Hirdetés
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- hcl: Olympus E-PL1 nyomozás
- Gurulunk, WAZE?!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Hieronymus: A jövő számítógépei (Reloaded)
- Hieronymus: Az igaz barátság kezdete
-
LOGOUT
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Blindmouse_
üzenetére
Nem tisztítására van elsősorban, de a végén segít tisztán tartani a húrt. A fogólapot is ápolja illetve kenést ad a hírnek így segíti a játékot.
Amúgy én meg át tértem részlegesen a flatwound húrokra, szerintem maradok is azon. csak nagyon nehéz az e húrral bánni mert hurozáskor elpattan könnyen. Mikor már fent van akkor már nincs vele gond. Az meg drága mulatság .
-
válasz
Blindmouse_
üzenetére
Fast fret
-
Goose-T
veterán
válasz
Blindmouse_
üzenetére
Kicsit el vannak tévedve az emberek az énekesi kvalitásokkal kapcsolatban. Rohadt nehéz jó énekest találni. Nem tökéletes egyikük sem, de a mi szintünkön már ez is csoda. Konkréten ilyen jó énekese még nem volt a zenekarunknak sose, mint bármelyik e közül a két srác közül. Aki egy kicsit is tud énekelni, annak általában már hatalmas arca is van hozzá. Én bármelyiket felvenném kettejük közül, már csak az a kérdés, melyik illik jobban a zenénkbe.
-
Blindmouse_
senior tag
válasz
Goose-T
üzenetére
Hát én mindkettőt kirostálnám.. az első intonációs gondokkal küzd.. a csehszlovák srácnak meg sima teenager kappanhangja van, nincs benne dög.. cserébe ő pontosabban találja el a hangot. de érthető, ebben az országban énekesproblémája van mindenkinek..
Esetleg még az is beleszól a döntésbe hogy melyikük néz ki jól.. mert az amelyik úgy néz ki mint egy valutapénztáros, az nem fogja meg a csibéket sem... aztán a többibe meg beletanítjátok.
-
Goose-T
veterán
Na bedobok egy kis közvélemény-kutatást. A hétvégén két énekesjelöltet is meghallgattunk a próbánkon. Mindkettő szerintem tök jó énekes, saját karakterrel rendelkezik. Az egyik idősebb, rutinosabb, a másik fiatal tehetség. Neki szerb az anyanyelve, úgyhogy nézzétek el az akcentusát.
Itt találjátok meg két külön, keresznévvel ellátott mappában a két énekes produktumát. Hallgassátok meg, aztán mondjátok el a véleményeteket, szerintetek melyik illene jobban a zenénkhez!
-
Nunder
őstag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Nekem talán a kedvenc számom, bár sose gondolkoztam rajta. De aztán lehet, hogy azóta a favorit, hogy először láttam a RiR-t még 2004-ben.
-
Smiley
addikt
válasz
Blindmouse_
üzenetére
Hat ahhoz C-re kene hangolni. Talan mar menne az egesz, de elobb venni fogok egy gitart ami csak C standard-en lesz, mert ezt a vackot vegre sikerult jol beallitani. A bridge meg chorus az ment, de ebben biztos lenne kihivas...
-
Blindmouse_
senior tag
Neeeeee......

-
Smiley
addikt
Akkor jovok en is... tengap este eloszedtem a legelso "solo"-t amit megtanultam rendesen.
Szerintem kb 1 eve nem volt megnyitva file, de ezt soha nem fogom elfelejteni hogyan kell eljatszani. Nalam ez volt az elso igazan komoly sikerelmeny.
Csak egy felvetel kedveert nem hangoltam le C standard-re, de szerintem igy sem szol rosszul.
Arch Enemy - Stolen life -
Nunder
őstag
Összebohóckodtam egy Maiden szólót a Spark 2-n vonalból.
Valahogy erre a soundra emlékeztetett a gyári patch, aztán gondoltam kipróbálom milyen felvéve. Hát.. ilyen. Pontatlan, néhol sietős, de volt kb. fél órám szöszölni vele.FYI: ez a Wicker Man Rock In Rio-s verziója
-
Blindmouse_
senior tag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
a saját húrjaimon még nem láttam olyan fekete oxidréteget soha, akkor sem amikor 10 évig hozzá se nyúltam a hangszereimhez.. másokén rengetegszer, de a sajátjaimon nem.
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
válasz
Blindmouse_
üzenetére
Van húrápoló folyadékom, én is szoktam azzal pucolni. De a fekete oxid réteget az nem szedi le.
Ellenben fogsz egy száraz mosogatószivacsot, és a dörzsi végével átmész a húron (bevonatos húrnál nem ajánlott), olyan lesz, mint új korában. Az leviszi az oxidot is, kipróbáltam.
-
Blindmouse_
senior tag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Kezet kő mosni mikó visszagyüssz a desznyóól ganézásábú'

Amúgy én néha leakasztom a hidat, áttörlöm foltisztítóbenzinnel a húrokat, akkor azért lejön róla a mocsok.
-
Smiley
addikt
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Szerintem ez is egyen fuggo, mint eleg sokminden ebben a hobbiban. En ezt az elixirt tobbszor probaltam, es nekem egyaltalan nem allt kezre... viszont az ernie ball super slinky meg igen. Evek ota ez van fent, 3 havonta meg ugyis ledobalom rola mert engem zavar ha retkes a gitar.
-
Blindmouse_
senior tag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Én sem értem igazán.. de a hazai lehetőségek ebben korlátozottabbak manapság szinte mint 30 éve.
-
bigrob
őstag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Lehet engem sem érdekelne ha ingyen adnának havonta egy rakattal és a roadie meg koncertek után cseréli
-
Goose-T
veterán
válasz
Blindmouse_
üzenetére
Egy barátomnak szereztem pár éve egy kinézetre pont ugyanolyan JS32-t, mint az enyém, mert az nagyon megtetszett neki, de nem akartam eladni. Eljött, megnézte, aztán mondta rá, hogy szar, nem olyan a nyaka, mint az enyémnek, adhatom is el. Az enyém 2015-ös, amit szereztem, az meg 2018-as volt. Megmértük tolómérővel mindkét gitár nyakának a vastagságát a 12. bundnál, és a 2018-as 2mm-rel vastagabb volt.
Meg is találtam a képet, amin ott van mindkettő kifektetve egymás mellett. Ennyire ugyanolyanok voltak, csak évjárátban különböztek.
-
bigrob
őstag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
2x próbáltam én is ernie ballt, 2 hét után már konkrétan rozsdásodott...
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
Nahh, már egy régóta várt mérföldkőhöz érkeztem. Az Unforgiven solo végét soha nem tudtam rendesen eljátszani, többnyire betliztem vele, csörgött, nem jól ment a ritmus, szóval sose sikerült jól.
Most rápróbáltam párat, és szerintem egész jó lett a végeredmény.
-
Blindmouse_
senior tag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Hát, csak a Dean Markley Blue Steel itthoni beszerzése továbbra is nehézkes.. :/
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
válasz
Blindmouse_
üzenetére
Én ezt az Ernie Ball-t nem tudtam megszeretni azóta se. A hangszerész két gitárra is azt tett fel, konkrétan most az van a Gibsonon meg a Snake-en is. Előtte azt tett fel a Slash-re, az már gatya lett, lecseréltem Elixírre.
Kb két hét után már érezni, hogy használódik. Megváltozik a tapintása, nem kellemes, oxidálódik, nem szeretem, nem fogok többet azt venni.
-
válasz
Blindmouse_
üzenetére
Nálam már mondjuk régen megbukott. De szerintem itt csak kifoghattál egy hibás darabot, bármely gyártóval előfordulhat. Nyilván esélye elég alacsony de előfordulhat.
-
Blindmouse_
senior tag
LOL ezt tekinthetjük úgy hogy az ernie ball húr megbukott?

Áprilisban került fel, és van még 2 másik használatban lévő baltám, ergo megoszlik a használat mennyisége.

-
dl650
tag
Nekem nincs tapasztalatom Jacksonokkal (sőt mással sem
) de amit nemrég vettem JS 32 az tényleg elég vékony nyakú. A táblája szerint 2013-as. Végre volt időm beállíttani. Megtisztítottam, políroztam a bundokat, szerencsére nincsenek elkopva, egy kis olajos ápolás a fogólapnak, nyak beállítás, kapott egy új húrkészletet, alacsony húrmagasság, oktáv beállítás. Tényleg nagyon jó állapotúnak tűnik.
. Eddig tetszik. Tudom, hogy elég alap gityó, de így kezdésnek tök jó. Aztán majd meglátom, hogy később lesz-e valami komolyabb... -
Goose-T
veterán
válasz
Blindmouse_
üzenetére
Az én 2015-ös JS32-mnek vékony a nyaka, de volt a kezemben későbbi, az vastagabb volt.
-
Blindmouse_
senior tag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
az SL2P nem volt amúgy rossz.. a nyakprofilja miatt akartam kipróbálni, hogy az is olyan szar-e mint az összes JS, vagy oké, ha már indonéz neckthru-n gondolkozom. a 25 évvel ezelőtti japán szériáknak isteni jó nyaka volt.. azokhoz képest a Js szériáé olyan mint egy gerenda....
múltkor is voltam benn, kérdeztem van-e valami izgalmas, aszonta az ember hogy előttem vittek el egy usa modellt..
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
válasz
Blindmouse_
üzenetére
Gitárcentrumban tényleg ilyen ócska Jacksonok vannak csak, egy időben én is nézegettem, gondoltam, hogy veszek, de olyat nem akartam. 6-700 ezreset sem, akkor azt gondoltam, sose adnék ki ennyit gitárra.
-
Goose-T
veterán
válasz
Blindmouse_
üzenetére
Kihajintod a pickupot, teszel a helyére egy kapcsolót, hogy ne legyen ott az üres lyuk. Volt valami közepesen híres zenész, ő is így valahogy dobta fel a gitárjait.
-
Blindmouse_
senior tag
válasz
bigrob
üzenetére
Ja. feltöltöm epoxyval, újrafényezem.. jah. inkább várok egy jóárasított SLX-re vagy X szériás Kelly-re. múltkor elhezitáltam egyet az utóbbiból, már 130-ig lement az ára.. úgy voltam vele hogy na majd ha kifizetik az utolsó melómat behúzom abból, hát csak közben valszeg elvitték..
-
bigrob
őstag
válasz
Blindmouse_
üzenetére
Azt kiszeded és nincs ilyen probléma.
-
Goose-T
veterán
válasz
Blindmouse_
üzenetére
Pro tipp: ha teszel a nyaki single coil helyett egy hot rails humbuckert, sokkal jobban fog szólni, mint a HH-ban a sima humbucker. A 24 bund miatt a sima humbinak nem ideális a pozíciója a nyaknál hangzás szempontjából, a hot rails viszont a szűkebb befogás miatt tud ezen korrigálni.
-
Goose-T
veterán
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Nem, az enyém egy ordenáré kinézetű gitár. Nagyon jó áron volt, és adnak hozzá egy ilyen keménytokot is, külön megérte így.
-
-
Goose-T
veterán
válasz
Blindmouse_
üzenetére
Utálni fogsz, de bezsákoltam Reverbről egy Soloistot.
És végre el tudtam lőni azt a 15 eurónyi Reverb creditet, ami ott volt az accountomon már vagy egy éve, mert csak boltokban lehet beváltani, magánszemélyeknél nem. Ha megérkezik, akkor majd beszámolok róla. SLX-nél eggyel magasabb kategória, Pro Series, de még indonéz gyártmány. -
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Bocsánat, a végén persze F-ről E hangra lezárva...
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
válasz
kutyek
üzenetére
Köszi a tippeket, ki fogom próbálni.
Egyelőre ott tartok, hogy próbálok sima 4/4-es ütemeket kreálni, azt "lekottázom" guitar pro-ban, és örülök, ha rájátszom helyesen a dob alapra.
A figurázás még hátra van, most kezdem felfedezni a "dallamszerkesztésben" rejlő lehetőségeket. Szóval kísérletezgetek.
-
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Nagyon tetszik, jó riff. Az én fülem kívánja, hogy a periódusok végén, azaz minden második frázis után (tehát 15,5 és 31 másodpercnél) a dallam még egy lépést tegyen. Első esetben lehetne még két nyolcadnyi visszakanyar fölfelé G-A hangokkal, a legvégén pedig még egy negyed F hangra leérve - de ez csak az én ízlésem szerint, lehet máshogy is, illetve így is jó, csak számomra picit lezáratlan...
Csak így tovább! -
Ba cy lus
addikt
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Nade a Spark mini és a Katana sem annyira budget kombó, nem ez a kategória felel meg a kis Ibanez kombónak.
-
Ba cy lus
addikt
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Mármint mi? Az analóg erősítők hangminősége?
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
válasz
kutyek
üzenetére
Na végre, zene!
Pont most kezdtem el megint kicsit a blues skálával foglalkozni, így aktuális.
Hangzásban az 1-es és a 3-as szakasz tetszik, a középső részben nekem a gain vagy torzítás
valahogy soknak tűnik.
Mint téma, mint hangulat nekem bejön. Valami dobsávot kéne alátenni, ha tudsz, meg egy kis basszust. Kíváncsi vagyok, úgy mi lenne vele.El kéne kezdenem foglalkozni az arpeggiokkal, nagyon jól hangzik, még metálban is.
-
Hogy legyen valami ontopic is, hoztam egy blues-os, A-moll arpeggióból életre kelt kis szösszenetet. Majd egyszer talán lesz ebből is egy dalocska...
Bluesy.mp3 -
Ba cy lus
addikt
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Ezt meghallva már nem is sajnálom magam, hogy anno egy ilyen Ibanez IBZ10G-vel kezdtem.

A dolog pikantériája, hogy akkor ez a torzításmennyiség, amit ez a kis kombó tudott, nekem édeskevés volt, ma viszont leginkább a minőségével lenne problémám, mennyiségre nem kimondottan igénylek többet. Ez már tényleg az öregedés jele.
-
X2N
őstag
válasz
Tibizzz
üzenetére
Ez esetben jobb lenne ha felkapcsolnád sorban a dolgokat a láncban egymás után és akkor lehetne hallani mi az ami nem tetszik itt hangzásban a többségnek, vagy a 0-ról kellene összerakni a hangzást. Én is sokat szívok ezzel hogy daw-ban próbálok értékelhető gitárhangzást csinálni de nehéz mert be kell mikrofonozzad korrektül a gitárt(virtuálisan), aztán keverni kell double trackelni kell hogy úgy szóljon mint egy lemezen.
-
X2N
őstag
válasz
Blindmouse_
üzenetére
Az a baj hogy nincs megkeverve úgy a hang ahogy egy lemezen ezeknél, furcsán szól így fejhallgatóval meghallgatva.
-
Tibizzz
tag
vakegér meg reset hahaha nem mérvadok
-
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Olyan, mintha nem lenne a láncban IR (cabsim)...
-
Tibizzz
tag
válasz
Blindmouse_
üzenetére
Szólni fogok hogy piszkáltok.
-
Blindmouse_
senior tag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Fú, én hét másodpercig bírtam, utána elkezdtem lerágni a saját lábam.

-
Goose-T
veterán
válasz
Tibizzz
üzenetére
Biztos tőlem vette, mert ő jelentkezett a hirdetésemre és vitte el a gitárt.
Ez még akkor készült, amikor megvolt a gityó:Lehet, hogy a felvétel is ezzel készült, mert egyszer mesélte nekem, hogy a hangmérnök dícsérte, milyen jól szól benne a DiMarzio Tone Zone. Később viszont kicseréltem neki a pickupokat EMG 81-85-ös szettre, mert valamiért nagy hangerőn gerjedt a koncerten. Az EMG-re már nem panaszkodott.
-
Tibizzz
tag
Blues. Akinek nem inge........
-
Tibizzz
tag
válasz
benedekco
üzenetére
Kb ez. Új gitárokat kapott...Lehet hogy Goose-T ol ?
-
Goose-T
veterán
A régi Ibanezem Fém of Belga koncerten szolgál mostanában.
-
lacibattya
csendes tag
Háj
Összedugtam a gépet meg a katanát de nem szól csak a gitár.
Ha másodlagos kimenetnek jelölöm akkor szól csak szarul(az effektek a zenét is torzítják)
Mifaszt kéne állítanom?(win10) -
Blindmouse_
senior tag
válasz
Goose-T
üzenetére
Manapság az internet olyan, hogyha a való életben is ez lenne, akkor 30 másodpercenként próbálnának különböző emberek pénzt tarhálni, kirabolni, elvenni a lakáskulcsod hogy lemásolja, eladni neked valamit, és a képedbe tolni a kölkének a képet, és beleordítani a fejedbe a saját nyomorát.. na ez mellé jött be a képbe az érthetetlenül beszélő robot is..

-
Goose-T
veterán
válasz
Blindmouse_
üzenetére
Annyi látszott rajta, hogy megpróbálta elemezni a topik szövegét, és az alapján generált egy relevánsnak tűnő hozzászólást, amibe mellesleg tett egy spamlinket is.
-
Goose-T
veterán
Az AI-botok már elérték a Prohardvert is! Ezt megörökítem az utókornak, mielőtt törlik a moderátorok.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Projektor topic
- Házimozi haladó szinten
- Xbox tulajok OFF topicja
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- iPhone topik
- Ha Darwinra hallgat az AI, nehéz lesz megállítani
- Modding és elektronikai kérdések
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- Asus 15.6,core i3 5005(4x2,0Ghz)IntelHD VGA,8-16GB RAM,SSD,,Win.11,Jó akku
- Roborock Q5 PRO robotporszivó (garis)
- G.SKILL Trident Z5 RGB 2x24GB DDR5 6400MHz CL32 - Gari 2034.09.08. -ig - Eladó!
- Philips Shaver Series 7000 (elektromos 3 fejű borotva)
- MacBook Pro 15 A1707 (2017) asztroszürke és Apple Magic Mouse A1296 Olvasd el figyelmesen kérlek
- Xiaomi 17 Ultra 512GB Starlit Green Karcmentes állapot 16GB RAM 2029.03.05 Media Markt Garancia!
- Apple iPhone 13 128GB Új akku 12hó jótállás!
- Mega Akció! Csere-Beszámítás! Gigabyte Aorus 17H! I7 13700H / RTX 4080 / 32GB DDR5 / 1TB SSD!
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation 4 Slim 1TB HDD játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- ÚJ HP All in One 24-cr1234na PC - 24"FHD IPS - Ultra 5 125U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

) de amit nemrég vettem JS 32 az tényleg elég vékony nyakú. A táblája szerint 2013-as. Végre volt időm beállíttani. Megtisztítottam, políroztam a bundokat, szerencsére nincsenek elkopva, egy kis olajos ápolás a fogólapnak, nyak beállítás, kapott egy új húrkészletet, alacsony húrmagasság, oktáv beállítás. Tényleg nagyon jó állapotúnak tűnik.