Hirdetés

2024. május 14., kedd

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2022-03-20 09:38:09

LOGOUT.hu

Ha egy termék garanciális ügyintézésével kapcsolatban kérdezel, akkor a könnyebb segítségnyújtás érdekében adj meg minél többet a következő adatokból:

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#23652) BB9000 válasza zenwalk (#23651) üzenetére


BB9000
senior tag

Két megjegyzés:
- e-mailben elküldött felmondás legtöbb esetben nem elég. postai tértivevényes papír a felmondásról jobb. Vagy elmész az ingatlanirodába és írásban felmondod, de úgy, hogy az egyik példányt aláíratod, hogy átvették.
- A 14 napos elállás szerintem csak akkor lenne alkalmazható ingatlan eladásra kötött megbízási szerződésnél, ha azt nem személyesen kötöttétek volna meg, hanem pl. neten keresztül. Az üzlethelyiségen kívüli értékesítésre vonatkozó kitétellel a törvény azokat próbálja védeni, akikre árubemutatók alkalmával rásóznak valami ordas nagy vacakot szemérmetlenül magas áron. A te esetedben nem ez a helyzet. Egy erre szakosodott ügyvéddel konzultálj, mielőtt élni kívánsz a 14 napon belüli elállással. Szerintem támadható, de ha jó ügyvéded van, és ő is támogatja, akkor megpróbálhatod. Szerintem jobban "megáll", ha az elégtelen előzetes tájékoztatásra hivatkozol. De ezt is az ügyvédeddel konzultáld meg mielőtt lépsz!
Egy "normális" ingatlan eladási megbízáson szerepel a minimum eladási ár. Ha arra, vagy magasabb árra szerez érvényes vételi ajánlatot az ingatlaniroda, akkor jár neki a közvetítői díj. Akkor is, ha te mégse adod el az ingatlant. Ennyi. Hogy "jó-e" ez a szerződés, amit kötöttetek és ez alapján jár-e nekik a jutalék, azt megint csak az ügyvéded fogja megmondani.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.