Hirdetés
- Astra kalandok @Első rész
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Trump vagy Harris
- Asszociációs játék. :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Bambanő háza tája
- Testösszetétel nyomonkövetése Samsung Galaxy Watch6 okosórával
- Szólánc.
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
- Fűzzük össze a szavakat :)
Aktív témák
-
Flashcash
Közösségépítő
válasz mpierre #2588 üzenetére
Az intel azt mondja a saját MLC alapú SSD meghajtóiról, hogy napi 20GB írás mellett 5 évig is problémamentesen működnek. (egy SLC SSD a gyártók szerint a tartósabb cellák miatt tízszeres élettartammal rendelkezik az MLC-hez képest)
Ezek a nyers adatok, a wear leveling algoritmus (azért felelős, hogy az írásokat lehetőleg egyenlő mértékben szétossza a nand cellák között, illetve a tartalék területeket kezeli pl. egy Intel 80GB X25-M-nél ez önmagában 5GB) is sokat számít. Emellett a cluster méret miatt az SSD több adatot ír mint amennyit te írsz (write amplification). Lesz majd trim parancs a támogatott meghajtókon, ahol az oprendszer törléskor elküldi azokat az LBA címeket a meghajtónak amelyekre már nincs szükség, így az SSD azonnal hozzáadhatja ezeket a tartalék területhez (nem csökken az SSD kezdeti teljesítménye). De ezekkel most nem foglalkozunk, hanem az intel példájából indulunk ki.
Egy otthoni felhasználói környezetet feltételezve meg kell nézni, mekkora adatmennyiséget írsz egy nap alatt. Legyen egy 30GB-os windows particiónk amin 8GB-ot írunk naponta ami azért elég sok. Emellé vegyük azt hogy az év 70%-ban be van kapcsolva a géped. Vegyünk még napi 2GB adatforgalmat a többi particióra összesen (pl. hetente felteszel egy 15GB-os játékot, vagy adatokat mentesz stb.)
Intel állítása: 5*365*20GB=36500GB
36500GB/(10GB írás/nap*0,7)=5214napig azaz 14 évig nem kell aggódnom az X25-öm miatt. Így nyugodtan adhatom majd el 2-3 éves korában amikor veszek helyette egy x50 250GB-os rendszer SSD-t. -
fsb1000
nagyúr
válasz mpierre #2653 üzenetére
4K ok.
Ha lehet én is az újratelepítést javasolnám, úgy is ki kell kapcsolni néhány funkciót az OP rendszeren.
Ha nem, akkor Norton Ghost a hiren's boot lemezről.
(GHOST32 is jó lenne, de olyat még nem tudtam szerezni, ha valakinek van linkje, akkor adhatna, egy portable verzió hasznos lenne) -
szki
őstag
válasz mpierre #2653 üzenetére
OCZ forumról egy érdekesség: Guide Windows 7 Tweaks & Utilities
Mindenkinek ajánlom figyelmébe átfutni!
Nem mondom, hogy mindent így kell optimalizálni, de nagyon hasznos! -
Teasüti
nagyúr
-
cszn
őstag
válasz mpierre #6896 üzenetére
Az alignálást itt magyarázta el fless.
A ssd állapotát a media wearout indicator jelzi (smart érték). Azt nem tudom a crystal disk is ezt nézi e. De egyébként az engem is érdekelne, hogy hány %-tól kezdhetünk aggódni?(#6899) AceTom Trim-mel és trim nélkül is jónak kéne még lennie. Itt szerintem is driver gond lesz. Ki kéne próbálni azt az MS drivert.
[ Szerkesztve ]
-
mpierre
veterán
válasz mpierre #6908 üzenetére
A hd sentinelt még nem raktam ugyan fel, de az everest sárga háromszögez egy értéket a SMART adatok közt. Majd közli a sor végén, hogy rendben.
Id: CB
Attribútum leírása: Run Out Cancel
Küszöb: 0
Érték: 41
Legrosszabb: 154
Adat: 3#### A hatalom nem egy jelvény vagy egy pisztoly. A hatalom az a hazugság: minduntalan hazudni, míg lassan az egész világ behódol neked. #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html #### https://youtu.be/CRaOpLyIDpk
-
Mauzes
addikt
válasz mpierre #7026 üzenetére
Igen, arról olvastam, hogy a TRIM általában nagyon jól megoldja a lassulás problémáját, engem az érdekelne, hogy mi a helyzet a telepakolt lemezekkel (>80-90%). Bár ez a kérdés nem kardinális, ha veszek egyet rendszernek, akkor simán elférek kis helyen, csak úgy érdekel a dolog...
-
mpierre
veterán
válasz mpierre #7251 üzenetére
Aha, mán értem... jupiiii. Elsiklottam e felett az infó felett a cikk olvasása közben...
[ Szerkesztve ]
#### A hatalom nem egy jelvény vagy egy pisztoly. A hatalom az a hazugság: minduntalan hazudni, míg lassan az egész világ behódol neked. #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html #### https://youtu.be/CRaOpLyIDpk
-
Bodor
veterán
válasz mpierre #13097 üzenetére
WIN 7 -nél .
Feladatkezelő/ teljesítmény/ alul erőforrás-figyelésnél a lemez fülön látható, hogy milyen folyamat, mire ír éppen. Hogy visszamenőleg ezt mivel lehet kideríteni, milyen program loggolja az írási tevékenységeket, azt nem tudom én sem. Sok minden irkál a rendszer meghajtóra, amíg át nem állítod máshova, vagy ki nem kapcsolod pl. böngésző cache, indexelési bejegyzések, temp mappák stb. -
-Solt-
veterán
válasz mpierre #13116 üzenetére
Most már minden rendben... úgy látszik valami zavar volt az erőben!
- Ha valakinek frissítés közben kék halál, majd utána nem ismeri fel, akkor ki kell kapcsolni, majd 5 perc elteltével bekapcsolni, és utána minden oké.
- Ha a frissítő program ezek után nem ismeri fel az ssd-t, akkor az eszközkezelőben az IDE ATA fülnél az AHCI drivert vissza kell állítani az MS féle verzióra. ( Nálam Intel volt, és így nem látta ) Újraindítás, és utána működik ez is.
Futtattam egy AS SSD-t, és az októberi mérésemhez képest minden érték javult... kíváncsi vagyok pár nap múlva mi lesz a helyzet...
Szerintem frissítsen akinek ilyen kis finomsága van.
www.smart-bus.hu
-
MrTwister
őstag
válasz mpierre #3048 üzenetére
"Trimmel pedig, amikor pihizik a számítógép, akkor jó előre letörli az ilyen cellákból a szemetet. Ennek feltétele a win7, egy trim képes ssd, meg hogy, ne kapcsoljon ki az ssd, amikor alvó módba lép a számítógép."
Ezt írtad anno! Miért is nem jó az SSD-nek ha alvó módban használom a gépet? Áramot kap és közben elhasználódik? De hát akkor ilyen alapon a többi komponens is nem(alaplap,proci,vidkari,stb.)?Már évek óta alvó módban kapcsolom ki a gépet, amióta SSD-m van(pár hónapja) azzal is! Akkor most árt az SSD-nek az alvó mód vagy nem? És miért? Köszi a választ!
Samsung Galaxy S20 Ultra@128GB Cosmic Grey##HP Elitebook 8540W@SSD@1TB HDD##ALPENFÖHN WING BOOST 2 PLUS 14cm PWM Blue * 4 db(2*front&1*rear&1*bottom)##RoS gém'tag:MrTuuist3r#2966
-
MrTwister
őstag
válasz mpierre #16746 üzenetére
Értem, de akkor, hogyan tudom beállítani azt a sz.gépnek, hogy alvó módban ne kapcsoljon ki az SSD-m?
Samsung Galaxy S20 Ultra@128GB Cosmic Grey##HP Elitebook 8540W@SSD@1TB HDD##ALPENFÖHN WING BOOST 2 PLUS 14cm PWM Blue * 4 db(2*front&1*rear&1*bottom)##RoS gém'tag:MrTuuist3r#2966
-
G.F.
aktív tag
válasz mpierre #16762 üzenetére
Bocs, talán bonyolultan fogalmaztam, de a művelet nem bonyolultab a tiédnél, ha jó egyébként. 40-50 gigát dvd-re backupolni jó hosszú idő...
Image már kész egy partición. Feldugom az SSD-t, a mostani vinyóról bootolok, win7 alatt az image fájlból felteszem a particiót az SSD-re, régi vinyót lehuz, és boot az SSD-ről. Na ez elvileg jó lesz-e?
[ Szerkesztve ]
-gf-
-
MrTwister
őstag
válasz mpierre #16752 üzenetére
Köszi minden így volt beállítva eddig is, illetve ezt:"Hibrid alvás engedélyezése -> Ki" nem is találtam meg! Vajon miért?
-
scope2007
addikt
válasz mpierre #16791 üzenetére
mpierre hmm lehet igazad lesz... ha váltok ssd-t akkor majd még kettő generáció múlva kellene csak... mert mint írtam a teljesítmény szuper.. csak eljátszottam a gondolattal, hogy kisebb tárhely és sata3as ssd... de igazából mind1.. még megálmodom akkor.. köszi
franc0: én direkt vettem 3,5"set.. azaz egyik ismerőstől vettem meg, és nem volt baj hogy ilyet kellett átvennem tőle...
viszont igaz az is amit írsz.. hogy ha majd eladom a laptopos vevők kiesnek alapból[ Szerkesztve ]
CUBE AIM SLX 29" + SEAT LEON 1P 2.0 PD-TDiiiiiiiiiiiiiiiiii
-
Findzs
addikt
válasz mpierre #19458 üzenetére
jmicron 618 és a korábbi 612 -es tudta ezt a GC-t
a kingston v100 jmicron 618 -as vezérlővel kapható most is, nekem is ilyen van
SV100S264Gazt, hogy ezen kívül melyik tudja azt nem tudom
a trim-et az oprendszer "tudja" nem az ssd, pl.: a win7
[ Szerkesztve ]
"Az embereket nem az igazság érdekli, hanem a saját igazuk."
-
Findzs
addikt
válasz mpierre #19460 üzenetére
kell tudnia az ssd -nek az oprendszernek és az alaplapi drivernek
tehát nem a délihídnak kell tudnia henem az alaplai drivernek mert az küldi tovább az ssd -nek
átfogó elemzés az ssd-k természetéről
egyébként léteznek olyan programok amik a régebbi oprendszereken hivatottak a trimet helyettesíteni
[ Szerkesztve ]
"Az embereket nem az igazság érdekli, hanem a saját igazuk."
-
Findzs
addikt
-
Matyó83
tag
válasz mpierre #19478 üzenetére
hali ismét.
nem teljesen tiszta a dolog.megvan a biztonsági mentés+lemezkép.mit kell kiirnom és hogyan?han jol értem,akkor a bizt.mentés mappát naturba dvd-re kiirom és ennyi?vagy hogy,mert az nem fér rá 1 dvd-re.(100GB)Ha kérdezel valamit és ÉN válaszolok és nem tetszik vagy nem kell a cuccom, legalább vedd a fáradtságot, hogy visszaírsz, hogy; Bocs, de nem kell!
-
-
Zlin50
senior tag
válasz mpierre #23191 üzenetére
Akkor ez a kímélő mód, átlagosan valamivel több mint két óra üzemelés mellett bekapcsolásonként. Ezzel az ütemmel valószínű is hogy még közel kilenc évig bírja. Ez eddig jó is, de milyen ára van sebességben? (pl a temp áthelyezésével)
Én kifejezetten nem szeretnék áthelyezgetni semmit, mert akkor használhatok HDD-t is akár. Minek SSD ha jóformán HDD-re futtatok rendszert? Pont az a cél hogy mindent amit egy HDD kezel azt egy sokkal gyorsabb eszköz vegye át.Mennyire elfogadható hogy vannak akik azt mondják, hogy ne görcsöljön ezen a kímélésen az ember csak használja?
Gyakorlatban használod ezért érdekelne a véleményed. SSD vétel előtt vagyok de az utóbbi "elhasználódási" adatok nem valami bíztatóak.
[ Szerkesztve ]
"HA-SIA, HA-SIB, HA-SIC ... AEROTRIGA forever"
-
Zlin50
senior tag
válasz mpierre #23196 üzenetére
Akkor most már csak az érdekelne, hogy pédául amikor egy prorgamot használok és látom (meg halkan hallom is) igen csak dolgozik a vinyó egy modell fogratása közben akkor az hova dolgozik? Ha jól értettem akkor a temp nem ezt szolgálja.
A users mappa áthelyezése miért fontos?"HA-SIA, HA-SIB, HA-SIC ... AEROTRIGA forever"
-
B-L-A-C-K
titán
válasz mpierre #43217 üzenetére
Én pl egy vinyót most vittem el gariztatni tizenpár%-os kondícióval, és még ment simán... Szerintem inkább ilyenkor azt kell szemelőt tartani, hogy a legfontosabb adataid legyenek külön lementve, és ha semmilyen lassulást, hibát nem veszel észre, akkor nem kell vele foglalkozni hány %...
[ Szerkesztve ]
-
worxland
addikt
válasz mpierre #43217 üzenetére
Szia!
Nincs. 0%-os kondival is mehet még ezer évig.
Itt egy kép, ahol a kék csík mutatja, hogy hol ment 0-ra a kondi és hogy azóta mennyit írtak az SSD-kre.
Annyit még hozzá. hogy az m4 azóta 1500-nál, a Samsung 830 4000 felett jár.
[ Szerkesztve ]
''It's difficult to work in a group when you're omnipotent.'' - Q
Aktív témák
Hirdetés
- BestBuy topik
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Azonnali játékos kérdések órája
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Astra kalandok @Első rész
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Gitáros topic
- Politika
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest