Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- SzDavid99: Barangolás egy ünnepi Nintendo-mekkává változott szöuli bevásárlóközpontban
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- lezso6: Nemzetközi újév visszaszámlátor alkoholistáknak
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Krumple: [Xpenology] DSM 7.3 telepítése proxmox 9 alatt - GUIval
Aktív témák
-
jozsi252
veterán
válasz
Kolondrum
üzenetére
Milyen ssd-t topicba még mondtam is neki hogyha lehet akkor válasszon mást mert régebben is sok OCZ ssd-vel volt baj.. Most lehet hogy az IDE telepítéstől halt meg illetve omlott össze az egész rendszer, de lehet hogy kifogott őis egy rossz példányt.
Crucial Samsung ssd-k továbbra is nagyon jók.
-
jozsi252
veterán
Sziasztok
A következő dolog történt ma, amihez kicsit értetlenül állok
Adott egy crucial m4 64 gbos ssd. Reggel 28 giga hely volt rajta, erre jópár óra elteltével csökkent folyamatosan, mostanra estére 22 giga hely. Pedig semmi update semmi egyéb dolog nemtörtént rajta.
hibernáció tiltva, lapozófájl másik winyón.
Már nemtudtam mihez kezdjek beírom a futtatásba hogy powercfg -h off mondom letiltom a hibernációt megint, de elötte már levolt. beírom enter, erre látom 28 giga hely megint.
Mi a fene történhetett szerintetek?
-
jozsi252
veterán
válasz
zozobp
üzenetére
Végülis igen, normális. ennyit tud. De tehetsz pár dolgot pl frissíted az fw-t a legfrissebre.
Illetve tesztnél 1000mb-ra rakd a méretet, bár nemhinném hogy sokat változtatna az adatokon, ennek így ennyi a max default beállításon. 0x00 val tesztelsz akkor közel dupla ekkora eredmények fognak kijönni.
-
jozsi252
veterán
válasz
Logicman86
üzenetére
100mb/s nem kevés szerintem, amúgyse a seq írás számít hanem a kis fileok írása, mivel nem több gigás fileokkal dolgozol egész nap úgygondolom.
Mondj egy olyan ssd-t ami 4-500 megabájt per sec-el tud másolni, és 60 giga környéki a mérete,Intel 510 - 250 gigás tud 300 megabájt per sec-el írni szekvenciálisan, és az 250 gigás.
Úgyhogy nemtudom hogy azt honnan vetted hogy a sata 3 asok 4-500 megabájtal tudnak írni.
Sandforceosokból is maximum 120 giga vagy afeletti vertex 3 tud de azis csak akkor ha teljesen jól tömöríthető adattal dolgozol amivel a valós életben nemfogsz találkozni napi szinten, hogy annyira jól lehessen tömöríteni hogy 4-500 megával írjon neked az ssd. -
jozsi252
veterán
válasz
Dragon27
üzenetére
Nincs semmi gond a crystal programmal, nekem teljesen jó értékeket adott a crystal. Sandforce-os vezérlőknél természetes hogy nemad jó értéket mivel default beállítással nem jól tömöríthető adattal dolgozik.
Ha beállítod hogy 0x00 akkor persez hogy hozza a gyári értéket, de valós életben úgygondolom hogy a sandforce-os vezérlőnek nem nagyon érezzük előnyét, mivel nem dolgozunk mindig teljesen jól tömöríthető adattal.
-
jozsi252
veterán
-
jozsi252
veterán
válasz
tamas87
üzenetére
Ahogy fagy53 is említette ha nem a sebesség számít, akkor az a 470 es 128gb-os samsung, tökéletes választás úgygondolom. 45-47 körül indul az ára neten ha jól láttam.
Ettől a Kingston olcsóbb pár ezer forinttal, de énszerintem a samsung jó választás lenne, van sok tapasztalatuk ssd gyártásba így szerintem nagyon megbízhatóak, az intel mellett.
-
jozsi252
veterán
Jó ez a samsung ssd, olvastam a ph-s tesztet, csak az a baj ezekben a tesztekben hogy a 256gb-os ssd-t xy bocsátotta számunkra. Miért 256?? kérdem én aki ssd-t vesz az nem 256 gigásat vesz, hanem örül ha 60 gigásat tud venni. Jah hogy 256Gb-osnak néz ki jól a sebessége tesztek alatt... értem.
De amúgy ez minden gyártóra mondható hogy nemisnagyon látok tesztet 60 gigás ssd-vel. ez valahol igazságtalan.
-
jozsi252
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Igen igazad van teljes mértékben. Viszont a crystal seq olvasásba hozza naggyábòl a gyári adatoka. Viszont írásra ez már nagyon nem mondhatò el. Ha joltudom mielött ssdre adtam a fejem nézegettem a intel 500as series- t és ha jòl emlékszem az intel a valós adatokat adta meg. Intel ennyivel is jobb hogy nem ad meg 550/500-at 60gbosra mint sok más gyártó. Pl 510-re 450/210 120gb-osra. Ha jól emlékszem és ezt hozza is.
-
jozsi252
veterán
válasz
Eyesis
üzenetére
1; 64 gigás ssd-ből 59.5 öt lát a rendszer nekem speciel szóval kalkulálj vele hogy a 128 gb os ssd-ból olyan 120 at fog kb. De amúgy ezen felül is érdemes szabadon hagyni 10-20% ot legalább.
2; Ezt nemlehet megsaccolni hogy mennyi idő alatt íródnak tele a cellák úgy hogy nelehessen használni az ssd-t. De ez mindenképpen évekbe mérhető, tehát vásárolj nyugodtan és nefélj ettől hogy ezmiatt nemfogod használni 2-3 év múlva mert a cellák teleíródnak.
-
jozsi252
veterán
De a win7 is kijelzi hogy mennyivel másolsz, vagy pedig másolj total commanderrel az meg már télleg kijelzi hogy mennyivel másolsz.
-
jozsi252
veterán
-
jozsi252
veterán
válasz
Titusz77
üzenetére
Alaplapod?
Amúgy Sandforceos vezérlő van benne
60GB Performance
Read : Up to 550MB/S
Write : Up to 500MB/Sezt nevárd el mert ezeket az értékeket soha nemfogod elérni benchek alatt meg sehol máshol se. főleg írásba nem. írásba olyan 100-200mbyte közöttit fogsz elérni jobb esetbe
-
jozsi252
veterán
Nos lefrissítettem m4 60gb-os ssd-m 0002-ről 0009-re és ezek lettek az eredmények
nos kicsivel fentebb épp linkeltem a 0002-őt azzal összelehet hasonlítani, van különbség.

-
jozsi252
veterán
Nos ha esetleg valakit érdekelne bemásolom a jó 2 hónapos Crucial M4 60GB -os ssd-m eredményét. Lehet mondani hogy bő 2 hónap alatt már jól belaktam a rendszert. Annyit csináltam csak hogy a firefox cache-t átraktam ramdisk-re meg hibernáció off.
2011.07.22-i mérés.
2011.09.25-i mérés
Azért másoltam csak be mert olvastam több fórumon hogyha az ssd-t belakod akkor lassul, legalábbis voltak akik nagy lassulásról panaszkodtak, de szerencsére ez még nem következett be. Amúgy 590 órát ment az ssd ezalatt a jó 2 hónap alatt.
-
jozsi252
veterán
A tálcán látsz egy olyan ikont mint amikor bevan dugva 1 pendrive és ha rámész lelehetne választani a winyódat? ( de persze nemtudod leválasztani, mert kiírja hogy nem lehetséges )
-
jozsi252
veterán
válasz
kerekfej
üzenetére
Csupán az hogy pont a sandforce-ra nem mondható el hogy hozza a gyári sebességet, a tömörítési eljárás végett, de teljesen jól tömöríthető adatokat, nem azt mondom hogy nem használunk olyan adatokat de nagyon csekély számban. Magyarul ugyanazért az árért kb, sokkal gyorsabb ssd-t kapsz. Illetve örökre megutáltam a sf-es ssd-ket mivel az agility 3 60gbossal megszívtam rendesen.. de ha visszaolvasol akk meglátod, hogy mennyi gond van volt velük. nemtudom fennáll-e még ez a hiba.
BIOS-ban van olyan opció csak nézz szét jól.
-
jozsi252
veterán
válasz
kerekfej
üzenetére
1; Sandforce-os ssd-t ne vegyél szerintem, én vettem megbántam. Crucial M4 nagyon jó választás volt.
2; A gyári adatok akkor lesznek meg 100%-ra ha a csillagok állása is úgyakarja, szóval az ssd-k nagyrésze nemfogja hozni a gyári sebességet, csak ami húzósabb esetleg +100k értem ez alatt hogy intel sata 3-asai.
3; Nemkell frissíteni gyakorta, nem olyan mint egy alaplapi driver vagy gpu hogy jön ki pár havonta driver hozzá, amikor megveszed lefrissíted amíg nincsen rajta semmi és kész.
4; Azért nemszereti a flash alapú a cella írást mivel neki ez a végső határa ha a cellék telilesznek írva. Használhatod nyugodtan torrentre, meg akármire csak így hamarabb fog elöregedni az ssd, tehát hamarabb íródik tele 1 cella, de úgygondolom hogy még ígyis évekig kifogja húzni neked, ha torrentre használod az ssd-t.
5. Mértne lenne egyszerű? berakom és megy elv mértnem érvényesül? Beraktam fw-t lefrissítettem biosba AHCI mód ellenőrizve és kész, os-t felraktam azóta is hibátlanul müxik az ssd, most az hogy valaki telepítés után akarja állítani a vezérlőt IDE-ről AHCI-re az már nem a te gondod, szenvedjen vele aki telepítés elött nem csinálta meg, HA! új rendszert telepített. Ghost-al más a helyzet ott megkell.
6. Ez is csak az időtartam hosszabbítása miatt kellene hogy pl tempet átrakni böngésző cachet. stb.. Speciel én a hibernációt kikapcsolom alapból meg a ff cache-t átraktam ramdisk-re és ennyi a kímélés részemről, és ígysincs meg a napi 10 giga írás. Mert lehet még pár dolog állítani de tök fölösleges
7. Win telepítésnél az a lényeg hogy a win7-el hozd létre a partíciókat és akkor tuti hogy jó lesz a partíció eltolásod. Drivereket itt pontosan mire érted? ittis ugyanúgy felkell rakni a meghajtóprogramokat.
-
jozsi252
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Azért a 3.2 terás árából úgygondolom hogy kijönne már egy jobb kocsi is.

-
jozsi252
veterán
válasz
JoceeHunt
üzenetére
Én arra értem az elhasználódást hogy addig használod ameddig megy, tehát nem azt mondom hogy 50% osan vidd gariztatni, hanem ameddig bírod használni, ha már gondok adódnak vele, akkor vidd, és akkor nemtudják szvsz arra fogni hogy csak elvan használódva természetes dolog ezért nem jár a gari.
-
jozsi252
veterán
válasz
Zsolti1987
üzenetére
320 as intelt vegyél 5 év gari van rá, és ha agyonhajszolod akkoris legalább 1 garis csere belefog férni szerintem.
-
jozsi252
veterán
Gyorsabb lesz mivel sata 3 as portra megy rá úgymond sata 3 as ssd. Az mindegy igazából hogy alaplapi sata 3 ra rakod rá vagy pedig pcie -es sata 3 -ra.
(#21387) Intercreptor
Annyi hogyha meglesz az ssd akkor a hátulján rajtavan hogy milyen fw van rajta, ha 0001 -es akkor frissítsed le a 0002-re mert van hibajavítás az újba. Még a win telepítés elött frissítsd az fw-t mivel úgy pár sec, ha meg bevan lakva az ssd akkor több idő kell neki amíg leupdateli a firmware-t.
-
jozsi252
veterán
válasz
Willie
üzenetére
Nemfogod megérezni, hacsak nem a munkád miatt veszed az ssd-t. Értem én ez alatt hogy nagy adatbázisokkal dolgozol, illetve nagyon sok kis file-al akkor egy nagyon kicsit talán észrevennéd de azis elhanyagolható.
De ha van sata 3 as portod akkor érdemes olyat, venned. ( m4 télleg nagyon jó választás )
-
jozsi252
veterán
Egy kis infó aki a böngésző cache-t akarja átrakni ssd-ről ramdisk-re vagy hdd-re hogy 18 nap alatt 180 mbyte olvasás volt a ramdisken illetve 6 giga írás
most ha ezt a 6 giga írást elosztom a 18 nappal akkor 1 napra olyan 3-400mbyte jön ki ami semmi, szóval mostmár úgyvélem hogy ennek sincs sok értelme, pedig én tolom a netet egész nap azért.
-
jozsi252
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Jah így már értem.
-
jozsi252
veterán
válasz
SirRasor
üzenetére
A swap kifejezésre gondolom te a lapozófájlt érted, ha jól gondolom a swap meg a lapozófájl nem ugyanaz, hiába nevezik el néha win-nél is nem? vagy én gondolom rosszul? na mindegy ez csak 1 kérdés volt, mert így hirtelen nemtudtam hogy a swapot mire érted.
Nekem 4 giga ramom van, a lapozófájlt átraktam a hdd-re, programok nem igényelnék de a játékok amikkel játszom igen, viszont 2 giga ram meg hát kevés azért, tervezem énis legalább 8 giga ramot minimum, de szerintem hogy nyugodtan kilehessen kapcsolni a lapozófájlt 16 giga ram kéne, persze csak akkor ha nagy játékokkal játszol.
-
jozsi252
veterán
válasz
freestailo
üzenetére
Igen igazad van "mint amikor SSD-n volt" ez elkerülte a figyelmem sry érte

viszont a második bekezdés, hogy hátrányok, ez elég cinkes, mivel elvileg ssd-vel mindennek gyorsulni kell, viszont neki csökkent 1-2 dolog mivel agyon babusgatja az ssd-t.
-
jozsi252
veterán
válasz
SirRasor
üzenetére
"Hátrányok:
Winbe lépés 20%-al lassabb
Win leállítása 20%-al lassabb"Ezt írtad, ebből nekem is az jön le hogy a te megoldásod bootba nem gyorsul, de ha te annak értelmezed hogy gyorsul akkor legyen az

Illetve most látom csak hogy elején írtad a hsz-ednek hogy a programok ugyanolyan gyorsan indulnak.. 1 kérdés vetődik fel bennem hogy akkor minek vetted az ssd-t hogyha semmi gyorsulás nincsen, mert ugye ezt írtad?!

M4 van nekem is, igaz sata 3-on megy, defragot kapcsoltam ki, hibernációt kapcsoltam ki és azthiszem hogy ennyi naggyából, meg csináltam ff cachnek egy ramdisket és kész.
-
jozsi252
veterán
válasz
üzenetére
Azmiatt nem bootolt be nekem mert a 100 megás partíció a hdd-n már megvolt és ezért nem hozta létre az ssd-nek vagy pedig nem hozott létre mbr-t az ssd-nek, bár ezt kétlem mert mivel partícionálva lett mármint 1 partíció lett ssd-nek ezért kell hogy legyen elötte mbr.?
akkor a 100 megás partíció kevert be nálam vagy pontosan mi mert még mindig nem értem ezt, teljesen.
-
jozsi252
veterán
válasz
kungzi
üzenetére
Megbízhatóság intel felé billenti a virtuális mérleget, de úgygondolom hogy samsungnak sincs szégyenkeznivalója.
Sebesség tekintetében nincs olyan nagy különbség a kettő között, van amelyik seq írásba jobb a másik meg 4k olvasásba, de naggyából azonosak a mérési adatok, szóval különbséget sebesség tekintetében nemvennél észre.
-
jozsi252
veterán
válasz
Zsolti1987
üzenetére
Intel, Samsung, Crucial, ezeket javasolnám én.
Intelnek nagyon jó a 320-as szériája, csak most van egy kis fw hiba de valószinűleg hamarosan megfog oldódni, egy updatel. Samsungnál még nemnagyon hallottam hogy lenne gond az ssd-vel.
Illetve crucial is volt a 0001-es el hiba de a 0002-es fw-vel javították a hibát. legalábbis m4-nél
-
jozsi252
veterán
válasz
Zsolti1987
üzenetére
Ha jót akarsz magadnak akkor ne vegyél ilyen sz.rt
-
jozsi252
veterán
Valójában értelmét veszti az ssd, ha csak a win van ssd-n akkor mire mész vele? a boot gyors lesz aztán kész. De a progik nemfognak úgy indulni ahogyan kellene.
Nemkell ezt babusgatni annyira, legyen 1-2 dolog kikapcsolva és kész, de nemkell erre annyira vigyázni mint sokan beállítják. Nagy cégeknél szerintetek akik ssd-t használnak azokis így babusgatják?? nemhinném.
-
jozsi252
veterán
válasz
jegenye77
üzenetére
Jó döntés volt

Ajánlott a fw-t lefrissíteni a legfrissebre mert a 0001-el voltak gondok. Hogy milyen fw van rajta az a hátulján az ssd-nek rajta van. 0002 a legújabb ezt rakjátok majd fel, érdemes énis ezzel kezdtem, mivel üres ssd esetén pár másodperc az egész, ha meg van rajta anyag akkor pár perc is lehet. Illetve a cég ajánlja hogy backupot az adatokról készíteni de elvileg nemszabad elvesznie semminek, csak azért nem árt vigyázni

-
jozsi252
veterán
Épp ezért ilyen olcsó mert nagyon sokat kell rá várni. Mármint az m4-re. Iponon vettem, éjjel megrendeltem másnap reggel jött az sms hogy mehetek érte. Ez a nem mind1. Lehet hogy pár k-val drágább de nemkell várni rá heteket
-
jozsi252
veterán
válasz
jegenye77
üzenetére
vezérlő: SandForce
Itt a titok nyitja
kicsit utánajársz a sandforce-nak itt a topicba akkor meglátod hogy az a sandforce-os ssd miért is lassabb mint az m4Nemkell mindig hinni a gyártó álltal megadott adatoknak, főleg azoknak nem amibe sandforce vezérlő van, mivel azt az értéket sohase fogod elérni, írásba legalábbis.
Itt egy kép arról az ssd-ről amit linkeltél

-
jozsi252
veterán
válasz
jegenye77
üzenetére
Persze értem, csak azért kezdésnek is érdemesebb venni egy középkategóriájú ssd-t. Hogy mért mert talán kevesebb gond lesz vele, tartósabb lesz, gyorsabb, jó persze márkás ssd-kbe is van amik megadják magukat pár hét hónapon belül, de én most úgy az átlagról beszélek.
Pl kingstonnak a 96gb-os v+100-as verziója best buy szerintem, jó áron van illetve nagy a tárhely is. Ez a ssd azoknak is jó akik játékra is akarják használni az ssd-t mivel azért itt már van tárhely is amin elfér jópár nagyobb game is.
Meg persze akik notikba akarják és azon fut minden, illetve nem kímélik olyan dolgokkal amik levannak írva a fórumon.
-
jozsi252
veterán
válasz
jegenye77
üzenetére
Nekem is ilyen van, és az írás nem lassú, ezek legalább valós sebességek nem úgy mint az ocznek a 500/475 vagy akármennyi, és ebből megy 230/50 szóval egyátalán nem lassú. Nagyon jó kis szerkezet. Ha sebességre mész hogy jólegyen akkor minimum 128 gigásat vegyél.
És ez pont azért van mert minél kisebb egy ssd annál lassabb úgymond. tehát egy 128 - 256 gbos már szép sebességet tud produkálni írásba sata 3-on.
pl intel 510 vagy vertex 3 valamint crucial-ba a 256 gigás csakhát az áruk...
-
-
jozsi252
veterán
Dejó hogy nemvártam az intelre

Szóval akkor intel bejelentését úgykell érteni hogy "halvány lila fogalmuk sincs hogy mi okozza ezt a hibát?"
-
jozsi252
veterán
válasz
jegenye77
üzenetére
M4-es sata 3-as, mit mondjak bootban vennél észre kis különbséget, de a hétköznapi használatban ezeknél az ssd-knél nemnagyon vennéd észre hogy most egyik 4k-s írásban 20 megabájttal többet ír /sec. De ha már nagyobb fileokkal dolgozol akkor észrevennéd. De ha csak hétköznapi használatra vennéd ahogy írtad is meg játék akkor nemveszel észre sok különbséget.
De helyedben vagy az m4-et vagy a samsungot venném 27k a legolcsóbb helyen, és ezzel tuti nemfogsz pórul járni, mert jó nagyon

-
jozsi252
veterán
válasz
Attila2003
üzenetére
Visszavittem, visszavették, ocz-ről ssd terén örökre leis mondtam
Péntek óta m4 tökéletesen működik
és ráadásul olcsóbb is volt valamint sokkal gyorsabb is, érezhetően is van gyorsulás illetve benchek alatt dupla olyan gyors.Szóval neked is ezt ajánlom, bár ahogy láttam kiküldted gariztatni ez hiba volt, ha neten rendelted és 8 napon belül vagy visszakellett volna vinned, aztán mondani hogy küldjék vissza a gyárba és kenjék a hajukra ezt a s.art
-
jozsi252
veterán
válasz
Attila2003
üzenetére
Agility 3-al alapból fw gondok vannak, bár elvileg 2.08 al jónak kell lennie, ( én a 2.09 et raktam fel és úgyis fagyogatott az agim ) szóval az ssd is hibás, nemcsak hogy nvidia chipset.
-
jozsi252
veterán
válasz
vergi1
üzenetére
Most ez hogy rosszabb vagy nem rosszabb ilyen nincsen, M4 nagyon gyors ssd, helyedbe azt vennék. nekem a 64 gigás nagyon jó
(#20573) Atti0925
Mivel előre is kell gondolkozni ezért mindenképp sata 3 as lapot vegyél, de még mindig aztmondom hogy hétköznapi használatban nem tűnne fel hogy az adott rendszer sata 2 vagy sata 3 as ssd-ről fut.
-
jozsi252
veterán
válasz
vergi1
üzenetére
Nemfogod észrevenni a hétköznapi használatban a gyorsulást, talán boot 1-2 secel lesz jobb de azt szinte nemveszed észre, programok nem indulnak gyorsabban, maximum ha nagy fileokkal dolgozol akkor észrevehető de máshogy nem.
2 újabb ssd között nemlehet észrevenni nagyon a különbséget,
-
jozsi252
veterán
"A MBR a merevlemez legelején, az első partíció előtt található meg."
Elvileg a 100 megás is 1 partíció nem?? mert ha igen akkor még az elött van a MBR

-
jozsi252
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Pedig még ráis mentem, csak az első bekezdésen túlmentem. Szóval még a 100 megás elött van.
Gondolom azt csak programmal látom pl acronis? Mivel másik winyóról ránéztem az ssd-re és ott akárhogy kerestem max csak a 100 megás partíciót találtam meg, az MBR-t nem.
Az a baj vele hogy nemlehet jól mozgatni, értem ez alatt ha programmal ki is szeded de máshogy partícionálod be a másik winyót akkor cseszheted végülis, mert MBR-be nem úgy van hogy pl 2 partíció volt hanem csak 1. Remélem érthető voltam

De mivan akkor ha visszaállításnál nem állítom vissza az MBR-t hanem csak a 100 megásat meg a rendszerpartíciót. Akkor mi fogja létrehozni az mbr-t? mert gondolom az kelleni fog mindenképpen??
-
jozsi252
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Jahh így már okés, értem a nevetés tárgyát ^^
Illetve egy láma kérdés. A 100mb-os partícióban van benne a MBR? annak is az elején az első sávba? vagy még a 100 megás elött van?
-
jozsi252
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Kifejted pontosan hogy mért lol a dolog, mármint nem azt cáfolom hogy nemkell a mbr, csak úgy kíváncsi vagyok rá hogy mi miatt nevetséges. Mivel nemvagyok benne ebbe így egy kis felvilágosítás nekem is jóljön mbr-el kapcsolatban.
-
jozsi252
veterán
válasz
Lacza_26
üzenetére
Én ezzel nagyon megszívtam, amikor előző ssd-m telepítettem bennehagytam a hdd-m amin volt egy win7. Felment az os, na mondom winyó már nemkell lehúztam a hdd-t akarom indítani a wint és kiírt valamit még boot közbe, és onnan megse moccant a win.
Aztán nagynehezen segítséggel rájöttem hogy nemhozott létre mbr-t az ssd-re mivel a hdd-n már volt és újrakellett raknom az egész rendszert úgy hogy lehúztam a hdd-t. és ekkor már létrehozta a mbr-.t
-
jozsi252
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Miután ssd-re feltelepítettem minden frissítést meg programokat, aztán dugtam csak rá a hdd-t a lapra és utána formáztam. Szóval több mint valószinű sőt 100% hogy ha lehúzom akkoris megy a gép, mert a lemezkezelőből a 100 megás partíciót is letöröltem a hdd-ről meg formáztam az egészet, és utána kezdtem csak tárolásra használni.
-
jozsi252
veterán
Illetve még azt nem értem hogy belépek a intel rapid store progiba és az ssd-re azt írja hogy
Rendszerlemez: Nem
A sima 320as wd winyómra meg azt írja hogy
Rendszerlemez: Igen
Lehet azmiatt írja ki ezt mert a lemezkezelőből formáztam meg töröltem a sima hdd-mről a partíciókat meg onnan formáztam aztán elsőnek rendszerlemeznek ismerte fel amikor még volt rajta os?
-
jozsi252
veterán
THX a segítséget.
-
jozsi252
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Mielött én fw updatet csináltam volna az ssd-n ide modba kellett rakni a vezérlőt mivel csak úgy lehet frissíteni az ssd-t. lefrissítettem, gép kikapcs majd be biosba vezérlőt AHCI módba vissza és csak utána win7 telepítés. Így jó nekem vagy nekem is win7 telepítés után registrybe módosítani az adott dolgot és csak utána biosba AHCI.-re a vezérlőt?
-
jozsi252
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
De elvileg ssd-be van ilyen algoritmus nem? hogy pakolja ide oda a dolgokat hogy a cellák ne külön használódjanak el hanem naggyából egyszerre.
-
jozsi252
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Azért gondolom jobb dolog ha nem 5 giga szabad hely van az ssd- hanem 20-30. Illetve 1-2 év alatt betelik szerintem az a maradék 5-10 giga hely ami marad a 32 gigás ssd-n full telepítés után.
M4-nél meglehet valahogy nézni hogy mennyi adatot írt eddig? Mert ssd life pro nemtudja csak az állapotát ( % ) -ban hogy áll.
-
jozsi252
veterán
válasz
SirRasor
üzenetére
Mármint mit frissít? érzékelte az ssd hogy van mbr a hdd-n így ugye minek rakjon az ssd-re is csak az os került rá. Aztán lehúztam a hdd-t csak az ssd volt bent indítanám a rendszert aztán fatal error : D aztán néztem hogy nincsen 100 megás partíció az ssd-n hanem maradt a hdd-n.
De mostmár lehúztam a hdd-t aztán rendesen az ssd-n is megvan a 100 megás partíció.
Visszatérve jó formáztam le a hdd-t ahogy leírtam?

Aktív témák
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Cyberpunk 2077
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Xiaomi Pad 6 - kiapadhatatlan jóság
- Projektor topic
- Okos Otthon / Smart Home
- Assassin's Creed: Valhalla
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Xbox Series S Játékkonzol!
- Samsung Galaxy XCover 5 / 4/64GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Készpénzes / Utalásos Videokártya és Hardver felvásárlás! Személyesen vagy Postával!
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3881
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

volt is benne részem sajnos. A vezérlővel van gond, amit elvileg fw updatel javítottak de ugyanolyan rossz lett. Fagyások meg ilyenek, amúgy sok sf vezérlős ssd-vel volt gond. Hogy még fennáll-e ez a hiba fene tudja.