Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- Lalikiraly: Asus Gaming V16 - RTX5050
Aktív témák
-
jozsi252
veterán
válasz
Gorneck
üzenetére
Igen sajnos a 32 giga nagyon kevés, most hogy minden felvan rakva 20 gigás foglal a win, és a 32 gigából lesz gondolom 30 giga, ahhoz raksz fel pár komolyabb programot mint pl ps és lőttek is a helynek.
Illetve most nem követtem el azt a hibát mint legutóbb hogy úgy raktam fel az os-t az ssd-re hogy az előző hdd is rávolt dugva, szóval most nem keveredett meg a mbr, felment ssd-re az os, majd visszadugtam a sima hdd-m azon is win7 volt, rámentem lemezkezelő és simán töröltem a 100 megás kötetet a hdd-n meg a 2 partícióm ami volt, majd formáztam a meghajtót. Jó hogyha így van formázva vagy máshogy kellett volna?
-
Gorneck
legenda
válasz
jozsi252
üzenetére
Én inkább használatra értem...programok indulása, boot...kicsit komolyabb értékekkel rendelkezik az M4, mint amid volt...szal ezen nem kell meglepődni, hogy a tömörítés és install gyorsabb...
Most már szerencsére biztossá vált, hogy köv héten kapok egy 64est én is, meg egy 128ast is.
Alig várom, hogy lássam mennyivel jobb egy 2 évvel ezelőtti SSDhez képest... -
jozsi252
veterán
válasz
Gorneck
üzenetére
Sebességbe ezt kicsit gyorsabbnak is érzem, értsd ez alatt hogy pl van 1 nagy pack kép gyorsabban tömörítette ki ez a ssd mint a másik. Amúgy ha esetleg valaki nemolvasta volna hogy mért cseréltem le az előzőt akkor azért mert napi szinten 2 szer fagyott a rendszerem teljesen, még fw update után is.
Illetve programtelepítés terén is mintha ez a ssd gördülékenyebb lenne
-
jozsi252
veterán
válasz
Lacza_26
üzenetére
THX
Nos feltelepítve minden update progik meg stb és ezek az eredmények lettek.Ahhoz képest hogy 60 gigás agility 3 220 körüli pontot kapott as ssd erre az m4-re egy hangyányival többet kaptam

Illetve as ssd-nél mi az a iaStor - OK ? talán hogy felraktam intel rapid store drivert is vagy esetleg más valami akar lenni ami talán problem lesz?
Illetve akit érdekelne ittvan pár bench az m4-hez.

-
lsc
nagyúr
Meglett a hiba, köszi mindenkinek aki segíteni próbált.
-
jozsi252
veterán
Nost meglett az m4 mindjárt csinálok egy fw updatet a 0002-re. illetve az lenne a kérdésem hogy gigabyte p67a-ud3-b3-as lapom van, ssd-hez kell külön valami intel vagy bármiféle drivert felrakni?.
-
havasa
aktív tag
Azt szeretném megtudni, hogy a seq. 4k write mennyit számít egy SSD-nél, én úgy logikáztam ki, hogy a seq. 4k read az sokkal fontosabb.
-
udi24
tag
sziasztok!
sony vaio vpc eb1s1e notebookba szeretnék ssd-t venni
64gb vagy 128gb
melyik márkát és melyik típust ajánljátok ?válaszokat előre is köszönöm

-
beci
őstag
Na,mégegy kérdés.

A vinyómon,amin régen volt a win7,hiába formázom,marad rajt 104mb foglalt hely.
Valamint formázáskor azt irja,hogy használatba van,mindenképp formázom?
Ez mitől van? -
-
beci
őstag
Ha jó,akkor megnyugodtam,nem nagyon értek hozzá.

Lefuttattam egy elemzést az ssd-n, 6% töredezett.Ez természetes?
Valamint valami miatt nő az adatmennyiségem az adat vinyómon.Erre magyarázat? -
kungzi
veterán
-
cszn
őstag
válasz
SirRasor
üzenetére
Itt van ez az egyszerű kis jószág, amit arra találtak ki, hogy írjon és olvasson. Ezek a feladatai és ez az egyetlen amivel örömet szerezhetsz szegénynek. Erre te az egyiket a kettőből meg szeretnéd vonni tőle?
Nem veszel észre semmilyen sebességkülönbséget ezektől a beállításoktól. Maximum magadat lepheted meg, hogy valami majd nem működik rendesen a windows-ban vagy a mély letargiában szenvedő SSD-det, hogy ha véletlenül írnál rá valamit, de ő már rég elfelejtette, hogy azt hogy kell csinálni.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
S-IW
tag
-
*Ropi*
félisten
válasz
Lord Dragon
üzenetére
Véletlenül nem WD green vinyókból áll a RAID tömböd? Csak mert akkor ott van a kutya elásva: azoknak a gyári energiatakarékossága miatt kell mindig várnod, amíg magukhoz térnek. Van rá megoldás, de trükkös.
-
ooloo
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Mivel lehet(ne) még javítani a teljesítményen ? Nem mintha nem lenne elég a jelenlegi sebesség .... csak érdekelne .
Az eddigi válaszokat köszönöm!
-
mpierre
veterán
-
-
ooloo
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Igen az ... Gigabyte Z68X-UD5
-
Lacza_26
aktív tag
válasz
jozsi252
üzenetére
Sata kábel.
Nem volt rendesen bedugva, mert akkor még csak tesztre tettem be és lifegett minden felé az ssd. Rakosgattam az u3s6 kártyát aztán kilazult a kábel.Azt vettem észre hogy a sata3 mon lassabban indul, ezért sata2 -n használom. +valamiért nem tudom belőni 16+4 re a pci-e sávokat.
16 a vga-nak 4 a usb3sata6 kártyának.
Helyette 8+4 be mennek. Pedig elvileg 16+4 az alap kiosztása és 8+8 ha CF-be lenne 2 ati kártya
-
-
-
Clemi
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Ok sorry, csak folyamatosan olvasom a topic-ot, és ezek szerint átsiklottam felette

-
-
Clemi
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Ez egy szép kérdés... Magyarul: Az SSD-t be szeretnéd "szervezni" a RAID 5-ös tömbbe, kvázi cache-nek? Ha igen, akkor szvsz nem kivitelezhető: [link]
2 dolog, ami miatt "necces" a dolog (idézve a linkelt pdf-ből)
Lehet, hogy csak Én fogom fel nem jól , de a RAID 5, az minden, csak nem egyszerű RAID kötet, illetve, ha meg automatikusan RAID 0 kötetet hoz létre(az SSD-n), akkor meg azért bukta... Persze azért kutakodj a neten, mert ez csak az Én meglátásom szerint nem kivitelezhető...
Bocsi, hogy bele vau vau, de mivel én már túl vagyok a Smart Response, illetve egy SSD utólagos CACHE funkcióra való beállításán, nemhogy necces lenne, vagy nehezen kivitelezhető, hanem pofon egyszerű az egész, még telepített windows esetén is utólag.
1. Ha most akar valaki frissen W7-et telepíteni, akkor egyszerűen BIOS-ban be kell kapcsolni a RAID módot, de nem kell semmilyen RAID tömböt létrehozni.
2. Ha már van telepített W7 és eddig nem volt a RAID bekapcsolva, akkor először is át kell írni egy kulcsot a registry-ben:
HKEY_LOCAL_MACHINE/System/CurrentControlSet/Services/IastorV értéket megkeresni, a jobb oldali ablakban a start kulcson jobb gomb, majd az értéket átírni "0"-ra.
3. Gépet ujraindítani, és bekapcsolni a RAID módot.
4. Telepíteni az Intel Rapid Storage Technology legfrissebb verziót [link]
5. Az ismételt ujraindítás után a telepített programban egyszerűen be kell kapcsolni a gyorsítást, és néhány mp mulva használható a gyorsított rendszer.Megjegyzés:
-Ha nem jön létre azonnal a gyorsító RIAD0 tömb, akkor ki kell kapcsolni a felhasználói fiók felügyeletet.
-A RAID módra átállított, vagy ebben a módban telepített W7-et sajnos többé nem lehet AHCI módban elindítani, legalábbis én nem találtam rá megoldást.
-A maximális SSD méret ami támogat ez a technológia ha jól rémlik akkor 64GB.
-A teljes gyorsulást kb a harmadik ujraindulás után éri el a rendszer, és igaz ez minden programra, amit szeretnénk, hogy a cache-be tegyen a rendszer. -
jozsi252
veterán
Nos az intelről lemondtam, és megrendeltem az m4-et. Van hozzá olyan gyári progi mint pl az ocz-hez hogy ocz toolbox, csakhogy megtudjam nézni hogy milyen fw van rajta?
-
-
SirRasor
addikt
Fanatikusoknak!
< < Windows 7 íráscsökkentés a C-n > >
1. gpedit.msc \ felhasználó konfigurációja \ felügyeleti sablonok \ Windows-összetevők \ Windows hibajelentés \ naplózás letiltása: engedélyezés
2. Windows 7 HeartBeat azaz szívdobogásának kikapcsolása, azaz olyan cuccos, amit másodpercenként csinál, és ilyen időközönként már nem emlékszem hova, de ír valamit, ami csak újraindításos hiba kiküszöböléséhez kell, tehát totál felesleges:
regedit \ HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Reliability \ TimeStampInterval -t kell 0-ra állítani3. saját mappád\bla-bla\Roaming\ ide sok írás történik, tehát célszerű az egész user mappát átpakolni HDD-re. Lassabb lesz? Nem tudom, még nem jött meg az SSD-m
Átpakolni viszont macerás, de a ruszkik csináltak rá egy egyszerű kis progit, ahol "2 kattintás" az egész, és van belőle magyar változat is 
Remélem segít.
Amúgy a fentiekre a ProcessMonitor nézegetésével és guglival való megoldáskereséssel bukkantam.
EDIT: amiben segítség kell: Ezt a hármat 5 percenként újraírja, de nem találom hogy lehet kikapcsolni.
windows\system32\config\SYSTEM
windows\system32\config\SYSTEM.LOG1
windows\Logs\CBS\CBS.log -
ooloo
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
-
A gyári (gyártó által) adatok (max olvasás/írás sebesség) a nagy méretű fájlok szekvenciális olvasási- és írási sebességre értendőek.
Ezzel a progival tesztelj, vagy (ha van), akkor az adott gyártó benchmark-jával.Azt azonban tartsd szem előtt, hogy nem a nagy méretű fájlok szekvenciális olvasása az, ami miatt gyorsan indul egy OS. Ezzel csak azt tudod ellenőrizni, hogy a gyári adatok valamelyest megegyeznek a gyártó adataival, illetve arra jó, hogy esetleg kiderüljön, hogy valami gond van (ha pl szignifikáns eltérés van (negatív irányban) a gyári adatoktól)
-
ooloo
őstag
Kellemes estét Mindenkinek !
A következő kérdésem lenne ...
Mikor hozza a gyári max értékeket az SSD tároló ?
A méréseim szerint a saját tároló igencsak elmarad a gyár által garantált max teljesítménytől .
A tároló adatai : Intel 510 SSD
-
-
MonsterRS
csendes tag
Bocs az ostoba kérdésért de bizisten nem találtam meg itt a választ rá.
Csak egyetlen SSD meghajtót szeretnék a gépbe, HDD nélkül (van egy NAS-om), van ennek valamilyen akadálya vagy okozhat gondot? Cache az SSD-n, pager fájl okozta problémák, ilyesmikre gondolok. -
Angelo69
senior tag
Tudna valaki segiteni abban, hogy hogyan tudok "atmasolni" 1 meglevo oprendszert kompletten ssd-re?

Privatban is johet a segitseg.
-
hito
nagyúr
Igen, köszönöm ezt olvastam, de nem értem miért ilyen híg fos CF kártyákkal történt a tesztelés. Itt valami botrány 4MB/s körüli volt a kártya tudása, míg pl. ezzel azért nem lehet annyira rossz, nem? 45/40MB/s 16GB-on már lehet alternatívája egy lassú HDD-nek szerintem. Vagy valami elkerüli a figyelmem?
-
hito
nagyúr
Sziasztok! Lehet, hogy durván ostoba lesz a kérdés, meglátjuk. Egy Archos 9 Tablet PC-be szeretném lecserélni a tetű lassú 4200rpm-es HDD-t (1.8" ZIF) valami gyorsabbra. SSD elég drága megoldás nekem. Láttam, hogy van aki CF kártyát használ átalakítóval. Ez mennyire lehet jó/áthidaló megoldás a lassú HDD és a drága SSD között? Windows normál HDD-ként látja ilyenkor a CF kártyát és bootolni is tud róla?
Előre is köszönöm!
-
cszn
őstag
válasz
Faterkam
üzenetére
Ha ezt a két cikket elolvasod akkor már képben leszel nagyjából:
Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
A Nagy SSD-teszt...
-
cszn
őstag
válasz
Faterkam
üzenetére
Nem kell, át lehet rakni. Többen Acronis True Image-dzsel elég egyszerűen át tudták rakni alignálás helyesen. Én ezt nem ismerem, de manuálisan is meg lehet műveletenként oldani. Azt neked kell eldöntened, hogy megéri e vagy inkább tiszta lappal indítasz egy új rendszert.

-
cszn
őstag
válasz
Drughi
üzenetére
Szerintem akkor inkább egy 40-es kellene neked. A 32-est 30 körülire lehet formázni és annak ideális esetben nem kéne 80%-os telítettség felé mennie. Az tehát 24 giga és te már majdnem ott vagy. Intel X25-V vagy mostanában Intel 320 series 40gb ami neked kellene. Az új 20e körül már kapható.
(#20423) SirRasor Azért mert azokat mind használom és így a trayből kapásból elérhetőek. Nem kell külön kikeresni, elindítani. Vagy sok ikont emiatt kirakni az asztalra vagy a gyorsindításba, hogy aztán ne férjen el utána semmi a tálcán.
-
SirRasor
addikt
válasz
Faterkam
üzenetére
Win7-et rendesen rá kell tolni, mert a telepítő felismeri az SSD-t, és formázásnál az alignálást megcsinálja automatikusan, illetve kikapcsol pár SSD-nek szükségtelen szolgáltatást.
Biztonsági mentést meg ugyanúgy csinálsz vele, mint mással. Acronis CD be -> image készítése HDD-re.
-
Faterkam
addikt
Sziasztok
A fórumok olvasgatása közben elhatároztam szeretnék venni egy 64Gb-os Kingston SSD-t. (azért ezt, mert, ezt ajánlották másoknak) Tapasztalatom semmi az SSD-kel kapcsolatban, ezért lehet a kérdéseim furán hangzanak.1, Szeretném tudni egy meglévő rendszert rá lehet e tenni az új SSD-re? (pl. Xp vagy Win7 32 bit) Olyasmit hallottam, hogy a blokkonkénti másolás nem jó, (Norton Ghost)
2, Ha van majd rajta rendszer, hogy tudom lementeni róla? (Biztonsági másolatnak)
Előre is köszönöm, ha valaki válaszol!
-
SirRasor
addikt
Akkor a következő kérdés: miért használsz sok sz@rt, amit be kell tölteni?

A saját esetemben egyedül 2 programot tudok, amit mindig szoktam használni: a firefox meg az utorrent, de az utorrent is olyan, hogy először csatlakoznom kell netre, tehát egyedül a firefoxot indítanám el. De lehet mást akarok csinálni, esetleg csak zenét hallgatni, és úgyis 1 pillanat alatt fog elindulni a ff is, szóval megint ott tartok, hogy minek előre beállítani, hogy elinduljon egy zsák program? -
Gorneck
legenda
válasz
üzenetére
Pont ezt szokták elfelejteni sokan...hogy ami OS szinten számít az sok esetben minimális eltérést mutat hiába vannak szép nagy számok a bencsekben...egészen addig nem látunk belőle semmit míg nem az SSDn tömörít másolgat az ember (vagyis azon dolgozunk)...ott szépen skálázódik már a nagy számokkal rendelkező SSDk hada...
Ami szintén nagyon fontos az az elérési idő, de ez inkább hdd vs ssd-nél jön ki igazán... -
törölt tag
-
törölt tag
válasz
Razor1
üzenetére
Itt megtudod nézni több SSD hogyan viselkedik sata 2 ésa sata3-as porton.
A tesztekből kiderül hogy az 512KB nál fájlok random olvasás még tudná használni a a sata 3-as sebbegéset, de a 4k olvasásnál már bőven sata 2 határain belül teljesít minden meghajtó.A sata2-es drive is megfelel átlagos használatra, de az curical m4 jó választás lehet......
Teljes teszt:
[link]
-
Szerintetek a Sata II-es SSD-re érdemes, vagy menjen rá az ember már a III-asra?
Ha II-est kötök Sata III-ra akkor is max a gyári értéket tudja hozni ugye? -
SirRasor
addikt
válasz
Attix82
üzenetére
Már mondtam
Amúgy ezt ajánlom a figyelmedbe. Elég csak az application loadingot megnézni. Kingston V+ 128 giga, ugyanaz a vezérlő, mint a 96 gigásban: 128 mb/sec. Ezt még a Samsung 470 is megelőzte
A gaminget is érdemes..Esetleg annyi előnye van, hogy még nem 22 nm-es chipek vannak benne, tehát alapból tovább fogja bírni, de elméletben nem fog számítani.
-
Sonja
nagyúr
válasz
Attix82
üzenetére
Az Upgrade Bundle Kit-ben benne van az átalakító kereket (2,5" -> 3,5"), a SATA kábel + molex -> SATA tápkábel átalakító, külső rack a winyónak + a hozzá való USB kábel és DVD. Ezen a videón láthatod, hogy mik vannak a dobozban. A másikban meg csak az SSD van.

Jók, nyugodtan megveheted.

-
Attix82
addikt
Erre valaki?
-
Gorneck
legenda
válasz
Lord Dragon
üzenetére
Ez pedig, akkor fog kiderülni, ha másik géped lesz...mert ez lap vagy driver\szoftver hiba...ezt pedig ki lehet szűrni csak lassan...mi nagyon ebben nem tudunk segíteni..
-
-
törölt tag
válasz
Lord Dragon
üzenetére
Lehet egy intel chipset-es lappal lehet jobban jártál volna az intel procihoz az dukál, de ebbe mos nem nagyon akarok bele merülni.
Aktív témák
- Eladó Samsung S23 Ultra 8/256GB / 12 hó jótállás
- Microsoft: Windows / Office / Server / Stb.
- Lenovo ThinkPad T14 Gen1 Intel i5-10310U Refurbished - Garancia
- Eladó Apple iPhone SE 2020 64GB / 12 hó jótállás
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i5 11400F 16GB DDR4 500GB SSD RTX 2060 6GB Zalman T4 Plus Cooler Master 650W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Engem érdekelne!

Nos feltelepítve minden update progik meg stb és ezek az eredmények lettek.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)