Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Kalandor: „Ha engedtem volna a lelkiismeretemnek, az üzlet kevésbé lett volna jövedelmező”
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- lezso6: Nemzetközi újév visszaszámlátor alkoholistáknak
Aktív témák
-
balu077
tag
Sziasztok.
Szeretném újratelepíteni a rendszerem egy intel ssd-n.
Régebben olvastam a itt topikban hogy linux lemezzel érdemes előtte teljes törlést csinálni.
Valaki leírná a menetét.
Előre is köszönöm !!! -
scope2007
addikt
OCZ [Firmware-frissítés leírás - logout]
egy kis segítségnyújtás azoknak, akik nem tudják hogyan álljanak neki -
-
jozsi252
veterán
Intel ssd-k ugye nemhasználnak ilyen tömörítős eljárást mint a sf chipek?
-
cszn
őstag
válasz
Findzs
üzenetére
"akkor most az ssd life lenne xar ?"
Igen.
"nincs egy tuti jó progi erre ?"
Nincs. De tulajdonképpen mit szeretnél megtudni? Nem fog az elhasználódástól tönkremenni.
Csekkold ezt a tesztet. Röviden: folyamatosan írnak két SSD-t és várják, hogy mikor hal meg.
Egyik: 139TB írás. Media Wearout Indicator 28%. Reallocated sectors 9.
Másik: 104,68TB. MWI 42%. Reall.Sect. 6.
Én 1 év és pár hónap alatt 1,46 TB-ot írtam idáig összesen (ebből kb 400-500 giga teszt volt). 99% MWI és 0 reallocated sector. Szerinted mennyi idő kéne normál használat mellett, hogy annyit írjál rá amennyit a tesztelők? És ahhoz hogy tönkremenjen?
Szóval ha meg is hal idő előtt, az nem az elhasználódás miatt lesz. -
Findzs
addikt
ha nyomok egy ssd life freewar -ben egy smartot, és a megjelenő ablakon a nemet választanom akkor ugye megjelenik a smart adatai a böngészőben
na nekem ide a 3 napot ment ssd -re 98% -ot ír és a firmware verziót se rendesen ismeri fel, mert minden más progi mást ír ki ráa hd sentinel a smartra hibátlant ír és a firmware verziót is helyesen írja
akkor most az ssd life lenne xar ?
nincs egy tuti jó progi erre ?
-
jozsi252
veterán
hu megvan, azon a hszeden átis siklottam csak az első olvastam el, már szedem is thx.
Amúgy hogy visszaköltöztem jöv hét végéig amíg jön a 320 as intel, komolyan mondom, megszoktam ssd-t. Ahogy bejött win kattingattam hogy böngésző levelező bs player, steam és sima wd hdd-mnél meg csak várok és várok : D
-
-
Ati007
őstag
nos rossz volt az ssd azért nem ment fel rá semmi, a csere darab ezt produkálja:

-
finest
addikt
Erre valaki: [link]?
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
jozsi252
üzenetére
WipeDrive Professional-nál jobbat nem találsz.
Egyszerűbb programok vannak beépítve ilyen mindenes programokba is, mint pl Windows 7 Manager. -
-
jozsi252
veterán
Viszem vissza jöv héten ssd-t. Megtudom valahogy úgy formázni szerintetek hogy semmi adat ne maradjon rajta?
-
scope2007
addikt
válasz
S.O.S.
üzenetére
ez teljesen jó.. bár van több gyártól is ilyen
-
S.O.S.
senior tag
-
scope2007
addikt
-
Ati007
őstag
vettem egy 256os ssd-t amit be is szereltem a laptopba de sajnos nem hajlandó rá feltelepülni a windows7, látni látja de nem tudja particionálni és formatálni sem
, vissza raktam a régi hdd-t ahol a diskmanagment utility látja de nem tud mit kezdeni vele.
hibás lehet az ssd vagy valami már probléma lehet? -
-
spiritex
veterán
Az a baj ezekkel a programokkal, hogy nem tudom mennyire mérnek pontosan, mert pl. ugyanaz az ssd két embernél, teljesen máshogy szerepel...
Mert itt teljesen mások az értékek, mint itt... Pedig ugyanaz a cucc. Az ne tévesszen meg senkit, hogy más mértékegységben van a két kép, mert a pontszámok, így az összpontszám sem változik nézet váltáskor. -
törölt tag
-
bundaska
aktív tag
válasz
benjemin1994
üzenetére
Áhá
Köszi a választ, azt hittem, rendelted valahonnan! Szerintem fogalmazzunk úgy, hogy nagyon mázlista vagy
Grat hozzá, most én is szemezgetek SSD-kel, hátha találok valami jó vásárfiát...
-
-
p87
senior tag
válasz
jozsi252
üzenetére
Nagyon jó az Intel 320-as ssd.
Fw: Tudtommal még nem jött ki rá új, egyféle verzió van, nem szoktak sűrűn jönni rá, frissítése nem nehéz.
ST ultradrive összehasonlításom van, ez még Indilinx vezérlős, boot és a leállítás is gyorsabb lett 3-4s-el. Programok is érezhetően gyorsabban indulnak.
Nagyjából ennyi, ill. bencheket már linkeltem. -
benjemin1994
tag
Hali
A boot időm+12 progi elindulása köztük PSCs5, Nero Office, stb. az indítópultból= 34mp!
Az jónak számít?
Corsair Force 60gb -
jozsi252
veterán
Hétfőn viszem vissza és úgynéz ki hogy intel 320, bár még vacilálok samsung meg kingston között, de intel azért mégis intel.. megbízható nagyon. rámentem hogy agility 3 sata 3 as nagy sebesség, aztán jah... tömöríthető adatokkal se hozza azt a sebességet amit a weboldalon írnak nemhogy random-ba
50 megabájt per sec-es szekvenciális írás hadjuk már sima hdd-m 70 megabájt pec secet tud minimum.
Szóval intel, kingston, samsung, de nagyon húzok intel fele. Tudnál róla írni pár dolgot hogy milyen rajta fw-t frissíteni könnyű nagyon? illetve boot milyen gyors meg egyéb dolgok?
-
p87
senior tag
válasz
jozsi252
üzenetére
De jó hogy anno utánnanéztem, mit tudnak a mostanság megjelent új ssd-k.
Agility 3-at akartam de nagyon sok problémáról olvastam és benchekben is sok alulmaradt, nem akartam köckáztatni, ezért maradtam az Intelnél, milyen okosan.Azért az szép lesz ha kiderül az összes Sf vezérlő hibás.
-
Findzs
addikt
válasz
radi8tor
üzenetére
na igen, egy ekkora méretű ssd -hez már kell a gyorsabb sata3, mert esetleg nagyobb adatok tárolására, mozgatására is megfelel
de mennyire megbízható vajon ez az owc ? nálunk annyira nem terjedt el, mégG.F.:
én hdd mellett is mindig kikapcsoltam, nem igazán éreztem a hiányát
kapcsold ki, használd a gépedet és ha hiányzik visszakapcsolod
-
G.F.
aktív tag
Most akkor mi a helyzet a Search, és az indexelő szolgáltatással? A win 7 egyik nagy dobása volt számomra, hogy bármit elkezdek beírni a Start menü alján a keresőbe, mindent azonnal megtalál. Most akkor kikapcsoljam, vagy ne? Nyilván, ha ezzel nagymértékben kímélem az SSD-t, akkor nem kérdés, de ha lehet inkább használnám.
-
XeeN
senior tag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Nálam a 8GB-os Vengence 1600-as 1866-on sem megy... (Igaz, hogy 1.56V-ig próbáltam csak, feljebb már nem fogok menni.)
-
bundaska
aktív tag
válasz
benjemin1994
üzenetére
Hello!
Ha nem vagyok túl pofátlan, honnan rendelted ilyen jó árban ezt az SSD-t??
Üdv:
Bundas -
törölt tag
válasz
gallus
üzenetére
Amikor a dataram elkezdi formazni a ramot, valtva ir az a modul ba azutan a b modulba. szimetrikusan fogyik a ram hasonloan a raidhoz. igy erheto mar szerintem.
Jozsi252 sendfore verzeloset nem vennek. elfogult vagyok, intel parti.
bocs a dulaert meg az ekezet hianyert. telefonon nibcs ekezet.
-
jozsi252
veterán
válasz
radi8tor
üzenetére
"Számos jelentés érkezett arról, hogy a SandForce 2000-alapú SSD-meghajtókkal komoly problémák merültek fel. Több gyártó termékét is érinti a hiba, azonban eltérő mértékben. Az OCZ, az OWC és a Corsair meghajtók felhasználói is tapasztalták a hibákat.
A meghajtók számos esetben egyszerűen leálltak, és nem működtek tovább. Előfordultak még olyan hibák is, amelyek kékhalállal végződnek, de számos esetben már a BIOS sem tudja érzékelni az adattárolókat."
-
radi8tor
MODERÁTOR
Egy új nagyágyú: OWC Mercury EXTREME Pro 6G 240GB SSD
-
jozsi252
veterán
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Tárhely annyira nálam nem döntő mivel csak a rendszer van rajta, a mostani 60 gigás agi3-mamnál full feltelepített updatelt rendszernél, 55.7 gigát ismer fel és 37.2 szabad még. A kingstonba milyen vezérlő is van?
-
jozsi252
veterán
Visszaviszem az agility 3as ssd-m mivel visszahívják őket mert a sandforce vezérlő ami benne van fagyogat a gép illetve teljesítménybe is nagyon alulmarad az átlagtól.
Melyik ssd-t ajánlanátok?
- INTEL 80GB SATA2 2,5" 320 SSDSA2CW080G3K5
- CORSAIR 60GB SATA2 2,5" Force CSSD-F60GB2-BRKT-A
- KINGSTON 96GB SATA2 SSD 2,5" SSDNow V+100 SVP100S2/96G
- SAMSUNG 64GB SATA2 SSD 2,5" MZ-5PA064 -
Ati007
őstag
vásároltam ma egy 256ssd-t és szeretném a rendszeremet átköltöztetni rá (win7 homep. 64bit) milyen programot javasoltok hozzá ? vagy jobb lenne egy friss win install?
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
benjemin1994
üzenetére
Újonnan telepített Win vagy régi rendszer átklónozva SSD-re?
-
benjemin1994
tag
Miért van hogy a kikapcsolási idő szinte hosszabb mint a bootolási???

-
-
Jofi81
őstag
A jövő héten végre rászánom magam egy SSD vásárlására. Jól gondolom, hogy a Kingston SV100S2 és a SV100S2D között annyi a különbség, hogy az utóbbihoz jár beépítőkeret?
Érdemes az SSD mellé még 4GB memóriát vennem (így lenne 8GB). Érezhető lenne bármiféle gyorsulás, vagy elég az SSD+4GB memória?
Aktív témák
- Milyen egeret válasszak?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- sziku69: Szólánc.
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Projektor topic
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Skull&Co. kemény tok Asus ROG Ally és Ally X gépekhez
- ASTRO A50 WIRELESS HEADSET + BASE STATION 4th gen. fejhallgató
- Eladó Samsung A12 4/64GB / 12 hó jótállás / ÚJ KIJELZŐ
- Eladó BONTATLAN Samsung Galaxy S24+ 12/256GB Lila / 12 hó jótállás
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3360
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Csekkold

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)