Hirdetés
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- Steven: Miért váltottam TV-ről projektorra?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- moongoose: Hajópadló (nem parketta) felújítása a realitások talaján maradva!
- joghurt: frenda dsttöytoi
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Bestx: Budget DIY eGPU USB4/Thunderbolt csatlakozással – egy mining VGA új élete.
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- hmzs: Fujitsu Futro S920 csúcsra járatva
-
LOGOUT
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz
Blindmouse_ #64492 üzenetére
Én eleve hamisan nyújtok, by default.
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
Köszi, alakul tényleg, de még mindig suta. :-D
Meg tudod tanulni te is, hidd el. Ha nekem megy, bárkinek megy. Amikor először kezdtem el vele foglalkozni, kb. másfél éve gitározhattam. Aztán időnként elővettem, javítottam a hibákat benne. A legnehezebben az utolsó részt, a "futamot" tudtam megtanulni, az istennek nem ment tempóban, mert totál rosszkor indítottam el.
Még mindig millió dolgot javítanék rajta.
Szóval ha szeretnéd, kezdj neki, először a nyújtásokkal indítsd, mással ne is foglalkozz, és szépen haladj ütemről ütemre.
Én tényleg nem tudom megunni, pedig szó szerint már több százszor játszottam el a mostani állapotig.
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
Na ebben a rossz időben ismét elővettem ezt.
Nem tudom megunni.
A nyújtások már sokkal stabilabbak, mint korábban, amikor ezzel foglalkoztam, meg az egész már egy kicsivel fluidabb, a nem olyan rossz kategóriát már meglépi.
Egyszer kipolírozom rendesen, az tuti.
Telefonos felvétel, olyan a hang amilyen. Nem volt kedvem most tökölni vele, hogy rendesen felvegyem.
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz
cappa72 #64189 üzenetére
Itt tartok vele. Jó kis picking exercise. A fő riffet direkt felhúztam, hogy hallatszódjanak a hibák. Koszos mint a kacsa segge egyelőre.
Legalább a bevezető részben a nyújtások nem hamisak. Remélem.
Meghallgattam most fülessel is, ahhh jó szar a fő riff.
Nehéz a 3XP-s gitárosok élete.
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
Mi a különbség, ha Fractalban a signal chain-be teszem be a tube screamert, vagy pedig az erősítő pre-amp részében kapcsolom be?
Hallani nem nagyon hallok különbséget, hogy itt vagy ott kapcsolom be. Nyilván van valami oka, hogy két helyen is van, de nem értem, hogy miért.
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz
higher33 #64403 üzenetére
Dude! Te aztán tudsz gitározni velünk ellentétben! Velem biztosan!
Úgy látom gear terén is jól vagy eleresztve, és nagyon jó a muzsika is! Klassz az ESP!
Most már elárulhatod az együttesed nevét is, amiben játszol.
Nagyon jó kis videó volt, és aktuális is itt a csöves vs digit háború apropóján! Én nagyon minimális különbséget hallok a kettő között, és nem is mindig ugyanaz tetszik. :-D
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz
lacibattya #64340 üzenetére
Meg egy csomó ingyenes, de szerintem a Spark ebben fényévekkel veri a katanát.
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
Szerintem ez semmit nem bizonyít. Az, hogy cuccokról, gitárokról, gitározásokról beszélgettünk, sose volt titok (bár szerintem továbbra sem elegáns a privát beszélgetések résztvevőit sem megosztani publikusan, nemhogy a tartalmát).
De ha ez megnyugtat, van olyan aktív tagja a fórumnak, akivel sokkal többet beszélgettem itt gitárokról, cuccokról, zenéről, azóta más felületen, mégsem dobja be ide, hogy hú, mi milyen sokat beszélgetünk és mennyit segít.
Utoljára a Gibson-könyvvel kapcsolatban: ha adsz egy foxpost automata címet hozzá az adatokkal, azonnal feladom a könyvet. -
Ctrl+Alt~Del
senior tag
Gondolom feltűnt már, hogy tavaly december óta egyetlen nekem címzett hozzászólásodra sem válaszoltam, teljes mértékben ignorálom őket, és a jövőben se fogok, itt most kivételt teszek.
Persze a Gibsonos könyvet amit kölcsönadtam azóta se adtad vissza
Szerintem a faszkodásod és a személyeskedésed egyszer és mindenkorra befejezheted. A Gibson könyved azért nem adtam vissza, mert te nem adtál hozzá címet, ahova visszaküldhetem, pedig kértem tavaly decemberben. Keresd vissza itt a topikban, nyilvános hozzászólásban írtam le a neked címzett utolsó hozzászólásodban.Tehát a Gibson könyved mindaddig nem is fogod visszakapni, amíg te nem adsz egy Foxpost automata címet a hozzá szükséges adatokkal, amint ezt megteszed, azonnal feladom a könyved.
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz
lacibattya #64292 üzenetére
To be frank, nem fogod úgy hallani a Sparkból, ahogy a zenét hallottad, maximum egész hasonlóan. Más kérdés, hogy a csövesből se fogod tudni ugyanúgy hallani, ahogy a lemezen hallottad.
De tényleg erre jó a Spark, hogy ha egyik nap Comfortably numb szolót akarsz, a másik nap a sandmant, harmadik nap meg Steve Vait, akkor puff, már ott is van! Ugyanaz az eszköz, tekergetés nélkül, pedálok meg minden más hardver nélkül.
Szerintem ebben rejlik a Spark sikere.
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz
lacibattya #64277 üzenetére
Ez a leghosszabb hozzászólásod, amit olvastam tőled eddig, de jól mondod, báttya!
Ugye, hogy otthon rockstarkodni klassz a Spark? Kényelmes, egy csomó hangzást megnyit, azt tudja, amit tud, de erre a célra azt kiválóan.
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
Ez a csöves nem csöves téma pont olyan, mint a van diplomája, nincs diplomája. Ez mindig csak azokat zavart, akiknek nincs. Én még sose hallottam olyat, hogy akinek van, az azt mondta, hogy ejj, de szarul érzem magam attól, hogy nekem van neki meg nincs. Fordítva viszont annál inkább.
Aki digitális cuccal nyomja otthon, sose mondta, hogy a csöves szarul szól, ilyen vagy olyan okoknál fogva örömmel használta a digitális cuccát. A csöves párti meg úton útfélen hangoztatja, hogy az nem olyan, sose lesz olyan, 0,7%-kal jobban szól a csöves. Ha kérdezik, ha nem.
Úgy, hogy itt a csöves pártinak, ugyanúgy mint a digitálisnak igazából lóf@asz tapasztalata van, az, hogy valamikor három haverjával hetente lejártak próbálni a sufniba, vagy egy terembe, és párszor felléptek mondjuk a falunapon maximum, az fasorban sincs a profi szinttől, az arénák megtöltésétől.
Ha ezt figyelembe vesszük, akkor még inkább bűzlik ez a nagy okoskodás. Kvázi zéró tapasztalattal.
Ez így van, mindannyian kutyaütő hobbigitárosok vagyunk at the end of the day, én a sor legvégén kullogva.
Szóval baromi unalmas, pont olyan, hogy fejben mindenki kurva nagy focista meg politikus.
Inkább azt pakolgassátok fel, hogy ki mit zenél, milyen gyakorlatokat csinál, épp mit tanul, mert itt egy-két ember kivételével mindenki csak fejben kurva nagy gitáros, de amikor arról lenne szó, hogy ezt megossza, akkor hallgat, mint aki beszart.
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz
arnyekxxx #64264 üzenetére
Nagy különbség van aközött, hogy te viszed is, más meg csak fejben okoskodik, hogy mit hogy csinálna.
Amikor forma 1-et nézek, én is marha okos vagyok, hogy mit hogy csinálnék, a valóság meg az, még sosem indultam futamon.Aztán pár koncert, cipekedés meg macera után lehet, hogy az elméletben okosak se hallanának semmi különbséget már a multi meg a csöves között.
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
Nálam az két dolgon vérzik el, és emiatt nincs a fasorban sem.
Melódiában rém gyenge, mondjuk azt, hogy nem létezik benne, másrészt a szavalás az soha nem volt éneklés.
Márpedig nálam a metál zene az a ritmus+melódia és ének szentháromsága, itt a háromból kettő erősen vérzik.
A zsizsizsizsgrügrügrü az teljesen rendben van, feszesség, keménység szepontból. De nálam ez kevés.
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
Ezt minden Maidenes gitáros le akarja pötyögni.
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
Egy kis zsíros riff, csak nehogy megülje a gyomrotokat. Egyelőre lassítva, szépen építem fel.
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz
lacibattya #64076 üzenetére
Ő a tettes!
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
Egy kis gyakorlat a ket kez szinkronizalasara.
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz
cappa72 #64042 üzenetére
Azt hittem úgy kell kisütni, hogy rövidre kell zárni egy szigetelt csavarhúzóval.
Most meg kiderült, pont úgy tilos, és ellenállást kell közé kötni.
Mondjuk ha egy akármiben van 50 kondenzátor, egyesével mind az ötvenre ellenállást kell kötni?
Na, ezért nem csinálnék én semmi ilyet, irány a szakember!
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz
Goose-T #64031 üzenetére
Egy kondi gondolom nem tartja a végtelenségig a feszkót. Elég nagy baj lenne, ha így lenne, mert akkor mindig ki kéne sütögetni egy szakembernek is.
Otthoni használat mellett a csöves erősítő örök élet gondolom. Mivel nem is nagy hangerőn tolod, játszol rajta heti 5-15 órát max, örök élet és egy nap. Ha újonnan veszed, nem valószínű, hogy valah csövet kéne cserélned ilyen terhelés mellett.
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz
freelanced #64025 üzenetére
Olvastam, hogy fennall az aramutes veszelye stb. de gondolom ez abban az esetben csak, ha az ember megbontja az erositot, nem?
Amikor hálózatra van kötve és be is kapcsolva. -
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
Ha ők digitálist használnak, annyira szar nem lehet.
Azzal meg úgy látszik valahogy csak együtt tudnak élni, hogy valami utánzattal tarolják le a világ deszkáit.
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz
freelanced #63964 üzenetére
Egyetlen gond, hogy amit találtam használtan, az elég leharcolt, és nincs rajta sorozatszám se, szóval nem tudom, mennyire régi.
Az egyáltalán nem gond, mondhatni téged nem érint, újat kell venni mindenből! -
Ctrl+Alt~Del
senior tag
A kolléga elsápadásából úgy tűnik, este megint alkotott.
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz
Smiley #63900 üzenetére
Valóban nehéz, de olyanokra hallgass, akik nem csak elméletben tudják, hogy szól egy SD pickup vagy egy jó gitár, hanem van is nekik. Szerintem találsz ilyet a YT-on bőven.
A koldus nyilván azt fogja mondani, ne menjél étterembe egy degusztációs menüt végigenni, mert abból a pénzből ő három hónapig eszik.
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
Elég időigényes ez a preset építgetés. Több mint egy óra volt, mire összeraktam Fractalban egy Priest presetet, és nem azért, mert a Fractalt nem tudom kezelni.
Mire beállítgattam, a cab ir-re végtelen időt lehet elszni, pedig ez csak egy sima amp, cab, tube screamer, reverb chain.
Így se tökéletes, lehetne vele napokig kísérletezgetni. Igaz, egyszer kell megcsinálni, utána már csak finom hangolni kell.
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz
Smiley #63888 üzenetére
Én a PRS-be tetettem egy SD SH-6-ot hídra, és nyakra egy Sentient-et. Nem a két hangszedő a szűk keresztmetszet abban, hogy mit tudok rajta eljátszani.
Ez klasszik metál/rock vonalra szerintem nagyon jó, én is ajánlás útján jutottam ide, amikor beraktam.
Egy hangszedő cserének nem gazdaságosnak kell lenni, ez egy hobbi, érzelmekről szól, meg tetszikről, nem arról, hogy megtérül-e valaha.
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
Photo: Aditya Permana
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz
Blindmouse_ #63826 üzenetére
Akkor filleres gitarokat kell venni, mert jomagyarnak 100 ezer folott mar kenkoves pokol.
Nem azert nem veszi meg a japan ibanezt mert nem vonzo neki, hanem mert kong a penztarcaja.
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
Mit ne vegyünk, és mit vegyünk helyette metálra.
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
Megjött, köszi! Top notch, egyből toltam rajta egy kis Maident!
Sparkosoknak ajánlom, rendeljétek bátran, igényes munka, tökéletesen passzol, remek!
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz
Redchucky #63782 üzenetére
Ott pont ugyanúgy működik.
A 2-ben 8 hardware preset van, nem négy, frfr speakerek, van beépített looper, és akkumulátorról is üzemeltethető.
Én már azt venném a helyedben, bár én a 40-et is nagyon szerettem.
Ha kenyérre kell a 30 ezer, akkor jó a 40 is, ha nem számít, inkább az újat vedd.
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz
lacibattya #63769 üzenetére
Persze. BT-n csatlakozik a Sparkhoz a géped, arról megy mondjuk YT backing track. A tableteden meg fut az applikáció, ami vezérli.
De az app nem is kötelező, hogy ha a 4 (8) elmentett hardware preset egyikét futtatod. Akkor ahhoz nem kell az app.
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
Múlt héten auditálni voltunk egy műhelyben. Már belépéskor érezni lehetett, hogy itt a melóban más a szellemi dinamika
. Volt ott egy bibircsókos képű roma gyerek, ő vitt minket a raktárhelyiségbe.
A raktár ajtaján volt egy nagy Hetfield-poszter, amin pont egy Snakebyte-on játszott. Amikor megláttam, elmosolyodtam, kérdezi a roma gyerek, hogy "Ismered?" Mondtam neki, hogy persze. Majd hozzátette, hogy "egyszer én is szeretnék egy ilyen sztrátokásztert!"
Gondoltam magamban, híjj barátom, az se véletlen, hogy te itt dolgozol.
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
A vasárnap délutáni nyugalmat megzavarandó.
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
Behúztam Aliról egy gitárt, kíváncsi voltam mire képes a tengerentúli banda.
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12600 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB CM CMP 510 Corsair 650W
- BESZÁMTÁS! Dell Optiplex 7050 SFF asztali számítógép - i7 7700 16GB RAM 256 SSD Intel HD 630 Win10
- Nvidia Quadro M2000/ M4000/ P2000/ P2200/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000 / RTX A4000
- Samsung Galaxy A9 2018 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest