Hirdetés
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gurulunk, WAZE?!
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- juhi11: Karácsony esély, hogy észrevegyük: mások is valakik - még Isten is
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- sh4d0w: Árnyékos sarok
Aktív témák
-
finest
addikt
Emelkedik a Kingston SV100 64Gb-os meghajtómon a Bad Cluster Table Count (ECC Fail Count) attributum értéke. Mit jelent ez szerintetek? Érdemes low level formattal próbálkozni? Milyen ingyenes progik vannak erre? Esetleg olyan, ami képes csak a szabad területet formázni?
-
Gorneck
legenda
válasz
G.I.JOE
üzenetére
Mijje lenne rossz? A Samu mellik 32es? Ha olyan, mint az enyem, akkor a 4k iras picit lehetne magasabb...ugy 1 kornyeken.
Ha a kingston is vmi regi akkor ezek ennyit tudnak...ezt el kell fogadni...nem hibas egyik se.Pontos tipus nincs a kingstonhoz?
(#19495) jozsi252: Ezt gondold at meg1szer...
-
jozsi252
veterán
Érdekes, pedig azért annyit gondoltam volna hogy írásba többet tud egy hdd-nél de akkor tévedtem.
Igazából ha ennyi a max neki akkor nem hibás, viszont sokra nem mész vele mivel kis fileokat nem ír gyorsan, aminek pont a lényege ez.
-
G.I.JOE
senior tag
válasz
jozsi252
üzenetére
Akkor csináljam szépen vissza az üzletet, mi? Ugyan garis, de nem hibásnak volt árulva, úgyhogy vissza kellene adnia az eladónak a pénzt! Nekem se kedvem, se időm ezzel szórakozni.
Gorneck23: Na most akkor ez mit jelent? Hogy ennyit tudnak, vagy hogy a lényeg ennyi, hogy ezek rossz értékek? Teljes mondatokban beszéljetek, mert gondolatolvasó nem vagyok!
Holnap meg akkor hívnám az embert, vagy még ma. -
G.I.JOE
senior tag
Srácok, vettem egy régi fajta (no trim) 64-es kingstont és a mostani 32-es slc-s samsungommal összehasonlítva, amin 5 giga hely van, erről fut az win7 kb 7-8 hónapja, a következő eredményt kaptam. (mindkettő 4k-s clusterekkel)
- SAMSUNG majdnem tele -

- KINGSTON teljesen üresen-

Normálisak ezek az értékek?
Van régebbről még üres Samsungról hdtune 2.55 shotom:

Ehhez képest most a Kingston:

-
-
mpierre
veterán
válasz
Matyó83
üzenetére
A bizt mentésnél a dvd-t (helyreállító lemez készítése) választod ki, arra megcsinálja a telepítőt, míg a többi adatot egy tetszőleges particióra írja ki. A dvd-n tán 1GB helyet foglal az egész, minden mást betömörít a hdd-re....
Boot a dvd-ről, majd a w7 a dvd és a particióra mentett adatok segítségével helyre pofozza a rendszert az ssd-n. -
válasz
Matyó83
üzenetére
Én egyszer a következő módszerrel költöztettem win7-et hdd-ről ssd-re:
A gépet a win7 telepítő dvd-ről indítottam és elnavigáltam vele egészen addig, amíg az ssd-n létrehozta a két partíciót. Utána restart Hiren"s Boot CD-vel, majd szépen át-ghost-oltam mindkét partíciót a vinyóról az ssd-re.
Nyilván ez nem járható ha a HDD-n több adat van, mint az egész SSD. -
wwenigma
Jómunkásember
Miert nem lehet ujratelepiteni a Windowst SSD-re valo koltozesnel? Ez joval konnyebb es gyorsabb megoldas, legyen szó akarmilyen belakott winről...
-
Matyó83
tag
jó reggelt!
ezer és egy köszönet.még annyit kérdeznék,hogy a bizti mentésnél nem kell elötte telepiteni a win7-et ugye?hanem ahogy irtad a mentett lemezröl boot.és ennyi,a többit csinálja atómatice.? -
Matyó83
tag
szevasztok.
van egy apró problémám az ssd-mel.de lehet hogy velem.tegnap vettem egy kingston ssd-t (sv100s2d asszem),betoltam a gépbe,majd a leirás szerint próbáltam a hozzá kapott true image cuccal átrakni a win7-et,de ez a nyomorék program csak komplett lemezt akar klónozni,nem pedig a particiót.van valami ötletetek,hogy ne keljen nulláról rakni a win-t?köszi előre is.
üdv:Matyó -
qanic
tag
Az első indításkor felajánlott többet is, vmi. 2048-ra emlékszem, aztán a lemezkezelőben alapértelmezetten formáztam. A működési elvből kiindulva azt gondoltam lehet, hogy a kisebb jobb lenne.
Aztán láttam egy táblázatot
[link]
erről a típusról, amiből kiderült, hogy ez a cucc 100-200 évet is kibír átlagos felhasználás mellett.
-
jozsi252
veterán
AS SSD meg Crystal Disk Mark-ot futtasd le és látni fogod hogy az a 400/200 megabájt közelébe sincs az ssd.
Itt látni fogod hogy miért is bántad meg hogy agility 3-at vettél. Sebességbe meg amit te írtál az a írás teljesen jól tömöríthető adattal van, random test alatt 50-60 megabájt per sec az írás nagy fileokkal, de nyilván kissebbekkel se lesz jobb.
-
aveos
tag
Sziasztok!
Most váltottam OCZ agility 2 –ről 3-ra, hogy még gyorsabban szárnyaljon PC.
Olyan gondom van, hogy konfigurációm (Asus 6T SE; Core i-7 940; 6 GB RAM) csak SATA 2 –es, ezért vettem egy ASUS U3S6 illesztőkártyát [U3S6], ami kompatibilis a lapommal, úgy tűnik ,minden rendben van ahhoz, hogy a garantált sebességet elérje, és még is a vártnál sokkal lassabb. >>> olvasás. 410MB / írás: 210MBNagyon sok beállítást megcsináltam a biosban, és az összes PCIE csatoló felületet kipróbáltam, de így sem kaptam meg azt a sebességet.
Nagyon jó lenne, ha valaki tudna segíteni!
HELP! HELP! HELP!
OCZ Agility 3
- 60Gb Kapacitás, SATA-3
- Olvasás: 525MB /sec felett
- Írás: 475MB /sec felett
- 50-80.000 IOPS folyamat -
qanic
tag
Üdv!
Intel X25-E-vel kapcsolatban lenne kérdésem.
Egyelőre addig jutottam, hogy megnéztem az SSD Toolbox-xal.Átolvastam az "Átfogó elemzés az SSD-k természetéről"-t, de ez SLC és nem ismeri a TRIM-et, így nem vagyok benne biztos, hogy hogyan lenne érdemes beállítanom és használnom.
pl: "Először is a BIOS-ban a SATA vezérlőjének módját állítsuk AHCI-ra, ugyanis a TRIM parancsot csak az AHCI meghajtóprogram képes továbbítani."
Milyen lemezfoglalási egységet válasszak a formázáskor? (WIN7 64bit)
-
Findzs
addikt
válasz
mpierre
üzenetére
kell tudnia az ssd -nek az oprendszernek és az alaplapi drivernek
tehát nem a délihídnak kell tudnia henem az alaplai drivernek mert az küldi tovább az ssd -nek
átfogó elemzés az ssd-k természetéről
egyébként léteznek olyan programok amik a régebbi oprendszereken hivatottak a trimet helyettesíteni
-
-
mpierre
veterán
Üdv!
Mostanság kapható olyan ssd, ami magában elintézi a trimet, gc-t? Régebbi chipsethez kellene és olyan felhasználóhoz, aki nem fog ilyesmiket külön futtatni. Régebben a kingstonnak volt ilyen ssd-je... -
-FreaK-
veterán
Sziasztok!
Kingston SV100 S2 64G-s ssd-m van es szeretnek fw-t frissiteni, meg korabban meg akartam probalni de ugy lattam hogy csak kulon megirt bootolhato cd-rol lehet frissiteni. Ez nalam eleg nehezkes optikai drive es irhato cd hianyaban, nincs ra mas megoldas? mondjuk windows alol vagy pendriverol? -
beci
őstag
Sziasztok.
64gb-os ssd-t keresnek beepito kerettel,elfogadhato aron,megbizhatot.
Mit ajanlanatok? -
Kissjeno
tag
válasz
bazsi83vp
üzenetére
Enyém is használatban van de ha újratelepítésem lesz kipróbálom.
A win 7 jól megformázza és helyesen is csinálja meg az eltolást.Jobban utánnaolvasva plusz tárterület nem valószínü nyerhető ezzel a megoldással ez inkább a WD advanced format HDD meghajtókra igaz amik 4 kbájtos szektormérettel dolgoznak.
Cikk: [link]
-
keke69
őstag
Sziasztok!
A kérdésem az lenne,hogy melyik az az ssd amelyik olcsó és ennek arányában jó is 64Gb!
Köszönöm! -
Kissjeno
tag
Lenne egy particionálós kérdésem hozzátok.
Ha win 7-tel megformáztam az SSD utánna megnéztem a tulajdonságait, akkor kiderült, hogy a win 7 az SSD-n 512 bájtos szektorokat csinált és 8 szektor volt egy cluster és így jött ki az a zalapértelmezett 4096 bájtos clusterméret. Az 512 bájtos szektorméret kisebb mint az SSD lapmérete (4096).
Akérdés az volna ha egy külső particionáló programmal úgy formáznám meg, hogy a szektorméret 4096 bájt lenne, ebből következően 1 cluster=1 szektor, vajon ez hogyan befolyásolná az SSD sebességét?
Ha linket megnézitek akkor a 4096 bájtos szektormérettel akár plusz szabad kapacitást is ki tudnánk nyerni az SSD-ből
-
-
DV
senior tag
válasz
Kissjeno
üzenetére
Megoldhato, de neked a HDD Erase kellhet, mert a Secure Erase OCZ SSD-khez van. Eloszor is melyik firmware verzio van az SSD-n? Ezzel a progival konnyen kideritheted, link. Hogyha az 1.1-es, akkor nem kell frissitened, mehet a HDD Erase, de az mindent letorol az SSD-rol.
szerk: itt van egy leiras, hogy hogyan lehet a rendszert lementeni, majd visszaallitani az eredeti allapotot (nem HDD Erase-vel), de a sebesseg a gyari lesz, link.
-
DV
senior tag
-
Kissjeno
tag
válasz
scope2007
üzenetére
Helló !
Légyszives írd már meg mia az a secure erase (nagyjából tudom) , és hogy milyen programal vagy hogyan kell azt megcsinálni .
Másik kérdés az volna, hogy csak az SSD-nél számít az eltolás vagy a HDD-nél is van jelentősége?
Ha elosztottam HDD-nél a partícióeltolás mértékét 4096-tal általában nem egész szám jön ki.
Kösz előre is a válaszokat !
-
hepibáb
tag

-
hepibáb
tag
Ti melyiket ajánlátok 120 gigás SSD közül? samsung 470 series 250/220 256 MB cache 30nm MLC, OCZ vertex 2 285/275 gondolom 128 MB cache ? nm MLC, OCZ agility 2 ?, Corsair Force 285/275 128 MB cache ? nm MLC?
ezek sata 2esek -
törölt tag
Amúgy a Vistában debütáló Ready Boos technológia az SSD-kkel oka fogyottá vált. Csak így eszembe jutott

-
hepibáb
tag
Sziasztok!
Légyszi mondjatok már nekem 256 MB-os cache-es 120 vagy 128 gigás SSD-t a samsung 470en kívül. Az ocz vertex 2nek, G.skill phoenixnek, corsair forcenak mennyi a cacheük?
Mindegyik sata 3as csatijú ssd kompatibilis visszafele? Mert akkor érdekelne az ocz vertex 3 és a crucial m4 ssd-k cache-e is. Kössz -
scope2007
addikt
secure erase megvolt?
egyáltalán újonnan vetted vagy használtan? [mert ha használtan akkor érdemes a secure erase] -
havri1
félisten
AHCI, alaplapi driverek..?
-
-
Sonja
nagyúr
válasz
Adams007
üzenetére
Én is keresgettem, ha vissza olvasol, akkor láthatod. A legtöbb helyen csak 3 év gari van (van, ahol 2
), hiába a gyártói 5 év gari.
Van azért 5 évvel is, de jóval drágábban. Ez van, ennyit vállalnak a nagykerek.Szerk.: Én az Oázis Computer-ben veszek egy 80GB-os változatot 2 hét múlva.

-
somasz
addikt
Üdv!
Az itt található notebook-konfigurátorban lehet választani ssd-ket, kérdésem az volna, hogy ezek milyen ssd-k lehetnek, illetve pontosan ez: 128GB Solid State Drive Mini Card mi lehet és mit tudhat? Előnyök, hátrányok, stb.? Érdemesebb egy pofásabb ssd-t utólag venni bele? Ha igen, milyen ssd-t ajánlanátok notebookba? A 96gb-os kingstont vágom, de ez talán nem az a kategória már. Érdemesebb papíron gyorsabbat venni grafikai munkához?
-
Findzs
addikt
érdekes hogy ezen a területen a csík szélesség csökkentése ronthatja a sebességet és a minőséget ellenben a cpu -knál tapasztaltakkal
idézem Abu85 -öt:
"Szintén fontos megjegyezni, hogy a flashmemória az újabban bevetett alacsonyabb csíkszélességek mellett nagyon megbízhatatlanná vált. A tapasztalatok szerint a 20 nm-es csíkszélességű osztályok esetében a memóriákban drámaian megnő a bithibák száma, ami jelentősen korlátozza a sebességet és a megbízhatóságot."
[link]igaz, hogy ez a ramokról szól de az ssd is tulajdonképpen nagyon hasonló és ezt a csíkszeléség csökkenés kedvezőtlen hatását már láthattuk az intel ssd -inél
[link]
igaz itt slc -ről mlc -re is váltottak a csíkszélesség csökkentése mellettna majd meglátjuk hová alakulnak hosszú távon az ssd-k
ha megjelenik a pram ezen a területen is majd, akkor lesz csak igazán nagy sebesség ugrás -
-
St3venson
tag
válasz
üzenetére
Én is hasonlo cipőben voltam, a kb 6 éves pata seagetet kb 1 éve vettem ki a gépből, és betettem egy külső rackbe, persze soha nem használtam utána, és már csak a port fogja.
Ahogy fejlődik a technika ezért gondolom, hogy 5 év mulva ezek az ssd-k már kicsit/lassuak lesznek, vagy jön vmi más. Ha csak azt nézem, hogy a fényképeim kb 100 Giga körül vannak és nem is vagyok fényképész, akkor bele lehet gondolni, hogy egy 5 éves vinyo már tényleg a mult, csak sajnáljuk kidobni, mert még működik.
-
törölt tag
válasz
St3venson
üzenetére
Hmm erről jutott eszembe, egy kis nosztalgia. 2001-ben vettem egy 30 GB- os Quantum Fireball LCT 20-30-at. Aztán 2003 -ban egy 80 GB -os Seagate-et, 2003 vége felé és 2004 elején pedig 2 darab 120 -as PATA-s Seagate-eket. A 2 db 120 -as most a szomszédom tulajdonában van már pár éve.
A Mostani SSD több mint kétszer annyi helyet jelent mint a kis Quantum jelentett. A Quantum idejében persze még a Windows XP sem jelent meg hiszen márciusban vettem .
A Quantumban imádtam, hogy az alján volt egy zöld led, amit vagy láttál vagy nem villogni, attól függően, hogy milyen házad volt.
A 80 -as Seagate amit 8 éve vettem 20 eFT volt körülbelül , most meg 26 -ot adtam egy 64 -es SSD-ért ami persze ha a tárhely méretét nem számítom mindenben messze lekörözi . Na meg az is haszon, hogy végre felszabul még 60 GB hely az egyik 640 GB -os WD-n.
Szerk : Csak arra akartam kilyukadni, hogy nem gondoltam volna akkor, hogy 8 évvel később 64 GB tárhelyért fogok 26 -kt fizetni 2011 tájékán

-
St3venson
tag
válasz
wwenigma
üzenetére
Természetesen, nem megölni kell, ezért én is jopár dolgok kikapcsoltam, de pl a cachet meghagytam. Természetesen használja az ssd-t, de pont azért vettem ssd-t hogy minden pörögjön. Nekem 2020-ra mondja a végét, de az számomra megfelelő.
Szép kort megért az a vinyó, de azért öszintén egy 8-10 éves vinyó már hátráltat. Pl ott az öcsém gépe, amibe van 4 vinyó (2x120, 250, és egy 500-as), és hiába működik mind, épp ma mondta, hogy nem fér el, és venni kellene egy újat min. 1Gb-osat, de az már nem fér be, ezért külsőben gondolkodik. Ha jól emlékszem, a 2 120-as még Pata-s. Nem ma volt hogy megvette őket, de nem is 10 éve. Én ezért gondolom, hogy egy vinyó nálam max 5 évet él, és elavul. -
Adams007
tag
Sziasztok!
Most szeretnék venni SSD-t, és úgy gondolom az Intel 320-as szériából a 160GB-os lesz megfelelő számomra. Ahogy olvastam ezzel jók a tapasztalatok, megbízhatónak tűnnek, és ugye ott a 3 év garancia. Nem tudom, hogy érdemesebb lenne-e SATA 3-as SSD-t venni, mivel jövő tavasszal tervezek gépet újítani, jelenleg viszont csak SATA 2 van. Mondjuk ahogy olvastam, mindennapi használatban annyira nem érződik, csak teszteknél mutatkozik meg a különbség. A 320-as szériával szemben van valami ellenérv? Oprendszer, sok program és néhány játék lesz rajta.
Előre is köszönöm a válaszokat! -
Findzs
addikt
nekem a kingston v100 -asban van hőmérséklet szenzor
legalábbis rendesen mutatja a hőmérsékletét és változik is -
St3venson
tag
válasz
üzenetére
Én is egy kicsit tartottam az elhasználodástol, de rájöttem azért vettem, hogy használodjon.
Ha 3-4 év mulva ki is mulna (bár 9 évet ir), az sem érdekelne, hisz ilyen idős hdd-im sincsennek, továbbá akkor ezek az ssd-k már semmit sem érnek majd. Najo legalábbis szerintem.
Aktív témák
- Hobby rádiós topik
- Macska topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Lexus, Toyota topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Gyúrósok ide!
- További aktív témák...
- Western Digital Blue SA510 500GB SATA3 - Új - Eladó!
- WD Black SN850X 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7300-6600 MBs - Eladó!
- Bontatlan! Kingston FURY Renegade 1TB M.2 PCIe NVMe
- Samsung 990 PRO 4TB (MZ-V9P4T0BW) PCIe 4.0 NVMe M.2 - Garancia: 2028.12.03 -ig
- WD Blacck SN8100 4 TB M.2 NVME PCI-E 5.0 x4 - Új - 14.900-14.000 MBs - Eladó!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Pro Max 256GB Blue Titanium-1ÉV GARANCIA-Kártyafüggetlen, MS4091
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L480 - i5-8G I 16GB I 256SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Alphine Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3024
- Lenovo T14S Thinkpad FHD IPS i5-1135G7 16GB RAM 256GB SSD Intel Iris XE Graphics Win11 Pro Garancia
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Van azért 5 évvel is, de jóval drágábban. Ez van, ennyit vállalnak a nagykerek.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)