Hirdetés

2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#21801) homerhamm


homerhamm
addikt

Itt még bunyó lesz! ;]

Ihn nikho! Mahna nikho mha nahna e rei! Mha nahno mha nah rikho! Ihni Kohei!

(#21802) rdt89 válasza lanszelot (#21782) üzenetére


rdt89
addikt

A DIRT 5 nekem egy hatalmas csalódás. Szinte féket nem kell használni, és minden kocsi hasonlóan mozog, az első kerekes is simán elfordul keresztbe, nincs sebesség érzet, megakad a kocsi a semmibe, az esőnek és a sárnak semmi fizikája, ahogy a hónak se. Minden segítséget kikapcsoltam, s így pörgettem ki a játékot, de én hatalmas megkönnyebbülést érzek, hogy ezért anno nem adtam egy fillért se. Ahogy visszamentem Horizon 4-ezni eme játék után újra meg kellett tanulnom a játékot, mert itt azért kicsit nehezebb a vezetés és Open World ellenére szebb a játék, mint a Dirt 5 zárt pályái s van a 2 játék között bő 2 év. :( Nem akartam a Forza-hoz hasonlítani, nekem is kellett volna egy kis újdonság, de az a helyzet, hogy ez a játék nagyon kevés, még Series X-en se estem le a látványtól a földre. :(

(#21803) IntelKiller7 válasza rdt89 (#21802) üzenetére


IntelKiller7
Topikgazda

Ez sajnos már az előző Dirt részekre is igaz volt.

Sajnos a Forzához hasonló játék nincs a piacon. Need For Speedek is tele vannak tömve újdonságokkal, de amint egy jót akarsz autókázni, az első 3 méter után elmegy a kedved tőle.
Heat-ben milyen jó tuningok voltak. Nem mondom, hogy 1 az egyben átültetném az egészet a Forzába, de szép óvatosan lehetne kezdeni valamit a fejlesztőknek az ilyen újításokkal.

Battlefield Hungary FB csoport: https://tinyurl.hu/OrvU/ | XO GT: Alwin4K

(#21804) Anulu79


Anulu79
addikt

Látom megy az eszmefuttatás az autós játékokról. Csak ajánlani jöttem emiatt a wreckfest-et. Tegnap megint elővettem kicsit és a billentyűzeten sínylette meg a dolgot. :DDD

(#21805) AsakuraDave válasza Dante73 (#21800) üzenetére


AsakuraDave
őstag

Csak az a jó irányítás ami fizikára alapul, real time méri a tapadást stb amiket leírtál. De ezen belül is ott a sim-arcade vonal. A FH4 szerintem elég érdekes mert egy adott szinten akár sim is lehetne de inkább erősen arcade játék amivel nincs gond mert legalább van egy "működő" fizika a játékba. A motorsport az mennyire sim? Mert a Gran Turismo-t mondják simnek de akármilyen videót nézek a kocsik úgy mennek mintha sínre lenne szerelve a kocsi és csak megy egy zártpályán. A project cars 2-őt beszereztem most apró pénzért csak nincs benne elvileg Bugatti :(

There's only one thing that hurts people more than lies. It's saying out loud the truth and facts.

(#21806) GhanBuri Ghan válasza AsakuraDave (#21805) üzenetére


GhanBuri Ghan
őstag

Hát igen. Az FH4-ben le lehet kérni a telemetria adatokat, ott látszik, hogy egész komplex a fizikai modellje (a kedvencem, hogy minden guminak három zónában van hőmérséklete - futófelület, külső és belső perem, és drifteléskor szalad is fel szépen a csúszó kerekek hőmérséklete) - innen már csak döntés kérdése, hogy ezt a fizikát hogyan "drótozzák össze" a kezelőszervekkel (kormány, kontroller, billentyű) Nyilván az Assetto Corsa fizikája komplexebb, de ha valósághű szimulátor lenne a cél, akkor biztos vagyok benne, hogy meglepően jó dolgokat ki lehetne hozni az FH4-ből is.

(#21807) parandroid válasza AsakuraDave (#21805) üzenetére


parandroid
nagyúr
LOGOUT blog

Forza Motorsport, és a Gran Turismo kb egykutya. Egyik sem sim, max az említett simcade.

p

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#21808) rdt89 válasza IntelKiller7 (#21803) üzenetére


rdt89
addikt

Igen, csak keresi az ember az újdonságot, mert 2018 óta bármennyire is jó játék a Forza, az ember már kicsit megunja. Nekem 1000+ órám van benne, heti 2-3 órára még mindig leköt, de már nem annyira mint régen, pedig jó játék, csak már uncsi.

21804 Anulu79:
Jajj ne ajánld, olyan ideges lettem a játéktól párszor, hogy bar-ba votl mérhető a vérnyomásom. A Flatout 1-2 azok az igazi zúzdák, istenem a mai napig előveszem őket. A Wreckfest is jó, de mikor a futam végén elszállsz, akkor a kontroller is repül a kocsival együtt. :DDD :DD :D

(#21809) zsiz válasza rdt89 (#21802) üzenetére


zsiz
őstag

Magam se tudtam volna jobban összeszedni, amit írtál :D Igaz, én nem toltam végig, de nem is fogom, nem a Dirt 5 az én játékom. Az FH4 meg szép és jó, de már elég unalmas. Amit még szeretek, annak ellenére, hogy régi játék, a 2013-as Race Driver: Grid. A driftelést nagyon szeretem benne, csak kár hogy tök béna vagyok hozzá. [link] PCars1-2, Assetto Corsa, régi NFS-ek (talán a Shift2 volt, az utolsó, amit tudtam élvezni valamennyire, az újakkal egyáltalán nem tudok azonosulni), vannak még egyéb jó autós játékok is, de valahogy mindig a FH4 vagy a FH3 mellett kötök ki.

#21804 Anulu79
A Wreckfest is elég jó kis játék. Én még valami korai -talán még névváltás előtti- build-et próbáltam és marha élvezetes volt !kormánnyal! (DFGT) is. De aztán szerintem ott is eltoltak valamit.. mert egy későbbi build-ben, inkább leraktam a kormányt és kontrollerre váltottam. :(

#21805 AsakuraDave
Nekem a PCars1 jobban tetszett, mint a 2. Pedig nagyon vártam a második részt is, de nekem kicsit csalódás volt, és utána is inkább az elsővel játszottam. A 3-ról meg ne is beszéljünk :D Kár hogy nem tudom összerakni most a kormányt, megjött a PC1-hez a kedvem.. Plusz amúgy is jó lenne kipróbálni a kormányt az új 70"-es tv-vel :D

Opel Astra G Bertone Coupé X18XE1 | GTA Online: zsiz88 |

(#21810) IntelKiller7 válasza AsakuraDave (#21805) üzenetére


IntelKiller7
Topikgazda

Gran Turismo ugyan az mint a Motorsport. Csak a szabályrendszer ezerszer jobb.

Battlefield Hungary FB csoport: https://tinyurl.hu/OrvU/ | XO GT: Alwin4K

(#21811) homerhamm válasza IntelKiller7 (#21810) üzenetére


homerhamm
addikt

A Gran Turismoban az "autósiskola" volt a legjobb régen. :) Kár hogy ilyen nincs a Motorsportban.

Ihn nikho! Mahna nikho mha nahna e rei! Mha nahno mha nah rikho! Ihni Kohei!

(#21812) vendingo válasza homerhamm (#21811) üzenetére


vendingo
veterán

Volt is szenvedés az S license-el. :)
Ha emlékem nem csal 50-100 körös versenyek voltak, ha hibáztál, esélyed nem volt megcsinálni.

Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!

(#21813) CJ4567 válasza vendingo (#21812) üzenetére


CJ4567
veterán

Az 50-100 körös versenyek azok a kampányban voltak, külön mint endurance versenyek. :) Viszont igen, támogatnám az autósiskolát a legtöbb játékban, csak az a baj, hogy akkor biztos, hogy kihaltak lennének a szerverek, ha ehhez lenne kötve az online.

No Sana No Life

(#21814) lanszelot válasza rdt89 (#21802) üzenetére


lanszelot
addikt

Hello,
Nem értem ezt a "szebb grafika" dolgot... a játek az élményért van, nem azért hogy a Louvre- -ban kiállítsák.
A másik oldalon meg jön a nyígás, jajjjj, de drága...hát ja, millió művész rajzikálta neked. A két játék ára se egy, Dirt a fele a FH-nak, pont ezért.
Nekem az Art of Rally is ugyanolyan jó játék, mert az élmény jó.
Amúgy meg box-on grafikát nézni...az új konzolok se érnek a nyomába a pc ultrának.

CJ4567
Nekem meg pont a TC2-t volt iszonyat könnyü kitolni, hisz ingyen kaptad az első versenyen az OP TC2-t, ami mindent alázott.

(#21815) rdt89 válasza lanszelot (#21814) üzenetére


rdt89
addikt

Szia,

mert a grafika az egyetlen értékelhető ezen a játékon, ami szép lenne ha nem lenne egy Forza Horizon 4. Nagyon idegesítő a játék irányítása és úgy az egész. Kiakasztottam, de 10 százalékban ha élveztem. A francia rally autók nem így mennek mint itt, nagyon nem... :R

(#21816) CJ4567 válasza lanszelot (#21814) üzenetére


CJ4567
veterán

"A másik oldalon meg jön a nyígás, jajjjj, de drága...hát ja, millió művész rajzikálta neked. A két játék ára se egy, Dirt a fele a FH-nak, pont ezért."

A Dirt 5 55€ alapáron, 75€ a Year One edition. Ehhez képest FH4 60€ alapáron, 90€ Deluxe, 100€ ultimate, nem látom hogy hol lenne fél áron.

Azért 2020-2021-ben egy AAA játéktól elvárható a szép grafika szerintem, én PC-n játszom, próbáltam a játékot közepes, és ultra grafikán is, és túl sok különbség nincs a textúrákon kívül. Szépnek szép a játék szerintem, viszont mozgásban iszonyat homályos, a nagyon jól sikerült T-AA implementáció miatt. (Nem, nem motion blurről beszélek, egyszerűen homályos a kép.)

Egyszerűen nem jó élmény a Dirt 5, nincs semmi benne, ami megragadna, hogy én ezzel játszani akarok. Akármennyire unalmas a FH4 2,5 év után, még mindig jobban le tud kötni, mint a Dirt 5, még TC2-vel is szívesebben játszom, de ez csak az én véleményem.

No Sana No Life

(#21817) rdt89 válasza CJ4567 (#21816) üzenetére


rdt89
addikt

Én is így látom, nekem is unalmas a H4, de mindig mikor kipróbálok 1 NFS v más újítást akkor megint visszatérek és 1-2 hétre a Horizon pörög és rájövök, hogy ez még így is marha élvezetes, de jöhetne már valami más pálya vagy új kihívás vagy új rész. :))

(#21818) lanszelot válasza CJ4567 (#21816) üzenetére


lanszelot
addikt

Dirt 65GBP , ebben minden benne van.
FH4 130GBP amiben minden benne van.
Vagy én buktam meg matekból, vagy mégis a fele lesz az.
Ha akciós, akkor meg Dirt5 YO 25GBP
FH4 akciósan is 50GBP felett van
rdt89
arcade játék fogalma meg van?
FH4 autóknak sincs semmi köze a valósághoz, egyik se úgy megy mint a játékban.
Sőt a Mario Kart autói se, és a grafika se 3D és mégis az egyik legjobb játék.

[ Szerkesztve ]

(#21819) PeL válasza lanszelot (#21818) üzenetére


PeL
addikt

Eléggé felesleges vita ez. Teljesen más a két játék. Tartalmilag sem lehet összevetni a kettőt.

Mennyi autó van a Dirt 5-ben? 60-70? Mennyi pálya van benne? 70?

Ellenben, ha FH4-et nézem: ~780 autó, kívül, belül lemodellezve (még a motorházakba is bele lehet nézni) amiket át is lehet alakítani, tuningolni amik mind erőben, mind irányíthatóságban befolyásolják az autók viselkedését. Pályák tekintetében pedig van egy (+2 DLC-vel összesen három) szabadon bejárható terep, gyakorlatilag közel végtelen számú útvonal létrehozásának lehetőségével, mivel ott lehet saját pályákat is csinálni. Van évszakváltozás, ugyanúgy lehet szárazon, esőben, hóban csapatni.

Igazából nem is értem mi értelme ezen vitázni. Már csak a két játék puszta lehetőségeit nézve sem egy súlycsoport a kettő. Az hogy a FH4 ennyibe kerül, nem véletlen. El is lehetne ezt engedni ennyivel kb.

(#21820) Anulu79


Anulu79
addikt

A lego-ból hogyan tudok vissza térni a normális hétköznapokba? :D

(#21821) Qkackca válasza Anulu79 (#21820) üzenetére


Qkackca
őstag

Visszautazol a normál helyszínre, aztán egy általad kiválasztott háznál belépsz a házba, a képernyő alján jelzi melyik gombbal (billentyűzettel, Y ), beállítod azt Otthon-nak.

http://www.hwbot.org/user.do?userId=8629 | 'hét lakatlan faluban nincsen párja'

(#21822) Daw93 válasza lanszelot (#21818) üzenetére


Daw93
senior tag

Egyébként de, NAGYON is sok köze van a fh4-ben (és a többiben is) az autóknak a valósághoz. Amit saját kézből is igazolhatok, pl a hondák vtec váltása 6 ezer körül teljesen real, de a fordulatszám, sebesség, gyorsulás, váltóáttétel stb is elég pontos. Ami eltérés feltűnt, az fk8 civic motorja a játékban alapból párszázzal többet forog mint irl.

GTA Online: Daweee93

(#21823) homerhamm válasza rdt89 (#21817) üzenetére


homerhamm
addikt

Jöhetne, de ne álmodozzunk új pályáról már. Gondolom csinálják az FM8-at és az leköti minden figyelmük, meg még homeofficeba dolgoznak a Forza Monthlyból itélve.

Ihn nikho! Mahna nikho mha nahna e rei! Mha nahno mha nah rikho! Ihni Kohei!

(#21824) Tibiajax válasza homerhamm (#21823) üzenetére


Tibiajax
nagyúr

mi a francnak fm8?? ugyanaz a szar lesz, mint az fm7, vagy fm6.. csak egy n+1 szimulátor

inkább új open world horizont csinálnának... sokkal szórakoztatóbb, és nagyobb varázsú cucc. kicsiknek és nagyoknak...

(#21825) NoMagix


NoMagix
addikt

Inkább össze kellene gyúrni a kettő szériát és a játékon belül lehetne kiválasztani ki hol és hogyan szeretne hajtani!

[ Szerkesztve ]

(#21826) floatr válasza PeL (#21819) üzenetére


floatr
veterán

Szubjektív az egész. Régebben elég sok autós játékkal játszottam, nemrég szinte újrakezdtem a FH4-el. Egyik nap az xbox live kiesése miatt ránéztem a dirt4-re, de nagyjából 5 percig kötött le. Ahogy elnéztem a gameplayeket, a dirt5 is elég vérszegénynek tűnik játékélményben. Bár game passban ott van, semmi ingerem telepíteni sem.
Nem véletlen, hogy ennyire népszerű a FH4.

(#21827) Tibiajax válasza NoMagix (#21825) üzenetére


Tibiajax
nagyúr

támogatom!

és sokkal nagyobb világot!
és sokkal több létszámú layer-eket!
sok játékost akarok.. nem tömegeket, de sokkal többet, nagyobb életet. de legfőképp, nagyobb világot
egész európát akár, digizzék be az egészet a gcibe. elég volt a bénázásból, 2021 van, otthon vannak, ráérnek, megvannak már hozzá a hardverek. hajrá!

(#21828) homerhamm válasza Tibiajax (#21827) üzenetére


homerhamm
addikt

Én mondjuk a kelet-magyarországi utakkal és minőségükkel nem dicsekednék. :D Egy Ferrarinak ott bizos kiszakadna a futóműve. :D

Ihn nikho! Mahna nikho mha nahna e rei! Mha nahno mha nah rikho! Ihni Kohei!

(#21829) parandroid válasza Tibiajax (#21824) üzenetére


parandroid
nagyúr
LOGOUT blog

FM7 grafikáján, meg fizikáján is van mit csiszolni (utóbbi mintha a 6 után is visszalépés lenne), szóval jöhet az FM8. Amúgy ha jól tudom, mások fejlesztik a 2 játékot, nem egy csapat csinálja.

homerhamm: Ha a szántáson-tökön-babon kereztül elrobog 300+ km/h-val, akkor szerintem kb mindegy neki. Ezek ennyire jó autók.

p

[ Szerkesztve ]

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#21830) Win-T válasza Tibiajax (#21824) üzenetére


Win-T
senior tag

Vannak ám olyanok akiket nem köt le az aukciós ház, meg az hogy csak kocsikáznak le-fel minden cél nélkül, viszont órákon keresztül tudják hajszolni a köridőt egy pályán csak még egy ezredmásodperc javulásért (mint pl. én). Mindenkinek más csípődik be.
Jöjjön csak az a Motorsport 8, ideje lenne már nagyon is. :)

(#21831) Qkackca válasza Tibiajax (#21827) üzenetére


Qkackca
őstag

Euro Truck Simulator 2 :P
Mikor 160-nal, 60 tonnás rakománnyal csapatsz autópályán, meg mikor üresen, csak a vontatóval, 20-nál felborulsz a padkán :D

http://www.hwbot.org/user.do?userId=8629 | 'hét lakatlan faluban nincsen párja'

(#21832) Tibiajax válasza Win-T (#21830) üzenetére


Tibiajax
nagyúr

jó, értem a célzást..
akkor jöjjön mindkettő. :)

csak ne japán legyen az új open-world helyszín....... csak az ne
könyörgöm.

(#21833) CJ4567 válasza Win-T (#21830) üzenetére


CJ4567
veterán

Ezt a Horizonban is meg tudod tenni, ugyan úgy vannak havi rivalsok, és minden pályára van rivals. :P De igen, a Motorsport jobb erre a célra, meg más a célközönsége, a két játék két különböző célközönséget céloz, és szerintem egész jól csinálják.

Japán nem lenne rossz, viszont egy USA, vagy mondjuk Franciaország, Olaszország(tudom, hogy ezek már voltak) jobb lenne az új helyszínnek.

[ Szerkesztve ]

No Sana No Life

(#21834) CactuS válasza homerhamm (#21828) üzenetére


CactuS
Arcképgyáros

Azok lennének a legkeményebb pályák. Bőven kapsz adrenalint, mire fejből betanulod az élhető útvonalakat, hol, mikor és mit kell kerülni - IRL tapasztalat, 195/40R17-en gurulok :DDD.

Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac? George Carlin

(#21835) Anulu79 válasza Qkackca (#21821) üzenetére


Anulu79
addikt

Térképen nézegettem de nem találtam ilyen helyet. Még csak most léptem át a legoba. Lehet, hogy túl korán van még neki. :)

(#21836) Qkackca válasza homerhamm (#21828) üzenetére


Qkackca
őstag

Csak jól kell megválasztani az nyomvonalat ;)
Azért nyugaton is kezd hasonló lenni, csak a cifrábbakat errefelé 1 héten belül javítják. Ott meg megtanulod hol vannak.

Anulu79: akkor mikor visszamész a brit szigetre, akkor a horizon fesztiválnál keresd ezt az opciót ha még nem vettél egy házat se.

[ Szerkesztve ]

http://www.hwbot.org/user.do?userId=8629 | 'hét lakatlan faluban nincsen párja'

(#21837) Anulu79 válasza Qkackca (#21836) üzenetére


Anulu79
addikt

Nem vettem semmit a lego sorozatban még. Kipróbálom köszi!

(#21838) Qkackca válasza Anulu79 (#21837) üzenetére


Qkackca
őstag

Ott nem is tudsz.

Akkor vissza az elejére, lehet félre értettem mit nem tudsz, mi is volt a kiindulási alap? :B

http://www.hwbot.org/user.do?userId=8629 | 'hét lakatlan faluban nincsen párja'

(#21839) Anulu79 válasza Qkackca (#21838) üzenetére


Anulu79
addikt

Beléptem a lego világba mert ki akartam próbálni, hogy milyen. De innen ki akarok lépni, hogy a sima versenyeket toljam. Tegnap úgy zártam be a játékot, hogy a legoban voltam. :)

(#21840) csaba951 válasza Anulu79 (#21839) üzenetére


csaba951
veterán

Legó völgyben elmész a fesztivál helyszínen lévő házadba, ha nincs akkor a közelében lévő utazási pontba. Itt visszautazol Angliába. Angliában kijelölöd a térképen az egyik házad, és beállítod, hogy ez legyen az otthonod. A képernyő alján fogja mutatni, hogy melyik gombot kell hozzá megnyomnod.

(#21841) csaba951 válasza csaba951 (#21840) üzenetére


csaba951
veterán

Hoppá, rosszul írtam! Helyesen: Angliában látogass el az egyik házadba. Közvetlenül a (házba) belépés animáció utáni képernyő alján van Beállítás otthonként.

[ Szerkesztve ]

(#21842) Anulu79


Anulu79
addikt

Köszi!

(#21843) ClydeBeka2


ClydeBeka2
őstag

Na végre összetörtem az összes bónusz táblát! Lassan összejön mindenből a 100%. Holnap jöhet a tavasz és ha azt is kitolom, megvan az első 100%-os évem is :D :D

LoL IGN: ClydeBeka3 / Xbox Series X: ClydeBeka / BrawlStars: PH! | ClydeBeka

(#21844) lanszelot válasza Daw93 (#21822) üzenetére


lanszelot
addikt

Ezeket az autókat te mind vezetted?
Mert aki azt mondja, hogy koze van a FH4 nek a valósághoz, az még soha sem vezetett autót.
Írtam feljebb: annyi köze van a FH4 nek a valós vezetéshez, mint a Mortal Combat -nak a küzdősportokhoz. :)
De egy arcade játéknál nem is kell hasonlítania. Pl Mario Kart

PeL: nem vigyázunk, beszélgetünk /ezt is írtam feljebb/ és legközelebb olvasd el miről beszélgetünk, mert teljesen irreleváns dolgot írtál.

(#21845) Qkackca válasza lanszelot (#21844) üzenetére


Qkackca
őstag

Azért van köze a valósághoz, nem feltétlen élethű, de van kapcsolat vele legalább.

Anulu79: akkor mégsem mondtam rosszat, csak azt nem mondtam hogyan tudsz visszamenni :)

http://www.hwbot.org/user.do?userId=8629 | 'hét lakatlan faluban nincsen párja'

(#21846) Tibiajax válasza lanszelot (#21844) üzenetére


Tibiajax
nagyúr

ne említsük egyszinten a Horizont a Mario Kart-tal, köszi szépen.....

(#21847) Anulu79


Anulu79
addikt

A csürleletes autókat miért nem tudom megnézni? Azokra gondolok amiket már megtaláltam és a szervízelésük is kész van. A menüben ahol valamibolyasmi van, hogy az autó megnézése vagy valami ilyesmi ott mimd autónál csak egy szürke Mondeo féle van. Vagy ez mindenkinél így van?

[ Szerkesztve ]

(#21848) Daw93 válasza lanszelot (#21844) üzenetére


Daw93
senior tag

Igen, vezettem párat, de az is feltűnt, hogy neked itt a hozzászólásaid fele egy idiótaság. Most sem volt másképp.

GTA Online: Daweee93

(#21849) GhanBuri Ghan válasza Daw93 (#21848) üzenetére


GhanBuri Ghan
őstag

Nem ő volt az, aki havonta egyszer beírta, hogy miért nem jó az FH4?
Nem értem, miért nem tudja elengedni, ha ennyire nem jön be neki...

(#21850) zotyi8


zotyi8
tag

Nem értem, hogyan számolja az online bajnokságot.
6. online csapat liga versenyt nyerjük és továbbra is liga11 vagyok 2489 ponttal.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.