Hirdetés
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- bambano: Bambanő háza tája
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
Új hozzászólás Aktív témák
-
laychi
veterán
válasz
Pocok256
üzenetére
+ Szomszédban háború van címszóval is szépen elrugaszkodtak az élelmiszer, nyersanyag és energia árak(legalábbis az EU-ban)
Emellett pl az ssd-k ára is ~50-60%-kal kilőtt(brutto árakat nézve), szándékosan, ami ugye megy bele a laptoba pl így azt is drágítja. Ram- változó, de ott is jósoltak áremelést.
Szerencsére asztali gépembe jó akcióban sikerült beszereznem 2 db 2x16GB-os 7200MT/s cl34 kitet
Én pl amin ki vagyok most akadva, hogy a megvásárolt laptop 8gb ddr5 4800-tel van szerelve. 16-gb-ra bővítve olcsón kijönnék, ugyan ilyen modult találtam 13 euroért újonan.
Ha 32 GB-ra szeretnék bővíteni, akkor alsó hangon 95-100 euro az alja a 2x16GB kiteknek.
És akkor legyen úgy vele az ember, hogy oké 16GB-al még el lehet bohóckodni, de meddig? -
FőDudu
veterán
válasz
Pocok256
üzenetére
Freenas. Valami osregi verzio, tan 11.4
Van a plex-tol kezdve a halozatos Picasa-ig minden. Virtualizalas stb. Mondjuk 8 giga rammal nem vigeckedek, de amire keszult azt tudja.Picasa kell, mert kb 200e kepet tarol a nejem. Azt masba atrakni eleg melos lenne. Igy maradt a Picasa. Akkor is, ha mar vagy 10 eve nem letezik

-
-
Louro
őstag
válasz
Pocok256
üzenetére
Sziasztok!
Ide irányítottak. Ti melyiket vennétek? Mindkettő Lenovo legion 5.
R5 5600H + 3050 Ti
i5-13500h + 4050Minden másban egyezik a kettő. Árban viszont 130e különbség van. Add annyi pluszt a drágább? Edge of space és Stellaris-szal nyúzná majd a felhasználó. Hordozhatóság nem szempont.
-
válasz
Pocok256
üzenetére
Ahogy megfigyeltem most kb egy laptop 4090 gpu egy asztali 3090 szintet hoz. Volt itt valakinek 4090 olyan és nem sokkal hozott több vga pontot mint ami nálam van. Az asztali 4080-tól az jó távol van, ha jól emlékszem.
Nem ehhez szóltál hozzá, ezt csak még a múltkorihoz tenném hozzá.
-
Csupati
őstag
válasz
Pocok256
üzenetére
Hát érdekés megoldás de még mindíg nem olyan mint a Clevora a kínai hütő . Ott az érintkező felület rögtön a GPU-CPU chipre megy meg a VRM-re direkt , a túl oldala meg már a víztér. Ami nem igy megy ott azért kisebb a hőátadás .
MaxxDamage gépe még mindig a legjobb megoldás, semmivel sem nagyobb a gép mintha gyári lenne . -
FőDudu
veterán
válasz
Pocok256
üzenetére
Ahogy mar elozoleg emlitettem, ilyen 'taknyolasok' helyett lehetne egy lapos alju gepet kesziteni amire egy vizhuto blokk csatlakozna amolyan dokkolokent. Kivulrol.
Hoatadas a lenyeg. Az meg megfelelo meretu feluleten igen jora sikeredhet.Hordozhato maradna - az egyetlen hatranya a forro alja lehetne. Nem lenne laptop tobbe.
Mellesleg hocsoves baromkodasok helyett pl egy Razer VC hutesere ami lapos gyarilag....
Arra elbol felfekudne egy lapos alju vizhuto blokk.
-
-
Ubul86
őstag
válasz
Pocok256
üzenetére
+1, míg volt Xboxom, én is kipróbáltam, telón is, Vásárhelyen van a gép, Szegeden benyomtam a telón a cloud gaminget, vitte simán. Meg ugye újabb Samsung tv-ken már fizikai Box se kell, ott a cloud gaming is megy
viszont akkor én most tudnám tolni win alatt a Horizon 2. részét is, ha van ps5-öm? mert azt nem néztem még meg, hogy ők milyen clouding opcióval álltak elő.
-
-
Frozen
addikt
válasz
Pocok256
üzenetére
Biztos lehetsz benne ,hogy nem éri meg , és hiába tuningol fel egy régi vasat laptopot bárki, az teljesítményben erőssen korlátozott lesz. Évek alatt az ipc is nővekszik és ezen a téren lemarad mind a cpu mind a gpu vonal. Hiába hűtik akár hogy.
Szép szép kinek mi ,szerintem egy új laptop is szép tud lenni ha jól választod ki. Mindenféle extra kacat nélkül ,de pl a neo vagy medion vízhűtőjét egyik nap említettem is ,hogy iszonyatosan jó megoldás semmi kiálló vacak mágnesen hip hop odacuppan. -
válasz
Pocok256
üzenetére
267.591 Ft volt az egész (Kínából ide szállítás +ÁFA és minden ami bele tartozik a vízhűtés témába) cakli-pakk
/mindent kártyával fizettem, ezért nem kerekítettem "lefelé 590-re"
/
Egy valami van, ami nincs az általam számított árban, az ilyen 18.5k HUF volt (50 USD+) a 3 fajta T.Pad (Laird Tflex HD90000) és azt a rendes Aliról rendeltem (annyi eszem már nem volt, hogy azt is a Kínai Aliról kéne rendelni, egybe mindent... no mind1, a Padeket előtte rendeltem, még mielőtt leadtam volna a rendelést a Heatsinkre.
Sok pluszt (is) vettem, de az mind jó ha van és filléres értékek voltak.
[link]
Kínai Aliról rendelve nem drága semmi...inkább a szállítás amit meg kell fizetni, én kértem külön Extra csomagolást (ez nincs az árban) és kérésemnek eleget téve dupla (vastag!) karton dobozba volt csomagolva és olyan bubis zacsiba volt a heatsink, amilyet itthoni csomagolásnál még nem láttam senkitől!)
-
válasz
Pocok256
üzenetére
Amikor varázsa van valaminek és annyira kell hogy nem számít a rá fordított kiadás csak az hogy tudom-e teljesíteni vagy sem az adott életvitelünk rendjében máshogy éljük meg.
De ez is olyan mint ugyanazt a teljesítményt rosszabb vagy jobb kivitelben viszont akkor jóval többért veszem meg mert telik rá, és mert hiszem megérte.
-
echterion
nagyúr
válasz
Pocok256
üzenetére
A vízhűtés sosem az ár/értékről szól, hanem a folyamatról, majd a gyönyörű design-ról és hőfokokról. Igen, biztosan így van, ahogy mondod, de az csak a nyers hardver, ebben a projektben több van, minthogy megveszed a boltban és használod. Sok embernek ez is legalább olyan fontos, mint maga a hardver tudása. Asztali vonalon tudnék mesélni én is a saját "hülyeségeimről".

RM007: én ugyanilyeneket csinlnék, mint Maxx, ha lenne ilyesféle út AW oldalon is. Szerencsére nincs (vagy csak nem tudok róla).
-
válasz
Pocok256
üzenetére
Rosszul.....pont pont pont. Ne magadból indulj ki, mert akkor jöhetne a következő téma ki mennyit keres havonta és ebből mennyit tud erre és arra költeni.
Meg hasonlók.... ki milyen autót használ milyen lakásban lakik, arra mennyit költött eddig, kivel él....stb..... -
válasz
Pocok256
üzenetére
Sajnos én csak Windows-on programozok. Anno én is Linuxoztam, de kiestem belőle. Kollegám, aki neurális hálózik, ott láttam mire képes Linuxon. Neki a privacy is nagyon fontos. Szerinte Windows vs Linux kicsit ég és föld, de nem megyek bele.
Ő GPU-t programoz ... s ha az ő cucca kimenne csak úgy a netre, nem lenne valami vicces.
Szóval jah, Windows figyel mit csinálsz a gépen, hiába kapcsolgatjuk ki ezeket, mégis ...Vagy nem?Én meg csak VBA-zok, azt meg lehetetlen Linux-on, csak max wine-nal.
Mondjuk az előző kijelentésemmel együtt saját magam is lehúztam, mivel én is Windows-ra vagyok kényszerülve --> tipikus enterprise környezet, finanse részleg, gondolom nem foglalkoznak ilyenekkel

VBA amúgy nagyon szenvedés, simán ki lehet akasztani.
Egyetértek:
https://youtu.be/HrYtwz0Xe2Q -
válasz
Pocok256
üzenetére
Hátha bedöglik a laptopom már végre talán várják sokan.

Ne értsd félre ez volt az első gondolatom, mert arra a kérdésemre nem jött válasz senkitől hogy mi lesz ha egy vállalhatatlan dolog kerül oda a bioszba. Utazhatok a mesterhez?

Persze azért köszönöm szépen ha küldesz!

-
Frozen
addikt
válasz
Pocok256
üzenetére
Az msi nél bármit állítasz be ,ha nem jó automatikasu az egész biost alapra visszadobja . Hülyebiztos megoldásal van elátva.
én a gyári memoriát 3200 feltéptem rendesen még anno nem emlékszek már rá talán 3,8 ig húztam fel és felette már nem indult el a laptop ,de visszavágja magát alapra (a memoria nem bírta szerintem és nem a gép, akartam is venni 3800 as vagy talán 4000 res modulokat kis időzítéssel csak valami 300 euro körül lett volna és 4 es kiszerelésben ,nekem meg 2 hely van csak inkább lemondtam róla)
-
Gubu0101
veterán
válasz
Pocok256
üzenetére
Acernak volt par bill. kombinacios feloldas neten,hiaba probaltam sose sikerult
Na majd az asusnak is utana nezek jobban.Eddig valami datum visszallitos,kodost talaltam.
Inkabb a kivancsisag hajt,annyira nem akarom ossze vissza allitani,foleg ha galyra is vagom ezzel
Asztaligepnel is inkabb a ramokat alligattam,neha a procit kb ennyi. -
FőDudu
veterán
válasz
Pocok256
üzenetére
Szerintem en maradok a mostanin.
Ma volt eloszor egy 2.5 oras, aztan egy 4.5 oras meetingem.A masodikon vegig neteztem es rdp-n keresztul dolgoztam is. (Vpn-en keresztul).
Es meg maradt 66% akkum amire 10 ora uzemidot irt ki.( tegnap kicsit belenyultam a biosba, talaltam egy leirast hogyan lehet Mac szamara elokesziteni a gepet)( hackintosh szamara)(rohadt reszletes leiras, Razer Blade gepre kihegyezve).
No ez az eddig is kurvajo uzemidot meg kb 50%-al megnovelte. Most a minimalis cpu fogyasztas 0,9w.
( a fenyerot levettem kb felig, mert eleg sotet helyen voltunk)
-
TestamentDNR
aktív tag
válasz
Pocok256
üzenetére
pont így gondolkodtam, mint te... most meg egyik laptopomon sincs numpad, és megtanultam élni nélküle... sőt, a kis fektetett téglalap Enterrel is, de lehet csak én tudok jól alkalmazkodni.

persze egy ilyen szintű gép esetében nem lenne ördögtől való, ha gyártanának ilyet is - olyat is, és ki-ki választhatna, milyet szeretne... numpaddal, kisebb hangszóróval, vagy numpad nélkül, nagyobb hangszóróval. -
laposonly11
senior tag
válasz
Pocok256
üzenetére
Te mondtad, mivel a "programozói trükkök" ahogy te nevezed, vagy a textúra tömörítés fajtái, stb. valójában az enginekbe beépített eljárások, már vagy ezer évesek(kivéve pl. a legújabb DLLS t és FSR t) és ezeket bizony nem "egye fene tegyük bele" alapon használják a játékfejlesztők, hanem KÖTELEZŐEN! Magyarul ezek nélkül most kb. minium 24-48GB Vramos kártyákkal kellene rohangálnunk, a nagyobb teljesítményről nem is beszélve, érthető? Szóval nem, egyáltalán nincs sok megoldás a programozók kezében, ha egy ilyen újabb hardvert kímélő eljárást. kb. 10 évente egyet ha kitalálnak, és ez idővel egyre kevesebb lesz, mert már lassan nincs mit tömöríteni, nincs miből levágni, csonkítani annyira ki vannak ezek használva, anélkül hogy a látványt ne kellene durván degradálni.
-
nggabi
félisten
válasz
Pocok256
üzenetére
akkor te nem játszol a gépen
amikor kijött a 22H2 nem vetted észre h darabos minden? ezt mostanra sikerült kijavítani, lett helyette a feladatkezelő hiba stb mittomén nem is érdekel
te írtad a 11et vagy pénzed van belőle?
csak mert úgy véditek azt az erőforrás zabáló sz@rt mintha az életetek lenne. nem veszed észre h fosatja össze a gépedet úgy szenved tőle? nekem mindegy, én elvagyok a 10en is... viszont, a srácnak konkrétan a 11 a baja, erre ide a rozsdás bökőt 
-
Mikulásbá
nagyúr
válasz
Pocok256
üzenetére
+1
5 laposon van Win 11, egyikkel sem volt semmi gond-pedig én még Insiderben is vagyok, bétától használom a Win 11-et.
Nem kell már gyalu, helyreállításban van olyan, hogy újra telepítés netről frissen letöltött lemezkép alapján, azt kell választani.
Szerintem is hardver hiba lesz ott, ez sok lenne OP hibának-de majd ki fog derülni. Ha új gép, menjen vissza, ha már letelt a 14 nap, szervíz-persze előtte az újra telepítést kell letolni, azzal legalább kiderül, OP vagy nem a hiba oka. -
válasz
Pocok256
üzenetére
Igen sokkal többet eszik...ugyanakkor asztalinál mért 3080 ti vga pontszám kb dupláját hozza a 4090 és így is nézve nem a legjobb ez a diagram teszteredmény, de majd meglátjuk minden csak feltételezés amíg nincs kézzelfogható. Jóval magasabb órajelekkel működnek és azt mondják nagyon hangosak, járnak a ventik rendesen. A 4080-nál, [link] csak egy dolgot kiemeltem, amit kicsit értettem a terjedelmes tesztből ami itt készült a többi nagyrészt nekem kínai
....."A multiprocesszorokon kívüli rész eddig nem tűnik túl izgalmasnak, hiszen gyakorlatilag nem látni újítást, de van egy pont, ahol az NVIDIA nagyot lépett előre, az pedig az L2 gyorsítótár kapacitása. Az AD103-as GPU 65 536 kB-os, azaz 64 MB-os megosztott L2 gyorsítótárat kapott, és ehhez kapcsolódik a GDDR6X-os szabványú memóriákat támogató memóriavezérlő, ami 32 bites csatornákra szétosztott, 256 bites buszt eredményez....."
(Na most ez a rtx 3080 ti-nél pl [link] L2 cache - 6MB )....az egyik nagy technikai újítás és a többi elődnél is hasonlóan alacsony.
Ez gondolom azért jön a laptop gpu-val is és dlss3 ON állásban jó sokat fog profitálni, szóval más tesztkörnyezetben jóval nagyobb különbség lesz az új generáció javára. Nem kell még temetni.

-
-
-
Speedy007
addikt
válasz
Pocok256
üzenetére
Lenovo Legion 7 R7 5800H RTX 3070 140W helyett tegnaptól 150W. Innen szedtem le a biost és ezt használom [link] meg néztem a Device ID-t hogy egyezik az enyémmel
.
Csináltam egy BIOS mentést biztonság kedvéért (eddig nem szoktam ilyet tenni). Utána ezt szedtem le [link] és végezetül ennek a videónak köszönhetően tettem fel [link]
Mind eközben a lényeg az hogy a rendszer a VEGA VGA-ról fusson. -
cs.zs.
veterán
válasz
Pocok256
üzenetére
410 Ft körül kapsz dollárt, így 1100 USD = 451.000 HUF
+ Shipping meg VÁM meg ÁFA meg posta, mindegy ha itthon nézelődsz...
Őket az eleve kisebb áfa is segíti
digiprime.hu-n lehet szűrni videómemória méretére is,
itt van a 8GB-os kínálat, aztán ha valami megtetszett, árukereső, aknakereső, stb -
-
Speedy007
addikt
válasz
Pocok256
üzenetére
Készítem a 3.0-s verziót a Noctua ventillátorokból németek szerint a legidálisabb a 8CM-s 3DB ventillátorokból mert a hűtőbordát kell hogy fújja és nem a laptop alját [link] itt van az adat táblája a ventillátoroknak. Csak nem ideális a CM NotePal U3 Plus erre U2 Plus jobb lenne de sehol nincsen használtan.
-
-
-
mihione
őstag
válasz
Pocok256
üzenetére
A sima legion 5 130w tud,a pro 140w-ot.
150w vbios kell flashelni a gpura,aztan legiontoolkittel letre kell hozni custom power profilt amiben fel kell huzni a boostot.Ha csak a sima silent/balanced/performance profilokat hasznalod nem fog tobbet menni mint a gyari ertek.Ugyanez eljatszhato a 130w 3060-al,arra 140w vbios letezik.
-
Speedy007
addikt
válasz
Pocok256
üzenetére
De azok. De még a legelején tudták 150W-ot is de erre a gyártók is rájöttek mert így a 3080-t verték közel a teljesítményben így lefojtották 140W-ra van itt egy -két fórumtárs akinek a kínálat elejéből származó 150W-os verzió van meg ha jól emlékszem a korábbi beszámolójukra az egyik pont gurus ha jól rémlik
-
peet05
senior tag
válasz
Pocok256
üzenetére
Október óta használom a Pro verziót (digiprime - 574k Ft), 12500h/16 ddr5 - samsung kit/512 micron/3060 150W, 300W-os töltő, wqhd, 165Hz (igaz, én monitorra kötve használom).
Balanced módban, 99%-os proci beállítással, 1440p:
CP 2077 high beállítás, dlss off, plaza közepén megvan a 60 fps, benchm. szerint 75 fps
COD MW2 high, dlss on, benchm. szerint 75 fps
Proci ~85-90 fok, vga 110W még nem láttam 75 fok felett. És nem lesz tőle helikopter, persze van hangja, de nem vészes.
Jó használni, örömmel kapcsolom be, és azt érzem, hogy megérte, mert rohadtul egyben van a gép. -
Ubul86
őstag
válasz
Pocok256
üzenetére
na, hát akkor kb te=én, csak én webfejlesztés, meg itt a gyerkőc már 2.5 éves lesz (és most vagyunk túl egy 3 napos közel 40 fokos lázas betegségben, szóval mi aludtunk éjszaka ilyen 1-2 órát max feleségemmel...tudom, tölthettem volna gép előtt is, így elpocsékoltam az időt azzal, hogy hallgatóztam meg próbáltam elaludni
)csak én reggel 7-3 között (ami inkább 4) szoktam dolgozni , szintén HO
délután néha egy futás, bár az már szintén elmaradozik, régebben ilyen két naponta 10 km volt, most meg jó, ha megy az 5 km

-
AD4MINATOR
nagyúr
válasz
Pocok256
üzenetére
Hát ja, ahogy idősödsz úgy változik az elsőbbségi sorrend az élet listáján
Amúgy meg itt is lehet kettős érvelni:
- Nincs sok időm, ezért ami van az legyen max-szórakozás = ne akadjon semmi, full FPS
- Nincs sok időm, ezért minek bika gép, úgyis már félig csukódik le a szemem = jó a mostani / olcsóbb valami, a lényeg hogy legyen valami amivel elütöm ezt a pár óra "me time"-ot de úgyse tudok teljesen odafigyelni/fókuszálni -
válasz
Pocok256
üzenetére
Hatalmas az elmaradás a rendes asztali kártyához képest, pedig asztali kártya van be építve (gyártó által) a dobozba...
Látszik mennyire megfogja a "port"
Bővebben, ez is nagyon hasznos! /TB4 porton jóval többet hozott 12th gen. Mobile GPU-val ez a 3090-es/ 4K-ba pl. a TB3-n meg 4K-ba
Saját tapasztalatom szerint a ThunderBoltos eGPU akkor éri meg igazán, ha nem 20xx/30xx csúcs GPU-val szerelt a géped, hanem mondjuk ilyen belépő GPU-s és a CPU mellette erős...akkor mehet az eGPU (ami TB3/3 portos hivatalosan, jelenleg ez a szabvány) eGPU / External GPU Wiki
-
AD4MINATOR
nagyúr
válasz
Pocok256
üzenetére
igen igen a max. 450W a limit kb., rosszul írtam,
mert úgy értettem, hogy "azonos FPS" szám mellett, a 4000-es széria energia hatékonyabb, tehát amennyi W kell a 4090-nek mondjuk 100 FPS-hez, kevesebb mint ami a 3090-nak kell, stb.Na mindegy, úgyis más szegmensről van szó, laptopok mindig egyedi esetek, idén is láttuk, hogy ahány gyártó, annyi TDP volt
-
-
AD4MINATOR
nagyúr
válasz
Pocok256
üzenetére
Én a 4090-et 175-200W között tippelem és egy jó 300W-os bricket mellé. Szerintem ez a széria még talán pont belefér, ha a desktop példát nézzük (ha jól láttam ott a számokat a 3090 többet eszik mint a 4090, ami 3080 körül van).
Az új CPU-k miatt talán több lesz mint +20% szokásos többlet, én még nem írnám le előre a meccset
de az biztos, hogy 2023 érdekes év lesz! -
válasz
Pocok256
üzenetére
Nekem vannak valós eGPU (Gigabyte Aorus RTX 3090 Gaming BOX) TB3 porton ha érdekel.

4K és 8K ahol dupla scoret hozott, de a TB3 port ami megfogja de nagyon...így eladtam, mert nem éri meg! MXM portba tálalható (Clevo/Kapok) RTX 2080 Super 3.0 x16 (max.) az eGPU meg 3.0 x4 max amin megy/ment...
Mikor megvolt, toltam minden tesztet, OC-t jól bírta és hűvösen maradt, mert vizes cucc volt gyárilag...

-
válasz
Pocok256
üzenetére
Muerte! Neki mond ne nekem! És jogom van hozzá jelen pillanat....amúgy eGPU nem asztali!!!
A durcás kisfiút ne mutasd nem áll jól neked!
Én is jöhetek azzal mire képes a Clevo P751TM1 laptopom mint mindenki aki leírja és teszt eredményeket lök a vásárlása után hogy lássák a többiek az mit tud. Rendicsek?
A felhasználási módok között nincs tiltás! Amit kihozok az jöhet!!!És bátorítok mindenkit másféle utakra. Amit már bejártam annak tapasztalatát átadom és segítek annak aki kéri. Persze el lehet hallgattatni.
-
Speedy007
addikt
válasz
Pocok256
üzenetére
Szerintem nehéz lesz viszonyítani is 40xx szériát bármihez is. Mivel a jelenlegi 30xx széria 3 vagy 4 féle kombinációban vannak forgalomban. Mivel a TI modellek DDR4 vagy DDR5 idei vagy tavalyi CPU-kal is elérhető ugyanez igaz a sima 30xx szériára. DDR5 és a Gen 4 PCIE legalább 10-15% teljesítmény többletet ad az új idei CPU-kal
-
válasz
Pocok256
üzenetére
Igen de azt úgy ahogy van az öledbe is tudod venni. Komplett minden ott van. Hogy egy clevo 2060 mit jelent hardver társaihoz mérten biztos nem ugyanazt TDP-t tekintve. És persze burkoltan azért odagondoltam az upgrade lehetőségét mit már felvázoltam.
Maga a vga meghirdetve és eladva külföldi terepen a lapos árának jó részét vissza is hozhatná. Szóval minden attól függ hogyan nézzük. Van pár oldala.
#85522 MaxxDamage :
Ez a mi lenne ha dolog amiről beszélsz. Sokan nem tudják mit kezdjenek egy olyan géppel amit árulsz főleg mert elavult, nincs támogatás, rohadt nagy monstrum stb .....de azt senki nem nézi mit tudna vele kezdeni, mire lehetne használni, mire készült.
Ha tönkre menne a vga kártyád, akkor dobod ki a kukába a drága laptopod? Gondolkozz már mielőtt ítéletet mondasz valami felett. Csak a benne lévő komponensek sokszorosát hozzák a ráfordított kiadásnak. Azért hogy irigy szívetek helyére kerüljön nem fogok egy forintot sem olyanra áldozni amit amúgy bármikor megtehetnék. És mond csak buszon 3 megálló közt hányszor vitted magaddal a clevo-t böngészni és játszani otthonról a nagyérdemű szórakoztatására? Mert arra való ugye.
" Amúgy a Balaton parton megb*szhatod, mert batteryről a teljesítmény nulla...akadna a game, full beállításon, ha meg belövöd maxra a battery-t, akkor pikk-pakk le is merül...ez ilyen! "
Én miről beszélek??
Hatalmas megállapítás egy tulajtól. 
Ja és mikor az RTX 5000-et használtam KillHates mester ajándék hűtőjével akkor mi volt a helyzet?
Még olyanabb mivel még arra is vigyázni kellett hogy a lapos ne mozduljon az asztalon nehogy kijöjjön a kártya a sínből. Bezzeg akkor senki nem jött mi etikus másokkal szemben és mi nem. Most hogy egekbe szökkent a teljesítmény már kicsattan a sárga irigység és a bicska!
-
válasz
Pocok256
üzenetére
Nem jól értelmezed a helyzetet. Tegyük fel hogy veszek hozzá egy ilyet. [link] És máris nem tudnál semmit kifogásolni. Hisz seperc alatt berakom. Én azért használom ezt a laptopot mert ezt tudja....és ragozhatnám. Még mxm rtx 3080 is létezik. Szóval ha akarom az ölemben is használhatnám egy buszon és mehetne az aknakereső. De egy ilyen játék akkuról buszon, na ne röhögtess már.
Nyilván te is és mindenki otthon asztalról töltővel!
Egy laptopnál nagyon sok szempont van és keressük is mindenkinél más a fő szempont. Van akinél a proci számít van akinél az ssd sebessége, a kijelző és csak másodsorban a vga tudása, ja meg az akku idő is egyeseknél. Lehet még a vastagság és az adott súly. Nálam egy kisebb DTR laptop van teljesítmény orientált, nem akkuról futtatok dologra készült. Ez egy igazi gamer laptop cserélhető hardverelemekkel ami jelen esetben általam túl lett tuningolva, még a készítők sem erre a teljesítményre tervezték, és ennyi.
Kóstolj csak bele egy ilyen Clevoba és megtudod.
A lényeg ilyen teljesítményt csak én tudok laptoppal felmutatni teccik vagy sem!
Aztán meg le lehet sajnálni, én meg vissza.
(Sőt még csak nem is eGPU mivel a fő vga portra csatlakozik nem TB3-4. Ez a fő kinevezett VGA minden elismert támogatás nélkül.)
-
Ubul86
őstag
-
Ubul86
őstag
válasz
Pocok256
üzenetére
nagyon szép, ha jól olvastam, hogy 650ért vetted, akkor meg gondolom még best buy is itthon ez , abból kifolyólag hogy én sima Legion 5 (csak 17"), 1 tb ssd meg 16 gb rammal szerelt gépet vettem 630ért nyáron (még ha részletre is)
Azt gondolná az ember, hogy inkább többet kérnek ilyen specifikációértamúgy ez a céges dolog hogy működik? letudják írni, hogy csak annyiért vitted, amennyiért?
Új hozzászólás Aktív témák
● A topikban hirdetni TILOS!
- Fujitsu Lifebook E780 (i7 120 SSD, 8 GB HD)!
- Lenovo Thinkpad T440 (i5 4nd, 12 GB, 120 SSD, HD)
- Üzletből, garanciával, Lenovo ThinkPad T14 Ryzen 7 Pro-4750u/16GBRAM/512GBSSD/FULLHD IPS Touch
- Lenovo ThinkPad T14 G2 i7-1165G7 / 16GB / 512GB SSD EU billentyűzet
- Lenovo ThinkPad P15 Gen 1 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10750H 32/512 QUADRO T1000 4GB
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5600 / RX 6700XT 12GB / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X13 G1- i5-10310U I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RX 9060XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eredeti, új Lenovo 330W töltők - ADL330SDC3A
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

/mindent kártyával fizettem, ezért nem kerekítettem "lefelé 590-re"
/

Muerte