Hirdetés

2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:52:58

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#13020) lugosi válasza madgie (#13018) üzenetére


lugosi
MODERÁTOR

"A fotós helyett meghívott családtag titulusra nem reagálok"

Nyugodtan, kb ugyanaz lehet a véleményünk!
:)

és McPite:

Félreértés van! Nem én vagyok a felkért, szerencsére. Én nem vállalnám, nem értek hozzá ehhez képest semmilyen szinten (én inkább az a telefonnal fotózós típus vagyok manapság, a dslr cuccom már nincs meg), és ami fájóbb (nekem :DDD), hogy 100s-em sincs.
Egy ismerősöm lenne a jelölt, aki kapott egy ilyen felkérést, és 100s-t fog venni a nyárig, most dslr-rel fotózik hobbi szinten (de eladja vagy már el is adta, a lényeg hogy x100s-e lesz). És ő mondta, hogy felkérték családon belül egy ilyenre, és teljesen tanácstalan. Sajnos a felállás az, hogy vagy ő, aki már párszor fogott fényképezőgépet a kezébe haladó amatőrként (ügyes egyébként, de nem profi), vagy jönnek a rokonok/ismerősök a kompaktokkal és a telefonokkal, és szétfotózzák az esküvőt, ami meg rettentő gyenge lesz. Én annyit mondtam neki, hogy ha 3-4 hónapja van egy gép megismerésére, az önmagában elég lehet arra, hogy a gépet készség szinten kiismerje, tudja használni, de a magam részéről egy 35mm-essel nem mernék nekivágni, bár azt mondtam én is, hogy valószínűleg van az a vérprofi ember, aki ezzel megoldaná olyan szinten, hogy tetszőleges dslr szettel sem tudná amatőrként utánacsinálni (madgie köszi a linket, tanulságos). Annyi előny mindenképpen van, hogy fényerős, és "csak" a házasságkötő teremben kéne fényképezni (igenek kimondása, gyűrűfelhúzás, aláírás, pezsgőzés, szülők köszöntése gondolom). Életében nem fotózott még esküvőt egyébként.
Szóval ennyi, vagy ez, vagy a kb. semmi. Annyi hogy a házasulandók költségvetése kb semmit nem enged meg, ezt tudom róluk körülbelül (sajnos).
Gondolom, az hasznos tanács, ha a távolságokat, embereket valamennyire előre elpróbálja, de nagyon sok mindent improvizálni kell, és sajnos a pillanatok megismételhetetlenek.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.