Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Krumple: [Xpenology] DSM 7.3 telepítése proxmox 9 alatt - GUIval
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Kalandor: „Ha engedtem volna a lelkiismeretemnek, az üzlet kevésbé lett volna jövedelmező”
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Goose-T
veterán
válasz
Blindmouse_
üzenetére
Én Reverbről vettem konkrétan ezt a példányt. Az előéletét nem ismerem, de túl sok helyen nem árulták. Megtaláltam még a Gear4Music írországi oldalán és egy ProMusicTools nevű német oldalon, szóval talán hozták Európába is, de magyar oldalon nem láttam ilyet.
-
Goose-T
veterán
válasz
Blindmouse_
üzenetére
Az enyém meg így néz ki, most érkezett.
Még várok vele pár órát, hogy aklimatizálódjon, nagyon hideg még.
A pontos neve Jackson Pro Series Soloist SL2M MAH - Magenta, más oldalon nem találtam meg.
-
Blindmouse_
senior tag
Amikor oktáv állítás közben kiszúrom hogy milyen szép színesen csillog a fényben..

-
arnyekxxx
veterán
válasz
Blindmouse_
üzenetére
Nem tudom a klipre hogy sikerült ennyire letagikusnak lennie, a koncerten tök lelkesen tolta meg precízen meg dinamikusan.
Kimondottan jó bulit csináltak
-
Blindmouse_
senior tag
válasz
arnyekxxx
üzenetére
Fhú, ezt hallgatni jobb, mint látni.. az a doboscsaj 10 másodperc alatt hozott le az életről, látványilag

Mondjuk az se feltétlen jó ha a dobos lopja el a show-t.. de na..

-
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Nekem mindig is tetszett a Tele, de most inkább tele lett... a tököm, hogy nem tudok normális neck, illetve single-coil hangot előcsalni a bridge humbiból (coil split van, de em az igazi).
Viszont a classic Tele és copy-k szerintem szintén korlátozottan hasznosak, ezért lett inkább ASAT Special. Leo szerint is ez a csúcs, a legjobb, amit a formából ki tudott hozni élete során. Az innováció a pickupokban és a hídban rejlik - majd hamarosan kiderül, tényleg olyan jó-e. -
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Már megnyomtam
-
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Én mindig úgy gondoltam, hogy egy gitár elég lesz mindenre. Mostanában, ahogy elkezdtem clean és blues-os jellegű dolgokat játszani, egyre inkább érzem, hogy:
- kellene hardtail
- kellene neck pickup
- kellene single-coil is
(most ezekből egy sincs). Eldőlt, hogy milyen gitárt akarok, és most remeg a kezem a gombon, mert találtam egy újat bomba áron, annyiért, amennyiért a GS-en az használtak mennek... -
arnyekxxx
veterán
Este egy fullcsaj Mr Big feldolgozáscsapattal játszunk, kíváncsi vagyok a helyi söröző úri közönsége hogy reagálja le őket

-
Goose-T
veterán
Már elvileg Budapesten van a Soloistom. Ha minden jól megy, jövő héten megérkezik hozzám.
Addig egy kis teaser. Vajon ennyiből ki tudjátok találni, hogy milyen modell? (Google képkereső nem ér!)
-
dl650
tag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Ez jó kérdés. Valószínűleg gyári. A kínai Elixir belseje kör alakú volt, amit most raktam fel gyárit annak meg szögletes. Hacsak nem törekedtek a tökéletes másolatra akkor eredeti.
-
Tibizzz
tag
Új alkotásom. Filléres de 5 csillagos, Mooer GE 100.

-
Ba cy lus
addikt
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
A HB a csajomnál van, így amikor ott vagyok nála, akkor unplugged tudok petyegni vele. Arra pont jó.
Unplugged petyegsz Vele?
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
válasz
benedekco
üzenetére
Egyelőre tuti nem, így is több a gitár, mint amit tudok. :-D
A HB a csajomnál van, így amikor ott vagyok nála, akkor unplugged tudok petyegni vele. Arra pont jó.
Most nincs olyan gityó, ami nagyon érdekelne, ha majd lesz, akkor lehet megfontolom, de akkor tényleg az egyiknek mennie kell.
-
dl650
tag
Igazából nem zavar csak furcsa, hogy tényleg csak pár órát volt használva és már most kopik. Érdekes, hogy az előző gitáron kínai Elixir volt és az nem kopott. Most vettem a Jacksonra egy gyárit az meg kopik.
Kínait kellett volna vennem?
-
Blindmouse_
senior tag
válasz
trexgumi
üzenetére
Hát, max segítek keresni galvánüzemet ahol befuttatják arannyal, mert létezik.

Amúgy nálunk az 1000 aprócikkben anno pl kapu mellé vágattam réztáblát, nem kellett megvenni a 2000x1000mm-es táblát hozzá.. de szénacélra mehet simán egy sárga horgany is az olcsóbb.. esetleg rozsdamentes acél szálcsiszolva, aztán esetleg színes lakkal, esetleg fólia? -
Ctrl+Alt~Del
őstag
Nincs kedvencem, mindegyiket másért szeretem. Ha most azt mondanád, hogy egyet muszáj eladnom belőle, melyik lenne, akkor szerintem a Schecter. A FR miatt. Megvenném a fix húrlábas változatát.

Amúgy most legszívesebben a Gibsonon játszom, de persze attól függ, épp mit, mert a hangszedői miatt az sem jó mindenre.
-
trexgumi
csendes tag
válasz
Blindmouse_
üzenetére
Nyilván színaranyból, de valami azt súgja , h. abban nem segítenél .
Marad tehát a műanyag. Hogy maradjak a gyári mintánál valami szálcsiszolt jellegű arany színű,bronzos....
A fém is drága lenne . -
dl650
tag
Semmi extra. Dunlop Tortex
-
dl650
tag
Az normális, hogy a D húron a pengetés helyén az Elixir pár óra használat után már kicsit vedlik?
-
trexgumi
csendes tag
Az a helyzet,hogy hozzämkerült egy " 2061-es Marsh alapjän készitett kis szörnyeteg.
Sajnos az elölap elég gyengusz minöségben lett elkészitve.
Szeretnék késziteni egy mäsikat. De nem nagyon tudom hol merre keressek elölapnak valót.
Mindenhol csak täbla méretekben gondolkoznak. nekem meg egy 50x7 cm-es darab kellene. Nincs valakinek ötlete ,hogy hol keressek? Aztän még ki kell talälnom a feliratozäst is. De elöbb legyen meg a lemez. -
dl650
tag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Ebből a hétből van kedvenced? Nyilván mindegyiket szereted hiszen azért vannak,. De úgy igazából ami közelebb áll hozzád?
-
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Más Gibsonon nem is agyalsz? A HB-t ple simán cserélném. Neked bejött, mennyire szoktad szeretgetni azt?
-
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Ezen a nyáron!!!! Mennyi volt összesen? -
Ba cy lus
addikt
A plexi annyiban praktikus, hogy a (high treble) loudness/volume poti 3-as állásától a 10-esig tulajdonképpen alig változik a hangerő, így a diszkrét értékekkel halkító Ironman csillapítón megvagyok egyféle beállítással, nem kell ide-oda kapcsolgatni.
Igazából annak van igaza, aki szerint a plexin nem hangerőt, hanem gain-t lehet csak állítani.
-
nap
addikt
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
A Gibsont nem küldted vissza?
-
bigrob
őstag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Első 3 még megvolt, a 4-et totálisan elfelejtettem, pedig beszéltünk is róla..

5 totál kimaradt, 6 most beugrott, 7-re emlékeztem még.
-
-
bigrob
őstag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Akkor tartsd meg a mocskos kis titkaid..
-
arnyekxxx
veterán
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Most épp melyik az a hét?
-
Goose-T
veterán
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Te is tudod, hogy ez nem így megy.
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
válasz
Blindmouse_
üzenetére
Egy átmenő nyakast én is szeretnék egyszer. De már csak akkor veszek másikat, ha valamit eladok.
-
Blindmouse_
senior tag
válasz
Goose-T
üzenetére
Wow... akkor ebbe beletaláltam, és sejted hogy a PU leosztás, meg a fordított fej miatt lenne ez a modell amibe talán belekóstolnék.

De egyelőre a "neckthru" gitár pontot próbálom majd kipipálni a listán.. szóval várok egy jóárú SLX DX-re vagy egy olcsósított KEXMG-re ha kifizetik végre az uccsó melóm.

-
Goose-T
veterán
válasz
Blindmouse_
üzenetére
Néddmá', pont van egy olyanom. Persze nem eladó.
-
Goose-T
veterán
válasz
Blindmouse_
üzenetére
Egy jó japán Ibanez RG azért kielégítené a vékony nyak iránti vágyadat.
-
Goose-T
veterán
válasz
Blindmouse_
üzenetére
Hát még ha Jacksonokon kívül mást is vennél, egész új világ tárulna ki előtted.

-
Blindmouse_
senior tag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Ugyanígy.. én is mindig végigpróbálom mi jön ki jobban a Kelly-n, a Dinky Reverse-n, vagy a HSS Dinkyn..
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
válasz
Blindmouse_
üzenetére
Ez így van. Én nem tudnám elképzelni, hogy egy gitárom legyen. Szinte minden alkalommal, amikor leülök játszani, legalább 2-3 gitárt váltok. Egyiken elkezdem, eszembe jut, milyen lenne a másikon, ott másképp áll kézre, másképp szól, próbáljuk meg azon, stb.
Így nálam nincs is olyan, hogy workhorse gitár. Mindegyiket használom, hol egyiket, hol másikat, kedv és zene kérdése.
-
Goose-T
veterán
válasz
Ba cy lus
üzenetére
Ha rövid választ akarsz: nem fogsz olyat kapni. A felezett humbuckerek mindig szarul fognak szólni egy single coilhoz képest. Teljes humbuckernél meg adott a magasak levágása a két tekercs és a szélesebb átfogás miatt. Persze lehet próbálkozni ilyen DiMarzio- meg EMG-féle varázslatokkal, talán meg is tudod közelíteni a hangzást, de akkor meg a vastag humbuckerhangot fogod elveszíteni.
Nincs más megoldás, venned kell egy stratot is.
-
arnyekxxx
veterán
-
X2N
őstag
ACDC-re én 57TW-t vennék netes leírás alapján PAF jellegű viszont ezzel csak az a baj hogy csak szettben lehet venni, illetve ha nem LP jelegű gitárba akarod beletenni nem biztos hogy annyira jó lesz, valamelyik másik Alnico V-s jobb választás lehet ami nem kerámia mágneses. EMG-nél a réz színű EMG feliratos pickupok ilyen 3 tekercses megoldásúak.
85TW/89-t nyaknál/híd-nál is lehet használni. -
X2N
őstag
válasz
Ba cy lus
üzenetére
EMG 89 Alnico V
EMG 89R Alnico V
EMG 81TW Ceramic/Steel
EMG 85TW Alnico V
EMG 57TW Alnico/Steel
EMG 66TW Ceramic/SteelSelectable single coil and humbucker sounds due to the special EMG three-coil design with side-by-side coils in humbucker mode and two stacked coils in single coil mode for noise-free operation
-
Ba cy lus
addikt
Kéne valami olyan humbucker az Ibanez S270-embe a kínai Fleor helyett, ami közelíti egy stratocaster hangzásának definiáltságát, tisztaságát. Nem tudom nem észrevenni, mennyivel gazdagabb, brutálisabb bridge humbuckerrel egy ac/dc-riff, mint a bridge single coillal. Nyilván persze ezeket eleve humbuckeres gitárral játszották.
Viszont a mostani hangszedővel elég tompa az S270 egy strathoz képest. Lehet olyan hangszedőt találni, amivel a kecske is jóllakik, a káposzta is megmarad?
-
dl650
tag
Köszönöm mindenkinek!
Blindmouse_: Netes tab. De igazából csak általánosságban kérdeztem, mert már többször is kényelmesebbnek éreztem, hogy másképp próbáljam meg játszani mint ahogyan a tab mutatja. Ugyanaz a hang csak más húron. Persze előfordulhat, hogy nem jó a technikám és azért érzem így jobbnak.
De ha a végeredmény jó... Csak hát nem szeretnék szentségtörést elkövetni!
-
dl650
tag
Sziasztok! Ismét kérdésem van. Mennyire kell ragaszkodni egy gitár tabhoz? Pl ha adott, hogy a g húron fogjam le az e hangot de nekem a b húron kényelmesebb az e hang akkor ez így is jó? Azért kérdeztem mert mondjuk így kevesebbet kell egy húron fel - le csúszkálnom.
-
Goose-T
veterán
-
X2N
őstag
Van baj...
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
válasz
Goose-T
üzenetére
Belehallgattam én is, ha választani kell a kettő közül, akkor Viktor. De amúgy nálam sem egyik sem.
Zarko tényleg tök offul énekel rengeteg helyen, illetve a hangtónusa nem épp mikrofonra termett. Viktornak jobb a tónusa, de a keménykedve éneklés erőltetettnek tűnik nekem, amikor meg nem úgy énekel, akkor elég hamis.
Új hozzászólás Aktív témák
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Okos Otthon / Smart Home
- Gitáros topic
- Diablo IV
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Megyünk a CES-re! Mi várható?
- Cseresznyepiros és mokka barna Redmi Note 15-ök az újévre
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gyúrósok ide!
- További aktív témák...
- JBL Boombox 2 Brutális hang, számlás, dobozos, patika állapot
- Apple iPod Video (5. Gen) 30GB - A1136 - Wolfson DAC - Gyűjtői állapot!
- Olcsón! LG 34WR55QC-B 100Hz 21:9 UltraWide USB-C PD Machez is! Gari: 2027.áprilisig.
- Liquid Freezer III 360 - használt, garancia: Alza 2031.02.16-ig - ALKUKÉPES.
- Asus Rog Strix G513 144hz Laptop Eladó!
- Samsung Galaxy Z Fold4 Graygreen Duplakijelzős produktivitás, 120 Hz, Garancia 2026. 03. 22-ig
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Midnight - 1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4250, 100% Akksi
- Amazfit Active okosóra
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eladó XpertVision GT 1030 Silent 2GB videokártya
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Ezen a nyáron!!!! Mennyi volt összesen?
Hallottál már ilyet?