Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pocok256
veterán
válasz Darth_Revan #11499 üzenetére
Na ez most engem is érdekelne szerinted az 1060 és a alienware gépeknél is 80 fok lehet a throttling határ ?
HODL $GME, DIAMOND HANDS, APES STRONG TOGETHER
-
Darth_Revan
veterán
válasz Pocok256 #11501 üzenetére
Nem tudom, de a Dell-t a Clevo BIOS modderek elegge gyulolik. Tobbszor volt hogy bugokkal teli biost Clevo modderek tokeletesitettek, hogy jobb legyen a teljesitmeny, de amikor jott volna a koszonet nyilvanitas, akkor a Dell lepattintotta oket, szoval a software dev csapat a Dellnel gerinctelen fergek.
Laptop GTX1060-rol annyit tudok hogy moddolt vbios-al gond nelkul megy egyes kartyakon a 2100mhz mag orajel is, de gyari vbios-al ez eselytelen mert terhelesnel visszaveszi az orajelet.
MSI laptopban pl GTX1070 vga 18xx orajelet a gyar bios visszaveszi 15xx mhzre ha terhelest kap (azaz elinditasz egy jatekot).
Ha csak egy egyszeru casual gamer vagy akinek eleg ha nagyjabol jol fut a jatek, akkor a mostani Pascal laptopok jo valasztas, ha viszont nem szereted ha throttlingol a gep es neha beakad a millas gepen is a jatek, akkor minde mostani Pascal-os gep hulladek. Egyedul Clevo gepeknel van remeny, mivel ezekhez lesz javitott bios es vbios.
Casual gamereknek akik azt se tudjak mi az az OC azoknak jo, de hozzaertoknek Clevo-n kivul kb minden mas hulladek.
[ Szerkesztve ]
-
Pocok256
veterán
válasz Darth_Revan #11502 üzenetére
Na ez elég trash
Talán majd alieware gépre is lehet moddolt vbiost pattintani és akkor happy. Amúgy hardcore gamer vagyok de inkább amplifierre hajazok a 1060 csak következő generációs asztali nvidiáig kellene..
2100 Mhz es magórajel viszont nagyon jól hangzik
-
Pocok256
veterán
Clevoknál i7-6700HQ nál is nagy a magonkénti diffi vagy ez csak alienware 3 csavaros lefogatásának köszönhető ? Mert itt sokan írták hogy az uj intel cpu szériánál valamit elrontott az intel emiatt 10 akár 20 fokos differencia is lehet magonként. Erről valaki hallott ?
-
Pocok256
veterán
válasz Darth_Revan #11505 üzenetére
Igen de ez így elég fail mert akkora az összes r3 as gépet érinti és konkrétan ez egy eszméletlen nagy széria hiba.
[ Szerkesztve ]
-
Pocok256
veterán
válasz Muerte #11507 üzenetére
Nem itt nem ez a lényeg, hanem hogy maga a hűtés jó csak a paszta és érintkező felület a rossz. Konkrétan arról van szó hoyg a cpu ha normálisan érintkezik akkor 70 fok alatt képes maradni játék közben de legnagyobb terhelésnél is 76 fok alatt van ami amazing egy 13 as géptől. Míg out of the box 95 fok a cpu0 mig a cpu 3 meg 62 fok ez is amazing fail.
Közben találtam egy ESZMÉLETLEN korrekt anyagot épp erről. Sajnos hallás alapján nem tudok angolt fordítani így csak a google automatikus feliratozójára tudok támaszkodni, de az alapján nagyon korrekten leírják a problémát.
De ami szomorú, vagy ép jó, hogy liquid metal mindent megold.
-
parkasz
senior tag
válasz Yiggdrasil #11483 üzenetére
Kíváncsi leszek a tapasztalatokra.
Én még nem adtam fel a reményt, hogy sikerül egy g46vw-t szerezni (vagy egy megbízható londoni valakit), de ritka holló, az már biztos.
-
bRezo1
csendes tag
Hali!
Van egy MSI GT70-0ND gépem. 180w-os tàpja van, ami 9,5A ad le. Kérdésem az lenne, hogy mindenképp kell neki ekkora táp, vagy elegendő lenne egy 90w-os? Mert beszart és idehaza nincs nagyon ilyen
MSI GT70 0ND
-
Pocok256
veterán
válasz bRezo1 #11511 üzenetére
MSi nél nem tudom hogy van nálam anno a dellemre mikor kisebb tápot de ugyanúgy dell -t dugtam rá az felismerte és ki írta, hogy le tiltja a vga t és csak a integráltal fog menni mert ennyi kakao van csak. Valószínűleg msi is intelligens és alapvető dolgokra képes lesz kisebb táppal is de ez erősen lutri
-
Erik0119
csendes tag
A fene. Sima mezei játékos vagyok, csak úgy voltam vele, hogy a VR-ba is lehet belekóstolok. Amúgy nem értem, most miért nem tudnak normális hűtést csinálni. Semmi se indokolja ezt a hatalmas hőt. A gpu-nál csökkent a csíkszélesség ezzel a fogyasztás is. Oké hogy kisebb az egész, de attól simán meg kéne oldaniuk. Procinál meg abszolút nem történt egetrengető dolog, ott is simán kéne hozniuk. Az árkategória alapján meg pláne. Fél milla fölött má illik normálisan pasztázni a gépet. Szerintem.
Szóval akkor érdemesebb valami 980-as gépet néznem?
Esetleg fél milla fölött 17 colos monitorral játékra van valami best buy tipp? Szerintem megmaradok a full HD-nál, pláne ha lenne hozzá gsync.
Elé kár hogy az amd szinte teljesen kiveszett a notebook szegmensből. íváncsi lettem volna, ők mit tudnak kihozni egy 480/70-ből
Ja és a Clevonál biost külön kell szedni? Meert a supportnál néztem, de nem igazán találtam bios frissítéseket. És mi a nyavajáért nem lehet 980m-hez gsynces kijelzőt párosítani? -
Erik0119
csendes tag
Oké ahogy nézem a régebbiek is rohadtul melegedtek. De 2017 küszöbén már illene megoldani a dolgot. Vagy a Throttlingot kiküszöbölendő megemelni a tiltási limitet. Max a lábad égeti le a kiáramló meleglevegő, ha az öledben tolod a játékot.
-
őstag
"1. nem érné meg nekik pénzügyileg a tökéletes hűtés (bár szerintem 2017 küszöbén már bőven lenne hozzá mérnöki tudás)" - Erről álmodozik mindenki, de max veszteség mellett lehetne ilyen profi notebookot gyártani, brutális jó hűtéssel. Érted ... egyszer eladod a saját márkád, utána 10 évig nem vesz senki tőled újabb barebone-t. Full veszteség, avagy inkább be kellene szüntetni a sz@r notebookok 95%-át, s nem túlzok ezzel a számmal. Közel 200 notebook-teszt mellett kezdek undorodni a témától. Egyedül az ASUS G751JY adta ismét vissza belém a lelket. Nagyon jó hűtése van, igaz nehéz mint 3-4 db vasaló.
Ha válaszolok / írok az üzenetedre, elvárom a választ. Egy minimális kommunikációs etikettet tartsunk be, még akkor is, ha nem érdekel az ajánlat.
-
őstag
válasz Erik0119 #11515 üzenetére
Te meg mit akarsz megemelni? Hogy jobban melegedhessen? Az anyag jobban el fog fáradni (nyák, érintkezések, ólom, stb), a folyamatos magas hőingadozások után egyszer (hamarabb időn belül) bemondja az unalmasat a kártyád, s ennyi. Inkább legyen throttling, azaz ne engedje, hogy melegedjen a cuccos, Te meg ne vegyél rossz masinát. Vagy ha már szar hűtéssel veszed, akkor legyen valami külső eGPU-d vagy Alienware-d mellé Amplifier.
Ha válaszolok / írok az üzenetedre, elvárom a választ. Egy minimális kommunikációs etikettet tartsunk be, még akkor is, ha nem érdekel az ajánlat.
-
nagyúr
válasz Bluesummers #11518 üzenetére
"Egyedül az ASUS G751JY adta ismét vissza belém a lelket. "
Ott valóban jó lett a hűtés, de típushibás a 770-es MXM benne
Nincsen ingyen ebéd ebben a szakmábanTelefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
őstag
-
Pocok256
veterán
válasz Bluesummers #11521 üzenetére
Gondolom arra célzott hogy nem MXM module os.
-
nagyúr
válasz Bluesummers #11521 üzenetére
Bocsi benéztem; a G750-re gondoltam
Abba hullik a GTX770M:Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
őstag
válasz KillHates #11523 üzenetére
na azért, én is olvastam hasonlót, hogy rossz a hűtése, nem csodálom, ha hullik. Nekem GTX 670M-mel van Mediom Erazerrel kapcsolatos rémálmom, bár igaz, hogy azt Sandy Bridge-s verzióba machinálták bele (eredetileg GTX 5-ös verziók voltak beletervezve cég által).
A gép 3. alkalommal is bedöglött, s a cég jogilag köteles volt 3. javításra is, utána jöhetett szóba a cseregép. 3. alkalommal nem akarták már megjavítani, se visszaküldeni a gépet, se pénzt adni ... 3. hónap után elegem lett, rendőrségre mentem. Hirtelen visszajött a teljes vételár + postai úton a saját upgrade kit-em (8GB, 256GB SSD). Nem szeretem a sz@r minőséget, ha valamit az emberre akarnak sózni.Ha válaszolok / írok az üzenetedre, elvárom a választ. Egy minimális kommunikációs etikettet tartsunk be, még akkor is, ha nem érdekel az ajánlat.
-
őstag
Bár nem gamer notebook, hanem konzol, de van valakinek ezzel kapcsolatos tapasztalata?
http://www.chip.com.my/2015/08/04/asus-rog-gr6/
Csak azért, mert nemsokára jön hozzám tesztre.Ha válaszolok / írok az üzenetedre, elvárom a választ. Egy minimális kommunikációs etikettet tartsunk be, még akkor is, ha nem érdekel az ajánlat.
-
őstag
válasz Bluesummers #11526 üzenetére
Szerk.: bocsi, nem is konzol, mert van Win op.rendszere, csak ilyen mini "ultrabook"-szerű masina.
-
adidas4death
aktív tag
válasz Bluesummers #11527 üzenetére
Először amikor megláttam egyből egy "Thin client" jutott eszembe róla bár ez egy "picit" erősebb az átlag vékony klienseknél, és jobban is néz ki
[ Szerkesztve ]
Xiaomi 11T Pro 256GB | Huawei P20 Pro | HTC HD2 EU | LG G2 Black 32GB 5.0.2 v30d | HTC U11 Black 64GB | Opel Insignia B GSI 4x4 2.0CDTI |
-
parkasz
senior tag
Hali!
Esetleg van itt olyan topik látogató aki netán londoni? Csak azért kérdem, mert lenne az ebay-en egy Asus g46vw, de a jótét lélek eladó csak személyesen hajlandó átadni. Ebben kellene a segítség.
-
őstag
válasz Bluesummers #11440 üzenetére
Tesztek, ha valakit érdekel az MSI GE60 Apache Pro 2QD-1043XPL.
Gyári paszta, ki se nyitottam hátul a fedelét. Ezek a barmok (gyártók) még egy nyamvadt 60GB-os SSD-t se voltak képesek beletenni... Nem értem ezt a sz@revősködést, komolyan.Amúgy AIDA tesztből jól látom, hogy nekem a "CPU GT Core"-t kell néznem?
A CPU picit erős a GPU-hoz képest (csak hőmérsékletet tekintve).Ez meg a szosásos 10 perces nyúzós tesztem. SuperPI program + Furmark együtt.
https://postimg.org/gallery/33ykg2jnw/bd9e2324/[ Szerkesztve ]
-
Pocok256
veterán
válasz Bluesummers #11534 üzenetére
Super pi nem jó mert nem elég párhuzamos.Tesztre prime 95 és furmakr együtt 30 percig min. Monitorozásra meg hwinfo64.
Más.. venném a alieware 13 r3 as gépet, de képtelen vagyok mert nem tudok sehol sem megadni vállalati számot EU tax numbert ... nincs rá mód dell.de -n... plusz nem találok semmi infot, hogy szállítanak e magyarhonba.. Komolyan 2016 ban nem lehet venni magyarországról alienware gépet normálisan csak ha 1 hétig küzdesz a supportal ? Valaki járt már ilyen cipőbe hogy tudnék rendelni ?
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz Pocok256 #11535 üzenetére
"Super pi nem jó mert nem elég párhuzamos" - nem értem. Akkor "soros"? Miért nem jó, kifejtenéd plz? 5-6 éve így tesztelek, nekem ez a mérce, így van objektív összehasonlítási alapom.
-
Pocok256
veterán
válasz Bluesummers #11536 üzenetére
Mert egyáltalán nem jelent terhelést egy mai modern rendszernek.
Vagy szerinted ez komoly terhelés ?
A superpi teszt ténylegesen 1 szálat leterhel le. Legalábbis az a verziója amit én ismerek.
[ Szerkesztve ]
-
kreten67
senior tag
Sajnos akkor majd még honosítania kell a garanciát is.
Egyebek-közt az AW 13 nem egy strapás gépezet,az R2 legalábbis hajlamos a meghibásodásra.
Múlthéten hoztak hozzánk egy AW 13 R2 ( Dell Alienware 13 R2 13" Quad HD+ Touchscreen i7-6500U 2.5GHz
GTX 960M 2GB) garanciális javításra (nem ad képet csak külső monitorra) az alaplap cserés lesz ,valszeg VGA hiba. -
őstag
Gyerekek! MSI gamer gépnél tudja-e valaki, hogy ha a matricát széjjeszedem (mer nincsen benne es-es-dééé), akkor köcsögösködhet velem MSI? Lengyel boltból vásároltam, számla nevemre szól. THX!!
-
kreten67
senior tag
válasz Bluesummers #11544 üzenetére
Akkor bukod a garit.
-
x_o_n
veterán
válasz Pocok256 #11543 üzenetére
azt irja ott : magánszemély vagy kisvállalkozás,tehát nem cégnévre megy a számla hanem a cég bejegyzett tulajdonosai nevére...ennyit tudtak mondani
a nagy céges vásárlás,ilyen cégnél mint a dell,külön reg folyamat,és nem is egyszerü,hiszen több 100-1000 tételröl beszélünk,igy ott nem tudsz csak ugy regisztrálni.
a másik hogy itt eleve leirható ha munkaeszköz az adóbol nem csak az áfát kapja vissza.szóval aha cégnévre akarsz venni,vagy otthon vagy viszonteladónál ,vagy más gyártó termékét érdemes de semiképpen nem a márkaoldalon.
ennél többet nem tudok most mondani,hivtam az ingyenes számot,de nem veszik fel,esetleg a supportnak irjál,hátha van valami más megoldás
-
x_o_n
veterán
válasz Bluesummers #11544 üzenetére
levelezd le velük,hogy ssd bövitést szeretnél,de x km-re vagy ,mit lehet kitalálni?mi van a garanciávalstb,hivatalos helyen berakhatják stb stb....
-
Pocok256
veterán
Köszi szépen egyébként irtam a dellnek, de ugye hétvége reményeim szerint hétfőn válaszolnak
Amúgy tőlem mehetne a tulajdonos nevére is de alapbol ha céges vásárlás exclude olva kéne lennie a taxnak és ilyen opciot nem láttam.
Nagyon szívesen vásárolnék én máshol is akár magyaroszágon is de nagyon viszont forgalmazót sem találok... Vagy ha igen akkor a keresett gép nincs náluk, vagy pedig kétszeres áron.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz kreten67 #11545 üzenetére
Ezt Te mint pl. MSI alkalmazott mondod, vagy mint ... kicsoda?
https://www.reddit.com/r/techsupport/comments/3udzsu/msi_laptop_has_a_sticker_that_states_void_if/
Itt van ellenpélda. Kérem az írjon ide nekem, akinek volt már példája garanciáztatásban, s nem csak beír valamit. Ha volt tapasztalatod, szívesen meghallgatom, mert a válaszodnak se füle se farka. KöszönömHa válaszolok / írok az üzenetedre, elvárom a választ. Egy minimális kommunikációs etikettet tartsunk be, még akkor is, ha nem érdekel az ajánlat.
-
nagyúr
válasz Bluesummers #11549 üzenetére
Én konkrétan megírtam nekik,hogy ki szeretném takarítani nagynyomású levegővel a ventit és a hűtőt,valamint a HDD helyére SSD-t szeretnék berakni,válaszban küldték csatolmányban a hivatalos engedélyt a megbontásra.Azt írták,tegyem el,ha szervízbe menne később a lapos,mellékeljem a kinyomtatott engedélyt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban hirdetni TILOS!
- ASUS ROG G15 - Ryzen 7 6800H - 16GB DDR5 - RTX 3060 (140W) - 15,6" 300Hz - Csere PS 5 PRO -ra
- ÚJ Lenovo Legion 5 16IRX9 - 16" WQXGA 2k 165Hz - i5-13450HX - 16GB - 512GB - RTX 4060 - 3év garancia
- APPLE MACBOOK AIR 13.3 2020 M1 (MGN63MG/A) Silver -MAGYAR - 21 Ciklus - 2+ év garancia - MAGYAR
- HP EliteBook 845 G8 Tartós Fémházas Laptop 14" -60% Ryzen 5 Pro 5650U 6mag 16/512 FHD IPS Matt LTE
- HP EliteBook 845 G7 Fémházas Laptop 14" -45%Ryzen 5 PRO 4650U 16/512 FHD IPS SURE VIEW
- HP Laptop - 15s-eq0004nh
- ACER 17,3"HD+,8.gen.core i3 (4X3,4Ghz) IntelHD VGA,8GB DDR4,SSD,jó akkumulátor, szép állapot
- Asus VivoBook S13 // 13" FHD, I5-8250U, GeForce MX150, 8GB DDR3, 256GB NVMe SSD
- Lenovo 17,3"HD+,AMD 3020(Ryzen 2000)RX VEGA 3VGA,8GB DDR4,SSD+HD,Jó akkumulátor, újszerű állapot
- DELL Vostro 3400 / 14" IPS / i5 11.GEN / NVIDIA
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest