Hirdetés
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- czundermák: Shikoku Henro #0: Mégis mi ez?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- Kalandor: Kihúzható kijelzős laptop (2010 körül)
Aktív témák
-
Clemi
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Ez egy szép kérdés... Magyarul: Az SSD-t be szeretnéd "szervezni" a RAID 5-ös tömbbe, kvázi cache-nek? Ha igen, akkor szvsz nem kivitelezhető: [link]
2 dolog, ami miatt "necces" a dolog (idézve a linkelt pdf-ből)
Lehet, hogy csak Én fogom fel nem jól , de a RAID 5, az minden, csak nem egyszerű RAID kötet, illetve, ha meg automatikusan RAID 0 kötetet hoz létre(az SSD-n), akkor meg azért bukta... Persze azért kutakodj a neten, mert ez csak az Én meglátásom szerint nem kivitelezhető...
Bocsi, hogy bele vau vau, de mivel én már túl vagyok a Smart Response, illetve egy SSD utólagos CACHE funkcióra való beállításán, nemhogy necces lenne, vagy nehezen kivitelezhető, hanem pofon egyszerű az egész, még telepített windows esetén is utólag.
1. Ha most akar valaki frissen W7-et telepíteni, akkor egyszerűen BIOS-ban be kell kapcsolni a RAID módot, de nem kell semmilyen RAID tömböt létrehozni.
2. Ha már van telepített W7 és eddig nem volt a RAID bekapcsolva, akkor először is át kell írni egy kulcsot a registry-ben:
HKEY_LOCAL_MACHINE/System/CurrentControlSet/Services/IastorV értéket megkeresni, a jobb oldali ablakban a start kulcson jobb gomb, majd az értéket átírni "0"-ra.
3. Gépet ujraindítani, és bekapcsolni a RAID módot.
4. Telepíteni az Intel Rapid Storage Technology legfrissebb verziót [link]
5. Az ismételt ujraindítás után a telepített programban egyszerűen be kell kapcsolni a gyorsítást, és néhány mp mulva használható a gyorsított rendszer.Megjegyzés:
-Ha nem jön létre azonnal a gyorsító RIAD0 tömb, akkor ki kell kapcsolni a felhasználói fiók felügyeletet.
-A RAID módra átállított, vagy ebben a módban telepített W7-et sajnos többé nem lehet AHCI módban elindítani, legalábbis én nem találtam rá megoldást.
-A maximális SSD méret ami támogat ez a technológia ha jól rémlik akkor 64GB.
-A teljes gyorsulást kb a harmadik ujraindulás után éri el a rendszer, és igaz ez minden programra, amit szeretnénk, hogy a cache-be tegyen a rendszer.
Aktív témák
- Autós topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- iPhone topik
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- PlayStation 5
- Sorozatok
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Gyúrósok ide!
- További aktív témák...
- Samsung 990 PRO 4TB (MZ-V9P4T0BW) PCIe 4.0 NVMe M.2 - Garancia: 2028.12.03 -ig
- ÜTÉSÁLLÓ 1TB-os HDD: ADATA HD710 100/100 csak 13 nap működési idő
- Samsung 860 Pro 256GB V-NAND SSD
- SAMSUNG PM9E1 "9100 PRO" 2 TB M.2 NVME PCI-E 5.0 x4 - Új - 14.000-12.500 MBs - Eladó!
- Új, garanciás SSD-k - Áfás számlával
- Apple iPhone 14 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 11 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone Air Space Black 256 GB Használt, újszerű 100% akku / 7 ciklus 2026. 09.25
- Lenovo magyar laptop billentyűzetre van szükséged? Akármelyik verzióban segítünk!
- SanDisk Extreme Portable 8TB (SDSSDE61-8T00-G25)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest