a legkényelmesebb de azt mondod neki, hogy simán jó, pedig ő még sose próbálta. Szerintem úgy érdemes neki, ha előtte minimum fél órát próbálgatja ülve, állva és utána dönt, hogy megveszi e. Nagyot lehet ám koppanni, ha kiderül, hogy a kinézett gitár még sem passzol az ember alá
-
Womb
senior tag
válasz
Plazmacucci #8083 üzenetére
Nem értelek. Mint írtam, én is használtam V gitárt, és véleményem szerint kényelmes rajta a játék. Ha Neked volt flying V gitárod, és kényelmetlen volt, akkor Te vagy a pro a kontrámra. Nem írhatom azt, hogy szar rajta játszani, mert egyszerűen nem így gondolom.
Az LP-t sem tartom olyan kényelmesnek, mint a flying-ot.
Ennyi. Ne vedd személyes sértésnek, mert ellen mertem mondani Neked, ember.
Eszembe sem jutott, hogy cáfoljam a hozzászólásod.... -
Nyilvánvaló, ha valaki azt mondja, hogy nem kényelmes úgy játszani, akkor meg kell cáfolni egyből... Nem egy embert ismerek akit csak a formája miatti kényelmetlenségek riasztották el a vásárlástól. Aztán nézd meg, hogy Dave Mustaine milyen tartásban szólózik V-n. [link] Nem vitás, hogy lehet rajta játszani, de a többségnek a strat meg a LP a kényelmes.
-
Womb
senior tag
válasz
kozeposztaly #8075 üzenetére
Egyéni ízlés kérdése, ahogy mondod. Természetesen arra figyelj, hogy túl közel ne rakd a húrokhoz, mert azon felül, hogy beleérhet és összekarcolja a pukit, a mágnes visszafoghatja a húrok rezgését.
Szerk: Bár ez néhol vitaalap, de igazából nem nyersz semmit, ha nagyon közel állítod a húrokhoz.
-
Atticus85
tag
válasz
Plazmacucci #8078 üzenetére
Na ezis igaz.Szinte biztos vagyok benne,hogy állandóan csúszni akar majd le a lábadról
-
-
Atticus85
tag
válasz
Bencsizy #8076 üzenetére
Ki kell próbálni,ha koreai akkor nem lehet rossz,bár nekem azt mondták,hogy a Goth-ok elkezdenek fényesedni egy idő után,mivel matt színűek,és elég ocsmányul fognak kinézni,mondjuk én elég csúnyának tartom a Flying V gitárokat,nekem biztos nem kéne,de hát kinek a pap,kinek a paplan.Menj el,próbáld ki,ha tetszik meg kell venni.
-
Bencsizy
csendes tag
http://gitarshop.hu/?tart=hirdetes&id=77279&lang=hu
Szerintetek megérné, ha cserélném erre az Epiphone LP 100-asom?
Minél több gitárt szeretnék kipróbálni, igaz a forma nem igazán tetszik, de érdekelne a hangja, meg későbbi cserére sztem jól járnék vele. -
kozeposztaly
csendes tag
Sziasztok,
Lenne néhány kezdő kérdésem:
Egy H-S-H pickup konstrukcióban a nyak felőli H mennyire kell, hogy kiálljon?
itt egy példa kép (ez tényleg csak példa kép, nem a kérdéses gityóról):
alapban a nyak felőli H pickup foglalata, amibe illeszkedik is döntött a nyak felé..de ezen felül maga a humbi is kimagaslik onnan, s nem vízszintes, hanem a nyak felé döntött az is.
Szóval jó ez így? Vagy egyéni ízlés kérdése, mert teljesen más hangzást, tónust lehet elérni egy húrokhoz közelebbi pickuppal?Köszi előre is
-
izomhod
őstag
válasz
Plazmacucci #8069 üzenetére
múlt héten érkezett meg a g3 tokiói dvd, negyed óránál nem bírok többet megnézni belőle, engem zavar az a sok gitártéma
viszont pl satriani magában már sokkal elviselhetőbb
-
-
_seth_
veterán
Visszavittem a zajos kabelt es mondtam, hogy az ara kell es nem vasarolom le. Afa van rajta igy nem tudjak visszaadni na mondom ekkora kamu dumat... kiprobaltak egy cort + cube paroson, zugott nem is kicsit naluj is. Utana hoztak egy x markaju profesionel noiseless kulsore is klasszisokkal komolyabb kabelt, radugtak az elobbi cuccokra, total zajmentes volt es ideadtak a masik helyett rafizetes nelkul igy mar legalabb van egy jo tesztelt kabelem
-
-
Atticus85
tag
válasz
Plazmacucci #8067 üzenetére
Nem csípted Cseresznyét?
Én azt hittem jobb gitártémák lesznek,vagy másabb gitártémák lesznek most,hogy tagcsere volt,de úgy látszik a zene az ugyanaz maradt
-
-
izomhod
őstag
-
-
Atticus85
tag
Gitár festést amúgy vállal valaki?Szépen letudja festeni egy szakértő?Vagy nem éri meg?
-
-
Atticus85
tag
válasz
Plazmacucci #8058 üzenetére
Nem hiszem,szerintem úgy van ez kitalálva hogy jó legyen.
-
-
Atticus85
tag
válasz
Plazmacucci #8054 üzenetére
Mire gondolsz konkrétan?
-
Brutális eb
addikt
Szia!
Kiprobálásra én ez ajánlom pár kb csak[vst host-savi]
A konfigolást most nem tudom leírni de lesz majdan belőle egy cikk.
Asio4all kell hozzá -
-
Atticus85
tag
Ilyen Jack-et vegyél ,mágneses,olyan mint ha eltörnéd a jacket,elég jó,én ilyet fogok.
Vagy nem tudom lehet-e még kapni gumis jacket,na azon egy IFA áthajt és észre se veszed,azon ugrálhatsz izombólÉs van is a Fejsebe
990 forintért meg ne is várj semmit egy kábelre azért rá kell áldozni kb 5-6 ezer forintot,arra nem szabad sajnálni a pénzt.
-
X2N
őstag
Új gitárládám:
[link]
-
mikulas95
csendes tag
Hali gitáros barátaim egy olyan kérdéssel fordulok hozzátok hogy nincs e nektek vagy nem tudtok e valakit akinek van eladó ilyenje ?kép
Előre is köszimindenki csapjon a húrok közé!
-
Enton
addikt
válasz
Brutális eb #8045 üzenetére
Van ehhez a valamihez használhatóbb akármi mint ennek a kubézs 6.5 nek a 30 naposa?
Ez a 1.8 GB egy trial miatt pláne mobilnettel, mert most csak az van, nem valami frankó. -
-
izomhod
őstag
most komolyan, ez hogy a csába kerülhet ki netre?!
[link] -
Brutális eb
addikt
Ha valaki még nem ismerné:
[link] -
_seth_
veterán
válasz
Eastman #8042 üzenetére
A kábel az valóban fontos, kb arra jöttem rá, hogy sz@rt sem ér a többi cucc ha az amin a hang megy semmire sem való. Tömören
Így gitárkábel fog kelleni. Már csak az a kérdés, hogy hol kapok jó minőségű kábelt amit használni tudnék. Átlag boltokban tuti lesz ilyen de csak valami vacak bár lehet, hogy jóminőségű hangszórókábel lesz a tuti befutó abból van kellően vastag is. Milyet érdemes keresni?
-
Eastman
addikt
Nem függ össze, de ha a trató árát jobb (még jobb) kábelre, dugókra költöd azzal jócskán beljebb vagy. Én csináltattam egyet a Dohány utcában (Bp.). Méterre vettem és forrasztott rá az ember két jack dugót. Perfekt azóta is (2-3 éve). Annyi, hogy nekem 5 méter kevés lett a 20nm-es szobában, mert járkálok git. közben. 7-et vennék most.
-
_seth_
veterán
válasz
izomhod #8033 üzenetére
Értem, na ha majd ismét kell valami megnézem ezeket is
A szentannába amit adtak jack kábel hát nah... zúg mint a fene na de 990-ért mit is lehet várni? Azért épp nem ezt de mint kiderült vennem kell majd egy igazán jó jack kábelt, amit a gitárhoz kaptam nem rossz de abban is van egy minimális zúgás ez az új ellenben kiifejezetten hangos.
X2N-től meg is érkezett a digitech rp80-as, tuti kis cucc, így már végre szépen is tud szólni a gitárom
-
izomhod
őstag
-
_seth_
veterán
válasz
Atticus85 #8028 üzenetére
Igen, a fejes volt az. Fali gitártartót kerestem, hozott egyet ami poros is, koszos is volt de a legjobb, hogy kb olyan mint amin 1 napig kamionok hajtottak át minden irányból, a szivacsa szétszakadva stb... az volt 2e és se csomagolás se semmi, a másik egy jó cucc volt már de nem akartam olyat ami nagyon kitartja a faltól. Ilyen lett egyébként: Rockstand
Koptató alá? Áh még sajnálnám, ez gyakorlatilag új, a koptatón még a fólia sincs megkarcolva
Egyébként ami van nekem ez a c.giant ahogy látom 1:1 utánzata ibanez, fender gitároknak, legalább az arányai rendben vannak, így elsőre a hangja és használata is jónak tűnik aztán majd kiderül
-
Atticus85
tag
-
Atticus85
tag
Bátyám Squier stratocasterje több mint fél évig nem volt használva,és amikor elkezdtem nyúzni ugyanolyan szépen szólt,csak minimálisat kellett tekerni egy-két húrnál.
-
_seth_
veterán
válasz
Plazmacucci #8023 üzenetére
Praktikus
Ahol a gitár ott a pengető
Ilyenre gondoltam:
-
Eastman
addikt
válasz
Plazmacucci #8023 üzenetére
+ 1
-
-
_seth_
veterán
válasz
Eastman #8020 üzenetére
Akkor oké
Egyébként szépen mutat, dísznek sem utolsó ez a fender utánzat és ha látom talán többször az ölembe veszem
Hangoló is megvan így azzal sem lesz gond
izomhod: Nevetni fogsz: o tannenbaum, für elise és társaik
Pár napra öntapadós lapra ráírtam a boundok számát és a hangok nevét, hogy rögzüljön, működött
De nincs annyi időm rá mint amennyit szeretnék, jó ha 1,5 órám volt rá a napokban ami nagyon kevés, mindig mire belejönnék már más dolgom van, na de itt a gitár most már a falon így ha kedvem van csak leveszem és lehet is pengetni
Debrecenben melyik a legjobb hangszerbolt? A miklós utcait azt leírtam, a szent annán ami van nem rossz de az áraik kicsit borsosak valamint bosszantó, hogy egy 4-500 forintos öntapadós pengető tartót nem kapni sehol sem
-
_seth_
veterán
válasz
Plazmacucci #8014 üzenetére
Más dolog az erősítőt betenni a szekrénybe mint valahol a gitárt tárolni, én pedig nem szeretem ha mindent a földön tárolok.
Womb: egy rockstand tartóra esett a választás, még ma fel is teszem
-
Bencsizy
csendes tag
Beta Aivin NG-100 zajzárat használt már valaki? Mi a véleményetek róla?
Vacak, vagy tényleg jó?
5k-ért megérné?
Bántja a hangkaraktert?http://www.google.hu/url?sa=t&rct=j&q=beta+aivin+ng-100+noise+gate&source=web&cd=1&ved=0CCYQFjAA&url=http%3A%2F%2Fmuziker.hu%2Feffektpedalok%2Fnoise-gate-suppressor-gitar-pedalok%2Fbeta-aivin_ng-100.html&ei=inRwT_PRBMzItAa-y_jmAQ&usg=AFQjCNG7dQ8HyIKyPIX8TSfFUil2J2Th_Q
-
-
_seth_
veterán
válasz
Plazmacucci #8012 üzenetére
Gitár tartóra rátérve, én nem örülnék ha a 4 és fél kilós LP-m a nyakánál fogva lógna. Sima földi állvány 2e Forintért a legjobb.
Az lehet, de ha nincs hely kiállítani...
-
válasz
Atticus85 #8010 üzenetére
Talán izomból meg kéne pengetni, nem csak simogatni. Ha egy olcsóbb gitáron játszok amin noname kulcsok vannak, valami Zakk Wylde vibrátós témát akkor azt eléggé utána kell hangolni.
Akkordozás és prüntyögés teljesen más mint kőkemény riffeket tépni... Egyébként vicces mert a riff tükörfordításban belet, belsőséget jelent
Gitár tartóra rátérve, én nem örülnék ha a 4 és fél kilós LP-m a nyakánál fogva lógna. Sima földi állvány 2e Forintért a legjobb.
-
Inv1sus
addikt
Megnéztem. Alig volt elhangolva a gitár, amiken én játszottam, azok pl pont nem.
-
X2N
őstag
Nekem állandóan a falon van. Gitárt meg közvetlen nem lehet a gépre kötni mert nem arra van tervezve, kellene egy DI box az impedancia illesztés miatt.Amúgy az alaplapi hangkártyáknak jellemzően elég sok zajuk van. Jack-jack kábelt azt tudok küldeni., amivel rátudod kötni a line in-ra az effektpedált.
-
Enton
addikt
válasz
Atticus85 #8000 üzenetére
Na persze hülyeség nem mindig hangolok, hanem mindig adott hangolásban ha már első pengetésekkor nem ugy cseng az az adott hang.
Akkor egy gombnyomás a hangolón pár pengetés.
Ha pl hosszabb ideig volt letéve, 2-3 nap vagy épp a tremolóval jácogattam előzőleg és lusta voltam akkor megnézni, hogy mennyit hangolódott, na akkor általában megvan a félhangnyi eltérés 2-3 húrnál.
Azt utánállítom és aztán megint szépen csengő hangja lesz az a hangoknak.
De úgy hasraütésre kb 1 hétig tuti a beállított hangolás normál pengetési stílussal.
Az már más kérdés néha egy hétig nem bírja egy adott hangolás mert én magam váltok rajta. -
izomhod
őstag
voltam ma dobtanárnál, mellettem 1 méterre szemben egy fender strato volt a próbateremben.
nehéz volt koncentrálnom, mit ne mondjak -
_seth_
veterán
Van aki falon függesztve tárolja a gitárját? Én egy ilyen tartót néztem ki magamnak mivel helyhiányban küszködöm így mezei gitár állványon nem tudom hol tárolni ellenben a falon még jól is mutat. Fény nem sok érné sem hőhatás. Megfelelő tárolási módja ez egy gitárnak? Amit még kinéztem, jack-jack kábel az ugye kelleni fog a multieffekt miatt, egy nagy jack kis jack adapter azzal akár gépre is rá tudom kötni a gitárt elvileg a mic portra bár ez még annyira nem foglalkoztat. A pengetőket sem tudom hirtelen hova tenni ezért kapnak egy dunlop pengető tartót amit a gitárra lehet felragasztani így az is megoldott lesz, jövőhétre össze is áll minden
Für elise, o tannenbaum és hasonlókkal gyakoroltam tegnap gagyinak tűnik még nekem is de már annak is örülök ha 10-20 hangot egymás után eltalálok a megfelelő ütemben
Új hozzászólás Aktív témák
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- CASIO órák kedvelők topicja!
- Kézbe fogható paradoxon lett az iPhone Air
- Nagyon erős ajánlat lett az Apple Watch SE 3
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- iPhone topik
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- Az Apple bemutatta az iPhone 17-et
- További aktív témák...
- DELL Precision 5560 i7-11850H 32GB 1000GB T1200 FHD+ 1 év garancia
- Samsung Galaxy S24 Ultra Titanium Black Titán dizájn, 200 MP Pro kamera, S Pen
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Plus 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3355, 100% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! Logitech G923 Driving Force Racing Wheel + Shifter garanciával hibátlan működéssel
- DELL Thunderbolt TB16 dokkoló
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest