Hirdetés
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- ZolaMan: NerdQAxe++ 4.8TH/s SHA256 BTC Miner Modding
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sh4d0w: Kalózkodás. Kalózkodás?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- bambano: Bambanő háza tája
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Bluesummers
üzenetére
Van benne igazság! ☝️
-
consono
nagyúr
válasz
Bluesummers
üzenetére
Ez még hagyján, itt a billentyűzet sarkában van a bekapcsoló gomb, már a 3 éves Dell G15-öm is ilyen volt. Node a céges HP ultrabóók, ott nem a legszélső a bekapcsoló gomb, hanem a második a széléről....
-
válasz
Bluesummers
üzenetére
Pontosan!
A kettő egy és ugyanaz, TongFang
Medion Erazer Beast 16 X1 Ultimate
XMG NEO 16
pl.
Az XMG Oasis (MK2) is gond nélkül használható a gép mellé, persze nem ez a neve, mert Hollandiából szereztem, mindössze 199€ áron. (ebbe a szállítás költsége is benne van természetesen)
Aztán mivel az XMG Support tökéletes, így bátorkodtam a gyári Medion BIOS-t lementve az XMG BIOS-t a gépre rakni.
/persze az XMG Control Center sem maradhatott el.../Ha meg garis gondom lenne, akkor vissza teszem a gyári BIOS-t és okay, de ha olyan baja lenne, hogy azt már nem tudnám vissza tenni, akkor remélhetőleg megoldja ismi ismerettség és barátság útján a garis szervizt.
-
jjohn
aktív tag
válasz
Bluesummers
üzenetére
Nem csak ez az típus volt, Acer, HP . Gyorsnak, strapabíróbbnak megbízhatóbbnak, vélem az ASUS-t, árban sem rosszak. Hűtése is jó.
Anno volt asztali MSI, de akkortájt hamar kiöregedett a hadver, tehát vele sem volt gondom, húzni is lehetett őket. Laptop viszonylatban is jók azért írtam.
Mást nem tudok felhozni a saját védelmemre!
-
Gergello
addikt
válasz
Bluesummers
üzenetére
Köszönöm !
-
Gergello
addikt
válasz
Bluesummers
üzenetére
Melyik dokkolót ajánlanád, ami dell és van rajta 2.5gbe lan és nem kell a világ pénzét rákölteni ? köszi
-
echterion
nagyúr
válasz
Bluesummers
üzenetére
Szép történet, vissza kell olvasni hozzá pár évet, mert nem mai sztori. Tőle szokatlan hiba miatt történt, majd megosztja ismét, ha szeretné újraélni.
-
S_x96x_S
addikt
válasz
Bluesummers
üzenetére
Értékesebb lenne - ha a témáról szakmai szempontból mondanál véleményt.
-
S_x96x_S
addikt
válasz
Bluesummers
üzenetére
> Akkor most még rosszabbat, már csak RTX 4050-eset ajánlasz neki?
pontosítok,
Kifejezetten írtam, hogy "a korábbi MSI thin 15 - ről" -
- vagyis ezzel nem az RTX 4050 ajánlást-ra szerettem volna utalni,
hanem arra, amit irtál korábban. [ "Ezt még anyumnak sem adnám oda ingyen." ]
vagyis a prohardveres tesztelők - "belépő szintűnek " minősítették.az eredeti kérdés ez volt
"300.000Ft körül szeretnèk valami jó kis gaming laptopot venni"
vagyis logikailag az ár - egy egyértelmű korlát.
a "jó kis gaming" - pedig egy szubjektív kategória. ( Nálam is mást jelent és nálad is, és a prohardver tesztelőinél is - valamint lehet, hogy a kérdezőnél is. )én kifejtettem, hogy nálam ez mit jelent:
- bővíthető vagy legalább 32GB -os rendszermemória és 8GB VRAM. -
S_x96x_S
addikt
válasz
Bluesummers
üzenetére
a belépő szint - az kompromiszum.
a korábbi MSI thin 15 - ről:
https://prohardver.hu/teszt/msi_thin_gamer_notebook_ket_variansban/nyomtatobarat/telj
es.html
és elég "diplomatikusan" jellemzik a 45W-os GPU -t
" Mindkét GPU esetében kiemelnénk a kifejezetten alacsony, 45 wattos TGP keretet, melynek következménye a csekély fogyasztás és melegedés mellett természetesen a visszafogottabb 3D-s sebesség is egyben."
-----------
de ott van még az
MSI Cyborg 15 A13VF - de az is 45W-os RTX 4060 -at kapott. -
válasz
Bluesummers
üzenetére
A rövid vagy a hosszú válaszomra vagy kíváncsi ezzel kapcsolatban?
Na jó, legyen a hosszabb.
Közel 3 éve használom a 2022-es Blade 15-öt. Nem hébe-hóba, hanem hétköznap 3-4 órákat veretem rajta a gameket, hétvégén napi 10-12 órákat megy teljes terhelésen egy huzamban. Nyilván közben folyamatosan töltőn van a kicsike.
Az akkumulátor gyári, semmi spicy pillow effektus nincs. Hogy mindezt hogyan értem el?
Pofon egyszerű:
- Fél évente szétszedem és kitakarítom a portól a ventiket és a komplett belsejét
- pasztázni is pasztáztam fél évente, de amióta KillHates 2 éve felapplikálta rá a boszorkány konyhájában "kotyvasztott" hővezető pasztáját, azóta nem kellett ugyanis terhelés alatt egy fokot SEM ment fel azóta a CPU és GPU hőmérséklet. Innen is köszi mégegyszer mester
- venti szabályzás manuális, gaming alatt fix 4800 RPM. 2 nap kellett ezt kitapasztalni. ezen érték alattira állítva melegszik, ha pedig afeletti állítom, már nem hűt jobban
- amióta a Synapse-ben elérhető az, hogy az akku töltési mértéket állítani lehet, azóta nálam fix 60%-ra van belőve
- megvettem a gyári laptop stand-et, ami annyira megemeli, hogy gyönyörű szépen jár a komplett alja alatt a levegő, nem egy 5 mm-es légrésen keresztül nyektetem, ami az asztallap és az alja között abban az esetben ha simán csak letenném az asztalraSzóval köszöni szépen jól van, szerintem még 2-3 évig tuti megmarad, mert a mostani játékokat is relatíve jó grafikai minőségben (mid / mid-high settings) futtatja a 3060.
Linkelt videó kapcsán. Aki teheti kövesse a srácot, mert szerintem baromi informatív és laza videókat készít. A Razer supporttal kapcsolatos észrevételekkel nem tudok vitatkozni, siralmas.
A teljes videó amúgy itt érhető el: [link]
-
FőDudu
veterán
válasz
Bluesummers
üzenetére
Az akku az puffados. Nekem mar a 3. van benne.
De az egy fasz aki nem veszi eszre. hogy a touchpad nem mukodik, mert alulrol nyomja az akku.Ugyanigy a gazdarol mond velemenyt, ha a gep ventije igy nez ki. En peldaul soha nem raknam pokrocra vagy egyeb szoszolos feluletre egyik gepemet sem.
-
Juhaszatti
addikt
válasz
Bluesummers
üzenetére
Az ilyenek általában terelik a levegő útját a gépen belül. De simán lehet hogy itt csak távtartó funkciója van.
-
Sanya
nagyúr
válasz
Bluesummers
üzenetére
Jó. Irányítani próbálja a légáramlatot, hogy ne a meleget szívja be hátulról, amit eleve oda fúj ki. Itt a burkolat alatt van egy kis hézag, azt tölti ki.
-
törölt tag
válasz
Bluesummers
üzenetére
Lenovo első között volt ezzel a ramfedél dologgal, de nem valami nagy ötlet a melegedés miatt. A kis szőr meg mindig jó, hogy ha van.
Kell az illesztéshez.
Medion tényleg a Lenovo almárkája (már), de a gép az Uniwill/Tongfang.„The ODM partner behind Tongfang is Uniwill … That’s who we mostly interface with during the product development stage, including mainboard layout and BIOS.”
-
válasz
Bluesummers
üzenetére
Az ilyen szivacsos cucc, ami a gép és hátlap között van.
-
[-HERO-]
senior tag
válasz
Bluesummers
üzenetére
Igen, de akkor vegul asztalit vettem, amit egyebkent abszolut nem bantam meg

oda lassan egy oled monitor upgrade a kovetkezo “terv”
-
Eeshtvaan
tag
válasz
Bluesummers
üzenetére
Nagyon köszi a részletes reakciót.

Annyit mindenképp szeretnék hozzátenni, hogy bár a probléma onnan indul ki, hogy nincs mód a nagy tápigényű gépek dokkolóról történő etetésére, alapvetően nekem nem lenne gondom ezzel, ha a gyári töltőt tudná priorizálni a gép a dokkolóéval szemben.
Nekem ez elég lenne.
Az aktuális gondom az, hogy nem nagyon vállalja fel hivatalosan egyik gyártó magyar márkaképviselete sem, hogy van olyan gépük, ami erre képes - ami nekem még mindig elképesztően szürreális. -
Juhaszatti
addikt
válasz
Bluesummers
üzenetére
Volt már a kezeim között, de nekem személy szerint nincs ilyenem, különösebben tesztelni nem volt alkalmam. Csak szerintem ár/érték arányban most ez ad legtöbbet ebben az árkategóriában.
Az biztos hogy ez a proci elég forrófejű, az más gépekben is látszik. A linken lévő hőfokok azért ehhez képest is extrémnek tűnnek
-
Juhaszatti
addikt
válasz
Bluesummers
üzenetére
"Amúgy érdekes, hogy ASUS nem ismeri fel, nem telepíti fel."
Kábelt bedugod, Windows update simán lehúzza az Asusknál is normál esetben. Ez minden márkánál menni szokott, ha nincs valami egyedi gikszer. -
Juhaszatti
addikt
válasz
Bluesummers
üzenetére
Nem a driverezés oldotta meg neki végül, hanem egy BIOS alaphelyzetbe állítás. Akármilyen drivert tett fel nem volt neki jó. Aztán hogy a BIOS reset miért kellett, fene tudja..
BIOS probléma meg minden gyártónál előfordul.
A kedvencem ilyen szempontból a Lenovo. Vagy egy tucat olyan Ideapad Gaming 3-al találkoztam, ami azért halt meg mert memóriát bővítettek benne BIOS frissítés előtt. Kivetted a dobozból a gépet, beleraktad a + RAM-ot, el akartad indítani, de nem ment az Istenért sem. Kivetted a + RAM-ot, vissza gyári állapotra, és már úgy sem indult. Teljesen tégla lett az egész. Mehetett a gyártói szervizhez (akkor még TMX) ők meg újraírták a BIOS-t mert máshogy ők sem tudták életre kelteni.
Ha úgy csináltad hogy kivetted a gépet a dobozból, felfrissítetted a legújabb BIOS-ra, és utána tetted bele a + RAM-ot, akkor működött.
Több cikkszám is érintett volt tavalyelőtt, fú de utáltam azt az időszakot. -
Zoli1222
addikt
válasz
Bluesummers
üzenetére
Ez nem lustaság kérdése. Amúgy gondolom te se lovas szekérrel közlekedsz A-ból B-be?
A 50k-s kínai aiwo laptop is azonnal wifie kapcsolódott telepítés közben. És ne mond azt, h az normális, h egy fél napot azzal kéne töltenem, h driver keresek hozzá! A lényeg, h este ahogy írtam is rádugtam vezetékes netre - mert vettem a fáradságot rá, főleg úgy, h az egész lakást fel kellett fordítanom, h találják egy méteres madzagot - a MyAsus-szal frissítettem mindent. Utána rápróbáltam nem realtek driverrel is, de azzal sem jártam sikerrel. De a legfurcsább, h sehol egy WiFi állítási lehetőség! Nem az, h van WiFi csak nem csatlakozik rá, hanem egyik menűben sem szerepel WiFi. Nincs piktogramja, sesemmi!
Mindegy! Hétfőn jön érte a futár. Leveleztem a bolttal, modul hibára gyanakszanak ők is!#113605 Aljasvip: tegnap reggel töltöttem le a hivatalos oldalról
-
Ubul86
őstag
válasz
Bluesummers
üzenetére
velem is előfordult, hogy nem találta a nálam járt gépnél, de most egy utp kábel a routerből a laptopba 5 percre azért tényleg nem egy nagy vesződés...
-
echterion
nagyúr
válasz
Bluesummers
üzenetére
Nekem volt velük dolgom, problémamentesen ment minden, a csavarmatricával sem szarakodtak. De már nem ők a hivatalos MSI szervíz.
-
echterion
nagyúr
válasz
Bluesummers
üzenetére
Valamivel el kell választani a kategóriákat. Ez szamomra a szimpibb megoldás, ellentétben az msi biliműanyagszarhűtésűszarkijelzőjű formedvényeivel például.
-
echterion
nagyúr
válasz
Bluesummers
üzenetére
Hát igen, elszálltak az árak, mint a győzelmi zászló. Emlékszem még én is a 4080-as gépekre 'emillió alatt. Valamelyik nap végigtapogattam egy ilyen LOQ-ot, az árához képest egész baráti az anyaghasználata, masszivitása és a bill. is használható.
PedroPascal: majd meglátjuk, ha már elterjednek, de erős a gyanúm, hogy igen, ha abból indulok ki, hogy a nyers teljesítménynövekedés (értsd DLSS és FG nélkül) nem túl jelentős.
-
echterion
nagyúr
válasz
Bluesummers
üzenetére
Ebban a kategóriában kb. ez van minden gépnél. Azok a cirka 2000 €-s gépek, amiket fentebb listázott a fórumtárs, mennyivel lesznek hűvösebbek, csendesebbek? Hát nem igazán lesz az egyik sem. 1000 €-ért ezt adják, kétezerért se adnak szabad szemmel láthatóan jobbat.
Ezeknél a gépeknél alap egy jól belőtt curve a gpu-hoz és mindjárt barátibbak lesznek a hőfokok. Ezek a gpu-k sajnos 100W körül elérik a teljesítménygörbéjük közel maximumát, nem érdemes efelett járatni őket, nincs szemmel látható javulás, csak bencsmárkpontokban látható akad.FőDudu: no problemo, előfordul.
Itt ugye ha valaki berakja egy gamer lakba, monitorra, bill+egér párosra, akkor mindegy lesz neki ez a hiányosság. Tesztek szerint így nagyjából 3 órás akkuidőt produkál a gép, ezt kell észben tartani. Ha azt veszem, hogy az a pár éves Probook, amin most gépelek, bír 4-4,5 órát összesen, ez nem is rossz idő.
-
FőDudu
veterán
válasz
Bluesummers
üzenetére
Meg ugye 140W helyett 115W TGP.
Es meg azzal se bir el a hutese. -
válasz
Bluesummers
üzenetére
Nyugodtan lehet használni ezt a kábelt. Mind a dugvilla, mind a dugó, és a kábel is bír 16 Ampert, ami alsó hangon 3.5kW, azaz még 2db 1500W-os táp is rádugható lenne, ha létezne olyan.
A 8 kábel az UTP csatiban azért van mert full duplexet csak úgy tud. Azaz egyszerre jön és megy rajta adat, ezért szükség van az árnyékolásra ezért is "csavart érpár" a neve.
A sebesség nem az drótok számától függ, hanem a kábel fajtájától, mehet 4 dróton is a Gigabit és 8-on a 10Mbps. -
Gergello
addikt
válasz
Bluesummers
üzenetére
2 monitorhoz tökéletes, vagy kis teljesítményű gép + monitor.
-
FőDudu
veterán
válasz
Bluesummers
üzenetére
2 vegu tapkabel max a dupla tapos halozati cuccokhoz valo - bar altalaban azok speci kabelt (C15) igenyelnek.
Nem is az UPS miatt, hanem mert ezek tan nagyobb aramra/homersekletre vannak meretezve.
Az 4 erpar ilyeten megfelezese ethernetnel mukodik, de max 10Mbit (vagy 100Mbit) lesz a sebesseg - gigabit es POE biztosan nem megy el ilyen modon.
A 8 er a gigabithez mar szukseges es a POE is ugy megy rendesen (abbol is van tobb fele megoldas, mikor melyik erparokat hasznalja).
-
válasz
Bluesummers
üzenetére
Ahogy nézem minden a helyén. Van minden témában. Pl játék ISO ami nagy adat terjedelmet foglal magában. Teljesen rendben. Meg tudom nyitni őket. Filmek, azok is futnak hibátlanul. Nem találtam sötét foltot, és egyéb...teregetem a titkos szennyest.
Értelek....az ami velem történt lehet teljesen egyedi, lehet szerencsés, nincs károm eddig tudtommal.
Viszont mivel nem tudtam megnyitni a lemezemet kellett vennem új lemezt és vennem mellé egy szoftvert ami több volt mint egy százas együtt. Akármi miatt van ez megoldva. Ha akarod privátba készíthetek neked képernyő fotókat a fájlokról.
Amúgy a mai világban annyi átverés van vásárlás terén hogy az nem igaz. Gondolok itt pl egy lefolyó tisztítóra ami semmit nem csinál. A videót megnézed és már rohansz utalni. Aztán tapasztod semmi nem úgy van.
-
Schafranek
aktív tag
válasz
Bluesummers
üzenetére
,,Én csak prémium gépeket árulok, most már szinte kivétel nélkül."
Meg tudom erősíteni: több Alienware-t vásároltam tőled. A mostani gép is tökéletesen üzemel, kiváló hűtéssel. A jó Isten tartson meg köztünk!
(Ősszel szeretném értékesíteni a telefonom, de már előre félek a mennyit engedsz a feléből, a többiért meg adok egy betonkeverőt típusú figuráktól.)
-
patyil
tag
válasz
Bluesummers
üzenetére
"Én mostanában csak blokkolok, nem írok vissza semmit sem. Nincs tisztelet és kész, ha én sem kapom meg."
Ezt a megoldást javaslom Imrének is, tényleg felesleges ide screenshottal berakni, az illető engem is keresett meg már hasonlóan a multkor
rengetegen próbálkoznak itt aprón pofátlan alkukkal, javarészt pont azért hogyha valaki elkeseredett helyzetben van vagy szabadulni akar a géptől akár bele is mehet.. 15 emberből 1 enged ennyit akkor máris keresett 50-60e forintot a továbbértékesítéssel. Engedjétek el Szerintem korrekt gép korrekt áron, és kitartást az átmeneti időszakhoz.
Hogy ne legyek teljesen off: [link] egy ilyen gépben szeretnék ramot bővíteni, aminek az egyik fele forrasztott van esetleg valakinek tapasztalata hogy milyen sticket lenne érdemes venni (Márka, CL, maximum méret stb) amit még biztosan megeszik, és kompatibilis vele? Vagy hogy hol tudnám megnézni szétszedés nélkül hogy milyen stick van benne gyárilag?
-
Raymond
titán
válasz
Bluesummers
üzenetére
"Illetve Baldur’s Gate 1, 2 végigjátszásán."
You must gather your party before venturing forth...
-
Gergello
addikt
válasz
Bluesummers
üzenetére
Lehet azt akarta írni, hogy "csalások".
Lengyelországban milyen a helyzet ?
-
válasz
Bluesummers
üzenetére
Sajnos nem erre gondolta. Le is akartam írni meg nem is, sajnálom. Mostanában nagyon figyelem mi megy külföldön rengeteg csatornán és nem kicsit vagyok kikészülve tőle. Itt a prohardveren is már régen megszűnt a szólásszabadság, hisz kitiltottak az ide való topikokból mivel nem lehet más véleményem csak ami megengedett. Szeretném ha minden a régi lenne.
Arra akartam célozni, hogy itt ha eddig valami drága volt, az szerintem innentől még sokkal drágább lesz, sőt majd nem lehet kapni. Ne legyen igazam. Te ebbe jobban belelátsz.
-
FőDudu
veterán
válasz
Bluesummers
üzenetére
20mm alatt nem vekony?
Es tobb, mint 2K Eur volt az ara.Jo, a Razerem picit vekonyabb - de konnyebb is

-
Raymond
titán
válasz
Bluesummers
üzenetére
Hat ott nem nehez belebotlani ilyenbe a Mission Distric kornyeken. Na es persze fuggetlenul attol hol jarsz mindig lefele a labad ele kell nezni hogy a kakikat elkeruld

-
válasz
Bluesummers
üzenetére
Üdv! Basszus, de durva, hogy Razer bolt van

Nem, nem jó cucc: a VC kilyukad bennük mert teljesítményhatáron működik és a garanciáztatása egy kanosszafutás, főleg itt Európában... -
Kelvin
őstag
válasz
Bluesummers
üzenetére
Asszonynak jó lesz így a Valentine’s Day Specials keretében.
-
Juhaszatti
addikt
válasz
Bluesummers
üzenetére
"Szerintetek a Razer Blade 18”-os RTX 4090 i9-14900HX jó cuccos?"
Elmegy.
Nem tudom milyen választ vársz egy ilyen kérdésre.
-
Raymond
titán
válasz
Bluesummers
üzenetére
Ha kimesz az epuletbol az utcara akkor CD-t ne vegyel ott a bejarat elott az ifju muveszektol

-
válasz
Bluesummers
üzenetére
Egesz sok lengyelt csinaltam mar, szoval ez is csan reszben igaz

-
válasz
Bluesummers
üzenetére
Jó a lengyel testvéreink hangalámondassal nézik a filmeket a legnagyobb áhítattal engem meg a hideg kiraz.
Jól csinálják a dolgaikat szeretem is őket de nem mindent kell eltanulni tőlük pl ezt a bill dolgot sem .
Angolul meg ugyan úgy nem beszélnek ettől függetlenül mint a magyarok.
-
válasz
Bluesummers
üzenetére
Őszintén? Ilyen nagy cég helyében az európai piacra én sem hoznám a CTO-t.
Be kell látni sajnos, hogy összesen vagyunk itt ~600 millióan, abból évi potenciális 10 millió vásárló, de ők ~40 nyelven beszélnek, azaz máris ennyi verziót kell szerelj.
Erre nekik még hardver konfigurációkat készíteni nem gazdaságos, a nagyker se vállalja be, így a cserélgetést megoldja a kisker. (így mininalizálható a raktárkészlet mennyisége is)
A garanciáztatást nem tudom hogyan trükközik meg, de biztos lepapírozható az is valahogy.Ezzel szemben Indiában 1 milliárd közeli ember, angol billentyűzet, és lehet konfigurálgatni mert olcsón megoldja helyben - pláne ha ott szerelik össze a laptopokat is, vagy egy közeli országban.
-
Adi01
tag
válasz
Bluesummers
üzenetére
Igen, jó lenne ha így mindehol lenne CTO.
Másol mindenki mindenkit de így hátulra nem lehet bedugni semmit az új design miatt. Remélem cserébe legalabb a hűtés hatékony lesz.
LP5-nél 5070nél csak 115w a gpu meg a táp 245w ez nem túl meggyöző valamint az AMD vonalon csak 165hz a kijelző a lista szerint. Ez sem túl szimpatikus.
(De lehet az advanced optimus miatt nincs 240hz. Mert ügye nálam is úgy van, hogy ha azt akarom menjen a G-Sync akkor csak egyedül dGpu mehet. Ha hybrid üzemmódban van nincs g sync.
165hz-es kijelzővel rendelkező Amd procis más lenovoknál nincs ilyen gond.) -
Ubul86
őstag
válasz
Bluesummers
üzenetére
na igen, én pl a 4090-et nem fogom majd rögtön emiatt leváltani, mert szerintem akinek ez van, jelenleg felesleges, csak ha sok pénze van. Én se használom ki, de jó , ha van, és szükség van rá.
Akkor már más kérdés, ha az 5070 emberi áron elérhető, úgy, hogy 4090-nél jobb teljesítményt hoz, de kérdés, hogy tényleg így van -e. -
válasz
Bluesummers
üzenetére
Maradok az elektrotechnikánál... Inkább ott alapozok
-
válasz
Bluesummers
üzenetére
Szerintem gyere le a szerről!
Vagy áruld el kérlek, mi a szent szar az a "jószágkosár"?

-
Rathrol
senior tag
válasz
Bluesummers
üzenetére
Nyár elején kb. de csak tippeltem, igazából nincs bejelentve ahogy már azt írták is. 5070 is erősebb a 4090-től, akkor szerintem nem lesz nehéz kitalálni hogy kb. 15-20% erősebb lesz 5060 ha 4070-et nézzük vele szemben.
-
válasz
Bluesummers
üzenetére
A felni ugyanaz elöl és hátul, nem gyártanak külön felnit előre. Ezért van úgy kialakítva, hogyha hátra kerül, akkor a dupla kerekes megoldásnál a két kilógó fél néz egymás felé.
Az a kilógó nagy "tumor" a végén pedig csak egy dísz takaró elem. Amcsiknak sosem volt annyira szép érzéke.
Leszámítva a Cobra-t és a Viper-t. -
choosen
tag
válasz
Bluesummers
üzenetére
megosztotta
-
Zoolee19
senior tag
válasz
Bluesummers
üzenetére
Érdemes, mert azóta is tökéletes megy.
Mondjuk ilyenre, pont nem gondoltam de bevált.
-
Zoolee19
senior tag
válasz
Bluesummers
üzenetére
A megoldás a kővetkező volt:
Mivel szerintem a hálókártya driver valahol be ragadt legalábbis ezt gondolom.
Nos kihúztam a kábelt, és elkezdtem wifin játszani, pár perc után vissza dugtam a kábelt és helyreállt a rend.Erre pont nem gondoltam, hogy ez valami megoldás lehet, de bevált és ennyi.
RM007:
Hidd el nekem is, szenvedés volt, deee még szerencse hogy biztonsági mentés mindig van.
Így azért kőnyibb volt a dolog.
-
Gergello
addikt
válasz
Bluesummers
üzenetére
Miért kellett a cat8e kábel ? Mikből állt a hálózat, router stb ?
-
Zoolee19
senior tag
válasz
Bluesummers
üzenetére
Közben helyreállt a dolog, a Te segítséged nélkül is.
Örülök hogy neked, olyan gondod volt rá jöttél.
Én évente kb 2x kérek itt segítséget a PH!-n de már lassan ehhez sincsen jogom.
És aki segíteni próbált annak köszönöm!
Itt befejeztem szép napot!
-
Zoolee19
senior tag
válasz
Bluesummers
üzenetére
Alapból újra kellett raknom, mert rég terveztem de sok időm nem volt rá.
És azért néha nem árt újra telepiteni egy rendszert.
Nem maga a játék miatt, csináltam.Az én életemet nem játékkal töltöm, szerencsére mint ahogy Te gondolod.
Szép napot, és ennél nagyobb gondod ne legyen az életben, hogy kinek mi fontos ebben a elcseszett világban.

Graphics:
Nem valószinüleg rosszhelyre, irtam és nem tetszett neki.
És hát egy kis piszkálódás, hiányzott neki és abban a tudtaban volt, hogy itt böven ki tudja valakin tölteni. -
Graphics
Jómunkásember
válasz
Bluesummers
üzenetére
Fura ezt egy gaming notebook topicban olvasni.
Nem erről szól a topic?

Nem azért vesz Gaming laptopot valaki mert játszani akar?
-
Zoolee19
senior tag
válasz
Bluesummers
üzenetére
Ha te mondod, biztosan az vagyok.. de ha kötekedni próbálsz rossz helyen teszed.
Van pár játék amit ott csapatok, néha napján amikor épp van időm játszani.
Nem vagyok egy örült játékos, csak ha már van egy kis időm akkor azt normálisan tegyem.VPN nincsen, nem vagyok akkor hardcore játékos, hogy használjam.
Illetve nem gondolnám, hogy kizárólag máshol lenne a gond.
Hanem lehet nálam, csak sehol se találom.RM007:
Kábellel használom, és wifin nem érdemes játszani.
Az érdekesség az hogy ha fel megyek, counter-strike 1.6-ot játszani (igen játszok még vele).
Akkor ott csinálja, máshol nem igazán tapasztaltam.
Szóval ez érdekes dolog, mert sosem tapasztaltam még ilyet.
Driverek meg mindig új verzió van fent, erre mindig figyelek. -
Zoolee19
senior tag
válasz
Bluesummers
üzenetére
Ezek az opciók meg voltak.
Volt formázás és újra telepítés stb.14 napon belül elállás?!
Hát akkor vissza utazok az időben, mert több mint 2 éve meg a gép, szóval ez is kilöve
-
válasz
Bluesummers
üzenetére
Én meg próbáltam a megadott helyen ahol elvileg lehetne, de nem azt mondtam amit a moderátorok hallani szerettek volna (lehet utasításra) és rögtön véglegesen kitiltottak a topikokból. Engem és másokat.....figyeltem. Meg sem próbáltam másikban folytatni. Ezért nincs mostantól csillag a nevem mellett. Hatalmas csalódás a lapcsalád felé.
-
FőDudu
veterán
válasz
Bluesummers
üzenetére
Van mas oka?
-
válasz
Bluesummers
üzenetére
Én anno emiatt regisztráltam egy Amazon.com felhasználót, vettem valami kis cuccot, majd beaktiváltam a Prime próbaidőt, amivel pár napos kiszállítással pontosan a kért napon bárhova kivisznek bármit.
A hotelben a portásnak le kellett adni a drótot, aki átvette a cuccot, de az egyik apartman hotelben be is vitték az szobába (amire adtam külön engedélyt).Viszont ilyen nagy értékű csomagot mostmár csak személyesen adnak át, amihez egy a tényleges átadás előtt 30 perccel e-mail/SMS-ben küldött kódot kell bemutatni a futárnak.
Ez így csak akkor működhet ha egy napot tervezetten fel tudsz szabadítani erre.Dell/AW inkább csak nagy akciókor, és saját tapasztalat szerint (Németország) az Amazon - vagy Cyberport, MM, stb - jobb akciókat csinál mint a hivatalos webshop.
Ha profitot akarsz csinálni belőle, akkor hagyd a Dell/AW cuccokat, és inkább bármilyen Apple jószágot szerezz be.VÁM szabályozást érdemes amúgy elolvasni mielőtt meglepetés érne. Még 2018-ban az volt a szabály, hogy Magyarországra jövet max 1 privát laptop lehet nálad vámmentesen (a céges kivétel), de telefon és tablet korlátozás nem rémlik.
-
BalageK
tag
válasz
Bluesummers
üzenetére
-
válasz
Bluesummers
üzenetére
Az új vga család bejelentése után és várható megjelenés dátum után biztosan esni fognak az árak itt is, sem tudni miről maradnál le amíg nem látni az mit tud. Kellene egy ismerős aki megvenné neked, aztán elpostázná ajándékként. Ahogy nézem csak FHD ennyi pénzért, hát nem tudom kinek kell ilyen.
Kár hogy Kínából ilyet nem tudsz, mikor onnan vásárolok szinte mindig kellemes meglepetés ér, és persze EU raktárból jön nincs rajta + költség. Laptop az lehet más kérdés. Remélem ezt a piacot nem sikerül az EU vezetőinek bezárni, hogy aztán csak a drága USA maradhasson. -
Adi01
tag
válasz
Bluesummers
üzenetére
Uhh a középső 18" 480Hz!! 4080-as kártyával. Elég izgalmas.
-
BalageK
tag
válasz
Bluesummers
üzenetére
NP :-)
USPS még mindig opció - general delivery.
Best of luck :-) -
BalageK
tag
válasz
Bluesummers
üzenetére
Amazonnak biztosan van - bár nem írtad, honnan vennéd.
[link] -
válasz
Bluesummers
üzenetére
Azt nem írtad, hogy mennyit leszel 1 hotelbe, 1 helyen, vagy 3 hetet töltesz 1 hotelba, mert akkor tök8. (megkapod a 3 hét alatt, annyi idő alatt ide haza (Hungary) is érkezik pikk-pakk...nemhogy ott is megkapd)
-
válasz
Bluesummers
üzenetére
Azt adod meg szállítási címnek. Ha ki van fizetve, tojnak magas ívből, hogy hová kell szállítani. Jelezd a recepción, hogy csomagod fog jönni és ők átveszik.
A lányom is a kollégiumi címre rendeli a Shein-es cuccait. Boldog is a portásbácsi mikor a fél portásfülke a bent lakók szirszaraival van teli. 😅
-
válasz
Bluesummers
üzenetére
[link] Ez is olyan. Ebben mint az előzőben is nem csupán a talaj, növényzet, fák, hangok amik megfognak és tátott szájjal csodálom, ami igazán lenyűgöző számomra az ebben a levegő realisztikus ábrázolása. Ahogy be van építve, össze van hangolva a többivel. Úgy minden együtt hoz egy olyan érzetet amitől elfelejtem hol is vagyok. Ez nálam már nem játék demó látvány érzet, annál picivel többet mond. És ez 1 évvel ezelőtti info. Basszus ne már hogy az rtx 5000-es széria ne próbáljon meg ennek a teljesítménynek megfelelni, hogy ez után is csak távoli időpontra rakhassuk ennek a látványvilágnak a használatát, mert a piac lespórolni szeretné a vram használatot holott a sebesség már meglehetne hozzá.
[link] Ezért fizetni kellene, aztán lehet nem is tudnám futtatni.
-
válasz
Bluesummers
üzenetére
[link] Ennek a futtatható demó változata. Már vagy kétszer hoztam ide ezt az alkotást. Nekem eddig ez a csúcslátvány. 24GB-al csak megdolgozva megy, úgy nem hogy leszeded a maga helyén az Epic-ről. Ingyenes tavalyi demó. [link]
Szerettem volna kicsit ízlelgetni én is idehaza a nem túl olcsó vga kártyám által, el sem indult. És amúgy most így hirtelen volt még ilyen barangolós téma amibe úgyszintén nem tudtam belenézni. Hallottam ennek a vram hiánya az oka. -
FőDudu
veterán
válasz
Bluesummers
üzenetére
Biztosan LLM fejleszto es esszet akart iratni 100billo parameterrel

-
FőDudu
veterán
válasz
Bluesummers
üzenetére
Ovatosan ezzel a HDMI dolgokkal is.
Pl. tegnap bele futottam az egyik topikban, hogy az ujabb Lenovo gepek HDMI portja az 2.1, de valami TMDS ami azt jelenti, hogy max 4K60Hz, mert 48Gbps helyett csak 6Gbps a sebessege. (nem tudom mi a TMDS - csak megmaradt bennem, mert elvileg a 2.1 valami boduletes felbontast tudna (tan 8K120hz).
Tehat hiaba vesz a paraszt 2.1-es HDMI csatis gepet, nem fog 4K120Hz-en jatszani a tevejen.
-
Imre9211
aktív tag
válasz
Bluesummers
üzenetére
Na az alma az még...pfúú...
-
válasz
Bluesummers
üzenetére
No igen!
Van egy fél millás ára...!
-
válasz
Bluesummers
üzenetére
Mi is a pontos type / model ?
-
echterion
nagyúr
válasz
Bluesummers
üzenetére
Kedvenc gépem (volt is ilyenem persze), igazi Csillagkapu vibe.
-
Raymond
titán
válasz
Bluesummers
üzenetére
Az elso (draga) gamer laposom volt ez a gen anno, csak az izmosabb verzio - lasd az adatlapomon

-
lionshamlet
senior tag
válasz
Bluesummers
üzenetére
Detto.
16->64gb Upgrade után blackout volt az elso 2-4 próbálkozás.
Legion 5i pro - 13700hx/4070 -
Smithy87
senior tag
válasz
Bluesummers
üzenetére
Simán el tudom képzelni, hogy a hivatalos szervíz váltás után ez van. Lorenzu Butcherék eddig se nagyon voltak megengedőek...
-
imre687
tag
válasz
Bluesummers
üzenetére
Fel hívtam a Lenovo Magyarországot. Ha ennyire kételkedsz hívd fel te is
-
imre687
tag
válasz
Bluesummers
üzenetére
Én csak azt mondom amit a Lenovo mondott nekem, ha valaki úgy gondolja hogy meg bontja a gépét és gari vesztés lesz a vége (Lenovo esetében) az nem az én bajom. Én csak szoltam
-
Imre9211
aktív tag
válasz
Bluesummers
üzenetére
Egyébként én még arra tudok gondolni(lehet hülyeség)hogy alapból úgy kellett volna bekapcsolni hogy rá van dugva a tápra. Már amiatt hogy lehet hogy akksiról nem vette fel azt a feszültséget ami az új modulnak kellett pluszba.
#RM007
Köszi. Hát nem lesz mivel én csak általános dolgokra meg játékra használom a lapost. Arra meg a 32bőven elég most már.
-
Imre9211
aktív tag
válasz
Bluesummers
üzenetére
Támogatom
-
maximilian4
addikt
válasz
Bluesummers
üzenetére
Igazad van. De a 2x16-ot még el lehet passzolni aprón, ha esetleg úgy dönt, hogy mégis feljebb megy. Bezzeg felraktam a kikukázott 2x8-at (ddr5 4800), és a fenének sem kell.
-
válasz
Bluesummers
üzenetére
Szerencsére nem kell esküdni rá, vannak hiteles mérések, hogy dual channel + dual rank a legjobb és leggyorsabb kombináció.
A sorrend, ha jól rémlik: 2xDR > 4xSR >> 2xSR >>> 1x
1 modult a DDR2/3 óta nem rakunk semmilyen PC-be, mindig csak párban.OC esetén a dual rank lehet problémás, ha a CPU memória vezérlője nem bírja, ugyanígy 4 modullal is általában alacsonyabb órajel érhető el, de ez a laptoposok nagyrészét úgysem érinti.
64GB meg csak az itteni ablakon pénzkidobósoknak releváns. Ipari tervező környezetben is elég 32GB. Ha pl
szimulációkat futtatni vagy AI / videó szerkesztés a cél, akkor meg építeni kell egy rendes PC-t, nem a lefojtott laptopokon elégetni a FET-eket. -
válasz
Bluesummers
üzenetére
Röviden, tömören, igen.
-
peet05
aktív tag
válasz
Bluesummers
üzenetére
Kicsit másképp látom, mint a többiek, szerintem van létjogosultsága (abban egyetértünk, hogy túlárazott).
Handheld vonalon, ROG Ally-val (amiben "csak" 780M van), egy kellemes setup összehozható, pláne, ha azt nézed, hogy HUB-ként is funkcionál, korrekt port kiosztással.Kereslet-kínálat kérdése, pont az Ally topikban volt róla szó (régebben is), hogy amikor volt XG - és az még nem is a 4090-es volt -, akkor nem kellett, amikor meg nem volt, akkor meg vitték volna, mint a cukrot.
-
válasz
Bluesummers
üzenetére
Szerintem engedd el, mert az Asus saját csatlakozóját használja pedig ebben is Occulink protokoll fut, tehát nem értem miért nem lehetett a szabványost használni...
Az a négy eszköz amihez me jó, kb semmire sem jó, mert ki az aki egy 13inch-es eszközre rá fog kötni egy 4090-est? Ha legalább rajta lenne a nagy Zephyrus-okon és más gamer gépeken ez az XGmobile csatlakozó akkor azt mondanám, hogy van létjogosultsága, de így... -
válasz
Bluesummers
üzenetére
Biztos nem venném meg, mert nem éri meg sajnos...
Volt komoly TB3-as eGPU-m is és volt olyan ami vizes (Gigabyte) 3090 kártya volt..(1milla+ volt az ára) és köszi de nem tartottam meg...Asus csúcs egpu meg nem fogadott túl hosszú desktop kártyákat ésbeépített tápja se volt túlerős...és a TB* port kell csak és használható.Amit te linkeltél, az meg eléggé korlátozva van...hol is használható!
-
válasz
Bluesummers
üzenetére
Mai nap akartam havernak megmutatni, és láttam egy 4 órával ezelőtti cikket:
"It has, for instance, now surpassed $750 million in crowdfunding across its lifetime. More specifically, as per the game's official website, at the time of writing, it has generated $758,329,602 in crowdfunding"Forrás:
https://gamingbolt.com/star-citizen-crosses-750-million-in-crowdfundingHá ... akkó ezek szerint így kell játékot írni!
Sohase fejezzük be. Mint Microsoftnál.
NEM LESZ WINDÓZ 11!!! A 10-et fogjuk nonstop upgradelni!
-
Öcsielvtárs
aktív tag
válasz
Bluesummers
üzenetére
Nekem Sinclair ZX Spectrum volt 48 kb memóriával 1983-ban. ( első gép, 13 éves voltam). Haverokkal egész nap toltuk, soha semmi gond nem volt vele, sem a játékokkal.
-
válasz
Bluesummers
üzenetére
Próbálom elképzelni az összehasonlítást. 64kb vs 140GB adat optimalizálás.
Ez egy szakma, szóval esélytelen. Szerintem nem lehet az akkori és a mostani időket összehasonlítani, nem lenne fer ahogy próbálom elképzelni. Nekem volt Commodore Vic 20-as (aszem 3,5kb volt) számítógépem. Könyvből gépeltem be a programokat. Volt hogy megpróbálkoztam egy 16 és 64-es játékprogram félével és egyszer csak kiírta hogy elfogyott a memória vagy éppen nem indult el, volt minden.Ez a memória méret őrület dolog lehet akkor épült belém azért próbáltam mindenáron kimaxolni ram oldalról is az utána következő laptopjaimat.
-
BalageK
tag
válasz
Bluesummers
üzenetére
Igen, elég extenzív emlék-halmom van, egészen 1982-ig nyúlik vissza, mikor az első gépem kaptam - így valóban, tudtam. De a link a "bizonyíték" a tudás valósságára. Speccy világban is voltak javítások, pl. játék kapott LensLock-ot, etc.
Nem azt mondtam, hogy ez jó így. De talán Te is tudod, hogy nem csak a játékok piaca ilyen? Visszahívások mindenhol vannak. A kocsim is kap OTA update-eket - egy év alatt eddig 5-öt sikerült telepíteni. De az ICE még mindig nem jó :-)
Nem jut elég idő a tesztelésre, és nincs elég teszter, aki a dobozon kívül lenne képes gondolkodni és tesztelni. Egy user nem úgy fog játszani, viselkedni, mint egy teszter - a legképtelenebb helyeken és módokon akarja majd megtörni a játékot. Vagy valamit felhasználni a való életben. Miért van a nagy levesen túl matrica az öngyújtókon, hogy győzödj meg róla, hogy a láng kialudt mielőtt a zsebedbe teszed?
És egy újabb jelenség, nézz utána bátran, szinte minden project ilyen: hockey-stick effect. -
Gergello
addikt
válasz
Bluesummers
üzenetére
Ha egy 4-5 éves ráhagyással kezdi valaki a játékokat az több szempontból is előnyös.
Remélhetőleg a hibák nagyrésze ki lett javítva.
Olcsó a játék.
Olcsóbb gép is elviszi. -
Juhaszatti
addikt
válasz
Bluesummers
üzenetére
Igen, így van. Nyilván konkrét bugokat nem tudnék felsorolni ennyi év távlatából, de az hogy összeomoljon a játék és kilépjen, vagy csak simán lefagyjon, mindennapos volt. Meg olyanok hogy az a küldetés hogy egy karaktert kísérj el A-ból B-be, véget ér a párbeszéd és indulnátok...de ő nem mozdul meg, csak áll és néz. És ezzel nem tudsz mit csinálni, csak visszatölteni és remélni hogy a következő körben jó lesz. Aztán vagy jó lesz vagy nem.
És hasonló, a játékmenetet akadályozó hibák. Grafikai glitchek, kiesel a pályáról meg ilyenek.
De ez a játék csak egy példa a sok közül, én a 3. részével játszottam nagyon sokat. Az is veszett bugosan jelent meg, és hiába volt 2006, hiába volt már internet, hetekig várni kellett a patchekre amikből csak a sokadik hozta igazán játszható állapotba.
De ha már aktuális a Stalker széria, annak a legelső része 2007-es, és legalább annyira bugosan jelent meg mint a mostani.Én nem azt mondom hogy ez rendben van, hanem hogy ez nem a jelenkor problémája. Ez ugyanígy velünk volt régen is.
Most annyi előnyünk van, hogy vannak day 1 patchek, gyorsabban jönnek a hotfixek, és hamarabb hozzák játszható állapotba őket. -
BalageK
tag
válasz
Bluesummers
üzenetére
Nem így kell lennie, de így van :-/
Már a 80-as években is voltak "verziók" - csak nehezebb volt hozzájuk jutni.
[link] -
Gergello
addikt
válasz
Bluesummers
üzenetére
Erre mindjárt beírja valaki, hogy pattintott kőkorszak.
Új hozzászólás Aktív témák
● A topikban hirdetni TILOS!
- Apple MacBook Air M1 13.3 - 8GB/256GB - Asztroszürke - MAGYAR - 42 Ciklus - 98% akku - 1,5 év gari
- MacBook Pro 16" M3 MAX 48GB 1TB 100% akku Silver
- ZBook Fury 16 G9 16" FHD+ IPS i7-12800HX RTX A2000 32GB 1TB NVMe ujjlolv IR kam gar
- ASUS ROG Strix SCAR 17 prémium gamer laptop, Ryzen 9 5900HX, RTX 3080, karcmentes állapotban
- MacBook Air M4 13" 16/256GB 2028.07.24. iSTYLE jótállás 21 töltés
- ÁRCSÖKKENTÉS MSI Z77 MPOWER Alaplap eladó
- Bomba ár! HP ProBook 450 G5 - i3-7GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Önerő nélkül is elvihető! Részletfizetés. 27 % Áfás számlával Dell Alienware QD-OLED gamer monitor
- BESZÁMÍTÁS! MSI H310M i5 9500 16GB DDR4 120GB SSD 2TB HDD RTX 3050 8GB Zalman T4 Plus AeroCool 550W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3327, 94% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
/persze az XMG Control Center sem maradhatott el.../
Itt ugye ha valaki berakja egy gamer lakba, monitorra, bill+egér párosra, akkor mindegy lesz neki ez a hiányosság. Tesztek szerint így nagyjából 3 órás akkuidőt produkál a gép, ezt kell észben tartani. Ha azt veszem, hogy az a pár éves Probook, amin most gépelek, bír 4-4,5 órát összesen, ez nem is rossz idő.

Muerte