- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- joghurt: Skype adatvesztés
- Kalandor: SYNTHONY - Darude Sandstorm (Live from Melbourne)
- Chosen: Canon 30D vs 50D színösszehasonlítás "pilot test"
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT.hu
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz
Ctrl+Alt~Del #63412 üzenetére
*d
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
Mit gondolt Marty Friedman, amikor ezt megcsinálta a Jacksonnal?
Érdekes mondjuk, hogy a megvilágítástól függően rengeteg árnyalatban képes pompázni.
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
Schecter superstrat megy vissza Thomannhoz gariba. Egyes húr állandóan off vagy egy fél hanggal a floydon nyújtások után. Elvittem Kovács Zolihoz, mondta, hogy a nyereg nem fekszik fel rendesen, nem párhuzamos a testtel, hanem felfelé áll. Szerinte a csavar menet gatya, ezért nem fogja be rendesen a húrvéget, ezért lesz off.
Azt mondta, hogy nincs ilyen alkatrésze, és szerezni se tud igazából. Ha otthagyom nála, akkor meg attól tart, hogy amikor ráhúzza a húrt, akkor fog elszakadni.
Ekkor mondtam neki, hogy garanciális még. Felpattant a székből, kezembe nyomta: azonnal küldd vissza!
Lefotóztam, elküldtem Thomannak, már küldték is az ingyenes feladóvevényt. Októberben lesz 3 éves.
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
Mégse lesz senki roadieja 4 milláért Gene Simmonsnak, ugyanis a komplett turnét lefújta, mert a kutyának nem kellettek a jegyek. Akik meg kifizették a 12 ezer dollár roadie díjat, most izgulnak a refund miatt.
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
Egy kérdés a szakikhoz. A Fractal FM3-nak a sample rate-je 48KHz, míg a Garage Band 44KHz.
Azt mondja a Fractal support, hogy ezért nem javasolják rögzítésre a GB-et, használjak helyette Logic-ot, mert annak viszont 48KHz.
Oké, hogy ezt mondják, de a gyakorlatban ennek mi a jelentőssége? Rossz lesz a felvétel? Torz lesz, másképp szól? Vettem már fel vele, de nem hallottam rajta semmi rendellenest.
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz
Moleman #63280 üzenetére
De valamit csak kitölt, ha fillnek hívják. Aki tud dobolni, biztos el tudja magyarázni, mi annak a szerepe. Összekötő, kitöltő, nemtom.
More often than not, a drum fill occurs at the very end of a musical phrase or section of a song, such as moving from a verse into a chorus.
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
Soha semmi közöm nem volt doboláshoz, de annyi helyen láttam már, hogy "drumfill", például Lars Ulrich nemezise. :-D Ennek mi a magyar terminusa?
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz
cappa72 #63265 üzenetére
Időrabló, kérdés, hogy kidobott idő-e. Szerintem nem. Én is sok órát el tudok pöcsölni a Fractal-lal, de már az alapokkal legalább tisztában vagyok. Egyszer kell megtanulni, és utána az a tudás nem vész el szerintem.
Ha csak gyorsan akarok valami presetet, bekapcsolom a Sparkot, vagy használom a már beállított Fractal presetet. Ha meg van kis időm és kedvem, tanulom a rendszert.
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz
bigrob #63259 üzenetére
Így bizony, a UPS meg odabaszta a csomagot, és a fejéből letört egy darab, így csak a vételár 85%-át adták vissza, hetekig tartó vitatkozás meg levezés után.
Amúgy
-nek van, szintén akkor vette, amikor én, vagyis én, amikor ő, úgy tudom, hogy elégedetten használja azóta is. Az ára tényleg nevetséges volt, valami 130 ezer forint.
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz
Blindmouse_ #63246 üzenetére
Vegyél inkább egy rendes gitárt!
Az igazi az SL2Q lenne SD-vel. SD ide vagy oda, én az SL2-t választanám. Az mégis csak a Pro széria, nem az X.
A hangszedők közti különbség meg úgyis elveszik a mixben.
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz
egyedülülő #63207 üzenetére
Szupper! Üdv. a gitárok világában, használd egészséggel.
Told neki, ami a csövön kifér!
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz
GalaHU #63198 üzenetére
Szuper, örülök, hogy bejött! Csak így tovább, jó úton haladsz! A lényeg, hogy már várod, hogy kezedbe vedd a gitárt, meg a következő leckét.
A ripacsoktól én is agyfaszt kapok, egy csomó kontentet azért szkippelek, mert nem bírom elviselni.
Mindig csak saját magadhoz mérd magad. A 30-45 bpm váltásra teljesen jó az elején, minél többet gyakorolsz, annál jobban felgyorsul majd. Csak magadhoz mérd a fejlődésed. Dokumentáld, ha tudod. Vedd fel, amit játszol, videóra, vagy csak a hangot. Egyrészt évek múlva nagyon jó érzés lesz visszanézni, hogy honnan hova jutottál, másrészt sokkal jobban meghallod-látod a hibákat, ha visszanézed utána.
Aztán majd megunod az akkordozást, és rájössz, sokkal izgalmasabb dolgokat is lehet a gitáron játszani.
Ha tartod a napi egy órát következetesen, garantáltan fejlődni fogsz. A tanárt te is fontold meg. -
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz
egyedülülő #63187 üzenetére
Kezdem azzal, hogy nincs olyan, hogy megtanultam gitározni. Szóval sose fogsz. Ez egy út, és ahogy Lao Ce mondta, "az út minden, a végcél semmi!"
Azért fogsz gitározni, hogy örömöd leld a zenélésben, az pedig, hogy kinek mi az öröm, még ebben is egyedi.
Csatlakozom azokhoz, akik azt mondják, hogy legalább néhány hónapig járj el egy tanárhoz. Egy csomó hibás berögződést fogsz tudni elkerülni, amit később sokkal nehezebb lesz kikukázni.
Nincs rá időd? Dehogy nincs! Mindenkinek arra van ideje, amire akarja. Ha ez fontos neked, lesz rá időd. Saját tapasztalatból mondom, napi fél órával nem fogsz messzire jutni, a hangszeren tanulás rendkívül időigényes dolog. Én eleinte heti szinten 20-25 órákat gyakoroltam (nem vicc), 10-15 órát most is van kezemben a gitár egy héten.
Pont azért, mivel kevés időt fogsz rászánni a gitározásra, fontos lenne eleinte egy tanár.
Most járok az ötödik tanáromnál, és most először érzem azt, hogy valaki a készségeimet próbálja fejleszteni. Gyakoroltat, gyakorlunk, számon kér.
Egy ember van, a világon, aki "megtanít" téged majd gitározni: saját magad.
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
Csak kéne egyszer egy SSS gitár, egy Squier is megtenné, de jelenleg ez egy lefedetlen terület. :-D
-
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz
Blindmouse_ #63109 üzenetére
Tony Iommi-t kérdezd már meg!
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
Ettől a P-90-től mindig lever a víz, nem tudom miért. -
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz
Moleman #63093 üzenetére
de csak arra volt jó, hogy porosak lettek. 5+ éve tokban tartok mindenkit, és csak akkor használok állványt, mikor éppen aktívan használok egy gitárt.
Nekem ez nagyon macera lenne. Van, hogy egy nap három gitárt is kézbeveszek, cserélgetem folyamatosan, attól függően, mint játszom. Állandóan tokba tenni őket után marha macerás lenne, sokkal több pakolással, rendezkedéssel jár, mint heti egyszer portalanítani az összes gitárt. -
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz
egyedülülő #63082 üzenetére
jaja, állvány jó ötlet. A tisztítószer elhagyható, bár pont a tremonti "zongoralakkos'", a nedves rongy foltot hagy rajta. De tényleg nem muszáj.
Igen, Kovács Zoli kb. két héttel dolgozik, a többiek ennél csak több. Simán egy hónapos határidők vannak, és valóban ott kell hagyni a hangszert.
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
Megmártottam egy kis delayben a szólót, tudom, hogy az eredeti hangzása nem ilyen, de nekem bejön ez a kis futurisztikus tone.
Aminek viszont örülök, hogy úgy néz ki nagyjából sikerült a szóló egyik kifejezetten nehéz részét lehozni. Úgy-ahogy.
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz
egyedülülő #63059 üzenetére
Hááát, sokáig szeirntem se fogja húzni a fender húr, egy hét után feketedni fog. A beállítást fontold meg azért, nem mindegy, hogy az első gitár elveszi a kedved a játéktól, vagy meghozza. Szállításkor úgyis el fog állítódni a gityó, nagy még a nappali-éjszakai hőingás, pár nap, amíg ideér, meg egyébként is, használt gitár, érdemes megnézetni szakemberrel.
Ráadásul, ez egy tremolós gitár, az se mindegy, hogy van beállítva. Azt azért eldöntheted, akarsz-e majd tremolózni, ha nem, ki is ékeltetheted rögtön a hangszerésszel.
Up to you.
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz
egyedülülő #63055 üzenetére
Igen, ezzel mindenki így van, akinek még nem volt gitárja! :-D Akkor majd a saját bőrödön tanulod meg.
Érdemes lesz első alkalommal azt a gitárt elvinni hangszerészhez egy átnézésre-beállításra.
Egy tipp: katt -
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz
egyedülülő #63052 üzenetére
Húrt cserélni fogsz tudni? Szerezz be valami fogólap ápoló cuccot (citromolaj), meg esetleg pucolót, illetve, a polisht a testhez. A Dunlopnak nagyon jók a termékei, mindegyik hangszerboltban, muzikeren, thomannon kaphatók.
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz
Bobrooney #63051 üzenetére
Én több mobilos applikációt próbáltam, köztük a Boss hivatalost is, mind szar volt. Egyrészt pontatlanok voltak, másrészt a környezet zaja befolyásolja őket, nekem egyáltalán nem jött be ez a mobilos hangolás.
Ha be vagyok kötve, a Fractal és a Spark hangolóját használom, ezek tűpontosak. Ha meg gyorsan kell, akkor a csíptetőst.
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz
egyedülülő #63047 üzenetére
Az olcsóbb kategóriában gyakorlatilag egyforma 5-6 ezer forint, az igazán jó kábelek 25-30 ezer forintba kerülnek. Nekem egy olyam sincs.
A hozzáértők szerint nagyon nagy a különbség.
Hangolóról se feledkezz meg, a legegyszerűbb talán egy csíptetős, ha meg iparági sztenderdet akarsz, akkor itt van ni.
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz
egyedülülő #63046 üzenetére
Gratula! Akkor gitár kérdés letudva.
Kíváncsi leszek a véleményedre. Melyik országból jön?
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz
egyedülülő #63031 üzenetére
Oke! De meg is fogdostad oket? A csajt is meg kell csocsoreszni, nem eleg, ha a haverod azt mondja, kemenyek lehetnek.
Melyik uzletben voltal? Ha teheted, a gitarcentrumba mindenkepp menj el. Ott van a legnagyobb offline választék szerintem. -
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz
egyedülülő #63006 üzenetére
Jók a gyári pickupjai is, bár én kicseréltem őket. Kényelmes a nyaka, vékonyabb fajta, de nem az Ibanez-féle cérnametélt. Szerintem kezdő gitárnak nagyon jó, én nem bántam meg, hogy megvettem. Egy szemfüles nyúl segített hozzá!
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz
egyedülülő #62998 üzenetére
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz
egyedülülő #62998 üzenetére
Nem tudom, hogy mennyi idős vagy, de ha annyi évig nem zavart, hogy nincs gitárod, szerintem ne ezen az 1-2 héten múljon, hogy milyen gitárod lesz. Ha valamire, amire tetszik, várnod kell két hetet, inkább várd ki.
Én az egyik gitáromra 7 hónapot vártam, igaz, volt min játszani nélküle is.
Addig legalább nézegethetsz videókat az alapvető gitár beállításokról, eszközökről, amikre szükséged lehet hozzá, vagy bármit, ami érdekel belőle.
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz
egyedülülő #62993 üzenetére
A Harley Benton a Thomann sajat markaja. Zero kockazat nelkul megrendeled, es ha nem tetszik, 30 napon belul visszakuldod, es szo nelkul visszaadjak a penzt.
Amugy a gitarcentrum.hu tart keszleten par darab Harleyt. -
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz
egyedülülő #62982 üzenetére
A sok gitar minden eshetosegre a legjobb valasztas.
Humbuckerrel szerintem jobban jarsz kezdesnek. Harom eve keszulok venni egy SC gitart, de me mindig nem vitt ra a lelek.
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz
egyedülülő #62971 üzenetére
Ez egy ilyen biznisz.
Sosincs vege. Harom eve kezdtem, het gitarom van meg egy basszusgitar.
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz
egyedülülő #62969 üzenetére
Akkor egy PRS Tremonti signature “LP” remek lesz kezdesnek, 3 eve en is azon kezdtem, meg mindig megvan.
[link]Hasznaltan, mert ujonnan nem fer bele a keretedbe.
A dolog nehez, mert ugye gitarozni meg nem tudsz, igy kiprobalni se nagyon tudsz egy hangszert, hogy eldontsd, kenyelmes-e. Pedig az elejen nagyon nem mindgy, mennyire veszed szivesen kezedbe a hangszert.
Azt tudod mar kb, hogy kinezetre melyik gitarok tetszenek? -
Ctrl+Alt~Del
senior tag
Tolom majd, tolom, gyakorlom a nyujtasokat is.
Single coil nincs.
Sokaig ugyse fotok tudni vele haladni, mert nehany utem mulva bedurvul majd. -
Ctrl+Alt~Del
senior tag
Teher alatt nő a pálma.
Kíváncsi vagyok meddig jutok.
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
“Playing fast seems cool when you can’t do it, but once you can do it nobody cool wants you to do it.”
Marty Friedman -
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz
benedekco #62903 üzenetére
Nem azt mondtam, hogy rosszul, csak nekem furcsa. Soha nem néztem, ő hogy játszik, most látom igazából talán másodjára egy videón. És szemet szúrt.
Furcsa szögben áll a keze, a pengető, minden. Olyan, mintha alulról felfelé dolgozna a keze. És mégis állat jól gitározik.
Az meg, hogy 30 éve is így tartotta, az LOL. 30 éve is akkor pont ugyanilyen furán tartotta.
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
Milyen furcsán tartja Marty a jobb kezét pengetés közben.
Nekem tetszik ez a gitár amúgy, vagány!
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
Na, eladtam a DSL1-et is, mostantól már full digital a rig.
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz
chaosmonger #62878 üzenetére
Nahh, kipróbáltam a Remastered verziót. Hát, a delay szerintem kinyírja az egészet.Van valamennyi sajnos, az pedig egy "ritmusjátéknál" szívás. Xbox verza egyébként.
Illetve, nekem full zavaró ez a színkódolós, a Yousician-ben sem szerettem, mert totál összezavar, előbb fel kell fognom mit látok, és úgy játszani. Lehet idő kell hozzá, de full béna vagyok.
Benne van a Trooper, ilyen egy-egy húron kell pengetni egy-egy hangot. Én meg fogtam és a full introt letoltam neki, trillázós résszel, szerintem csak nézett nagyot!
Persze a lesson szar lett ettől, mert nem azt pengettem, amit kért.
Háááát nem tudom, egyelőre ebben semmi forradalmit nem látok. Teljesen kezdőként van értelme, de én inkább mást fogok szerintem a gitáridőmmel kezdeni.
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz
chaosmonger #62869 üzenetére
Én ezt se tudtam. :-D Melyiken van ez, Xbox vagy PlayStation?
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz
Tibizzz #62851 üzenetére
Én meg találtam neked egy megfelelő gitárt is hozzá a zenei kísérletezgetéseidhez. Olcsó is, márkás is, mindent tud, amire szükséged van.
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
Itt a következő, lehet fülelni.
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz
Goose-T #62830 üzenetére
Meghallgattam párszor fülessel megint, és változtott a preferencia. A Suhr tetszik a legjobban, utána Gibi, majd PRS. A Fendert ki is vehetjük az egyenletből, én nem figyeltem, de valóban nyaki hangszedőre van tolva, nem is értem, hogy miért.
A Suhr tone clarity-je tényleg a legjobb.
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
Melyik hangzik a legjobban?
Szerintem a Gibi egyértelműen. A Fender béna, a PRS egész jó, a Suhr meg a nyújtásnál vérzik el nálam.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Formula-1
- Projektor topic
- EAFC 25
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- ZIDOO médialejátszók
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Eredeti játékok OFF topik
- További aktív témák...
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Intel Core i7 4790K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8GEN I 8GB I 256 GB SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Bezámítás! ASUS ROG Strix G512LW 15 Gamer notebook - i7 10750H 32GB RAM 1TB SSD RTX 2070 8GB WIN11
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 4070 Super GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest