Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2022-03-20 09:38:09

LOGOUT.hu

Ha egy termék garanciális ügyintézésével kapcsolatban kérdezel, akkor a könnyebb segítségnyújtás érdekében adj meg minél többet a következő adatokból:

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#4001) sasa311 válasza Gyuri27 (#4000) üzenetére


sasa311
veterán

De ki kell cserélni bármilyen meghibásodás esetén a lapot, ha az nem javítható.
És az integrált hangkártya cseréje egy pci karira nem számít a jogszabályok szerint javításnak.

Es mondd, a passzatszelet szemelyesen fingtad, vagy csak iranyitottal?

(#4002) Chaser válasza Ariadne (#3999) üzenetére


Chaser
titán

Javíts ki ha tévedek, én úgy tudom, bármilyen rendellenes működést tapasztal a vásárló, azt minél előbb be kell jelenteni. Amennyire én emlékszem, ez minden garlevélen amit láttam, fel is van tüntetve. Nem tudom idevágó jogszabály van-e... persze viszi amikor akarja, csak nyilván a 36 hó garis lapot ha 35. hóban viszi be, már nem feltétlen fogják gyártani, valszeg cserét se tudnak adni, ezért ugye mani go back, a csávó megveszi az aktuális lapot a pénzért, a kisker meg nyeli amit a nagykertől kapott, jobb esetben valami olyat kap, amit kis buktával el tud adni.

Gyuri27 : Az gusztustalanabb, hogy nem "újonc" titulussal megáldott userektől látni ilyet legtöbbször. Sajnos, nem sajnos, az előbbi ilyen színű, olyan színű kell nekem alapján, ha a vásárló kéri, kénytelenek cserélni, vagy visszadni a pénzt. Gyors indoklás: én használom az összes bővítőhelyet, nem áll módomban külső hangkártyát használni....ennyi bőven sok is indoknak.

"Oksa hogy használtan vehetsz olyan piros nyákos vga-t amilyet akarsz de az használt. Újonan meg ha itthon nem kapsz akkor kint sem lesz." De indoknak jó, és azért kint nagyobb az eélye, hogy találnék, ha komolyan gondolnám, nem csak a pénzt akarom visszakapni.

_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus

(#4003) HUN]Repa válasza echterion (#3997) üzenetére


HUN]Repa
aktív tag

Hétvégén is dolgozunk :)

A hibát nem tapasztaltuk :

Az elvégzett tesztek : L: LM08 OK, CPU Caps 1h OK, FurMark 1,5h OK.

Az egész gépet ha behozod megtudjuk nézni hogy nálad mi lehet a gond,előfordulhat hogy a ram a hibás.

God save us from the arrows of the Hungarians.

(#4004) Csaba_20_ válasza Chaser (#4002) üzenetére


Csaba_20_
őstag

Nos, a jogszabály egész pontosan így fogalmaz:

307. §

(1) A jogosult a hiba felfedezése után a körülmények által lehetővé tett legrövidebb időn belül köteles kifogását a kötelezettel közölni.

(2) Fogyasztói szerződés esetében a hiba felfedezésétől számított két hónapon belül közölt kifogást kellő időben közöltnek kell tekinteni. A felek ettől eltérő megállapodása semmis.

(3) A közlés késedelméből eredő kárért a jogosult felelős.

Általában fogyasztói szerződésekről beszélünk, tehát a 2 hónapon belül közölt kifogást kellő időben közöltnek kell tekinteni. Az itt a fő kérdés, hogy tekinthető-e kárnak az, ha a kötelezett a késedelem miatt már csak pénzt tud visszaadni. Ha azt vesszük, hogy a PTK 311.§ alapján neki is vissza fogja adni valaki a pénzt, akkor nem. Azt nem tudom, hogy lehet-e a fogyasztónak felróni - mert a kártérítés esetén úgy tudom ez is fontos -, hogy a forgalmazó nem tudja érvényesíteni az őt megillető jogait az előző kötelezettel szemben. Szerintem nem lehet. Illetve ott van az is, hogy mivel bizonyítod, hogy a fogyasztó kicsúszott a 2 hónapból?

A probléma megint az, hogy a kisker felé a nagyker nem úgy teljesít, ahogy azt a jogszabályok megkövetelik a kiskertől a fogyasztó felé. Erre pedig nem az a megoldás, hogy a fogyasztó jogait próbáljuk nyirbálni, hanem az, amiről korábban beszéltük->megfelelő szerződések kötése és jogérvényesítés(akár jogbiztosítón keresztül is).

(#4005) Chaser válasza Csaba_20_ (#4004) üzenetére


Chaser
titán

A legnagyobb probléma az, hogy a user hiába tudja a hibát, ha nem viszi be az adott hw-t, mert azt kideríteni nem lehet mikor murdelt meg pl az audio chip...az hogy 1-2 jóember' fórumokon elszólja magát, az 1 dolog, ettől a boltos még ilyen esetben copik.

_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus

(#4006) echterion válasza HUN]Repa (#4003) üzenetére


echterion
nagyúr

Pedig róbáltam más géekben is, sőt, jónéhány alkatrészt ki is cseréltem időközben (proci, alaplap, táp). Sztem kártya, de szerzek egy másik ramot is, aztán meglátom.
Respect a gyors reagálásért. :R

**********

(#4007) Ariadne válasza Csaba_20_ (#4004) üzenetére


Ariadne
őstag

Szavatosságnál így van, de jótállásnál nem! Lásd Ptk. 248. § (4) bek.
A jogosult a jótállási határidő alatt bármikor közölheti kifogását a kötelezettel.
Vagyis bármikor, tehát akár hónapokkal később is, és ebben az esetben ehhez kifejezetten joga van, tehát nem lehet arra hivatkozni a másik oldalon, hogy szándékosan késlekedett a vásárló a hiba közlésével...

mod: Chaser-nek is szólt ez a hsz. :)

[ Szerkesztve ]

"In mountain biking, there is no destination - just a bike, a rider, and a place to ride" (The Collective:Roam)

(#4008) Ariadne válasza Gyuri27 (#4000) üzenetére


Ariadne
őstag

Oksa hogy használtan vehetsz olyan piros nyákos vga-t amilyet akarsz de az használt. Újonan meg ha itthon nem kapsz akkor kint sem lesz.

Igen, de ez már a vásárló gondja. A kereskedőtől ha kifejezetten piros nyákos lapot akartam venni és nem volt jó a kereskedő hibájából (jogilag az ő hibája, vele szerződtem), akkor ne kényszeríthessen már más színűre való cserére.

Feltételezve persze minden esetben a jóhiszemű vásárlót. De a rosszhiszeművel (sarki gémer Pistike jobb kártyát akar, széthajtja a régit és behozza a jótállás vége előtt egy héttel) sem nagyon tehetsz mást, legfeljebb amikor legközelebb vásárolna, közlöd vele, hogy sajnos elfogyott az, amit keres... :U

Bár ennek is az a másik oldala, hogy volt nekem is olyan LG dvd íróm, ami a gyári két éves jótállás (khm, addig kerestem, amíg felhajtottak nekem _dobozosat_ két év garral, drágább volt valamivel, de végső soron mégis olcsóbb) vége előtt egy héttel halt meg. Fogalmam sincs, miért, de pont akkor dobta fel a talpát, félek ennyire tervezik őket. Visszavittük, cserélték. Na igaz nem pont ugyanolyanra, de mondtuk, hogy a Lightscribe meg a fekete szín az muszáj, egyébként adjanak amit tudnak, és adtak is egy Asust, lekopogom, azóta az egészséges...

[ Szerkesztve ]

"In mountain biking, there is no destination - just a bike, a rider, and a place to ride" (The Collective:Roam)

(#4009) sonar válasza Ariadne (#3985) üzenetére


sonar
addikt

Azért mégis csak némi elrettentő ereje a fogyasztó védelemnek. Mert a héten érkezni fog a router. Csak a megfelelő jogszabályokat kellett becopyzni a levélbe és cc-be meg rárakni a fogyasztó védelmet.

Bocs, hogy hisztiztem, de tudod mindenkinek vannak szar hetei amikor semmi nem jön össze. Na az elmúlt pár hét ilyen volt.

[ Szerkesztve ]

A tudást mástól kapjuk, a siker a mi tehetségünk - Remember: Your life – Your choices!

(#4010) echterion válasza HUN]Repa (#4003) üzenetére


echterion
nagyúr

Bár egy kicsit jobban utánagondolva, a ram hibája max kékhalált, esetleg hibaüzit jelent, a monitor lekapcsolásához semmi köze. Esetleg még a táp jöhetne szóba, de az másikkal is ki lett próbálva. Szóval számomra érthetetlen, hogy én átrakom egy másik gépbe (értelemszerűen abban nem az én ramom van ugye, mert a gép sem az enyém), ott ugyanúgy lenyomja a monitort, nálatok meg nem.

**********

(#4011) Ariadne válasza sonar (#4009) üzenetére


Ariadne
őstag

Oké, örülök, hogy használt. :) Lehet ennek a cégnek még nem volt sok dolga asztalracsapós panaszosokkal, vagy esetleg épp belefutottak már ellenőrzésbe, nem tudom, de tényleg jó, ha ennyi elég volt. Általában nem szokott az lenni...
Azért ügyelj arra, hogy ha javítottat kapsz, legyen papírod arról, mettől meddig volt javításon és mit csináltak vele, ha pedig új, akkor új garanciapapír és új garancia jár hozzá. A lényeg, hogy le legyen papírozva a dolog.

[más: Na én meg épp most gondolkodom azon, hogy megvegyek-e egy eleve pixelhibás monitort, pedig azt hittem, én ilyenre nem vetemednék sosem. :D Ehh nem tudom, egyetlen pici piros szubpixel egy jó kis 26 colos monitoron, amit egyébként már nem lehet kapni, hmm, nem egyszerű döntés. :U Pedig már meg is néztem, de nem tudom eldönteni, hogy hosszú távon idegesítene-e vagy sem...

[ Szerkesztve ]

"In mountain biking, there is no destination - just a bike, a rider, and a place to ride" (The Collective:Roam)

(#4012) Sziszifeca


Sziszifeca
őstag

Sziasztok!

Segítségeteket kérném!
Van egy TFT monitor, ami szerintem panel hibás lett. kb 3-4 hónapos.
Olyan kérdésem lenne,hogy a Media Markt-ban lett vásárolva, és a számlamásolattal nyugodtan mehetek e garanciáztatni? :U

>>Youtube/Sziszifeca<<

(#4013) echterion válasza Sziszifeca (#4012) üzenetére


echterion
nagyúr

Miért csak a másolat van meg? Mi történt az eredeti példánnyal? Én úgy tudom, csak az eredetit fogadják el, de a többiek majd rám cáfolnak, ha nem így van.

**********

(#4014) Sziszifeca válasza echterion (#4013) üzenetére


Sziszifeca
őstag

könyvelőnél van az eredeti. :K

>>Youtube/Sziszifeca<<

(#4015) Chaser válasza Ariadne (#4007) üzenetére


Chaser
titán

De jó hogy vagy nekünk:D :R

Azt mondd már meg pls, ha én veszek egy hw-t, amire a gyártó 3 év garit/jótállást vállal, de a kisker ahol megveszem kevesebbet ad, akkor ők ugye szabálytalanságot követnek el és a teljes időre jár a gari ha ők nem is így gondolják. Vagy külön megállapodás szerint lehet tényleg kevesebb a gar, de akkor azt nekem el kell fogadnom, mert pl. arányaiban nézve jóval olcsóbb /ilyennel persze még nem találkoztam/.

Másik ami érdekelne, az élettartam gari, erre van jogi meghatározás, hogy pontosan mit jelent?

_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus

(#4016) HUN]Repa válasza echterion (#4010) üzenetére


HUN]Repa
aktív tag

Hidd el okoz ilyet ram ,főleg ha nincs a biosba beállítva. Esetleg Bios frissítés ? :R

God save us from the arrows of the Hungarians.

(#4017) sasa311 válasza Chaser (#4015) üzenetére


sasa311
veterán

Erről egy oldalt visszalapozol és ott van kb 2 oldalon át részletezve.
Tömören:
Nem, ha 1 évet ad a kisker akkor 1 év. Ha részletek is érdekelnek olvass vissza.

Es mondd, a passzatszelet szemelyesen fingtad, vagy csak iranyitottal?

(#4018) Ariadne


Ariadne
őstag

Tényleg kicsit off, de tudom, hogy jártok ide boltosok meg nem boltosok is, szóval feltételezem láttatok már pár monitort, ezért kérdezek. Érdeklődöm, hogy van-e tapasztalatotok azzal, vajon mennyire gáz egy darab piros szubpixel hiba egy 26 colos monitoron használat közben?

Azt mondják, hogy a piros a "legrosszabb" hiba, mert szinte mindig látszik. Dilemmázom, hogy megvegyem-e így, mert boltban megnézve nem tűnik súlyosnak a dolog, és persze jóval olcsóbb, és alapvetően jó monitorról van szó. Viszont sosem volt még pixelhibás monitorom (csak CRT, annál meg ugye ez viszonylag ritka :DDD ), nem tudom, mennyire zavaró használat közben egy ilyen nagy monitoron. A gáz az, hogy elsősorban szöveges munkákhoz használom majd, ott pici piros "koszként" azért látszik a kis zsivány folyamatosan...

[ Szerkesztve ]

"In mountain biking, there is no destination - just a bike, a rider, and a place to ride" (The Collective:Roam)

(#4019) Gyuri27 válasza Ariadne (#4018) üzenetére


Gyuri27
félisten

Az a baj, ha egy van rajta lesz több is.
Hol a hiba?

Amd - Radeon - Ryzen

(#4020) Ariadne válasza Gyuri27 (#4019) üzenetére


Ariadne
őstag

Bal oldalt olyan 3-4 centire a lenti szélétől, és már kibontáskor rajta volt.

"In mountain biking, there is no destination - just a bike, a rider, and a place to ride" (The Collective:Roam)

(#4021) echterion válasza HUN]Repa (#4016) üzenetére


echterion
nagyúr

No de semmilyen más karival nem csinálja ezt a hibát, a kártya meg másik gépbe is ezt tolja. Amúgy írtan egy mailt, válasz még nem jött. Visszakülditek a kártyát?

A biosfrissítésről meg annyit, hogy szted az f4-es giga biosszal nem tudja jól kezelni a lap a ddr2-es ramot? Az úgy érdekes lenne. Ráadásul ez már a 3. alaplap, mióta először jelentkezett ez a hiba. AMD-s és Inteles is volt már.

**********

(#4022) HUN]Repa válasza echterion (#4021) üzenetére


HUN]Repa
aktív tag

Ha jössz ,be a vga-ért akkor hozd be pls a géped is és akkor megnézzük helyben ,sajnos más öltetem nincs ,vagy megmutatjuk neked bent egy tesztgépen a GPUCaps-ot

God save us from the arrows of the Hungarians.

(#4023) Chaser válasza sasa311 (#4017) üzenetére


Chaser
titán

:R És az élettartam gari?

Ariadne: Nincs semmi összefüggés 1 pixelhiba és az esetleges későbbi pixelhibák közt, nem pestis ez :N Lehet 10 évig csak ez a hiba lenne a monitoron, az is lehet veszel hibátlant és 3 hónap múlva 5 pixelhibája lesz 1xre. Próbálj egy olyat -ha engedik- hogy gyengéden megmasszírozod a pixel környékét párszor, furcsa, de néha eltűnik a hiba.
Ha téged nem zavar az a hiba, nyugodtan vedd meg. /rendeld meg tőlük neten, 8 napon belül visszaviheted, mint tudod:D/.

_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus

(#4024) Gyuri27 válasza Chaser (#4023) üzenetére


Gyuri27
félisten

Az élettartam gari minden cégnél más és ezt a gyártó biztositja, nem a kisker.

Amd - Radeon - Ryzen

(#4025) echterion válasza HUN]Repa (#4022) üzenetére


echterion
nagyúr

Rendben, jövő héten bemegyek és meglátjuk, mi lesz. Bár én mondtam, hogy ez furmarknál jön csak elő mindig, játékok alatt nehéz reprodukálni a hibát,mert változó sűrűséggel jön elő.

**********

(#4026) tlac válasza echterion (#4025) üzenetére


tlac
nagyúr

hibaleírásba beleírtad a furmark-ot?

(#4027) echterion válasza tlac (#4026) üzenetére


echterion
nagyúr

Persze. Az átvételi papírra is ráírattam.

**********

(#4028) Ariadne válasza Chaser (#4023) üzenetére


Ariadne
őstag

Előző oldalak valamelyikén leírtam részletesen, 1. évben jótállás, 2-3. évben szavatosság a minimum, ha az élettartam gar tartalmában ezeknél több ez idő alatt, az király, de kevesebb nem lehet. A 3. év után meg minden jó, amit nyújt az élettartam gar, de ezt nekik kell meghatározni, hogy mit vállalnak. Mondhatja, hogy pl. csak cserél, vagy az általa kiválasztottra cserél, vagy csak javít, ha lehetséges, ilyenek.

A bringámra pl. élettartam garancia van, de csak a vázra és csak az első tulajdonosnak. Ennél a márkánál ez a korlát, ezt le is írják, de egyébként be is tartják, tényleg kicserélik, ha gond van vele. Az első éven belül volt is gondom a hajtóművel, szétszedés után látszott rajta, hogy mi a baja, és hogy gyógyíthatatlan, egyetlen szó nélkül cserélték egy pont ugyanolyanra. Párom hasonló márkájú bringáján pedig egy nem túl szerencsés konstrukciójú, több (sok) tízezer forint értékű alkatrészt háromszor (!) cseréltek szó nélkül, aztán persze végre kijavította a konstrukciós hibát a gyár (kirúgta annak a gyártóját :D) és így most már jó lesz ez az alkatrész is.

De ettől még ha én eladtam volna fél évesen, a jótállás járt volna a második tulajnak is, viszont ha a 4. évben neadjisten eltört volna a váz a második tulajnál, az élettartam gar már nem jár neki.

Az üzletben mondták, hogy próbálták már masszírozni, de nem tűnt el. :) Végül azt hiszem, mégsem vállalom be, veszek inkább kicsit később egy hibátlant, cég által vállalt pixelgarral.

[ Szerkesztve ]

"In mountain biking, there is no destination - just a bike, a rider, and a place to ride" (The Collective:Roam)

(#4029) Ariadne válasza Ariadne (#4028) üzenetére


Ariadne
őstag

Na lemaradtam a modról, szóval szerintem az élettartam garnak pont az a lényege, hogy általában többe kerül a cucc, de az van mögötte, hogy olyan minőséget és ügyintézést adnak, ami miatt várható, hogy vagy nem lesz baja, vagy ha mégis, nem kell idegeskedned, hogy húha vajon tényleg kijavítják/kicserélik. Persze nem tudom, egy élettartam garos Kingston RAMnál ez mennyire van így, csak remélni tudom, hogy ilyen.

[ Szerkesztve ]

"In mountain biking, there is no destination - just a bike, a rider, and a place to ride" (The Collective:Roam)

(#4030) tlac válasza Ariadne (#4028) üzenetére


tlac
nagyúr

nem írtad le eddig így, csak ígérted, hogy majd este részletesen leírod :D

echterion:

akkor viszont lehet az ipon bénázik...

[ Szerkesztve ]

(#4031) luciferc válasza Ariadne (#4028) üzenetére


luciferc
őstag

Bírom mikor előző oldalaztok, közben meg az egy oldalon lévő hozzászólások száma elég tág határok között állítható... :U

(#4032) Ariadne válasza tlac (#4030) üzenetére


Ariadne
őstag

Ööö, nem írtam volna? :B Visszanézem, meg akkor leírom majd, de most szaladok, már megint. Mindig szaladok. :O

luciferc: Hát na, a legnagyobb értékben mindenképp benne lesz valahol, a legkisebbnél még nem garantálom. :D Ezután a "legutóbbi pár száz hszben" kifejezést fogom használni. :P

Most pedig hazaoldalazok. :DDD

[ Szerkesztve ]

"In mountain biking, there is no destination - just a bike, a rider, and a place to ride" (The Collective:Roam)

(#4033) echterion válasza tlac (#4030) üzenetére


echterion
nagyúr

Hát, én semmi rosszat nem akarok feltételezni róluk, de mielőtt odamentem, jó néhány kört futottam vele, több gépben próbáltam, közben rotálódtak a cuccaim is, de a hiba konstans maradt. Ezért furcsállom, hogy náluk másfél órát bírta a furmark, nálam meg a 2,5 percet sem. A ramra hivatkozni, meg hát...inkább nem mondok semmit. :U

Jövő héten ráérek odamenni, aztán meglátjuk.

**********

(#4034) Gyuri27 válasza echterion (#4033) üzenetére


Gyuri27
félisten

Odamész. Leülsz. Elinditják azt a futur izét és 1,5 órát nézed. Ennyi.
Ilyen szempontból a fiúk rugalmasak. Ha nem így lenne szólnak. De szerintem amit vázoltam, annak nincs akadálya.
Egyébként meg ha a hiba olyan mint annó a giga 96gt-l akkor az nem egyszerű. Mert hol előjött, hol nem. Túlzottan ezekben a szintetikus cuccokban nem biznék. Nem is arra van a vga. A lényeg az, hogy játék, vagy sima 2d-s alkalmazásban produkálja-e a hibát.
Egy verziójú progit használtok? Más hasonló progival is jelentkezik a hiba?

Amd - Radeon - Ryzen

(#4035) echterion válasza Gyuri27 (#4034) üzenetére


echterion
nagyúr

Ez a progi arra aló, hogy a kártya stabilitását ellenőrizheted le vele gyorsan és egyszerűen. Eddig két játéknál jött elő többször is: GTA IV és a Grid. Kipróbáltam több driverrel és több verziójú programmal is. Alaposan utánajártam, mert nem akartam felesleges köröket futni.

Amúgy meg a vga-t mindenki arra használja, amire akarja. Ha valaki csak 3d markot akar vele nézni órákig, akkor azt is tudnia kell, vagy ha történetesen furmarkozni akarok csak vele (ami persze elég morbid :)) ), akkor azt is tudnia kell.

**********

(#4036) Gyuri27 válasza echterion (#4035) üzenetére


Gyuri27
félisten

Na, két dolgot mondok. Ha tuningoltad a vga-t és úgy nem stabil az user error. Ha tuningoltad és hibázott, majd mindent szépen vissza állitottál az is user error. Ugyanis egyes vga-k képesek kicsi tuning után ilyeneket produkálni. Most kérdés ha nem tuningoltad miért kell satabilitás tesztet futtatni. :F
Másik dolog: ha egy procit alapórajelen tesztelsz hasonló okosságokkal előbb-utóbb hibát dob.
Gép tuningolva van? Pcie freki 100?

[ Szerkesztve ]

Amd - Radeon - Ryzen

(#4037) echterion válasza Gyuri27 (#4036) üzenetére


echterion
nagyúr

VGA-t tuningolni nincs számomra túl sok értelme, mivel annyival nem hoz többet, mint amennyit kell vele szórakozni. A tesztprogi két dolog miatt kell: egyrészt, hogy megnézzem, jó-e a vga, másrészt, a procimat kicsit alulfeszeltem (először 1,26 helyett 1,07 V 3 GHz-en, majd 1,2 V 3,5 GHz-en) és megnéztem full terhelés alatt, hogy stabil-e. Ez nálam azt jelenti, hogy egy prime95-öt és egy furmarkot tolok egyszerre egy fél óra - óra időtartamra. Na, ekkor bukott ki, hogy baj van.

Természetesen a pci frekvencia 100-on van, ne nézz ennyire amatőrnek, kérlek.

Mod.: Mint már említettem, másik kártyával nincs ilyen probléma. Amúgy megnéztem bios defaulton is, így is ugyanaz volt.

[ Szerkesztve ]

**********

(#4038) sonar válasza Ariadne (#4011) üzenetére


sonar
addikt

Holnap lesz még egy kis fight. A routert megkaptam, de a gari papír sehol sincsen :(((

A tudást mástól kapjuk, a siker a mi tehetségünk - Remember: Your life – Your choices!

(#4039) tlac válasza Gyuri27 (#4036) üzenetére


tlac
nagyúr

Másik dolog: ha egy procit alapórajelen tesztelsz hasonló okosságokkal előbb-utóbb hibát dob.

ha hibás vmi, vagy rossz a hűtés

(#4040) echterion válasza tlac (#4039) üzenetére


echterion
nagyúr

Köszönöm, kedves kolléga! :R :R :R

**********

(#4041) sonar


sonar
addikt

Olyankor mi van, ha megjavították a készüléket - azaz cserélték - a régi garipapirt nem kaptam vissza, és újat sem kaptam, helyette azt mondták, hogy ha mégegyszer elromlik akkor a munkalap igazolja, hogy még jár a gari. Viszont a munkalapon nincsen rajta, hogy meddig érvényes a gari. Én nagyon erősködtem, hogy ez így nem jó és kérek róla papírt. És az elején azt mondták, hogy 2 év gari van rá. Ekkor kiakadtam és mondtam, hogy én 3 év garival vettem. Telefon, email... aztán kiderült, hogy mégis csak 3 év gari és ezt a levelet kaptam:

Az eredeti garanciaideje (3 év) az új termékhez újra indul.
Mivel csak a munkalapból tudjuk, hogy melyik gyáriszámú helyett adtuk a cserélt darabot, ráadásul az eredeti garancialevél sorszáma is a nyilvántartásunkban van, kérkek, nyugtasd meg, hogy a cserétől számított 3 évig érvényes a munkalappal a garanciája. Őrizze meg, és ha az újjal bármilyen gondja lesz, mellékele a munkalap másolatot a készülékhez.

No meg a sok helyesírási hiba...

A tudást mástól kapjuk, a siker a mi tehetségünk - Remember: Your life – Your choices!

(#4042) Ariadne válasza sonar (#4041) üzenetére


Ariadne
őstag

Kérdés, hogy megjavították vagy cserélték. Nem mindegy.

Ha új termék, akkor új termékre jár kötelező jótállás, jótállási jegyet kell adniuk a Ptk. és a 151/2003 Korm., valamint 49/2003. GKM rendelet szerint.

Ha javították, akkor Ptk. 308. § (3) bek. alapján az adott hibára és a kicserélt alkatrészre újrakezdődik a jótállás - tehát a többi részére nem.

Jogszabályok, végigolvasásra ajánlottan:
Ptk.
151/2003. Korm. rendelet
49/2003. GKM rendelet

Sírva könyörgöm, tegye bele valaki az első hozzászólásba ezeket a linkeket, a mostani első hsz nem igazán jó, viszont minden válaszba szükség lenne ezekre a linkekre, hogy ne kelljen mindig leírni... :U

[ Szerkesztve ]

"In mountain biking, there is no destination - just a bike, a rider, and a place to ride" (The Collective:Roam)

(#4043) Gyuri27 válasza tlac (#4039) üzenetére


Gyuri27
félisten

Vagy sz.r a progi. Ilyet is láttunk már.

echterion: szóval ha semmi nincs tuningolva akkor is hibát dob? Ha csak egyedül a vga-n fut teszt akkor is?

[ Szerkesztve ]

Amd - Radeon - Ryzen

(#4044) echterion válasza Gyuri27 (#4043) üzenetére


echterion
nagyúr

Így van.

**********

(#4045) parandroid válasza Ariadne (#4042) üzenetére


parandroid
nagyúr
LOGOUT blog

Megörtént.

p

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#4046) ***ANDRÁS***


***ANDRÁS***
aktív tag

üdv
Érdekelne pontosan az a törvény(ek), ami a lenti témához kapcsolodnak:

Van egy üzlet, ami bezárt.
A náluk vett termék garanciája hol érvényesíthető?
Ha jól tudom, ők kötelesek továbbra is intézni a hibás termék gariztatását. Hiába zár be egy bolt, amíg le nem jár a garanciális idő, addig kötelesek átvenni, javítani, cseréltetni, garanciális ügyintézést elvégezni..stb

Ha valaki bennevan a témában, léci írja le pontosan, hogy is van ez.

Valamint ha már bezárt egy üzlet és utána a megmarad termékeket kiárusítja, arra is vonatkozik a fenti dolog?

(#4047) sasa311 válasza ***ANDRÁS*** (#4046) üzenetére


sasa311
veterán

Előbb kérlek pontosíts:

Bezárt vagy Csődbement? Mert nagyon nem mindegy.

Es mondd, a passzatszelet szemelyesen fingtad, vagy csak iranyitottal?

(#4048) Ariadne válasza parandroid (#4045) üzenetére


Ariadne
őstag

Köszönöm szépen. :R

"In mountain biking, there is no destination - just a bike, a rider, and a place to ride" (The Collective:Roam)

(#4049) Ariadne válasza ***ANDRÁS*** (#4046) üzenetére


Ariadne
őstag

Legelőször fogd a számládat, és az azon szereplő cégnévre keress rá itt:
elnevezés szerinti keresés/bepöttyözöd, pontosan melyik cégről van szó (óvatosan, sok hasonló van sokszor!), aztán lent: Tárolt cégkivonatát, és aztán látod is a céget.

Ha ott f. a. szerepel, akkor felszámolás alatt vannak. Érdemes végiggörgetni, a vége felé ha szerepel pl. végrehajtási jog bejegyzése, vagy valamilyen bíróság neve, akkor az megint nem jó pont. Ha megszűnt már a cég, azt is mutatja, akkor "törölve" van a neve mellett. Ez mérvadó, ha eszerint létezik, akkor létezik, ha nem, nem.

"In mountain biking, there is no destination - just a bike, a rider, and a place to ride" (The Collective:Roam)

(#4050) tlac válasza Ariadne (#4049) üzenetére


tlac
nagyúr

itt a ph-n? :D

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.