Hirdetés
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
Aktív témák
-
Lenry
félisten
válasz
jozsi252
üzenetére
a blogomban el tudod olvasni, hogy épp hogy állok, plusz volt egy rövid eszmecserém az AIDA64 fejlesztőjével is
-
McLaca
őstag
válasz
franc0
üzenetére
Alapvető habitusomból fakadóan erre csak annyit mondanék, hogy "anyád" és tojnék a többire, de közösségben általában kultúrlényként viselkedem és a túlfejlett igazságérzetem sem hagyja magát. Kedves "francnulla" fórumtag, "fajtázd" azt, akivel együtt söröztél, netán fogta a fejed, miközben részegen hánytál, de legyél szíves velem ne engedj meg magadnak ilyen beszólást, akkor sem, ha nem vagy képes felfogni, amit írtam, mert baromira nem őriztünk együtt libát. Az, hogy a te elképzeléseid - hibásan - mások, az nem az én hibám. Az, hogy a kereskedők 90%-ának fogalma sincs a magyar kereskedelmi jogról, szintén nem az én hibám (a "reklamációt pénztártól való távozás után nem fogadunk el" szösszenet is a kereskedők agyszüleménye, ilyen NINCS Magyarországon). Az, hogy a kereskedőknek nincs kedvük a garancia érvényesítéssel vesződni, mert lusta, trehány szarrágó disznók, az megint csak nem az én hibám. Az, hogy ez a kereskedői gyakorlat azért alakult ki, mert a magyar ember egy utolsó spíler, ügyeskedő, mindent " okosba' " megoldani akaró, szintén szarrágó csaló a garanciás ügyekben (szándékos termékrongálás, vagy júzer errorra garanciális ügyintézés ráhúzása), az megint csak nem az én hibám.
Attól, hogy az ipont iponnak hívják, még simán lehet szürke importos cuccuk, mert úgy olcsóbb - nekik. Miért ne lehetne? Mert ipon? Mert mi van akkor, ha ipon? Az is csak egy túldimenzionált, kiskorú (7 éves) garázscég, attól, hogy van egy túldimenzionált webshopja, meg garázsnál nagyobb méretű üzlete. Nem tudom, hány éves vagy, de mondanék neked egy izgalmas nevet: Mistral Computerworld. Sőt, még egyet: Bluefish. "Picit" nagyobbak voltak, mint az ipon (a Bluefishnél majdnem dolgoztam is). Aztán jött a VPOP. Persze inkább adóügyek miatt (de aki csal az adóval, nem valószínű, hogy minden másban szent, elvégre magyar...), de legendás volt a garanciális ügy(nem)intézés is pl. a Mistralnál.
Persze ezzel nem célom az ipont minősíteni, nem azt mondom, hogy az iponnal ugyanez van, vagy lesz, mert egyrészt kisebb cég, nyilván nem éri meg nekik azt, amit a fent nevezett kettőnek, másrészt a szürke import nem illegális.
Szóval amikor mást lefajtázol, nézz szét a saját FAJTÁD háza táján, aztán a piacokon és csak azután kritizálj másokat, ha megbizonyosodtál róla, hogy igazad van!Ennyi! (Csak hogy agyvérzést kapj
)Flame generálás nem célom, akinek baja van, privátot írjon akkor is, ha a feltűnési viszketegsége kényszeríti arra, hogy közösbe írja (itt most tulajdonképp magamat is lefikáztam kicsit
).wwenigma#18539: ez nekem gyanús. 80GB/5TB az 62,5 írás/cella. Ennél egy kőtábla is többször újraírható, tehát ott valami falsch adat lesz. Ha megszorozzuk 100-zal (vagy 1000-rel és teszünk bele egy tizedesjegyet
), akkor már azt mondom, reálisabb. Meg ugyananál a csíkszélességnél miért lehetne a 600GB-os meghajtóban 100× írni egy cellát, ha a 80GB-os meghajtóban csak 62×?
De TFH 20% szabad a meghajtón, tehát 5× annyit, 312 írást kap egy cella. Ami ugye nem ennyire konkrét a folyamatos takarítás, átrendezés miatt, de még így is lepkefing.Üdv!
-
jozsi252
veterán
Nemrég írtad hogy vettél egy SV100S2/64G ssd-t és mondtad hogy voltak vele gondok, szintetikus teszteken hozta amit kellett viszont, úgy érezted hogy lassú tehát nem gyorsult semmit a rendszered. Ez a gond már megoldódott? érdekelne, ha igen akkor mi volt a problem?
köszi
-
spiritex
veterán
válasz
bazsi83vp
üzenetére
Köszi a válaszokat! Estére kipróbálom!
Lenne még egy kérdésem:
Amikor telepítettem a Win7-et, akkor kérdezte, hogy melyik egységre szeretném telepíteni, a szintén gépben levő WD HDD-re vagy a Samsung SSD-re. Amikor kiválasztottam az SSD-t a menüből lehetett volna partícionálni, meg formázni, de én csak Tovább-ot nyomtam. Utána viszont sehol nem írt ki sem partícionálást, sem formázást, csak kb. 2 perc gondolkodás után elkezdte telepíteni a rendszert. Minden jó lett, az alignálás, az NTFS-es file-rendszer, és jól is működik minden.
Abban a 2 percben történhetett a partíció létrehozása és a formázás? -
Varázslóó
őstag
nah ittvan az új SSD-m és lenne egy kérdés

GTP vagy Dinamikusra konvertáljam? a patriciot?

-
-
cszn
őstag
válasz
franc0
üzenetére
Az Intel SSD-k a S.M.A.R.T.-ban mérik. A szoftveres megoldás nyilván bármilyen meghajtóra jó.
(#18575) Mauzes Rendszer-diagnosztikai programokkal meg tudod nézni. Például Aida64.
Amit kinéztél az jó vétel ha kell a 64 giga hely. Itt az apróban elég jó áron lehet kapni.(#18537) spiritex Nem kell aggódnod emiatt. De sztem nem is kell kikapcsolnod. Felesleges.
-
spiritex
veterán
Erre [link]
valaki? -
Mauzes
addikt
Sziasztok!
Lenovo N500 notebook-ba vennék SSD-t, de nem tudom, megéri-e. Azt szeretném kérdezni, hogyan tudom megnézni, hogy milyen SATA-szabványt támogat az alaplap?
A másik, hogy milyen 64GB-os SSD-t lenne érdemes vásárolni laptopba? Egy Kingston SVP100S2/64G-t néztem ki eddig.
Köszi!
-
törölt tag
ezek az ssd-k hogy reagálnak a truecrypt és társaira? anno utánanéztem, és kb. a trim-et el lehet felejteni alattuk. most megint szóba került, h kéne titkosítás, de idegbaj kerülget a témától...
megint ezzel idegesít a belső ellenőr, h külsősként érzékeny adatokat hurcolok ki... 1 éve megetettem vele, h az ujjlenyomatolvasó cryptel is, de ezek a mostani külsős auditorok nem ették meg
-
Lattam itt valahol egy olyan screenshotot ami egy olyan progirol keszult ami kiirta ,hogy hany gb forgalom volt eddig az ssd-n .Na ez a progi kellene nekem, mi a neve; valaki elarulja ?

-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
abridabri
üzenetére
Ez arra való, ha Laptop HDD-t akarsz SSD-re cserélni.
Ebbe kell rakni a Kingston SSD-t és USB-n rádugni a Laptopra, majd a mellékelt Acronis programmal átklónozni a HDD tartalmát az SSD-re.
Ezután kivenni HDD-t, és betenni SSD-t a Laptopba.Vedd úgy, hogy kaptál egy 2.5" külső HDD házat.
-
cszn
őstag
válasz
franc0
üzenetére
(#18556) franc0 - erre is: Kutya legyek ha értem a logikádat.
Tehát ha más gyártókkal szemben van lehetőséged 5 évig is kicseréltetni ha elromlik akkor az baj? Vagy min van a fennakadás?
Egyébként én csak arra akartam kilyukadni, hogy nem adnának 5 éves garanciát, ha esélyes lenne, hogy nagy számmal elhalnak addig.(#18559) jamo Mindegyik nagyon gyors. Kétlem, hogy tapasztalnál különbséget a kettő között.
-
nem tudok rajonni mi a fene lehet ez az usb-s cucc amit a 96gb os kingtston melle kaptam.
bedugom usb portba de fel se ismeri a gep ,csak szepen vilagit rajta egy kek szinu led oszt jonapot. Itt a kepen az SSD mogott , mi lehet ez ?
[link]
(atdurtam mar a fel internetet ,de sehol nem talaltam semmit rola )
szerk:
itt egy kicsit nagyobb kep rola
[link] -
jamo
tag
Sziasztok!
Valakinek van tapasztalata az Ocz vertex 3-as ssdkel? Engem legfőképpen a 120gb os változat érdekelne viszont abból van két fajta is: a Max Iops-es változat és a sima. Szerintetek megéri a plusz 4-5e ftot a max iops-os? -
p87
senior tag
Én ma cseréltem le a 32GB-os ST Ultradrivomat egy Intel 320 120GB-os SSD-re.
Kevés volt már a hely meg elég régi Indilinx vezérlős, gyorsabbat is szerettem volna.
Nagyon jó ez az Intel. Windows 7 x64 boot 4s-et rövidült a leállítás pedig 3-at. -
zsoltyyy
senior tag
válasz
jozsi252
üzenetére
Ha a gyártónak van itt boltja, és oda elviszed, akkor elvileg megvan a garancia.
Lásd samsung vinyó 3év gari, bolt (ahol vette haverom) megszűnt, írt a samsung mo.-i boltjának, hogy mi a helyzet, a samsung visszaírt, hogy ha elviszi akkor kicserélik.
Kb ennyi. Ettől függetlenül tényleg f@szság ez a hercehurca. Főleg akkor, ha nem vagy pesti, ne adj Isten nincs mo.-i bolt... -
franc0
őstag
válasz
jozsi252
üzenetére
Hát ez tökre nem így van (sajnos). Nézd meg például az Arctic Cooling termékeket, arra elvileg 6 évet ad a gyártó, a legtöbb boltban mégis kevesebbet adnak rá.
Szal hiába vinnéd vissza a kiskerbe. Ha a gyártónak elpostázod szerintem kicserélik, de azért vicc az egész. -
franc0
őstag
Látom, még mindig az Intel 5 éves garijától van itt elájulva mindenki

Én ma vettem egy Intel 320 40GB-ot, direkt rákérdeztem a témára, kb még nekik állt feljebb hogy mit képzelek, a honlapon 3 év van, tehát 3 év. Ahogy így körbenézek a neten, nem nagyon találtam megbízható boltot, ahol bevállalták az 5 évet.
Szóval maradjunk annyiban, 3 év az a gari. -
jozsi252
veterán
ocz-nek tudtok ilyesmi elméleti adatot hogy gb/day/year? Énis a hétre várom agilityt 3-at már nagyon várom kíváncsi vagyok hogy sandys rendszerem mennyit fog gyorsulni mivel a winyó a szűk keresztmetszet sajna

-
ng0ofy
KORREKTOR
válasz
Gerisz
üzenetére
Ohh, köszi a választ! Ezek szerint ne is nézelődjek, nemhiába azt veszik itt is a legtöbben? Mondjuk 31 ezer
az jó ár, ahogy nézegetem...bár 3800 forinttal többért teljes csomagot adnak.
Checklist:
- Izé, azon a CD-n, amit a teljes csomaghoz adnak mi van? Vmi ghostoló meg backup progi? (kell az nekem?
)
- Beépítő keret? - Valakinek kell eladó beépítő keret?![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
- Sata kábel? - Karácsonykor kell majd vmi a fára...
- Külső ház? - külső 2,5" kingston házat cserélnék 3,5"-ra!
- Molex átalakító? - laptophoz?
Akkor ne vegyem mégse a drágább csomagot... Volt már, aki megvette? Az alap csomagban mi van a
kártyameghajtó mellett? -
Smily64
csendes tag
CSZN: igen, minden be van állítva és működik. A probléma onnan ered, hogy hiába tudja a chipset a SATA2-t a BIOS-ban korlátozva van SATA1-re. Van módosított BIOS amit már többen felraktak és kipróbáltak, azzal engedélyezni lehet a SATA2 funkciót, ettől megtáltosodik az SSD.
-
cszn
őstag
-
wwenigma
Jómunkásember
Nyilvánosságra kerültek az Intel 710 és 720 SSD-k specifikáció
Ami érdekesség az ezen a képen van:
Asszem ezekutan a gar ellenére sem venném a 320as szériát. Endurance sort nézzétek...
Bár infó csak a Samuról van konkrét de akkor is ez nagyon durvanak tunik. Az idő eldönti.mod: kingston ssdnow M szeriarol talaltam adatot, 100GB/day/5year-t irtak (elmeleti
-
samu74
addikt
válasz
Motion_Blur
üzenetére
-
spiritex
veterán
Tegnap megvettem a SAMSUNG (470 Series) 64GB MZ-5PA064 ssd-jét az edigitalban 4000 ft kedvezménnyel (június 30-ig lehet), úgy szereltem be (3,5"-es keret sajnos nincs, mint a Vertex2-höz), hogy az egyik szélét csavaroztam fel szépen az egyik 3,5"-es helyre. Olyan könnyű a cucc, hogy biztos nem fogja húzni lefelé a két csavart. Természetesen a BIOS-t átállítottam AHCI-re, utána telepítettem, majd beálítottam mindent az élettartam növelése érdekében, amit a magyar és az angol fórumok javasolnak, de egy dolgot nem értek:
"Start Menü / Számítógép / (jobb egérgomb a meghajtón) / Tulajdonságok / Hardver / (kiválasztani az SSD-t) dupla klikk / Házirendek fül
A Házirendek fül alatt a "Windows írási gyorsítótárhoz tartozó puffer ürítésének letiltása az eszközön" bepipálása."Ez az opció mire való? Mit jelent a gyakorlatban az, hogy a puffert üríti (ha nem tiltom le) ill. ha nem tudja üríteni (mert letiltom)? Miért figyelmeztet a cikk, hogy ha ezt az ürítést letiltja az ember, akkor nem árt egy szünetmentes? Így hogy nincs szünetmentesem, mire számíthatok, ha elmegy az áram? Hogy az op.rendszer megsérül? Vagy az a program, amit éppen használtam, vagy az az adat, amit éppen másoltam?
Kérlek segítsetek! Van-e aggódni valóm?Jaaa, amúgy minden pörög, nem győzöm kapkodni a fejem. Sebességet még nem mértem, de a programok indulása, az ébredés és a leállás is döbbenetes.
-
SalvadorLynx
aktív tag
Egy pár hete vettem egy ozc vertex 3-at. Eddig prímán működött. Az utóbbi héten viszont a gép indításánál mikor felsoroja még a legelején az ide channeleket nem látja illetve vmi hibaüzenetet kiír. Nyomok egy resetet és gond nélkül működik minden. Ha már látja semmi gondom nincs vele. Mintha helyezné magát üzembe.
-
Gerisz
addikt
válasz
ng0ofy
üzenetére
A 96Gigás Kingston szerintem rendben van és az ára is jó.
Szerintem nem érdemes megvenni a dárágább kit-et. Én megvettem a szoftver miatt, aztán két napig nem tudtam vele klónozni így hagytam a fenébe. Van benne még 2,5"-es külső ház, annak Öcsém örült, jó lett a Mac-hez. -
Smily64
csendes tag
Sziasztok
Vettem egy Plextor Px256M2S-t. Elvileg 480/330-at tud..
A szomorú valóság egy T61p-ben: 138/128
Tudom, hogy a csúcsot csak Sata3-on hozná...de hát ennyire lassú lenne Sata-n?
Tudna valaki segíteni, hogy mit kezdjek vele, hogy gyorsabb legyen?
Nagyon köszönöm!
-
deadwing
addikt
Meggyőztél. Meg én is magamat
Jobban utána nézve az a 256M cache nagyon kimagaslónak tűnik a többi 32M-hoz képest, már ha igaz. Tudom, nem csak az számít, de minden más paraméterben is jónak tűnik ez a széria. Nem is agyalok tovább, a Samu lesz, kérdés eldöntve.
Köszi a segítséget mindenkinek
-
zsoltyyy
senior tag
válasz
lajafix
üzenetére
Hát na igen. Eddig én is úgy voltam vele, hogy bootidőben 1-2mp különbség van, meg progik indításánál sincs nagy különbség ssd és ssd között, de érted, ha már most veszek egyet, akkor már jó legyen. A végén az lesz, hogy 1 év múlva látom, hogy a 3-4000Ft-al drágább mennyivel jobb.
Én most a Kingston mellett vagyok, majd ha több időm lesz jobban beleásom magam a témába, de sebességre oké, mérete meg 96gb ami oprendszer+progi+játék -nak is bőven elég. Ráadásul árban se vészes.
Na majd meglátjuk.
-
lajafix
addikt
válasz
deadwing
üzenetére
a tesztekben az jött ki eddig mindig, hogy boot időben 1-2 másodperc különbség a gyorsabb és a kevésbé gyors SSD között. A játék meg attól függ hogy milyen IOT preferál az adott game. élettartam, support, havernakisezvan, na meg a rendelkezésre álló pénz a főbb döntési paraméterek.
-
deadwing
addikt
válasz
deadwing
üzenetére
Na most már jól összekeveredtem...

Melyik a jobb választás szerintetek?
Corsair CSSD-F60GB2 vagy a Samsung MZ-5PA064/EU ?
Csak oprendszer /win7/ és 1 darab játék menne róla.
Nagyobb fileok másolási sebessége egyáltalán nem érdekel.
Gondolom win bootnál illetve használatnál a Corsair nagyobbat alakít a sandforce miatt.
Ezért vagyok dilemmában, mert a samu a tesztek alapján szinte mindenhol jól teljesít.
Nem tudok dönteni...
-
Szpisti
addikt
Sziasztok!
E kettő között vacilálok:
Corsair SSD Force Series 115GB CSSD-F115GB2-BRKT-A
vagy
OCZ SSD Vertex 2 Extented retail 120GB OCZSSD2-2VTXE120G
Ti melyiket választanátok?
-
11hh
tag
Köszönöm a segítséget.

-
jozsi252
veterán
OCZ 120GB SSD Agility 3 Series AGT3-25SAT3-60G elkéne dönteni az oldal készítőjének hogy akkor 60 vagy 120 gigás : D de az ár meg leírás szerint 60 gigás.
35 drága picit, ennél van olcsóbban is itt ph-n csak szétkell nézni. Én ilyet rendeltem, igaz újdonság lesz mivel egyik ismerősömnek sincs ilyen ssd így véleményt csak külföldi fórumokról tudok venni, de ott nem húzzák le.
-
deadwing
addikt
Fórumban nem találtam véleményt erről
Valakinek esetleg van tapasztalata? Milyen vezérlővel van ellátva?
Specifikációk alapján jobbnak tűnik mint a hasonló árú Kingston V+üdv,
D.Szerk: nem néztem szét elég jól. Mentem olvasni

-
ng0ofy
KORREKTOR
Visszaolvastam két kétszázas oldalt, de nem lettem sokkal okosabbb. Nekem a jövő héten (
) legjobb tárterület/ár arányú SSD neve kellene 60 Gb felett. Látom, hogy vannak ilyen Buffalo meg egyebek 30 ért, de megéri -e? Nem akarok rá költeni kb 2 évig ezután a rendszer tárolóra csak háttértárra! (az meg legyen a jó öreg lemezes
ha lehetne lyukkártyára mentenék, az a biztos
) -
11hh
tag
Szerintetek ez a OCZ Agility 3 megér ennyit? Én alaplapomon még SATA2-es csatlakozók vannak, de szerintem attól még igen szépen mennie kellene.

-
tdd587
őstag
Sziasztok,
Én is SSD vásárlás előtt állok (már tavasz óta...), eredetileg intel X25 G2-t vettem volna, de közben más dolgok fontosabbak lettek. Most újra átnézve a kínálatot látom megjöttek a SATA3-as cuccok is, nekem azonban nem tudja még az alaplapom, amihez idén nem is nyúlnék szerintem.
SATA2-hez jó vétel egy intel 320-as, vagy inkább az új csoda szériákat érdemes már venni némi felárral? Sima otthoni felhasználásra, de sajna 120-160GB kellene, ami meg bármelyik gyártótól jó drága ahogy elnézem... várni meg nem tudom mennyire érdemes, az elmúlt 4 hétben nem láttam 100 forint árcsökkenést sem (mondjuk csak az intelt figyeltem).
Üdv
Aktív témák
- Yettel topik
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Gaming notebook topik
- BestBuy topik
- Microsoft Excel topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Revolut
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- További aktív témák...
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 (5TW13AA) (DisplayLink)
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3139
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 128GB Space Black -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3590
- Bomba ár! HP EliteBook 820 G1 - i5-4GEN I 8GB I 500GB I 12,5" HD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

)
).

Tehát ha más gyártókkal szemben van lehetőséged 5 évig is kicseréltetni ha elromlik akkor az baj? Vagy min van a fennakadás?

az jó ár, ahogy nézegetem...![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Bár infó csak a Samuról van konkrét de akkor is ez nagyon durvanak tunik. Az idő eldönti.